Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam finoman a (27 db)

Hogyan mondjam meg a barátomnak finoman, hogy legyen már végre férfi?

Mert már nagyon idegesít, hogy mindenben nekem kell döntenem meg nem képes irányítani.

Legjobb válasz: ezt nem lehet finoman megmondani neki...így ahogy most írtad!

ezt nem lehet finoman megmondani neki...így ahogy most írtad!
Szegõdj el rabszolgának ha annyira vágysz az irányításra. Esetleg költözz Irakba.
Ha nem olyan típus aki irányít akkor hiába mondasz neki bármit, akkor sem válik olyanná. Ahogy te sem válnál olyanná amilyen nem vagy, akkor sem ha õ akarja. Gondolkodj el rajta, hogy inkább neked kéne elfogadnod ezt a tulajdonságát is. Hozzá tartozik.
Dugd a puncim KANDISZNYÓ! Ezt kiabáld neki jó hangosan, miközben ilyen arcot vágsz :o) !
El kell fogadnod, hogy vannak olyan pasik, akiknek egyszerûen ilyen a természete... Van olyan is, aki engedékenyebb, de azért irányítgat és van olyan, aki nem tûr ellentmondást semmiben. Szerintem a 2. verzió a legjobb, akár férfiról, akár nõrõl van szó. A fontosabb döntéseknek közösnek kell lenniük, a többiben meg majd dönt az, aki éppen abban a pillanatban nyer. :D 26/F
, , Mivan nem vagy férfi?" Valahogy így.

Hogyan mondjam meg a barátnőmnek hogy ne egyen annyi süteményt, mert már igy is nagy a feneke? Finoman persze.

Legjobb válasz: Attól tartok ezt finoman nem tudnád megmondani neki, mivel egy lány elvárja hogy a barátja ne a kinézetéért szeresse õt..szerintem amikor mondjuk megkívánja a sütit, csinálj te neki egy egészséges kaját.

Attól tartok ezt finoman nem tudnád megmondani neki, mivel egy lány elvárja hogy a barátja ne a kinézetéért szeresse õt..szerintem amikor mondjuk megkívánja a sütit, csinálj te neki egy egészséges kaját.
Ez az a tipikus téma, ami mindenhogy bántó. Talán kezdeményezz valami olyasmit, hogy valamit (pl. cukrot) mellõzni szeretnél az étrendedbõl vagy, hogy izmosabb szeretnél lenni, és hogy csinálja õ is, támogatásként.
Én az enyémnek azt szoktam mondani, : Ne zabálj annyit mert már akkora a segged mint egy rinocérosznak...
Ezt nem lehet másképp megoldani csak viccesen hogy tényleg ne legyen belõle sértõdés probáld meg viccesen elõadni magad a beszédedre vigyázz azon mulik minden de csak akkor ha a barátnõd érti a poénkodást és nem sértõdik meg minden hülyeségen . nekem szerencsém van mert a csajom jófej és érti a viccet. és vannak olyan pillanatok hogy csak ugy poénból oltjuk egymást például többet eszik a kelleténél én meg mondom neki hogy lassan elgurulsz stb de itt az a baj hogy tényleg a lányon mulik az egész hogy mennyire veszi magára és tényleg nem problémázik miatta.

Hogy mondjam el a haveromnak finoman, hogy egy hülye paraszt?

égen jó haverok voltunk, röhögtünk, de most : csak azért jön el hozzám, hogy játszon az xboxon, fingik egyfolytában xD és ahogy a fentiben is volt : egy bunkó paraszt. előre is kösz !

Legjobb válasz: "Csekély szellemi kapacitással megáldott földmûves vagy"

