Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a (24 db)

Hogyan mondjam meg a barátnőmnek hogy ne egyen annyi süteményt, mert már igy is nagy a feneke? Finoman persze.

Legjobb válasz: Attól tartok ezt finoman nem tudnád megmondani neki, mivel egy lány elvárja hogy a barátja ne a kinézetéért szeresse õt..szerintem amikor mondjuk megkívánja a sütit, csinálj te neki egy egészséges kaját.

Attól tartok ezt finoman nem tudnád megmondani neki, mivel egy lány elvárja hogy a barátja ne a kinézetéért szeresse õt..szerintem amikor mondjuk megkívánja a sütit, csinálj te neki egy egészséges kaját.
Ez az a tipikus téma, ami mindenhogy bántó. Talán kezdeményezz valami olyasmit, hogy valamit (pl. cukrot) mellõzni szeretnél az étrendedbõl vagy, hogy izmosabb szeretnél lenni, és hogy csinálja õ is, támogatásként.
Én az enyémnek azt szoktam mondani, : Ne zabálj annyit mert már akkora a segged mint egy rinocérosznak...
Ezt nem lehet másképp megoldani csak viccesen hogy tényleg ne legyen belõle sértõdés probáld meg viccesen elõadni magad a beszédedre vigyázz azon mulik minden de csak akkor ha a barátnõd érti a poénkodást és nem sértõdik meg minden hülyeségen . nekem szerencsém van mert a csajom jófej és érti a viccet. és vannak olyan pillanatok hogy csak ugy poénból oltjuk egymást például többet eszik a kelleténél én meg mondom neki hogy lassan elgurulsz stb de itt az a baj hogy tényleg a lányon mulik az egész hogy mennyire veszi magára és tényleg nem problémázik miatta.

Hogy mondjam el a haveromnak finoman, hogy egy hülye paraszt?

égen jó haverok voltunk, röhögtünk, de most : csak azért jön el hozzám, hogy játszon az xboxon, fingik egyfolytában xD és ahogy a fentiben is volt : egy bunkó paraszt. előre is kösz !

Legjobb válasz: "Csekély szellemi kapacitással megáldott földmûves vagy"

"Csekély szellemi kapacitással megáldott földmûves vagy"
Zavard el a p.csába. Jobb minél hamarabb.
A hülye paraszt elég finomkodó kifejezés, így nyugodtan mondhatod.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek :D tényleg az lesz a legjobb
mond meg neki hogy egy hülye paraszt vagy és hogy ezen változtasson mert nagyon gáz
Szia! Tetszel...
Pont így. Rá mosojogsz s megmondod, hogy tetszik.....de ha jó sejtem, valamiért nem ilyen egyszerû nálad. ugye?
Szia, mondd ezt : Figyelj ......(ide jon a neve) , te egy nagyon rendes srac vagy, biztosan van lany szep szammal aki jarni akar veled. Kerlek ne haragudj, de nekem nem vagy az esetem.meglataod, evek mulva gyonyoru holgyek lesznek oldaladon
Szerintem is mondd a szemébe, de csak akkor, amikor kettesben vagytok!
De azért ne ugy kezd hogy szinte nem is ismer és ugy oda mégy hozzá, legalább eleinte beszélgess vele hitesd el vele hogy te egy jó választás lennél neki, mosolyogj rá sokat légy vele kedves , aztán majd elhivod egy olyan helyre ahol csak ketten vagytok és:Figyelj gondolom már észrevetted hogy bejössz nekem , nem tudom a te részedrõl mi van, de kérlek e miatt ne távolodj el tõllem, ismerjük meg egymást jobban és próbáljuk meg, hátha valami jó kisül belõlle.Valami ilyesmivel sztem meg lehet oldani, de ha nem akarsz vele járni ak azt a részt ne alkalmazd
Szerintem nem kell így direktbe mondani neki. Elég, ha érezteted vele. Szemébe nézel, mosolyogsz, kedves vagy vele, ilyenek. :) 19/F
Elismerjük. Kérdezõ írd azt, amit a kolega írt az elõbb, aztán tudasd velünk, hogy mit szólt a srác:D
elneztem egy kicsit:) ) de amugy ismerjetek el, a szoveg jo:) )
:D ez jó volt
jaj, bocsanat, azt hittem hogy azt irod, hogy hogy mondtahnad meg neki hogy nem tetszik neked, 1000 bocs
hívd el sétálni :) vagy csak célozgass rá .... 13L

Hogy mondjam meg a barátomnak hogy finoman bánjon velem, meg hogy ha még izgasson az elött mielött belém hatol?

Mert én már nagyon akarom és ? is én még sz?z vagyom de ? már nagyon tapasztalt! Segitenétek megfogalmazni a dolgokat? Sokat irjatok lécci köszii

Legjobb válasz: Ha tapasztnyalt, akkor tudja, hogy be kell melegíteni a sütõt, sztem emiatt ne aggódj. Fõleg ha tudja, h szûz vagy, akkor ha nem egy kõbunkó, oda fog figyelni rád, minden kívánságodat teljesíteni fogja.

Ha tapasztnyalt, akkor tudja, hogy be kell melegíteni a sütõt, sztem emiatt ne aggódj. Fõleg ha tudja, h szûz vagy, akkor ha nem egy kõbunkó, oda fog figyelni rád, minden kívánságodat teljesíteni fogja.
"kérlek bánj velem finomabban!" "izgass még!" ilyen egyszerû...
Nincs olyan hogy hogyan mondjam meg mert nem annyira bonyolult, a lényeg hogy merj õszinte lenni, és a szemébe nézni és elmondani hogy mit szeretnél, és hogyan szeretnéd.Ha valami nem tetszik bátran mondd meg neki, vagy ha valami nagyon tetszik akkor azt is említsd neki, így soksok tapasztalatot szerez, és tudja majd rendszerezni hogy mi az ami igencsak bejött neked.És a legfontosabb az õszinteség..persze a bizalom mellett.Az is kell hogy bízz benne hogy õ vigyáz rád!Emellett merj hozzá õszinte lenni..nem fog meg enni, se le kaszabolni :) ) Sok sikert! :) L/15
ha szeret téged és ráadásul tapasztalt akkor megért ha simán megmondod.. de ha nem mondasz neki semmi akkor is rá kell h jöjjön :D
A kérdező hozzászólása: Végülis igazatok van:) csak kiváncsi voltam a véleményetekre! Ha van még valami jó tanácsotok számomra az elsõ szexuális együtléthez megköszöném! köszönöm
mond meg neki, h vigyázzon rád. ennyi. jó tanács az, hogy ne kezdj el nyivákolni ha picit fáj, mert lehet hogy fog. amikorr átszakad. nekem egyáltalán nem fájt, én minden másodpercét élveztem
Annyi hogy megmondod kerek perec a dolgot. :)

Hogyan mondjak le a finom kajákról?

Pizza, spagetti, gyorskaja, tészták, stb. stb.

Legjobb válasz: Ne legyen otthon olyan kaja amiröl le akarsz mondani. Ne mennyj gyors étterembe.Különben nagy a kisértés.

