Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam a szüleimnek (372 db)

Pszichológushoz szeretnék menni, de nem tudom, hogy mondjam a szüleimnek?

Szeretnék keresni, és eljárni egy pszichológushoz, de ez ugye a szüleim tudta, és segítsége nélkül lehetetlen. Nem tudom viszont, hogy hogy mondjam nekik. Eléggé szarul érzem magam mostanában, és egyre inkább érzem magamon, hogy el kéne mennem, de ha beszélnék errõl anyáméknak, tuti elkezdenének faggatni, miért, és errõl nem szeretnék velük beszélni.

Legjobb válasz: Kegyes hazugság valami olyat füllenteni, amit nem tartasz cikinek. Ha esélyét sem látod, hogy a szüleid segíteni tudnának, akkor ne a valós okot tárd föl. Viszont hihetõ, és alapos sztorit kell kitalálnod, mert alkalmanként 6-10 ezer Ft-ra lesz szükséged.

Kegyes hazugság valami olyat füllenteni, amit nem tartasz cikinek. Ha esélyét sem látod, hogy a szüleid segíteni tudnának, akkor ne a valós okot tárd föl. Viszont hihetõ, és alapos sztorit kell kitalálnod, mert alkalmanként 6-10 ezer Ft-ra lesz szükséged.
A kérdező hozzászólása: Föltártam már, a fõ okot ami miatt depressziósnak érzem magam anyának, de semmi olyat nem tudott mondani, amivel segítene. Sok olyan dolog van ami nem hagy nyugodni, és tényleg nem olcsó dolog, de már nagyon hosszú idõ óta nem hagynak nyugodni a dolgok, és ebbõl állnak a mindennapjaim, hogy azok miatt kínzom önmagam.
Depresszióra sajnos valószínûleg gyógyszer is kellhet, ezért pszichiátert érdemes felkeresni, mert csak õ írhat gyógyszert, mellette õ általában terapeuta is. OEP támogatotthoz, tudtommal beutaló sem kell.
15 évesnek ne ajánlgassunk gyógyszert, köszi. szerintem vagy mondd neki, hogy nem tudod, hogy mi lehet a baj, csak általános rossz közérzet, vagy nyomaszt úgy minden, és szeretnéd megbeszélni egy pszichóval. szerintem ez elég elfogadható. vagy pedig az elsõ alkalommal mondj otthon valami mást, mondjuk hogy moziba mész a barátnõddel, és meglátod, hogy egyáltalán akarod-e. vagy lehet, hogy a pszichótól kapsz jó tanácsot, hogy hogyan tálald otthon úgy, hogy ne pánikoljanak be. szerintem ingyeneshez menj. klinika, kórház, meg külön ilyen szakrendelés is van. azt figyeld, hogy ne a befekvõ részleget látogasd meg:) sok sikert.
Szerintem bátran mondd meg. Nincs benne semmi szégyellnivaló. Inkább büszkék lehetnek rád, hogy akarsz tenni saját magadért. Ahogy az utolsó mondja, a háziorvosodat is megkérdezheted, hogy tud-e ajánlani sztk-s pszichológust, illetve ami még nagyon hasznos lehet, az az iskolapszichológus. Õt ha megkeresed, pár alkalommal el is járhatsz hozzá, és õ tud beszélni a szüleiddel arról, hogy kéne neked egy rendes terapeuta.
Van iskolapszichológus, ami ingyen van, és szerintem a szüleid sem fognak tudni róla, ha heti 1-2x elmész hozzá.
Elõször is, legyenek céljaid! Legyen valami értelme a létezésednek. Nézd meg ezt a két filmet, komolyan sokat segíthet. Mi a csudát tudunk a világról? A titok.
A kérdező hozzászólása: Rendben, megnézem õket. Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :) Sok jó ötletet adtatok

Hogy mondjam a szüleimnek, hogy 17 évesen terhes vagyok?

Már attól kiakadtak mikor lefeküdtem a barátommal de ett?l nagyon idegesek lesznek.Hogy mondjam el???Barátomnak se mondtam még el...

Legjobb válasz: Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?

