Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam a szüleimnek (359 db)

Pszichológushoz szeretnék menni, de nem tudom, hogy mondjam a szüleimnek?

Szeretnék keresni, és eljárni egy pszichológushoz, de ez ugye a szüleim tudta, és segítsége nélkül lehetetlen. Nem tudom viszont, hogy hogy mondjam nekik. Eléggé szarul érzem magam mostanában, és egyre inkább érzem magamon, hogy el kéne mennem, de ha beszélnék errõl anyáméknak, tuti elkezdenének faggatni, miért, és errõl nem szeretnék velük beszélni.

Legjobb válasz: Kegyes hazugság valami olyat füllenteni, amit nem tartasz cikinek. Ha esélyét sem látod, hogy a szüleid segíteni tudnának, akkor ne a valós okot tárd föl. Viszont hihetõ, és alapos sztorit kell kitalálnod, mert alkalmanként 6-10 ezer Ft-ra lesz szükséged.

Kegyes hazugság valami olyat füllenteni, amit nem tartasz cikinek. Ha esélyét sem látod, hogy a szüleid segíteni tudnának, akkor ne a valós okot tárd föl. Viszont hihetõ, és alapos sztorit kell kitalálnod, mert alkalmanként 6-10 ezer Ft-ra lesz szükséged.
A kérdező hozzászólása: Föltártam már, a fõ okot ami miatt depressziósnak érzem magam anyának, de semmi olyat nem tudott mondani, amivel segítene. Sok olyan dolog van ami nem hagy nyugodni, és tényleg nem olcsó dolog, de már nagyon hosszú idõ óta nem hagynak nyugodni a dolgok, és ebbõl állnak a mindennapjaim, hogy azok miatt kínzom önmagam.
Depresszióra sajnos valószínûleg gyógyszer is kellhet, ezért pszichiátert érdemes felkeresni, mert csak õ írhat gyógyszert, mellette õ általában terapeuta is. OEP támogatotthoz, tudtommal beutaló sem kell.
15 évesnek ne ajánlgassunk gyógyszert, köszi. szerintem vagy mondd neki, hogy nem tudod, hogy mi lehet a baj, csak általános rossz közérzet, vagy nyomaszt úgy minden, és szeretnéd megbeszélni egy pszichóval. szerintem ez elég elfogadható. vagy pedig az elsõ alkalommal mondj otthon valami mást, mondjuk hogy moziba mész a barátnõddel, és meglátod, hogy egyáltalán akarod-e. vagy lehet, hogy a pszichótól kapsz jó tanácsot, hogy hogyan tálald otthon úgy, hogy ne pánikoljanak be. szerintem ingyeneshez menj. klinika, kórház, meg külön ilyen szakrendelés is van. azt figyeld, hogy ne a befekvõ részleget látogasd meg:) sok sikert.
Szerintem bátran mondd meg. Nincs benne semmi szégyellnivaló. Inkább büszkék lehetnek rád, hogy akarsz tenni saját magadért. Ahogy az utolsó mondja, a háziorvosodat is megkérdezheted, hogy tud-e ajánlani sztk-s pszichológust, illetve ami még nagyon hasznos lehet, az az iskolapszichológus. Õt ha megkeresed, pár alkalommal el is járhatsz hozzá, és õ tud beszélni a szüleiddel arról, hogy kéne neked egy rendes terapeuta.
Van iskolapszichológus, ami ingyen van, és szerintem a szüleid sem fognak tudni róla, ha heti 1-2x elmész hozzá.
Elõször is, legyenek céljaid! Legyen valami értelme a létezésednek. Nézd meg ezt a két filmet, komolyan sokat segíthet. Mi a csudát tudunk a világról? A titok.
A kérdező hozzászólása: Rendben, megnézem õket. Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :) Sok jó ötletet adtatok

Hogy mondjam a szüleimnek, hogy 17 évesen terhes vagyok?

Már attól kiakadtak mikor lefeküdtem a barátommal de ett?l nagyon idegesek lesznek.Hogy mondjam el???Barátomnak se mondtam még el...

Legjobb válasz: Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?

Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?
Anyu, apu, Kevinke, Gazsika, Szamanta, Lukasz, Ronaldó, Dzsenifer, Shakira! Gyertek ide, az Armandóval mondani szeretnénk valamit!
Ne is foglalkozz ezzel a sok idiótával! Legelõször is, mond meg a barátodnak, majd ketten szépen mondjátok el a szüleiteknek!Fõ az õszinteség, kicsit ki lesznek akadva ez tény, de kibírjátok. A másik dolog meg, jól át kell gondolni, hogy meg e tartod, vagy elveteted esetleg örökbe adod.
Már értem, miért voltak kiakadva, amikor lefeküdtél a barátoddal.
- Anya, apa akartok unokát? - Nem! - Pedig lesz :p trollface
Mond nekik hogy Kedves nagymama és nagypapa, gratulálok a kisunokához!!! :) ))
mindenki úgybeszél mintha megszülné. Irány az abortusz, ennyi idõsen tökfölösleges a gyerek, még akkor is ha 27 lennél.
18:42 27 nél tök fölösleges a gyerek! Te nem vagy normális.
50-80 évvel ezelõtt 17 évesen már rég férjnél voltak a nõk, sõt jöttek a gyerekek. Most meg ha valakinek 17 évesen becsúszik, mindenki ki van akadva. Nagy marhaság. Most lehet, hogy nehéz lesz, de pár év múlva már nagyon nagy ajándéknak fogod érezni a gyereket! Azt sem felejtsd el, hogy öreg korodban õ lesz a támaszod...ha elteted, egész éltedben kísérteni fog a gondolat, hogy "megölted" a gyereked.
-Anyu, apu, terhes lettem, de n e akadjatok ki jó? Na valahogy így. Aztán próbáld adni a szende kislányt, hátha nem kapsz apádtól pofont. Bár én tuti lekeverné neked párat.
Gratulálok, büszkék lehettek magatokra.
15:27 igazad van!! Mond el minnél hamarabb, Elöbb a szüleidnek, aztán a barátodnak.Ha normális szüleid vannak vagy azt mondják hogy tarsd meg, vagy majd õk lesznek a szülõ, de benne van a pakliban hogy elkellvetetned mert hogy még 17 vagy és nem te döntöd el. Hihetetlen felelõtlenek voltatok, az egész életedet elrontottad ezzel.....:) Helyesírásért bocsi:) 23/L
Ha tudták, hogy dugtok, nem fognak ettöl sem meglepödni. Ti meg vállaljátok a babát!
Jól elkuurtad az életedet, vagy a segélyre pályázol? Jó úton haladsz
elõször beszéld meg a barátoddal a dolgot és szerintem együtt mondjátok el a szüleiteknek...én a helyedben ezt tenném /L
Gratulálok kedves anyuka :)
Ez most komoly? Mert ha igen legjobb az õszinteség, minden esetben.
xD

Hogyan mondjam a szüleimnek hogy el szeretnék menni egy házibuliba, hogy ne rögtön arra gondoljanak hogy mindenki részeg lesz és szexel?

Legjobb válasz: Talán ne úgy indíts, hogy anya elmennék házibuliba xy-hoz, de ne aggódj, nem olyan részegen szexelõs buli lesz, mert akkor kiakad. Mondd, hogy lesz xy-nál egy kis házibuli, max ennyi meg ennyi ember lesz (lehet ám lefelé kerekíteni, ha nagyon soknak tûnik). Ennyi és ennyi embert ismersz ott, ezekkel és ezekkel mennél oda. Ha szeretné, fel is hívod ha odaértél és mondjuk éjjel 1-re hazaérsz. De akkor már legyél nagyon pontos.

Talán ne úgy indíts, hogy anya elmennék házibuliba xy-hoz, de ne aggódj, nem olyan részegen szexelõs buli lesz, mert akkor kiakad. Mondd, hogy lesz xy-nál egy kis házibuli, max ennyi meg ennyi ember lesz (lehet ám lefelé kerekíteni, ha nagyon soknak tûnik). Ennyi és ennyi embert ismersz ott, ezekkel és ezekkel mennél oda. Ha szeretné, fel is hívod ha odaértél és mondjuk éjjel 1-re hazaérsz. De akkor már legyél nagyon pontos.
Ismerve a mai állapotokat, szerintem én sem engednélek :-(( Sajnálom.
Mond azt hogy egy barátodnál lesz egy kis összejövetel és ott szeretnél aludni. Hány éves vagy amúgy? mert a szülõk elsõsorban ide engedik el a fiatalokat nem egy nyilvános helyre. Szóval szerintem könnyû dolgod lesz.
fontos h tudjuk azt h hány éves vagy? ill. h helyben van e a házibuliba tehát nincs 3várossal odébb mint ahol laksz? Lesznek e bnõk ott stb..? Kinél fogsz aludni? Én általában mindig úgy mondtam h anya meghívtak egy tök jó házibuliba :) itt lesz a városunkban falunkban nem messze tõlünk kb 20percre ott lesz a bnõim (legalább 3-4embert sorolj fel) és utána megmondod h nem alszom ott vagy ha igen akkor a bnõim is ott fognak aludni :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Hány éves vagy és hol lenne a buli?:)
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok, és messze lenne, busszal mennénk oda meg vissza is, és délutántól délutánig tartana.
Beszéld meg a házigazda szüleivel, hogy hívják fel a te szüleidet, és beszéljék meg, milyen feltételekkel zajlana a buli. Egy szülõ sokkal inkább hitelt ad egy másik szülõ szavának.
Hát jobb esetben ismerik legalább hírból, sztorikból a haverjaidat, akkor nem lehet gond, ha tényleg nem egy orgia lenne a parti. Ismeretlenekhez ne csodálkozz, ha nem engednek. Engem simán elengedtek mindig, mert tudták kikkel, kikhez megyek, na meg ugye alapból megbízható gyerek voltam, tehát mitõl féltettek volna. :D És szerintem valahol itt lehet a kulcsa a dolognak. Ha a bizalom nincs meg, akkor is megszívtad, építsd ki valahogy a kövi buliig. :S


Hogy mondjam a szüleimnek?