"Csekély szellemi kapacitással megáldott földmûves vagy"
Zavard el a p.csába. Jobb minél hamarabb.
A hülye paraszt elég finomkodó kifejezés, így nyugodtan mondhatod.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek :D tényleg az lesz a legjobb
mond meg neki hogy egy hülye paraszt vagy és hogy ezen változtasson mert nagyon gáz
Szia! Tetszel...
Pont így. Rá mosojogsz s megmondod, hogy tetszik.....de ha jó sejtem, valamiért nem ilyen egyszerû nálad. ugye?
Szia, mondd ezt : Figyelj ......(ide jon a neve) , te egy nagyon rendes srac vagy, biztosan van lany szep szammal aki jarni akar veled. Kerlek ne haragudj, de nekem nem vagy az esetem.meglataod, evek mulva gyonyoru holgyek lesznek oldaladon
Szerintem is mondd a szemébe, de csak akkor, amikor kettesben vagytok!
De azért ne ugy kezd hogy szinte nem is ismer és ugy oda mégy hozzá, legalább eleinte beszélgess vele hitesd el vele hogy te egy jó választás lennél neki, mosolyogj rá sokat légy vele kedves , aztán majd elhivod egy olyan helyre ahol csak ketten vagytok és:Figyelj gondolom már észrevetted hogy bejössz nekem , nem tudom a te részedrõl mi van, de kérlek e miatt ne távolodj el tõllem, ismerjük meg egymást jobban és próbáljuk meg, hátha valami jó kisül belõlle.Valami ilyesmivel sztem meg lehet oldani, de ha nem akarsz vele járni ak azt a részt ne alkalmazd
Szerintem nem kell így direktbe mondani neki. Elég, ha érezteted vele. Szemébe nézel, mosolyogsz, kedves vagy vele, ilyenek. :) 19/F
Elismerjük. Kérdezõ írd azt, amit a kolega írt az elõbb, aztán tudasd velünk, hogy mit szólt a srác:D
elneztem egy kicsit:) ) de amugy ismerjetek el, a szoveg jo:) )
:D ez jó volt
jaj, bocsanat, azt hittem hogy azt irod, hogy hogy mondtahnad meg neki hogy nem tetszik neked, 1000 bocs
hívd el sétálni :) vagy csak célozgass rá .... 13L

Hogy mondjam meg a barátomnak hogy finoman bánjon velem, meg hogy ha még izgasson az elött mielött belém hatol?

Mert én már nagyon akarom és ? is én még sz?z vagyom de ? már nagyon tapasztalt! Segitenétek megfogalmazni a dolgokat? Sokat irjatok lécci köszii

Legjobb válasz: Ha tapasztnyalt, akkor tudja, hogy be kell melegíteni a sütõt, sztem emiatt ne aggódj. Fõleg ha tudja, h szûz vagy, akkor ha nem egy kõbunkó, oda fog figyelni rád, minden kívánságodat teljesíteni fogja.

Ha tapasztnyalt, akkor tudja, hogy be kell melegíteni a sütõt, sztem emiatt ne aggódj. Fõleg ha tudja, h szûz vagy, akkor ha nem egy kõbunkó, oda fog figyelni rád, minden kívánságodat teljesíteni fogja.
"kérlek bánj velem finomabban!" "izgass még!" ilyen egyszerû...
Nincs olyan hogy hogyan mondjam meg mert nem annyira bonyolult, a lényeg hogy merj õszinte lenni, és a szemébe nézni és elmondani hogy mit szeretnél, és hogyan szeretnéd.Ha valami nem tetszik bátran mondd meg neki, vagy ha valami nagyon tetszik akkor azt is említsd neki, így soksok tapasztalatot szerez, és tudja majd rendszerezni hogy mi az ami igencsak bejött neked.És a legfontosabb az õszinteség..persze a bizalom mellett.Az is kell hogy bízz benne hogy õ vigyáz rád!Emellett merj hozzá õszinte lenni..nem fog meg enni, se le kaszabolni :) ) Sok sikert! :) L/15
ha szeret téged és ráadásul tapasztalt akkor megért ha simán megmondod.. de ha nem mondasz neki semmi akkor is rá kell h jöjjön :D
A kérdező hozzászólása: Végülis igazatok van:) csak kiváncsi voltam a véleményetekre! Ha van még valami jó tanácsotok számomra az elsõ szexuális együtléthez megköszöném! köszönöm
mond meg neki, h vigyázzon rád. ennyi. jó tanács az, hogy ne kezdj el nyivákolni ha picit fáj, mert lehet hogy fog. amikorr átszakad. nekem egyáltalán nem fájt, én minden másodpercét élveztem
Annyi hogy megmondod kerek perec a dolgot. :)

Hogyan mondjak le a finom kajákról?

Pizza, spagetti, gyorskaja, tészták, stb. stb.

