Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjuk ként vagy (35 db)

Hogy mondjuk helyesen: ként vagy kenet?

Legjobb válasz: Mindkettõt lehet használni,és helyes is, de újabban a "kenet" használjuk és az új könyvekben szinte csak így jelenik meg. (vegyész hallgató vagyok)

Mindkettõt lehet használni, és helyes is, de újabban a "kenet" használjuk és az új könyvekben szinte csak így jelenik meg. (vegyész hallgató vagyok)
A "kén" tárgy esetben egyértelmûen "ként".
Láttam két embert. Egy fiatalt, és egy venet.
Ként.
a kenet az, amit a hüvelybõl vesz az orvos, h megvizsgálja:D ként:)
basszus, mi az alap szó?
Gondolj arra, hogy kéz, kezet, nem kézt. Vagy tûz, tüzet, nem tûzet. Ilyen szabály szerint kén, kenet, nem ként.
A BMI testtömegindexed normál ha jól számoltam, szóval igen, az. rákereshetsz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Amúgy én sem tartom magamat vékonynak, nincsen rajtam felesleg ez tény és való, de nem is akarok, csak azért 60 kiló lenni, hogy pocakom legyen! :)
Teljesen jó! :)
Ezt el ne mondd valakinek hogy 55kilosan izmos vagy mert nem :D
A kérdező hozzászólása: Láttál engem valaha? Voltam 60 kiló is, de akkor már pocakom volt.
A kérdező hozzászólása: Am. 182 cm vagyok és vékonyabb típus ha ez számít, fehér bõrrel.
Általában helyesnek a társadalmi többség fog bekategorizálni. A különlegesség más. Viszont a szépségiparban tényleg lehet vele érvényesülni. Esetleg egy képet dobnál magadról?
A kérdező hozzászólása: bocsi de itt nem szeretnék mert nem akaraom hogy valaki rám ismerjen stb... Épp ez az, nem tudom hogy "különleges" vagyok vagy helyes vagy micsoda.
http://www.wammodels.hu/boys.html Õk csak fiúkat foglalkozatnak és van munkájuk is a modelljeiknak. Egy próbát megér. Sok sikert :)
Azért ha netán befutsz, dobhatnál nekem egy képet. Nyugi, nem akarok rádmászni, 3 évvel idõsebb vagyok, de kíváncsi lennék:)
Jelentkezz ügynökségekhez, nézz utána melyik viszi külföldre a modelljeit. Kb. 15 ilyen van Magyarországon. És ha az egyik visszautasít, ne törj össze, mert ha modellkedsz majd akkor átlagosan 10-bõl 1 munkát kapsz majd meg. Talán a legjobb ügynökségek ezek: http://www.facemodel.hu/ http://visagemodels.hu/ http://www.iconmodelmanagement.net/ http://artmodels.hu/
Fogadok hogy nem vagy idõsebb 13 évnél, de akkor mi a jó istent keresel egy 18+ os témakörben?
Mivel lányok vagytok inkább felejtsd el és ne is említsd neki, mert hajlamosak vagytok a barátságotokat is tönkretenni így.
A kérdező hozzászólása: 14 vok
18 aluli írhat ebbe a témába! A szexualitásba nem írhat! Ne cseszd már le mindenért. Csak nem tudja mit kéne kezdenie ezzel a helyzettel! Amúgy meg nem szükséges elmondanod ezt a barátnõdnek. Támogasd és hallgasd végig minden hülyeségét a fiúról. Úgy is fog áradozni bõven. DE, ha neked ez fáj vagy rosszul esik hogy ha esetleg összejönnek, mindenképpen beszéld meg a barátnõddel. De, ha Õ sem jön vele össze, esetleg közösen áradozhattok róla, vagy ócsárolhatjátok. De ne feledd. Ha neked ez fáj, akkor szólj róla. Ha nem hat meg a dolog, akkor felesleges felhozni. Nincs megtiltva se semmi. Csak, amit nem szükséges elmondani, azt nem biztos, hogy el kell mondani!
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak köszi :)

Anyajegyet levetetnétek, vagy sem, ha azt mondja a doki, hogy le kéne szedni? Hallok sok pró és kontra érvet, olyat már többször hallottam, hogy levették neki és utána pár hónapra rá meghalt.

