Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam a szüleimnek, hogy terhes vagyok (18 db)

Hogy mondjam a szüleimnek, hogy 17 évesen terhes vagyok?

Már attól kiakadtak mikor lefeküdtem a barátommal de ett?l nagyon idegesek lesznek.Hogy mondjam el???Barátomnak se mondtam még el...

Legjobb válasz: Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?

Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?
Anyu, apu, Kevinke, Gazsika, Szamanta, Lukasz, Ronaldó, Dzsenifer, Shakira! Gyertek ide, az Armandóval mondani szeretnénk valamit!
Ne is foglalkozz ezzel a sok idiótával! Legelõször is, mond meg a barátodnak, majd ketten szépen mondjátok el a szüleiteknek!Fõ az õszinteség, kicsit ki lesznek akadva ez tény, de kibírjátok. A másik dolog meg, jól át kell gondolni, hogy meg e tartod, vagy elveteted esetleg örökbe adod.
Már értem, miért voltak kiakadva, amikor lefeküdtél a barátoddal.
- Anya, apa akartok unokát? - Nem! - Pedig lesz :p trollface
Mond nekik hogy Kedves nagymama és nagypapa, gratulálok a kisunokához!!! :) ))
mindenki úgybeszél mintha megszülné. Irány az abortusz, ennyi idõsen tökfölösleges a gyerek, még akkor is ha 27 lennél.
18:42 27 nél tök fölösleges a gyerek! Te nem vagy normális.
50-80 évvel ezelõtt 17 évesen már rég férjnél voltak a nõk, sõt jöttek a gyerekek. Most meg ha valakinek 17 évesen becsúszik, mindenki ki van akadva. Nagy marhaság. Most lehet, hogy nehéz lesz, de pár év múlva már nagyon nagy ajándéknak fogod érezni a gyereket! Azt sem felejtsd el, hogy öreg korodban õ lesz a támaszod...ha elteted, egész éltedben kísérteni fog a gondolat, hogy "megölted" a gyereked.
-Anyu, apu, terhes lettem, de n e akadjatok ki jó? Na valahogy így. Aztán próbáld adni a szende kislányt, hátha nem kapsz apádtól pofont. Bár én tuti lekeverné neked párat.
Gratulálok, büszkék lehettek magatokra.
15:27 igazad van!! Mond el minnél hamarabb, Elöbb a szüleidnek, aztán a barátodnak.Ha normális szüleid vannak vagy azt mondják hogy tarsd meg, vagy majd õk lesznek a szülõ, de benne van a pakliban hogy elkellvetetned mert hogy még 17 vagy és nem te döntöd el. Hihetetlen felelõtlenek voltatok, az egész életedet elrontottad ezzel.....:) Helyesírásért bocsi:) 23/L
Ha tudták, hogy dugtok, nem fognak ettöl sem meglepödni. Ti meg vállaljátok a babát!
Jól elkuurtad az életedet, vagy a segélyre pályázol? Jó úton haladsz
elõször beszéld meg a barátoddal a dolgot és szerintem együtt mondjátok el a szüleiteknek...én a helyedben ezt tenném /L
Gratulálok kedves anyuka :)
Ez most komoly? Mert ha igen legjobb az õszinteség, minden esetben.
xD

18 eves lany vagyok es ma tudtam meg hogy terhes vagyok! A baratom nem szerett volna meg ilnyen koran gyereket es en sem, de most hogy mondjam meg neki meg a szuleimnek, vagy vetessem el?

Legjobb válasz: Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.

