Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a rokonoknak, barátoknak, (1 db)

Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?

Legjobb válasz: Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.

Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.
Hát az én ujszülött gyerekemnek nem kell még kosz. Azzal ráérünk kicsit késõbb. Egyébként meg értelmes embereknek kellene hogy legyen annyi eszük, hogy kisbabát nem puszilgatunk tapogatunk össze vissza.Én ezt még a harmadik gyerekemnél sem engedem, pedig ilyenkor már nem sterilizál az ember mániákusan.De azért ezek a kicsik még könnyebben kapnak el bármit.És a kisbaba nem egy tárgy, egy kis cuki-muki plüssmacska, akit a rokonok kedvükre adogathatnak kézrõl kézre.Mert sajnos van aki így közelít a kicsikhez.Az enyémek ezt még nagyobb korukba is nagyon utálták. Szerintem csak úgy és addig engedj közeledni másokat a gyereked felé, amíg téged nem zavar.Te vagy az anyja, igenis a te gyereked.
Én rászóltam mindenkire, de felesleges. Kell a kosz a babáknak, és mi az, hogy a "baba a mienk" ?? Nem a mienk, vigyázunk rájuk, amíg szükséges..
Hát itt elég vegyesek a vélemények, de mivel a baba a sajátunk, ezért had mi döntsük el, hogy mi a jó neki, vagy hogy mitõl szeretnénk megóvni. Én simán rászólok bárkire és nem érdekel, hogy ki az, és hogy mit gondol. Én féltem a gyerekem, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogdosott az az egyén mielõtt a gyerekemhez nyúlt. Ha hozzánk jönnek akkor elsõ a kézmosás, utcán az az elsõ mondatom, hogy a kézfején és az arcán kívül bárhol lehet simogatni. És ne érdekeljen hogy egy házban laksz az anyósoddal, mert ha a gyereked elkap valami durva betegséget, akkor sosem bocsájtod meg magadnak, hogy "nyuszi" voltál. Akinek meg nincs annyi esze, hogy egy csecsemõ még védtelen, az meg ne is nyúljon hozzá. Amúgy az én babám sajnos tápszeres, tehát eleve nincs meg az anyatej által kialakult védettség. Úgyhogy én bíztatlak hogy minden féle bûntudat nélkül igenis szólj rá mindenkire! T.
Szerintem is tulzas ez a fajta tuldimenzionalasa a dolognak. Inkabb az van benne, h az ujdonsult anyukak szeretik kisajatitani a babajukat, nem szeretnek senkit a kozelebe engedni. Ennyit kibir a mama is, a rokon meg megmossa a kezet.
Megköveznem valószínüleg, de én meg azt mondom, hogy nem kell túlsterilizálni a babát. Én is simogatom, puszilgatom, a fejét, kezét , arcát, még a száját is, apa is ugynaígy tesz, és semmi baja a babának. attól hogy megsimogatják, nem lesz semmi baja, max fejlõdik az immunrendszere. A szoptatott babák, minden ellenanyagot megkapnak az anyától a tejjel . (És érdekes mód, nálunk sem anyós, sem a dédi nem puszilgatja a kezét, fejét, csak a baba könyökét és lábát, mert azt nem tudja a szájába vennni... )
Sajnos nincs az embereknek ennyi eszük. A kisfiam valószinüleg ilyen simogatások által kapott egy hasmenéses fertõzést amit 2hósan antibiotikummal kellett kezelni. (Mert tõlem biztosan nem kapta el)
Én nem is értem az embereket, hogy miért ez az elsõ reakciójuk, hogy a babák kezét és fejét simogatják. Nekem is számtalanszor kellett ezért szólnom, még volt sértõdés is belõle, de nem érdekel. Muszáj szólni és aki ezen megsértõdik avval nem kell foglalkozni a baba a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk is ez a helyzet az anyósékkal, de a saját házukba hogy küldjem el õket kezet mosni, meg ha megyünk valahova ott elég nehéz rászólni az emberekre...
Szia! Én megmondtam egyenesen, hogy ne tapogassák, és fõleg ne puszilgassák.Szerintem, ha valakinek nincs annyi sütnivalója, hogy ezt nem kellene, akkor miért én éreztem volna kellemetlenül magam amikor rászóltam??!! Sajnos nekem még az anyósomékat is figyelmeztetnem kellett:((Hát ilyenek az emberek, de a gyerekem akkor is fontosabb, még ha valaki megsértõdik is ezért. Egyébként én soha nem szoktam senkinél ilyet csinálni, és nem is akartam még senki ujszülött gyerekét fogdosni. De én sem engedtem, hogy kézrõl kézre adják. Az ágyába is meg lehet nézni, nem kell ahhoz felzaklatni a kisbabát.
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülõkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelõttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová õt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez? A másik dolog nagyszülõ, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülõkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévõ szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértõdni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos". Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erõsíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek! Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik az a hasfájás elleni szirup vagy csepp, amely adható minden etetés előtt, Naponta többször?