Ha a védekezés nélküli szexhez elég bátor voltál, akkor a szüleidtõl már csak nem ijedsz meg?
Anyu, apu, Kevinke, Gazsika, Szamanta, Lukasz, Ronaldó, Dzsenifer, Shakira! Gyertek ide, az Armandóval mondani szeretnénk valamit!
Ne is foglalkozz ezzel a sok idiótával! Legelõször is, mond meg a barátodnak, majd ketten szépen mondjátok el a szüleiteknek!Fõ az õszinteség, kicsit ki lesznek akadva ez tény, de kibírjátok. A másik dolog meg, jól át kell gondolni, hogy meg e tartod, vagy elveteted esetleg örökbe adod.
Már értem, miért voltak kiakadva, amikor lefeküdtél a barátoddal.
- Anya, apa akartok unokát? - Nem! - Pedig lesz :p trollface
Mond nekik hogy Kedves nagymama és nagypapa, gratulálok a kisunokához!!! :) ))
mindenki úgybeszél mintha megszülné. Irány az abortusz, ennyi idõsen tökfölösleges a gyerek, még akkor is ha 27 lennél.
18:42 27 nél tök fölösleges a gyerek! Te nem vagy normális.
50-80 évvel ezelõtt 17 évesen már rég férjnél voltak a nõk, sõt jöttek a gyerekek. Most meg ha valakinek 17 évesen becsúszik, mindenki ki van akadva. Nagy marhaság. Most lehet, hogy nehéz lesz, de pár év múlva már nagyon nagy ajándéknak fogod érezni a gyereket! Azt sem felejtsd el, hogy öreg korodban õ lesz a támaszod...ha elteted, egész éltedben kísérteni fog a gondolat, hogy "megölted" a gyereked.
-Anyu, apu, terhes lettem, de n e akadjatok ki jó? Na valahogy így. Aztán próbáld adni a szende kislányt, hátha nem kapsz apádtól pofont. Bár én tuti lekeverné neked párat.
Gratulálok, büszkék lehettek magatokra.
15:27 igazad van!! Mond el minnél hamarabb, Elöbb a szüleidnek, aztán a barátodnak.Ha normális szüleid vannak vagy azt mondják hogy tarsd meg, vagy majd õk lesznek a szülõ, de benne van a pakliban hogy elkellvetetned mert hogy még 17 vagy és nem te döntöd el. Hihetetlen felelõtlenek voltatok, az egész életedet elrontottad ezzel.....:) Helyesírásért bocsi:) 23/L
Ha tudták, hogy dugtok, nem fognak ettöl sem meglepödni. Ti meg vállaljátok a babát!
Jól elkuurtad az életedet, vagy a segélyre pályázol? Jó úton haladsz
elõször beszéld meg a barátoddal a dolgot és szerintem együtt mondjátok el a szüleiteknek...én a helyedben ezt tenném /L
Gratulálok kedves anyuka :)
Ez most komoly? Mert ha igen legjobb az õszinteség, minden esetben.
xD

Hogyan mondjam a szüleimnek hogy el szeretnék menni egy házibuliba, hogy ne rögtön arra gondoljanak hogy mindenki részeg lesz és szexel?

Legjobb válasz: Talán ne úgy indíts, hogy anya elmennék házibuliba xy-hoz, de ne aggódj, nem olyan részegen szexelõs buli lesz, mert akkor kiakad. Mondd, hogy lesz xy-nál egy kis házibuli, max ennyi meg ennyi ember lesz (lehet ám lefelé kerekíteni, ha nagyon soknak tûnik). Ennyi és ennyi embert ismersz ott, ezekkel és ezekkel mennél oda. Ha szeretné, fel is hívod ha odaértél és mondjuk éjjel 1-re hazaérsz. De akkor már legyél nagyon pontos.

Talán ne úgy indíts, hogy anya elmennék házibuliba xy-hoz, de ne aggódj, nem olyan részegen szexelõs buli lesz, mert akkor kiakad. Mondd, hogy lesz xy-nál egy kis házibuli, max ennyi meg ennyi ember lesz (lehet ám lefelé kerekíteni, ha nagyon soknak tûnik). Ennyi és ennyi embert ismersz ott, ezekkel és ezekkel mennél oda. Ha szeretné, fel is hívod ha odaértél és mondjuk éjjel 1-re hazaérsz. De akkor már legyél nagyon pontos.
Ismerve a mai állapotokat, szerintem én sem engednélek :-(( Sajnálom.
Mond azt hogy egy barátodnál lesz egy kis összejövetel és ott szeretnél aludni. Hány éves vagy amúgy? mert a szülõk elsõsorban ide engedik el a fiatalokat nem egy nyilvános helyre. Szóval szerintem könnyû dolgod lesz.
fontos h tudjuk azt h hány éves vagy? ill. h helyben van e a házibuliba tehát nincs 3várossal odébb mint ahol laksz? Lesznek e bnõk ott stb..? Kinél fogsz aludni? Én általában mindig úgy mondtam h anya meghívtak egy tök jó házibuliba :) itt lesz a városunkban falunkban nem messze tõlünk kb 20percre ott lesz a bnõim (legalább 3-4embert sorolj fel) és utána megmondod h nem alszom ott vagy ha igen akkor a bnõim is ott fognak aludni :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Hány éves vagy és hol lenne a buli?:)
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok, és messze lenne, busszal mennénk oda meg vissza is, és délutántól délutánig tartana.
Beszéld meg a házigazda szüleivel, hogy hívják fel a te szüleidet, és beszéljék meg, milyen feltételekkel zajlana a buli. Egy szülõ sokkal inkább hitelt ad egy másik szülõ szavának.
Hát jobb esetben ismerik legalább hírból, sztorikból a haverjaidat, akkor nem lehet gond, ha tényleg nem egy orgia lenne a parti. Ismeretlenekhez ne csodálkozz, ha nem engednek. Engem simán elengedtek mindig, mert tudták kikkel, kikhez megyek, na meg ugye alapból megbízható gyerek voltam, tehát mitõl féltettek volna. :D És szerintem valahol itt lehet a kulcsa a dolognak. Ha a bizalom nincs meg, akkor is megszívtad, építsd ki valahogy a kövi buliig. :S