Üdv! Az a helyzet, hogy az egyik osztálytársamnál fogok aludni pár haverommal, és ennek az osztálytársamnak lesz addigra vízipipája, a szülei megengedik neki kővel és kókusz szénnel. Nos, én úgy gondolom az évi egyszeri vízipipa nem nagy dolog. Eddig tényleg nem mentem bele semmi ilyen hülyeségbe, kínáltak már cigivel is(többször is), de nem láttam értelmét. Viszont szerintem a vízipipa jó hangulatot teremt, így ezért próbálnám ki. Ugye hülyén jönne ki, ha a szüleim az osztálytársam szüleitől tudnák meg, hogy vízipipáztam, tehát ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Nem leszel ettõl nagyobb fiú/lány. Hagyd a 3.14csába! Ha cikiznek miatta, a haverokat is!

Nem leszel ettõl nagyobb fiú/lány. Hagyd a 3.14csába! Ha cikiznek miatta, a haverokat is!
egyszerû!:) a szülõknek elég a buli után megtudni;)
Nagyon utálom a cigit, de a vízipipát az íze miatt szeretem- nekem is van-, és egy házibuliban, ha az ember pár havonta 1x csinálja, szerintem nem lesz belõle gond. Gondolom nem mennek érted a szüleid, hiszen már nagy vagy, úgyhogy amint hazaértél, és megkérdik, milyen volt a buli, meséld el, hogy kapott a haverod egy vízipipát, szóval kipróbáltad. Én biztos így oldanám meg a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! Nos, ez a buli végül is elmarad, majd csak Szilveszterkor fogok ott aludni pár haverral. Nem azért szeretném kipróbálni, hogy nagyfiú legyek, egyszerûen kíváncsi vagyok(nem tudom milyen lehet az ízesített füst). A cigire nem vagyok kíváncsi, naponta érzek az utcán büdös füstöt, arra sincsen szükségem, hogy lenyugtasson. Tudom, a vízipipa ugyanolyan káros mint a cigi, azért gondolom a shiazo kõ és a természetes kókuszszén javít rajta. Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Hogyan mondjam a szüleimnek, hogy nőgyógyászhoz szeretnék menni?

15 éves lány vagyok, és kíváncsi vagyok rá, hogy minden rendben van e velem, viszont nem tudom, hogy mit csináljak, csak úgy jelentkezzek be valahova, vagy előbb kérdezzem meg anyukámat, vagy mit csináljak. :$

Legjobb válasz: Elég csak anyukádnak elmondanod. De ez egy hosszabb beszélgetés lesz. Ugyanis nõgyógyászhoz csak 18 éves kortól kell járni, vagy amikortól már nem vagy szûz. Elõtte csak ha valami betegséged van. Ha nincs tüneted, akkor nem fogja érteni, minek akarsz menni, rákszûrésre ilyenkor még nincs szükség, nemi úton terjedõ betegséged nem lehet, terhes nem lehetsz. Ha valamilyen panaszod van (viszketés, vagy esetleg már beállt a ciklusod, de kimaradt a menzeszed), akkor egyszerû, "anya, valami nem stimmel, nagyon viszketek, szeretnék nõgyógyászhoz menni".

Elég csak anyukádnak elmondanod. De ez egy hosszabb beszélgetés lesz. Ugyanis nõgyógyászhoz csak 18 éves kortól kell járni, vagy amikortól már nem vagy szûz. Elõtte csak ha valami betegséged van. Ha nincs tüneted, akkor nem fogja érteni, minek akarsz menni, rákszûrésre ilyenkor még nincs szükség, nemi úton terjedõ betegséged nem lehet, terhes nem lehetsz. Ha valamilyen panaszod van (viszketés, vagy esetleg már beállt a ciklusod, de kimaradt a menzeszed), akkor egyszerû, "anya, valami nem stimmel, nagyon viszketek, szeretnék nõgyógyászhoz menni".
18 éves kor után sem csinálnak semmit, ha az ember még szûz. Én 21 vagyok és szûz, de még ha panasszal megyek is, akkor is csak akkor vizsgál meg (UH-n kívül), ha nagyon indokoltnak látja.
Valami bajra gyanakszol? Vannak tüneteid, ha igen, mi, vagy mik azok?
Elõzõ vagyok. Egyébként sok lány példát vehetne Rólad, hogy így törõdsz az egészségeddel!!! Csak így tovább! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szûz vagyok, semmi tünetem nincs, csak kíváncsi vagyok, hogy minden rendben van e velem, úgyhogy akkor inkább még várok :) Még egyszer köszönöm
A Szüzesség dologba tudok segíteni írj üzenetet ;DDD 15/f
maradj már 15 f. mit tudhatsz te?

Hogyan mondjam el szuleimnek, hogy ujra egyut vagyok a volt baratomal, hogy ne tiltsanak el tole?

