Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondjam édesanyámnak, hogy (11 db)

Szurkáld meg õket, fõleg a ku.rvát;)
Ha biztos vagy benne, de tényleg biztos, akkor el kellene mondani anyukádnak.
Szóltál neki??
:((
A kérdező hozzászólása: Kamu facebook profil. A faceniff nevû program használata közben derült ki..Rendben még ma szólni fogok neki.
"Senkinek nem tûnik fel ez a marhaság, hogy fb-n beszéltek álnéven?? Azt hogy?" Gondolom van kamu facebook profilja.
Senkinek nem tûnik fel ez a marhaság, hogy fb-n beszéltek álnéven?? Azt hogy?
Persze hogy szólj. Szegény anyukád nem sejt semmit, és azt hiszi tök jól megy minden. Pedig nem így van, és feltétlenül mondd el neki.
A kérdező hozzászólása: Tehát, akkor az lenne a legjobb ha szólnék édesanyámnak? Fiú vagyok és elég lobbanékony természetû..és szívem szerint agyonverném az élettársát :/
szerintem feltétlenül szólj anyukádnak.
A kérdező hozzászólása: igen..de néha elszólták magukat :D
A fb-n beszéltek álnéven???? :) )
A kérdező hozzászólása: 100%..mégpedig a facebookján keresztül beszéltek találkozót meg a többi dolgot (persze álnéven)..Szívem szerint agyonütném, de tudom, hogy édesanyám szereti.
na végül is mi lett? mit mondott anyud? :(

Hogyan mondjam el Édesanyámnak, hogy fürödjön meg?

Nálunk lakott sokáig,akkor se nagyon akart elmenni fürdeni.

Legjobb válasz: Akár az is elõfordulhat, hogy a tusfürdõ irritálja, vagy fáj valamije, ha mosás közben víz éri, stb. Rákérdeznék, hogy esetleg valami fájdalma van-e. Ha korábban nem volt ilyen "fürdéskerülõ", akár ez is elõfordulhat, de szégyell róla beszélni. Szóval nem így indítanék, hogy Büdös vagy, anyu... Milyen kifogásokat hoz fel?

Akár az is elõfordulhat, hogy a tusfürdõ irritálja, vagy fáj valamije, ha mosás közben víz éri, stb. Rákérdeznék, hogy esetleg valami fájdalma van-e. Ha korábban nem volt ilyen "fürdéskerülõ", akár ez is elõfordulhat, de szégyell róla beszélni. Szóval nem így indítanék, hogy Büdös vagy, anyu... Milyen kifogásokat hoz fel?
Hát szerintem, ha ez a dolog már ennyire gáz, akkor kerek perec, a kis jelekbõl nem akart rájönni. Mondd neki, hogy érezhetõ, hogy nem fürdik és szeretnétek, ha változtatna ezen. Egyébként mennyi idõs? És miért nem akar fürödni? Nem értem.
Fogsz egy 72 órás dezodort és akárhányszor meglátod ráfújod a felét Vagy elkezded dobálni tikk-takkal Egy enyhe célzás mindig siker
Azt h
csinálj neki egy fincsi illatos fürdõt..én pl nem tudnék ellenállni neki...
Az is lehet, hogy félrenevelték gyerekkorában. Próbálj meg finom lenni, és udvarias. Tûzzél ki "Legjobb szagú Anyuka" díjat.
próbáld meg finoman közölni vele hogy megbolondulsz attol a rohadás szagtol és menjen el fürödni ha nem akar veled gázálarcban pusziszkodni >D:D:) ;)sok sikert
Vegyél fel egy gázálarcot.
Meséld el neki, hogy: - A szomszédunkban lakott egy büdös ku.va. - ...és már nem lakik ott? - De még ott lakik, csak már nem büdös... :)
Azt hiszem meg tudlak érteni. Nekem párommal voltak hasonló problémák. Sajnos. Én otthon hozzá szoktam a napi fürdéshez, vagy kétnaponta, mosakodással. Volt olyan is h egy lavor víz jutott mindenkire és abban kellet mindenünket lemosni. Aztán csak vasárnap jött a fürdés. Így ki tudtuk fizetni a számlákat. Párom viszont ha telik rá, hanem. Kapcsolatunk elején nem volt hajlandó csak 3 naponta fürdeni. Egyedül az arcát mosta csak. Nem éreztem õt büdösnek sosem, de azért na, még is illúzió romboló. Ha kérdeztem tõle, miért nem akar legalább egy gyors zuhanyt venni? Õ is minig valami kifogással jött: Most nem vagyok izzadt. Most nem csináltam semmit, ithon voltam, minek? Majd holnap. Most fáradt vagyok. Holnap piszkos, poros melót csinálunk, nincs értelme most, majd holnap. Hát engem ezzel kikészített egy idõ után. És az volt benne a legfurább, h a zokniján kívül tényleg nem volt büdös semmilye. Tehét nem mondhattam neki h"büdös vagy". Mást nem lehet vele tenni, kedves kérdezõ. Gondolom a dzép szón már túl vagytok. Rá kell szólni erélyesen, hogy: Ne legyél már ennyire igénytelen, menny fürdeni! Nem tanyán vagyunk, ahol kinnt kell mosakodni a -10°C-ban. Van meleg víz is és nem fog földhöz vágni +3 kád víz. De ha ennyire spórolni akarsz akkor zuhanyozz. 3 zuhanyzás, 1 kád víznek felel meg. Attól h te nem érzed magad koszosnak, még kell fürdeni! Nekem bejött.
A kérdező hozzászólása: Nem nálam lakik, hanem a nõvéremnél.Mindig azt mondja, hogy fél, hogy "rányitnak"-de náluk külön van a wc és a fürdõ.(ha tudják, hogy bent van, nem megy be senki)Mondta neki a nõvérem, hogy segít beszállni a kádba, mert azt mondja, hogy nem tud.De szégyellõs:( Különben is mindig azt mondja, hogy egész nap otthon van nem koszos..stb.(de büdös, csak õ nem érzi) Arra gondoltunk, hogy van olyan felnõtt fürdetõ szék, hogy olyat veszünk neki.Vagy csináltatnak zuhanyt a nõvéremék...
8:55, azt írod, hogy a párod már a kapcsolatotok elején is igénytelen volt. Hogy volt gusztusod velemaradni? Nálam szóba se jöhetne egy olyan pasi, aki nem ad a tisztaságra.
Ilyenkor legyen rajta fürdõruha, aztán majd leveszi magáról, ha már beszállt a kádba, és kiment a nõvéred. Ja, és hogy hogy mondd meg? Anya, ne haragudj, de érzem rajtad, hogy már több, mint egy napja nem fürödtél, nálunk így nem lehet lenni, mi más szabályok szerint élünk.
Az a három nap fürdés nélkül tényleg durva. Én nem hiszem el, hogy szaga sincs, mert ha nem is nagyvécézik az ember, a fenekének akkor is van szaga, a farkáról nem is beszélve. Még ha meg is törli magát vizelés után, akkor is, bár a legtöbb férfi elrakja hugyosan. Én sem értem hogy lehet ilyen férfivel maradni, mert a bõrének zsíros a tapintása. Pláne a nyakán, mellkasán, hátán.
10-es vagyok Miért olyan durva 3 nap fürdés nélkül, ha rendesen mosakdzik az ember? Régen amikor a falukban nem volt rendes fürdõszoba szerintetek h csinálták. Mellesle a kapcsolatunk elejére, az összeköltözést értettem. Amikor még jártunk, mindennap zuhanyzott. A bõre sem zsíros, és bármennyire meglepõ tényleg nem büdös. És nem használ a stiften kívül mást.