Legjobb válasz: Én levetettem már ötöt is, nem lett semmi bajom. Örülnék ha orvos ajánlaná, mert nekem tb-re egyet sem csináltak meg, fizethettem magánorvost.(30ezer/anyajegy)

Én levetettem már ötöt is, nem lett semmi bajom. Örülnék ha orvos ajánlaná, mert nekem tb-re egyet sem csináltak meg, fizethettem magánorvost.(30ezer/anyajegy)
Hát, aki bõrrákot gyógynövényekkel akar kezelni, az sem teljesen normális!
Nálunk a családban van olyan, akinek már vagy 10-15-t levettek! Sajnos vannak hegek amik megmaradtak, de ami sokkal fontosabb, azokkal az anyajegyekkel már nem lehet semmibaj!
A féjremnek kimûtöttek egyet a lábából (veszélyesnek ítélte a bõrgyógyász), azóta se nõtt vissza.
Ó, nekem leszedtek eddig nyolcat, meg egy lábujjamat, mert az egyik anyajegyem sajnos melanoma volt. Kaptam kezelést, koppkopp, hét éve egyetlen anyajegyem sem bizonyult rosszindulatúnak. És igen, ha valaki nem fordul vele idõben orvoshoz, a leszedés ellenére belehalhat, mert a bõrrák is képez áttétet... tavaly februárban 43 éves volt kolléganõm halt meg bõrrák miatt.
Ezért nem jók ezek a fórumok, mert itt minden analfabéta nagy nyilvánosság elõtt közzéteheti és buzdíthat arra, hogy húde jó magunkat összeszabdaltatni és igazán ennek semmi következménye.
Orvossal semmi szín alatt. Vannak különbözõ gyógynövények melyekkel kezelném.
Nektek egy anyajegynél jóval komolyabb betegségetek van.
Abba nem halsz bele, ha leszedik az anyajegyed. Ugyanígy belehalhatnál abba ha egy nagy sebet ejtesz magadon, mégsem hallod h megvágta a kezét jól, aztán meghalt. Abba viszont már igen sokan, hogy bõrrákot kaptak. A bõrrák alaktomos egy dolog, mert amíg a bõr felsõ rétegeiben van, nem igazán okoz gondot, de ha áttöri azokat, akkor az egyik legrosszabb rákfajta amit csak kaphatsz. Kenegetni én meg még véletlenül sem kezdeném el, nehogy pont amiatt kezdõdjön valami probléma. Ha az orvos azt mondja szerintem érdemes leszedetni, ha nem bízol benne, kérj másodvéleményt, vagy menj magánklinikára ha ki tudod csengetni a pénzt.
Másképp közelítsd meg a dolgot. Akik meghaltak rá pár hónapra, azok azért, mert melanómáról lehetett szó, és már metasztázisok alakultak ki, gyógyíthatatlan stádiumban volt. Az orovos azt az anyajegyet távolítaná csak el, amelyik gyanús, elváltozások vannak rajta vagy más mindeképp jó indokkal. Szóval nem az eljárás veszélyes, hanem az elhanyagolás, elõvigyázatlanság.
A kérdező hozzászólása: Gyógynövényekkel ezt lehet kúrálni egyáltalán?
Nem a bõrrákodat pontozták le, hanem azt hogy merészeltél orvoshoz fordulni ahelyett, hogy gyógynövényekkel kúráltad volna magad!
Most õszintén, ki az a barom, aki lepontozza, hogy bõrrákom volt? Szánalmas bolond :(
Sokkal jobb meghalni a bõrrákban, mint átesni egy 10 perces kis beavatkozáson. Biztos lehetsz benne, hogy SENKI nem halt még bele abba, hogy levették az anyajegyét!
Nem látom a kockázatot egy anyajegy eltávolításban. Kis mûtét, és jól kell csinálni. Egy 'rákmegelõzõ' mell eltávolítás már más megítélést kapna részemrõl.
Szia! Rólam eddig kettõt vettek le, minden kötvetkezmény nélkül, mindkétszer orvos által. A hegek gyakorlatilag láthatatlanok. Szerintem akirõl levették és utána meghalt, az nem a rossz levétel miatt volt, hanem azért, mert eleve rákos volt az anyajegye. Levétel után ugyanis azonnal megy a citológiára a levett anyajegy. Amúgy egy ismerõsöm barátnõje is így halt meg még 30 éves kora elõtt, de kiderült, hogy ott, ahol levették az anyajegyét, semmiféle utólagos vizsgálatra nem került sor (Ukrajna).
nekem a nyakamon volt egy anyajegy, és még gyerekkoromban el kellett távolítani, mert úszni jártam, és félõ volt a fertõzés. levette a doki, nem fájt, engem altattak is, úgyhogy tulajdonképp nem is éreztem. és túlélte', még itt vagyok. szóval nyugi