Az elso alkalomal nagyon kiakadtak a szuleim amikor megtudtak ,hogy baratom van.Eleg szigoruak,meg is ertem mert feltenek! A baratom es koztem 8 ev van es ep ez a baj...!Pedig mi nagyon szeressuk egymast es tenyleg nem eroltet ram semi olyant amit en nem szeretnek es nagyon rendes,csak ezt a szuleim nem ertik meg.

Legjobb válasz: Manapság sok olyan hír van a médiában hogy annak a 15-18 év közti lánynak vagy 5-10 évvel idõsebb barátja lefeküdt vele nem védekeztek és 16-17 évesen vagy még fiatalabb és terhes. Vagy megerõszakolta vagy bántalmazta valamiért. Valahogy megértem a szülõket ilyen téren, de ha a párod tudna nekik bizonyítani hogy igen is megbízható akkor azért adhatnának nektek esélyt. Szerintem beszéld meg a szüleiddel hogy legalább esélyt adjanak arra hogy a párod bizonyíthasson. Ha elmúltál legalább 16 akkor szerintem már nem kellene ennyire szigorítani.

Manapság sok olyan hír van a médiában hogy annak a 15-18 év közti lánynak vagy 5-10 évvel idõsebb barátja lefeküdt vele nem védekeztek és 16-17 évesen vagy még fiatalabb és terhes. Vagy megerõszakolta vagy bántalmazta valamiért. Valahogy megértem a szülõket ilyen téren, de ha a párod tudna nekik bizonyítani hogy igen is megbízható akkor azért adhatnának nektek esélyt. Szerintem beszéld meg a szüleiddel hogy legalább esélyt adjanak arra hogy a párod bizonyíthasson. Ha elmúltál legalább 16 akkor szerintem már nem kellene ennyire szigorítani.
16 évesen elég sok az a 8 év... Szerintem valami korodbelit keressél inkább. 19 vagyok de az 5 évet határ esettnek érzem az én koromban.
Ha ennyire szuper a csávó, akkor miért "VOLT BARÁT"?
Ne mondd el. Szerintem semmi közük hozzá.
A kérdező hozzászólása: hat mar betoltotem a 16:P csak sok irigy ember van manapsag akik nem birjak nezni hogy mas boldog es ezert "szart kevernek". De ha nem mondom el akkor felek h valaki mastol tudjak meg es akkor megint baj lesz belole! Es ha elmondom attol felek hogy akkor elvalasztanak ujra minket...es en nem szeretnem!de ezt ok nem ertik meg hogy tenyleg szeresuk egymast!Amugy a szuleim is latasbol ismerik ot

A barátomnál szeretnék aludni. Hogyan mondjam el szüleimnek?

Mikor apum mindig azt mondja, hogy ugye nem feküdtél le vele.. 4 honapja vagyunk együtt, szüleim is szeretik.18L

Legjobb válasz: Mond meg a szüleidnek az igazat:ha már lefeküdtél vele,akkor már mindegy,ha még nem,akkor azt pedig nem csak éjjel lehet csinálni. Tehát ha elengednek hozzá,akkor is lefekhetsz vele. Ja,és mellesleg ne felejtsetek el védekezni!

Mond meg a szüleidnek az igazat:ha már lefeküdtél vele, akkor már mindegy, ha még nem, akkor azt pedig nem csak éjjel lehet csinálni. Tehát ha elengednek hozzá, akkor is lefekhetsz vele. Ja, és mellesleg ne felejtsetek el védekezni!
elõbb anyukádnak mondd el, hogy mit szeretnél, õ talán megtudja gyõzni apukádat is. és mutasd azt, hogy nem csinálsz semmi ostobaságot, hogy megbízhatnak benned.
18 éves vagy, nehogy már ennyire féltsenek, hogy nem feküdhetsz le vele?...! Meg nem aludhatsz ott, tudom-tudom attól, hogy valaki 18 éves még nem jelenti azt, hogy felnõtt gondolkozásra vall is a viselkedése, de akkor is számomra durva, hogy nem engednek ott aludni nála... 14L
18 éves vagy, megbízhatnának benned igazán! Nyugodtan mond el anyukádnak, hogy a barátodnál szeretnél aludni és ne féltsen, felnõtt ember vagy és tudsz magadra vigyázni, tudod, hogy mit akarsz és mit nem.
Engem 16 évesen 3 hónap után engedtek ottaludni. Tudták nagyon jól, hogyha szexelni akarok, akkor nappal is megteszem, és akár 1 nap után is. Mondjuk nem voltam már szûz mikor együtt aludtunk akkor, de ezt tudták is.
Nekem is ilyeneket mondanak, én is 18 vagyok..nem aludhatok nála, õ sem nálunk. De én szeptemberben költözöm.
Én is 18 vagyok. Én csak bejelentettem, hogy itt alszik a pasim vagy hogy megyek én hozzá. Mondjuk mi mindig is így voltuk, nem kellett semmit kérni, mindig meg volt minden engedve, mégsem lettem olyan "elfajzott" és szerintem épp azért, mert minden szabadságom megvolt. Ha meg szeretik a szüleid, akkor mondd el nekik, hogy tisztában lehetnek vele, hogy vigyázni fog rád meg nem leszel nála rossz helyen. Hány éves a barátod?
Anya! Szombaton este elmegyünk bulizni a csajokkal és Lillánál alszunk. Majd holnap délután jövök csak haza. Puszi. Másnap mikor hazajösz a barátodtól akkor meg elmeséled hogy lefeküdtél a barátoddal. Vagy hívdd át õt hozzád aludni. És ismételdd meg párszor aztán majd megszokják anyudék és késöbb nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat amugy ö 23 éves

Mit mondjak a szüleimnek, hogy megengedjék, hogy a barátomnál aludhassak?