Hogyan mondjam el édesanyámnak ezt a kapcsolatot?

Fiatal lány vagyok, a párom pedig 13évvel id?sebb. Eddig titokban tartottuk a kapcsolatunkat (kis faluban élünk) és a szüleim sem tudtak róla. A találkákat mindig sikerült titokban lebonyolítani (viszonyunk lassan egy éve tart). Viszont elérkeztem arra pontra, hogy nagyon szeretném legalább anyukámnak elmondani a dolgot, mert nem tudok tovább el?tte titkolózni. De félek t?le, mert sosem volt vele olyan kapcsolatom és elég konzervatív személyiség. Ezért is vártam eddig, hogy lássa, nem egy futó kalandról van szó.

Legjobb válasz: Mégis hány éves vagy? Sokat számít, hogy 15 vagy 22... Ha már nagykorú vagy, akkor nincs mitõl félned, bár inkább úgy érzem, hogy 16-17 körül lehetsz. Ez esetben anyukád szerintem sem örülne (fõleg ha konzervatív felfogású), de tényleg el kell neki mondanod. Egyszer úgyis kiderülne, jobb, ha tõled tudja meg. Elhívhatnád a barátodat, bemutathatnád, viselkedjetek úgy, hogy látsszon, hogy komolyan gondoljátok és szeretitek egymást. Ha látja, hogy a partnered egyenrangú félként kezel, nem akar kihasználni (mondjuk ezt nehéz egy találkozásból leszûrni), akkor lehet hogy megenyhül. De ha tényleg kiskorú vagy, el tudom képzelni, hogy ki lesz akadva. Nehéz ügy... De mondd el, ne titkold tovább. Lehet, hogy tök normálisan reagál. Legalább tudni fogod, hogy álltok, és ezen már nem kell stresszelni.

Mégis hány éves vagy? Sokat számít, hogy 15 vagy 22... Ha már nagykorú vagy, akkor nincs mitõl félned, bár inkább úgy érzem, hogy 16-17 körül lehetsz. Ez esetben anyukád szerintem sem örülne (fõleg ha konzervatív felfogású), de tényleg el kell neki mondanod. Egyszer úgyis kiderülne, jobb, ha tõled tudja meg. Elhívhatnád a barátodat, bemutathatnád, viselkedjetek úgy, hogy látsszon, hogy komolyan gondoljátok és szeretitek egymást. Ha látja, hogy a partnered egyenrangú félként kezel, nem akar kihasználni (mondjuk ezt nehéz egy találkozásból leszûrni), akkor lehet hogy megenyhül. De ha tényleg kiskorú vagy, el tudom képzelni, hogy ki lesz akadva. Nehéz ügy... De mondd el, ne titkold tovább. Lehet, hogy tök normálisan reagál. Legalább tudni fogod, hogy álltok, és ezen már nem kell stresszelni.
Hát szerintem sok minden múlik a korodon is.Nem tudom hány éves lehetsz, de nem mindegy, hogy 15-16 vagy 20 éves vagy.Nekem is ilyen anyukám(szerelem terén), de ha szeret(már pedig biztos szeret), akkor meg fog érteni. Szerintem a titkolózás rosszabb.
ha 16 alatti vagy akkor semmiképpen nem kéne komoly kapcsolat, a 13 év korkülönbség pedig tizenévesen nagyon sok, hány éves vagy? áruld el csak utána tudok bármit mondani addig nehéz
hány éves vagy te és az illetõ, ez attól is függ mert ha te pl 13 a srác meg 26 akkor azonnal jelenteném fel pedofíliáért és kiskorú zaklatásáért pláne ha 18 alatt vagy
A kérdező hozzászólása: 20éves vagyok, és lehet kicsit éretlennek tûnik a kérdésem, csak már sokat rágódtam rajta. Nagyon sok szerepet játszik a dilemmámban az is, hogy anyukám személyesen is ismeri az illetõt, tegezõ viszonyban vannak (kicsi falu) és nem tudom, így hogyan állna hozzá. (persze ez valószinû csak az elsõ találkozásnál lenne kényelmetlenség)
hát ha 20 vagy õ meg 33 mért volna baj mind a ketten felnõttek vagytok, és ha anyád jóban van vele mi a gáz

Mit tegyek? Hogyan mondjam el édesanyámnak?

15 éves múltam áprilisban és nemsokára 9 hónapja lesz, hogy járok egy sráccal. (Õ 16 éves)Mindketten szüzek vagyunk még, és most érzem magam késznek rá, hogy lefeküdjek vele (5 hónapot várt rám, és ha még lenne szükségem id?re, várna.) Nagyon jó kapcsolatom van édesanyámmal, mindent megtudok vele beszélni, kiskorom óta nem okoztam neki csalódást, megbízik bennem. És eddig azt is megengedte, hogy együtt aludjunk a barátommal, mert ismeri nagyon jól, és tudja, hogy nem olyan fajta, aki kihasználja az alkalmat. De a mamám valahogy megtudta és beszélt vele, aminek hatására megtiltotta az együtt alvást - ami nekünk persze borzasztóan rosszul esett. :/ Hogyan beszéljem meg vele ezt a két dolgot?

