Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam a barátomnak (442 db)

Hogyan mondjam a barátomnak hogy le akarok vele feküdni?

Mindent megbeszélünk.3hónapja vagyunk együtt és ő 18 én meg 16 vagyok.én még szűz vagyok.de hogyan hozzam neki fel a szexet mint témát? Vagy ezt h akarom nagyon.

Legjobb válasz: ha mindent meg tudtok beszélni, beszéljétek meg ezt is

ha mindent meg tudtok beszélni, beszéljétek meg ezt is
A kérdező hozzászólása: hát majd odaállitok egy doboz óvszerrel :D
Vetkõzzetek meztelenre, mert úgy kényelmesebb aludni. Õ fogja felajánlani, hogy akarod e:) Már ha FÉRFI. Velünk a férjemmel így történt az elsõ:) 27/N
A kérdező hozzászólása: Attól még nem vagyok ribi h le akarok feküdni vele.
Ha a barátod nem egy totális pancser, akkor csak annyit kell tenned hogy amikor fekszik az ágyon akkor ráugrasz és lovagolni kezdesz. Persze csak ruhákban, és le fogja vágni hogy téged is vonz a dolog. A másik pedig az, hogy egyszerûen csak olyan közel bújsz hozzá, hogy a melled és minden porcikád érezze. Majd amikor erre felágaskodott, akkor megkérdezed tõle hogy: "nocsak ez meg mire fel nõtt ide". Ha van egy csöpp esze, akkor õ fogja onnantól folytatni a témát, és ha nem vagy elutasító, akkor minden rendben fog menni. 29/F
Ribiiiiii
A kérdező hozzászólása: Valami finomabb célzást :P
"szia. Le akarok veled feküdni"
"azt akarom, hogy dugj meg!"
A kérdező hozzászólása: De hogyan
ha nem beszél más nyelven, akkor lehetõleg magyarul

Hogy mondjam a barátomnak hogy ujjazzon meg?

Legjobb válasz: Ujjazz meg!

Ujjazz meg!
És persze a száddal mond.
Kicsim lennél olyan kedves, és megujjaznád a kiéhezett puncimat? valahogy így...
kezd el simogatni a farkát, rá fog jönni:) )
drágám megtennél egy szívességet akedvemért és ilyenkor már fogod a tökét
Odavezeted a kezét.
pont így.
Célzásként titokban fizess elõ neki a fürge ujjak magazinra. Ha mást nem, kötni megtanul belõle, így ruhára kevesebbet kell költeni majd. :)
rendelj mondjuk a neten? biztonságos és diszkrét :)
Muszáj tudnia róla? Rendelsz egyet netrõl és használod, amikor õ nincs veled. Vagy ha úgy szeretnéd használni, hogy õ is ott van, akkor meg csak elmondod, hogy nincs vele semmi probléma, csak szeretnél egy kis változatosságot vinni a szexuális életetekbe és szeretnél egy vibrátort. Ha ennyit nem mersz neki elmondani, akkor azért el kéne gondolkozni, hogy milyen ez a kapcsolat, ha az ember a vágyait nem meri megosztani a másikkal. Vagy a másik egybõl azt gondolná, hogy elégedetlen vagy a másikkal...Mond ki bátran, hogy mire vágysz!:)
Milyen pasid van? My God. Én azt vinnék magammal (jó nem az elsõ) de valahanyadik randira, mint C.J. :DDD Virággal mi a fenét kezdesz? :) Megöntözöd, elszárad, kidobod, hurrá. Meg ha nem vagyok éppen kéznél, inkább használhatja azt, sokkal jobb mint egy másik csákót használna.
Rontsd el a nemi életeteket. :D
Látod? Mégsem kapom azt rohadt felpontozást, hogy rohadnátok meg :)
Elég éretlen lenne a barátod, ha azt gondolná, hogy ezért õ nem elég neked. Nekem most a párom hozta fel, hogy vesz nekem egyet vagy kettõt :) mert imádná nézni ahogy játszom vele, tehát ketten is használnánk, ha olyan kedvünk van. Meg azt is mondta, legalább lesz amivel kényeztetem magam, ha õ épp nincs velem. Szerintem ez az érett , normális felfogás. :) 27/N

Hogy mondjam a barátomnak, hogy ne állítson májusfát, hogy ne bántsam meg?

