Találatok a következő kifejezésre: Hogy magyarázzam a szüleimnek, hogy ne (2 db)

1 hónap és 18 éves leszek, hogy magyarázzam el a szüleimnek, hogy ne avatkozzanak bele az életembe, nem tilthatnak el attól akit szeretek?

megörülök itthon.. de nem akarok elköltözni

Legjobb válasz: Az a születésnap semmivel sem másabb a szüleidnek, mint a többi. Ugyanolyan gyerekük maradsz a szülinap után is, mint elõtte. A 18 év betöltése annyiból változtat a dolgon, hogyha nem tetszik a helyzet, jogod van elmenni tõlük.Ha maradsz és még jó pár évig rájuk is leszel utalva, akkor pedig el kell fogadnod, a te szüleid ilyenek. Max kitartóan be kellene bizonyítanod, tévedtek a kedvesed megítélésében.

Ha önállóságra vágysz akkor költözz el és állj a saját lábadra, vagy költözz a barátodhoz. Ha meg nem akkor muszáj leszel elviselni a szüleidet.
Attol, hogy betoltod a 18-at nagyon nem leszel felnott. Sott hidd el, hogy meg eleg sokaig bele fognak szolni az eletedbe, haelkoltozol gyakran meg akkor is megprobaljak(persze ez nem igaz minden szulore, de a legtobbje megprobalja, joesetben jo szandekbol, es nem iranyitasi kenyszerbol. A normalis szulo akkor szokik le errol, ha latja, hogy a gyereke felnottkent viselkedik. (Kulon lakik, gondoskodik magarol, nem kell anyagilag tamogatni, mert sajat labra allt. Ha igy kb 1 evet elt, nah akkor ternek at mar teljesen a kerdesre tanacsadasra, )
Az a születésnap semmivel sem másabb a szüleidnek, mint a többi. Ugyanolyan gyerekük maradsz a szülinap után is, mint elõtte. A 18 év betöltése annyiból változtat a dolgon, hogyha nem tetszik a helyzet, jogod van elmenni tõlük.Ha maradsz és még jó pár évig rájuk is leszel utalva, akkor pedig el kell fogadnod, a te szüleid ilyenek. Max kitartóan be kellene bizonyítanod, tévedtek a kedvesed megítélésében.
Hanem akarsz elköltözni, akkor muszáj leszel elviselni hogy beleszólnak a dolgaidba. Fõleg, ha nem magadat tartod el.
Szerinted mitõl normális? És a szüleid milyen indokkal tiltanak el tõle? Nyilván megvan az okuk. A Te érdekeidet nézik. És valóban semmit nem jelent a 18. születésnap, amíg õk tartanak el, addig beleszólhatnak az életedbe. De dönthetsz úgyis, hogy elköltözöl, eltartod magad, és akkor a "csávóddal" lehetsz!
egyet értek az elõttem szólókkal. Valamint lehet hogy komolyabban vennének téged is meg párodat is ha nem "csávó"-nak neveznéd. Így picit komlyotalannak hangzik ez a párkapcsolat.
Figyelembe kell venned a szüleid tapasztaltabbak nálad és õk azt is láthatják elõre amit te még nem fiatalként. Valószínû azt szeretnék ha befejeznéd az iskoládat esetleg tovább tanulnál.Nem láthatom az általad szeretett személy milyen befolyással van rád? Ha kis településen laksz akkor mindenki tud mindent a másikról! A szüleid szeretnének megvédeni téged minden rossztól! Nagyon jó lenne ha õszintén megkérdeznéd tõlük:mi a kifogásuk az általad szeretett személlyel?
Kb ugy viselkedsz mint a 14éves hugom.Ö lázadozik igy hogy a szüleim beleszolnak a dolgaiba.Örülj neki hogy csak ennyi bajod van..és valószínüleg nem véletlen h nem tetszik a szüleidnek a "csávód".
A kérdező hozzászólása: elvégzem a gimit, tovább tanulok.. amióta ezzel a csávóval vagyok, jobban tanulok :) és mindig mondja hogy tanuljak :) semmi gond nincs vele.. csak annyi, hogy én túl szép vagyok hozzá.. szerintük.. nemnormálisak
A kérdező hozzászólása: de mi az hogy eltiltanak attól akit szeretek? mikor az az ember teljesen normális? :SSSSSS
Kérdezõ, a szabadságharcát mindenkinek magának kell megharcolnia ... megmagyarázni meg jó eséllyel sehogy nem fogod tudni, egyszerûen nem szabad teret adni a beleszólásnak, és kész. És akkor persze egy ideig menni fog a hiszti, de azután tudomásul veszik - kénytelen-kelletlen - hogy felnõtt a gyerekük... ennyi.
Idõpont ma 17:55 Tévedsz. Nem felnõtt a gyerekük, csak nagykorúvá válik , amikor betölti a 18-at. Van közte különbség. Nagyon is sok.
Kedves elõzõ, de felnõtt... ami persze egy folyamat, a nagykorúság egy kitüntetett állomása...