Ne legyen otthon olyan kaja amiröl le akarsz mondani. Ne mennyj gyors étterembe.Különben nagy a kisértés.
el kell dönteni dagadt akarsz maradni vagy sem. ha nem, akkor ne edd õket, ennyi..
Mondjk úgy, hogy nem veszed meg azt a *****pizzát? :) Oké, nyugodt vagyok. Szóval az elég baj ha kb. ezeken éltél, mivel ha nem így van havonta mondjuk néha ezek is benne vannak az étrendbe sok-sok más mellett, így nincs az ember ráállva bizonyos típsú kajákra (persze ha az egészségesekrõl van szó, ott nem gond a gyakori fogyasztás). Próbálj ki kevésbé egézségtelen és hízlaló ételeket. Ezeket sem kell szemétnek tekinteni attól, csak ne alappilérek legyenek. Amikor ezek vannak terítéken hát legyen. Ne mondjuk, hogy mértékkel? Oké, akkor egyél amíg már feszül a gyomrod és rosszul leszel. A mérték nem azt jelenti, hogy megeszel egy hajszálvékony szelet pizzát, hanem azt, hogy addig eszel amíg jól esik, de utána is jó marad a közérzeted és nem úgy kelsz fel az asztaltól, hogy alig bírsz moccani.
Képzeld el azt h kukacok meg giliszták mászkálnak a kaján, akk tuti h elmegy tõle az étvágyad :D.Amúgy tényleg nem kéne lemondanod a finom kajákról, csak mértéket kéne tartanod.Ha ez nem megy akkor kicsi az akaraterõd.Vagy azt is csinálhatod, h elhatározod h 1 héten 2x eszel valami finomat és akkor nem lesz utána bûntudatod.

Hátrány vagy előny, hogy ha valakire úgy mondják, hogy túl finom lelkű, intelligens, tapintatos ember. Mi erről a véleményetek?

Igazából azért érdekel mert szokták mondani ismerősök, milyen szerencsés a családom, mert nem vagyok vitatkozós,szeretek beszélgetni,segíteni másokon. Utálom,ha valakit bántanak én sem bántok senkit. A gyerekeimnek nem szólok bele az életükbe. Ha kérdeznek elmondom, hogy nekem mi a véleményem, de azt is, hogy ez az ÉN VÉLEMÉNYEM.Valójában mit gondolhatnak rólam mások? Miért vagyok ilyen, szokványos vagy nem?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Maradj ilyen. Sokszorosítani kellene a hozzád hasonlókat. (Egyébként azt hiszem, teljes meggyõzõdéssel: nincs "túl" finom lelkû, stb. ember. A finomságból, tapintatból és intelligenciából semennyi sem lehet TÚL sok. Minél több, annál jobb.) Értékellek és minden jót kívánok.

Kedves Kérdezõ! Maradj ilyen. Sokszorosítani kellene a hozzád hasonlókat. (Egyébként azt hiszem, teljes meggyõzõdéssel: nincs "túl" finom lelkû, stb. ember. A finomságból, tapintatból és intelligenciából semennyi sem lehet TÚL sok. Minél több, annál jobb.) Értékellek és minden jót kívánok.

Hogy mondjam meg finoman a barátnőmnek, hogy felszedett pár kilót?

Nem vagyok egy csontpárti, de pár hónapja magára szedett kb 6 kilót és nagyon meglátszik. Persze így is szép, meg jól tud öltözni, csak mostanában akárhova megyünk, rájön a hisztérika, hogy egy farmerja se néz ki rajta úgy, mint régen. Én eddig még sosem mondtam, hogy ez tényleg így van, csak hallgattam, meg biztattam. De tudom, hogy ha most elhagyja magát, akkor megint 65 kiló fölé megy és itt fogja a földhöz verni magát, mint tavaly, meg jön a depressziós korszak és nem mer emberek közé menni, mert tudja, hogy meghízott.

Legjobb válasz: Te még egy nagyon jó szituációt kaptál. Tudsz arra hivatkozni, hogy nem szeretnéd, ha megint depressziós lenne és nem pusztán csak azért szólsz neki, mert nem akarod hogy meghízzon és elmenjen tõled a kedved. Szóval finoman szólnék neki, hogy tényleg felszedett mostanában 1-2 kg-t és, hogy már most panaszkodik, mi lenne ha jobban odafigyelne magára, mert nem szeretnéd ha megint depressziós lenne mint a múltkor, mert aztán utána hiába magyarázod neki, hogy így is gyönyörû, nem fogja megérteni és csak magát gyötri. Tehát a lényeg, fûzd bele hogy neked még úgyis szép lenne, ezzel is jelezve, hogy nem azért mondod neki, mert nem tetszik plusz kilókkal és hivatkozz arra, hogy a világért se szeretnéd ha õ rosszul érezné magát, ezért inkább próbálja megeõzni, hogy ez bekövetkezzen.