Szóval, örülnék neki, ha kapnék, de nem szeretném, azt a hagyományos kivágott kis fa, meg a díszítés.

Legjobb válasz: Ha kérdezte, hogy milyet szeretnél akkor egyszerûen mondd azt, h azt a nagyot a ház elõtt.

Ha kérdezte, hogy milyet szeretnél akkor egyszerûen mondd azt, h azt a nagyot a ház elõtt.
Bizony sokan örülnének, ha a párjuk ilyeneket megtenne értük. Én élvezném, és nem rontanám el a kedvét, hiszen örömmel csinálja!
Nálunk hatalmas jegenyéket szoktak állítani nem csemetéket. Ha kérdezte is mit szeretnél, mondd meg melyiket díszítse.
Kérdezõ kérdésére válaszolva: magyarul, egyértelmûen és röviden.

Hogy mondjam a barátomnak, hogy megjött és nem akarok találkozni?

Nagyon rosszul is vagyok,fáj a hasam is, és elég erõs a vérzésem.. így nem nagyon szeretnék találkozni.. hogy mondjam neki ? :/

Legjobb válasz: Hülye vagy? A pasid ilyenkor a legjobb fájdalomcsillapító. Komolyan. Egyébként úgy, ahogy nekünk. Ha egy rakás idegennek ment, akkor menjen már neki is.

Hülye vagy? A pasid ilyenkor a legjobb fájdalomcsillapító. Komolyan. Egyébként úgy, ahogy nekünk. Ha egy rakás idegennek ment, akkor menjen már neki is.
Hát szólj neki, hogy most jött meg és nem érzed magad jól. Nemfogsz neki újat mondani azzal, hogy havi vérzés :-D
mondd meg neki hogy pirosbetûs ünnepek vannak xD
sms "szia bocsi de ma megjött és nagyon rosszul vagyok görcsölök is ne haragudj h nem tudok ma talizni veled pedig annyira szerettem volna :-("
Osztom az utolsót. mit kell ezen túlbonyolítani? , , megjött és annyira görcsölök, hogy a wc-ig alig tudok kimenni. gyere át ha akarsz, én nem tudok menni ma sehová'' ezen mit kell bonyolítani? nem a pikkelysömöröd jött ki a homlokodon, nem értem miért ciki az, ha ezt megmondod neki és miért lenne jobb az ha a képébe hazudsz. gondolom nem fog kicsúfolni, vagy tölti fel a netre hogy neked megvan 28 naponta. barátnõm is megmondja ha ilyen gondja van, semmi szégyelnivaló nincs rajta. semmivel sem 'gázabb' mint a szexrõl beszélgetni. 19 f
Az igazi férfi a hónap minden napján szereti a nõjét.
Drága, akkor soha nem fogsz találkozni vele, mikor megvan? Egyszerû: veszel be gyógyit, és elmész hozzá, vagy felhívod, hogy nagyon görcsölök, és ha találkozni szeretnél velem, akkor gyere át, légyszi. Mellesleg tudod, milyen jó, mikor fáj, és melletted van, átölel, fõz teát, stb. Persze ehhez megfelelõ intelligencia is kell, mert ha csak d.gni akar, vagy nyûg neki, akkor tényleg ne jöjjön.
Találkozni lehet. De mondd meg neki, hogy most nem fogtok dugni!
Hát így, ahogy leírtad.
Ha a barátod, akkor gondolom bízol is benne, nem? Elmondhatod neki nyugodtan. Ez a világ egyik legtermészetesebb dolga.

Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy eljegyzett a barátom?

Elõször nekem tette fel a párom a kérdést, nem az anyukámnak (egyedül nevelt fel, az apám meg sem érdemelte volna, hogy tõle legyek elkérve), viszont most valahogy el kellene mondani neki. Azért nem merte elõre megkérdezni õt, mert néha poénkodás szintjén elõjött, hogy anya aztmondta, hogy akkor lehet köztünk komolyabb minden, ha lesz bankszámlája pénzzel, rendes kocsija, és normális, lakható, saját háza vagy lakása ( a szüleitõl külön). Meg elég sokat is veszekedtünk idén, ami alapból feszült hangulatot eredményezett, és az egy fõ problémán kivül már minden kis apróságon össze tudtunk veszni, ami elég feltûnõen nem tetszett az anyukámnak. De úgy alapvetõen az egész családommal jól kijön, mindenki "szereti" õt. Csakhát én vagyok a legidõsebb a testvéreim közül is, nemtudom, hogy hogyan reagálna. Fõleg, hogy még tanulok, van még egy évem a suliból is. De hát ez csak egy eljegyzés. Nem fogunk mostanában még összeházasodni biztosan, mert pénzünk sincs se az esküvõre, se arra, hogy összeköltözünk. Én aggódom túl? Vagy hogyan mondjam el? Köszi Én L19 a võlegényem 23 és 2 éve vagyunk együtt