Én abortusz ellenes vagyok! De ami fontos az az hogy errõl a pici emberrõl tudnátok-e gondoskodni (akár Ti a pároddal vagy a szüleid segítségével) Estek teherbe fiatalabbak is köztük volt osztálytársam (14 évesen már szült) Ez nem biztatás, de ha így alakult mindenképp felelõsséggel gondoljátok át, Elõször egy magadban és ha letisztáztad akkor jöhetnek a többiek sorban párod és végül a szüleid amikor a kész döntéssel tudtok eléjük állni. Vagy hogy megtartjátok vagy örökbe adjátok vagy sajnos az elvetetés.
Nekem volt egy abortuszom 18 évesen. Nem mondtam el semmit a szüleimnek. A párom tudta, õ meg is tartotta volna, de én annyira határozottan tudtam, hogy nem akarom megtartani, hogy hajthatatlan voltam. Végigcsináltam, a párom mellettem állt, és semmi gond nem volt. Ez 10 éve volt, nem bántam meg utólag az akkori döntésemet.
Megszûntél kislánynak lenni. Anya vagy már most. Te döntesz végül, hogy megtartod, megszülöd és örökbe adod, vagy elveteted. De már nem vagy gyerek ettõl a naptól! Gyermek van a testedben! Vedd komolyan és felelõsségteljesen, mert bárhogy is döntesz, ezen a tényen már nem tudsz változtani és elfelejteni sem fogod soha többé! Beszéld meg az érintettekkel, mi a helyzet, mert egyedül, lazán dönteni EGY EMBER ÉLETÉRÕL
Rájuk is tartozik. Az apjára mindenképp! Az õ gyereke is, az csak részletkérdés, hogy benned növekszik. Joga van tudni róla. A szüleidnek nem kötelezõ szólnod, nagykorú vagy jogilag. De ha úgy döntötök, hogy nem tartod meg, és még otthon élsz, akkor lesz mit megmagyaráznod... én õszinte lennék mindenkivel, és meghallgatva mindenkit döntenék a jövõrõl.
ÉLETÉRÕL nem lehet.
Semmikeppen ne vetesd el!!! A szuleidnek mondd el, hogy bar nem terveztetek, de igy alakult. Jo lenne, ha a baratod tamogatna es felelossegteljesen kezelne a helyzetet. Enelkul eleg nehez lesz.
Egyikõtök sem szeretné ezt a gyereket. Akkor vetesd el, vagy add örökbe. Ha van 30ezer forintod még a szüleidnek sem kell elmondanod.
+1 az abortuszra. Kár ilyen korán elszúrni az életed.
Elõtte kellett volna gondolkozni......Nem csak felcsinálnak és csááá....
mindenképpen el kell mondanod, nem tudod csak úgy elvetetni. elõször beszélj a szüleiddel, bármilyen nehéz is lesz, ezt meg kell tenned. hallgasd meg õket, de ne az elsõ, hirtelen véleményükbõl ítélj, hanem beszéljetek errõl többször (elõször lehet, mérgesek lesznek). tudatosítsd magadban, hogy szeretnek, és bármit is mondanak, neked akarnak jót. aztán gondolkozz el, te mit szeretnél. vitasd meg velük. ott van az abortusz, az ökörbeadás ill. az, hogy megtartod. van olyan, aki a harmadikat választotta, bár nehéz volt, de így is nagy karriert futott be és a fia már egyetemista:) háttérrel meg lehet csinálni. a barátosnak is el kell mondanod, õ valószínûleg abortusz párti lesz, fõleg elõször, de vele is beszélj meg mindent.
Engem ezek az érvek nem gyõznek meg, õszintén. Számomra az a lényeg, hogy 6-7 hetesen már ver a szíve, és mégsem 'bûn' kiszívni az anya méhébõl. Nem érdekelnek az orvosok meg a süket duma.
Hát akkor te nem veteted el, ennyi. De milyen jogon akarsz bûntudatot kelteni egy amúgy is nehéz helyzetben lévõ kislányban? Igen ver a szíve. Ahogy egy tehénnek is, mégis vígan megvacsorázod. Nem összehasonlításképpen, de a lényeg ugyanaz. Egy élõ, érzõ élõlény. Azokat nem sajnálod?
Hát én már igazán nem értem meg az abortuszelleneseket. Tény, hogy nem védekeztek, és ebben az esetben sajnos becsúszott egy terhesség, de azért mérlegelni is kell! Igen, szerintem túl fiatal egy lány a gyermekneveléshez 18 évesen, és ha más megoldás nincs, akkor vetesse el. Sajnos nem látunk bele a család körülményeibe, ezt az abortuszellenesek soha nem veszik figyelembe! És ha tényleg szegénységben kell élnie a megszületett babának? Vagy nélkülöznie kell minden földi jót? Én hiszek Istenben, vallásom tiltja az abortuszt, de ha egyszer "szükség van rá"? Mi lenne itt, ha minden megfogant embrió megszületne? Kedves Kérdezõ! Gondolom, hogy te már úgyis eldöntötted, tedd, amit a szíved diktál. Igen, egy életrõl van szó, de az élet a születés után folytatódik tovább, csak ezt mintha minden abortuszellenes elfelejtené!!!
Bocs, véletlenül kétszer másoltam be...jobb kétszer, mint egyszer se...
Gratulálok! Ilyen videót ide kitenni! Elintézed, hogy ez a kislány örökre lelki sérült maradjon, ha elveteti, mert szegény nem tudja felnevelni? Ezt akarjátok? TI NORMÁLISAK VAGYTOK? Az abortusz ellenzésének is van egy határa, amit nagyon nagy de nagyon túlléptél te barom, aki kitetted a videót. Arra nem is gondolsz, aki önhibáján kívül esett teherbe? Vagy beteg a gyermek és muszáj elvetetni? Van neked szíved? Mert szerintem nincs. Csak a helyén egy NE VETESD EL tábla áll, ennyi az, amit fel tudsz mutatni. Szánalmas vagy, engem inkább vetessenek el, mint hogy ilyen anyám legyen!
Akkor sem bánom. Ez a videó a valóság, nem egy animáció. És ha megtartod a babát, kedves Kérdezõ, hidd el, nem fogod megbánni! Ne félj! Aki igent mond az Életre, az részesül egy csodában. Gondolok Rád, és kívánom, hogy boldog napok következzenek! Bátorságot, sok erõt és szeretetet kívánok Neked!
Szia, hogy döntöttél? Hogy vagy?
33-as, tévedsz...csupán az érdekel, hogy vannak. Veletek ellentétben, akik szorgalmazták az abortuszt, és azóta magasról tesztek arra, mi lehet a Kérdezõvel. Lehet, hogy sosem tudjuk meg - én mindenesetre békességet kívánok neki.
Ugyan már, az összes ember sorsát végig akarod követni, aki terhes lett? Nem. Csak olyan marha jó elítélni másokat. Õszintén. Nem is ismered, azt sem tudod ki ez, nem is egy extrém eset, hogy jó legyen rajta csámcsogni. Mi a francot érdekel téged? Egyértelmû, hogy mocskolódni jöttél, ha esetleg nem amellett döntött, amire te rá akartad beszélni a legszánalmasabb módszerekkel.
Ezt majd eldönti a Kérdezõ, ha válaszol. Semmi közöd ehhez innentõl fogva. Nem is méltatom bõvebb válaszra a rágalmaidat.
NEM, NEM BÛN!!! Ha bûn lenne, akkor börtön járna érte, és nem engedné az ország!
2Oas, hagyd, inkább legyen nulla százalékban hasznos a válaszod és tiszta a lelkiismereted! :) Sok sötét ember, komolyan... Nem picsogunk (milyen kifejezés ez már), de tiszta fejjel gondold végig, ha mindenki azt nézné, hogy tökéletes, szuper feltételek közé szüljön gyereket, lehet te sem lennél! Értelmes vagy, mindenesetre.
Te jó nagy h.lye vagy, utolsó!!!