Te még egy nagyon jó szituációt kaptál. Tudsz arra hivatkozni, hogy nem szeretnéd, ha megint depressziós lenne és nem pusztán csak azért szólsz neki, mert nem akarod hogy meghízzon és elmenjen tõled a kedved. Szóval finoman szólnék neki, hogy tényleg felszedett mostanában 1-2 kg-t és, hogy már most panaszkodik, mi lenne ha jobban odafigyelne magára, mert nem szeretnéd ha megint depressziós lenne mint a múltkor, mert aztán utána hiába magyarázod neki, hogy így is gyönyörû, nem fogja megérteni és csak magát gyötri. Tehát a lényeg, fûzd bele hogy neked még úgyis szép lenne, ezzel is jelezve, hogy nem azért mondod neki, mert nem tetszik plusz kilókkal és hivatkozz arra, hogy a világért se szeretnéd ha õ rosszul érezné magát, ezért inkább próbálja megeõzni, hogy ez bekövetkezzen.
Nem kell neki megmondanod, hidd el, tudja õ tökéletesen. Segítsd inkább a visszafogyásban, ne zabáéj mellette olyat, amit neki se kéne, fõzzetek egészséges kajákat...menjetek együtt edzeni. Bár így Karácsony elõtt ez elég esélytelennek látszik...
Utolsó válaszodból arra következtetek, hogy nincs finom út. Ha minden szavad igaz, a barátnõd édességeket töm magába, a futópad meg porosodik a nappaliban, és ezek után hisztériázik, hogy a farmer nem úgy áll rajta... Akkor sajnos az egyetlen lehetõséged, õszintén megmondani, hogy legyen már következetes magával szemben. Mert téged nem érdekel hogy 60 vagy 65 kiló, de (egyrészt baromi egészségtelen ha jojóznak a kilók le-föl, másrészt) nagyon fárasztó ez a fajta viselkedés. A problémát õ idézte elõ, és õ is tudja megoldani. Hisztériázni lehet, de attól fogyni nem fog, max te fogod inkább elkerülni...
Megpróbálhatnátok az együtt sportolást. Eljárhattok együtt kocogni vagy fitness terembe.
Kondibérlet karácsonyra.
Egyetértek az elsõvel!
Kezdd el Röfinek szólítani! :-)
Ez annyira szép, hogy nem az zavar, hogy felszedett pár kilót, annyira meghat mikor ilyet hallok egy pasitól. Olyan romantikus :')
Lassabb, de hatásosabb verzió: minden evésnél fotózd le. Ha jön a legközelebbi hiszti, mutasd meg a felgyûlt fotókat, hogy tessék, ezért híztál meg. Illetve egy egyszerû módszer, amivel én is távol tudtam magam tartani a hûtõtõl, ha elgyengültem: hûtõmágnessel tegyél ki vékony lányokról fotókat bikiniben. Nekem bevált :)
Akkor szólj neki mikor õ hozza elõ a témát. Ha megint hisztizik vagy kesereg, hogy kövér, akkor mondd neki h te észre se vetted/téged nem zavar/neked így is tetszik.De megérted, hogy õ boldogtalan, és segítesz neki a diétában, sportban ha kéri.
Nálam stresszlevezetés. Lehet hogy ha nehézségei vannak õ is visszaesõ.
várd ki a következõ hisztijét, és akkor mondd el neki, hogy "drágám én is látom hogy felszedtél néhány kilót de nem szóltam mert engem nem zavar. viszont látom hogy téged kiborít, ezért szerintem éppen ideje lenne számûznöd a nutellát és leporolnod a futópadot". mindezt higgadtan mondd el, ne hagyd hogy felhúzzon vagy kiborítson a hisztijével.
Én elõször a háttérnek járnék utána. Mi változott, hogy ennyire "szénhidrát-függõ" lett? Stressz? (Evésben könnyû levezetni a feszültséget...) Anyagi változások? (Már nem nagyon futja a drága, diétás élelmiszerre...) Hormonális problémák, inzulinrezisztencia, pcos, vérzészavarok... Ha megvan, hogy miért kezdett el így "zabálni", akkor könnyebb is rávenni a fogyásra.
A kérdező hozzászólása: Nekem a külsejével semmi bajom, nagyon szép arca van, dögösen öltözik és még így is látom, hogy baromi sok pasas stíröli az utcán, de azt nem bírom, mikor állandó téma, hogy õ milyen dagadt vagy ronda, ilyenkor elõször szép szóval elterelem a figyelmét, aztán mikor megint jön a hiszti, akkor kiakadok és erélyesen megmondom neki, hogy fejezze be. Ez tényleg idegesítõ tud lenni, egyedül ezt nem szeretem benne, ezért sem akarom, hogy úgy nézzen ki, ahogy tudom, hogy nem akar.
Mondd el neki burkoltan. Azaz: - Tudod mennyire szeretlek, ezért nem foglak sose elhagyni. Még annak dacára sem, hogy ílyen gömböc lettél. vagy: - Mit szólnál Kiscicám, ha én is felszednék pár kilócskát, csak hogy jobban összepasszoljunk? vagy: - Mondd Tubarózsám, szerinted nem szedtem fel pár kilót az utóbbi idõben? Csak mert nem szeretném, ha már nem tartanál oly sexinek.
A kérdező hozzászólása: Ja azt lehagytam, hogy én a párja vagyok, nem egy barátnõje, mielõtt úgy tûnne.
OFF Kérdezõ, mennyire veszi el a kedvedet a barátnõd ez a fajta viselkedése? Kiváncsi vagyok, annyira sokan mondják, hogy egy férfi csak akkor fog igazán vonzónak találni, ha jól érzem magam a bõrömben. Te mennyire találod vonzónak a barátnõdet amikor így viselkedik, vagyis földhöz veri magát, mert az utóbbi 3 hónapban végig nutellát vacsorázott, de mozogni nem sikerült? Azért kérdezlek téged, mert úgy tûnik tényleg szereted a barátnõdet, nem csak a külsejét, kíváncsi vagyok így hogy éled meg ezeket a nehézségeket :)
A kérdező hozzászólása: Kapott tõlem egy futópadot nyáron, mert nagyon szeretett volna, de kb 3-szor használta, ott áll. Nem zabálok mellette minden szart, mert sportolok és szigorú étrendet kell követnem, Õ az, aki egyre inkább áttér a kenyérre, meg olyanokra, amiket eddig nem ettünk, ha viccesen rákérdezek, hogy ez meg mi, akkor lehurrog. Nem miattam akarom, hogy visszanyerje az alakját, mert nekem így is tetszik, de nem ismeritek, teljesen kikel magából, mikor nem úgy néz ki, ahogy szeretne, de ennek ellenére semmit nem mozog és falja be a Nutellát ezerrel.
Detto ugyanez van velünk is, csak én vagyok a lány:D Tehát, aki felszedett magára pár kilót, nem érzi magát jól a bõrében és szóvá is teszi. Igaz, én nem hisztériázok. A párom is ugyanígy van vele, mondja, hogy imád, gyönyörû vagyok neki, de ha engem annyira zavar az a +5-6 kg, akkor szívesen eljön velem futni/tornázik velem. Ja meg szólni szokott étkezésnél, hogy nem laktam-e már jól, mert a kedvenc kajáimból pukkanásig tudom enni magam, miközben már rég jóllaktam. Szerintem a barátnõd ugyanolyan lusta dög, mint én:D(nem bántásból) Tehát nyafog, de nem tudja magát rászánni, hogy tegyen azért, hogy lefogyjon, úgyhogy szerintem(ha van kedved) te is kipróbálhatod azt, amit a barátom "mûvel" velem:) Kicsit szólj rá, noszogasd, hogy mozogjon, esetleg együtt mozogjatok. De persze ehhez az õ együttmûködése is kell. 22L

Hogyan mondjam meg finoman anyukámnak, hogy ha továbbra is erőszakosan beleszól a bátyámék életébe, akkor előbb-utóbb nem lesznek rá kíváncsiak?

Sosem volt minden lében kanál, de amióta megszületett a kisfiuk, rémes. Mindenről elmondja a véleményét, aztán amikor legközelebb jönnek számon kéri a sógórnőmet és ha nem úgy csinálja, lecseszi. Mondták már neki szépen, csúnyán, ritkábban is jönnek. De anyukám úgy van vele, hogy azt úgysem teheteik meg hogy egyáltalán nem jönnek. Pedig nem állnak távol tőle... Most épp az a baja, hogy miért tömi mindenféle "modern szarral" azt a szegény gyereket. A sógórnőm szeret kísérletezni, de az olyan dolgok mint brokkoli, cukkini, avokádó stb szerinte felesleges flancolás, egyen a gyerek pörköltet meg rántott húst. Ma amiatt veszett össze velük, hogy medvehagyma-krémelevest adtak a gyereknek. Tényleg nagyon átlépi a határt. Mit mondjak neki, hogy ne sértődjön meg?

Legjobb válasz: Úgyis meg fog sértõdni, ha ilyen..