Hogy mondjam a szüleimnek?

Üdv! Az a helyzet, hogy az egyik osztálytársamnál fogok aludni pár haverommal, és ennek az osztálytársamnak lesz addigra vízipipája, a szülei megengedik neki kővel és kókusz szénnel. Nos, én úgy gondolom az évi egyszeri vízipipa nem nagy dolog. Eddig tényleg nem mentem bele semmi ilyen hülyeségbe, kínáltak már cigivel is(többször is), de nem láttam értelmét. Viszont szerintem a vízipipa jó hangulatot teremt, így ezért próbálnám ki. Ugye hülyén jönne ki, ha a szüleim az osztálytársam szüleitől tudnák meg, hogy vízipipáztam, tehát ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Nem leszel ettõl nagyobb fiú/lány. Hagyd a 3.14csába! Ha cikiznek miatta, a haverokat is!

Nem leszel ettõl nagyobb fiú/lány. Hagyd a 3.14csába! Ha cikiznek miatta, a haverokat is!
egyszerû!:) a szülõknek elég a buli után megtudni;)
Nagyon utálom a cigit, de a vízipipát az íze miatt szeretem- nekem is van-, és egy házibuliban, ha az ember pár havonta 1x csinálja, szerintem nem lesz belõle gond. Gondolom nem mennek érted a szüleid, hiszen már nagy vagy, úgyhogy amint hazaértél, és megkérdik, milyen volt a buli, meséld el, hogy kapott a haverod egy vízipipát, szóval kipróbáltad. Én biztos így oldanám meg a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! Nos, ez a buli végül is elmarad, majd csak Szilveszterkor fogok ott aludni pár haverral. Nem azért szeretném kipróbálni, hogy nagyfiú legyek, egyszerûen kíváncsi vagyok(nem tudom milyen lehet az ízesített füst). A cigire nem vagyok kíváncsi, naponta érzek az utcán büdös füstöt, arra sincsen szükségem, hogy lenyugtasson. Tudom, a vízipipa ugyanolyan káros mint a cigi, azért gondolom a shiazo kõ és a természetes kókuszszén javít rajta. Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Hogyan mondjam a szüleimnek, hogy nőgyógyászhoz szeretnék menni?

15 éves lány vagyok, és kíváncsi vagyok rá, hogy minden rendben van e velem, viszont nem tudom, hogy mit csináljak, csak úgy jelentkezzek be valahova, vagy előbb kérdezzem meg anyukámat, vagy mit csináljak. :$

Legjobb válasz: Elég csak anyukádnak elmondanod. De ez egy hosszabb beszélgetés lesz. Ugyanis nõgyógyászhoz csak 18 éves kortól kell járni, vagy amikortól már nem vagy szûz. Elõtte csak ha valami betegséged van. Ha nincs tüneted, akkor nem fogja érteni, minek akarsz menni, rákszûrésre ilyenkor még nincs szükség, nemi úton terjedõ betegséged nem lehet, terhes nem lehetsz. Ha valamilyen panaszod van (viszketés, vagy esetleg már beállt a ciklusod, de kimaradt a menzeszed), akkor egyszerû, "anya, valami nem stimmel, nagyon viszketek, szeretnék nõgyógyászhoz menni".

