Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam otthon, (53 db)

Hogy mondjam el otthon, hogy meleg vagyok? 24F

Szüleimet nem akarom bántani ezzel, de nagyon rossz ez így, hogy mindig mondják, hogy majd ha neked is feleséged/gyereked lesz..(noha utóbbi még így-úgy lehet)

Legjobb válasz: Én olyan sztorit tudok ahol a csaj és a pasi között volt 20 év. Szegény csaj naív volt és úgy tudta, hogy a srác csak 10 évvel idõsebb. Ezt hazudta neki. Tény, hogy a csávó tényleg jóval fiatalabbnak látszott. A durva, hogy még nem volt 18 a csaj amikor összejöttek. 16-17 volt. A lényeg, hogy kiderült és õ is azon aggódott, hogy mit mondjon a szüleinek. Ott elfogadták és azt mondták, hogyha vela akar élni akkor rajtuk nem múlik. Azóta már nincsenek együtt. Egyébként mit veszítesz? Elõbb-utóbb úgyis kiderül, akkor meg?

Én olyan sztorit tudok ahol a csaj és a pasi között volt 20 év. Szegény csaj naív volt és úgy tudta, hogy a srác csak 10 évvel idõsebb. Ezt hazudta neki. Tény, hogy a csávó tényleg jóval fiatalabbnak látszott. A durva, hogy még nem volt 18 a csaj amikor összejöttek. 16-17 volt. A lényeg, hogy kiderült és õ is azon aggódott, hogy mit mondjon a szüleinek. Ott elfogadták és azt mondták, hogyha vela akar élni akkor rajtuk nem múlik. Azóta már nincsenek együtt. Egyébként mit veszítesz? Elõbb-utóbb úgyis kiderül, akkor meg?
Elsõ, sikerült megtalálnod az egyetlen sztorit, ami nem passzol ide. Te meg növessz tököt, és ülj le velük és mond. Nem nehéz.
Az alapozás szerintem már megvolt még ha ki is zárták magukból a témát. Én tesómat avattam be elõször, aki aztán mindent elmondott anyának. Anya mindig azt mondta, hogy akkor is szeretne, ha embert ölnék, így alkalma volt bebizonyítani, hogy ez tényleg így van. A barátaimat mindig tisztelte és szerette. Apámat nem igazán érdekelte, hogy mi van velem, így õt nem tartottam szükségesnek beavatni.
Mond el nekik és kész. El kell fogadniuk mivel a fiuk vagy. Elöször nehéz lesz nekik, adj idõt.
Szerintem esete válogatja. 53éves férfi vagyok, még nem tudtam rászánni magam, hogy elmondjam szüleimnek.Erre a hátralévõ kis idõre meg már nem hiszem, hogy érdemes.Nagyon szégyellem. Együtt lakom velük, férfiakat nem hozok haza.Ami gyanús lehet, hogy nõket sem.Én nem mondok semmit és õk sem szólnak semmit.

Hogyan mondjam el otthon?

Ezen a héten kaptam egy osztályfőnökit, igazgatóit és 9 egyest. Koleszos vagyok és anyám nem tud a jegyekről és az intőkröl se. Mellesleg hétfőre kellene igazolás mert igazolatlan kapok ha nem lesz.

Legjobb válasz: Ha eddig nem jutott eszedbe ezekrõl szólni otthon, akkor gratulálok. Viszont ha most nem leszel õszinte, az iskolától fogják megtudni a szüleid, és még rosszabb lesz.

Ha eddig nem jutott eszedbe ezekrõl szólni otthon, akkor gratulálok. Viszont ha most nem leszel õszinte, az iskolától fogják megtudni a szüleid, és még rosszabb lesz.
Hát elég nagy szarban vagy, az biztos. Javaslok valamit. Döntsd el magadban, hogy akarsz-e változtatni. Azt is, hogy min, és mivel. Ha jól tudom, a félévi bukásnál kivágnak a koleszból. Ez elég gáz, fõleg hogy már csak 2 heted van arra, hogy javíts. Döntsd el, hogy neked való-e ez az iskola! Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek egyformák a képességei. Engem hasonlóképp vágtak ki a középiskolából annak idején, bár nem voltam koleszos és intõt épp hogy nem kaptam. Nagy volt a balhé otthon, mert apám nem akart átengedni másik iskolába. Én pedig nem akartam megbukni abban a suliban, mert az nagy szívás és totál égés. Átmentem egy szakmunkásképzõbe (szakiskolába), ahol tanulás nélkül simán négyes voltam végig. Meg nyertem a megyei infó versenyeket, még országosra is mentem. Utána viszont az érettségi 4 év volt, kezdhettem levelezõn elölrõl, munka (váltómûszak), katonaság majd család mellett. Nem volt egy sétagalopp!!! Most egy nagy cégnél vagyok informatikus, aránylag normálisan keresek, és a saját gyerekkori éretlenségem és hülyeségeim ellenére nem futott zátonyra az életem. Viszont elsõre kijárni a sulit sokkal egyszerûbb lett volna, és nem kellett volna feleslegesen még vagy 5 évet tanulnom. Arról nem beszélve, hogy a fõiskolát nappalin sokkal könnyebb lett volna elvégezni. Azt ne is mondjam, hogy ez család mellett csak a nagyon kitartó és jó eszû embereknek megy. Én ezek közül egyik sem vagyok... Javaslom, hogy hozd meg a döntést, és ha döntöttél, állj anyád elé, és õszintén tájékoztasd a döntésedrõl. Persze nem tudom, milyen reakcióra számíthatsz. Utána pedig következetesen csináld végig! Legkevésbé se add fel! Ha vallásos vagy, akkor kérj ehhez segítséget Istentõl. Ha nem vagy, akkor úgysem fogsz ilyet kérni. De ezt más nem fogja helyetted végigcsinálni!