Úgyis meg fog sértõdni, ha ilyen..
Majd rájön ha nem mennek többet. Kérdezd meg neki hogy esne ha õt oktatná ki valaki.
Sok minden újat nem tudsz neki mondani, úgy gondolom kicsit "átszellemült" és õ nem veszi észre, hogy már nagyon sok.... Az ilyen ember (nem túl okos) a saját kárán tanul, ha a tesódék nem tudnak rá hatni szép szóval, akkor tényleg hanyagolják kicsit a látogatások számát és adják is tudtára, hogy ezért nem jönnek. Majd ha normálisan áll hozzájuk, akkor lesz megint látogatás.
Ha elmondod a véleményedet, akkor tedd meg egyenesen és egyszerûen, pl. így: "anya, szerintem ez túl sok, amit mûvelsz. ha továbbra is így folytatod, elmarod magadtól a fiadat is, és a családját is." Ne menj bele több részletbe, ne menj bele vitába, mert csak annyit érsz el, hogy anyukád minden frusztáltságát és dühét rajtad fogja kitölteni. És anyukád nagyon is tévedésben van: miért ne tehetnék meg, hogy nem jönnek? Ki akarna oda menni, ahol csak akadékoskodást, csesztetést, bántást kaphat, szeretet és elfogadás helyett? Még azt is megtehetik, ha sokáig játssza ezt a játszmát, hogy egyáltalán a tájára sem néznek. Láttam már ilyet, nem is egyet. Anyukádnak semmi köze nincsen ahhoz, hogy a sógornõd hogyan neveli a saját gyerekét. Maximum elmondhatja a véleményét, de az messze esik attól, amit most csinál. Most kontrollálni akarja õket, hülyét csinál belõlük, kisgyerekként kezeli õket, mert õ jobban tudja... - nem csoda, ha elmarja magától a tesódat és a családját.
4-es voltam, lemaradt: nem tudod úgy elmondani a véleményedet, hogy ne sértõdjön meg, mert mindenképpen meg fog sértõdni, ha nem az õ akarata teljesül. Rá kell hagyni: duzzogjon, ha akar, majd abbahagyja, ha megunja, vagy ha megjön a jobbik esze. Ugyanezt teszi az ember egy butus háromévessel is, aki mindenáron hisztizni akar. Ne sajnáld: csak azt kapja, amiért megdologozik. Tudom, hogy durván hangzik, nem bántásnak mondom. Ezt így érdemes csinálni. Ha elkezdesz neki pedálozni, és "jajcsakmegnebántsam"-ot játszani, akkor csak olajat öntesz a tûzre. Itt egyértelmûen õ a hibás, mert mindneáron bele akar abba avatkozni - elég durván -, ami nem az õ dolga.
.. és még annyi, hogy miért kellene tapintatosnak lenni vele, amikor õ következetesen tapintatlan, és bunkó? Nem is értené, ha valamit tapintatosan mondanának neki.
Dehogynem tehetik meg. Nálam már írásban is átlépte a határt. Szembe mondanám meg neki, hogy vagy megtartja magának a véleményét, vagy nem megyek többet. Mázlija van a menyével, hogy nem én vagyok az. Ezt nem lehet szépen megmondani. Llégy hozzá õszinte, hátha még észbekap! Vagy mutasd meg neki ezeket a válaszokat!
Én nem biztos, hogy beleszólnék. Majd észreveszi magát, ha nem jönnek tesódék. Mert bizony a sógornõdnek ebben nagyobb szava lesz, mint anyukádnak, bármennyire is nem tetszik ez neki. Meg készülj fel arra lelkileg, hogy rád is ez vár, ha lesz gyereked.
Az én anyósom is elkezdett szekálmni a házasságom elsõ hetében és úgy megmondtam neki a véleményem, hogy leesett az álla. Azt szekálják, aki hagyja. Én például viszontszekálnám. Megkérdezném tõle, hogy mama , magának mért nem fontos a gyerek egészsége, hopgy lehet ilyen felelõtlen? Nem hallotta még, hogy a gyümölcsben van a vitami, nem a rántott húsban? Tessék olvasni, fejlõdni!! Ilyeneket mondjanak neki, ha nem érti, akkor nagy ívben elkerülném, mert ezt érdemli. Majd írd meg a fejleményeket!
hé muter... take a chill pill. hagyd rá a csajra, ha medve hagymát akar, akkor medve hagyma lesz! értve? véletlen a nagy muter nem elvált vagy ötvegy? lehet kicsit kikéne elégiteni
Az én anyósom már a terhesség alatt elkezdett csesztetni, hogy ennem kell, mert kettõ helyett kell ennem, egyek még, olyan vékony vagyok, etc. Hozzátenném, hogy sose voltam vékony, de ha rajta múlik, 50 kilót biztos felszedtem volna. Amikor cseszegetett én is cseszegettem. Természetesen a tejem se volt jó, mert nem elég zsíros, nem elég tápláló (még csak szoptatni se látott), meg úgy semmi se, amit csinálok. Elküldtem a halá[email protected]ára, hogy cseszegessen mást, én erre nem vagyok vevõ... Persze a férjem végig kettõnk közt egyensúlyozott, senki pártját nem akarta fogni. Nem mondom, hogy béke van, de én pillanatok alatt lekezelem az anyósomat. Néha a férjemet is piszkálja, abba nem szoktam beleszólni, pedig tudnék mit mondani. Szerintem nem neked kéne beleszólni, majd elintézik. 28N

Hogy mondjam meg finoman a páromnak, hogy legyen kicsit ápoltabb?

Pl reggel mikor felkel, nem az az els? dolga, hogy fogatmos, hanem még lustálkodik, kávézik. Én nagyon nem szeretem ha fogmosatlanul akar megpuszilni. Meg amúgysem most alaposan fogat, néha lepedékes( ez zavar a legjobban)... A körömvágást, borotválkozást is mindig kell mondjam. Ha én nem tenném be a pólóját a szennyesbe, akkor felvenné mégegyszer. Ha este nagyon álmos akkor már nem tusol le, csak ha mondom neki. Kérlek, ne mondjátok, hogy hagyjam el, mert nem fogom emiatt, nagyon szeretem, amúgy tökéletes a kapcsolatunk, csak azek a dolgok zavarnak. Én meg túl higiénikus vagyok, egy nap 2szer letusolok, 3szor fogatmosok, minden ruhát csak egyszer veszek fel. Lehet én meg már túlzásba viszem, de ilyen vagyok. Hogy mondjam el neki, hogy ne érezze nagyon rosszul magát? Hogy vegyem rá finoman, hogy változtasson?

Legjobb válasz: Bárhogy mondod, mindenképp kínos lesz. :) Lehetne mondjuk így: ne haragudj szivem, de vmit el kell mondanom, engem nagyon zavar, hogy...akkor õ is elmondhatja, ha vmi nem tetszik. :) vagy: lehetne, hogy...mert engem ez nagyon zavar.