Legjobb válasz: "Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy eljegyzett a barátom?" Így ne: "Anyu, ma három tojásból kérem a ránottát, kis pirospaprikával" Így igen: "Anyu, eljegyzett a barátom."

"Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy eljegyzett a barátom?" Így ne: "Anyu, ma három tojásból kérem a ránottát, kis pirospaprikával" Így igen: "Anyu, eljegyzett a barátom."
Így: "anya, eljegyzett a Peti". Egyébként elárulnád nekem, hogy önálló egzisztencia nélkül, tanulva, ilyen fiatalok, úgy hogy együtt sem éltek, nem is akartok mostanában házasodni vagy költözni, MI A RÁK ÉRTELME VAN az eljegyzésnek?
Mutasd meg neki a gyûrûd. Bár én sem értem, minek volt ez, ha még csak tervezni sem tervezitek ez tipikus veszekedés utáni békülés. Mi is "eljegyeztük" egymást ennyi idõsen de ez inkább egy jelképes kis gyûrû volt, amit kaptam.
Engem az érdekelne, hogy miért akartok "felnõttest játszani", miközben ahhoz is gyerek vagy, hogy anyukád elé állj a hírrel?
Ezt inkább el se mondd. Vicc kategória.
Sehogy. Úgysem lesz hosszú életû kapcsolat.
"ha lesz bankszámlája pénzzel, rendes kocsija és normális lakható saját háza vagy lakása (a szüleitõl külön)". Komolyan mondom, mintha egy arab anyát hallanék, amikor áruba bocsájtja a lányát.Ennyire elanyagiasodott már minden? Annyira kellett volna örülnöd, hogy az anyudnak észre kellett volna vennie, hogy jegyes lettél.
"Meg elég sokat is veszekedtünk idén, ami alapból feszült hangulatot eredményezett, és az egy fõ problémán kivül már minden kis apróságon össze tudtunk veszni, ami elég feltûnõen nem tetszett az anyukámnak. " A mindenit! Hogy merészeli! :D
Madárnyelven. Mit kell ettõl így félni?
nálunk együtt szokás elmondani... Amúgy: "Xy feleségül kért, igent mondtam, az esküvõt még nem a közeljövõben tervezzük"
azért valamilyen szinten igaza van anyukádnak. csak akkor kéne ilyenen gondolkozni hogyha megvan a biztos háttér. egyébként ez a sokat veszekszünk, meg nem mindig jók a dolgok... de alapvetõen azért mindenki szereti õt. elég bizonytalannak hangzik. az eljegyzés és az elkötelezés egy életre elég komoly dolog, csak akkor legyen bármi ha mind a ketten 1000%ra a másikkal akarjátok leélni az egész életeteket. amúgy meg mi értelme van az eljegyzésnek, ha még totál nem terveztek semmit a jövõre nézve ? egyébként: anya képzeld, a józsi megkérte a kezem!

Miért mondják az osztálytársaim, hogy ronda a barátom?

Tény, hogy nem a világ leghelyesebb fiúja, de nem ez az els?dleges szempont:P 13L

Legjobb válasz: Hogy mondj le rola, mert nekik kell, ha nem az a celjuk alatomos bunkonak kell lenni ahoz haogy ilyent mondj valakirol akit tuodod hogy a masik szeret.....