Megerőszakoltak. Hogyan tálalhatnám otthon? Csak egyszerűen mondjam el? Vagy tartsam magamba?

Legjobb válasz: Ha megerõszakoltak akkor ne csak otthon, de a rendõrségen is el kell mondanod, ha nem akarod, hogy mással is megtegye. A te döntésed, tudom, nehéz.

semmiképpen ne tartsd magadban. Gondolom nem te tehetsz arról, hogy megtörtént, így a szüleid segíteni fognak. és kell is segítség, mert egyedül nem fogod tudni feldolgozni.
#2 feltennék anyudnak egy kérdést, hogy miért nem dobott lelencbe :(((( Mekkora egy surmó f_szkalap köcsög vagy, biztos bodzaszedõ is :(((( :S És ha csinosan öltözködik akkor mi van, igenis öltözködjön egy egy olyan csaj aki megteheti csinosan, mert olyan a teste legyen rá büszke. Csak az olyanok mint te meg a bodzaszedõ-norvég cserediákok akik nem tudnak parancsolni maguknak, vagy nem tudnak csajt felszedni. Kérdezõ tudod ki volt?Komolyan kérdezem, menjünk el és keressük meg van egy két nagyon , , kicsi haverom", ilyen 160kg-osak és boxolók ketrecharcosok, szétveretem azt a barmot halál komolyan, olyat kap, hogy az anyjába is visszadugják.
Ha megerõszakoltak akkor ne csak otthon, de a rendõrségen is el kell mondanod, ha nem akarod, hogy mással is megtegye. A te döntésed, tudom, nehéz.
Kórház, kivizsgálás (hátha van még valami 'nyom')! Õk hívni fogják a rendõrséget.
sajnálom :( mondd el feltétlen. hidd el, jobb lesz neked is hogy nem tartod magadba :) úgy kezdd, h "figyelj, valamit el szeretnék mondani, rossz dolog történt"
otthon rendõrség kórház. csináld ki aki ezt tette veled.
Jelentsd fel mindenképp azt a gyökeret. Egyébként furcsa érzés belegondolni, hogy ha a kettes válaszolóhoz hasonló ostoba és gonosz barmok mind halva születnének, a fizikai erõszak ismeretlen fogalom lenne a világon. De szép is lenne. Nem létezik semmi ami feljogosít bárkit, hogy megerõszakoljon egy nõt. Max csak azok érdemlik meg, hogy ilyet tegyenek velük, akik azt gondolják, hogy az áldozatok saját maguk tehetnek róla, hogy megerõszakolták õket. Tehát akik ostobák és ennyire gonoszak, és sajnos élve jöttek a világra. Az erõszaktevõk is pont hasonló mentalitású emberek. A kérdezõ semmi olyat nem tett amivel kiérdemelte volna. Ahhoz meg amúgy sem kell kihívónak lenni, hogy megerõszakoljanak. Elég ha lélegzel.
Egyszerûen mond el és keress pszichológust !!!
ha lány vagy, és khivó ruhákban kelleted magad, akkor megérdemled.
napközben történt, vagy sötétben? mások is voltak a környéken? vagy mégis hogy történt? egyébként sajnálom:(
#2-est meg kéne erõszakolja néhány benga nagy homokos néger, aztán utána a szemére kellene hányni, hogy minek van ilyen csinos fehér popója...
Szólj a rendõröknek vannak szép szál legények akik utálják az erõszakot mikor anyámat akarták megerõszakolni kihívtuk a rendõrséget vannak erõszakoskodással foglalkozók és akkora emberek jöttek ki hogy a bakancsukig nem értem még akkor ezek megtalálták és nem gyengén ellátták a baját tárgyaláson már remegve ült.
Persze mond el, ne nyomozgass, gondolom a szüleid úgyis feljelentik, az a fele meg majd megy magától....
Remélem sikerült elmondanod otthon és feljelentettétek. 2 éve velem is megtörtént, mára már könnyebb, nem gondolok rá folyton, de azért eszembe szokott jutni, olyankor nagyon rossz érzés, és iszonyatosan megalázva érzem magam, de idõvel könnyebb lesz neked is. a feljelentést ha megtetted nagyon hosszú ideig el fog húzódni. velem 2010 nyarán történt meg, a ruháimat most márciusban kaptam vissza a rendõrségtõl. 5-6-7 órás tárgyalásokon voltam egy légtérbe avval az emberrel.. nem könnyû. ráadásul ha nincs elég bizonyíték, feleslegesen járkálsz tárgyalásokra stb. KITARTÁS! ha gondolod írj üzit, névtelenül hátha megkönnyebbülsz ha beszélhetsz róla, vagy ha kérdésed van esetleg!