Hogy magyarázzam meg a szüleimnek, hogy ne jöjjenek, amikor meg vannak fázva?

Mindig azt mondják, hogy én csak kifogásokat keresek, hogy ne keljen hozzájuk mennem a babával. De mit tegyek, ha meg vannak fázva mindig? Néha le is tagadják és úgy jönnek hozzánk. Vagy túlzásba viszem az aggódást, a féltést?

Legjobb válasz: Szerintem tulzásba viszed a féltést.Egy ki takony egy gyereknek sem ártott meg...bár nem írtad mennyire pici is az a baba. Tudod az immunrendszer úgy fejlõdik a legjobban,ha találkozik a bacival a gyerek,és a szervezet legyõzi,így ellenanyag termelõdik egy ideig és nem kapja el újra.Illetve ha késõbb elkapja,akkor hamarobb fog kigyógyulni belõle.(Amúgy a viruskeresõ szoftvereket,az immunrendszer ihlette.) Hidd el,õk csak látni szeretnék az unokájukat.Nem akarnak neki ártani.Meg a megfárásnak is vannak fokozatai..ha nem piszilgatják agyon,mielõtt felvennék kezetmosnak,és betartanak olyan alapvetõ illemszabályokat,hogy khögés vagy tösszentés közben a szájuk elé teszik a kezüket,akkor szerintem ne tiltsd õket az unokától,mert abból csak a viszonyotok megromlása várható.Meg lehet venni ilyen szövet maszkot,amikor édesanyám beteg volt õ is így gondozta a hugit,amit a száj elé lehet tenni,és megszûri a kilélegzett levegõt...hm??

Szerintem tulzásba viszed a féltést.Egy ki takony egy gyereknek sem ártott meg...bár nem írtad mennyire pici is az a baba. Tudod az immunrendszer úgy fejlõdik a legjobban, ha találkozik a bacival a gyerek, és a szervezet legyõzi, így ellenanyag termelõdik egy ideig és nem kapja el újra.Illetve ha késõbb elkapja, akkor hamarobb fog kigyógyulni belõle.(Amúgy a viruskeresõ szoftvereket, az immunrendszer ihlette.) Hidd el, õk csak látni szeretnék az unokájukat.Nem akarnak neki ártani.Meg a megfárásnak is vannak fokozatai..ha nem piszilgatják agyon, mielõtt felvennék kezetmosnak, és betartanak olyan alapvetõ illemszabályokat, hogy khögés vagy tösszentés közben a szájuk elé teszik a kezüket, akkor szerintem ne tiltsd õket az unokától, mert abból csak a viszonyotok megromlása várható.Meg lehet venni ilyen szövet maszkot, amikor édesanyám beteg volt õ is így gondozta a hugit, amit a száj elé lehet tenni, és megszûri a kilélegzett levegõt...hm??
En viszont nem ertek egyet az elottem iroval, mert szerintem , ha vki beteg alapbol nem megy kisbaba kozelebe, meg ha az unokarol is van szo.Es szerinrem ha a nagyszulo odamegy az unokahoz, h birna megallni, h ne puszillgasa, ne olelgesse?Szerintem sehogy.Nem hiszem, h ez tiltas lenne, szeritnem igazad van, h amikor nathasak, es pont influenza jarvany van felted a gyerekedet barmekkora is a baba. Az igaz, h a baba immunrendszere ugy lesz eros, ha nem steril korulmenyek kozott neveled, de azert szeritnem ez mas.Probalj veluk beszelni, h ez nem tiltas, es nem kifogas, egyszeruen nem szeretned ha elkapna toluk a nathat, es amikor meggyigyultak akkor mar mentek is hozzajuk. En megertelek, h felted a gyerekedet. 10 hetes kismama
Nem viszed túlzásba egyáltalán. Neked a babád egyészsége legyen az elsõ! Nyugodtan szólj rájuk határozottaban, hogy értsenek meg, neked õ fontosabb, mint egy látogatás. Azt késõbb is lehet, de ha a baba lebetegszik, te fogod a legjobban bánni, hogy mikor kellett volna nem voltál egyértelmû. Szerintem bátran mondd meg nekik, hogy te hogy látod jónak.
Én nem akarok abban állást foglalni, hogy túlzásba viszed, vagy sem, mert így elég nehéz megítélni. De arról amit írtál, eszembe juott, hogy nemrég olvastam egy érdekes cikket: http://www.origo.hu/tudomany/elet/20050426fertozesek.html
Ez a cikk szerintem mindent elárul!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!