Legjobb válasz: Tudom ki vagy:)) tudom mennyire szeretitek egymást,de nehéz lesz anyukádnak megértenie hogy ez már jóval komolyabb...elõször kérdezd meg tõle hogy miért tiltotta meg és hogy mitõl fél,beszélgess el vele nyugodt körülmények között,és gyõzd meg hogy nincs mitõl tartania,hisz még nem a következõ hétvégén fogtok lefeküdni:)

Tudom ki vagy:) ) tudom mennyire szeretitek egymást, de nehéz lesz anyukádnak megértenie hogy ez már jóval komolyabb...elõször kérdezd meg tõle hogy miért tiltotta meg és hogy mitõl fél, beszélgess el vele nyugodt körülmények között, és gyõzd meg hogy nincs mitõl tartania, hisz még nem a következõ hétvégén fogtok lefeküdni:)
Én azt mondtam annó anyámnak, hogy úgy is szexelni fogunk ha máshogy nem titokban, ezért ne tiltsa meg.Megértette, hogy jobb ha úgy csináljuk, hogy nem kell titkolóznunk elõtte.
"Anyu ne hallgass a vén hülyére, nem leszek terhes nyugodj meg, és ezt elmondhatod az öregasszonynak is."
Én is 15 éves vagyok, én 7 hónapja vesztettem el, azóta is együtt vagyok a barátommal és 4, 2 lett az átlagom. Én tisztában vagyok vele hogy a tanulás elõrébb van mint a szex. Nemtudom mit kell botránkozni, ha valakinek ennyi idõsen nemi élete van rögtön egy hülye kis csitri akinek sose lesz érettségije? Elõítéletes bunkók vannak itt..
attól hogy ilyenen gondolkozik nem kéne csitrizni, szíve joga meg tenni ha készen áll rá..ha meg akarja tenni meg teszi nem kéne illetlen szavakkal jellemezni egy olyan embert akit nem is ismersz...
méghogy nem fiatal! 15 éves te barom inkább a sulival foglakozzon még!
Elõbb utóbb úgyis ráfog jönni hogy igazatok van :) beszéld meg vele hogy egyszer úgyis el kell vesztened és már nem vagy fiatal a barátodat pedig nagyon szereted
15 évesen ne a lepedõt gyûrjed és elég szégyen hogy az édesanyád megengedte már neked ilyenkorban hogy fiúval aludj!!15 évesen!! Az ilyen szülõ nem mondom hova való komolyan felháborító ez a mai világ tudod a korai szex ártalmas ettõl kapod majd a méhnyakrákot hiszen rendesen 15 éves GYEREKEK szexelni sem tudnak mármint biztonságosan!!!Inkább tanulj hogy ne majd 1 k..rva váljon belõled!
Azt mond el, hogy van párod és nem a nemi életed. Ha kérdezi úgy is hazudni fogsz, ha meg nem akkor anyukád igaz nem tud mit tenni, de te mit szólnál az õ helyébe?
szerintem inkább tanulj 15 évesen....nagyon jó lesz, 15 évesen már nem leszel szûz, de még 23 évesen sem fogsz leérettségizni azt garantálom, hogy ha a suli helyett ilyenekkel foglalkozol. gratulálok, hogy ez a legnagyobb problémád 15 évesen...kis csitri -.-
nekem is fura, h anyukád megengedte, hogy együttaludjatok. õszintén szólva nekem az durvább, mintha szimplán dugnátok. egyébként meg oldjátok meg a szexet, te se beszéled meg anyukáddal h mikor szexeltek utoljára apukáddal. am én is 15 vagyok, nem rég vesztettem el egy 1 éves kapcsolatban a szüzességem. vannak barátaim, 4.5 az átlagom, és a szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom. nem bulizok sokat, nem iszok. de van nemi életem...
Beszéld meg anyuddal biztos meg engedi! Nagyon jo a kapcsolatod anyuddal és a barátoddal is szerintem meg értik 15/L
Szerintem is inkább örülhetnél annak, h 15 éves létedre az anyukád megengedte, h a barátod ott aludjon nálad. Semmi okod nincs felháborodni a nagymamádra, mert teljesen igaza van! 15 éves kor az még gyerek, még ha sokan azt mondják, h "senkinek semmi köze, h mit csinál". +Gondolj bele, ha már a barátoddal ennyi idõsen ennyi mindent "átéltetek", együtt alvás stb. akkor a késõbbiek folyamán milyen érdekesség lesz a kapcsolataidban?! Semmi, mert már minden meg volt 15 évesen. :)
Ahogy leirtaad az anyukáád megértõ veled meg mindeen..akkor mond el neki h mit érzel a fiu iránt meg minden..megfogja érteni

Hogy mondjam el édesanyámnak hogy le szeretném borotválni a hónaljam?

mielött még eítélnétek szögezzük le hogy vizilabdázom és eléggé kellemetlen hogy mindenkinek le van borotválva csak nekem nem meg amúgysem túl esztétikus

Legjobb válasz: Miért kéne elmondani?

