Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a rokonoknak, barátoknak, (1 db)

Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?

Legjobb válasz: Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.

Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.
Hát az én ujszülött gyerekemnek nem kell még kosz. Azzal ráérünk kicsit késõbb. Egyébként meg értelmes embereknek kellene hogy legyen annyi eszük, hogy kisbabát nem puszilgatunk tapogatunk össze vissza.Én ezt még a harmadik gyerekemnél sem engedem, pedig ilyenkor már nem sterilizál az ember mániákusan.De azért ezek a kicsik még könnyebben kapnak el bármit.És a kisbaba nem egy tárgy, egy kis cuki-muki plüssmacska, akit a rokonok kedvükre adogathatnak kézrõl kézre.Mert sajnos van aki így közelít a kicsikhez.Az enyémek ezt még nagyobb korukba is nagyon utálták. Szerintem csak úgy és addig engedj közeledni másokat a gyereked felé, amíg téged nem zavar.Te vagy az anyja, igenis a te gyereked.
Én rászóltam mindenkire, de felesleges. Kell a kosz a babáknak, és mi az, hogy a "baba a mienk" ?? Nem a mienk, vigyázunk rájuk, amíg szükséges..
Hát itt elég vegyesek a vélemények, de mivel a baba a sajátunk, ezért had mi döntsük el, hogy mi a jó neki, vagy hogy mitõl szeretnénk megóvni. Én simán rászólok bárkire és nem érdekel, hogy ki az, és hogy mit gondol. Én féltem a gyerekem, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogdosott az az egyén mielõtt a gyerekemhez nyúlt. Ha hozzánk jönnek akkor elsõ a kézmosás, utcán az az elsõ mondatom, hogy a kézfején és az arcán kívül bárhol lehet simogatni. És ne érdekeljen hogy egy házban laksz az anyósoddal, mert ha a gyereked elkap valami durva betegséget, akkor sosem bocsájtod meg magadnak, hogy "nyuszi" voltál. Akinek meg nincs annyi esze, hogy egy csecsemõ még védtelen, az meg ne is nyúljon hozzá. Amúgy az én babám sajnos tápszeres, tehát eleve nincs meg az anyatej által kialakult védettség. Úgyhogy én bíztatlak hogy minden féle bûntudat nélkül igenis szólj rá mindenkire! T.
Szerintem is tulzas ez a fajta tuldimenzionalasa a dolognak. Inkabb az van benne, h az ujdonsult anyukak szeretik kisajatitani a babajukat, nem szeretnek senkit a kozelebe engedni. Ennyit kibir a mama is, a rokon meg megmossa a kezet.
Megköveznem valószínüleg, de én meg azt mondom, hogy nem kell túlsterilizálni a babát. Én is simogatom, puszilgatom, a fejét, kezét , arcát, még a száját is, apa is ugynaígy tesz, és semmi baja a babának. attól hogy megsimogatják, nem lesz semmi baja, max fejlõdik az immunrendszere. A szoptatott babák, minden ellenanyagot megkapnak az anyától a tejjel . (És érdekes mód, nálunk sem anyós, sem a dédi nem puszilgatja a kezét, fejét, csak a baba könyökét és lábát, mert azt nem tudja a szájába vennni... )
Sajnos nincs az embereknek ennyi eszük. A kisfiam valószinüleg ilyen simogatások által kapott egy hasmenéses fertõzést amit 2hósan antibiotikummal kellett kezelni. (Mert tõlem biztosan nem kapta el)
Én nem is értem az embereket, hogy miért ez az elsõ reakciójuk, hogy a babák kezét és fejét simogatják. Nekem is számtalanszor kellett ezért szólnom, még volt sértõdés is belõle, de nem érdekel. Muszáj szólni és aki ezen megsértõdik avval nem kell foglalkozni a baba a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk is ez a helyzet az anyósékkal, de a saját házukba hogy küldjem el õket kezet mosni, meg ha megyünk valahova ott elég nehéz rászólni az emberekre...
Szia! Én megmondtam egyenesen, hogy ne tapogassák, és fõleg ne puszilgassák.Szerintem, ha valakinek nincs annyi sütnivalója, hogy ezt nem kellene, akkor miért én éreztem volna kellemetlenül magam amikor rászóltam??!! Sajnos nekem még az anyósomékat is figyelmeztetnem kellett:((Hát ilyenek az emberek, de a gyerekem akkor is fontosabb, még ha valaki megsértõdik is ezért. Egyébként én soha nem szoktam senkinél ilyet csinálni, és nem is akartam még senki ujszülött gyerekét fogdosni. De én sem engedtem, hogy kézrõl kézre adják. Az ágyába is meg lehet nézni, nem kell ahhoz felzaklatni a kisbabát.
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülõkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelõttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová õt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez? A másik dolog nagyszülõ, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülõkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévõ szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértõdni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos". Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erõsíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek! Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Terhességre utaló jelek mik lehetnek? Hány nappal szeretkezés után tapasztalhatók ezek a jelek hogy terhes vagy? Tanácsot tudtok adni hogy hogyan lehet megelőzni?