Legjobb válasz: Ne legyen otthon olyan kaja amiröl le akarsz mondani. Ne mennyj gyors étterembe.Különben nagy a kisértés.

Ne legyen otthon olyan kaja amiröl le akarsz mondani. Ne mennyj gyors étterembe.Különben nagy a kisértés.
el kell dönteni dagadt akarsz maradni vagy sem. ha nem, akkor ne edd õket, ennyi..
Mondjk úgy, hogy nem veszed meg azt a *****pizzát? :) Oké, nyugodt vagyok. Szóval az elég baj ha kb. ezeken éltél, mivel ha nem így van havonta mondjuk néha ezek is benne vannak az étrendbe sok-sok más mellett, így nincs az ember ráállva bizonyos típsú kajákra (persze ha az egészségesekrõl van szó, ott nem gond a gyakori fogyasztás). Próbálj ki kevésbé egézségtelen és hízlaló ételeket. Ezeket sem kell szemétnek tekinteni attól, csak ne alappilérek legyenek. Amikor ezek vannak terítéken hát legyen. Ne mondjuk, hogy mértékkel? Oké, akkor egyél amíg már feszül a gyomrod és rosszul leszel. A mérték nem azt jelenti, hogy megeszel egy hajszálvékony szelet pizzát, hanem azt, hogy addig eszel amíg jól esik, de utána is jó marad a közérzeted és nem úgy kelsz fel az asztaltól, hogy alig bírsz moccani.
Képzeld el azt h kukacok meg giliszták mászkálnak a kaján, akk tuti h elmegy tõle az étvágyad :D.Amúgy tényleg nem kéne lemondanod a finom kajákról, csak mértéket kéne tartanod.Ha ez nem megy akkor kicsi az akaraterõd.Vagy azt is csinálhatod, h elhatározod h 1 héten 2x eszel valami finomat és akkor nem lesz utána bûntudatod.

Hátrány vagy előny, hogy ha valakire úgy mondják, hogy túl finom lelkű, intelligens, tapintatos ember. Mi erről a véleményetek?

Igazából azért érdekel mert szokták mondani ismerősök, milyen szerencsés a családom, mert nem vagyok vitatkozós,szeretek beszélgetni,segíteni másokon. Utálom,ha valakit bántanak én sem bántok senkit. A gyerekeimnek nem szólok bele az életükbe. Ha kérdeznek elmondom, hogy nekem mi a véleményem, de azt is, hogy ez az ÉN VÉLEMÉNYEM.Valójában mit gondolhatnak rólam mások? Miért vagyok ilyen, szokványos vagy nem?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Maradj ilyen. Sokszorosítani kellene a hozzád hasonlókat. (Egyébként azt hiszem, teljes meggyõzõdéssel: nincs "túl" finom lelkû, stb. ember. A finomságból, tapintatból és intelligenciából semennyi sem lehet TÚL sok. Minél több, annál jobb.) Értékellek és minden jót kívánok.

Kedves Kérdezõ! Maradj ilyen. Sokszorosítani kellene a hozzád hasonlókat. (Egyébként azt hiszem, teljes meggyõzõdéssel: nincs "túl" finom lelkû, stb. ember. A finomságból, tapintatból és intelligenciából semennyi sem lehet TÚL sok. Minél több, annál jobb.) Értékellek és minden jót kívánok.

Hogy mondjam meg finoman a barátnőmnek, hogy felszedett pár kilót?

Nem vagyok egy csontpárti, de pár hónapja magára szedett kb 6 kilót és nagyon meglátszik. Persze így is szép, meg jól tud öltözni, csak mostanában akárhova megyünk, rájön a hisztérika, hogy egy farmerja se néz ki rajta úgy, mint régen. Én eddig még sosem mondtam, hogy ez tényleg így van, csak hallgattam, meg biztattam. De tudom, hogy ha most elhagyja magát, akkor megint 65 kiló fölé megy és itt fogja a földhöz verni magát, mint tavaly, meg jön a depressziós korszak és nem mer emberek közé menni, mert tudja, hogy meghízott.