Miért kéne elmondani?
Hát ha mindenképp el akarod mondani, akkor :Anyu a csapatban mindenki borotválja a hónalját, így gondoltam megcsinálom én is.
Azt gondolná hogy igényes vagy valószínûleg, de mi köze van hozzá? Hány éves vagy? Ne legyél már anyámasszony katonája.
Mert mit számít, h mit gondol?... Ha wc-re kell menned, akkor is elõtte engedélyt kérsz tõle?....
Fiú vagy lány vagy? Hány éves? Anyukádtól miért tartasz ennyire, nem jó fej?
Marhaság ezen agyalni 14 éves korom óta amióta sportolok automatikusan levágom mert idegesít. Marhára nem érdekelt az egyéb vélemény. Amúgy is ez inkább az ápoltság jele , hogy nincs hónalj kutyád ha sportolsz.
A kérdező hozzászólása: 15F vagyok na mindegy én azért valahogy el szeretném mondani neki
A kérdező hozzászólása: mert például nyáron meglátja hogy nem szõtör és nemtudom mit gondolna
Mondd azt neki hogy az edzod kerte hogy vagd le higeniai okokbol. Pont.
Õ borotválja? Ha igen, akkor meg fogja érteni. Nem olyan nagy probléma ez, hogy ennyire tabu legyen. Az emberek nagyon magas százaléka ezt teszi.
Legegyszerûbb: Anyu veszel egyszer használatos borotvát? Letolnám a blökit, mert már több nyugdíjast megugatott.
11-es :'DDDDDD
Mutter tazsvír! Zsaltam hónajt borotválni! majd jövök ha túlélem....sz'asz. Amúgy nem szólt semmit én anyum sem mikor meglátta, így igényes és higiénikus. 15/F
Sehogyan! Tedd meg, és kész...
, , Anya, már hallom ahogy ugat a kutyám, sz'val nem gáz ha levágom"?

Mondjam meg édesanyámnak, hogy zavar hogy egy nős férfival van vagy semmi közöm hozzá?

Édesanyámnak viszonya van egy papíron n?s férfival. Amúgy a feleségnek is van szeret?je, szóval csak ilyen látszat házasság, úgy tudom a pénz miatt nem vállnak, a n? sokat akar lenyúlni. De ezt nem mindenki érti meg, kapok célzásokat arra, hogy anyám egy k. ami nagyon zavar. Szerintem nem az, meg jó anya, de attól még zavar, hogy beszólogatnak. Mondjam meg neki? Kérjem, hogy szakítsanak? Egyébként ? nem szereti szerintem a pasit normálisan, csak el van vele. Többször beszélt arról, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy a nyakunkra hozni valakit. Így gondolom kényelmes neki. Meg végül nekem is tesómmal, de jobb lenne egy tényleg minden értelemben szabad férfival lenne.

Legjobb válasz: Mondd meg neki, ha zavar valami, bármi. Követelõzni, beleszólni nem ér más életébe, de ha bánt valami, akkor azt nyugodtan. Ha meg valaki leqrvázná az anyámat, azt én jól helyreraknám, hogy törõdjön a saját dolgával, de ez én vagyok.

Mondd meg neki, ha zavar valami, bármi. Követelõzni, beleszólni nem ér más életébe, de ha bánt valami, akkor azt nyugodtan. Ha meg valaki leqrvázná az anyámat, azt én jól helyreraknám, hogy törõdjön a saját dolgával, de ez én vagyok.
Én már 16 éve eggyütt élek egy olyan pasival aki még nem vált el de a gyerekeimnek soha nem jutott eszébe hogy ezt szóvá tegye. Neked miért jut eszedbe? Miért foglalkozol másokkal, ha nekik megfelel ez az életforma és titeket se bánt az édesanyád biztos tudja hogy mi jó neki illetve nektek.
mondjad anyám is így volt, csak a pasi a végén öngyilkos lett a pincénkben mert anyám elakarta hagyni
Hát, engem is zavarna, ha anyámat k*rvának tartanák és még céloznának is rá. A pofám leszakadna. Ráadásul nem komoly kapcsolat...na emiatt is égne a képem. Ami nem komoly, arról ne tudjon már mindenki.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem kellene zavarjon ki mit gondol, de ha zavar nem tehetek ellene. Nem tudom, hogyan lehet ezt szépen, nem bántóan elmondani. 4 Azért tudnak a kapcsolatról, mert kisvárosban élünk. A mi családunk, a pasi is elég ismert személy.
Én nem szólnék bele a magánéletébe.
Második vagyok ismét. Azért anyukád helyében biztos nem számolnék fel egy jól mûködõ (még ha lazább is) kapcsolatot, csak mert a szájára vett a falu/város.
Ne vedd el édesanyádtól az esélyt, hogy nõként boldog lehessen, azt írod jó anya, és nem adsz igazat az õt elítélõknek. Ti a testvéreiddel egyszer elmentek, mert ez az élet rendje, neki is kell egy társ. A beszólások meg egyszer csak megszûnnek, vagy megtanuljátok elengedni a fületek mellett.

Hogy mondjam el édesanyámnak, hogy lehet, hogy teherbe estem, és segítségre lenne szükségem?

(16 éves vagyok)

Legjobb válasz: Ja ha beregesztrálsz újra akkor tudsz adni választ! de másik email cím kell hozzá! Tényleg válaszolj!!! :)

Ja ha beregesztrálsz újra akkor tudsz adni választ! de másik email cím kell hozzá! Tényleg válaszolj!!! :)
uhh basszus!!!!!! Gondolom nem akarod megtartani babát! látod elõbb kellett volna gondolkodnod!!!!! Mi az hogy lehet? Menj vegyél egy tesztet ne hozd rá anyukádra frászt amíg nem tudsz biztosat! Amúgy ha nem akarod a babucit mindenképp anyukád kell ahoz hogy elvetesd 18 éves korodig kell szülõi aláírás! Mivel nem vagy nagykorú! Az abortusz 8000 ft körül van ha anyukád egyedül nevel ha nem akkor kb 20000! onnan tudom hogy az egyik barátnõmnek elkellet venie a babát mert gyógyszert szedett mielõtt megtudta hogy terhes! Szóval nem gyerek játék egy életen át kisérteni fog! egyébként pedig megértelek hisz még te magad is gyerek vagy! Valahogy írj hogy mivan hogy terhes vagy-e vagy nem! Ha pedig nem akkor adj hálát hogy nem kell elvenned egy életet és nagyon vigyázzatok! menj el olvoshoz íratass fel gyógyszert! Minden jót egy 11 hetes kismama:)
Elnézést kérek de hülyeségeket beszéltek :) 18 éves korig enm muszály a szülõi aláirás...elég a kedves apukáé :) Itt a probléma ha az lelép... :P Mivel van BETEG TITOKTARTÁS. Ez aaltt azt értik hogy az orvos nem adhat ki infót ha nem járul hozzá a leányzó. "Apuka és az anyuka" aláirja szépen és mehetnek abortuszra. 8000 se midnenhol 8000. van ahol 20.000-et is elkérnek érte. Másrészt elmondhatod anyukádnak max sír egy sort de elmultál 16 éves...nem gondolod sztem te sem hogy anyukád a világ...nemszól hozzád egy hónapig utána lassan helyre rázódtok. Bár butaságnak ahngzik amit mondok :)
Elõszõr is:édesanyád nem a legjobb barátnõd?Mert ebbõl arra következtetek, hogy nem.Mert ha ez így lenne akkor megtörtént volna a felvilágosítás, és bizalommal fordulnál te is hozzá.Ha baj van az már késõ.Az anyukák tapasztaltabbak mint ti, nem kell szégyelni, hogy ti még nem.És azért vanak, hogy segítsenek, hogy megóvjanak, hogy óvva intsenek, hogy a legjobbat éljétek meg, és hogy ne rontsátok el az életeteket, mondjuk egy korai szüléssel.Ebben az esetben max annyit tudsz tenni, hogy leülteted, elmondod neki, és onnan már eggyütt derítitek ki, hogy tényleg van e baba, és mi legyen a sorsa.Kívnánom, hogy vaklárma legyen, mert ha elveteted egy egész életre kihat, ha megtartod az életed ronthatod el, hiszen még te is gyerek vagy. Egy 35 éves 4 gyerekes anyuka.
Beszélj õszintén édesanyáddal. Nem biztos hogy terhes vagy, bármi okozhat eltolódást. Stressz, fogyókúra stb. Ha mégis, õ az az ember, akire egész életedben számíthatsz! Ami megtörtént az megtörtént, ketten majd kitaláljátok a megoldást! LÉGY HOZZÁ ÕSZINTE!
Utolsó, nem zavar, hogy ez a kérdés három éves?