Bárhogy mondod, mindenképp kínos lesz. :) Lehetne mondjuk így: ne haragudj szivem, de vmit el kell mondanom, engem nagyon zavar, hogy...akkor õ is elmondhatja, ha vmi nem tetszik. :) vagy: lehetne, hogy...mert engem ez nagyon zavar.
Egy tökéletes kapcsolatban mindent meg tudnak beszélni a felek, szóval ha a tiétek valóban tökéletes, akkor nem lesz gond errõl beszélned vele. A "hogyanját" pedig neked kell tudnod, hiszen Te ismered a párodat, és a várható reakcióit. 26/N
Te ittál már kávét fogmosás után? Nem túl kellemes. Nekem is a kávé az elsõ, hogy felébredjek. Ha az megvan, akkor jöhet a tusolás, esetleg borotválkozás, de az is csak kb 3 naponta, mert érzékeny az arcbõröm. Utána megyek reggelizni, majd végül összekészítem a cuccom, és UTÁNA fogmosás, wc, és indulás. Sosem volt a páromnak ezzel baja, és nem rohadnak a fogaim, ami miatt olyan büdös lenne a szám. Nyáron minden nap cserélem az inget, de télen 2-3 napig is hordom, mert nem izzadok bele, nem lesz büdös, koszos, ezért nem kell beindítani a gépet, és legalább tovább hordhatom a kedvenc ingeim. Szerintem semmi olyan nem hangzott el, amihez nem lehet hozzászokni, de ha jól meg akarod sérteni...
szerintem sokkal értelmesebb kv meg reggeli után fogat mosni amúgy... mert étkezések után kell.
Az én volt barátom is hasonló volt. Nos, lehet hogy én is már túlságosan higiénikus voltam. Sokat gondolkodtam hogy hogyan mondjam meg neki. Nekifeszültem egyik nap. Finoman, de persze sértödés lett a vége. A beszélgetés végén a képembe vágta, hogy nekem meg büdös a hajam... hosszú hajam van amúgy, és rendesen ápolom, van, hogy minden nap mosom, de 2 naponta mindig. szóval ez tuti nem volt igaz... Aztán szakítottunk. Nem emiatt, de az ápolatlansága is közrejátszott, mert a kapcsolatunk végén én már nem is akartam hozzáérni, és nem akartam, hogy ö közeledjen. Mellesleg én is nagyon szerettem.
11:19, ott a pont. Sose értettem, miért a reggeli ELÕTT mosnak sokan fogat. Ha a szerelmem mag akar puszilni, nem jut eszembe számon kérni, fogat mosott-e elõtte.
Naja, de a reggeli lustálkodás már nem reggeli lustálkodás, ha ébredés után ki kell rohanni fogat mosni, mosdani stb. Egyszer próbálj meg Te is csipás szemmel, kócosan mellette maradni, meglátod, rákapsz majd. ;)
Te viszed tulzasba, a parod egeszsegesebb lsez, mint te a tulzott higieniaddal.
Ennyi erõvel õ is rávehetne, hogy legyél kicsit lazább.
"Mi a baj ezzel??" Az, hogy anyáskodsz. Nekem ilyet két ember mondott életemben: a fogorvos és az anyám. De a páromtól nem fogadnám el az anyáskodást.
Köszi, hogy írtál! Akkor nem anyáskodom. Hagyom, hogy kirohadjanak a fogai a lepedékben található baktériumoktól. Az sokkal jobb. Amúgy azért néztem a szájába, mert biológus vagyok (kíváncsiságból), tõlem elfogadja a férjem az ilyet.
A sárga fog nem azt jelenti hogy lepedékes.Van akinek alapból gyönyörû fehér fogsora van, még akkor is ha nem mossa rendszeresen, van aki meg megfeszülhet, sosem lesz fehér fogsora, mert alapból sárgás sajnos.Nem a lepedéktõl sárgás a foga.Ha ennyire zavar, egy fehérítés csodákra képes!
" A kérdező hozzászólása: Nem a reggeli szájszaggal van bajom, hanem, hogy lepedékes a foga. Látom sokan nem akarják megérteni, hogy mirõl beszélek." Te meg azt nem akarod megérteni, hogy ezt szépen meg tudod mondani neki, vagy együtt elmenni fogorvoshoz, és ennek kapcsán rávezetni a helyes fogápolásra, vagy venni egy elektromos fogkefét, ami leszedi. Ezek az opciók.
A kérdező hozzászólása: Meg tudom külömbözteni a sárgás, nem hófehér fogat a lepedékestõl. Az enyém se hófehér, pedig nagyon alaposan mosom. De az övé lepedékes. Fogmosás után kevésbé, elõtte nagyon. Nekem szerintem akkor se lenne ilyen ha egy hónapig nem mosnám. Nem értem mitõl van.
A kérdező hozzászólása: Nem a reggeli szájszaggal van bajom, hanem, hogy lepedékes a foga. Látom sokan nem akarják megérteni, hogy mirõl beszélek.
Én vagyok, aki írta, hogy nem egy ideál. A lepedék tényleg nem jó. A férjemmel ugyan ez volt. Amikor észrevettem, másnap együtt mostam vele fogat. Mondtam neki: "Drágám, úgy látom, nem jó technikával mosol fogat!" Belenéztem a szájába. "Egy kicsit lepedékes is. Felül is meg kell mostni jobban. Figyelj oda, mert elveszítheted a fogaidat így!" Semmi sértõdés nem volt belõle. Ezt én írtam!! Mondjátok már meg remberek, hogy ez MIÉRT NEM HAZNOS?? És miért pontoztatok le? ÕSZINTÉN!! Mi a baj ezzel??
Nem, nem a fogorvos fogja naponta mosni neki, de mondjuk ha leszedi a fogkövet (ami estlegesen van, és amire sokkal inkább rárakódik a lepedék, mint magára a zománcra), az segíthet.
"hogy elmegyünk együtt a fogorvoshoz" Mintha csak az anyukája lennél.
Egy kapcsolat az õszinteségen alapszik. Nálam elképzelhetetlen, hogy a gyk-n kérdezzem meg, hogy "hogyan mondjam meg a páromnak finoman..." Ha valakivel együtt élsz, azzal vele jár, hogy reggel büdös a szája, esetleg a lába este, meg büdöst kakil. Az ember csak addig óvatos a testszagokkal, amíg randizni jár, de együtt élésnél kivitelezhetetlen, hogy mindig parfümillata legyen. A túl sok csutakolás sem egészséges. Te soha nem szoktál vele lustálkodni? Hideg téli reggelen felébredni, egymáshoz bújni, nem görcsölni ilyen baromságokon? Amúgy ha este fogat most és utána nem eszik, mitõl lenne lepedékes reggel a foga? max szájszaga van, de kinek nincs?
A kérdező hozzászólása: És a fogorvos fogja neki minden nap megmosni? Mit tud azzal csinálni a fogorvos? Szerintem elég lenne ha napi 2szer alaposan megmosná. Mos kétszer fogat, reggel meg este, de épp hogy fél percig. És lepedékes, sárga marad... Vagy ez olyan, amivel fogorvoshoz kell menni? Én is gondoltam már rá, hogy elmegyünk együtt a fogorvoshoz, csak, hogy átnézze, hogy minden rendben van-e és majd õ hátha szól neki, hogy nem alaposan mossa a fogát. Mikor összejöttünk szép fehér volt, meg utána is, most egy pár hónapja ilyen.