Szia! :) Biztos vagyok benne, hogy a szüleid segítenének. Bár sokkolná kissé õket a dolog, lehet mérgesek is lennének elejével, de beletörõdnének. Ne félj! Az abortusznak számos lelki visszahatása lehet évek múltán. Már felnõtt nõ vagy. Valamiért a kicsi most szeretne jönni :) Szurkolok! Kitartás! :)
Miért nem lehetett védekezni?
Azért én azt sem ajánlanám egy 18 évesnek, hogy ne mondja el otthon... Milyen lelkiismerettel élne tovább, mégis??
Miért kellene egy felnõtt embernek mindenrõl beszámolnia otthon?
Hát ha te sem akarod, és a barátod se, akkor vetesd el! Teljesen mindegy, hogy a szüleid akarják e, vagy támogatnak e benne, ha ti nem szeretnétek akkor menj abortuszra! Nincs abban semmi gonosz dolog, mint ahogy itt írják sokan!
hát ebben tényleg semmi gonosz dolog nincs :) )... pff
Miaz, hogy az abortuszban nincsen semmi rossz dolog? Eszméletlen milyen emberek vannak...
6-os vagyok. melyik hülye, abortusz imádó [email protected] szerint 17!!! %-ban hasznos a válaszom???? tiszta hülyék vagytok, persze, ne mondja el, ügessen el kikapartatni, majd tegyen úgy, mintha mi sem történt volna...komolyan, ad az ember egy értelmes, normális tanácsot, nem ítélkezik, és mindenki lepontozza...(akinek nem inge...)
Itt is és sajnos a világban is túltengenek azok, akik szerint ez nem bûn. Kérdezõ, menj fel a youtube-ra, nézz meg egy-két abortion-videót, aztán mérlegelj. És nem érdekel, hogy 0%-ban hasznos a válaszom, akkor is, ezerszer is, mindig el fogom mondani, hogy az abortusz bûn!!!!!!
Mindenki tudja, hogy mi az abortusz. Nem kell itt picsogni minden elvakult abortuszellenes hülyének. Majd ti örökbe fogadjátok ugye? Vagy fizetitek az ellátását? Ja nem? Akkor kuss.
Na berágott a hittérítõ. :) Semmi közöm? Mihez? Olyanhoz, amihez neked van? Megsúgom, olyan itt nincs.
Anyu apu kisbabánk lesz a xy-nal.
Gyanítom a kérdést azért tetted fel, mert nem komoly kapcsolatból és nem tervezetten vagy terhes. Illetve fogalmad sincs, hogy ha meglesz a baba, akkor mibõl fogod eltartani. Nehéz ügy. Mit szeretnél amúgy? Ha megtartani, de tudod, hogy nem fogsz boldogulni, akkor nagyon számít, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel. Az sem mellékes, hogy a gyerek apukája veled van, vagy sem, vállalja a picit, vagy máris lelépett. Mindenesetre javaslom a teljes õszinteséget, és azt hogy ha a segítségükre számítasz, akkor fogadd el azt is, amiket mondanak majd.
Úgy állj eléjük, hogy kész terved legyen az elkövetkezõ 2-3 évre.
Ja, hogy valami üngyüli-büngyüli szöveget illetve ötleteket vársz? Mint egy cuki rózsaszín cipõ átnyújtása fülig érõ mosoly kíséretében? Na, akkor húzás a babavállalás topikba!
Itt a gyakorin nem árt tisztázni, hogy megesett leánykáról van szó, aki a szülei nyakára szül egy újabb éhes szájat vagy a párjával felelõsségteljesen és örömmel bevállalták a babát. Ha jól sejtem te ez utóbbi vagy, akkor a bekeretezett ultrahangképnek biztos örülnek.Esetleg valami olyan feliratos ajándéknak, amin a nagypapa-nagymama szó szerepel.
Én is 22 éves vagyok, mi szeretnénk is gyereket, de még így se tudom elképzelni, hogy közölném a tényt a szüleimmel... Az igaz, hogy felnõttek vagyunk, de még így is kényes téma ez. Ha ez a kérdés felmerül benned, gondolom benned is van egy kis gátlás a szüleid elõtt, de próbáld úgy elmondani nekik, hogy magabiztos legyél, ne félj, hogy mit fognak szólni. ha úgy látják rajtad, hogy ez egy természetes dolog, az élet rendje és örülsz neki, akkor õk is úgy fogják kezelni a dolgot!
" Extrásabb megoldásokra lennék kíváncsi!:) " Jön a kicsi, nem kocsi, extrákkal!
Kuldj egy smst Terhes vagyok.
Felnõtt vagy.
Telefonban hívd meg õket vacsorára, és mondd, hogy lesz egy meglepetés vendég. Ha megérkeznek, és érdeklõdnek, hogy mikor érkezik a harmadik vendég, mondd, hogy 9 (vagy 8, ezt te tudod) hónap múlva :) szerintem ez aranyos lenne, bár nem tudom, ez az ötlet most csak így jött
#22-es zseniális!!! Kérdezõ: akárhogy mondod, egész életükben emlékezni fognak rá. Mert ez olyan tartalommal bíró mondat. (szép volt így, ahogy megtörtént: Vendég érkezik hozzánk májusban! Csodálkozás a szülõ részérõl- de közben egyre csak mosolyogni- és maga jön rá..)
masnival átkötött lepisilt teszt. mostanában úgyis divat lett lefotózni, megõrizni...
énis az ultrahangos képre gondoltam bekeretezve
Örömömben szárnyalok a Holdon, Unokátok szívem alatt hordom.
Én is az elsõ ultrahangos képeket vinném el nekik. És azt mondanám hogy gyertek van pár klassz fotom nektek .mit szóltok hozzá? :)
Nagymami, nagypapi, méhemben kisbabi! :-DD
ma 7:00 az orvosi papírokra is "terhesség" szó szerepel, szóval azt akarod mondani, hogy ez a szó egyet jelent azzal, hogy vkit felcsináltak? nem vagy komplett tökmindegy hogyan mondja/írja. Kedves kérdezõ, talán tényleg egy jelesebb esemény kellene, hogy elmond nekik! De az lehet egy vasárnapi ebéd is, és akkor szerintem bármilyen ötlettel elmondhatod.. Mellesleg, nem az elmondása lesz az emlékezetes, hiszen ha megszületik, annak jobb emlékeztetõje nem lesz, minthogy anyukáddal együtt tologathatod!
én uh-s képet vinnék, szépen bekeretezve. Egyébként azért ugrott az elején mindenki, mert azt írod "terhes vagyok". Ezekszerint ez egy várt baba. Nem teher. "várandós vagyok" , "gyerekem, kisbabám lesz" ilyesmiket kellett volna írni...
Ahogy az egyik unokahúgom tette. A szüleivel közölte, hogy lakást keres a párjával, mert egy hónap múlva csendben összeházasodnak. Amikor a szülõk megkérdezték, hogy miért, akkor mondta elé, hogy babájuk lesz, és annak családban kell felnõnie. A szülõk ugyan meglepõdtek, de örültek, hogy a lányuk felelõsségteljes felnõtt lett.
kérdezd meg, hogy ha fiú lettél volna, mi lett volna a neved.. aztán közöld, hogy van 50% esély arra, hogy az a név elõforduljon a családban hamarosan
Úgy kéne, hogy amikor van valami alkalom, pl. anyud szülinapja, és töltenének neked bort, vagy valami, akkor fogd le a poharat, és mondd, hogy nem iszol, mert terhes vagy.
Vegyel egy mesekonyvet es ird bele, h en az unokatok vagyok es meseljetek majd nekem ebbol a konyvbol
Ugorj elõ egy tortából.
Ha örülnek akkor a sima mondatnak is örülnek és azt is elmondhatják majd.
A kérdező hozzászólása: 11! Ennél kicsit maradandóbban szeretném közölni velük, hogy terhes vagyok. Ugyanis õ lesz az elsõ unokájuk. Olyan dolog kellene, amit az unokának el tudnak mesélni vagy meg tudnak mutatni.
A kérdező hozzászólása: nem. Szerencsére anyagilag se vagyunk rossz helyzetben a párommal és 5 év az szerintem elég hosszú idõ. Extrásabb megoldásokra lennék kíváncsi!:)
Nekem egybõl a legjobb nagypapinak/nagymaminak feliratos bögrék ugrottak be :)