Hogy mondjam el az édesanyámnak?

19 éves vagyok, és az anyám nem akar "elengedni". Nagyon szoros (volt) a kapcsolatunk. Túlságosan is. 13 évesen apám elment, és onnantól kezdve elég hamar fel kellett n?nöm. Anyu teljesen belevont az életébe, anyagi problémák, baráti, szerelmi, szexualitás minden. Kicsit úgy érzem ezzel elvette a kamaszkoromat, persze tudom hogy nem az ? hibája, hisz egyedül maradt 2 gyerekkel, én voltam a nagyobbik tehát "társnak" kezdett kezelni. Feln?tt problémákkal kellett szembesülnöm és mivel alapban nagyon érzékeny ember vagyok, így anyu minden panaszát és problémáját átéltem. Az ? életét kezdtem élni, elvesztettem a barátaimat, a tanulmányaim romlottak. És anyu is rettenetesen lelkiz?s és érzékeny a kisebb problémákat is úgy túl dramatizálta nekem hogy majd megszakadt a szívem és napokig rágtam magam hogy segíthetnék rajta (persze akkor még nem tudtam hogy sokszor egyszer? túldrámázás és hiszti volt)

Legjobb válasz: Nehéz, mert úgy tûnik, neki csak te maradtál. De vígasztaljon az, hogyha külföldön vagy, nem lóghat állandóan a telefonon, mert akkor majd a számlát nem bírja kifizetni!

