Találatok a következő kifejezésre: Hogy mondják föld (16 db)

Bárhogyan, csak NE FACEBOOK-on mondd el neki.
mér mondod el neki ha tudja?
A kérdező hozzászólása: annyit tud hogy tetszik nem azt hogy már szinte belé vagyok esve
No face csak személyesen beszéld meg vele.
akkor találkozz vele in real life minél többet
A kérdező hozzászólása: most az a baj hogy tegnap elment egy akadémiára és nagyon ritkán jön haza és akkor is csak 1 nap erejéig :S mondjuk ha 13 évesen valakinek föl ajánlják hogy sport akadémiára mehet akkor élni kell vele de nekem már nagyon hiányzik :S

Hogy mondják a föld szót a lehető legtöbb nyelven?

(minden nyelv érdekelne:arab, szanszkrít, szuahéli.)

Legjobb válasz: Köszönöm ! Sokat segítettél !

A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! Sokat segítettél !
arabul "ard" أرض
Melyik földre gondolsz? Latinul: terra -ae - föld patria -ae - haza
hindi: जमीन (zamín) धरती (dhartí) धातु (dhátu) भूमि (bhúmi) संसार (szanszár)

Miért mondják, hogy a Hold miatt jött létre a Földön az élet?

Legjobb válasz: Azért mondják, mert a Hold stabilizálja a Föld forgástengelyét, azaz nem leng ide-oda, és emiatt viszonylag stabil idõjárásunk van. Ezért.

Azért mondják, mert a Hold stabilizálja a Föld forgástengelyét, azaz nem leng ide-oda, és emiatt viszonylag stabil idõjárásunk van. Ezért.
13:27 A Hold nem csak az apály dagályt irányítsa, hanem Földünk szabályos tengely körüli mozgását. Ha nem lenne a Hold, a Föld össze-vissza forogna, és ezt az éghajlatok rendszertelen váltakozása követné. Pl. Egyiptomban eljegesedés, Európában szavanna 2 hétig, aztán 1 hetes esõ, meg ilyensmik, nem lenne rendszer Úgyhogy nem hiszem, hogy Hold nélkül lehetne élni a Földön
A szárazföldön megjelenõ élethez nagyban (lehet, hogy teljesen) hozzájárult az ár-apály jelenség. A "szárazföldi" élet szempontjából - úgy tûnik - eléggé szükség volt a Holdra. Akkor miért is mondják... dellfil
precesszió stabilizáló, így van. Nélküle olyna lenne mint a Mars, 60fokos tartományban képes oldalra dõlni, szal majdnem az oldalán forog. A másik érdekesség, hogy elõre meghatározhatatlan a dõlés és ennek változása(mint a kettõs ingánál), szal így szinte lehet(ne) bárhol eljegesedés stb.
Ki mondja?
Én csak a víz és a Hold kapcsolatára gondoltam amúgy meg ott a Google nézz utána.
Ennek nincs köze egymáshoz. A Hold csak a apály és a dagályt irányítsa.
Ja, a "stabilizáló" körülmény másodlagos is lehet. Biztos azért, hogy nem elhanyagolható. dellfil


Miért mondják, hogy mentsük meg a földet? Nem a földet kell megmenteni, hanem a saját magunk jövőjét biztosító környezetet. Nem?

A földet nem hiszem,hogy érdekli,kik tapossák felszínét,hiszen nem él úgy,mint egy lény (szerintem).

Legjobb válasz: Vannak olyan elméletek, amelyek szerint él. Egyébként szerintem inkább csak a szavakon lovagolsz, Föld = saját közvetlen környezetünk, és igen önzõek volnánk, ha azt gondolnánk, hogy nem kötelességünk legalább minimális szinten megóvni azokat a fajokat is, amelyekre az emberiségnek nincs "szüksége".

Vannak olyan elméletek, amelyek szerint él. Egyébként szerintem inkább csak a szavakon lovagolsz, Föld = saját közvetlen környezetünk, és igen önzõek volnánk, ha azt gondolnánk, hogy nem kötelességünk legalább minimális szinten megóvni azokat a fajokat is, amelyekre az emberiségnek nincs "szüksége".
Én azzal nem értek egyet, hogy folyton a jövõrõl beszélnek etéren. Engem aztán érdekel a környezetvédelem, de nem az unokáim miatt... Õszintén, saját magunk miatt és most. Ha egy gyár kevesebb szennyezõanyagot bocsát ki, mert másmilyen szûrõ van a kéményben, akkor az azonnal jó lesz a gyár közelében élõknek. Ha egy út forgalma lecsökken, vagy legalább zajvédõfalat építenek és fákat ültetnek, akkor az azonnal jó lesz az út mellett élõknek, mert jobb levegõ és kisebb zajszint... Szóval valóban nem a Föld élõvilágát kell megmenteni, hanem a közvetlen környezetünket jobbá tenni. És nem a jövõnek, hanem elsõsorban a jelennek, most, magunknak. Így felfogva talán több embert érdekelne a környezetvédelem.
½HA A FÖLD ELPUSZTUL, MI IS ELPUSZTULUNK.½ ------ ½HA MI ELPUSZTULUNK, A FÖLD ÉLETBEN MARAD.½ :O

Miért mondják azt, hogy nem jó, ha a baba feje fölé állsz, mikor fekszik, mert fölfelé néz?