Elég csak anyukádnak elmondanod. De ez egy hosszabb beszélgetés lesz. Ugyanis nõgyógyászhoz csak 18 éves kortól kell járni, vagy amikortól már nem vagy szûz. Elõtte csak ha valami betegséged van. Ha nincs tüneted, akkor nem fogja érteni, minek akarsz menni, rákszûrésre ilyenkor még nincs szükség, nemi úton terjedõ betegséged nem lehet, terhes nem lehetsz. Ha valamilyen panaszod van (viszketés, vagy esetleg már beállt a ciklusod, de kimaradt a menzeszed), akkor egyszerû, "anya, valami nem stimmel, nagyon viszketek, szeretnék nõgyógyászhoz menni".
18 éves kor után sem csinálnak semmit, ha az ember még szûz. Én 21 vagyok és szûz, de még ha panasszal megyek is, akkor is csak akkor vizsgál meg (UH-n kívül), ha nagyon indokoltnak látja.
Valami bajra gyanakszol? Vannak tüneteid, ha igen, mi, vagy mik azok?
Elõzõ vagyok. Egyébként sok lány példát vehetne Rólad, hogy így törõdsz az egészségeddel!!! Csak így tovább! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szûz vagyok, semmi tünetem nincs, csak kíváncsi vagyok, hogy minden rendben van e velem, úgyhogy akkor inkább még várok :) Még egyszer köszönöm
A Szüzesség dologba tudok segíteni írj üzenetet ;DDD 15/f
maradj már 15 f. mit tudhatsz te?

Hogyan mondjam el szuleimnek, hogy ujra egyut vagyok a volt baratomal, hogy ne tiltsanak el tole?

Az elso alkalomal nagyon kiakadtak a szuleim amikor megtudtak ,hogy baratom van.Eleg szigoruak,meg is ertem mert feltenek! A baratom es koztem 8 ev van es ep ez a baj...!Pedig mi nagyon szeressuk egymast es tenyleg nem eroltet ram semi olyant amit en nem szeretnek es nagyon rendes,csak ezt a szuleim nem ertik meg.

Legjobb válasz: Manapság sok olyan hír van a médiában hogy annak a 15-18 év közti lánynak vagy 5-10 évvel idõsebb barátja lefeküdt vele nem védekeztek és 16-17 évesen vagy még fiatalabb és terhes. Vagy megerõszakolta vagy bántalmazta valamiért. Valahogy megértem a szülõket ilyen téren, de ha a párod tudna nekik bizonyítani hogy igen is megbízható akkor azért adhatnának nektek esélyt. Szerintem beszéld meg a szüleiddel hogy legalább esélyt adjanak arra hogy a párod bizonyíthasson. Ha elmúltál legalább 16 akkor szerintem már nem kellene ennyire szigorítani.

Manapság sok olyan hír van a médiában hogy annak a 15-18 év közti lánynak vagy 5-10 évvel idõsebb barátja lefeküdt vele nem védekeztek és 16-17 évesen vagy még fiatalabb és terhes. Vagy megerõszakolta vagy bántalmazta valamiért. Valahogy megértem a szülõket ilyen téren, de ha a párod tudna nekik bizonyítani hogy igen is megbízható akkor azért adhatnának nektek esélyt. Szerintem beszéld meg a szüleiddel hogy legalább esélyt adjanak arra hogy a párod bizonyíthasson. Ha elmúltál legalább 16 akkor szerintem már nem kellene ennyire szigorítani.
16 évesen elég sok az a 8 év... Szerintem valami korodbelit keressél inkább. 19 vagyok de az 5 évet határ esettnek érzem az én koromban.
Ha ennyire szuper a csávó, akkor miért "VOLT BARÁT"?
Ne mondd el. Szerintem semmi közük hozzá.
A kérdező hozzászólása: hat mar betoltotem a 16:P csak sok irigy ember van manapsag akik nem birjak nezni hogy mas boldog es ezert "szart kevernek". De ha nem mondom el akkor felek h valaki mastol tudjak meg es akkor megint baj lesz belole! Es ha elmondom attol felek hogy akkor elvalasztanak ujra minket...es en nem szeretnem!de ezt ok nem ertik meg hogy tenyleg szeresuk egymast!Amugy a szuleim is latasbol ismerik ot

A barátomnál szeretnék aludni. Hogyan mondjam el szüleimnek?

Mikor apum mindig azt mondja, hogy ugye nem feküdtél le vele.. 4 honapja vagyunk együtt, szüleim is szeretik.18L

Legjobb válasz: Mond meg a szüleidnek az igazat:ha már lefeküdtél vele,akkor már mindegy,ha még nem,akkor azt pedig nem csak éjjel lehet csinálni. Tehát ha elengednek hozzá,akkor is lefekhetsz vele. Ja,és mellesleg ne felejtsetek el védekezni!