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok?

Még náluk lakunk, kb fél évig házfelújítás miatt. Félek, hogy nem örülnek majd neki, hogy azt gondolják várhattunk volna még. A férjem szerint nem kellene ett?l félnem, egyetlen gyerekük vagyok, meg egyébként is jó a viszony, csak a helyzet fura egy picit.

Legjobb válasz: Én 30 hetes terhes vagyok,mi is a szüleimnél lakunk, házfelújítás miatt, és nincs semmi gond, a párom igekszik befejezni a házat, mert februárra kell a gyerekszoba. Szerintem 9 honap alatt simán befejezitek, nekünk 4 hónap altt kell:S Gratulálok a babához, nyugodam mondd el a szüleidnek, örülni fognak! Jó babavárást!

Én 30 hetes terhes vagyok, mi is a szüleimnél lakunk, házfelújítás miatt, és nincs semmi gond, a párom igekszik befejezni a házat, mert februárra kell a gyerekszoba. Szerintem 9 honap alatt simán befejezitek, nekünk 4 hónap altt kell:S Gratulálok a babához, nyugodam mondd el a szüleidnek, örülni fognak! Jó babavárást!
Hát ne csinálj semmit, akkor erendezed a szoba´tokat úgy , hofy a baba is elférjen. A szüleid biztosan fognak örülni.Föleg hogy házasok vagyok, akkor 100%nem "gyerekek".... Àllj eléjük, és mondd meg, hogy van egy nagy híred!!!!Szerintem akkor már sejteni is fogják. Gratula a babához. 10 hónapos kisla´ny anyukája.
Közeledik a karácsony. Ennél jobb pillanat nincs is.... Karácsonyfa, meghitt vacsora, emelkedett hangulat, olyan örömmámor mindenkinél. Kell ennél jobb alkalom? ( már ha nem jönnek rá hamarabb, nem fogsz hányni, esetleg hamar gömbölyödni, hamar elfáradni ..... ) Én sem félnék elmondani, kicsit olyan, mintha még mindig gyerek lennél és tartanál tõlük. Nem kell. Szerintem sokkal jobban fogják venni, mint azt gondolod. Pozitív hozzáállás! Meg hát ha még ilyen fiatal a terhességed, és fél év alatt befejezitek a házat, akkor már végül is nem az õ "nyakukra" születik a pici, nem igaz?
Szerintem siman alljatok elejeuk a nagy hirrel, biztosan orulni fognak neki. Es nem arrol van szo, ahogy azert laktok naluk, mert mashogy nem tudjatok megoldani, hanem mert eppen lakast ujitotok fel, tehat idoszakosan laktok naluk. Ha meg nem sikerul a baba erkezesere befejezni a lakast? Na bumm. Akkor marj egy kicsi kesobb koltoztok el, anyud meg biztosan orulni fog, hogy addig is unokazhat. De te ismered a szuleidet.

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? 14/L

Legjobb válasz: Anya, apa, terhes vagyok.

Anya, apa, terhes vagyok.
"normálisan kezeljem a helyzetet" - mégis hogy érted? ha nem világosítanak fel a szüleid azzal kellett volna kezdeni hogy mielõtt szexuális kapcsolatot létesítesz valakivel tájékozódsz a védekezésrõl és most nem lenne ilyen problémád... /vagy legalább a 20 éves pasidnak lehetett volna ennyi esze/ vagy esetleg arra érted, hogy most kiderült hogy baba van a pociba, és te elolvastad a neten hogy ez mivel is jár és most szuper minden? azóta tájékoztattad a szüleidet hogy terhes vagy? az apuka tudja? mit szólnak hozzá? illetve szerinted szüleid bevállalnának még egy picúrt ha már amúgy is van egy baba?? attól hogy keret van rá nem biztos hogy idegzet és energia is. amúgy ha normálisan kezelnéd a helyzetet és felelõsségteljes nagylány lennél akkor nem ide kellett volna kiírni hanem bátran anya és apa elé állni és meg mondani nekik mi a helyzet. mert itt mindenki adhat ötleteket hogy hogy állj eléjük, de te ismered õket, te tudod milyen reakciót válthat ki belõlük, mennyire segítõkészek. na meg az is fontos hogy tudták-e hogy egy 20 éves pasival kavargatsz...mert ha nem akkor tuti gáz a dolog. a szülõk nem szeretik ha az ennyi idõs lányuk egy 6 évvel idõsebb FELNÕTT férfival van együtt... sokszor lehet itt olvasni hogy még azon is felvannak háborodva ha a 17 éves lányuk egy vele egy idõs fiúval van szexuális kapcsolatban... Persze ez is ahány ház annyi felfogás...attól is függ téged hogy neveltek, milyen elv szerint , illetve attól is hogy mennyire modern felfogásúak - vagy épp nem - , mennyire megértõek. ha már kiírsz egy kérdést akkor jó lenne ha kicsit több információt osztanál meg és akkor lehet hogy nem lenne mindenki kioktató, lenézõ, bunkó veled. én sem kioktatásnak szántam a válaszomat. Bocs ha úgy jött le.
A kérdező hozzászólása: 13:36 - nem vilûgosított fel senki, de volt legalább annyi eszem hogy utána olvasok és normálisan kezeljem a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: "kedves" utolsó kommentelõ ... :) az apukája 20 éves, a szüleim nevelõszülõk, van keret rá, most is van nálunk egy kisbaba. részben igazad van, de nem kioktatást kértem. :)
ma 16:40 "Sokmindenre van szükség egy baba felneveléséhez, de semmi nem megoldhatatlan. " - ezt te sem gondoltad komolyan , ugye???? basszus, 14 éves a lány, kislány még akárhogy is nézzük. én abszolút abortusz ellenes vagyok de õ képtelen lenne felnevelni azt a babát, a szülõkre maradna minden, és nem minden kedves szülõ vállalja a hül*e gyereke hü*eségeit. 4 évig mi lenne azzal a gyerekkel? és utána? arról nem is beszélve ha a család nem olyan jó módú lehet hogy keret sincs egy babára, mert akármilyen használtan is veszi meg az ember a ruhákat babakocsit stb. akkor is mire megvan minden egy kisebb vagyon. és arról ne is beszéljünk hogy mi lenne az iskolával? arról ne is beszéljünk hogy ha esetleg a baba apukája egy szintén 14-15-16 éves kis suhanc akinek eszében nincs vállalni azt hogy õ az apa... ha meg esetleg már felnõtt, munkaképes férfi akkor szintúgy nem fogja vállalni hogy egy kis tinit ejtett teherbe... minél elõbb beszélni kell a szülõkkel ezt nélkülük nem tudja megoldani. az õ hozzáállásuktól függ minden. Ha meg kamu a kérdés akkor meg nagyon gáz hogy a kérdezõnek nincs jobb szórakozása...
Utolsó na mi van csak nem te is egy felcsinált kislány vagy? Basszus 14 éves már csak a szexhez is fiatal nem hogy a terhességhez, ha apja nem vágja agyon akkor szerencséje van.
Szia! Ne foglalkozz ezekkel a "kedves" emberekkel! Az elsô kérdés, hogy te mit szeretnél, lenne-e aki tàmogat? Apukàja a babànak tudja? Ô mennyi idôs, van munkahelye? Sokmindenre van szükség egy baba felneveléséhez, de semmi nem megoldhatatlan. Ha gondolod írj privàtban :) 7 hkm
Szép gratulalok.latom te is kevés sexualis felvilagositast kaptal..ez ennyi, vállald a felelösséget babám..ha anya meg apa idö elött ki nem tekeri a nyakad..
ha nem kamu akkor vállald a felelõsséget. én elõször annak a szülõmnek szólnék akivel jobban megtudom beszélni a gondjaimat , alap esetben anya. azon kívûl 2 opció van/ ezeket a szülõkkel megtudod beszélni/. 1. megszülöd a szüleid nyakára , õk gondozzák , nevelik ...stb. 2. elveteted a babócát és éled tovább az életed, megtanulsz védekezni / tabletta, gumi - ha már olyan nagylány vagy hogy nemi életet élj -/, befejezed a sulit tovább tanulsz , munkahelyet keresel illetve egy pasit akivel boldogan vállalsz gyermeket már biztos alapokra. minél elõbb beszélsz a szüleiddel annál elõbb lesz megoldás. légy nagylány és állj eléjük ....
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az a gond, hogy nem kamu.
Kaparós sorsjegyet tessék! Itt a legfrissebb a kaparós sorsjegy! Na ki veszi meg az elsõt? :D
szinte minden nap van hasolnó korú lány aki topicot nyit mert terhes. Szeritem ennyire azért nem tudatlanok, vagy mégis?????? Szerintem Inkább szórakoznak a néppel, mert tudják, hogy felhúzzuk ezen magunkat, így ezt próbálják bekamuzni.
Anyu, apu hülye p.csa voltam, de vállalom a felelõsséget, szeretnék magántanuló lenni hogy nevelhessem a gyerekem, míg nem dolgozhatok.
remélem csak unatkozol, mert amúgy szégyen, hogy 14-15 éves taknyosok már szexelnek
Ha kamu ásd wl magad ha nem az akkor is!!!Ha ba....ni volt eszed találd ki madagdtól!! Vicc vagy..
"Anya, apa, képzeljétek, unokátok lesz."
Sajna mar a 14 evesek koreben is elterjedt a sargafoldig isszuk magubkat, kozben par csavo megd.g dolog...
Jujj, de kamu szagot érzek!!
Nevetséges vagy kérdezõ, egy 20 éves fiatal férfi felcsinált téged aki még csak egy 14 éves kislány...normálisan akkor kezelted volna a helyzetet ha összesem jössz vele nem hogy lefekszel vele és még terhes is leszel...gyerek vagy még képtelen vagy a gyereknevelésre, pedig én teljesen abortusz ellenes vagyok, de 14 éves kislány még fejletlen és éretlen az anyasághoz

Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok?

16/L a barátom 22. Mindenben mellettem áll nagyon szeretjük egymást.Meg akarom tartani a babát.

Legjobb válasz: Anya, hülye vagyok, nem védekeztem és most terhes vagyok . . .

Anya, hülye vagyok, nem védekeztem és most terhes vagyok . . .
hogyan? megszakítással?
Sürgõsen azonnal ne rontsd a helyzeted!!!
ez azért felelõtlenség. Az hogy a barátos most melletted áll ok. de késõbb? A barátnõm ebben a helyzetben volt, és 5 hónapos terhesen közölte a pasi, hogy neki mégsem kell a gyerek. Elõtte meg könyörgött, hogy tartsák meg. Hatalmas szerelem volt és a vége, egy egyedülálló anya
olyan nincs . . . mindig leellenõriztétek? ha nem szakad ki, akkor nem lehetsz terhes, ha megfelelõen használtátok. Dokinál voltál?
A kérdező hozzászólása: Úgy volt, hogy barátnõm megadja egy jó doki számát. csak kiderült az orvosról, hogy... elég bunkó, durva, lekezelõ, stb. Nem tudna nekem ajánlani valakit Szolnokon, Jászberényben vagy Hatvanban?
Számomra is hihetetlen, hogy lehet óvszer mellett teherbe esni. Félre ne érts, elhiszem, hogy így történt, de remélem, hogy én nem járok így, nemrég múlt egyéves a kislányom, egyenlõre nem szeretnénk kistestvért. Egyébként nagyon abortusz-ellenes vagyok, nem tudom, miért nem a kérdésre válaszolnak, és mondják, hogy ne tartsd meg, de mindegy. Mindenképp a barátoddal együtt mondjátok el, azt is, hogyan történt, vagyis hogy nem terveztétek, és védekeztetek, de mégis így alakult, és megtartjátok. Orvosnál voltál már egyébként? Mert lehet, itt lenne az ideje. Sok sikert kívánok nektek a továbbiakban! A beszólogatásokra meg ne figyelj! 22/L
Kedves utolsó, elõtted lévõ vagyok! Hát lehet jobb lett volna nem világra jönni!
15:08-as, mi lett volna, ha a te anyukádnak valaki ezt a tanácsot adja? Kérdezõ: tényleg álljatok a szüleitek elé, és mondjátok el. Ha megtartjátok, biztos segítségre szorultok. De aki fél attól, ezt hogy lehet megoldani, gondoljon arra: a gyerek nem csak 2-3-4 évre szól, amíg rossz helyzetben van az ember. Lesz jobb is.
Ne rontsd el az életed! Késõbb meg bánhatod!!
Emberek itt az volt a kérdés , hogy hogyan mondja el a szüleinek.Nem az hogy megtartsa e vagy , hogy mibõl neveli fel.A kérdésedre válaszolva szerintem akkor apukád elé álljatok oda mindketten mondjátok el , hogy mi történt.Minnél elöbb ha haragudni is fog az elöbb utóbb el múlik.De ha késön szóltok akkor szerintem dühösebb lesz.
szia, ha anyukáddal nem jo a kapcsolatod akkor miért félsz elmondani neki?
Attól nem félsz, h hogy fogsz boldogulni az életben? Érettségi és minden végzettség nélkül?
Nem tudhatod, hogy könnyû-vagy ép nehéz szülésed lesz... ha megnézel néhány keményebb szülést, és elolvasol olyan szüléstörténeteket, ami hosszú, nehéz vajúdással jár, lehet hogy befolyásolja majd a Te szülésedet...fene tudja, jó az ha az ember felkészül arra, hogy fájni fog, nehéz lesz, de ne az jusson eszedbe amiket elolvastál-megnéztél. Ez lassíthatja, hátráltathatja a Te szülésed folyamatát. Azért a térdmûtét más...ott szinte "egyformán zajlik " a dolog. De egy szülésnél nem lehet tudni meddig tart, milyen lesz a végkifejlet.
Utolsó vagyok, sajnos pesti vagyok, így nem tudok érdemben segíteni, de biztos azt csinálnám a helyedben, hogy elmennék állami rendelõbe, SZTK-ba, ahova tartozol, és ott nõgyógyászatra. Így elsõ körben. Attól függetlenül nem muszáj a továbbiakban oda járnod, csak kéne hogy lásson orvos, hogy igazolják a terhességed, és kiállítsák a papírokat. Mivel egy csomó vizsgálatra elküldenek majd, és azt úgyis ott végzik.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hogy írtál.:$ az SZTK kizárt. Ott egy ismerõs dolgozik. Aki a legismertebb pletykafészek erre felé:S
Valoszinuleg en is terhes vagyok es mi is vedekeztunk! 23 eves vagyok essoha nem szakadt ki a gumi csak most pedig 18 eves koromtol nemi eletet elek! En is nagyon felek mert elvesztettuk az állasunkat en is es a parom is! Fogalmam nincs hogy ha pozitiv lessz a teszt hogy fogjuk felnevelni de minden erommel azon leszek hogy ezt megoldjam! A legnehezebb lessz a szuleimnek elmondani
Szia, sok boldogságot a babához:) Voltatok már dokinál? hány hetes terhes vagy?
gratulálok neked hogy van erõd megtartani. Én 23 évesen a héten teszteltem pozitivat és nagyon örülünk. Bár itt együtt lakás is van már. És mi is egy fizetésbõl és gyesbõl neveljük fel a babát.... sok szerencsét :)
Sok boldogságot kívánok a babához! Jah, és sztem a Te döntésed és jól döntöttél.Szakmád lehet gyerek mellett is (nem mintha sokra mennél vele M.O-n). Egyébként az én anyukám 17 volt mikor én születtem és mái napig azt mondja, h nem bánta meg. Azóta nagymama is lett, mert a hugomnak 4 hónapos a kisfia és úgy néz ki, h a babacipõt mi is betehetjük a fa alá! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :D már elmondtuk édesapámnak is. Nem volt annyira szõrnyû, mint gondoltam.:D