Az ideálos vagyok megint. :D Hogy érzékeltessem, a helyzet fontosságát, elmondanám, hogy nálunk volt olyan, hogy a párom szólt, hogy fura az ízem lent (mmint orális szexnél)! Még jó hogy szólt, mert a nõgyógyász szerint egy tünetmentes betegségem volt, amit egy stranról szedtem össze!! Ha úgy logikázott volna, mint te még mindig beteg lennék. Csak azért írom, mert látom értelemes vagy, és szeretném, ha értenéd.
Ha nem izzad az ember a pólóba és nem lesz büdi, akkor miért nem lehet kétszer felvenni? Ha este fürdesz, miért kell reggel is (ne ezt a 40 fokos idõjárást vegyük alapul)? Én vagyok rosszul összerakva, hogy a tiszta ágynemûben nem leszek mocskos és büdös? Ha 3-szor végigmegyek a fogsoromon, már nincs rajta lepedék. A további idõ a részletek miatt kell gondolom. Így vagy a technikájával van a baj, hogy fogmosi után lepedékes, vagy fogorvoshoz kell menni.
Az, hogy megemlíti az ember, hogy mi a gondja, szerintem nem anyáskodás. És sajna van akinek úgy kell, mint egy gyerekkel, mert, ha direktbe megmondjuk, dafke sem csinálja. :) Amúgy jót írt az egyik elõbbi. Fogkõ. Én is azért írtam, hogy vidd fogorvoshoz, hogy hátha õ talál vmit, nem pedig azért mert õ fog vele kéz a kézben fogat mosni. Egyébként tuti, hogy lepedék? Csak mert ahogy írtad ezt a sárga jelzõt, lehet, hogy a kávézástól színezõdött el. Akkor meg sikálhatja a végtelenségig.
Esküszöm életemben nem láttam még milyen az a lepedékes fog, akkor én nagyon szerencsés lehetek.
arany középút... mindketten túlzásba viszitek
A húgom volt fogorvosnál, kihúzták a bölcsességfogát. Nem ez a lényeg, de ott az orvos jegyezte meg, hogy mindig ennyi lerakódás van-e a fogain. És hogy valószínûleg túl sok a Ca a nyálában, ettõl lehet. Kapott valami spéci fogkrémet, és azóta nincs lepedék a fogain. De senki nem [email protected] miatta.
Az én párom is mindig nyaggat ezekkel, de elnézem neki, mert a szeretõm viszont mindent elnéz, és csak dicsér. :)
Én nem csinálok ebbõl problémát.Sokszor megeresztem én neki a vizet hogy mehet fürödni, vagy õ fürdik én meg zuhanyzok egyszerre. Én megmondom neki kerek perec ha valami nem tetszik. Jaj nyuszka büdi vagy menj már fürödni. Vagy mikor büdös volt a lába akkor vettem neki rávaló krémet és terrorizáltam hogy használja. Ilyenen nincs sértõdés, csak néha letagadja hogy nem is õ a büdös hanem rosszul érzem. szóval vicces szinten. Szóval szólj rá hogy gyerünk drágám moss fogat mert nagyon gáz.Vagy tiszta sárgák már a fogaid hiába vettem azt a drága fogkefét? Szóból ért.Ezért felesleges lenne elhagyni, csak oda kell rá figyelni hogy csinálja.
Ha rossz illatú, vagy lepedékes a párom foga, a következõt mondom neki: "kérlek szépen mossál fogat..." erre õ mondjuk, "miért, büdös a szám?" válasz: "igen". Én vagyok a lány, de õ is mondott már nekem ilyet, mert pl nem szereti a kávét és utálja, ha kávé szagú a szám.
Azért a napi 2-3 fogmosás nem elhanyagolás. Mondom, fogkõ-probléma lesz, az ilyen. Ráadásul ha azt leszedetitek, akkor a lehelete is alapból jobb lesz.
Nálunk ez nem gond megmondani, "drágám, nem akarsz letusolni?" ez a "letusolni" helyettesíthetõ bármivel:) Nálunk nem ciki...
Persze, hogy nem kell úgy "túlzásba" vinni a tisztálkodást mint a kérdezõ. Mindenkinek meg van a már jól bevált módszere erre a célra. De azért az már nem szép dolog, ha valaki ennyire elhanyagolja a szájápolást, meg minden.
Szegény párod, ha ezeket a kommentjeidet látná... Mondd meg neki és kész, ezen nem kell semmit sem túlkomplikálni, amúgy meg tényleg lehetnél kicsit lazább is, nem ebben a fog témában, hanem úgy általánosságban a kapcsolatotokban... Nem bántásként írtam ezt most, hanem hogy kicsit szerintem neked is kellene változtatni!
A kérdező hozzászólása: Lehet tényleg valami más baj van. Fogkõ vagy rossz tömés miatt, nem tudom. Kétszer megmossa naponta mindig. Van hogy háromszor is. Mégis ott van..:(
Én sem tudom, hogy lehet lepedékes a fog, ha este-reggel mossa. De még ha kétszer végighúzza a fogkefét a frontfogain, akkor sem maradhatna látható lepedék. Fogdoki. De könyörgöm, nehogy te vidd el. :)
Ha (!) eljár félévente. De akinek lepedékes, nem tudom elképzelni, hogy a rutinra is rendesen eljár. Bio
Miért rohadnának ki a fogai? Ha valaki eljár félévente fogorvoshoz, akkor nem fognak kirohadni. A genetika is számít(ha biológus vagy, ezt tudod), tehát lehet, hogy tökéletesen mossa, mégis kirohad.
Nem egy kisgyerek, hogy mindenre figyelmeztesd. Egy felnõtt férfi!! Ha igazán szeret és Te is szereted, akkor meg kell ezt beszéni. Nem kel nagy feneket keríteni Neki, h ne legyen túl kellemetlen, de egyszerûen reggel szólnék Neki, hogy Kicsim ezentúl szeretném, ha reggel azzal kezdenéd, hogy ha felébedtél egy arcmosás jönne, meg alapos fogmosás és utána még összebújhatunk az ágyban, meg késõbb hozok kávét is, de együtt ébredjünk fel egy kicsit és frissen pihenhetünk még egymás karjaiban, oké? vagy egyszerûen, hogy nekem számítana, hogy friss legyél reggel így kérlek fordíts több fogyelmet arra, hogy alaposan mos fogat és borátválkozz, tusolj, dezodorozz. Ha szeret ezt eddig is észre kellett volna vennie és tenni ellene... Érdekes lehet, ha ezt velünk beszéled meg elõször nem a Pároddal.. Mi lesz késõbb?
Nekem arról sikerült nagy nehezen leszoktatni a páromat, hogy vegytisztítsa magát minden egyes szeretkezés elõtt, a spontán elõtt is. :D Szóval el tudom képzelni, milyen nehéz lehet egy ilyen rögeszmés nõ mellett élni, akinek kényszeresen meg kell fürdeni kétszer, fogat mosni háromszor, mindig ugyanakkor. És most nem ezek ténye a kiborító, hanem az, hogy a másikra is rákényszerítené ezeket. Na menjen a fenébe. Ha én csak kétszer akarok fogat mosni, akkor kétszer mosok. Ha heti egyszer borotválkozom, akkor ezt kell szeretni. De hogy ezek miatt menjen a feszkó? Puszit nem ad az ember, amíg nem mosott fogat a másik? Ugyan már. Hagyjuk már békén a másikat, mert itt nem arról volt szó, hogy 3 hétig nem fürdött, egyszerûen csak lazán veszi a dolgot, és nem óra és rutin szerint. Talán a kérdezõ tudtára kellene adni finoman, hogy nyugodjon le.