#2: vajon ezt mondanád a lányodnak is, ha vele történt volna? Kérdezõ: mindenképpen mondd el, aztán jelentsétek fel az illetõt. De legalább anyukádnak mondd el. Nincs a baráti körödben olyan, aki szívesen ellátná egy ilyennek a baját? Megteszi mással is, ha nem lesz ennek következménye. Gondolom nem szeretnéd, hogy mással is ez történjen.
erõsnek kell lenned...lelkileg fel kell készülni a herce-hurcára. Ilyenkor egy alap kivizsgálás is nagyon megterhelõ a vallomás, hogy elmondd pláne...mivel a Te esetedben már bûntették ezért valószínû nem lesz évekig tartó rendõrségi ügy és 1000 kihallgatás, de az a 3-4 elmesélés is fájdalmas lesz...de ezen túl kell lenni. Merre laksz? (elég megye is) ismerek egy jó pszichológust de õ zalai.
2, 16! Ti most honnan a rákból szeditek azt, hogy a lány mit viselt? De különben is, nyár van, itt külföldön is faszénné lehet sülni, Magyarországon pláne, még szép hogy nem télikabátban mászkál!
#16-os te is bújjál el IQ bajnok, de okos vagy istenem. Akkor miben legyen egy csaj puffajkában meg sisakban. Pasi tudjon magának parancsolni vagy menjen kurv_hoz, ennyi és meg van oldva. Az ilyet beraknám lópornóba vagy egy pár fekához azt kicsit dolgozzák meg, pár nap múlva azt is megbánná, hogy élve született :(
Ha meg ilyen primitív ösztönlények, akkor másszanak vissza a fára -.-"
A kérdező hozzászólása: Nem ismerem a férfit..:/ de már többször volt börtönbe erõszak miatt..
Akkor fõleg fel kell jelenteni. Jó esetben az egész hátralevõ életét a sitten fogja tölteni.
Ahol megtalált téged vagy kiszúrhatott magának azon a helyen tuti ismerik. Menj oda vissza kérdezõsködni, persze kisérettel. Otthon feltétlen meséld el. Az hogy lehet, hogy nem ismered de tudsz az elõéletérõl? 20/F
Én az 5. voltam. Látom nagyon leszóljátok a 2.-at. Mivel nem ismerjük a szituációt, ehhez nem nagyon tudunk mit mondani nem? Ettõl a szituációtól és a kérdezõtõl függetlenül lenne valami abban, amit a 2. ír, bár a hangnemmel messze nem értek egyet. Sok férfi van, aki szeretne már lefekdünivégre valakivel, és a lányok meg lenge ruhában kelletik magukat, az tényleg nagyon rossz, mézesmadzag, mint amikor a Szaharában találod magad egy csomó ásványvízzel, amiket nem lehet kinyitni, ez kínzás. Lehet, hogy a 2. is ilyesmin ment már keresztül, ennyibõl megértem az indulatait, még ha nem is illik ide az egész. De az is lehet h csak rosszindulatú, nem tudom. Szóval ha a Szaharában valaki jól odavágja a vizesüveget h végre kinyíljon és ihasson belõle, az végülis érthetõ. Lúzer meg senki nem attól lesz, mert azt választotta önként. Ezt most a kérdezõ kérdésétõl függetlenül írtam.
Mindenképpen mondd el a szüleidnek, tudniuk kell, mi történt! Egyedül nem tudnád feldolgozni, elõbb-utóbb bele is betegedhetnél, hogy nem tudsz kivel beszéni róla. Meséld el a szüleidnek, az elejétõl a végéig, ahogyan történt, utána pedig menjetek be a rendõrségre és tegyetek feljelentést. Biztosan tudsz olyan információt, ami alapján el tudják indítani a nyomozást. És keressetek fel egy nõgyógyászt is, aki megvizsgál, a biztonság kedvéért, nehogy baj legyen (nemi úton terjedõ betegség, terhesség stb.). Majd, ha szükséges menj el psziholódushoz is.
Valahogy tud meg ki, tuti egy ork, erre mérget veszek. :((( Jelents is fel.Ez Abszurdisztánia kiengednek egy ilyen majmot, kapna a brigádomtól, megcsókolgatnák egy viperával az tuti, holnap már nem élne visszadugnám a k_rva anyjába aki kipréselte azt a férget :O
A 2esnek tokeltesen igaza van. Minek vesztek fel egy szal semmit ha benne van hogy meroszakolhatnak.
A nõk nem egyenlõek egy üveg vízzel amit egy pasi kedvére használhat ha épp olyanja van!!!!
Ne légy dühõs...õk biztos nagykabátba járnak...eszükhöz mérd...(IQ nukuk)

Hogy mondjam el otthon, hogy két emberrel vagyok párkapcsolatban egyszerre (polyamory)?

Anyu úgy tudja hogy a hétvégéimet egy barátnõmnél töltöm, de azt is tudja, hogy õ meg a barátjával lakik, szóval kezd nehézkessé válni, hogy hogy magyarázzam meg hogy miért is nem zavarok mikor ott alszom náluk...