Nem ártalmas a babának, ha nincs is komoly hasfájása? Csak megelőzésképpen beszeteznék egyet.

6

Tommee tippee sipper itató vélemények?

Nektek bevállt. Érdemes venni???

4

10 hós babának lehet adni fehérbablevesből levet és tésztát? Fog fájni a hasa?

5

Első szülinapi ajándék mi volt nálatok?

Kisfiú, kislány egyaránt érdekel. Nekem fiam van, a tesóméknak kislány (keresztlányom). 1 hónap különbséggel születtek. Ajándékvásárlás előtt állok. Max 5ezer Ft értékben.

5

Előző esti gyümölcsöt oda lehet adni a babának?

5,5 hónapos a kisfiam, nagytesója is van, és mindig nagyon sűrűk és kapkodósak a reggeleink, mire odajutok, hogy megpucoljam, feldaraboljam, mixeljem a gyümiket, már elfogy a babám türelme.

Arra gondoltam, hogy még előző este nyugiban megcsinálnám a gyümipépjét, hűtőbe tenném, és ezt adnám oda szobahőmérsékleten másnap délelőtt.

Lehet ilyet csinálni?
Nem megy ki a vitamintartalma a hűtés során, vagy nem erjed meg, vagy akármi?

2

Megnyomódott a 4 hónapos babám hasa, baj lehet ebből?

Szoptattam, ő kiköpte a cicit, meglendítette magát és végiggurult a lábamon. Utána nagyon sírt, alig lehetett megvigasztalni. Aztán visszakérte a cicit, és elaludt rajta, de fel is ébredt. Most zuborog a hasa, sokat pukizik, be-becsukja a szemét, de föl is riad mindig.

9

Pelenkatapasztalatok? Összehasonlitva dragabb, olcsobb markajut, az olcsobb miben, mennyivel rosszabb?

Pampers baby dry-t vettünk eddig (5 honapig), a nagynak vegig ez volt, neki sztem jo is volt. Akkoriban nem is volt idöm utananezni, mi van mas markakkal, es az ö böre eleg erzekeny, emiatt sem kiserleteztem massal. A 2. babanknak nincs szüksege popsikremre sem, viszont sokkal aktivabb, talan emiatt lehet, hogy minden kakinal ruhat is kell cserelni, igy nem vagyok elegedett, erdekelnenek masok tapasztalatai, amit elöre is köszönök!

(5 hos, mostani pelusa 9 kg-ig hordhato, ö 6 es fel kg-os.)

12

14 hónapos lányom csak kés szót használ: "nenene" és "dedede", minden más "gnü". Nincs lemaradva?

Hallása, mozgásfejlődése rendben van, mindent megért, és meg is érteti magát, csak a fiam ilyenkor már legalább 20 szót használt. Nem akarom összehasonlítani őket, csak aggódom kicsit.

7

Holnap utaznánk vidékre vonattal a 4 hónapos babámmal. Pestről mennénk. Mivel a BKV-n elég macerás a babakocsis közlekedés, arra gondoltam, mei tai-ban viszem. Maga a vonat út kb 1, 5 órás. Szerintetek vállalható?

2

Melyik a legjobb junior ital? Te melyiket veszed?

Babám a Humana tápszert issza (Humana3). Arra gondoltam, hogy szintén Humana terméket vennék neki 12 hónapos kora után.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!