Megint az ideálos! Persze, hogy létezik, hogy nem veszi észre. A férjemet pl.: úgy nevelte az anyja, hogy sz*rt az ilyenekre. Ezeket mind én tanítottam meg neki. Nálunk ez a magyarázat.
Akkor nekem szerencsém volt. Az én páromnak is kissé lepedékesek maradtak a fogai. Úgy oldottam meg, hogy mivel a gyerekek sem mostak fogat rendesen, egy nap bevittem egy 3 percek homokórát a fürdõbe, és elmagyaráztam a gyerkõcöknek, hogy addig kell fogat mosni, mig felül van homok. Néztek-néztek, hogy mégis mit lehet ott vakarászni 3 percig, erre rávágtam, hogy én már mostam fogat, de apa még nem, és kérjék meg, hogy mutassa meg nekik. Akkor egy pár hétig együtt mostak fogat, és igy a párom is rászokott a homokórázásra. Azóta nincs gond. :) )
11.23-as vagyok. Olvastam a közben jött válaszokat. Lehet akkor, hogy a kérdezövel meg velem vannak orbitális gondok. Èn egyszerüen felkelek, és az az elsö, hogy kimegyek a fürdöszobába, letusolok, megmosom a fogam, megfésülködöm. Aztán persze visszafekszem az ágyba a párom mellé, és ha van idö, hentergünk még egy kicsit. De eleve ez a saját magunk és a másik iránti tisztelet, hogy higiénikusak és jóillatúak vagyunk amikor a szerelmünk fekszik mellettünk. Aztán ha felkeltünk az ágyból, kimegyünk a konyhába, kávézunk, reggelizünk, de kávézás közben is rá merek lehellni, mert nem büdös a szám, mivel eleve fogmosással indítottam... Aztán reggeli után ismét fogat mosok, mert kaja után is kell. Az exem olyan volt mint a kérdezö exe. A mostani párom viszont olyan, mint én. Szerencsére.
A szexet és a szerelemet az különbözteti meg, hogy azzal akivel együtt voltunk fel akarunk-e kelni másnap vagy sem. Szex esetén nem. A szerelemben viszont amit leírtál nem probléma. Csipás szem? Na ne már. Általában aki alszik, találkozik vele... Vagy az az elvárás, hogy reggel míg te alszol szaladjon a fürdõszobába, tusoljon, borotválkozzon, állítsa be derékszöggel a haját, mosson fogat, vágja méretre a szõrt stb., mert te nem azt az embert választottad aki reggel felkel melletted? Ha zavarnak ezek a dolgok változtass úgy, hogy ne vegye észre. Csald be a fürdõbe, és zuhanyozzatok együtt pl...
Én vagyok, aki írta, hogy nem egy ideál. A lepedék tényleg nem jó. A férjemmel ugyan ez volt. Amikor észrevettem, másnap együtt mostam vele fogat. Mondtam neki: "Drágám, úgy látom, nem jó technikával mosol fogat!" Belenéztem a szájába. "Egy kicsit lepedékes is. Felül is meg kell mostni jobban. Figyelj oda, mert elveszítheted a fogaidat így!" Semmi sértõdés nem volt belõle.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezeket mondom, tudja is, hogy ezekben kell változtasson. De mikor lepedékes a foga? Azt sosem mondtam. Létezik, hogy õ nem veszi észre?
Nyilván nem foglak meggyõzni arról, hogy reggeli elõtt fogat mosni nem túl okos dolog (mindennek más úgy az íze), meg arról sem, hogy ha az ember néha nagyon fáradt, belefér, hogy éjjel helyett reggel zuhizzon.... szerintem. El ne hagyd egyébként. :) Ha nagyon zavar mindez, úgyis mondani fogod neki, vagy nagyon sértõn vagy kevésbé sértõn - bár szerintem már most is érzékeli a problémád (hiszen szólsz neki, hogy zuhizzon, vágjon körmöt, borotválkozzon, úgyhogy nem lesz neki nagy újdonság.
Hát a te szempontodból akkor én is ápolatlan vagyok. Reggel felkelek megreggelizek megkávézok sõõõt elszívok egy szál cigit majd mindezek után mosom csak meg a fogam. No a mindennapi fürdést azt én se adnám lentebb. De igenis vannak olyan ruhák (persze nem ebben a dög melegben), amiket több alkalommal is felveszek. na ezt csak azért írtam le, hogy kicsit védjem a párod. Ilyen típusú problémák nálunk is adódnak. nem vagyok szívbajos. megmondom neki, hogy illene már borotválkozni és szükség lenne egy sokkal alaposabb arctisztításra mint a megszokott, hogy lehet keresni kellene egy másik pólót (nem a koszosság miatt, hanem az alkalom miatt), hogy takarítsd ki a cipõdet ha fel akarod venni.
Hogy mondd meg? Hát egyenesen. Simán. Nme tudom, hogy lehetne máshogy. Amúgy, ha nem haragszol meg kicsit mániás vagy. Ezek egy emberrel együtt járnak. Õ nem egy ideál, hanem egy ember.
Mond meg neki, hogy ez téged nagyon zavar és ez tényleg a nünükéd, és ha neki is van veled szembe zavaró dolga akkor hallgasd meg és tegyetek együtt közösen egymásért a saját nünükétek ellen. :)
mindkettõtöknek kell változni egy picit. valahogy csináld közös programnak ezeket: míg õ borotválkozik, te hajat szárítasz, aztán összebújhattok, vagy ha fáradt este, akkor együtt fürödjetek, ajánld fel neki, hogy megmasszírozod közben vagy utána..
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy mondjam meg neki, hogy ne bántsam meg. Megharagudni nem fog, de kínosan fogja érezni magát és azt nem akarom. Fõleg a lepedékes fog zavar. Ne mondja senki, hogy az természetes...Néha egyszerûen képtelen vagyok megcsókolni, mikor látom, hogy lepedékes a foga.
Kiszaladtok fogatmosni, ha felkelés elõtt szexelni akartok? Párom legtöbb esetben az ágyba hozza a kávét akkor mossak fogat elõtte. Igen is én is elszoktam néha hagyni az esteli tusolást mert nekem reggel sokkal jobban esik, megjegyzem nem vagyok az a izzadt savanyú illatú. Ja a párom korábban indul munkába és mindig a számra ad puszit amikor még én fogmosás elõtt az ágyba vagyok.
Te viszed túlzásba! Ha este fogat mos és nem rossz a foga, nem dohányos, akkor nem hiszem, hogy annyira büdi lenne a szája. Tényleg értelmesebb kaja után fogat mosni. Mondjuk az is fura, hogy 11-ig hentergõztök. :) Elmondanám, hogy minél többet fürdesz, annál nagyobb kár okozol a testednek, bõrödnek. (Nem kell elhinned, ha nem akarod.) Szerintem bõven elég este lefürdeni, hogy tisztán kerülj az ágyba. Az ilyen alap dolgoknál meg ne finomkodj. Mond meg pacekba, ha nem tetszik neki, úgy sem fog változtatni. Neked lesz rosszabb, hogy nem teszi meg a kedvedért. Mindenképp az arany középutat kell megtalálnotok, nem várhatod el tõle, hogy olyanná váljon, mint Te, fõleg, hogy ennyire hygiénikus vagy.