Legjobb válasz: Én a helyedben nem mondanám el inkább, ráadásul ha nem fogadja el a kapcsolatotokat akkor valószínûleg el leszel tiltva a barátnõdtõl meg a fiújától, amit gondolom te sem akarsz Inkább kitalálhatnád hogy a srác hétvégente egész nap melózik, vagy haza megy a szüleihez vagy "Jaj még örül is hogy ott vagyok mert így nyugodtan elmehet a haverjaival sörözni" vagy hasonló kamu dologgal elõállhatnál :D

Én a helyedben nem mondanám el inkább, ráadásul ha nem fogadja el a kapcsolatotokat akkor valószínûleg el leszel tiltva a barátnõdtõl meg a fiújától, amit gondolom te sem akarsz Inkább kitalálhatnád hogy a srác hétvégente egész nap melózik, vagy haza megy a szüleihez vagy "Jaj még örül is hogy ott vagyok mert így nyugodtan elmehet a haverjaival sörözni" vagy hasonló kamu dologgal elõállhatnál :D
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy utálok hazudozni, állandóan ezen rágódok olyankor, anyu meg elég gyorsan átlát a szitán, szerintem már most leesett neki hogy valahol kamuzok. Technikailag eltiltani annyira nem tud, mert 20 éves vagyok, max furán néz rám, ezért mondanám el inkább, pláne hogy egy idõ múlva tuti belekavarodnék a sok hazugságba.
"Anyu, figyelj... egy ócska rıbanc vagyok."
Ha eddig csak fiúkkal volt dolgod, akkor valószínûleg nem sejti hogy biszex vagy, ha gondol is valamire akkor maximum arra hogy nem is a barátnõdnél töltöd a hétvégét hanem egy fiúnál, szerintem.
Ú, de jó, hogy nekem 18 éves korom óta nincs ilyen problémám. Azt tartok titokban, amit akarok. Szerintem te is gondolkodj el a költözésen. 23L
Meséld el neki, hogy lefekszel a baránõd pasijával. Erre õ kétségbe lesz esve, hogy ez mennyire nem tisztességes, te pedig megnyugtathatod, hogy tudja a barátnõd, hisz õ is ott van veletek.
A kérdező hozzászólása: 4es: igen, tudom, de akkor meg azt a srácot akarja majd megismerni, akirõl azt hiszi hogy nála vagyok, ami szintén annyira nem jó. Plusz anyu kevés dolgon akad ki jobban mint azon hogy ha kiderül hogy hazudozok. 5ös: igen, tervben van, fél év múlva elköltözök :) 6os: nem tudom mennyire komolyan írtad, elsõre hülyeségnek tûnt de második olvasásra egészen értelmes ötletnek tûnik :D (legalábbis anyut ismerve ilyen megközelítésbõl lazábban venné mintha rögtön azzal kezdeném hogy 3an vagyunk :P)
Halál komolyan írtam. Valamit beadni úgy a legegyszerûbb, ha elsõre felnagyított problémát láttatsz. Apám, míg élt, ha nagy ritkán tartott egy görbe estét a kollégáival, mindig úgy jött haza, hogy jaaaaaj, de be vagyok rúgva! Jajj, de részeg vagyok! Anyám meg csitítgatta: ugyan már, csak egy kicsit becsíptél. Így fater elkerülte a letolást.
A kérdező hozzászólása: Valóban bevált, bár azért nem teljesen ezt mondtam :D De anyu tényleg átlát minden kamu dolgon, így ezen is, és mondta hogy õ már rég tudta, és már várta hogy mikor mondom el :P és nem is volt kiakadva :)

Hamarosan összeköltözöm a párommal. Hogy mondjam el otthon úgy, hogy ne legyen vita?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mert én úgy mondanám el (feltáve, hogy felnött vagy és nem a szüleidnek kell továbbra is eltartani téged), hogy anya, apa, a jövö hónapban összeköltözm Pistivel. Ezen nincs MIT vitázni, ez a tény.

Hány éves vagy? Mert én úgy mondanám el (feltáve, hogy felnött vagy és nem a szüleidnek kell továbbra is eltartani téged), hogy anya, apa, a jövö hónapban összeköltözm Pistivel. Ezen nincs MIT vitázni, ez a tény.
Hát igen.. a korod, illetve a párod kora nagyban befolyásolja a dolgot. :)
A kérdező hozzászólása: Én 24 vagyok a párom 31 éves.
ebbõl miért lenne vita?
A kérdező hozzászólása: Mert anyám olyan hogy még ebbõl is ügyet csinál.
ügyet csinál. és? 24 évesen már nem kell engedélyt kérni ha együtt akarsz élni valakivel. hagyd rá, hadd puffogjon, elõbb-utóbb megbékél. ha csak nem bûnözõ a párod, akkor minden más csak üres kifogás.
Egyetértek. Mondd el, hogy szeretnétek összeköltözni, és ha esetleg vita kerekedne, elõször próbáld szépen mondani a dolgokat, ha nem jön össze, akkor inkább hallgasd végig és "vonulj vissza". :) Túl sok beleszólásuk nincs, és nem hiszem hogy nagyon megharagudna érte. :) De vitába semmiképp ne menj bele. :)
A kérdező hozzászólása: Anyámat ismerve tudom hogy a párommal együtt minden leszünk csak jók nem. Tesómmal is ezt csinálta.
És miért foglalkozol ezzel? MEnj el a pároddal és kész, ha anyádnak nem tetzsik, az az ö baja.