Az igény szerinti szerinti szoptatás miatt eléggé összevissza fürdetem szegénykémet. Van, hogy este 6kor, van, hogy csak fél10kor. Ez baj? Vagy úgy kéne csinálnom, hogy mondjuk minden nap pontban 7kor felkeltem akkor is, ha előtte 1órával aludt el?

Legjobb válasz: Szerintem ha most felkel akkor most fürdesd meg, ha tudod hogy a következõ ébredése késõn lesz. Késõbb többet lesz fenn akkor majd beálltok egy 7-8 óra közti idõpontra. Most még nyugodta fürdetheted 5-6 között. Ahogy neki jó lesz, majd meglátod késõbb hogy alakul.

Szerintem ha most felkel akkor most fürdesd meg, ha tudod hogy a következõ ébredése késõn lesz. Késõbb többet lesz fenn akkor majd beálltok egy 7-8 óra közti idõpontra. Most még nyugodta fürdetheted 5-6 között. Ahogy neki jó lesz, majd meglátod késõbb hogy alakul.
nem az orat kell nezni, hanem egy napi ritmust kell kialakitani. Pl eves-jatek-furdes estefele stb, tok mindegy hogy most 1 orat csuszik is az egesz.
elõzõ Ha 2 hetes, akkor mindegy neki, fürdesd meg 7 körül, aztán szoptasd amikor kéri, és tedd le aludni, amikor úgy látod, hogy álmos.
Baj, ne fél 10-kor fürödjön már az a gyerek. Nagyjából fürdesd 7 és 8 között (ahogy kijön), figyeld az alvásait. Majd ehhez hozzáalakulnak a szoptatások is. Nem kell egybõl cicire tenni, ha nyikkan egyet, el lehet húzni az idõt a pancsival (kivéve ha még teljesen újszülött). Én is igény szerint szoptatom a 3. gyerekemet, de a fürdés mindig 7 körül van. Fel sem merült bennem, hogy emiatt este 10-kor még a kád fölött keccsöljek.
megint elõzõ 2 hónap körül már nagyjából képben vannak a babák, hogy mikor van nappal és éjjel.
Nekem 3 gyermekem van a legkisseb 3 hós. Én mindegyiknél ugy csináltam hogy a fürdés az mindig fix idõben van (nálunk fél7) utána evés és alvás, és mindegyik babám 2 hós korától átaludta az éjszakát.lehet csak én vagyok ilyen idõhözkötött de nekem ez bevált. Jó babázást! :)
Nem. Ilyen pici babát nem is kell még minden nap fürdetni. Nem koszolódik, nem izzad... Elég kétnaponta. Nekem többek között a gyerekorvos is mondta, de utána is olvastam. Meg ekkora korban teljesen felesleges mégórához igazítani.
Legyen egy nagyjából belõtt idõpontotok, de ha úgy jön ki, hogy aznap nem fürdik, vagy késõbb/korábban, semmi baja nem lesz, max. lefürdeted reggel. Egy idõ után úgyis beáll valamiféle rend, többet lesz ébren, stb., akkor könnyebb lesz a rutint alakítgatni.
A kérdező hozzászólása: és ha ma kihagyom a fürdetést, az nagy baj...?
A kérdező hozzászólása: bocsánat, nem tettem hozzá, hogy 2hetes a babám.
A kérdező hozzászólása: de hogy csinálod? pl nekem most fog felkelni kb a baba, szopizik, aztán visszaalszik, és õ átalszik 3-3, 5-4órát, akkor kel fel újre, hogy éhes. Vagy most leteszem, és keltsem fel 8kor fürdetni? És akkor etessem is?
2hetes babáról beszélünk egy két válaszadó!!! Az én picim 2 hónapos koráig szinte csak evett és aludt. Volt , hogy este 7-kor fürdettem , ha láttam, hogy álmos.De ha nagyon nyûgi volt akkor letettem aludni és vagy megfürdettem mikor felébredt max.11-ig. vagy eltoltam reggelre a fürdést. Én minden nap fürdettem, így az egészséges! Utána magától beállt fél 8-8 közötti idõpontra. Majd 2 hónapja átalakította magának , hogy fél 8-8 között fürdés és cicin elalvás van. Hidd el nektek is ki fog alakulni! Ami a legfontosabb : soha ne keltsd fel azért , mert fürdés idõ van!