Hogy mondj le rola, mert nekik kell, ha nem az a celjuk alatomos bunkonak kell lenni ahoz haogy ilyent mondj valakirol akit tuodod hogy a masik szeret.....
Ne hallgass senkire... A külsõ nem minden. Irigyek valószínûleg. Érezd jól magad a barátoddal, és szard le, hogy ki mit gondol. Talán kicsit érettebb vagy a korodnál... ne törõdj a gyerekek véleményével.
Figyelj, nem kell velük törõdni. Ha neked tetszik, akkor minden oké.
1., tényleg az 2., nem az, csak piszkálni akarnak valamivel, mert ne bírnak téged 3., irigyek, hogy neked egyáltalán van barátod - mondjuk 13 évesen szerintem felesleges, de most nem ez a kérdés:DD
Szard le õket! Irígy kutyák! Nekem is mondta valaki, hogy csunya a barátom, holott nem is ismerik.De ez még az elején volt! Irigyek, mert szeretitek egymást! Le kell õket tojni.
Irigyek!!! Nem a fiúra, hanem amilyen érzések vannak köztetek, arra!
A kérdező hozzászólása: Mert mindegyikük egy bíberborjú-hajú szõke-kékszmû úszóért van oda, oké, az a srác nagggyon jól néz ki, de az egója többszöröse a testsúlyának:P
mert nem mindenki szerethet mindenkit
[email protected] le õket!Neked hús-vér barátod van aki gondolom jófej merthogy vele vagy és szereted õt meg õt is téged õ meg egoista hülyéért vannak oda:D na ki járt jobban????:)
*õk
ne érdekeljen más véleménye:)
Nekik van barátjuk egyáltalán? Sztem csak savanyú a szõlõ...

Mit mondjak a barátomnak, hogy ne legyen bűntudata a szex miatt?

Mindketten szüzek voltunk miel?tt lefeküdtünk. Aztán azt mondta, megbánta, nem kellett volna, így utólag nem is volt jó neki. Most b?ntudata van és valószín?leg évekig nem fog szexelni velem. Ez biztos, hogy normális???

Legjobb válasz: Hát ez nem normális dolog szerintem. Fõleg hogy egy srác mondja ezt... egy lánytól se normális dolog ez a kijelentés de egy fiútól különösen. Mit mondott, miért van bûntudata? Egyébként nem tudom mit mondj neki, nem fejtetted ki ezt bõvebben. Írj kicsit részletesebben, akkor hátha tud valaki tanácsot adni! 17L

Hát ez nem normális dolog szerintem. Fõleg hogy egy srác mondja ezt... egy lánytól se normális dolog ez a kijelentés de egy fiútól különösen. Mit mondott, miért van bûntudata? Egyébként nem tudom mit mondj neki, nem fejtetted ki ezt bõvebben. Írj kicsit részletesebben, akkor hátha tud valaki tanácsot adni! 17L
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, még annyi hozzászólni valóm van, hogy én is református vagyok, és eléggé vágom is a témát, és elõször is már az is bûnnek számít ha gondolsz rá, mert aki gondolatban vétkezik, az olyan mintha meg is tette volna, a Biblia szerint. Úgyhogy a barátod már azelõtt vétkezett hogy akár egy ujjal is hozzád ért volna. Továbbá mi számít házasság elõttinek? A Bibliában a házasság két ember szövetségkötése Isten áldásával, nem pedig egy papír amit az anyakönyvvezetõ kiállít. Sajnos régen nagyon sok minden másképp volt mint ma, és így az ószövetségi törvényeket nem lehet szóról-szóra betartani.
Állítsd választás elé. Marad a Hit Gyülekezetében, vagy veled marad és egy héten egyszer elmész vele rendes keresztény misére vasárnap. Õk legalább nem mossák ki az agyát.
A kérdező hozzászólása: Reformátusok vagyunk mind a ketten, nem hitgyülisek és nem katolikusok. Azt mondták neki a nagy, okos és tökéletes hívõk, hogy bûn a házasság elõtti szex. És még ha õ már nem is gondolja így, tudat alatt még igen.
A kérdező hozzászólása: Én egyébként úgy gondolom, hogy ez nem bûn, ha késõbb vele szeretnék összeházasodni.
Akkor jól kapisgáltam a dolgot:) . Ezeket, amiket leírtál próbáld elmondani ugyanígy neki is. És ha már vallás, akkor Buddhát idézném, aki fakírként a folyóparton az éhenhalás küszöbén, hallotta ahogy egy gitártanár oktatja a tanítványát. Ezt mondta a tanár-Ha túlfeszíted a húrt az elpattan.Ha nem húzod meg rendesen, nem szól jól.- Ezeket a szavakat feldolgozva Buddha kilépett a fakírok közösségébõl és elkezdett rendesen étkezni. Valami ilyesmi szitu játszódhat le a barátodban is, csak még nem döntött.
Nem hiszem el, 2011-et irunk, embert kuldtunk a holdra es meg ma is vannak sokan, akik ugy gondoljak, hogy a Teremto Mindenhato ilyen-olyan torvenyekben leirt ezt-azt es nekik azt halalig kovetniuk kell, mert ha nem, a Josagos Uristen tuzes vassal lesulyt reajuk…. Szep dolog a vallas es ertekelem amikor a fiatalok Jezussal foglalkoznak es nem a kokainnal, de azert ez a “gondolsz ra mar bunt kovettel el” kicsit eros. Mar reg le kellett volna a Joistennek csapnia ram ha a fejemben letrejovo gondolataim alapjan itelne. A baratodnak meg mond meg, hogy az Isten Josagos, Mindenhato es qrvara nem foglalkozik azzal, hogy Ti betartotok-e egy olyan torvenyt, amit ezer eve EMBEREK irtak le!