Szia.A nagylányommal aki már 7 éves én is 16 évesen estem teherbe.Ugyanezek voltak a terveim.Meg sem fordult a fejembe hogy elvetessem.Nehéz volt odaállni szüleim elé.De muszáj volt..Ha a barátod melletted áll és ugy érzitek hogy menni fog akkor én nagyon drukkolok. Sok mindenkit el fogsz vesziteni, mert a korodbeliektõl el fog térni az érdeklõdési köröd, de mindent megér egy kicsi baba.De sose feledd hogy a kicsi kis gondd, a nagy annál nagyobb:DCsodálatosan szép, és nagyon mnehéz, .Én tudom hogy egy 16 éves is meg tudja csinálni azt amit egy 30 éves.Most 24 vagyok és igen, saját lakásom van, önállóan szereztem bár elváltam..:SAzota uj párom van és becsületesen élünk és adunk meg mindent a lányainknak.:DSok sikert neked.És ha tényleg szeretnéd ezt a picit akkor legyen ám merszed odaállni a szüleid leginkább apud elé:D:D
Gratulálok a babához! Sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: barátom édesanyjának elmondtuk. Nem mondanám, hogy megdícsért minket, de azért örült az unokának. Azt mondta õ tudja, hogy menni fog ez nekünk.:$...hát nagyon remélem.Dokit még mindig nem találtam. Itthon vasárnap jelentjük be...eddig úgy néz ki.
Vannak a hírek? Tudják a szüleid?
A kérdező hozzászólása: Mért ne?:P Nem rettentenek el az ilyen dolgok. A térdmûtétemet is végig néztem. A szüléstõl csak azért félek, mert nem szeretném, hogy bármi baja essen közbe a picimnek.
A szüléssel kapcsolatban csak a császármetszést ismerem, mindkét lányom így született. Nekem nem okozott lelki törést, mint azt sokan mondják. Fel voltam készülve erre a lehetõségre is, azért nem érintett rosszul a dolog.Nem tudom milyen természetes úton szülni de szerény véleményem szerint mindegy hogy hol bújik ki az a kis élet, az a fontos, hogy nagyon szeressék! És persze hogy egészséges legyen! Még egy jótanács, de ezt fogadd meg kérlek!: NE NÉZZ SZÜLÉSVIDEÓKAT!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos anyummal nem jó a viszonyunk, nem is él velünk. Édesapámnak meg nem nagyon merem elmondani.
odaállsz elé és elmondod neki mi történt. egyszer úgyis túl kell esni rajta, akkor inkább elõbb. Lehet még orvoshoz is elkisér.
A kérdező hozzászólása: 2 hete. Sose késett még.
mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: holnap megyek. már a 3. teszt is pozitív.
A kérdező hozzászólása: pont ez az, h ki se szakadt... mégis pozitív a teszt:S
ha gumival védekeztetek és kiszakadt, akkor miért nem mentél 72 órás tabiért?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok olyan felelõtlen. Gumival.
pedig valakinek el kell mondanod? hol fogtok lakni?hogy gondoltátok a baba nevelését? na és mibõl?
A kérdező hozzászólása: Barátomék háza elég nagy, szóval ott mindeanyia elférünk. Az anyagi háttérrel nincs gond, ráadásul Õ is dolgozik.
gondolom a barátod szüleié a ház. Biiztos, hogy megengedik, hogy ott lakjatok? egy fizetésbõl és gyesbõl nem lehet babát nevelni, meg persze ott a rezsi is és a többi ami kell a babának. Ne haragudj, de Babát akkor kell szülni, ha fel is tudjátok nevelni önerõbõl és nem a szülõkre támaszkodva.
Semmi extra: alkohol, dohányzás, túl fûszeres ételek kerülése, pozitív gondolkodás, és legyen idõ pihenésre is. Ennyi legalább kell Neked, és a babának is. A vélemények megoszlanak a terhesvitaminnal kapcsolatban. Dokifüggõ....sajnos õk azt a fajtát javasolják, amelyiknek a gyártójától utazásokat, és egyéb nyalánkságokat kapnak..anyagias a világ. Az én dokim szerint elég ha folsavat szed az ember, és mellette sok zöldséget-gyümölcsöt eszik. De errõl majd úgyis beszél a dokid.
A kérdező hozzászólása: 09:40 köszönöm szépen, hogy írtál. Az, hogy Te is így estél teherbe kicsit megnyugtatott, hogy nem csak én jártam így. Tudnátok pár tanácsot adni, hogy mit tegyek a terhesség alatt, hogy a babám egészséges legyen. A szüléssel kapcsoltaban is jó lenne ha írnátok le tapasztalatokat.:$ Elõre is köszönöm.
A kérdező hozzászólása: 09:23 köszi, hogy írtál. Nagyon félek az egésztõl, de azt tudom, hogy mindent megfogok (fogunk) Neki adni.
Ne támadjátok már szegényt. Nem ismerjük, nem tudjuk milyen a helyzete. Ha úgy gondolod, fel tudod, tudjátok nevelni a picit, tartsd meg. Nem tûnsz túl felelõtlen kis hülyének. Sokan fel tudják nevelni szeretetben a gyereket iskola mellett is. Sok gazdagnak inkább ne lenne gyereke...
A kérdező hozzászólása: Gondolhatod, hogy engem mennyire meglepett. SOHA nem csináltuk gumi nélkül!!!!!
Ha rendesen védekeztetek gumival, és egyszer sem volt olyan, hogy "csak úgy bedugta egyszer kétszer", akkor tényleg nem értem, hogyan lehetsz terhes.
na haragudj, de 16 évesen fogalmad sincs az életrõl, az árakról, és hogy mennyibe kerül egy baba, te tudod, de sajnálni fogom a babát. szüleidnek mindenképp el kell mondanod
A kérdező hozzászólása: Nem fogunk a szülõkre támaszkodni.
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk.:S

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy terhes vagyok?

A helyzet az hogy több mint 2 hónapos terhes vagyok de a szüleimnek nem merem elmondani több okból kifolyólag.Nem a korom a baj mert 20 vagyok de még is tartok t?lük!Mit csináljak??Félek hogy elfordulnak t?lem!

