Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam otthon, hogy megbuktam (2 db)

Hogy mondjam el otthon majd, hogy megbuktam?

Még soha nem buktam meg,de most kémiàból és matekból nagyon rosszul àllok és a tanàrok azt mondtàk,hogy màr ezt nem tudom kijavítani.. Hogy mondjam el a szüleimnek? és a pótvizsgàn àt tudok menni két tantàrgyból,ha nyàron készülök ràjuk?

Legjobb válasz: A szüleid nem ellenõrzik a jegyeidet? hogy ezt neked otthon el kell mondanod? vagy kamuzol:D

A szüleid nem ellenõrzik a jegyeidet? hogy ezt neked otthon el kell mondanod? vagy kamuzol:D
nekem sem kérdeztek rá a jegyeimre, bár én magántanuló voltam, és k u r v a depressziós.. aztán elsírtam a bánatomat, és azt mondták, nincs baj, tudjuk, min mentél keresztül, szeretünk, nem a legnagyobb gond, hogy megbuktál gyermekem, blablabla.. utána jártam egy évet újra tizedikesként, de annyira megviselt, hogy ott is hagytam a sulit (közben 18 lettem), most pedig estire járok, és jövõ évben érettségizem. utána pedig irány az egyetem, semmi sincs veszve.. ennyi volt a totál érdektelen történetem, jóéjszakát! amúgy a kérdésedre felelve, légy õszinte, mondd meg nekik, mi és hogy történt, vállald a felelõsséget, és dolgozzatok a megoldáson! Sok sikert a vizsgákon!:)
Nincs valami olyasmi, hogy pótvizsga? Ha tepersz, azon át tudsz menni. Oké, ezen a felületen még sosem mondtam ilyet, de egyetemista vagyok BME biomérnöki szakon, matekból és kémiából emelt szinten érettségiztem, szóval ha pesti vagy... ;)
9-es, de van e-napló, pl. öcséméknél már az mûködik, nincs is ellenõrzõje a srácnak. Amúgy a szüleid hh nem tudnak a jegyeidrõl? Ez nagyobb gáz (teljes érdektelenség), mint az, hogy megbuksz.
Ez a szüleid hibája is, nem csak a tied, tehát bátran. Ha dühösek lesznek, valójában saját magukra lesznek dühösek. Csak te szívod meg.
(Kedves okoskodók! Nálunk is e-napló van és az égvilágon senkit nem érdekel, hogy a szülõk értesültek a jegyekrõl vagy nem. Fél év végén és év végén kapunk olyan értesítõt amit alá kell íratni.) Szerintem le tudsz pótvizsgázni kettõbõl is, sok mindenkinek sikerült már :-) de akkor nagyon tanulnod kell rá, a nyarad nagy része el fog úszni. A szüleidnek úgy a legegyszerübb ha elmondod simán kertelés nélkül. Legalábbis az enyémeket nem érdekelné mit miért csak ha azt mondom elrontottam, kijavítom (átmegyek). Sok szerencsét! :-)
Mond meg vállald a felelõsséget.
Mást nem tudsz tenni, csak eléjük állsz, és elmondod, hogy ebbõl és ebbõl megbuktam vagy úgy néz ki meg fogok bukni. Biztosan nem fognak érte megdicsérni, de igazából volt már ilyen a világtörténelem során, és lesz is még. Tizedikben én is buktam matekból, és még a pótvizsgán sem mentem át, most pedig már bent vagyok az egyetemen szóval semmi nincs elveszve. Nem mondom, hogy akkor megdicsértek a szüleim, de igazából nem volt ordítozás, veszekedés elfogadták és kész, hiszen mást nem is igazán tudtak tenni.
Elõbb utóbb úgyis megtudják. Minél késõbb mondod el, annál rosszabb lesz. Átmenni pedig át lehet kettõ tárgyból is, csak nem úgy állj hozzájuk, mint évközben. Ha kell, akkor kérj valakitõl segítséget. Már most kezdj el a pótvizsgára készülni, mert néhány nap alatt nem fogod tudni megtanulni.