Hogyan mondjam el anyunak hogy lefekudtem a baratommal?

5honapja vagyunk egyutt es lefekudtunk.15 vagyok. Baratom 16. Nem kell szidni hogy minek elek szexualis eletet mar masik kerdesnel megkaptam szoval koszonom de nem kell! Szoval tabu a tema de szeretnem ha tudna. Nagyon szeretjuk egymast. Segitsetek hogy hozzam fel a temat? Mit mondjak? Mire szamitsak?

Legjobb válasz: Anya! Van egy perced? Beszélhetünk? .. Tegnap lefeküdtem a barátommal, gondoltam jobb ha szólok róla!

Anya! Van egy perced? Beszélhetünk? .. Tegnap lefeküdtem a barátommal, gondoltam jobb ha szólok róla!
minek elmondani neki? Ha elmondod szerintem jol megver amit meg is erdemelsz az anyádat azt... aki tuti prosti raadasul
Ilyet kérdezni? -.- Most mit valaszoljunk rá? Mond el, amikor épp nyugodt állapotban van és kész...ja, hogy te azt akarod, hogy a szadba ragjuk, mit mondj?? Olvasd már el a kerdesed, ez nem egy normális kérdés, most komolyan én nem ismerem anyukdat, nem tudom, hogy reagálna, hogyan kéne hozzá állnom...ha te sem tudod, akkor.mi honnan tudnánk. Légy szíves olyat kérdezz máskor, amire tényleg lehet válaszolni!
Lehet, hogy most kiakadna, hogy már 5 hónap után szex is volt. Én még picit várnék a bejelentéssel. Mondjuk ha késõbb szeretnél pl fogamzásgátlót felíratni, vagy csak rutinvizsgálatra mész, de nõgyógyászhoz el fogsz menni. Kérd meg, hogy kísérjen el, abból sejteni fogja szerintem, hogy nem csak puzzle-öztök amikor együtt vagytok :D
"Anya! Lefeküdtem a barátommal"
Ha elég nagylánynak gondoltad magad, hogy 15 éves gyerekként szét tedd a lábad, akkor legyél ahhoz is elég nagy lány, hogy kitaláld mit mondasz neki, és hogy oda állj elé, hajrá úgy gondolod felnõtt vagy akkor viselkedj is úgy!
Szerintem nem kéne tiszteletlenül beszélni egy lányról csak azért mert 15 évesen lefeküdt a barátjával, akit szeret. Amúgy az, hogy hogy reagál egy anyuka a hírre szerintem nagyon változó. Az én anyukámat édesapám szedte le rólam, de így 10 év távlatból mindketten nevetünk már rajta. Szóval biztos nem lesz könnyû menet, de ha a kérdezõ édesanyja szereti õt, akkor idõvel megbékél majd a dologgal. Hogy mit kell mondani? Teljesen mindegy, ezen nem szépít semmi.
hú de nagyon tiszteletlen vagyok...aki szexel az úgy gondolja felnõtt errõl van szó, ez nem tiszteletlenség

Hosszú ideje boldog párkapcsolatban élők! Nektek is mondják a barátok, hogy ti szerencsések vagytok, és semmi több?