Mond meg a szüleidnek az igazat:ha már lefeküdtél vele, akkor már mindegy, ha még nem, akkor azt pedig nem csak éjjel lehet csinálni. Tehát ha elengednek hozzá, akkor is lefekhetsz vele. Ja, és mellesleg ne felejtsetek el védekezni!
elõbb anyukádnak mondd el, hogy mit szeretnél, õ talán megtudja gyõzni apukádat is. és mutasd azt, hogy nem csinálsz semmi ostobaságot, hogy megbízhatnak benned.
18 éves vagy, nehogy már ennyire féltsenek, hogy nem feküdhetsz le vele?...! Meg nem aludhatsz ott, tudom-tudom attól, hogy valaki 18 éves még nem jelenti azt, hogy felnõtt gondolkozásra vall is a viselkedése, de akkor is számomra durva, hogy nem engednek ott aludni nála... 14L
18 éves vagy, megbízhatnának benned igazán! Nyugodtan mond el anyukádnak, hogy a barátodnál szeretnél aludni és ne féltsen, felnõtt ember vagy és tudsz magadra vigyázni, tudod, hogy mit akarsz és mit nem.
Engem 16 évesen 3 hónap után engedtek ottaludni. Tudták nagyon jól, hogyha szexelni akarok, akkor nappal is megteszem, és akár 1 nap után is. Mondjuk nem voltam már szûz mikor együtt aludtunk akkor, de ezt tudták is.
Nekem is ilyeneket mondanak, én is 18 vagyok..nem aludhatok nála, õ sem nálunk. De én szeptemberben költözöm.
Én is 18 vagyok. Én csak bejelentettem, hogy itt alszik a pasim vagy hogy megyek én hozzá. Mondjuk mi mindig is így voltuk, nem kellett semmit kérni, mindig meg volt minden engedve, mégsem lettem olyan "elfajzott" és szerintem épp azért, mert minden szabadságom megvolt. Ha meg szeretik a szüleid, akkor mondd el nekik, hogy tisztában lehetnek vele, hogy vigyázni fog rád meg nem leszel nála rossz helyen. Hány éves a barátod?
Anya! Szombaton este elmegyünk bulizni a csajokkal és Lillánál alszunk. Majd holnap délután jövök csak haza. Puszi. Másnap mikor hazajösz a barátodtól akkor meg elmeséled hogy lefeküdtél a barátoddal. Vagy hívdd át õt hozzád aludni. És ismételdd meg párszor aztán majd megszokják anyudék és késöbb nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat amugy ö 23 éves

Mit mondjak a szüleimnek, hogy megengedjék, hogy a barátomnál aludhassak?

A legjobb barátomnál szeretnék aludni,de nem tudom,hogy hozzam fel a dolgot a szüleimnek,mert a legjobb barátom fiú és mindenki azt hiszi,hogy több van köztünk barátságnál(na jó,talán tényleg több van,de nem beszéltünk még erről és ez a helyzet nekünk így tök jó jelenleg). Jövő hétvégén a szülei elutaznak külföldre és mondta,hogy ott alhatnék náluk. Már aludtunk együtt osztálykiránduláson,de ott mégsem voltunk kettesben... Hogy beszéljem meg a szüleimmel? Mind a ketten 14 évesek vagyunk,11 éve ismerjük egymást a sráccal.

Legjobb válasz: sehogy. akár szimpla barát akár nem nem fogják engedni hogy szülöi felügyelet nélkül egyedül legyetek. inkább azt beszéld meg a szüleiddel, hogy õ hadd legyen nálatok