Hogy mondjam el otthon, hogy szerintem pszichológusra van szükségem?

Egyedül képtelen lennék elmenni, más meg nincs... :S :(

Legjobb válasz: Pedig talán épp egyedül kéne elmenned suttyomban. Esetleg találd azt ki, hogy érdekelne hogyan is zajlik ez ott bent. Vagy hivatkozz az autogén tréning-re amit szívesen elsajátítanál. Ami egyébként egy tényleg hasznos dolog volna. http://www.youtube.com/watch?v=EfMA04nU2Fo

Pedig talán épp egyedül kéne elmenned suttyomban. Esetleg találd azt ki, hogy érdekelne hogyan is zajlik ez ott bent. Vagy hivatkozz az autogén tréning-re amit szívesen elsajátítanál. Ami egyébként egy tényleg hasznos dolog volna. http://www.youtube.com/watch?v=EfMA04nU2Fo
A kérdező hozzászólása: Valaki írna még választ?
Egyszerû. Odahívod õket, veszel egy nagy levegõt és kimondod: Problémáim vannak, úgy érzem, hogy szükséges lenne egy olyan ember aki ezzel foglalkozik és tud segíteni a problémámon. Hogyha normális szüleid vannak, akkor meg fogják érteni..
a gondomon * boccs..xDDD ( már kétszer volt a szövegben a probléma, csak mondom leírom nehogy valamelyik okostojás belém kössön.)

Hogy mondjam el otthon hogy fegyelmi tárgyalásom lesz?

15éves kollegista fiú vagyok,egy neves gimibe járok és egy váratlan razzia során találtak az utazótáskámban egy doboz cigit.(Már december óta leszoktam csak benne maradt és elég szívás így lebukni:D).Haza kellett jönnöm mert tüd?gyulladásom van és apám tök kedves velem és persze anyám is.Kiszolgálnak meg minden. 9éves korom óta cigiztem de sosem sejtették volna mert elég el?vigyázatos voltam mindig.Apámat ha kérdezik csak ennyit mond:"Az én fiam még a cigi füstöt is utálja".Nagyon nehéz.Még jöv? héten is otthon vagyok de jöv?héten valószín?leg jön a határozat és nem akarom hogy abból tudják meg.Még annyit hogy apám elég maradi keménykez?, szigorú ember. Ha valami tippet mondanátok megköszönném.

Legjobb válasz: Mielõtt megkapod a határozatot mondd el nekik, jobb ha tõled tudják mzeg, mintha utólag. Lehet fogsz kapni 2 balegyenest, ha ilyen szigoru az apád, de azt is mondd el, hogy már régóta nem cigizel. Kár érte, hogy már 9 éves korodban elkezdted, nagyon rossz,amit tettél.