Legjobb válasz: Te még egy nagyon jó szituációt kaptál. Tudsz arra hivatkozni, hogy nem szeretnéd, ha megint depressziós lenne és nem pusztán csak azért szólsz neki, mert nem akarod hogy meghízzon és elmenjen tõled a kedved. Szóval finoman szólnék neki, hogy tényleg felszedett mostanában 1-2 kg-t és, hogy már most panaszkodik, mi lenne ha jobban odafigyelne magára, mert nem szeretnéd ha megint depressziós lenne mint a múltkor, mert aztán utána hiába magyarázod neki, hogy így is gyönyörû, nem fogja megérteni és csak magát gyötri. Tehát a lényeg, fûzd bele hogy neked még úgyis szép lenne, ezzel is jelezve, hogy nem azért mondod neki, mert nem tetszik plusz kilókkal és hivatkozz arra, hogy a világért se szeretnéd ha õ rosszul érezné magát, ezért inkább próbálja megeõzni, hogy ez bekövetkezzen.

Te még egy nagyon jó szituációt kaptál. Tudsz arra hivatkozni, hogy nem szeretnéd, ha megint depressziós lenne és nem pusztán csak azért szólsz neki, mert nem akarod hogy meghízzon és elmenjen tõled a kedved. Szóval finoman szólnék neki, hogy tényleg felszedett mostanában 1-2 kg-t és, hogy már most panaszkodik, mi lenne ha jobban odafigyelne magára, mert nem szeretnéd ha megint depressziós lenne mint a múltkor, mert aztán utána hiába magyarázod neki, hogy így is gyönyörû, nem fogja megérteni és csak magát gyötri. Tehát a lényeg, fûzd bele hogy neked még úgyis szép lenne, ezzel is jelezve, hogy nem azért mondod neki, mert nem tetszik plusz kilókkal és hivatkozz arra, hogy a világért se szeretnéd ha õ rosszul érezné magát, ezért inkább próbálja megeõzni, hogy ez bekövetkezzen.
Nem kell neki megmondanod, hidd el, tudja õ tökéletesen. Segítsd inkább a visszafogyásban, ne zabáéj mellette olyat, amit neki se kéne, fõzzetek egészséges kajákat...menjetek együtt edzeni. Bár így Karácsony elõtt ez elég esélytelennek látszik...
Utolsó válaszodból arra következtetek, hogy nincs finom út. Ha minden szavad igaz, a barátnõd édességeket töm magába, a futópad meg porosodik a nappaliban, és ezek után hisztériázik, hogy a farmer nem úgy áll rajta... Akkor sajnos az egyetlen lehetõséged, õszintén megmondani, hogy legyen már következetes magával szemben. Mert téged nem érdekel hogy 60 vagy 65 kiló, de (egyrészt baromi egészségtelen ha jojóznak a kilók le-föl, másrészt) nagyon fárasztó ez a fajta viselkedés. A problémát õ idézte elõ, és õ is tudja megoldani. Hisztériázni lehet, de attól fogyni nem fog, max te fogod inkább elkerülni...
Megpróbálhatnátok az együtt sportolást. Eljárhattok együtt kocogni vagy fitness terembe.
Kondibérlet karácsonyra.
Egyetértek az elsõvel!
Kezdd el Röfinek szólítani! :-)
Ez annyira szép, hogy nem az zavar, hogy felszedett pár kilót, annyira meghat mikor ilyet hallok egy pasitól. Olyan romantikus :')
Lassabb, de hatásosabb verzió: minden evésnél fotózd le. Ha jön a legközelebbi hiszti, mutasd meg a felgyûlt fotókat, hogy tessék, ezért híztál meg. Illetve egy egyszerû módszer, amivel én is távol tudtam magam tartani a hûtõtõl, ha elgyengültem: hûtõmágnessel tegyél ki vékony lányokról fotókat bikiniben. Nekem bevált :)
Akkor szólj neki mikor õ hozza elõ a témát. Ha megint hisztizik vagy kesereg, hogy kövér, akkor mondd neki h te észre se vetted/téged nem zavar/neked így is tetszik.De megérted, hogy õ boldogtalan, és segítesz neki a diétában, sportban ha kéri.
Nálam stresszlevezetés. Lehet hogy ha nehézségei vannak õ is visszaesõ.
