Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a rokonoknak, barátoknak, (1 db)

Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?

Legjobb válasz: Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.

Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.
Hát az én ujszülött gyerekemnek nem kell még kosz. Azzal ráérünk kicsit késõbb. Egyébként meg értelmes embereknek kellene hogy legyen annyi eszük, hogy kisbabát nem puszilgatunk tapogatunk össze vissza.Én ezt még a harmadik gyerekemnél sem engedem, pedig ilyenkor már nem sterilizál az ember mániákusan.De azért ezek a kicsik még könnyebben kapnak el bármit.És a kisbaba nem egy tárgy, egy kis cuki-muki plüssmacska, akit a rokonok kedvükre adogathatnak kézrõl kézre.Mert sajnos van aki így közelít a kicsikhez.Az enyémek ezt még nagyobb korukba is nagyon utálták. Szerintem csak úgy és addig engedj közeledni másokat a gyereked felé, amíg téged nem zavar.Te vagy az anyja, igenis a te gyereked.
Én rászóltam mindenkire, de felesleges. Kell a kosz a babáknak, és mi az, hogy a "baba a mienk" ?? Nem a mienk, vigyázunk rájuk, amíg szükséges..
Hát itt elég vegyesek a vélemények, de mivel a baba a sajátunk, ezért had mi döntsük el, hogy mi a jó neki, vagy hogy mitõl szeretnénk megóvni. Én simán rászólok bárkire és nem érdekel, hogy ki az, és hogy mit gondol. Én féltem a gyerekem, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogdosott az az egyén mielõtt a gyerekemhez nyúlt. Ha hozzánk jönnek akkor elsõ a kézmosás, utcán az az elsõ mondatom, hogy a kézfején és az arcán kívül bárhol lehet simogatni. És ne érdekeljen hogy egy házban laksz az anyósoddal, mert ha a gyereked elkap valami durva betegséget, akkor sosem bocsájtod meg magadnak, hogy "nyuszi" voltál. Akinek meg nincs annyi esze, hogy egy csecsemõ még védtelen, az meg ne is nyúljon hozzá. Amúgy az én babám sajnos tápszeres, tehát eleve nincs meg az anyatej által kialakult védettség. Úgyhogy én bíztatlak hogy minden féle bûntudat nélkül igenis szólj rá mindenkire! T.
Szerintem is tulzas ez a fajta tuldimenzionalasa a dolognak. Inkabb az van benne, h az ujdonsult anyukak szeretik kisajatitani a babajukat, nem szeretnek senkit a kozelebe engedni. Ennyit kibir a mama is, a rokon meg megmossa a kezet.
Megköveznem valószínüleg, de én meg azt mondom, hogy nem kell túlsterilizálni a babát. Én is simogatom, puszilgatom, a fejét, kezét , arcát, még a száját is, apa is ugynaígy tesz, és semmi baja a babának. attól hogy megsimogatják, nem lesz semmi baja, max fejlõdik az immunrendszere. A szoptatott babák, minden ellenanyagot megkapnak az anyától a tejjel . (És érdekes mód, nálunk sem anyós, sem a dédi nem puszilgatja a kezét, fejét, csak a baba könyökét és lábát, mert azt nem tudja a szájába vennni... )
Sajnos nincs az embereknek ennyi eszük. A kisfiam valószinüleg ilyen simogatások által kapott egy hasmenéses fertõzést amit 2hósan antibiotikummal kellett kezelni. (Mert tõlem biztosan nem kapta el)
Én nem is értem az embereket, hogy miért ez az elsõ reakciójuk, hogy a babák kezét és fejét simogatják. Nekem is számtalanszor kellett ezért szólnom, még volt sértõdés is belõle, de nem érdekel. Muszáj szólni és aki ezen megsértõdik avval nem kell foglalkozni a baba a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk is ez a helyzet az anyósékkal, de a saját házukba hogy küldjem el õket kezet mosni, meg ha megyünk valahova ott elég nehéz rászólni az emberekre...
Szia! Én megmondtam egyenesen, hogy ne tapogassák, és fõleg ne puszilgassák.Szerintem, ha valakinek nincs annyi sütnivalója, hogy ezt nem kellene, akkor miért én éreztem volna kellemetlenül magam amikor rászóltam??!! Sajnos nekem még az anyósomékat is figyelmeztetnem kellett:((Hát ilyenek az emberek, de a gyerekem akkor is fontosabb, még ha valaki megsértõdik is ezért. Egyébként én soha nem szoktam senkinél ilyet csinálni, és nem is akartam még senki ujszülött gyerekét fogdosni. De én sem engedtem, hogy kézrõl kézre adják. Az ágyába is meg lehet nézni, nem kell ahhoz felzaklatni a kisbabát.
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülõkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelõttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová õt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez? A másik dolog nagyszülõ, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülõkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévõ szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértõdni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos". Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erõsíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek! Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikortól alszanak kétszer a babák?

hogy alakult az ébrenlét-alvás rendszere ilyenkor?

6

Van itt köztetek olyan, aki csak figyelem eltereléssel tudja megetetni egy év körüli gyermekét?

Hogy bírjátok? Nekünk is csak így megy az evés és katasztrófa. Nagyon nem így terveztem, de máshogy nem lehet megetetni. Azt se tudom hogy mikor fogja egyáltalán érdekelni az evés, hogy megtanuljon egyedül enni. Gondolom nem csak én vagyok egyedül ezzel a problémával. Beszélgessünk ha van kedvetek meg időtök...

