Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a rokonoknak, barátoknak, (1 db)

Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?

Legjobb válasz: Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.

Hát, szerintem ezt nehéz lesz elmondani nekik, és nehéz kivédeni. Én ahhoz folyamodtam inkább, hogy bárki jön hozzánk, megkérem, hogy mielõtt a gyerkõccel foglalkozik mossa már meg a kezét, ha lehet. Ezen senki nem sértõdik meg, viszont tovább tudja gondolni a dolgot, és eleve óvatosabban, vagy másként nyúl hozzá.
Hát az én ujszülött gyerekemnek nem kell még kosz. Azzal ráérünk kicsit késõbb. Egyébként meg értelmes embereknek kellene hogy legyen annyi eszük, hogy kisbabát nem puszilgatunk tapogatunk össze vissza.Én ezt még a harmadik gyerekemnél sem engedem, pedig ilyenkor már nem sterilizál az ember mániákusan.De azért ezek a kicsik még könnyebben kapnak el bármit.És a kisbaba nem egy tárgy, egy kis cuki-muki plüssmacska, akit a rokonok kedvükre adogathatnak kézrõl kézre.Mert sajnos van aki így közelít a kicsikhez.Az enyémek ezt még nagyobb korukba is nagyon utálták. Szerintem csak úgy és addig engedj közeledni másokat a gyereked felé, amíg téged nem zavar.Te vagy az anyja, igenis a te gyereked.
Én rászóltam mindenkire, de felesleges. Kell a kosz a babáknak, és mi az, hogy a "baba a mienk" ?? Nem a mienk, vigyázunk rájuk, amíg szükséges..
Hát itt elég vegyesek a vélemények, de mivel a baba a sajátunk, ezért had mi döntsük el, hogy mi a jó neki, vagy hogy mitõl szeretnénk megóvni. Én simán rászólok bárkire és nem érdekel, hogy ki az, és hogy mit gondol. Én féltem a gyerekem, mert sosem lehet tudni, hogy mit fogdosott az az egyén mielõtt a gyerekemhez nyúlt. Ha hozzánk jönnek akkor elsõ a kézmosás, utcán az az elsõ mondatom, hogy a kézfején és az arcán kívül bárhol lehet simogatni. És ne érdekeljen hogy egy házban laksz az anyósoddal, mert ha a gyereked elkap valami durva betegséget, akkor sosem bocsájtod meg magadnak, hogy "nyuszi" voltál. Akinek meg nincs annyi esze, hogy egy csecsemõ még védtelen, az meg ne is nyúljon hozzá. Amúgy az én babám sajnos tápszeres, tehát eleve nincs meg az anyatej által kialakult védettség. Úgyhogy én bíztatlak hogy minden féle bûntudat nélkül igenis szólj rá mindenkire! T.
Szerintem is tulzas ez a fajta tuldimenzionalasa a dolognak. Inkabb az van benne, h az ujdonsult anyukak szeretik kisajatitani a babajukat, nem szeretnek senkit a kozelebe engedni. Ennyit kibir a mama is, a rokon meg megmossa a kezet.
Megköveznem valószínüleg, de én meg azt mondom, hogy nem kell túlsterilizálni a babát. Én is simogatom, puszilgatom, a fejét, kezét , arcát, még a száját is, apa is ugynaígy tesz, és semmi baja a babának. attól hogy megsimogatják, nem lesz semmi baja, max fejlõdik az immunrendszere. A szoptatott babák, minden ellenanyagot megkapnak az anyától a tejjel . (És érdekes mód, nálunk sem anyós, sem a dédi nem puszilgatja a kezét, fejét, csak a baba könyökét és lábát, mert azt nem tudja a szájába vennni... )
Sajnos nincs az embereknek ennyi eszük. A kisfiam valószinüleg ilyen simogatások által kapott egy hasmenéses fertõzést amit 2hósan antibiotikummal kellett kezelni. (Mert tõlem biztosan nem kapta el)
Én nem is értem az embereket, hogy miért ez az elsõ reakciójuk, hogy a babák kezét és fejét simogatják. Nekem is számtalanszor kellett ezért szólnom, még volt sértõdés is belõle, de nem érdekel. Muszáj szólni és aki ezen megsértõdik avval nem kell foglalkozni a baba a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nálunk is ez a helyzet az anyósékkal, de a saját házukba hogy küldjem el õket kezet mosni, meg ha megyünk valahova ott elég nehéz rászólni az emberekre...
Szia! Én megmondtam egyenesen, hogy ne tapogassák, és fõleg ne puszilgassák.Szerintem, ha valakinek nincs annyi sütnivalója, hogy ezt nem kellene, akkor miért én éreztem volna kellemetlenül magam amikor rászóltam??!! Sajnos nekem még az anyósomékat is figyelmeztetnem kellett:((Hát ilyenek az emberek, de a gyerekem akkor is fontosabb, még ha valaki megsértõdik is ezért. Egyébként én soha nem szoktam senkinél ilyet csinálni, és nem is akartam még senki ujszülött gyerekét fogdosni. De én sem engedtem, hogy kézrõl kézre adják. Az ágyába is meg lehet nézni, nem kell ahhoz felzaklatni a kisbabát.
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülõkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelõttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová õt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez? A másik dolog nagyszülõ, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem. Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülõkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévõ szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértõdni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos". Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erõsíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek! Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2 év körüli babáitok mennyire szégyenlősek, félősek?

kislányom 20 hòs és pár hònapja nagyon félős lett. nem tudom mennyire jellemző a hasonlò korù babákra. ha pl. sétálunk állandòan felveteti magát, ha csak ránéz valaki menekül hozzám.