Nehéz, mert úgy tûnik, neki csak te maradtál. De vígasztaljon az, hogyha külföldön vagy, nem lóghat állandóan a telefonon, mert akkor majd a számlát nem bírja kifizetni!
Állj a sarkadra és legyél vele kemény. Mond meg neki, hogy hetente kétszer vagy hajlandó vele beszélni és Te mond meg az idõpontot is. Ha hagyod, hogy minden panaszát naponta többször is rád zúdítsa bele fogsz bolondulni. Éld az életed és õ is élje a magáét. Már nem tartozik érted felelõsséggel megállsz a magad lábán, neki is meg kell próbálnia ugyanezt.
Bizony anyukád nagyon mártir szerepet játszik, ill.nem játszik, hanem ilyen az alap természete, és ráadásul önzõ is, mert csak a saját lelkivilága érdekli.Sajnos hiába ülsz le vele beszélni, ö nem tud ki bújni a börébõl, és nem is fog megváltozni.neked kell meg értened, nem vagy felelös azért ha ö szenved, felnött ember, alakitsa az életét ugy, hogy jó legyen, de ezt nem teheti meg azzal hogy a gyerekeit zsarolja.Közöld vele, hogy nagyon szereted, de már külön életet fogsz élni, ahol neki is lesz helye, de nem az elsö helyen, mert ott már TE leszel. Probálj egy kicsit elszakadni töle, mert igy sem egyetem sem saját életed nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Interneten beszélünk az ingyen van. És akkor jön a duma hogy még alig 1 hónapja mentem el, de már lecseréltem az egész életem, hálátlan vagyok, nem tisztelem õt stbstb... És nem tudom hogy elmondani hogy nem errõl van szó. Nem felejtem el õt, se a sok jót amit kaptam, csak egy most már van saját magán életem, és én nem akarom minden részletét publikálni. És fõleg, akármilyen önzõ is vagyok, de nem akarom hallgatni a "nyomorát". Tudom szörnyen hangzik, de már nem megy, nem érdekel és ezt õ is látja, azt hiszi õt szarom le, pedig csak magamat akarom védeni...
Nem tudom, hogy apukád miért hagyott ott benneteket, de sok asszonynak elkellene olvasnia a történetedet. Sokan egyszerûbbenk tartják a válást, és egyedül nevelni a gyereket, mint erõfeszítéseket tenni azért, hogy a házasság mûködjön. Ennek csak a gyerek issza meg a levét. És nemcsak a te anyukád ilyen. Sajnos, anyukád nam fog megváltozni. Számolhatsz arra is, hogy zsarolni fog, ha eltávolodsz tõle. Pedig számodra, ez az egyetlen lehetõség, ha nem akarsz mindig az õ árnyékában élni. Legokosabbnak azt tartanám, ha határozottan megmondanád neki, hogy már felnõttél és a saját életedet akarod élni. Lehet, hogy ez nagy sokk lenne neki, de még mindig jobb, mint ez az örökös függés. Neki is a saját lábára kell állnia. Keressen magának olyan párt, aki kibírja mellette. Te nem lehestz egész életében a gyámolítója! Ezért ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Javasold neki, hogy keressen barátokat. Itt. http://www.mozogjunkegyutt.hu/
Kicsit hasonló a helyzet a testvéremmel, õ is ilyen szerepet töltött be anyánk mellett. Most már másfél éve nem áll vele szóba (tesóm anyánkkal). Vigyázz, hogy te járj így, mert ez már nagyon drasztikus "megoldás". Próbálj vele leülni és megbeszélni... Mellesleg a külföld szerintem nagyon jó lehetõség a leváláshoz. Sok sikert hozzá!
Nagyon nehéz lehetett neked, teljesen megtudlak érteni. Az, hogy külföldre mész, az egy nagyon jó lehetõség, nem kell mindig bekapcsolva lennie a telefonnak, így anyud nem tud mindig zaklatni.Ha meg zaklat(mert bekapcsolva hagytad a telefont), akkor mondd el neki, hogy nem tudja fizetni a számlát, és mi lesz úgy vele!? Mondd meg neki, hogy lazítsatok egy kicsit ezen az anya- lánya kapcsolaton, mert ez már neked túl sok.
A legjobb lenne, ha belinkelnéd neki ezt az egészet.
Lehet, hogy neki is jobb lesz, ha rákényszerül egy kis önállóságra.
Õ is felnõtt, legfeljebb keres más barátokat.
23:06 Édesanyám is elvált képzeld mert nem akart szarban élni se azt nem akarta hogy közlekedõ edények közt nõljek fel, mondjuk válás után normalizálodott a kapcsolatuk ki érti ezt?Szerintem kicsit hanyagold ne vedd fel a telót stb, majd rájön h menekülsz elõle, és észbe kap.
Ne érdekeljen mi lesz a következmény, ha te végre leválsz anyukádról. El kell fogadnia, hogy most már a te életedet kell élned és te is felnõtt lettél, neked is vannak gondjaid amit magad szeretnél megoldani és csak arra szeretnél koncentrálni. Ülj le vele, mond meg neki, hogy X-kor te elmész külföldre tovább tanulni és kialakítani a saját életedet. Nem biztos, hogy lesz idõd arra, hogy az itthoni gondokkal törõdjél mert így is egy idegen országban kell feltalálnod magad + tanulni ami jobban leterhel mint az eddigiek. Tudasd vele, hogy továbbra is fontos lesz a számodra, de nem fogjátok sûrûn tartani a kapcsolatot és ha igen akkor se a gondokról szeretnél vele beszélgetni. Mond el neki, hogy rengeteg lehetõsége van barátokra találni és még ennyi évesen se nõt ki ebbõl a dologból. - Ha ezt tudatosítottad benne, akkor nyert ügyed lesz. Hidd el, fel fogja fogni csak nehéz neki, de érti amit mondasz. Tuti, hogy nehéz lesz az elválás (ha más nem akkor az õ részérõl), de meg kell tenned, ha nem akarsz anyuci szemetesládája lenni. Én is hasonlóhelyzetbe voltam csak nekem mind a két szülõm pakolta a terheket. Akarva-akaratlanul belefolytam a dolgokba, így már azt is tudom, hogy mikor, miért van ellentét köztük. Sõt, a megoldást is tudom, de annyira makacs mind a kettõ, hogy mindig én vagyok a középpont akinek elmesélhetik a sérelmeiket, mert egymással csak ordítva tudnak beszélni. Ez van. De leültettem õket egy asztalhoz és elmondtam, hogy mi az akadálya amit én látok és ami miatt nem tudnak egyrõl a kettõre jutni. (Ugyanakkor még én is gyerek vagyok és ha önzõ is, de nem akartam ebbe belefolyni. Nem hiába van privát szféra és nem szabad azt félrerakni. Arra mind a két félnek szüksége van. A problémásnak is meg a szemetesládának is) Megbeszélték és azóta csak kisebb zördülések vannak köztük amit elsimítanak maguk is mert már tudják mi az akadálya, ami miatt eddig nem tudtak egymással normálisan beszélni. Hát meg kell mondjam megkönnyebbültem hogy ledobhattam a terhet a vállamról és az övékrõl is. Sokkal kiegyensúlyozottabb lett minden. Ezt csak azért írtam mert te is besegíthetsz kicsit az anyukádnak. Keressél neki valakit aki lehet a barátnõje (ha már õ nem keres). Interneten rengeteg lehetõség van, ha kell akkor kísérd el. Ha nem jön össze legalább megpróbáltad. Többet úgy se tehetsz. Éld a saját életedet. 17/l

Hogyan mondjam el ezt az édesanyámnak? Milyen megoldás lenne jó?

Anya már évek óta munkanélküli.Nem kap nyugdíjat,semmiféle támogatást.Állást keresett,de nem talált-már nem is keresi.Nekünk kell összedobni minden hónapban a ház fenntartásához,kajára,ruhára,orvosra,stb a pénzt -kb egy minimálbér havonta.F?zni én f?zök otthon és hordom anyának a kaját(így olcsóbb),takarítani /mosni/ a kertet rendbe tenni a testvérem szokta hetente egyszer.Anyának nincs semmi baja,fizikailag és szellemileg egészséges(55 éves)-mégsem csinál semmi házimunkát,azt is nekünk kell,megint a mi id?nk megy vele. Testvéremmel már a 30 felé közeledünk.Mindketten lányok vagyunk és lassan szeretnénk gyerekeket.De ha nem lesz fizetésünk,akkor mib?l fogjuk segíteni anyát és mikor? A páromtól mégsem várhatom el és egy kisbaba nagyon pénzigényes( annak is húzós kiadás,akinek van elég pénze). Az sem megoldás,hogy anya vigyázna a gyerekre (1. nem azért szülöm,hogy más nevelje fel 2.anya sem vállalná-ezt többször megmondta). A házat nem lehet eladni,nem is kapna érte egy panelnél többet(ott talán még több is a rezsi). Hozzánk nem akarom ,hogy költözzön,mert egyszer majdnem szétmentünk a párommal emiatt (mogorván viselkedik a párommal,megjegyzéseket tesz,stb).A kapcsolatom menne rá és igazán hely sincs(f?leg ha lesz gyerekünk). A testvéremék oda költöznének (nekik még nincs lakásuk), de nem engedi anya a sógoromnak,hogy oda költözzön ("az ÉN házam").Sokszor bántóan és ellenségesen viselkedik vele is-minden ok nélkül. Vidéken élünk, a fizetés sem sok.Alig tudunk haladni,mert havonta 25-30 ezer mínusz jelent?s egy amúgy sem túl magas bérb?l(ott van még a lakáshitelem is,stb -nem kell sorolni).Évek óta nem voltam nyaralni a párommal, közös programokon is spórolok,ruhán,szépítkezésen,kaján,mindenen amin lehet.Alig van id?m a saját életemre,mert mellékállásokat kell vállalnom.Lassan kezd elegem lenni ebb?l a helyzetb?l,évek óta megy ez így és nem tudom hogy lesz a jöv?ben.