Mielõtt megkapod a határozatot mondd el nekik, jobb ha tõled tudják mzeg, mintha utólag. Lehet fogsz kapni 2 balegyenest, ha ilyen szigoru az apád, de azt is mondd el, hogy már régóta nem cigizel. Kár érte, hogy már 9 éves korodban elkezdted, nagyon rossz, amit tettél.
De hát hogy lenne az enyém, hát azt éreznétek ha büdös lennék!
Hogyan magyarázd ki a cigis dobozt ha végképp nem akarod elmondani az igazat 1 haverod hülyeségbõl belerakta 2 cigis dobozt kellett vinni mert cigi ellenes plakátra kell 3 haverod el akarta dobni de te utálod h ha valaki szemetel dzért elraktad 4 haverod cigi gyûjteményébe kell :-D valamejyik indok és utána h nem akartad ezt mondani aki elkapott mert ilyen helyzetbe nem hisznek el semmit.
Ne mond el h 9 éves korod óta dohányzol. Mond h decemberbe találtad, de nem volt tele, elszivtál belõle pár szálat, kiprobáltad nem jött be. A koliba nem merted eldobni és elfelejtetted kidobni, aztán most volt razzia.
Ha bevallasz mindent akkor mondd meg neki hogy egyszer kipróbáltad de nem tudtad letenni, és nem szóltál mert nem akartad hogy csalódjanak benned... én ezt javaslom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat már összeraktam hogy mondom el.köszönöm hogy ilyen segítõkészek voltatok.
Szerintem is azt mondd, hogy találtad és kipróbáltad. Bazz a Petõfi ilyen durva? Fontolgattam, hogy odamegyek de mivel cigizek így már nem.. Komolyan, hogy lehet valakinek egy doboz cigi miatt fegyelmit adni?!..-.-
Elmondtad-é?
Nem kell nekik elmondani...
A kérdező hozzászólása: anyunak igen apunak vasárnap tervezem.hát anyu szinte kinevetett.mást vártam.de apu...
Én annak ordítanám le a fejét, aki belenyúl a fiam táskájába. Vagy bemennék, felkapnám a tanár táskáját, belenéznék és belekötnék abba, ami benne van, aztán merjen felháborodni. Különben meg rájöhetnének már a felnõttek, hogy nem dohányozna a tizenévesek 90%-a, ha õk nem csinálnák körülötte ezt a hisztériát, hogy tilos...
Ui.: en is jonevu suliba jartam, nalunk is buktak be nehanyan, fegyelmi is volt. Ki nem rugtak senkit, felfuggesztettet kaptak es megvontak a kimenojuket a koliban. Ott volt a suli es a koli neveleotestulete(suli eseteben termeszetesen nem mind a 100 an:) ) es a szulok is. Eloszor telefonon, majd irasban is ertesitettek oket. Nalunk jo fejek voltak, mert megkerdeztek a diakokat, hogy szoltak-e mar, vagy szeretnek, ha kozvetlenul az intezmenytol tudnak meg Utolso voltam
Azert nem kell elmondanod, mert ugyis tudni fogjak, hiszen kotelezo ertesisteni a szuloket (gondolom erre gondolt az aki ez irta) Szerintem viszont jobban jarsz ha te kozlod. Ertelmesen, hogy talaltak nalad egy doboz cigit, ami tenyleg a tied, de mar nem szivod, (igy talan nem akadnak ki annyira) csak nalad maradt. Ezt majd a targyalason is mondd el, enyhito korulmeny.. Nem lesz sztem semmi gond, csak nyugodtan
A kérdező hozzászólása: Bonyhádra járok.A petõfi gimibe..
bocs, de te milyen suliba jársz? szerintem a sulinak nem sok köze van hozzá mi van a táskádban. "csak úgy" át se kutathatnák... na meg aztán ilyenért FEGYELMI? más suliba rongálásért, meg verekedésért van fegyelmi, nem azért mert dohányárut találnak túrkálás közben a diák cucca közt. szerintem nem korrekt az ilyen iskola, ahol razziák vannak és úgy kutatják át a holmitokat, ahogy akarják... ha drogot találtak volna, azt megérteném. vagy ha a suliban cigiztél volna azt is. de te semmit nem csináltál, csak találtak a cuccod közt egy doboz cigarettát.
A kérdező hozzászólása: hogyhogy nem kell?:OO fejtsd ki kérlek
Amikor 9.-es voltam, elsõs a középiskolában akkor nekem is volt fegyelmi tárgyalásom. Belekeveredtem egy elég rossz dologba. A lényeg az, hogy nálunk úgy volt, hogy még aznap értesítették a szülõket, hogy mi volt, ugye a tettes gyerekek szüleit. Nálam ezért is volt kellemetlen a dolog, iskola végére, amikorra végéztem, anya már tudta is. Ennek már 3 éve, már végzõs vagyok. Túléltem. Csak még annyit, hogy nálam nem cigaretta rajtakapás volt az ok, hanem az, hogy, gyakorlatilag felgyújtották a tantermet szünetben..

Annyira nem ízlik apukám kolbásza, mégis mindig rámerőlteti mikor otthon vagyok. Hogy mondjam el neki, hogy ne bántsam meg?

Legjobb válasz: ez attól függ,hogy azért nem ízlik mert romlott,vagy mert nincs jól elkészítve,mondhatod pl.hogy most nem kérsz majd holnap

Azt hittem csak én gondoltam rosszra, de megnyugodtam, hogy nem.. :DDDD Meghûlt bennem a vér egy pillanatra:DD
ez attól függ, hogy azért nem ízlik mert romlott, vagy mert nincs jól elkészítve, mondhatod pl.hogy most nem kérsz majd holnap
Nem jó a gyomrod, nem akarsz nehezet enni :)
Igen ez elég két értelmû:D
Hatalmas ez a kérdés:DD Jót röhögtem rajta:DD
Én nagyanyám pörköltjével vagyok így. Meg szoktam mondani, hogy tudod, hogy mindent szeretek, amit csinálsz, de ezt nem, bocsi.
hmm... :D
O_O Mondd azt neki hogy van barátod... ;)
Biztos tudod melyik ételt utálja a legjobban, így amikor hazalátogatsz vigyél neki egy jó nagy adagot és erõltesd bele. Biztos veszi a lapot :)
ez már vérfertõzés
Elég siralmas élet lehet, amit egy hangos felröhögés már izgalmassá tesz.
melyik kolbász kislány?

Hogyan mondjam el otthon, hogy bisex vagyok és éppen pasival járok?

Legjobb válasz: Nálunk ha az öcsém ilyet bejelentene kitörne a III.VH. de remélhetõleg a te családod megértõbb mert itt ízekreszednénk. Kérdésre válaszolva normálisan értelmesen elmagyarázva elõször azt hogy biszex vagy aztán továbbfûzve ezt megmondhatod hogy most pasid van, nem kell hogy ezt kialakult kapcsolatként tálald elég ha annyit mondasz alakulóban van így lessz idejük szokni a gondolathoz, am részvétem a szülõknek tényleg nem tudodm kinek lessz nehezebb nekik vagy neked