1

Ti hogyan adnátok oda saját babaruháitokat közeli rokonnak?

3 gyermekem van, nem tervezünk többet a férjemmel, így a kinőtt ruhácskákat szépen, kimosva, vasalva bedobozolom, és félreteszem. A húgomék a közeljövőben terveznek babát, és odaadnám nekik a babaruhákat. Viszont mi is nagyon sok pénzt költöttünk rájuk (még ha olcsóbb helyekről is vettünk, ennyi ruha nem 2Ft). A másik, hogy nekem is kell újabb és újabb ruhákat vennem a gyerekeimnek, én sem kapok senkitől ingyen. Nyilván nem szeretném lehúzni a testvéremet és sértődést sem szeretnék, de mi is pénzből élünk... Ti hogy csinálnátok?

17

Babé Fürdető gélről (babáknak és gyerekeknek pH6 500ml) mi a véleményetek, tapasztalatok?

Hamarosan megszületik a kisbabánk és a gyógyszertári fürdetőkrém nekem nem szimpi. A védőnő ajánlotta ezt a terméket, de ennek semmilyen illata sincs. Tudom, hogy egy újszülöttnél nagyon oda kell figyelni, hogy semmi ne váltson ki allergiát, ill. a bőrük alapból érzékeny. Inkább csak azt szeretném, hogy egy nagyon pici kellemes illattal rendelkező de semmilyen módon nem káros újszülött babának mi lenne a legjobb fürdető? :)
Kinek mi vált be újszülött baba esetében?

3

Ti mit csináltok, ha elfogy a türelem?

Kedves Anyukák, arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan kezeli az olyan helyzeteket, amikor elfogy a türelme úgy mindennel, a gyermekkel szemben is. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy ne kiabálás vagy méreg legyen belőle? Mondok egy példát, elég friss :) Náthás vagyok, tehát eléggé bágyadt, ingerlékeny, semmi nem jó állapotban :) Ilyenkor mindenre ugrok, minden kiakaszt.

12

Kislányotok első szülinapjára milyen tortát csináltatnátok?

Elősorban az íze, és a külseje érdekel.

5

Ti milyen nevet adnátok a babáknak, mi illik a családnévhez?

Ikrek, egy fiú és egy lány. Családnév: Szarvas

11

Mikor, mennyi idő alatt alszik el este 1, 5-2 évesetek és hogyan altatjátok?

Kislányom 20 hós, az utóbbi időben úgy aludt el, hogy az ágya mellé ültem vagy feküdtem , simogattam a pelusát és viszonylag hamar elaludt. De most kb. 1 hete lázadás van az alvás ellen és éjszaka is ha felébred nehéz visszaaltatni, tegnap este vagy 2 órát altattam éjjel. Ha nem vagyok az ágya mellett akkor felpattan és sír utánam. Ma több mint fél óra volt az altatása. Nálatok hogy megy? És éjszaka hogy alszanak babáitok?

3

Akinek van ilyen játék - FP móka kocka - mire jó, érdemes venni?

elég húzós ára van ahhoz képest hogy sztem sokmindenre nem jó

9

Néhány napja 6 hónapos babám kanalas etetése komoly kihívás. Eddig ügyesen és szívesen evett kanállal. Miért lehet?

Nem kapott a napokban új ételeket, csak amiket eddig is szívesen megevett. Ha közelítek a szája felé a kanállal, már akkor nyafogni kezd. Gondoltam arra, hogy a kibújni készülő fogai miatt, de evés előtt nem sokkal bekenem Dologéllel és szilikonkanállal etetem, hogy ne bántsa az ínyét, igyekszem hozzá sem érni vele. Most úgy zajlik egy evés, hogy minden kanál után cumit adok a szájába...
Mégis a fogzás miatt lehet? Tanácstalan vagyok. Mit tegyek? (A tápszert cumisüvegből nyugodtan eszi.)

2

Dohányzó anyukák! Ti hogy oldjátok meg?

Fél évvel a kisfiam születése után sajnos vissza szoktam a dohányzásra. Nálunk apuka itthonról dolgozik, így kitudok menni cigizni, de elgondolkodtam hogy akik egyedül vannak otthon babával, hogy dohányoznak?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!