sehogy. akár szimpla barát akár nem nem fogják engedni hogy szülöi felügyelet nélkül egyedül legyetek. inkább azt beszéld meg a szüleiddel, hogy õ hadd legyen nálatok
Szerintem ezt sehogy nem fogják megengedni. Fõleg, hogy nem figyel rátok felnõtt. Biztosan nem sok jóra gondolnak, ha két 14 éves ellenkezõ nemû fiatal felügyelet nélkül kettesben van egy üres lakásban.
És miért pont akkor akarsz ott aludni, amikor az egész házban-lakásban nincs egyetlen felnõtt sem, ha valóban "csak aludni" akartok? "Aludni" lehet együtt olyankor is, amikor felnõtt is van a másik szobában! :) )) Nem vagy te egy kicsit csalafinta?
aztán elõkerülne egy két sörös üvegvagy boros üveg és máris más lenne a véleményed
Szerintem 14 évesen még egyikünk sincs ilyesmire felkészülve! 1-2 évvel ezelõtt még meglehet, hogy a mamájuk a konyhai nagykéstõl is óvta õket, most egy az együtt-alváson jár az esze! Bocs. Nagyon korainak tartom attól függetlenül, hogy tudom, a mai fiatalok hamarabb érnek, mint az én koromban.
mond azt hogy az egyik barátnõdnél vagy:) ennyi!;)
És szerinted 1 olyan srác aki állandóan váltogatja a nõit tényleg csak azért hív át pont akkor mikor egyedül van otthon h beszélgessetek?? Egyelek meg de naív vagy
14-es.Egyáltalán nem értek egyet veled, még hazugságra is biztatod!Gondolkodj már 14éves!van ágya aludjon otthon.Neki még az a doga tanuljon nem belevetni magát az éjszakába!
Semmit.Ugy sem fogja megengedni.És teljesen IGAZA van!
A kérdező hozzászólása: A barátnõjével elég gyakran "együtt szokott aludni". Nála nem tart sokáig egy-egy barátnõ, nem éppen a komoly kapcsolatok híve.
Hát igen. Kicsit gyanus h téged hív át a barátnõje helyett. Am meg sehogy. Nem vagyok öreg (22/N) de nekem még 18 évesen este tízre otthon kelett lennem és még 20 évesen is megmondta édesapám h nem alhatok a párommal mert még csak 3 hete vagyunk 1ütt.
Barátnõje van? Akkor miért nem vele akar együtt aludni? Nem tudom, milyen "kapcsolatuk", de vigyázz, nehogy te legyél a gonosz harmadik.
A kérdező hozzászólása: Nem én hoztam fel, hogy aludjak náluk, hanem õ mondta, de még múlt héten.Akkor mondtam, hogy nekem nem jó a mostani hétvége és mondta, hogy akkor tegyük át a jövõ hétre. És tényleg nem történne semmi olyan, neki barátnõje van és nem is engedném neki, tudok magamra vigyázni és ismerem.
Õszintén. Anyu ez meg ez van, itt meg itt alszom. De ne csináljatok olyat, amire nem vagytok felkészülve!!!
A kérdező hozzászólása: De nálunk nem lehetünk, mert anya 8-kor már alszik és utána már szinte semmit nem lehet a házban csinálni, mert kiakad és elkezd üvöltözni...:S Az õ házukban pedig úgy sem lesz senki, nem zavarnánk senkit.
Hát persze, hogy hazugságra biztatja, hiszen a 14-es válaszoló sem lehet több 14-nél.

Mit mondjak a szüleimnek, hogy ne akarják, hogy itthon legyünk a barátommal? Kellemetlen

Általában náluk vagyunk,mert hatalmas a házuk,a szülei sosincsenek otthon és senki nem zavar minket.Nálunk meg folyton tele a ház,amúgy is alig férünk el és eddig kétszer volt itt a barátom,valaki 10 percenként nyitott be... Ráadásul a legutóbb nagyon kellemetlen volt,mert apa elkezdett vele beszélgetni és kiselõadást tartott neki arról,hogy a gazdagok mennyi felesleges dolgot vesznek és hogy pl. a barátom is megkapta a méregdrága autóját,pesig semmi szüksége rá és ehhez hasonlókat mondott.Nagyon ciki volt,mert köztudott,hogy a barátom családja tehetõs,ez látszik is rajta. Ma mondta anya,hogy többet is lehetnénk itt,mert neki nem tetszik,hogy csak aludni járok haza,de ezt sem én,sem a barátom nem szeretnénk. Mit mondjak,amivel lezárhatnánk ezt végleg? (Én 16 éves vagyok,a barátom 17)

Legjobb válasz: Pár alkalmat kibírhatnátok nálatok. Valószínûleg nem úgy gondolták õseid se, hogy azért hívd át, hogy kettesben mûveljetek dolgokat - ezért is nyitogattak be. Mondjuk hívd át ebédre, közben beszélgessetek, szerintem a családod azt hiányolja, hogy õk is megismerhessék. Már legalábbis ez elég evidens dolog, ha komoly a kapcsolat. És az is benne van, hogy a 16 éves lányát az ember még annyira nem szívesen tudja egy házban, kettesben a barátjával, még ha beletörõdik is. De ha tényleg alig vagy otthon, és kizárod a szüleidet az egész kapcsolatból, akkor ne csodálkozz, ha ócsárolják a pasidat és utálni fogják, mert az õ szemükben úgy jön le, hogy miatta nem vagy sose otthon.