A legjobb barátomnál szeretnék aludni,de nem tudom,hogy hozzam fel a dolgot a szüleimnek,mert a legjobb barátom fiú és mindenki azt hiszi,hogy több van köztünk barátságnál(na jó,talán tényleg több van,de nem beszéltünk még erről és ez a helyzet nekünk így tök jó jelenleg). Jövő hétvégén a szülei elutaznak külföldre és mondta,hogy ott alhatnék náluk. Már aludtunk együtt osztálykiránduláson,de ott mégsem voltunk kettesben... Hogy beszéljem meg a szüleimmel? Mind a ketten 14 évesek vagyunk,11 éve ismerjük egymást a sráccal.

Legjobb válasz: sehogy. akár szimpla barát akár nem nem fogják engedni hogy szülöi felügyelet nélkül egyedül legyetek. inkább azt beszéld meg a szüleiddel, hogy õ hadd legyen nálatok

sehogy. akár szimpla barát akár nem nem fogják engedni hogy szülöi felügyelet nélkül egyedül legyetek. inkább azt beszéld meg a szüleiddel, hogy õ hadd legyen nálatok
Szerintem ezt sehogy nem fogják megengedni. Fõleg, hogy nem figyel rátok felnõtt. Biztosan nem sok jóra gondolnak, ha két 14 éves ellenkezõ nemû fiatal felügyelet nélkül kettesben van egy üres lakásban.
És miért pont akkor akarsz ott aludni, amikor az egész házban-lakásban nincs egyetlen felnõtt sem, ha valóban "csak aludni" akartok? "Aludni" lehet együtt olyankor is, amikor felnõtt is van a másik szobában! :) )) Nem vagy te egy kicsit csalafinta?
aztán elõkerülne egy két sörös üvegvagy boros üveg és máris más lenne a véleményed
Szerintem 14 évesen még egyikünk sincs ilyesmire felkészülve! 1-2 évvel ezelõtt még meglehet, hogy a mamájuk a konyhai nagykéstõl is óvta õket, most egy az együtt-alváson jár az esze! Bocs. Nagyon korainak tartom attól függetlenül, hogy tudom, a mai fiatalok hamarabb érnek, mint az én koromban.
mond azt hogy az egyik barátnõdnél vagy:) ennyi!;)
És szerinted 1 olyan srác aki állandóan váltogatja a nõit tényleg csak azért hív át pont akkor mikor egyedül van otthon h beszélgessetek?? Egyelek meg de naív vagy
14-es.Egyáltalán nem értek egyet veled, még hazugságra is biztatod!Gondolkodj már 14éves!van ágya aludjon otthon.Neki még az a doga tanuljon nem belevetni magát az éjszakába!
Semmit.Ugy sem fogja megengedni.És teljesen IGAZA van!
A kérdező hozzászólása: A barátnõjével elég gyakran "együtt szokott aludni". Nála nem tart sokáig egy-egy barátnõ, nem éppen a komoly kapcsolatok híve.
Hát igen. Kicsit gyanus h téged hív át a barátnõje helyett. Am meg sehogy. Nem vagyok öreg (22/N) de nekem még 18 évesen este tízre otthon kelett lennem és még 20 évesen is megmondta édesapám h nem alhatok a párommal mert még csak 3 hete vagyunk 1ütt.
Barátnõje van? Akkor miért nem vele akar együtt aludni? Nem tudom, milyen "kapcsolatuk", de vigyázz, nehogy te legyél a gonosz harmadik.
A kérdező hozzászólása: Nem én hoztam fel, hogy aludjak náluk, hanem õ mondta, de még múlt héten.Akkor mondtam, hogy nekem nem jó a mostani hétvége és mondta, hogy akkor tegyük át a jövõ hétre. És tényleg nem történne semmi olyan, neki barátnõje van és nem is engedném neki, tudok magamra vigyázni és ismerem.
Õszintén. Anyu ez meg ez van, itt meg itt alszom. De ne csináljatok olyat, amire nem vagytok felkészülve!!!
A kérdező hozzászólása: De nálunk nem lehetünk, mert anya 8-kor már alszik és utána már szinte semmit nem lehet a házban csinálni, mert kiakad és elkezd üvöltözni...:S Az õ házukban pedig úgy sem lesz senki, nem zavarnánk senkit.
Hát persze, hogy hazugságra biztatja, hiszen a 14-es válaszoló sem lehet több 14-nél.