Nálunk ha az öcsém ilyet bejelentene kitörne a III.VH. de remélhetõleg a te családod megértõbb mert itt ízekreszednénk. Kérdésre válaszolva normálisan értelmesen elmagyarázva elõször azt hogy biszex vagy aztán továbbfûzve ezt megmondhatod hogy most pasid van, nem kell hogy ezt kialakult kapcsolatként tálald elég ha annyit mondasz alakulóban van így lessz idejük szokni a gondolathoz, am részvétem a szülõknek tényleg nem tudodm kinek lessz nehezebb nekik vagy neked
-Apa, mondanom kell valamit. Meleg vagyok! -Fiam, van Ferrarid? -Nincs. -Van házad Malibun? -Nincs. -Van Rolexed? -Nincs. -Akkor te nem meleg vagy, csak egy kis buz1. Na ez igaz rád is.
sehogy, miért mondanád el?
Szerintem sehogy...
Mondd azt, hogy szeretnél valami komoly dologról beszélni, és hogy a fiukhoz is vonzódsz. Szerintem utána hagyd ezt kicsit ülepedni várd a reakciókat és ha naggyából elfogadták közöld hogy van már párod is.
Hány éves vagy? Mert gondolom azért a "járás" tartalma ettõl is függ.... Akikkel én 14 évesen "jártam" pl csak csók volt, semmi más. És nem kellett olyanokat emészteni a szüleimnek hogy nála akarok aludni stb.
A kérdező hozzászólása: 24. a járás pedid: õ a pasim, sex...stb

Leszbikus vagyok, hogyan mondjam el otthon? Tapasztalataitok?

20 éves vagyok és egyre biztosabban érzem azt is, hogy n?ként, egy másik n? mellett lehetek csak boldog, ergo leszbikus vagyok. Már évek óta sejtem, hogy túlsàgosan is kedvelem a n?ket, de egy éve szerelmes is lettem, bàr nem volt ez viszonzott sajnos. Ellenben nagyon vágyom egy tartalmas, komoly kapcsolatra. Néhàny baràtn?mnek elmondtam az idén, hogy miként érzek és hogy lehet, hogy leszbikus vagyok...szerencsére támogatnak mindenben és nem pártoltak el mell?lem.

Legjobb válasz: Szia! En 15 evesen mondtam el a szuleimnek. Kicsit lefagytak, de utana megbeszeltuk rendesen. Anyu jobban fogadta, mint apu, vele nem is beszelek azota sem errol. Viszont mind a ketten azt mondtak, hogy akkor is a lanyuk vagyok es ezen nem valtoztat semmi. Szoval ez miatt az ota sincs gond itthon. Viszont mindenki maskepp reagal ra, szerintem is elobb tudakold meg valahogy, hogy a szuleid hogyan allnak ehez a dologhoz, hogy mennyire toleransak. 17/L