Legjobb válasz: phu..ez eléggé nehéz kérdés de ha halogatod akkor a szüleid nem fognak tudni segíteni neked,ugyhogy szerintem csak öszintén.Ebben a helyzetben a szüleid tudnak tanácsot adni,hiszen egyszer már ezen túlestekés ésetleg lelki támogatást adhat.nem ismerlek se téged se a szüleidet,de légy hozzájuk öszinte.csak Te sinyled meg,és a szüleid azt fogják hinni,hogy kihagytad õket ebbõl,és ez rosszul is eshet.szóval minnél elöbb mondd el nekik.BÁTORSÁG!!! sok sikert!

phu..ez eléggé nehéz kérdés de ha halogatod akkor a szüleid nem fognak tudni segíteni neked, ugyhogy szerintem csak öszintén.Ebben a helyzetben a szüleid tudnak tanácsot adni, hiszen egyszer már ezen túlestekés ésetleg lelki támogatást adhat.nem ismerlek se téged se a szüleidet, de légy hozzájuk öszinte.csak Te sinyled meg, és a szüleid azt fogják hinni, hogy kihagytad õket ebbõl, és ez rosszul is eshet.szóval minnél elöbb mondd el nekik.BÁTORSÁG!!! sok sikert!
Szia! Én is voltam ilyen helyzetbe , de tényleg az a legegyszerûbb , ha eléjük állsz és közlöd , hogy már ketten, pároddal hárman vagytok. Ha lehet az apukája is legyen ott, hogy lássák a szülõk együtt vállaljátok a felelõséget. Gratu!!!!

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Ugye bele fognak törődni, hogy megtartom? 18/L

Ismerem anyukámat. Egyszer volt már olyan, hogy nem jött meg és azt hittem terhes vagyok de ez egy éve volt. Akkor 17 voltam és anya azt mondta hogy el kell vetetnem de akkor sem akartam. Azt mondtam neki, hogy nem cipelhet el erőszakkal abortuszra. Erre azt mondta ez igaz. Viszont most már 18 éves vagyok ,felnőtt ember. Ha meg akarom tartani a babámat akkor senki nem akadályozhat meg benne. A barátom örül neki, és azt mondta a szülei mellettünk állnának. Anya is csak nem tudom megbékél e azzal, hogy meg akarom tartani.

Legjobb válasz: Azért nem lehet arra alapozni, hogy a szüleid, vagy a párod szülei fogják eltartani a babát.:) Amennyiben legalább megpróbálsz hozzátenni te is a dologhoz, biztosan megbékélnek idõvel.:) Majd írd meg, hogy mik voltak a reakciók! Lehet, hogy olyan reakciók lesznek, amikre nem is számítasz.;) Sok sikert!

Azért nem lehet arra alapozni, hogy a szüleid, vagy a párod szülei fogják eltartani a babát.:) Amennyiben legalább megpróbálsz hozzátenni te is a dologhoz, biztosan megbékélnek idõvel.:) Majd írd meg, hogy mik voltak a reakciók! Lehet, hogy olyan reakciók lesznek, amikre nem is számítasz.;) Sok sikert!
elõbb utóbb úgyis bele törõdik, szeretni fogja a babát hidd el, de légy vele türelmes
Biztos bele fog törõdni és meg fog békélni a gondolattal, hogy nagymama lesz, csak idõ kell neki.
Hidd el, ha ott lesz a kezében a kisunokája egybõl átkapcsol nagyiüzemmódba :-)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked! :) Nekem sajnos nem maradt meg a baba! :(
szia:) elmondtad? én 17 éves vagyok, májusba töltöm a 18. életévemet, és 8 hetes terhes vagyok, én is féltem elmondani, de én apámnak. anyukám a nõvéremiet 18 évesen szülte, nagyon örült amikor mondtam hogy babát várok, én fogamzás gátló mellett estem teherbe! vettem egy nagy levegõt, apukám elé álltam és meg mondtam hogy 7 hetes terhes vagyok, ez volt 1 hete, elsõ reakciója az volt hogy megölelt és körbe telefonálta a családot hogy nagyapa lesz! pedig nekem apukám eléggé mondta hogy ha 25 éves korom elött terhes leszek, nem támogat. most meg még nem is tudjuk kisfiu vagy kislány lesz, de már macerál hogy menjük baba ruhát venni:)
A kérdező hozzászólása: A babát mindenképpen megtartom! A pénz nálunk nem akadály. Elég jól élünk úgyhogy azzal nem lesz gond. Remélem a szüleim megértik a döntésemet!
Szia :) csak picit képviselném az anyukád (vélt) okait. Persze megtarthatod és anyukád biztosan nagyon boldog nagymama lesz....de biztosan a legjobbat akarta neked azzal, hogy azt mondta, nem tarthatod meg. Nem tudom mibõl éltek, mennyit keres a párod. Tudod ezek nem szavak, valóban fontos dolgok az életben. Tudod lehet turkálóból is öltözni, és lehet új ruhákba is járni. Csodás érzés, amikor a gyermeked megkíván valamit és te azonnal meg tudod venni..... Szóval nem légbõl kapott beszéd az, amikor az anyagiakra alapozza valaki a családtervezést. Anyának lenni csodás, fõleg, ha a kapcsolatodat a pároddal nem árnyékolja be a pénztelenség, a sorozatos viták. Jól gondold meg! Nem, hidd el nem vagy még felelõsségteljes felnõtt ember 18 évesen....nem bántás képen mondom, annó én is azt hittem. De tartsd meg a babád, ha vágysz az anyaságra:) csodás lesz, minden nehézségével együtt.
A kérdező hozzászólása: Akkor szeretném elmondani nekik ha voltam orvosnál és 100%-ig biztos, hogy baba van. :) Nem hiszem, hogy erõszakoskodna. De ha õ nem akarja akkor is megtartom mert ez az én gyerekem, és meg tudok állni a saját lábamon is ha arra lesz szükség. Felnõtt vagyok és tudok önállóan gondolkodni! :)
Megfogják szeretni azt a babát. Elõször lehet, hogy mérgesek lesznek. Mikor akarod elmondani?
Ú, ez így sztem elég rossz érv, hogy úgysem tudsz ellene mit tenni, mert nagykorú vagyok. Próbáld meg neki elmagyarázni, hogy vágysz arra a babára, és nem bocsátanád meg magadnak-neki (ha õ erõszakoskodik), hogyha elvetetnéd, és hogy meg fogtok tenni mindent, hogy a babának szükséges körülményeket megteremtsétek, és bízol benne, hogy elfogadja a döntésedet. Sok szerencsét :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ és a bíztatást. :) Nem támaszkodom arra, csak azért jó tudni hogy segítenek ha kell. Van félretett pénzünk a barátommal, õ dolgozni is fog suli mellett úgyhogy nem kell annyira a szüleinkre támaszkodni!
mindenképp bele fog törõdni csak kell neki egy kis idõ.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm a választ! :)
Sajnálom. Majd még lehet babátok.:)

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy terhes vagyok?

16 éves vagyok és sajnos terhes lettem...a szüleimnek nem merem elmondani mert ilyen téren írtóra kiakadnának, pedig velük kéne megbeszélnem a dolgot de nem lehet... mit tegyek?(normális válaszokat)

Legjobb válasz: Biztosan terhes vagy? Mibõl gondolod?? Volt pozitív teszted? Voltál nõgyógyásznál? Vagy csak késik a menstruációd?