Mit mondjak a szüleimnek, hogy ne akarják, hogy itthon legyünk a barátommal? Kellemetlen

Általában náluk vagyunk,mert hatalmas a házuk,a szülei sosincsenek otthon és senki nem zavar minket.Nálunk meg folyton tele a ház,amúgy is alig férünk el és eddig kétszer volt itt a barátom,valaki 10 percenként nyitott be... Ráadásul a legutóbb nagyon kellemetlen volt,mert apa elkezdett vele beszélgetni és kiselõadást tartott neki arról,hogy a gazdagok mennyi felesleges dolgot vesznek és hogy pl. a barátom is megkapta a méregdrága autóját,pesig semmi szüksége rá és ehhez hasonlókat mondott.Nagyon ciki volt,mert köztudott,hogy a barátom családja tehetõs,ez látszik is rajta. Ma mondta anya,hogy többet is lehetnénk itt,mert neki nem tetszik,hogy csak aludni járok haza,de ezt sem én,sem a barátom nem szeretnénk. Mit mondjak,amivel lezárhatnánk ezt végleg? (Én 16 éves vagyok,a barátom 17)

Legjobb válasz: Pár alkalmat kibírhatnátok nálatok. Valószínûleg nem úgy gondolták õseid se, hogy azért hívd át, hogy kettesben mûveljetek dolgokat - ezért is nyitogattak be. Mondjuk hívd át ebédre, közben beszélgessetek, szerintem a családod azt hiányolja, hogy õk is megismerhessék. Már legalábbis ez elég evidens dolog, ha komoly a kapcsolat. És az is benne van, hogy a 16 éves lányát az ember még annyira nem szívesen tudja egy házban, kettesben a barátjával, még ha beletörõdik is. De ha tényleg alig vagy otthon, és kizárod a szüleidet az egész kapcsolatból, akkor ne csodálkozz, ha ócsárolják a pasidat és utálni fogják, mert az õ szemükben úgy jön le, hogy miatta nem vagy sose otthon.

Pár alkalmat kibírhatnátok nálatok. Valószínûleg nem úgy gondolták õseid se, hogy azért hívd át, hogy kettesben mûveljetek dolgokat - ezért is nyitogattak be. Mondjuk hívd át ebédre, közben beszélgessetek, szerintem a családod azt hiányolja, hogy õk is megismerhessék. Már legalábbis ez elég evidens dolog, ha komoly a kapcsolat. És az is benne van, hogy a 16 éves lányát az ember még annyira nem szívesen tudja egy házban, kettesben a barátjával, még ha beletörõdik is. De ha tényleg alig vagy otthon, és kizárod a szüleidet az egész kapcsolatból, akkor ne csodálkozz, ha ócsárolják a pasidat és utálni fogják, mert az õ szemükben úgy jön le, hogy miatta nem vagy sose otthon.
Minden normális szülõt zavarna, ha a 16 éves gyereke csak "aludni" járna haza. Elhiszem, hogy nagy a szerelem, de azért ti még mindig csak kamaszgyerekek vagytok, tudjátok már, hogy hol vannak a határok... A szüleid helyében konkrétan nem engedném azt, hogy mindig ott legyél a srácnál, majd annak is eljön az ideje, de 16 évesen még OTTHON laksz, nem másnál.
ez nagyon gáz :D semmit nem kell csinálnod, mond hogy jó, és ennyi
Iskolás vagy? Mondd, hogy tanultok együtt, és ott nagyobb a lehetõség a nyugodt tanuláshoz! Idõnként persze jelenjetek meg nálatok is, a barátod meg próbálja elviselni a családodat! Ilyen az, amikor két fiatal összejön, de el kell viselniük, meg kell szokniuk a párjuk teljesen más családi szokásait. Ha majd férjhez mégy egyszer, ez akkor is így lesz majd.
Az elsõ mondta meg a tutit. Helyeselni lelkesen, aztán beleszarni. Egyébként én nagyon ki lennék bukva, ha bármi miatt is kritizálnák a páromat. Ha valami nem tetszik nekik, akkor nem kell nézni. Amit ti igen jól meg is oldottatok.
Utolsónál a pont!

Mit mondjak a szüleimnek? Hogy beszéljek velük, ha eljöttem otthonról egy szó nélkül?

Reggel jöttem el,eredetileg 6-kor találkoznék a szüleimmel,amikor hazaérnek.De nem tudják,hogy már nem leszek otthon. 18/L

Legjobb válasz: Írhattál volna egy cetlit. Helyette telefonálhatsz nekik.