Duplo-t szeretnék venni a kislányomra, nézegetem az aukciós oldalakat, de nem tudom, hogy is kéne. Vegyünk mondjuk egy alapcsomag kockt meg ahhoz formákat, embreket külön? Vagy érdemesebb nagyobb csomagot keresni?

Legjobb válasz: Szerintem elõször menj be egy áruházba. Nézd meg, hogy mi milyen árban van és az általad elképzelt készlet összértéke újonnan mennyi. Ha ez megtörtént, akkor már nyugodtan nézelõdhetsz a neten, lesz viszonyítási alapod, hogy melyiket éri meg megvenni. Amiatt nem tudok pontos tippet adni, mert eléggé eltérõ árban vannak ezeken az oldalakon a játékok. Gondolj mindig arra, hogy mennyi pénzért hány darabos készletet kapsz és add hozzá azért a postaköltséget is.

Szerintem elõször menj be egy áruházba. Nézd meg, hogy mi milyen árban van és az általad elképzelt készlet összértéke újonnan mennyi. Ha ez megtörtént, akkor már nyugodtan nézelõdhetsz a neten, lesz viszonyítási alapod, hogy melyiket éri meg megvenni. Amiatt nem tudok pontos tippet adni, mert eléggé eltérõ árban vannak ezeken az oldalakon a játékok. Gondolj mindig arra, hogy mennyi pénzért hány darabos készletet kapsz és add hozzá azért a postaköltséget is.
Én elõször egy doboz alapcsomagot vettem és építõlapot. Utóbbi nagyon hasznos, azóta már kapott 3 készletet is, de mindig az alapra épít, nem dõl el, nagyon jól kihasználható (állatkert, bolt, szoba stb építésre)
Nehéz kérdés, mert szerintem gyerek- és korfüggõ is. Van gyerek, aki eleinte inkább a figurákkal játszik, és késõbb (vagy egyáltalán nem) épít. Pl. a lányom is, 3 és fél éves, de kb. fél éve kezd építeni a kockákkal is, elõtte csak a bábukkal játszott. De vannak gyerekek, akik a legelejétõl fogva az építésre fókuszálnak. Próbálj abból kiindulni, hogy mi a kislányod érdeklõdése, ha pl. állatmániás, akkor próbálkozhattok egy állatkertes vagy farmos készlettel, ha jobban szereti a szerepjátékokat, akkor házépítõs, közértes, vagy pl. most láttam van kisállatboltos készlet is.
Én a lányomnak elõször karácsonyra vettem egy alaplapot (szerintem ez mindenképpen kell), babaházat, farmot és egy vödör kockát. Elõször fõleg a babaházzal és a farmmal játszott rengeteget, aztán nem sokkal késõbb már épített hozzá stb. Nagyon szerette, naponta több órát játszott vele. Jó áron vannak a http://www.toystore.hu és a http://www.legomarkabolt.hu oldalon!
A kérdező hozzászólása: Ja, és ez a karomon van(mind2n)!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de szerintem nem szemölcs mivel egyáltalán nem úgy néz ki olyan a tapintása mintha anyelveden az ízlelõbimbókat fognád meg szerintem a 2. válaszolónak van igaza, de nincs valami tippetek, hogy hogy mulhat el?