Hmm drága gyerekem és a bukásértesítõt azt hova rejtetted el mi?:) Nálunk is e-napló van, de emellett írásbeli értesítõ az esetleges bukásra állásról és azt alá kell íratni és visszavinni a suliba! Csak tudom, most írtam alá!:)
nekem anyáék sosem kérdeztek rá, h milyen jegyeim vannak, és a suliba sem ellenõrizték h szülõ látta-e.. szóval.. nem hinném h kamu a kérdés.. a legtisztább aha eléjük állsz és megmondod.. én is buktam egyszer.. xd szóltam nekik h év végén bukóó lesz xd mondták h akkor nyáron tanulóó lesz xd és sikerült is a pótvizsga :D sok sikert! :)
Át tudsz menni nyáron, csak sokat kell tanulnod. Esetleg menj el magántanárhoz.
9-es én idén fejeztem be a középiskolát, már 4 éve is volt e-napló, nálunk legalábbis azt használtak végig(taninform az elsõ 2 évben, utána meg valami más). Természetesen az lehet, hogy a kérdezõ iskolájában még nincs, errõl õ tud nyilatkozni. A hackeres részt nem tudom mire írtad.
Állj eléjük és vállald a felelõsséget.Az életben késõbb, mindenért amit csinálsz vállalnod kell.Mondd meg nekik hogy nagyon sajnálod hogy csalódást okoztál nekik, és gõzerõvel fogsz nyáron tanulni.Ha kell akkort vért izzadsz.Lehet hogy pillanatnyilag rossz lesz, lecsesznek, mérgesek lesznek de legalább tiszta lesz a lelkiismereted.Ezt kell tenned.
Elvileg a szüleidnek is képbe kell lennie, szóval már régen rossz ha mindez hideg zuhany lesz nekik. Amúgy meg a legjobb ha simán megmondod és kész. Ha balhéznak is majd megnyugszanak. Két tárgyból pedig simán lehet pótvizsgázni csak tanulj minden nap egy pár órát. De mégjobb lenne ha beszélnél a tanárokkal és kérnél javítófeleletet, hátha...
A kérdező hozzászólása: Hàt nem mutattam meg a jegyeimet. Meg àltalàban bíznak bennem, hogy nem történik ilyen. Csak hàt..most ezt eléggé elrontottam....
Hàt nem mutattam meg a jegyeimet. Akkor ki irta alá az indexedben? Mondom én hogy kamuzol?:D
Az aláírásokat a gimiben minden hónapban ellenõrzik. Szóval? Régen járhattál suliba ha ezt nem tudod:D
Lehet, hogy alhamisította... Nem vádaskodni akarok, csak hipotézis, ami simán lehetséges.
Ha e-napló van akkor a kutyát nem érdekli a szülõk aláírása...
8 Még nincs e-napló:D csak tervben. A hacker szórakozásokra is készülnek, ha mond ez valamit. Szóval nem lesz olyan, hogy heckerke 1-eseket írbe, mondjuk egy 5-ös tanulónak poénból:D
7 Állítólag van egy szülõje is. Gondolom havonta az elveszett szülõ csak rákérdez õkegyelménél, hogy mizu a "Futrinka utcában"?:D
Ha nem kamu a kérdés, és nem megy a tanulás, akkor szívesen korrepetállak, ha budapesti vagy. Emelt érettségit tettem pár éve kémiából, matekból pedig 91%-ot kaptam középszinten. Írj privátot, ha érdekel a dolog! A kérdésedre válaszolva pedig. Sajnos nem nagyon tudsz mit tenni, el kell mondanod. Javaslok egy csendesebb estét a beszélgetéshez, amikor nem olyan rossz otthon a hangulat. Nem fognak örülni neki nagy valószínûséggel, de ha megteszel mindent nyáron, hogy átmenj, akkor nem lesz akkora gond remélhetõleg. Én a töri hármasomat próbáltam rejtegetni hatodikban, nem kellett volna. Rájöttek így is. Csak nem értették, miért nem ötös, mert a témazérók alapján négyes ötös között áltam. Az egyes röpdolgozatokról valahogy mindig "elfelejtettem" beszámolni... :D