Kiakasztanak ezzel. Minden barátom azt mondja, hogy mindössze szerencsém volt párválasztásnál. Már 16 éve(nagyon rég óta) együtt vagyok a férjemmel, 3 pici gyermekünk van. Nagyon boldogok vagyunk (Múltban és jelenben persze, a jöv?t még nem tudhatom). Picit idegesít, mikor mondjuk egy barátn?m tanácsot kér t?lem, és én próbálok segíteni, akkor egyb?l az van, hogy persze, mert én szerencsés voltam. Ez szerintem nem igaz. Rengeteg áldozattal, kompromisszummal jár egy boldog kapcsolat. Az egyik barátn?met pl. a folyamatos bulizása miatt dobta a barátja, a másikat meg azért, mert ? azt vallja, hogy egy férfi udvaroljon, egy n?nek meg még egy telefonhívást sem kell megejtenie. Mindig elvárta, hogy a férfi keresse. Szerintem ez így nem megy...

Legjobb válasz: De ez miért baj? Úgy értem, az, hogy találkoztatok, a szerencse mûve volt, azóta meg dolgoztok a boldog kapcsolaton, nem? Semmi baj a szerencsével. Egyébként azért mondják ezt, mert a szerencse irányíthatatlan. Így a felelõsséget teljesen áthárítják a sorsra, végzetre, vagy amiben hisznek. Így nem kell szembesülniük azzal, hogy talán velük van a probléma, sokkal megnyugtatóbb nekik az, hogy elkerülte õket a szerencse.