Leírásod alapján futószemölcsre tippelek. Mindképpen menj el bõrgyógyászhoz mihamarabb, mert minél tovább halogatod, annál több lesz. Nekem is volt, nekem a nyakamon, meg a mellkasomon. Ha futószemölcs kapsz rá gyógyszert (antibiotikumot) meg kikanalazza a már meglévõ szemölcsöket. (Egyáltalán nem fáj!) De ha nem szemölcs is mindenképp mutasd meg dokinak. Mikor voltál utoljára uszodában, vagy szaunában?
Ilyen nekem is van, és barátnõmnek is. Azt mondták, hogy valószínûleg a ruha alatt fülled be a bõr, és ezért jönnek a kis pici pöttyök. Nekem pl. a vállamon van. Nyáron mikor szellõzik, akkor elmúlnak.
Nem ez nem igaz. Ha maszturbálnak szex elõtt általában tovább is bírják.
Imádom, amikor egyetértés van egy kérdésben... :)
Igen, így van.
72%: :D
csõdöt bárki mondhat idõnként. aki rendszeresen maszturbál, de mindig arra megy, hogy minél hamarabb elmenjen, ilyen 1-2 perc alatt, az szex közben se fog túl sok idõt kibírni. De aki sok maszturbálással gyakorol, hogy minél tovább bírja, stb, az pont pozitívan fog teljesíteni. tehát változó. tehát hülyeség amit kérdezel.
Szerintem pont hogy a maszturbálással lehet megtanulni hogy sokáig bírják az ágyban. Bár ez gondolom attól is függ, hogy ki hogy masztizik. Ha az a célja, hogy elnyújtsa az orgazmust, akkor az jót tesz a szexuális életnek, ha arra törekszik, hogy minél hamarabb elmenjen, akkor elhiszem hogy káros hatással van rá. 20/L
A kérdező hozzászólása: Nem mellesleg nagyon régi barátom...
Hívjad el találkozni férfias magabiztossággal. Írásban is mondhatod, hogy alig vártad, hogy beszélhessetek, ennek te nbagyon örülsz, stb...
A kérdező hozzászólása: Épp most hangsúlyozta ki, hogy csak barátok vagyunk. Hívtam, de aztmondta, ahhoz több napra ki kéne jönnie rokonaihoz. (14/L)
Szerintem hagyd rá.Fogad el hogy te nem tetszel neki. De az is leeht hogy csak ugy csinál mintha nem mert a lányok néha mikor tiltakoznak valójában csak buzditanak.
Három év után honnan tudod, hogy tetszik? Lehet, hogy már teljesen megváltozott.
Szijja :) Sztem foglalkozz egy kicsit más lányokkal is.Meséld el neki és hátha akkor mutat egy kis féltékenységet.De ha hidegen hagyja vagy veled 1ütt örül akkor télleg csak a barátod akar lenni.Lehet nem illetek is igazán össze. 3 év alatt sokat változik az ember. De a fejleményekre kivi vok:P Sok sikert pusz pusz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!