Biztosan terhes vagy? Mibõl gondolod?? Volt pozitív teszted? Voltál nõgyógyásznál? Vagy csak késik a menstruációd?
Hidd el, nem fogják letépni a fejed, terhes nõt amúgy sem bánthatnak :-D El kell nekik mondanod mindenképp.Elõbb, vagy utóbb. Nos szerintem jobb, ha minél hamarabb túl vagy rajta.Apuka hogy áll a dologhoz?
állj eléjük és mond el, hogy ez van, és a segítségüket kéred. nehéz szitu, de õk a szüleid, és az elsõ dühös reakciójuk után már õk is tisztán fognak látni. mond el, mert minél késõbbre halasztod annál több gond száll a fejedre
Gyereknek gyerek? Maximálisan abortusz ellenes vagyok, de nem a 16 éves korosztálynál.Biztos nem fognak örülni a szüleid, de tényleg csak velük tudod megoldani a helyzetet.Próbáld meg elõbb annak a szülõdnek elmondani, akivel bizalmasabb kapcsolatba vagy.Ha felháborodnak, ne lepõdj meg, inkább mindenben adjál nekik igazat, ígérd meg, hogy legközelebb jobban vigyázol, szóval ilyenkor a "meghunyászkodom" módszert kell alkalmazni.
Háát, két választásod van: 1.Vagy elmondod--mert egy esetleges abortuszhoz kell a szülõi nyilatkozat, 2.Megszülöd.
Istenem! Szegény... Sajnos nincs mese, össze kell szedned minden erõt-bátorságot, ugyanis õket nem hagyhatod ki a dologból... Nagyon szorítok Neked. Légy most erõs, aztán legközelebb meg óvatos! Vagy meg szeretnéd szülni a babót? Hogy érzel most?
Odaállsz eléjük és kinyitod a szád, azon kijön a hang... Mindegy milyen szavakat mondasz, úgyis úgy reagálnak ahogy habitusuktól telik, a lényeg ugyanaz... Kiskorú vagy, gondolom nem vagy önálló, nincs jogod csak úgy kitalálni hogy akkor most megtartod, mert a szüleidnek is beleszólása, fõleg hogy õk tartanak és a gyereket is nekik kéne.
Szia! Van valami fejlemény azóta??
Szia! Legalább hamarabb túl leszel rajta. Hidd el megkönnyebbülsz utána. Bármilyen reakciójuk lesz is, azt hiszem jogos lesz. Hallgasd végig, nyeld le a szidást és utána segíteni fognak. Sok sikert.
20 éves vagyok, nekem így csúszott be a baba, jövõtõl levelezõn folytatom és dolgozni fogok, a szülõk maximálisan támogatnak, viszont a pasi elmenekült a felelõsség elõl, szakított velem, de én így is vállalom, eszembe nem jutna elvetetni. Te viszont 16 vagy, mindenképp mondd el anyukádnak. Elõször biztosan nem fog neki örülni, de ha már eldöntötted, hogy megtartod-e vagy sem, akkor biztosan melléd áll majd a döntésedben! Ha megtartod, akkor mondhatni még könnyebb helyzetben is lennél, mint én, mert a pasid melletted van és támogatni fog!! Drukkolok neked és majd írd meg, hogy mire döntöttél, meg lehet érteni bárhogy is határozol... :) 20 éves kismami
Én is drukkolok!Nagyon jó dolog egy baba, de nagyon felelõsségteljes vállalkozás, jól gondoljátok meg!
Én is drukkolok, mindenképp beszélj velük!! Melletted fognak állni, nyugi. Azért szülõk a szülõk.. nehéz helyzetben is össze kell tartani, sõt, akkor annál jobban! Lehet, még örülni is fognak a hírnek!
Az eszedre hallgass, még túl fiatal vagy a gyerekhez.Lehet, hogy könnyebb lenne , ha a fiúval együtt állnál a szüleid elé, lehet õk is értékelnék az apukajelölt becsületes hozzáállását.
:( Akkor álljatok a szüleitek elé ketten, minél hamarabb. És majd közösen döntötök. Nem lesz könnyû, de minél hamarabb annál jobb, minden téren. Te is megkönnyebbülsz és abortusz szempontjából is, minél hamarabb van, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: voltam nõgyógyásznál õ mondta hogy terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: a barátom mellettem áll 100%-osan.
A kérdező hozzászólása: szívem szerint igen, eszem szerint nem.
Sok sikert kívánok! Remélem a te szüleid nem olyanok, mint az enyémek. Az én anyám azt mondta, hogy agyon is verne.

Terhes vagyok. Hogy mondjam meg a szüleimnek?

23 éves vagyok, a barátom 27, és 6 éve élünk együtt. Jelenleg a szüleimnél, mert így jobban félre tudjuk tenni az öner?t a lakáshitelhez. Szóval, közösen tervezzük az életünket. A szüleim is jól tudják ezt. Nem rég tudtam meg, hogy 3 hetes terhes vagyok. A barátommal nagyon örülünk neki, igaz, még nem terveztük, de meg sem fordult a fejünkben, hogy nem tarjuk meg. Anyagilag is vállalni tudjuk, csak sajnos még nem sikerült elintézni a lakáshitelt. ?szintén szólva, nagyon félek attól, hogy fogom megmondani anyuméknak. Nem a nyakukra szülnék, szó sincs ilyenkr?l, binztos anyagi hátterünk is van, de valahogy mégis félek ett?l a hírt?l, mert ugyebár nem egy tervezett baba. A szüleim még csak a 40-es éveik elején vannak, és szerintem anyukám frászt fog kapni, hogy nagymama lesz. Hogy közeljem velük a hírt, kíméletesen, úgy, hogy érezzék, mi örülünk neki, fel tudjuk nevelni?

Legjobb válasz: Ha anyukád a negyvenes évei elején van, Te pedig 23éves vagy, akkor anyukádnak egy szava sem lehet, hiszen korodbeli, vagy még Nálad is fiatalabb volt, amikor Te születtél... nem igaz ? :-)

Ha anyukád a negyvenes évei elején van, Te pedig 23éves vagy, akkor anyukádnak egy szava sem lehet, hiszen korodbeli, vagy még Nálad is fiatalabb volt, amikor Te születtél... nem igaz ? :-)
Nem hiszem hogy nagy bajt okoznál. Ha náluk laktok és látja hogy nincs anyagi gondok akkor meg sem fordul a fejében hogy a nyakára szülöd a babát. MIvel már együtt laktok és lakásra gyüjtötök egyértelmû hogy együtt tervezitek a közös jövõt amibe a gyermek is beletartozik. De abban föleg igaza van az elöttem szólónak hogy anyukád is nagyon fiatalon szülhetett. Szurkolok neked de szerintem nem lesz belöle baj.
Szerintem a 23 az nem a legfiatalabb pont jo a gyermek vállaláshoz, kicsit viszont meglep a kérdésed, , , nekem az anyukám volt a 2.akinek nagy orommel mondtam el hogy terhes vagyok pedig csak 20voltam, szoval szerintem ne vesztegesd az idod es oruljetek eggyutt a babának!
Ne aggódj! Szerintem tökre fognak örülni! Mi is hasonló helyzetben voltunk. A különbség az, hogy én 25 vagyok, és házas, de szintén anyuéknál élünk, mert még húzódik a lakásépítésünk, az építettõ hibájából. Ja és mi se terveztük a babát még, csak becsúszott. Anyuék nagyon örültek a dolognak. Szerintem próbáljátok meg valami vicces formában elõadni, nekünk az bejött!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!