Azért kérdezem, mert a babám feszt fölfelé néz. Pelenkázom, nincs ott semmi, vagy senki, és fölfelé néz, de nem egyenesen, hanem a feje fölé. Mára már odáig fajult a dolog, hogy már a fejét is próbálja hátrafelé hajtani az ágyon, közben kinyomja a mellkasát. Mintha hidat akarna csinálni. Engem annyira nem zavar, csak gyerek korom óta ezt hallom, hogy ezt mondják, hogy ez nem jó, de hogy mért?

Legjobb válasz: Állítólag azért nem lehet fölé állni mert felakadhat a szeme. Nem tudom ebbõl mi az igaz de én mindig elkerültem hogy felé álljunk. Az én lányom is kinyomta úgy magát hogy írtad, de akkor még nem tudott forogni azt hiszem ezzel kezdõdött a mutatvány, mert azóta mióta ezt csinálta forog... Nem tudom a Te babád átfordul e már...

Állítólag azért nem lehet fölé állni mert felakadhat a szeme. Nem tudom ebbõl mi az igaz de én mindig elkerültem hogy felé álljunk. Az én lányom is kinyomta úgy magát hogy írtad, de akkor még nem tudott forogni azt hiszem ezzel kezdõdött a mutatvány, mert azóta mióta ezt csinálta forog... Nem tudom a Te babád átfordul e már...
Nálunk a szomszédasszony mondta mikor odaállt, h "Jajj, nem állok már ide, mert kancsi lesz." Ugyanis a gyerek elkezdte nézni. De h ennek mennyi igazságalapja van? Azt nem tudom. Talán csak ez is egy babona a sok közül.
Babona, mint hogy ne nézz szõröset terhesen, mert szõrös gyereked születik. Csak a vénasszonyok hiszik el. A fiamnak nem akadt fönn a szeme, és kancsal se lett, pedig sokat álltam fejtõl a kiságya fölött.
Nemrég volt egy ilyen kérdés, csak nem találom. Nekem azt mondta a védõnõ, ha lehet, ne álljak gyakran a feje fölött-mögött, úgy, hogy a babának hátra-felfelé kelljen néznie, mert nem tesz jót a szem fejlõdésének. A részletekre már nem emlékszem, de ez biztos, hogy nem babona. Az én kislányom nem csinált ilyet, legalábbis nem rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: Igazából kétszer fordult elõ vele. Egyszer a 3. hónapban fordult meg, de azt betudtam véletlennek. Aztán most november 10-én, a születésnapomon, 3.5 hónaposan is megfordult, 5x, azóta nem csinálja. Mindkét esetben hasról hátra fordult meg.
Akkor szerintem az hogy kinyomja magát hogy próbál forogni... Nálunk biztos így volt.

Miért mondják, hogy ami nem öl meg az megerősít? Engem a nehéz problémák csak mégjobban a földbe döngölnek, és inkább gyengébb lettem tőlük.

Legjobb válasz: azért mondják mert ha nehéz dolgokat kibirsz pl betegség vagy valamilyen balesetet tulélsz vagy bármilyen nehézséget tulélsz akkor utánna már nem lessz annyira nehéz elviselni legalábis szerintem igy van de kitudja

azért mondják mert ha nehéz dolgokat kibirsz pl betegség vagy valamilyen balesetet tulélsz vagy bármilyen nehézséget tulélsz akkor utánna már nem lessz annyira nehéz elviselni legalábis szerintem igy van de kitudja
Igen egy darabig a földbe döngölnek, mint engem is annak idején. Még pánik beteg is lettem, de eltelt egy év és teljesen megváltoztam. Kidobom az életembõl a negatív embereket, a piszkálódó, irígy, durván bántó embereket, akikre csak feleslegesen pazarolnám az erõmet. Tégy te is így, meglásd sokkal erõssebb leszel. Ja és bölcssebb is.
Arra irányul a mondás, hogy nehéz ugyan -ezt senki nem tagadja -de jó esetben tanulsz belõle, és legközelebb a hasonló helyzetekben már egyfajta rutinod lesz és emiatt leszel erõsebb.
Részben igaz. Én olyan értelemben lettem lettem erõsebb, hogy a lelkem megkeményedett, ami viszont hátrány, mivel úgy érzem, az érzéseim is megszûntek.
Ép most találtam ezt a cikket: http://www.orientpress.hu/73413/RSS

Miért mondják z ilyenekre, hogy szállj le már a földre?