várd ki a következõ hisztijét, és akkor mondd el neki, hogy "drágám én is látom hogy felszedtél néhány kilót de nem szóltam mert engem nem zavar. viszont látom hogy téged kiborít, ezért szerintem éppen ideje lenne számûznöd a nutellát és leporolnod a futópadot". mindezt higgadtan mondd el, ne hagyd hogy felhúzzon vagy kiborítson a hisztijével.
Én elõször a háttérnek járnék utána. Mi változott, hogy ennyire "szénhidrát-függõ" lett? Stressz? (Evésben könnyû levezetni a feszültséget...) Anyagi változások? (Már nem nagyon futja a drága, diétás élelmiszerre...) Hormonális problémák, inzulinrezisztencia, pcos, vérzészavarok... Ha megvan, hogy miért kezdett el így "zabálni", akkor könnyebb is rávenni a fogyásra.
A kérdező hozzászólása: Nekem a külsejével semmi bajom, nagyon szép arca van, dögösen öltözik és még így is látom, hogy baromi sok pasas stíröli az utcán, de azt nem bírom, mikor állandó téma, hogy õ milyen dagadt vagy ronda, ilyenkor elõször szép szóval elterelem a figyelmét, aztán mikor megint jön a hiszti, akkor kiakadok és erélyesen megmondom neki, hogy fejezze be. Ez tényleg idegesítõ tud lenni, egyedül ezt nem szeretem benne, ezért sem akarom, hogy úgy nézzen ki, ahogy tudom, hogy nem akar.
Mondd el neki burkoltan. Azaz: - Tudod mennyire szeretlek, ezért nem foglak sose elhagyni. Még annak dacára sem, hogy ílyen gömböc lettél. vagy: - Mit szólnál Kiscicám, ha én is felszednék pár kilócskát, csak hogy jobban összepasszoljunk? vagy: - Mondd Tubarózsám, szerinted nem szedtem fel pár kilót az utóbbi idõben? Csak mert nem szeretném, ha már nem tartanál oly sexinek.
A kérdező hozzászólása: Ja azt lehagytam, hogy én a párja vagyok, nem egy barátnõje, mielõtt úgy tûnne.
OFF Kérdezõ, mennyire veszi el a kedvedet a barátnõd ez a fajta viselkedése? Kiváncsi vagyok, annyira sokan mondják, hogy egy férfi csak akkor fog igazán vonzónak találni, ha jól érzem magam a bõrömben. Te mennyire találod vonzónak a barátnõdet amikor így viselkedik, vagyis földhöz veri magát, mert az utóbbi 3 hónapban végig nutellát vacsorázott, de mozogni nem sikerült? Azért kérdezlek téged, mert úgy tûnik tényleg szereted a barátnõdet, nem csak a külsejét, kíváncsi vagyok így hogy éled meg ezeket a nehézségeket :)
A kérdező hozzászólása: Kapott tõlem egy futópadot nyáron, mert nagyon szeretett volna, de kb 3-szor használta, ott áll. Nem zabálok mellette minden szart, mert sportolok és szigorú étrendet kell követnem, Õ az, aki egyre inkább áttér a kenyérre, meg olyanokra, amiket eddig nem ettünk, ha viccesen rákérdezek, hogy ez meg mi, akkor lehurrog. Nem miattam akarom, hogy visszanyerje az alakját, mert nekem így is tetszik, de nem ismeritek, teljesen kikel magából, mikor nem úgy néz ki, ahogy szeretne, de ennek ellenére semmit nem mozog és falja be a Nutellát ezerrel.
Detto ugyanez van velünk is, csak én vagyok a lány:D Tehát, aki felszedett magára pár kilót, nem érzi magát jól a bõrében és szóvá is teszi. Igaz, én nem hisztériázok. A párom is ugyanígy van vele, mondja, hogy imád, gyönyörû vagyok neki, de ha engem annyira zavar az a +5-6 kg, akkor szívesen eljön velem futni/tornázik velem. Ja meg szólni szokott étkezésnél, hogy nem laktam-e már jól, mert a kedvenc kajáimból pukkanásig tudom enni magam, miközben már rég jóllaktam. Szerintem a barátnõd ugyanolyan lusta dög, mint én:D(nem bántásból) Tehát nyafog, de nem tudja magát rászánni, hogy tegyen azért, hogy lefogyjon, úgyhogy szerintem(ha van kedved) te is kipróbálhatod azt, amit a barátom "mûvel" velem:) Kicsit szólj rá, noszogasd, hogy mozogjon, esetleg együtt mozogjatok. De persze ehhez az õ együttmûködése is kell. 22L

Hogy mondjam el finoman a pasimnak hogy szakítani akarok vele?