Legjobb válasz: Pedig ez igy nem mehet tovább Neharagudj,de anyukád elég õnzõ ember. Eltartatja magát a gyerekeivel? És akkor még panaszkodik,meg furkálódik a párotokkal? Milyen anya az ilyen,már ne is haragudj?! Azt mondtad egészséges,miért nem csinál házi munkát legalább? Mosogatni is ti mosogattok helyette? Üljetek le 3-an és beszéljétek ezt meg adjatok neki ultimátumot,mert igy milyen jövöt szánsz magatoknak? Elég szomorú ez egy "édesanyától" Gondoskodtok róla amig meg nem hal?

Pedig ez igy nem mehet tovább Neharagudj, de anyukád elég õnzõ ember. Eltartatja magát a gyerekeivel? És akkor még panaszkodik, meg furkálódik a párotokkal? Milyen anya az ilyen, már ne is haragudj?! Azt mondtad egészséges, miért nem csinál házi munkát legalább? Mosogatni is ti mosogattok helyette? Üljetek le 3-an és beszéljétek ezt meg adjatok neki ultimátumot, mert igy milyen jövöt szánsz magatoknak? Elég szomorú ez egy "édesanyától" Gondoskodtok róla amig meg nem hal?
igen, szépen cserben hagy titeket! Hagyd csak el! Felnõttek vagytok, nem szólhat senki az életetekbe! tedd azt amit jónak látsz! Hát a fizetésbõl tényleg nem lehet kisbaba, de egyszer csak összejön :) sok szerencsét! ;)
mi az oka, ha anyukád ennyire megkeseredett? hisz még nem öreg, és azt írod, egészséges - tehát el tudná látni magát, takarítani meg ilyesmi - ha már állást nem talál, legalább ezt ne nektek kelljen már csinálni. Én szépen leülnék vele megbeszélni, hogy ez tarthatatlan így, hisz nektek is megvan a magatok baja, neked is van lakásod, amit takarítani kell, ráadásul még rá is dolgozol. Én azért ez nem hagynám - mindent megtesztek érte, õ meg annyit se, hogy elviselje a párodat és a tesód párját? oké, hogy felnevelt és hálával tartoztok ezért, de azért akkor is. Szerintem valami lelki oka van, hogy ennyire elhagyta magát, hogy még azt se csinálja meg (házimunka, kert), amit meg tudna. Érdemes lenne kideríteni, mi nyomasztja.
neharagudj, tudom hoy bántó leszek.. de ciánt neki.. Egy anyának nem szabad cserben hagyni a gyermekeit.
Utolsónak írnám, hogy utána a kutyakaját sem az anyuka fizetné, amint látod. Tehát csak több kiadás lenne. Én a helyedben elmondanám anyukádnak, amit ide írtál, lassan másra koncentrálnál és ebben gátol. Valamit lépjen, nem tarthatod el örök életében.
Nah szia hát ilyen történetet sem hallotam még deh már sokmindent. Szerintem egybõl megoldódna a próbléma ha egy kiskutyát vinnél vagy vinnétek neki .És talán életvidámabb lenne ha szereti a kutyust törõdik is majd vele és így szép lassan majd magát is ellátja . remélem hasznos volt az infó;)
Ha rossz a természete! Elsõkörben pláne nem ülnék le vele. Ismerem az ilyen embereket a saját lányukat elmondanák mindennek csak hogy neki kényelem legyen. Szerinted miért nincs barátja? Hagyjátok hagy keressen titeket. Ha pedig zemrehányja megmondhatjátok, hogy fennt kell tartanotok magatokat. Pontosan azt teszitek amit õ is ugyanennyi idõs korában. Dolgoztok, hogy ne haljatok éhen.
Õ szült téged, de nem engedhetitek, hogy tönkretegye az életeteket. Hagyjátok, ne keressétek egy hétig, kettõig. Keressen õ titeket. Ha felkeres titeket akkor látogassátok meg. Vigyetek neki egy tál házi pogácsát ajándékba. Bezélgessetek vele egy keveset. De a fõ ne ti kezdeményezzetek! Ha csak az eltartásért kelletek neki, hagyjátok ott, mondjátok meg, hogy keressen munkát, mert ti nem tudtok több pénzt spórolni(megszorítások munkahelyen, stb). Milyen anya az ilyen? Gyerekedre nem vigyázna, kritizál, és fiatal 55 éves? Mit képzel az ilyen? Ezért nevelt titeket? Szóval a lényeg, hogy derítsétek ki mire kelletek, csak az õ létfenntartására? Utána tegyél fel egy újabb kérdést ha megjön az eredmény. Ha elsõ körben megmondjátok neki hogy bajotok van vele, a szomrú szûzmáriát fogja eljátszani. És ti úgy lesztek beállítva, hogy ti vagytok a gonoszok. Nektek jön a lelkiismeretetek, és az anyátok tönkreteszi az életeteket.
Elkényeztettétek. Rájött hogy enki így marha kényelmes, és nem akar váéltoztatni, pedig kell! üljetek le tesóddal meg anyuddal, és mondjátok el neki hogy ez így nem mehet tovább. Adjatok választási lehetõséget: vagy dolgozik és eltartja magát, vagy odaköltözik hozzá a tesód a párjával együtt és akkor kap segítséget. HA semmin nem akar változtatni, akkor bár gonosznak tûnik, de kezdjétek hanyagolni( nyillván nem fogjátok hagyni éhen halni nem is ezt modntam) , de pl a kertet ne takarítsátok ki, mosni kéthetente egyszer, aztán egy-egy nap csak úgy simán ne vigyél neki ennivalót. Feltalálja majd magát és fõzni fog. Az orvosra aztmondom, azt nemlehet visszaszorítani, de pl ne vegyél neki ruhát (vagy kevesebbet) szép lassan csak helyrerázódik...
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja lelkileg.Sokat beszélgetek vele, mert nincs más, akivel beszélgethetne (olyan a természete, hogy még barátai sincsenek-egy sem;nem is emlékszem, hogy valaha is lett volna neki). Egész nap a tévét nézi vagy a kertben üldögél-tényleg nem hinném, hogy lelki problémái lennének.
A kérdező hozzászólása: Kutyát már kapott- gondoltuk, hogy a maradékokon nagyon jól el fog élni (tesóm és én is gyûjtöttük az otthoni maradékokat- minden háztartásban van). Nem vigyázott rá, kiszökött állandóan.A végén kaptunk pár figyelmeztetést és a kutyát be kellett oltatni, stb (megint nem 2 forintos játék volt, az állatorvos nagyon drága dolog és ez évente x összeg, nem egyszeri) A kutyának nem igazán örül, de nem tudunk vele mit kezdeni, régebben akarta.