10

10 hónapos kislurko napirendje étrendje hogy néz ki nálatok?

Lányom szopcsis.

2

Ahol van harom gyerek kis korkuvel, pl 1-3-5 evesek, ott a gyerekek maganyerzete, unatkozasa csokken vagy nem?

Ahol van harom gyerek kis korkuvel, pl 1-3-5 evesek, ott a gyerekek maganyerzete, unatkozasa csokken vagy nem? Ugy ertem tenyleg igaz ha tobb a gyerek (es a haztartas minimalizalva, gyerekek onallositva), akkor a szulonek tobb ideje juthat magara? Pl. Onkepzesre, olvasasra, mert a gyerekek lefoglaljak maguk? Vagy ez nincs igy a gyakorlatban?

2

Most mit csináljak? Lesz még visszaút?

Arról van szó, hogy a 9 hónapos kisbabámnak néha bekapcsoltam a mesecsatornát (duck tv), amikor nem tudtam mellette lenni, mert épp más dolgom volt (teregetés, mosogatás, stb.). Most ott tartunk, hogy egyre jobban figyeli, és ha kikapcsolom, az nagyon nem tetszik neki. Kicsit úgy érzem, ördögi körbe kerültem... amikor megy a tv, közben azért játszik, viszont van, hogy rendesen nézi, "kommentálja", vigyorog. Le tudom még szoktatni róla simán, vagy keserves menet lesz? :) Mielőtt nekem esnének valakik: tisztában vagyok a tv káros hatásaival, nem kell kioktatni. Inkább olyanok írjanak, akik hasonló cipőben jártak. Nagyon szépen köszönöm előre is!

5

Keteves gyerekem folyton unatkozik, nyafog, allandoan foglalkozni kell vele. Ha jon a teso, ez megvaltozik?

Eddig jart egy csaladi napkozibe heti nehany nap, delelott. Nyafogos volt az elindulas, de alapvetoen szerette, jol erezte magat. Most h jon a kisteso, kivettem. Anyagiak miatt is, es mert nagyon megnott a csoportletszam a napkoziben es kevesebb turelmuk lett a dolgozoknak ahogy elneztem. Itthon viszont unatkozik, hiaba jatszok vele, labdazunk, mesezunk, neha takaritgatunk, nega eljatszik. Vettem mar neki csuszdat is itthonra, az se erdekli. Allando tarsasagra, rendszeres es sok foglalkozasra lenne szuksege, de hogy oldjam meg, ha en se nagyon tudok kimozdulni. Nemsoka szulok es tul nagy tarsasagunk sincs, raadasul tanulnom is kell iskola miatt, amikor csak tudok. Jatekotleteket mar mind probaltam, ne is irjatok olyat h gyurmazzunk, setaljunk stb. Kerdes, hogy a kisteso erkezese, lekoti majd a figyelmet, legalabb tavaszig? Aztan mar csak egy nyar es mehet oviba, ahol ujra lennne tarsasaga...de igy nehez nagyon...

14

Hogyan kezeljem? Már teljesen el vagyok keseredve! Mi a jó megoldás?

A kislányom 8 és fél hónapos és azon kívül hogy forog és kutyázik még nem tud mást. A napokban elkezdett próbálkozni a felüléssel. Az a baj, hogy ha nem sikerül felülnie (az oldaláról próbákozik) kétszer még megpróbálja és ha nem sikerül hasra vágja magát és csak ordít. Próbáltam már a sírni hagyást, de aztán annyira belemelegedett hogy nem tudta abbahagyni a sírást. Próbáltam, hogy segítek neki a helyes módszerrel felülni (megbillentettem a csípőjét), de nem tehetem mert akkor nem tanulja meg egyedül. Mi a jó megoldás? Egész nap csak "kiabál" mert nem sikerül neki felülni. A forgást is csak ösztönzéssel tanulta meg.

5

37.9 Vagy 39.1?

Kisfiam beteg. Az előbb mértem a hőjét. Popsiban 37.9 hónajnál 39.1 volt. Most akkpr melyik az igaz? Nem popsiban kéne magasabbnak lenni?

5

Mennyi popsitörlő fogy el nálatok havonta? Milyen márkát vesztek?

15

Időszakos hiszti mitől lehet, volt valakinek hasonló időszak?

Kisfiam 13 hónapos, mindig rossz alvó volt, nevelési tanácsadóhoz jártunk, annyira kritikus volt már az éjjeli nemalvás. Kb 11 hónapos korára lett sokkal jobb, pár hete kicsit döcögősebb az alvás, fog dolog is van benne, illetve kb 4edjére már, hogy azt csinálja, hogy legtöbbször elalvásnál, de van hogy éjjel mikor megébred annyira ordít, mint ha hisztizne, de semmivel nem lehet megnyugtatni....fulladozik, köhög, ordít, mint akinek a bőrét nyúzzák, hiába simogatom, próbálok inni, cumit adni, ellök, eldobál mindent, próbálok énekelni, vagy csak ott lenni a kiságy mellett, volt hogy 1 órán keresztül csinálta, és az égvilágon sehogy nem lehetett megnyugtatni, így ma is vártuk, hogy abbahagyja, mert nem tehettünk mást. Volt valakinek hasonló tapasztalata?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!