Légy reális.

Legjobb válasz: 14 768 hül*e látta ezt a klipet a youtube-on. R-adjanak meg. Mi? Miért nem az okostelefonjukkal csücsörítenek inkább, mint a többiek, ahelyett, hogy ezt hallgassák?

A kérdező hozzászólása: 14 768 hül*e látta ezt a klipet a youtube-on. R-adjanak meg. Mi? Miért nem az okostelefonjukkal csücsörítenek inkább, mint a többiek, ahelyett, hogy ezt hallgassák?
"Nem értik mi ez az ilyenfajta zene. Szerintem a nõknek egy nagy ló-asz kell. azok nem értékelik az ilyeneket. Meg egyik sem a világon." Hát azért, édes jó anyucikád. Ha ezt nem írtad volna le, jöttem volna ömlengeni a zenérõl, de egy ilyen hímsoviniszta f-sznak minek?
Egész cuki a zene! :D Bookmarked!
Nem igazán értem, mit kell nyígni ezen. Leszólták a kedvenc zenédet? Na bumm, oda ne tipegjek! Amiket leírtál az "ambientrõl", hogy új dimenziókat nyit meg meg a többi hablaty, ez mind elmondható az összes többi zenei mûfajról is, ha szereti és örömmel hallgatja az ember.
Kérdezõ, te meghibbantál?
Még a kérdésedet sem értem...a zene viszont klassz, nyugtató
A kérdező hozzászólása: Mi az az ambient? Az ambient is csak egy újabb zenei stílus, mondhatnád. De a megrögzött „ambientesek”, életfilozófiájuknak tartják. Az ambient zenei hatása miatt fantasztikus letisztultságot eredményez az elmében, amit már pár óra elmélyült hallgatás után tapasztalhatsz, persze csak ha tényleg tetszik a zene. A szó szoros értelmében új dimenziókat tár fel elõtted, melyek kézzelfoghatóvá válnak, persze csak a képzeletedben, ebben a álomszerû állapotban. Lényege a nyugalma. Ami fontos: az ambient rétegzene, azaz egy underground stílus. Nagyon kevesen ismerik, még kevesebben szeretik. Ezt nem értik.
Menj inkább aludni, rád fér.
Mi bajod van?
Jó, ne bántsd, biztos leszólta a zenéjét a kiszemeltje, és most depizik. :(
Nem használhatsz ilyet legálisan közúton.
Büntethetik, de a gyakorlatban sajnos nem mindig figyelnek fel rá. Mûszaki vizsgán viszont valószínûbb, hogy elkaszálják az autót. A hátsó lámpa lesötétítése veszélyes dolog. Egyesek azt hiszik, hogy menõ, és jól mutat, csak nappal nem látni rendesen, ha indexel. Ha valaki bele megy egy ilyen sötétlámpás autó tulajdonosba, mert nem látta, hogy indexelt, a lesötétített lámpa miatt, és emiatt õ jön ki hibásnak, imádkozhat a sötét(lámpás), hogy ne verje le rajta valahogy a másik, de ha rendõrt hív, akkor rögtön világos lesz, ki az igazi hibás. Ma már inkább röhejesek a sötétített lámpák. Nem menõ. Már a lexus és egyéb tyúkning lámpák sem annyira menõek. Olyan átlátszó fólia viszont van lámpára, ami megvédi bizonyos behatásoktól (karcolások és kõfelverõdések, uv fény) a lámpát, ezt általában az elsõ lámpára teszik. Na ilyet tehetsz fel. A sötétítõt meg leszedném sürgõsen.
nem büntetik, nincs tiltva a fólia a lényeg hogy megfelelõ fényerõvel és színnel világítson, ha ezeknek megfelel, akkor senki se fog belekötni

Holnap találkozom van egy fiúval és nagyon lámpa lázas szoktam ilyenkor lenni. Tuti hogy földbe fog gyökerezni a lábam! De ezt nem szeretném. Mit csináljak? Mit mondjak neki?

Legjobb válasz: Csak nyugi, biztos õ is ugyanígy érez. Kérdezd meg tõle, hogy õ is izgul-e, és aztán szerintem menni fog a maga útján a beszélgetés.