19 éves koromba szeretnék kimenni édesapámhoz nagy Britanniába dolgozni, és nevelőapám és édesanyám azt mondják, hogy nem engednek majd ki. Lehetséges?

Ha 19 éves leszek, akkor van valami törvény arról, hogy itthon tudnak tartani? Különben édesapámmal most se engednek találkozni. 14 éves fiú vagyok, és én ezt már kiszámítottam hogy mikor akarok kimenni, mikor végzek a sulival stb.

Legjobb válasz: Nyugodtan kimehetsz, nincs semmi beleszólásuk 18 éves korodtól.

Nyugodtan kimehetsz, nincs semmi beleszólásuk 18 éves korodtól.
Már a 18. születésnapod utáni napon mehetsz, ha akarsz anélkül, hogy bárki beleszólhatna. :) (Ha pedig most szeretnél vele találkozni, és nem engedik, apukád ez ellen is felléphet, mert olyan nincs, hogy elzárnak a szülõdtõl!! Nem feltétlenül kell még éveket várnod, ha nem akarsz.)
1. Elöször is Nagy-Brittania - tanuld meg, hogy hogy irjßak. 2. Kérdés, hogy édesapád tartja-e veled a kapcsolatot, és egyáltalán akarja-e, hogy kimenj hozzá? 3. Megkérdezdet, hogy édesanyádék miért nem akarják ezt? Nyilván van valami indokuk - és azt nem árt elöször átgondolni. 4. VISZONT ha a 18 évet betöltötted, akkor JOGILAG nagykorú vagy, és nem tilthatnak meg neked semmit. 5. Attól, hogy nagykorú vagy, még nem feltétlen tudsz kimenni édesapádhoz, mert ahhoz elég sok pénz is kell, és ezt nem kötelesek sem édesanyádék, sem édesapád fizetni - tehát CSAK akkor tudsz utazni, ha elötte összeszedtél elég sok pénzt: oda-visszaút, az ottani tartózkodásra a megélhetés a minimum.
Menj csak, ha elmúlsz 18 éves. Sok sikert Nektek!
18. születésnapodon nagykorú leszel, utána oda mész és azt csinálsz, ami neked tetszik.
Jól írja az elsõ. 18 évesen azt csinálsz amit akarsz. Bár nem árt elõtte jól végig gondolni, és apáddal is megbeszélni. Ugyanis Angliában nem sokra mész ha nem tudsz angolul kommunikálni, és nincs valami jó szakmád, vagy legalább valami gyakorlatod. Angliában meg szakmát tanulni bár lehet, de nem ingyenes. Elég drága összeget kell fizetni (tudom, mert nyakig benne vagyunk a témában) Az is lehet, hogy bár te eldöntötted, de apád nem így gondolja. Volt már rá példa, hogy a szülõ mégsem örült a rég nem látott gyerekének, aki csak kolonc lett volna a nyakán..
18 éves korod után oda mész, ahová akarsz, feltéve, hogy ki tudod fizetni, meg hogy egyáltalán kellesz-e ott.
18 éves korod után oda mész, ahová akarsz és ha javasolhatom menj is apukádhoz, ha ott biztosított lesz a jövõd! Anyukádék nem szabhatják meg akkor már.
A kérdező hozzászólása: 5/8-as: Édesapámmal napi szinten beszélek telefonon vagy skypeon, és nagyon akarja, hogy kimenjek hozzá, neki is ez a terve, hogy együtt dolgozunk a jövõbe, ugyanis õ egy nagyon jó autószerelõ, saját vállalkozásába én is beszállnék, ugyanis én is autószerelõi pályára készülök. A kimenést meg elintézné, repülõjegyet küldene nekem, angolt meg tanulom szorgalmasan :)
1. Elöször is Nagy-Brittania - tanuld meg, hogy hogy irjßak. Elnézést - helyesen: 1. Elöször is Nagy-Britannia - tanuld meg, hogy hogy írják.
A kérdező hozzászólása: köszönjük :)
na, ez tök jó, h vannak komoly terveid, tanulsz egy jó szakmát! :D 18 után oda mész, ahova jól esik, max anyád kitalálja mérgében, h ha apádnál akarsz élni, akkor vissza se menj hozzájuk. még ha össze is vesztek emiatt, pár év múlva megenyhül, mert hiányozni fogsz neki. inkább gyõzd meg arról, h milyen jó lesz neked ott kint, biztos munka, megélhetés, jobb környezet, nyelvtanulás.
Anyukádék mivel indokolják, hogy "nem engednek"? Mert esetleg lehet valami a háttérben, amiröl te nem tudsz. De ha csak féltékenység, akkor készülj a nyelvvel is meg a szakmával is, és ha nagykorú lettél, akkor mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Szerintem félnek, hogy lezuhan a repülõ, vagy ilyesmi, például télen se biciklizhetek, mert csúszik az út, és akkor 'becsúszok az autó alá', meg hasonló, emiatt alig engednek el valahova.
Jogilag mindenképpen mehetsz. A most még hátralévõ 4 év alatt nagyon sokat fogsz még fejlõdni. Ezerszer átgondolhatod a dolgot. Addig meg tanulj szorgalmasan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!