1

Más nagyszülő is ennyire gyerekes?

Előre is bocsi, h panaszkodom, de már nagyon ki vagyok bukva a szüleim miatt!
Többezer kilométerre lakunk tőlük, 3 hónapos korában látták utoljára, azóta csak képeket meg kisfilmeket láttak róla, vagy skype-on találkoztak vele. Anyám jön hozzánk novemberben. Nagyon rossz a viszonyunk, fél éve nem beszéltünk egy bizonyos veszekedésből kifolyólag, csak apámmal tartom a kapcsolatot. Most, h közeleg az idő, h találkozzunk, anyám biztosan megállás nélkül panaszkodik, mondja a magáét, amit apám megelégelt és írt nekem egy levelet, hogy milyen sajnálatos, h megszakítottam anyámmal a kapcsolatot (megjegyzem, ő volt az aki blokkolt skype/on). Megharagudtam és a fejére olvastam, hogy tök mindegy, h ki szakította meg a kapcsolatot én akkor is küldtem képeket, kisfilmeket a jislányomról, mert gondoltam talán még is csak látni akarják az unokájuk fejlődését. Erre a szememre vetette, hogy nem külön küldtem nekik, hanem egyszerre a barátaimnak is ("szanaszét szórtad a világba", hogy őket idézzem). Most komolyan!
Hogy lehet ezen kiakadni 66 meg 82 évesen? Nem gyerekes, nem nevetséges ez? Ahelyett h örülnének, h egyáltalán küldtem képet. Most erre mit mondhak? Hogyan válaszoljak? Félek, ha megírom a véleményem, anyám ha kijön hozzánk még csak találkozni se akar majd az unokájával csak mert én hogy beszélek velük. Szerintetek? Ti hogyan kezelnétek az ilyen helyzetet?

4

Baby Merc szánkó bevált nektek?

Mennyire borulékony, milyen a súlya?

1

Hogy zajlott a bárányhimlő egy éves babánál?

A nagytesó elkapta, de ő be van oltva egy oltással, szóval miatta nem aggódok nagyon. De a pici még olyan pici...

3

Lesz valami baja egy 16 hósnak ha a napi 1 csepp vigantolból mindig 2 cseppet kap?

15

5 hetes babának lehetnek már fogzásos tünetei? Vagy mitől viselkedik így?

Éjjel csinálja, hogy jár folyamatosan keze, lába. Olyan nyugtalanul. Öltögeti a nyelvét és folyik a nyála. Nem alszik vissza etetés után és akár következő etetésig is fent van.

4

Néhány hete babakocsival tömegközlekedünk, és már sokadszorra fordul elő, hogy belekapaszkodnak a babakocsi tolójába, ahogy elmennek mellettünk. Mit tennél, mondanál?

A bsbskocsis helyen állunk, én belül, hogy lássam a babát, meg hogyne foglaljam a helyet, ahol közlekedni tudnak, tehát előre megakadályozni nem tudom.

13

4-es pelenkából milyet használtok éjszakára?

Nappal Pampers Active-ot használunk de éjszaka nem bir ki 10 órát sem. Reggelre tiszta pisi az egész hasa. Ti milyen pelust használtok?
7 hós kisfiú anyukája

11

Hogyan tudnám rávenni a kanalazgatásra?

4,5 hónapos a babám tápszeres.Minden étkezés előtt amikor felkel azonnal kéri a cumisüvegből a kaját,így amikor próbálkoztunk a kanállal evéssel sírt nagyon amíg meg nem kapja a cumit.Ha utánna adtam volna neki akkor meg már jóllakott és azért nem kérte.Nem tudom hogy csináljam hogy rávezessem a kanállal evésre,ha evett is nem igazán nyitja a száját ki,így mennyiséget nem eszik.

3

Bogdán vezeteknevhez milyen fiu, illetve lanyneveket adnatok?

Ha lany lesz a bebi, valszeg Virag lesz, de nagyon szivesen varok meg otleteket :)
Kisfiunal Zsombor vagy Adam a dilemma, utobbit a parom szeretne, en nem, annyira a focista ugrik be rola :/
Nektek mennyire tetszenek ezek a nevek, illetve Ti milyen nevet adnatok?
Elore is koszi:)
9hkm

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!