Csak nyugi, biztos õ is ugyanígy érez. Kérdezd meg tõle, hogy õ is izgul-e, és aztán szerintem menni fog a maga útján a beszélgetés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a jó tanácsot! ^^ :)
Hogy sikerült? :)
A kérdező hozzászólása: Elég jól ment! HÁLA NEKED!!! :) köszönöm :) )
Nagyon örülök, és szívesen. :)

Miért mondják hogy ha a föld átlaghőmérséklete megemelkedne pár fokkal netalántán 6-7-8 fokkal, akkor brutális pusztulás lenne?

de miért, ha belegondolok jó lenne nyáron itt egy két durva id? de kibírható lenne, a többi hónapba viszont sokkal jobb id? lenne mint a -10 meg az 1-2 fokos márciusok

Legjobb válasz: Hát kérdezz meg pár növényt és állatott, hogy õk mennyire preferálnák... Most is kb olyan idõ van ami bõven elég lenne nyáron. Nem tudom mit vannak oda az emberek a 30+ fokért. Ennyire szeretik szarrá izzadni meg szenvedni magukat... Persze szerintem van benne némi túlzás.

Hát kérdezz meg pár növényt és állatott, hogy õk mennyire preferálnák... Most is kb olyan idõ van ami bõven elég lenne nyáron. Nem tudom mit vannak oda az emberek a 30+ fokért. Ennyire szeretik szarrá izzadni meg szenvedni magukat... Persze szerintem van benne némi túlzás.
A földi átlaghõmérséklet emelkedik meg, nem kis hazánk éves átlaghõmérséklete. Bár az sem lenne jó. Nyáron nem egy-két durva idõ, hanem permanensen 30+, télen pedig a szélsõségsség miatt sajnos nem gyenge fagyok, hanem durva mínuszok (ami az átlagot lefelé nyomja, vagyis a nyárnak akkor még melegebbnek kell lennie a matematika szerint... lesz ez még 40+ is). Ugyanígy az egész bolygót nézve. Ahol jelenleg is eleve hidegebb van, melegebb lesz. Ez mondjuk a magashegyi, tundrához-sarkvidékhez szokott fajoknak kellemetlen, nekik az már élhetetlen. Amit tehetnek: hidegebb helyre költöznek. Ha ilyen nincs, kihalnak. Ahol pedig most is meleg van, ott még durvább lesz, jön az elsivatagosodás, a tengerek túlmelegedése (szintén fajpusztulással jár). Utóbbi miatt a tengeráramlatok megbolondulnak, hiszen a felmelegedés nem egyenletes, ami szélsõséges hatásokkal járhat. Ide amúgy szélsõségeket, félsivatagot jósolnak a klímakutatók. Ne felejtsd el, a felmelegedés nem egyenletes melegedést jelent. Mindig együtt jár az idõjárás szélsõségeivel. (Plusz be sem látjuk, mi jöhet egy ilyen forgatókönyv esetén. Vannak elõrejelzések, elméletek, de aztán az is lehet, hogy még rosszabb lesz. És bizony vannak nagyon pesszimista tervek is.)
Egy mûsorban azt hallottam, hogy az utóbbi jégkorszak alatt MINDÖSSZE 6 FOKKAL volt alacsonyabb az ÁTLAGHÕMÉRSÉKLET. Hány állatfaj is pusztult ki, amikor véget ért a jégkorszak és 'csak' 6 fokot emelkedett az átlaghõmérséklet? 6 fok az brutális.
A rádióban mondták, ha igy megy tovább 60 év alatt az összes termõföld elpusztul. A föld lakossága meg hány évenként duplázódik is meg? Még mondta valaki a mûsorban, hogy nem jó szöveg a "fenntartható fejlõdés", mert ha a jelenlegi szinten megy tovább a termelés, akkor is maga alatt fûrészeli az ágat az emberiség. A KORMÁNYOKNAK ÓRIÁSI FELELÕSSÉGÛK VAN EZ ÜGYBEN!NEM A SAJÁT ZSEBÜKET, HATALOMVÁGYUKAT KÉNE SZEM ELÕTT TARTANIUK, HANEM SZÉLESKÖRÛ INTÉZKEDÉSEKKEL, NAGY PROPAGANDÁVAL KÉNE KEMÉNYEN BEINDULNIUK A CÉL ÉRDEKÉBEN(MINDANNYIUNK ÉRDEKÉBEN!)MINT A HÁBORÚS ERÕFESZITÉSEK IDÕSZAKÁBAN AMIKOR VESZÉLYBEN VOLT JÓPÁR ORSZÁG! Amikor kicsi a tûz még könnyebb eloltani, mint amikor az egész tetõ lángol!! A kinai árukat embargóval sújtanám minden ország részérõl, a környezetpusztitás talán ott a legvadabb!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!