De ez miért baj? Úgy értem, az, hogy találkoztatok, a szerencse mûve volt, azóta meg dolgoztok a boldog kapcsolaton, nem? Semmi baj a szerencsével. Egyébként azért mondják ezt, mert a szerencse irányíthatatlan. Így a felelõsséget teljesen áthárítják a sorsra, végzetre, vagy amiben hisznek. Így nem kell szembesülniük azzal, hogy talán velük van a probléma, sokkal megnyugtatóbb nekik az, hogy elkerülte õket a szerencse.
Szerintem ezzel semmi baj. A párválasztás sokszor tényleg a szerencsén múlik, vagyis kell hozzá egy jó nagy adag abból is. Ez nem azt jelenti, hogy ti nem küzdötök meg semmivel, de vannak olyanok, akik egy életen át küzdenek, és mégsem lesznek boldogok. Szerencse. Hidd el, nagy szerep jut neki.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak mi még ráadásul anyagilag is jól állunk, ami ugye szintén nem a munkánknak köszönhetõ, csak szerencse. Én nem foglalkozok vele. Elismerem, hogy kell az élethez szerencse, de nem csak azon múlik.
ahhoz, h megtaláld a párod, tényleg kell egy kis szerencse. azért, h a kapcsolat mûködjön és hossz életû legyen, azaz képes légy megtartani, tenni kell. abban rengeteg "munka" odafigyelés, áldozatkészség, stb van. a barátnõid ezt nem akarják elismerni. abba kapaszkodnak, h az elején kell egy kis mázli. na de utána :)
mi 8 éve vagyunk együtt soha nem veszekedtünk ez idõ alatt.... ráadásul a legjobb barátom most szakított, + a párom húga és mind a 3 barátnõmnek is tönkre ment a kapcsolata ráadásul az unokatesóm pokolban él.... én érzem magam rosszul...és igen mindig megkapom még azt is hogy én nem érthetem ezt meg....
mert irigyek, mert õk is sok mindent megtesznek, de valamit nem jól csinálnak így nekik még nem jött össze, és igazat adni nem akarnak, így ledegradálnak ezzel. ismerõs helyzet. nálunk is ez van ha bármi tanácsot adnék akár párkapcsolat, akár gyereknevelés, akár pl munkakeresés okán. kérdeznek, válaszolok, és ezt kapom: szerencsés vagy. persze mert te szuperanya vagy. persze, 1000-1 nek sikerül, mázlid volt. pedig nem. mi 7 éve vagyunk együtt, 26 voltam amikor összejöttünk, sok negatív tapasztalattal a hátam mögött már tudatosan választottam. gyerekre is volt idõm felkészülni és mivel 16 évesen már dolgoztam suli mellett láttam h lehet fejlõdni, elõre jutni. a legtöbb ember nem igazán akar tanácsot. kérdez, de a válsz nem tetszik, mert nem fér bele az õ gondolkodásmódjába. nem is akar változtatni, mert a lelke mélyén meg van gyõzõdve h akkor is õ gondolja jól. te meg csak mázlista vagy :) nem jó ez így de én már nem bántódom meg .
Ez a mondat nem csak párkapcsolatokra vonatkozik, egyfajta önámítás, egyszerûbb azt mondani hogy "neki szerencséje volt" mint tenni azért hogy nekünk is összejöjjenek a dolgok (holott tudják hogy ez lenne a helyes döntés).
szerintem kell hozzá szerencse, de ugyanúgy simulékony személyiség is. szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan emberrel élhetek együtt, akit semmiért és senkiért nem adnék, de tény, h ezért minden nap meg kell dolgozni keményen, hogy mûködjön is. kompromisszumok, néha viták, hatalmas beszélgetések. azért is szerencsés vagyok, mert idejében felismertem, hogy milyen férfi való mellém, és hogy jó az emberismeretem. nem kellett olyanokra pazarolnom az idõmet, akik nem érdemlik meg, hogy velük töltsem. gyakran megkapom azt is, h milyen nehéz engem elviselni. ilyenkor gúnyosan elmosolyodom magamban, mert általában azoktól kapom meg ezt, akiknek nem igazán mûködnek a párkapcsolatai. lehet, hogy õket még nálam is nehezebb kibírni :P
Szerintem inkább örüljél, hogy ez a legnagyobb gondod. Sok ember mégcsak megfelelõ partnerjelölttel sem találkozik, és magányosan öregedik meg, vagy alkoholista lesz, vagy elvált férjként hajléktalan. Szóval ne ilyeneken akadj fenn, hanem adj hálát az égnek, hogy nem tartozol a magányos emberek közé.
Az oké, hogy maga a kapcsolat egy csomó tudatos munkával jár, de ha valaki eleve nem találkozik azzal a megfelelõ partnerrel, akivel stimmelnek a feltételek, akkor hiába van meg benne a kompromisszumra való képesség, semmit nem jelent. Ugyanis elõször találkoznod kell egy olyan emberrel, akit tudsz szeretni és aki viszontszeret, a körülményeklehetõvé teszik a kapcsolat elindulását stb., és ez viszont nagyon sokszor a szerencsén múlik.
Mondandód ezen részét nem tudják értelmezni, vagy azt hiszik lükeség. "Rengeteg áldozattal, kompromisszummal jár egy boldog kapcsolat."
Nagy szerepe van benne a szerencsének is, akárki akármit is mond.Persze nem azt mondom, hogy várni kell a sült galambot, tenni is kell a cél érdekében, de akkor is kell egy kis szerencse, hogy a megfelelõ emberrel találkozzunk.A másik, ami fontos abban, hogy egy kapcsolat mûködjön, az az, hogy az emberek figyeljenek egymásra, mert anélkül semmit sem ér az egész.Úgy szerintem nem mûködhet egy kapcsolat, hogy az egyik fél folyton csak magára figyel, még a másik folyton áldozatokat hoz azért, hogy együtt maradjanak.Az már nem is igazi kapcsolat, csak olyan "legyen valakim, hogy ne legyek egyedül" alapú.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekünk sokat kellett csiszolódni, mert én és a párom nem vagyunk egyformák. Nagyon sokat fejlõdtem mellette, és ez szerencsére nagyon a hasznomra vált.Ugyanakkor úgy érzem, nekem is sikerült egy kicsit több színt vinni az életébe azzal, hogy nem ugyanolyan vagyok, mint õ. ;)
12. ebben egyetértek veled. rossz lehet, ha a lehetõséged sincs meg rá. uakkor sokan akkor is a szerencse hiányával takaróznak, amikor volt lehetõségük egy jó kapcsolatra, csak elmentek mellette. pl a kérdezõ azon barátnõje, aki sosem hívta a párját, mert szerinte ez a pasi dolga. nem, egy kapcsolat a kölcsönösségen alapul. nem kell futni a pasi után, de azért azt ki kell mutatni, h érdeklõdünk, különben a férfiak is elbizonytalanodnak. egy ilyen után tényleg könnyelmû kijelentés ez a "te könnyen beszélsz, neked szerecséd volt"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!