Pár alkalmat kibírhatnátok nálatok. Valószínûleg nem úgy gondolták õseid se, hogy azért hívd át, hogy kettesben mûveljetek dolgokat - ezért is nyitogattak be. Mondjuk hívd át ebédre, közben beszélgessetek, szerintem a családod azt hiányolja, hogy õk is megismerhessék. Már legalábbis ez elég evidens dolog, ha komoly a kapcsolat. És az is benne van, hogy a 16 éves lányát az ember még annyira nem szívesen tudja egy házban, kettesben a barátjával, még ha beletörõdik is. De ha tényleg alig vagy otthon, és kizárod a szüleidet az egész kapcsolatból, akkor ne csodálkozz, ha ócsárolják a pasidat és utálni fogják, mert az õ szemükben úgy jön le, hogy miatta nem vagy sose otthon.
Minden normális szülõt zavarna, ha a 16 éves gyereke csak "aludni" járna haza. Elhiszem, hogy nagy a szerelem, de azért ti még mindig csak kamaszgyerekek vagytok, tudjátok már, hogy hol vannak a határok... A szüleid helyében konkrétan nem engedném azt, hogy mindig ott legyél a srácnál, majd annak is eljön az ideje, de 16 évesen még OTTHON laksz, nem másnál.
ez nagyon gáz :D semmit nem kell csinálnod, mond hogy jó, és ennyi
Iskolás vagy? Mondd, hogy tanultok együtt, és ott nagyobb a lehetõség a nyugodt tanuláshoz! Idõnként persze jelenjetek meg nálatok is, a barátod meg próbálja elviselni a családodat! Ilyen az, amikor két fiatal összejön, de el kell viselniük, meg kell szokniuk a párjuk teljesen más családi szokásait. Ha majd férjhez mégy egyszer, ez akkor is így lesz majd.
Az elsõ mondta meg a tutit. Helyeselni lelkesen, aztán beleszarni. Egyébként én nagyon ki lennék bukva, ha bármi miatt is kritizálnák a páromat. Ha valami nem tetszik nekik, akkor nem kell nézni. Amit ti igen jól meg is oldottatok.
Utolsónál a pont!

Mit mondjak a szüleimnek hogy én otthon maradhassak amíg õk nyaralnak?

Semmi kedevem ehez a nyaraláshoz és otthon szeretnék maradni mert amugysem szeretek a szüleimmel elmenni bárhova is...de a szüleim azért nem akarnak otthon hagyni mert még fiatal vagyok ahoz hogy egy hétig otthon maradjak egyedül mert bármi baj történhet.De már elég nagy vagyok ahoz hogy vigyázzak magamra.13/F

Legjobb válasz: Nagymama vagy szomszéd nincs?