Hogy mondjam el otthon, hogy megbuktam félévkor?

idén 9. es vagyok és félévkor a kémiábol és töribol megvágtak:( csak az a baj h én tavaly szakmunkásba jártam a 9.et és idén megendte az ig.n? h évismétléssel ujra kezdhetem az érdetségizos osztályban. csak nem sikerült a legjobban tavaly szinte semmit nem kellet tanulnom és teljesen elszoktam ett?l. félek h visszarak szakra:( mit tegyek? h mondjam el otthon h ilyen rosszul állok. anyám igyis nagyon aggfesziv apám is velük nem lehet beszélni csak üvöltenek és bezárnak mit tegyek??

Legjobb válasz: hát ez kis figyelmeztetés volt a félév, hogy adj rá egy kicsi gáz az év végére!! mond meg, és vállald a következményeket, hiszen te nem tanultál, minden cselekedetünkért vállalni kell a végeredményt---és nincs alóla felmentés.. mond azt, hogy év végére tutti összeszeded magad, és hát ha bezárnak lelkük rajta- tegyék- mást nem nagyon tehetnek kétségbeesésükben, jah egy agressziv elborulásról még nem is irtam...mit tehetnél? ha nem tûrõd el amit csinálnak, járd a magad útját - tartsd el magad és majd elvégzed a sulit munka mellett---lehet választani! ideje kicsit felnõni, ha nem akarsz a soron lámpát csomagolni, de még a mekiben is érettségivel veszenek fel az a minimum már mindenhol!! ezek lebegjenek a szemed elõtt!

hát ez kis figyelmeztetés volt a félév, hogy adj rá egy kicsi gáz az év végére!! mond meg, és vállald a következményeket, hiszen te nem tanultál, minden cselekedetünkért vállalni kell a végeredményt---és nincs alóla felmentés.. mond azt, hogy év végére tutti összeszeded magad, és hát ha bezárnak lelkük rajta- tegyék- mást nem nagyon tehetnek kétségbeesésükben, jah egy agressziv elborulásról még nem is irtam...mit tehetnél? ha nem tûrõd el amit csinálnak, járd a magad útját - tartsd el magad és majd elvégzed a sulit munka mellett---lehet választani! ideje kicsit felnõni, ha nem akarsz a soron lámpát csomagolni, de még a mekiben is érettségivel veszenek fel az a minimum már mindenhol!! ezek lebegjenek a szemed elõtt!
Hát, nálam is nagy gáz lesz az bizi a felvételik meg stb miatt... Meghúztak matekból és kémiából, teljesen kivagyok, de... Ez van. Én rontottam el. Mjad csak elsz valahogy. Otthon csak annyit mondtam, hogy 'anya, megbuktattak'. Nem mondott semmit, mert szerencsére nem nagyon érdekli, mi van velem...
Elég szomorú a kérdezõ és a második válaszadó helyzete is! Én mindenbõl négyes ötös voltam, de töribõl jóindulattal is csak halványka kettes. Egyszerûen hiába ültem akárhogy a könyv felett, nem maradt meg semmi se. Hazamentem és közöltem, hogy töribõl meghúztak. válasz: "Jó. Évvégén azért görbüljön!" - és görbült, de sokkal nehezebb volt, mint a matek 5. Szerintem ne rágjátok magatok mások hiányosságán ( szülõk ), mert nem tudjátok elkerülni a helyzetet, s akkor jobb, ha túl lehettek rajta, s nem hetek múlva lebuktok, mert akkor még az elbírálás is keményebb lesz! Egyébként miért húztak meg titeket? :$ ;) Kéz és lábtörést!
Ez tök jó :DDDDDD
Gyorsan hadard el és rohanj
ÉN EZT JAVASOLNÁM: Mielõtt szüleid hazatérnek, hagyj egy levelet az ágyadon! (Nagyjából az alábbi tartalmú szöveg legyen benne saját kézírásoddal) "Kedves Anya, Apa! Nagy sajnálattal tudatom, hogy elszöktem az új barátommal. Igazi szerelmet találtam általa és annyira aranyos; különösen a piercingjei, sebhelyei, tetoválásai, és a hatalmas motorja. Ez még nem minden. Terhes vagyok és Ahmed azt mondta, hogy igazán boldogok leszünk az erdõben, a lakókocsijában. Több gyereket is akar tõlem és nekem ez a nagy álmom. Már tudom, hogy a marihuána nem káros, ezért azt fogunk termeszteni magunknak, és a barátainknak. Õk védenek bennünket. Lesz kokain és ecstasy is, amennyi csak kell. Közben majd imádkozunk az AIDS ellenszeréért, hogy Ahmed jobban legyen. A pénz miatt ne aggódjatok. Ahmed lebeszélte Leroy-jal és Jamal-lal, hogy szerepelhetek a filmjeikben, amiket az alagsorban forgatnak. 5 dollárt kapok egy jelenetért, még 50-et, ha 3-nál több pasival csinálom, és még 100-at, ha ló is van az adott jelenetben. Kedves anya! Mivel most vagyok 15 éves, tudom hogyan vigyázzak magamra. Remélem egy-két éven belül meglátogatlak benneteket, és találkozhattok az unokáitokkal. Üdvözöl Benneteket: szeretõ lányotok Utóirat: Apa, Anya! Ez természetesen nem igaz, a szomszédban vagyok, és tévézek.. Csak azt akartam, hogy tudjátok: az amit a kredencre tett féléves bizonyítványomban láttok, nem is akkora nagy tragédia."
ez marha nagy xDD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!