Addig normális, amit leírtál, amíg nem teszed kötelezõ érvényûvé a másik számára is. Amint azzá teszed, és házsártoskodsz miatta(mint a kérdezõ), már nem normális. Ha pedig nem fogadod el ilyennek a párodat, akkor rosszul választottatok.
Én megértelek. Nekem a férjem ilyen, állandóan szólongatni kell, hogy borotválkozzon, tisztálkodjon, mosson fogat. Õ képes fogmosás nélkül elindulni otthonról...:(( Tényleg nagyon-nagyon kiábrándító, fogalmam nincs, miért nem értik itt meg egyesek, lehet, hogy õk sem szeretnek tisztálkodni.
válaszokat nem olvastam. Valahogy én olyan vagyok mint te kérdezõ, mióta ilyen meleg van sokszor lezuhanyzom, reggel elsõ dolgom fogat mosni, sokszor mikor felkellek hajnal 3-4 órakor pisilni, pisilés után kézmosás és automatikusan nyúlok is a fogkeféhez. Ha elugrom a boltba vagy bárhova akkor is fogmosás. Nem igazán veszem fel kétszer ugyan azt a ruhát, mert napközben csak beleizzadok. A páromnak nem az az elsõ dolga reggel, hogy fogat mosson, elején furcsállottam is, de hozzászoktam, õ reggelizik és utána keresi fel a fürdõt. Viszont neki más ilyen hibája nincs, mert õ meg fürdés nélkül nem tudna lefeküdni, általában délben is lezuhanyzik.
lepedékes fog? elviszed a fogorvoshoz és ennyi
Az ideálos vagyok megint. :D Ezt meg intézd el azzal, hogy: "Mosdd meg a fogad alaposabban, mert ez az egészségedre bajt hozhat!" Nem kellene, hogy megsértõdjön.
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, hogy itt mindig a kérdezõ a szemét. Nem hiszem, hogy mást nem zavarna, ha sárga lepedékes foggal akarnák megcsókolni( féleg, hogy az elején nem volt ilyen). A többit csak azért írtam le, hogy látszódjon, hogy miben hanyag még. De a lepedékes fog zavar igazán. A többit elintézem azzal, hogy vágd le a körmöd, borotválkozz meg.
Ezek a fitymákolós csajok szerintem csipesszel fogják meg a párjuk himbilimbijét. Fújj fa.z szindróma!
Nem vagyunk egyformák, szerintem túldrámázod a dolgot.Mi együtt szoktunk fürödni és én megszoktam mosni a haját, leradírozom arcát, levágom a körmét.Nem elsõ perctõl, de kialakult.Szereti ha én csinálom ezeket a dolgokat.Ha nem tetszik amit fel akar venni, akkor szólok, nincs ebbõl vita, csak tudni kell finoman a tudtára adni a dolgokat.
Szia! Szerintem ha nagyon zavar akkor finoman említsd meg neki hogyha nem is kávézás elõtt mert az tényleg túlzás kicsit de utánna mosson fogat és ha zavar hogy nem alapos annyira akkor csak úgy hozd fel neki hogy mit tudom én gyerekkorunkban mindíg azt mondták az iskolában is meg szüleink is hogy alaposan két percig kell mosni és akkor próbáljátok meg úgy. Ha elfértek egy mosdókagyló fölött akkor csináljátok ketten és ha te sokáid mosod a fogad akkor talán õ is tovább fogja az övét mert nem akarja hogy azt hidd róla nem ápolt. Az öltözködéssel meg nadrágot pl fel lehet venni többször is viszont arra szoktasd rá hogy alsónemût meg pólót cseréljen minden nap. Legyél kreatív abban hogy mondod el neki. Ha te úgy mondod hogy nem olyan nagy ügy az egész akkor õ sem fogja sértésnek érezni és lehet elgondolkozik rajta és változtat rajta a kedvedért. A borotválkozás meg egy olyan dolog ami leginkább az õ dolga. De elmondhatod neki hogy: Tudod drágám imádom amikor frissen vagy megborotválkozva. Simítsd meg az arcát és puszild meg. Ezt akkor tedd amikor megborotválkozott és akkor ezen is változtatni fog esetleg. Mindenki másképp érzi magát komfortosan.
Ha látod, hogy lepedékes a foga, akkor lehet már egy fogorvos sem ártana. Egyébként nem hinném, hogy a párod ápolatlan, inkább te vagy kicsit kényszeres. Én sokszor volt, hogy reggel fürödtem, kétszer nem akartam, viszont a reggeli zuhany után olyan tisztának érzem magamat. Simán puszilkodunk fogmosás nélkül is, ez is hozzá tartozik egy emberhez. Szerintem lazíts kicsit, nagy bajaid lesznek így a gyerekeddel:D
Szerintem a hiba az ön készülékében van. Mi is lustálkodunk reggel, csókolózunk és még más is :) , fogmosás és tusolás elõtt. Utána reggelizünk és utána mosunk fogat. Kb. ez a normális, mert óránként fogat mosni pont olyan káros a fogakra, mint egyáltalán nem mosni. (Napi 2 a javallott: reggeli után és lefekvés elõtt.) A lepedékekre vegyél elektromos fogkefét, mindketten tudjátok használni, Braun a legjobb, csak ne elemes legyen. Sajnos ez kompromisszum kell, hogy legyen, mindkettõtöknek engedni kell. Amit te akarsz, egészen irreális, de az sem természetes, hogy egy felnõtt férfit figyelmeztetni kell a körömvágásra és borotválkozásra. Ha képtelenek vagytok egy egészséges kompormisszumra, az annak a jele, hogy egyszerûen nem illetek össze. Én szeretem a párom illatát, reggel is. Meg fürdés elõtt is, még akkor is, ha izzadt.
Akkor én és a párom egy ápolatlan izék vagyunk :D. Reggel elõször kávé+reggeli, általában este mosunk fogat. Ha nem izzadok bele, ugyanazt a pólót simán felveszem, nincs annak semmi baja. Ha késõ este érünk haza, nem tusolunk le, hanem alszunk, majd reggel.
Csak én érzem a páromat reggel felkeléskor is jó illatúnak...? Fogmosás és egyebek nélkül...? Segítség, mondjátok meg, most ez normális..?!?!?!
A kérdező hozzászólása: Igen, de nem kávézik egybõl. Felébred 9körül( hétvégén), majd olyan 11 kor kel ki és kávézik. És nem érti miért nem akarok puszit adni neki ilyenkor. Nekem ez nem megy. Tiszta csipás a szeme, nincs megmosva az arca, a foga, én így nem tudok összebújni..

Hogy mondjam meg nekik a véleményem finoman?

Az a bajom velük, hogy néha kirekesztenek és nem vesznek komolyan. És szeretnék velük többször találkozni, de ők erre azt hiszik, hogy tapadok! Segítsetek kérlek! Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Akkor szard le õket és keress olyanokat akik megbecsülnek ennyi.

Akkor szard le õket és keress olyanokat akik megbecsülnek ennyi.
Miért kéne finomkodni? Szóból ért az ember.
A kérdező hozzászólása: Igen, de most van egy olyan "rész", hogy majd el kell nekik mondanom mindezt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!