Szia! En 15 evesen mondtam el a szuleimnek. Kicsit lefagytak, de utana megbeszeltuk rendesen. Anyu jobban fogadta, mint apu, vele nem is beszelek azota sem errol. Viszont mind a ketten azt mondtak, hogy akkor is a lanyuk vagyok es ezen nem valtoztat semmi. Szoval ez miatt az ota sincs gond itthon. Viszont mindenki maskepp reagal ra, szerintem is elobb tudakold meg valahogy, hogy a szuleid hogyan allnak ehez a dologhoz, hogy mennyire toleransak. 17/L
nem vagyok hasonló helyzetben, viszont van egy nagyon fontos elem, amit szerintem figyelembe kell venni: mennyire konzervatívak ill. nyitottak a szüleid? lehet, hogy kisebb problémát csinálnának belõle, mint te gondolod és akkor viszont jobb minél elõbb elmondani, hisz akkor õk is megértik, h miért nem pasizol. továbbá velük is megbeszélheted a problémáidat, ha nem kell titkolózni. arra készülj fel, hogy idõ kell majd nekik, mire ezt megemésztik. azért írtam ezeket, mert gyermekem lehetnél és ha belegondolok, h az én gyerekem bejelentené, hogy a saját neméhez vonzódik, nem csinálnék belõle problémát. ugyanakkor tisztában vagyok vele, h nem mindenki gondolkodik így. nyilván nem tudod, h miképp fognak reagálni, de lehet puhatolózni. ha pl. egy olyan film megy tv-ben, ahol a homoszexulaiítás a téma, akkor ennek kapcsán és feltûnés nélkül kérdezheted a véleményüket. vagy akár egy ismertebb homoszexuális énekesnõ kapcsán is elõhozhatod. sok boldogságot és sok sikert kívánok!
-:( +:) bocsi:)
En hazavittem egy csajt mint egy jó barátnõ semmi tõbb, de a hàlószobàból kijövõ hangokból rájöttek...mindenki felfogta, kivéve anyám, aki elhordott mindennek es ki is akart tagadni, azóta megoldódott, de soha többet nem akarjàk megtudni h csajjal vagyok!és hogy felejtsen el az egészet ez egy betegség, nem normális dolog!azóta is vagyok csajjal, csak titokban
Én is az vagyok. Nem mondtam el otthon. Minek? 21N
Ez annyira család függõ. Ismered a szüleidet, biztos tudod hogyan viszonyulnak a mássághoz. Ez szerint kell döntened, hogy elmondod-e nekik vagy sem. Annyit mondhatok, hogy szerintem elég ha megvárod az elsõ komolyabb barátnõt, ha van valaki a láthatáron, elég csak akkor elmondani nekik. Ha mindenképp akarod. Saját helyzet. Nekem csak anyum tudja, meg pár olyan ismerõs, barát akikkel egy cipõben járunk. Leszbikusok, biszexek. Elsõ komolyabb találkozás elõtt döntöttem úgy, hogy anyával megosztom a titkot. Tudtam, hogyan is áll ehhez, úgy is reagált, ahogy vártam. Megértett, tudta, hogy errõl én nem tehetek. Szóval jól sült el, és egy kis teherrel kevesebb lett a vállamon. Azóta se avattam be senkit. Dönts szíved szerint, te ismered a szüleidet. De ne kapkodd el a dolgot. Sok sikert!:( 21/L/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes hozzászólásokat! És attól még, hogy egy másik nõ mellett érzem magam boldognak, nyugodtan lehet még gyerekem! De ez egy másik téma.. A szüleim szerencsére nem zárkóznak el a mai világtól, így elég toleránsak. Ha pl nézünk egy sorozatot v m filmet, amiben van homoszexuális karakter, akkor nem botránkoznak meg ezen... nincsenek olyan megnyílvánulásaik amik arra következtetnének, hogy homofóbok. De ezektõl mind eltekintve én a lányuk vagyok és ezt nem lehet egy filmbeni szereplõvel összehasonlítani. Nem gondolom, hogy kitagadnának itthonról de félek attól, hogy miattam szégyenkezniük kell... Magyaro-on azért lássuk be a társadalom nagyon konzervatív, elítélõ és negatív. Vannak szerencsére kivételek, de ez a ritkább... El fogom mondani a szüleimnek a leszbikusságom és remélem megértik majd, hogy nem tudok ez ellen tenni, ilyen vagyok, nõvel érzem magam boldognak. Nem ez a normális tudom, de nekem is 1 életem van és ebben szeretnék boldog lenni, akkor is ha nem a megszokott és elfogadott úton haladok. A boldogságot mindenki megérdemli és a szexuális orientációmat leszámítva, úgy gondolom, hogy büszke lehetek mindenre amim van és amim lesz. Arra voltam/ vagyok leginkább kíváncsi, hogy mások hogyan és milyen alkalommal osztották meg a másságukat a szüleivel. Az hogy mi leaz a reakció, nem tudom megmondani és nem is várom el hogy vki itt megírja milyen lesz. Nincsenek illúzióim ezzel kapccsolatban. Tudom hogy meg fogom õket bántani valamilyen szinten és azt sem várom el, hogy rögtön megértsenek vagy elfogadjanak...ez nem így mûködik, tisztában vagyok vele, fõleg azért mert saját magam elfogadásához is hosszú út vezetett. Demuszáj neki elmondanom lassan mert szeretném, hogy tudják ki is teljes valójában a lányuk. Az egyetlen célom az az, hogy nekik valamivel könnyebbé tegyem majd a helyzetet...és hogy bebizonyítsam nekik, hogy férfi nélkül us tudok boldog lenni... Úgyh majd meglátjuk. Azért várom még a hozzászólásokat ezzel kapcsolatban. Nem karácsonykor mondom el nekik nyílván, de 2013ra tervezem a nagy vallomást...
"Apu, anyu! Soha ne is álmodjatok normális családról és unokáról!" Nagyjából így! Biztos örülnek majd neki!
Szerintem a barátnõ elõtt mondd el nekik. Nekik idõre lesz szükségük, ezért nem jó rögtön gyakorlati dolgokkal is terhelni õket, mint pl. a barátnõd bemutatása a jövõ héten...
ne mond el.. jó nem sülhet ki belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek!!! :) Nem fogom elkapkodni a döntést! Zsazsa92 :) ... remélem megbékélnek majd a szüleid!
Én 17 voltam amikor összejöttem a mostani barátnõmmel. Már elõtte is voltak, de semmi komoly. Tesóm (akkor volt 11) megtalált 1-2 félreérthetõ képet a gépemben. Nem ilyen szexképet, csak olyanokat, amiken még õ is látta, hogy több van köztünk mint barátság. Persze megmutatta édesanyánknak, aki ezzel várt amikor hazamentem... Elmondtam neki, hogy igen, ez van. Teljesen jól reagált, azt kérdezte, hogy miért nem mondtam el korábban? Azóta is együtt vagyunk, már együtt is élünk, minden szombaton megyünk édesanyámékhoz, szinte barátnõk. Sokszor nélkülem mennek vásárolni, színházba, moziba. Apám rosszul reagált a dologra, de vele már évek óta nem tartom a kapcsolatot, egy másik dolog miatt. A barátnõm szülei úgy csinálnak, mintha a legjobb barátnõje lennék, nem vesznek tudomást errõl. Mindketten csajosak vagyunk, senki nem mondja meg rólunk, hogy együtt vagyunk. Én 21 vagyok õ 23. Sok sikert Neked! Inkább mondd el, ne várd meg míg rájönnek. Saját tapasztalat :)
Ó 12-es! Irigyellek, de egyben gratulálok is.
A kérdező hozzászólása: Kedves 12-es, gratulálok én is! Örülök, hogy végülis jól alakult nálad. Jó volt olvasni. Remélem majd hasonlóan fognak reagálni nálam is itthon. Sok boldogságot kívánok Nektek! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!