Legjobb válasz: Ha összejönni sikerült,akkor azt is megoldod...

Ha összejönni sikerült, akkor azt is megoldod...
Szerintem az elég világos, ha azt mondod, hogy gondolkodni kell az érzéseiden, nem vagy biztos abban hogy szerelmes vagy belé, és ezért nem akarsz egy ideig találkozni. Ugyanakkor ezzel még nem égettél fel magad után minden hidat, egy-két hét segít annak az emésztésében, hogy elfogadja, hogy tovább lépsz, nem olyan mint egy hideg-zuhany.
Sms-ben. De lehet h ma már a fb a divat.
én leülnék vele beszélni, "Figyelj Drágám, egy ideje úgy érzem nincs minden rendben, az érzéseim már nem a régiek és szeretném ha ennek véget vetnénk blablabla..." Én soha nem szakítottam még, de nehogy már ennyit ne tudj kitalálni...-.-" L24
5-ös: ez aztán az egyenes megoldás.
Ha õ nem akarja, akkor akárhogyan mondod fájni fog neki. De mégis a legbecsületesebb egyenesen a szemébe mondani és meg is okolni.
Ha együtt éltek, akkor költözz el, mondd hogy gondolkodnod kell az érzéseiden, nem vagy benne biztos hogy még mindig szerelmes vagy belé. Ha csak idõnként átmentek egymáshoz, közös programokat szerveztek, akkor ugyanerre hivatkozva mondd le a következõket.
milyen típus?
Süss neki egy tortát. De finom legyen ám. :)
"Szakítani akarok veled. Finoman."
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséet

Hogyan mondjam meg finoman anyukámnak, hogy ha továbbra is erőszakosan beleszól a bátyámék életébe, akkor előbb-utóbb nem lesznek rá kíváncsiak?

Sosem volt minden lében kanál, de amióta megszületett a kisfiuk, rémes. Mindenről elmondja a véleményét, aztán amikor legközelebb jönnek számon kéri a sógórnőmet és ha nem úgy csinálja, lecseszi. Mondták már neki szépen, csúnyán, ritkábban is jönnek. De anyukám úgy van vele, hogy azt úgysem teheteik meg hogy egyáltalán nem jönnek. Pedig nem állnak távol tőle... Most épp az a baja, hogy miért tömi mindenféle "modern szarral" azt a szegény gyereket. A sógórnőm szeret kísérletezni, de az olyan dolgok mint brokkoli, cukkini, avokádó stb szerinte felesleges flancolás, egyen a gyerek pörköltet meg rántott húst. Ma amiatt veszett össze velük, hogy medvehagyma-krémelevest adtak a gyereknek. Tényleg nagyon átlépi a határt. Mit mondjak neki, hogy ne sértődjön meg?

Legjobb válasz: Úgyis meg fog sértõdni, ha ilyen..