Nagymama vagy szomszéd nincs?
Hallod, én lennék a legboldogabb ember a világon , ha elmehetnek a szüleimmel egy hétre nyaralni. Én is 13 éves vagyok, de tudom, hogy nem lennék meg egy hétig egyedül. Mégis mit ennél? Persze elmehetsz venni kaját, de 1. A szüleidnek ez elég sok pénzbe kerülne 2. Hamar ráunnál arra, amit te tudsz készíteni, venni. Nézd meg a Reszkessetek betörõket, aztán rájössz:D 13/L
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha van olyan felnõtt aki tud neked segíteni-ha kell, akkor elképzelhetõ, hogy te otthon maradj és a szülõk külön mehessenek nyaralni.Ha találsz olyat, akiben a szüleid megbíznak, ellenkezõ esetben nem sok esélyt látok arra, hogy egyedül maradj. Anno az én szüleim meg túlzottan felelõtlenek voltak, vidéken éltünk, -igaz nem hetekre, 4-5 napra mentek el nyaralni elõször én 9-éves, bátyám 12-volt, esténként a pár km-re lévõ nagymamánk nézett meg minket, minden rendben van-e, vagy nekünk kellett nála lejelentkezni, (akkor még mobilteló sem volt, nekünk vezetékes se) Reggelente 20-sertést, kb annyi tyúkot, kutyát, macskát nekünk kellett ellátni, -néha nagyon féltem a disznóktól, hogy fellöknek amikor pucolom a helyüket, vagy etetem õket.A bátyám mindig lusta volt és én irányítottam mit, hogy kell csinálnia, mert a taligát már nem bírtam egyedül kitolni. Fõzni is mi fõztünk, általában sajtos tésztát.Locsoltuk a kertet is. Azt tudom, hogy estére nagyon elfáradtunk, de szerencsére soha semmi bajunk nem lett pedig vagy 7-8-évet így nyaraltak a szüleink és minket valahogy mindig elfelejtettek magukkal vinni.Felnõtt ként sem felejtem el, hogy nem voltam családi nyaraláson addig míg nem lett saját családom!Tehát szerintem örülnöd kéne, hogy te el mehetsz a szüleiddel.
Mi egy csomót voltunk nagyinál, unokatesóéknál, amíg a szüleink kettesben voltak valahol (pl. Velencei tó vagy Balaton). :) Rájuk fért. Sosem sajnáltam tõlük. Én csak 16 éves koromtól voltam teljesen egyedül 1 hétre otthon. De akkor is ott volt a szomszéd, akihez mehettem, ha bármi van, és azért õk is figyeltek nyilván. 26L
8-as! Arra nem gondoltál hogy valakinek a mamája nyugdíjas és már nem kell dolgoznia? Én 16 vagyok és a mamám 73 éves, szóval nemigen kéne kérnie szabadságot sehonnan...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de tényleg csak itthon szeretnék maradni .
Otthon biztosan nem fognak egyedül hagyni, de nincs esetleg olyan barátod, akiknél lehetnél addig? Unokatesóm kisfia nem akart velük nyaralni amíg ezerrel serdült, és õk úgy oldották meg, hogy a gyerek az egyik barátjánál lakott addig, annak a szülei vigyáztak rájuk. Cserébe a másik gyerek is mehetett hozzájuk, ha az õ szüleinek volt programja.
de szeretnék a szüleimmel elmenni bárhová.....fõleg nyaralni! de jó lenne még 13 évesnek lenni!
13 éves gyereket én se hagynék otthon. Amikor 17 voltam, én is otthon akartam maradni, amikor szüleim elmentek, de nem engedték, pedig õk csak egy hétvégére utaztak el. Nekem elõször 18 éves koromban engedték meg hogy egyedül maradjak. Szerintem menj el te is velük :) Nem jó dolog, ha mindig kimaradsz a családi programokból. Saját tapasztalatból mondom, én is mindig ki akartam magam húzni minden ilyen program alól, de utólag már sajnálom.
Mondhatsz bármi, szerintem 13 évesen nem fognak otthon 1 hétig egyedül hagyni.
"Csak mert akkor arra az 1 hétre oda lehetne hozatni a nagymamát, nézné a tévét és fõzne rád, nálunk is volt ilyen." És közben a nagymama mit mond a munkahelyén, azt hiszed, csak úgy elengedik egy hétre elözetes bejelentés nélkül? Vagy úgy gondolod, hogy a szabadságát feltétlen azzal akarja tölteni, hogy az unokája mellett Tv-t néz, amíg az a saját érdeklödésének megfelelöen foglalja el magát?
13 évesen erre szerintem esélyed sincs. Pláne napokra.
Attól függ hová mennek nyaralni?Ha vmi egzotikus helyre akkor inkább menj velük, ismerkedj helyiekkel, élvezd a tájat és hallgass zenét ahelyett hogy rájuk figyelsz, ne hagyjd hogy stresszeljenek téged és akkor jó lesz.Persze ha csak vmi csöves balatoni csülökáztatásra mennétek akkor azt valszeg én is leszarnám.Bérelj fel te magadnak egy bébiszittert aki majd 'vigyáz' rád.Valami ilyesmit: [link]
Normális felnõtt ember nem hagy egyedül egy 13 éves gyereket egy hétig! Lehet, hogy nagynak érzed magad, de még gyerek vagy! Bármi történik vele, az a szüleid felelõssége! Inkább örülj, hogy elvisznek nyaralni! Sok gyereknek nem adatik meg, hogy elmehessen, te meg húzod a szádat!
Láttad azt a filmet, hogy Projekt X - A buli elszabadul ? Csak nem azon töröd a kobakod ?
Csak mert akkor arra az 1 hétre oda lehetne hozatni a nagymamát, nézné a tévét és fõzne rád, nálunk is volt ilyen. Esetleg szüleid valamelyik barátja? Az se feltétlen muszáj, hogy ott legyen veled, csak mondjuk hozna neked fõtt kaját és este még felhívna, hogy minden oké-e. Amúgy ha már kifizették, nem tudsz mit tenni, nem kaphatják vissza a (teljes) árat.
A kérdező hozzászólása: nagymamám messze lakik a szomszédokkal meg nem vagyunk jóba...
"8-as! Arra nem gondoltál hogy valakinek a mamája nyugdíjas és már nem kell dolgoznia? Én 16 vagyok és a mamám 73 éves, szóval nemigen kéne kérnie szabadságot sehonnan..." Inkább neked kellene gondolkodni, elég kevesen vannak, akiknek nem kell dolgoznia. A mai nagymamák többsége még igenis munkába jár, és közel sem 70 év fölötti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!