Írhattál volna egy cetlit. Helyette telefonálhatsz nekik.
18 éves vagy, de szó nélkül elköltözni bunkóság. Ha saját életet akarsz kezdeni, azt meg fogják érteni, és még talán segíteni is fognak, de beszéld meg velük. Ez így fair. Hacsak nincs baromi nagy gáz otthon, de egy megbeszélést akkor is megér a dolog. Gondold át még egyszer.
Írj nekik egy levelet, és indokold is meg, hogy miért mentél el, és miért éppen így. Azt felesleges írni nekik, hogy ne aggódjanak, úgyis fognak. Ennél többet nem tudok tanácsolni, ha nem mondod el, hogy miért kellett elmenned otthonról.
Mi az, hogy egy ideig? Elköltöztél a tudtuk nélkül vagy "csak" leléptél pár hétre?
Akkor menj haza. Most erre mit mondjunk?
Telefonon legalább beszélj velük ha már egy cetlit nem hagytál, halálra aggódják majd magukat, mennek a rendõrségre, esetleg keresnek kórházakban.
Miért mentél el?
Nagy 18 éves felnõtt vagy... Ja! F..szt! Nincs képed odaállni szüleid elé és elmondani? Mit képzelsz te magadról? A cuccaidat remélem kidobálják a francba!
Most megleptél! Miért ne látnád "soha többet" (??) a barátaid és ismerõseid??? Milyen döntést hoztál, hová költöztél?? :-O
Na, szép. Fogadni mertem volna, hogy megint egy meg nem értett tinipi...-ról van szó, aki az egyik függésbõl a másikba menekül; se szakmája, munkája, se megtakarítása és ennek ellenére képes felégetni maga mögött minden hidat azzal, hogy szó nélkül lelécel otthonról. Gratulálok! Tényleg felnõtt, megfontolt döntést hoztál... csak aztán ne sírjon késõbb se a szád.
akkor költözz össze barátoddal, majd ha lesz valami problémátok, konfliktusotok, szökj meg tõle is.....pff
Hogyan jelentheted ki ennyire biztosan, hogy ismered azt a férfit? A korodból ítélve, nem hiszem hogy olyan régóta vagytok együtt....persze hogy a legkedvesebb arcát mutatja, mert meg akar szerezni magának, az sem érdekli, hogy a szüleiddel állít szembe....tényleg rendes pasinak tûnik...
ÉS szerinted a pasinál minden hawaii mert van bejárónõ? Majd mereszted egy évig, amíg nem mész továbbtanulni! Szabályok mindenhol vannak! Majd egyszer visszapofázol és megtudod, milyen a te párod.
Rendes pasi, elment volna a szüleidhez, Jó napot XY vagyok, igen idõsebb, de szeretem a lányukat és leül velük egy kávéra beszélgetni! De ehhez nem volt bátorsága, mi?
Új életet akarsz kezdeni, mindent(és mindenkit) hátrahagysz?És ha lapátra tesz a pasid kihez fordulsz?Attól még hogy eljegyez (megjegyzem, szerintem ez csak mese habbal, hogy elhitesse mennyire szeret) nincs garancia arra, hogy pár év múlva nem dob ki. Mivel nem szóltál elõre a szüleidnek, esélytelen hogy nyugodtan reagáljanak.Most így utólag csak annyit tudsz tenni, hogy közlöd a tényeket.Csak semmi körítés, az a lényegen úgysem változtatna... Nem rosszindulatból mondom, de nekem ezzel a "mindent hátrahagyok, új életet kezdek" dologgal nincsenek pozitív tapasztalataim.Az esetek többségében pár év múlva visszamegy az illetõ a családjához, mert nem jöttek be a nagy remények...
Nem olvastam minden hsz-t, bocs ha már írták. Egy biztos: jó p*csa lehetsz, valószínûleg csak státusz-szimbólumnak és csak d*gni kellesz. 15 év múlva vagy az elsõ gyerek után mehetsz haza. Amint megereszkedsz itt-ott.
Mennyi idõs a párod? Mindig is furcsállottam a nagy korkülönbségeknél, hogy egy idõsebb, elvileg szellemileg érett, egzisztenciával rendelkezõ férfi mit eszik egy olyan kislányon, aki szinte még gyerek és gondoskodni kell róla. Mert hogy magadról nem tudsz, nincs munkád...Biztos vagy benne, hogy komolyan gondolja veled?
Nem vagy felnõtt, annak hiszed magad. Odaálltál volna a szüleid elé a te kedves pároddal, hogy ez a helyzet. De ezzel eljátszottad a bizalmukat, mindent! A párod szemében te mi vagy? Egy kis naiv kislány, aki menekül, könnyû behálózni, mert szar a családi élete. Majd ha jön egy NÕ, akkor leszel pattintva!
Na te aztán nagylány vagy! Legalább a rendörségen jelentsd be, hogy önszántadbol elköltöztél a szüleidtöl.
A kérdező hozzászólása: Nem bejárónõnek kellettem neki, az amúgy is van. Elég sok jel arra utal, hogy el akar jegyezni, ezzel kicsit jobban tisztában vagyok, mint te, 17.23. Jövõre kezdem az egyetemet és igen, õ tart el.De eddig is õ adott mindenre pénzt, szóval ez nem új dolog nálunk. Persze, hogy tartottam kicsit ettõl az egész költözéstõl, hiszen új életet kezdek és lehet, hogy sose látom többet az otthoni barátnõimet, ismerõseimet. Láttam a párom (szerintem) legrosszabb oldalát, õ is tudja, hogy milyen vagyok, tudja kezelni a hisztijeimet, bármit tehetek, elvisel.Bízom benne és tudom, hogy szeret (ezt azért észreveszi mindenki egy idõ után). Tudom, hogy egyszer szemtõl szemben kell beszélnem a szüleimmel, de erre még nem érzem késznek magam.