Úgyis meg fog sértõdni, ha ilyen..
Majd rájön ha nem mennek többet. Kérdezd meg neki hogy esne ha õt oktatná ki valaki.
Sok minden újat nem tudsz neki mondani, úgy gondolom kicsit "átszellemült" és õ nem veszi észre, hogy már nagyon sok.... Az ilyen ember (nem túl okos) a saját kárán tanul, ha a tesódék nem tudnak rá hatni szép szóval, akkor tényleg hanyagolják kicsit a látogatások számát és adják is tudtára, hogy ezért nem jönnek. Majd ha normálisan áll hozzájuk, akkor lesz megint látogatás.
Ha elmondod a véleményedet, akkor tedd meg egyenesen és egyszerûen, pl. így: "anya, szerintem ez túl sok, amit mûvelsz. ha továbbra is így folytatod, elmarod magadtól a fiadat is, és a családját is." Ne menj bele több részletbe, ne menj bele vitába, mert csak annyit érsz el, hogy anyukád minden frusztáltságát és dühét rajtad fogja kitölteni. És anyukád nagyon is tévedésben van: miért ne tehetnék meg, hogy nem jönnek? Ki akarna oda menni, ahol csak akadékoskodást, csesztetést, bántást kaphat, szeretet és elfogadás helyett? Még azt is megtehetik, ha sokáig játssza ezt a játszmát, hogy egyáltalán a tájára sem néznek. Láttam már ilyet, nem is egyet. Anyukádnak semmi köze nincsen ahhoz, hogy a sógornõd hogyan neveli a saját gyerekét. Maximum elmondhatja a véleményét, de az messze esik attól, amit most csinál. Most kontrollálni akarja õket, hülyét csinál belõlük, kisgyerekként kezeli õket, mert õ jobban tudja... - nem csoda, ha elmarja magától a tesódat és a családját.
4-es voltam, lemaradt: nem tudod úgy elmondani a véleményedet, hogy ne sértõdjön meg, mert mindenképpen meg fog sértõdni, ha nem az õ akarata teljesül. Rá kell hagyni: duzzogjon, ha akar, majd abbahagyja, ha megunja, vagy ha megjön a jobbik esze. Ugyanezt teszi az ember egy butus háromévessel is, aki mindenáron hisztizni akar. Ne sajnáld: csak azt kapja, amiért megdologozik. Tudom, hogy durván hangzik, nem bántásnak mondom. Ezt így érdemes csinálni. Ha elkezdesz neki pedálozni, és "jajcsakmegnebántsam"-ot játszani, akkor csak olajat öntesz a tûzre. Itt egyértelmûen õ a hibás, mert mindneáron bele akar abba avatkozni - elég durván -, ami nem az õ dolga.
.. és még annyi, hogy miért kellene tapintatosnak lenni vele, amikor õ következetesen tapintatlan, és bunkó? Nem is értené, ha valamit tapintatosan mondanának neki.
Dehogynem tehetik meg. Nálam már írásban is átlépte a határt. Szembe mondanám meg neki, hogy vagy megtartja magának a véleményét, vagy nem megyek többet. Mázlija van a menyével, hogy nem én vagyok az. Ezt nem lehet szépen megmondani. Llégy hozzá õszinte, hátha még észbekap! Vagy mutasd meg neki ezeket a válaszokat!
Én nem biztos, hogy beleszólnék. Majd észreveszi magát, ha nem jönnek tesódék. Mert bizony a sógornõdnek ebben nagyobb szava lesz, mint anyukádnak, bármennyire is nem tetszik ez neki. Meg készülj fel arra lelkileg, hogy rád is ez vár, ha lesz gyereked.
Az én anyósom is elkezdett szekálmni a házasságom elsõ hetében és úgy megmondtam neki a véleményem, hogy leesett az álla. Azt szekálják, aki hagyja. Én például viszontszekálnám. Megkérdezném tõle, hogy mama , magának mért nem fontos a gyerek egészsége, hopgy lehet ilyen felelõtlen? Nem hallotta még, hogy a gyümölcsben van a vitami, nem a rántott húsban? Tessék olvasni, fejlõdni!! Ilyeneket mondjanak neki, ha nem érti, akkor nagy ívben elkerülném, mert ezt érdemli. Majd írd meg a fejleményeket!
hé muter... take a chill pill. hagyd rá a csajra, ha medve hagymát akar, akkor medve hagyma lesz! értve? véletlen a nagy muter nem elvált vagy ötvegy? lehet kicsit kikéne elégiteni
Az én anyósom már a terhesség alatt elkezdett csesztetni, hogy ennem kell, mert kettõ helyett kell ennem, egyek még, olyan vékony vagyok, etc. Hozzátenném, hogy sose voltam vékony, de ha rajta múlik, 50 kilót biztos felszedtem volna. Amikor cseszegetett én is cseszegettem. Természetesen a tejem se volt jó, mert nem elég zsíros, nem elég tápláló (még csak szoptatni se látott), meg úgy semmi se, amit csinálok. Elküldtem a halá[email protected]ára, hogy cseszegessen mást, én erre nem vagyok vevõ... Persze a férjem végig kettõnk közt egyensúlyozott, senki pártját nem akarta fogni. Nem mondom, hogy béke van, de én pillanatok alatt lekezelem az anyósomat. Néha a férjemet is piszkálja, abba nem szoktam beleszólni, pedig tudnék mit mondani. Szerintem nem neked kéne beleszólni, majd elintézik. 28N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!