A kérdező hozzászólása: És csak mondjam meg, hogy most egy ideig nem látnak? Az a legrosszabb, hogy tudom, hogy anya nagyon ki fog borulni, apa pedig anyát fogja hibáztatni, mint mindig és miattam fognak veszekedni.
A kérdező hozzászólása: Kicsit bonyolult, hogy miért döntöttem úgy, hogy eljövök onnan. Haza nem akarok menni, épp ezért jöttem el. Elköltöztem, egy szó nélkül, bár a legtöbb dolgom ott maradt.
Szerintem, ha 18 évesen annyira korrekt felnõttnek érzed magad, hogy ripsz-ropsz elköltözöl, akkor legyen benned annyi tisztesség, hogy ezt a szüleid szemébe mondod. Jelenleg egy hisztis tini vagy, semmi más. Így meg tökmindegy, milyen úton-módon és mit hadoválsz, az is maradsz. A felnõtt döntésekhez normális kommunikáció kell és nem néhány bugyi meg zokni egy hátizsákban és futás! El lehet költözni 18 évesen (olyan mondja neked, aki megtette), de akkor ne úgy szökj meg, mint egy kis óvodás. Tervezd meg, hogy fogsz élni, ültesd le õket, mondd el, hogy mi a terved, majd váltsd valóra. Ez így egy vicc, semmi más.
Ez így elég gyerekes..... Ha valami problémád van a szüleiddel, akkor beszéld meg velük, ha tényleg megoldhatatlan problémáról beszélünk (ezt nem tudjuk, nem beszélsz róla), akkor költözz el, de az nem megoldás, hogy se szó se beszéd lelépsz....
A kérdező hozzászólása: Ha elmondtam volna nekik, megpróbáltak volna visszatartani. A cuccaimmal azt csinálnak, amit akarnak.Nincs szükségem rájuk. Van egy komoly kapcsolatom hosszabb ideje, de a barátomat nem annyira kedvelik a szüleim, mert idõsebb nálam és anya azt hiszi, hogy uralkodik felettem és csak kihasznál.Apa szerint meg "bûnözõ", mert tisztességes úton nem lehet valakinek ennyi pénze. Szóval azt nem mondhatnám, hogy a családból bárki támogatta volna a kapcsolatunkat. Otthon a szüleimmel mindenen összevesztünk, mindenbe bele próbáltak szólni és nem tudtam tovább ott maradni.Próbáltam velük beszélni régebben többször is, de semmi eredménye nem lett a dolognak. A párom már többször mondta, hogy költözzek hozzá, most megtettem.
Aztán ha párod kidob, akkor cseszheted. Egy pasi miatt nem hagyhatod el a családod, de megtetted, majd rájössz, hogy nem volt jó ötlet.
Továbbra is az a véleményem, hogy egy felnõtt nõ vállalja a tettei következményeit, kiáll a döntései mellett és nem megszökik. Ha úgy gondolod, a kapcsolatod egy felnõtt kapcsolat, amire építhetsz úgy, hogy elköltözöl otthonról, akkor ezt lehet civilizáltan is tenni. Ez a lépésed nem fog tiszteletet kiváltani a szüleidbõl, az egészen biztos. Nem azért, mert nem szeretik a választottad, hanem mert úgy viselkedsz, mint egy gyerek. Ha el akarsz menni, akkor az a korrekt, ha megvárod, míg hazaérnek, esetleg a párod is odajön és elmondjátok ketten, hogy összeköltözünk, mert így döntöttünk. Majd elköszönsz, fogod a cuccod és megpróbálsz normál hangnemben elbúcsúzni, megbeszélve a részleteket, hogy mikor találkoztok legközelebb stb. Ez így egy szexfüggõ, elvakult tinilány szökésének tûnik, aki azt hiszi, hogy cukorból van a kerítés és minden habos-babos a nagyvilágban, csak a gonosz szülõk ilyen érthetetlenek.
A kérdező hozzászólása: Mivel elég valószínû, hogy eljegyez, ezért nem gondolom, hogy ki akarna dobni. Tök jó, amit leírtál, utolsó.Csak az a gond, hogy apáékkal ez nem mûködne, tekintve, hogy utálják a barátomat és próbálnak mindenben irányítani.Próbáltak volna lebeszélni errõl az egészrõl és csak egy újabb veszekedésünk lett volna. Hirtelen döntöttem, addig akartam cselekedni, amíg elég bátornak éreztem magam hozzá.Elegem volt abból, hogy mindent ezerszer átgondolok és mérlegelek.
szóval most vagy 18, a pasid meg akkor kb 40 eljegyez? ahha. kell neki egy bejárnõ otthonra. tanulsz még? dolgozol? a pasid tart el?
Egyetértek a többiekkel. Ilyen nagy döntést ne hozz a pillanat hevében, fõleg gyorsan, mielõtt meggondolom magam-alapon, és egy kis veszekedéstõl sem kell félni, hacsak nem vernek és fojtogatnak. Amíg egy alapos beszélgetéshez sincs lelkierõd, nem állsz készen egy költözésre sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!