Találatok a következő kifejezésre: Hogy magyarázzam a szüleimnek, (20 db)

Hogy magyarázzam el a szüleimnek, hogy mi szeretjük egymást? Mit tegyek?

14 éves lány vagyok. Tetszik nekem egy 23 éves fiú és én is neki.. de a szüleim eltiltottak tõle és ez nagyon fáj és hiányzik is...

Legjobb válasz: Több vagyok mint 23 és van olyan 14 éves lány aki bejön de a szüleidnek igaza van. Lehet úgy érzed szeretitek egymást de inkább még nem tudod mit is jelent ez. Ha összejönnétek a szüleid fejében csak a kép lenne ahogy egy férfi döngeti a tavaly még általános iskolás kislányukat éjjel-nappal és tudod, ez valóban így is lenne.

Több vagyok mint 23 és van olyan 14 éves lány aki bejön de a szüleidnek igaza van. Lehet úgy érzed szeretitek egymást de inkább még nem tudod mit is jelent ez. Ha összejönnétek a szüleid fejében csak a kép lenne ahogy egy férfi döngeti a tavaly még általános iskolás kislányukat éjjel-nappal és tudod, ez valóban így is lenne.
Legfeljebb te szereted.Õ valószínûleg, csak megdugni szeretne.Nem valószínû, hogy van olyan épelméjû 23 éves, aki kapcsolatot kezd egy 14 évessel.A;Mert égõ otthon bemutatni.B;Egy 14 éves éretlen, mert fingja nincs még a világról, mert gyerek.C;Két teljesen külön világ és korosztály. Ja és ne gyere azzal, hogy érettebb vagy a korodnál!Minden korombeli férfi ezzel beszéli le a bugyit a hozzád hasonló naiv kislányokról. 23/F
A 14 eves -normalis esetben- meg altalanos iskolas. Egyebkent meg teljesen mindegy, hogy hallgatsz-e a szuleidre, vagy sem, a torveny bunteti ezt az egeszet, szoval megha el sem tiltanak tole, de a sracot lesittelik.
hülye kis tudatlan ribi
A kérdező hozzászólása: A korkülönbséggel mindketten tisztában vagyunk... ://
A kérdező hozzászólása: Értem...hmm lehet h igazatok van köszönöm a tanácsotokat!!! :) )
Korán van még a trollkodó kérdésekhez.
A kérdező hozzászólása: okkk... -.-

1 hónap és 18 éves leszek, hogy magyarázzam el a szüleimnek, hogy ne avatkozzanak bele az életembe, nem tilthatnak el attól akit szeretek?

megörülök itthon.. de nem akarok elköltözni

Legjobb válasz: Az a születésnap semmivel sem másabb a szüleidnek, mint a többi. Ugyanolyan gyerekük maradsz a szülinap után is, mint elõtte. A 18 év betöltése annyiból változtat a dolgon, hogyha nem tetszik a helyzet, jogod van elmenni tõlük.Ha maradsz és még jó pár évig rájuk is leszel utalva, akkor pedig el kell fogadnod, a te szüleid ilyenek. Max kitartóan be kellene bizonyítanod, tévedtek a kedvesed megítélésében.

Ha önállóságra vágysz akkor költözz el és állj a saját lábadra, vagy költözz a barátodhoz. Ha meg nem akkor muszáj leszel elviselni a szüleidet.
Attol, hogy betoltod a 18-at nagyon nem leszel felnott. Sott hidd el, hogy meg eleg sokaig bele fognak szolni az eletedbe, haelkoltozol gyakran meg akkor is megprobaljak(persze ez nem igaz minden szulore, de a legtobbje megprobalja, joesetben jo szandekbol, es nem iranyitasi kenyszerbol. A normalis szulo akkor szokik le errol, ha latja, hogy a gyereke felnottkent viselkedik. (Kulon lakik, gondoskodik magarol, nem kell anyagilag tamogatni, mert sajat labra allt. Ha igy kb 1 evet elt, nah akkor ternek at mar teljesen a kerdesre tanacsadasra, )
Az a születésnap semmivel sem másabb a szüleidnek, mint a többi. Ugyanolyan gyerekük maradsz a szülinap után is, mint elõtte. A 18 év betöltése annyiból változtat a dolgon, hogyha nem tetszik a helyzet, jogod van elmenni tõlük.Ha maradsz és még jó pár évig rájuk is leszel utalva, akkor pedig el kell fogadnod, a te szüleid ilyenek. Max kitartóan be kellene bizonyítanod, tévedtek a kedvesed megítélésében.
Hanem akarsz elköltözni, akkor muszáj leszel elviselni hogy beleszólnak a dolgaidba. Fõleg, ha nem magadat tartod el.
Szerinted mitõl normális? És a szüleid milyen indokkal tiltanak el tõle? Nyilván megvan az okuk. A Te érdekeidet nézik. És valóban semmit nem jelent a 18. születésnap, amíg õk tartanak el, addig beleszólhatnak az életedbe. De dönthetsz úgyis, hogy elköltözöl, eltartod magad, és akkor a "csávóddal" lehetsz!
egyet értek az elõttem szólókkal. Valamint lehet hogy komolyabban vennének téged is meg párodat is ha nem "csávó"-nak neveznéd. Így picit komlyotalannak hangzik ez a párkapcsolat.
Figyelembe kell venned a szüleid tapasztaltabbak nálad és õk azt is láthatják elõre amit te még nem fiatalként. Valószínû azt szeretnék ha befejeznéd az iskoládat esetleg tovább tanulnál.Nem láthatom az általad szeretett személy milyen befolyással van rád? Ha kis településen laksz akkor mindenki tud mindent a másikról! A szüleid szeretnének megvédeni téged minden rossztól! Nagyon jó lenne ha õszintén megkérdeznéd tõlük:mi a kifogásuk az általad szeretett személlyel?
Kb ugy viselkedsz mint a 14éves hugom.Ö lázadozik igy hogy a szüleim beleszolnak a dolgaiba.Örülj neki hogy csak ennyi bajod van..és valószínüleg nem véletlen h nem tetszik a szüleidnek a "csávód".
A kérdező hozzászólása: elvégzem a gimit, tovább tanulok.. amióta ezzel a csávóval vagyok, jobban tanulok :) és mindig mondja hogy tanuljak :) semmi gond nincs vele.. csak annyi, hogy én túl szép vagyok hozzá.. szerintük.. nemnormálisak
A kérdező hozzászólása: de mi az hogy eltiltanak attól akit szeretek? mikor az az ember teljesen normális? :SSSSSS
Kérdezõ, a szabadságharcát mindenkinek magának kell megharcolnia ... megmagyarázni meg jó eséllyel sehogy nem fogod tudni, egyszerûen nem szabad teret adni a beleszólásnak, és kész. És akkor persze egy ideig menni fog a hiszti, de azután tudomásul veszik - kénytelen-kelletlen - hogy felnõtt a gyerekük... ennyi.
Idõpont ma 17:55 Tévedsz. Nem felnõtt a gyerekük, csak nagykorúvá válik , amikor betölti a 18-at. Van közte különbség. Nagyon is sok.
Kedves elõzõ, de felnõtt... ami persze egy folyamat, a nagykorúság egy kitüntetett állomása...

Hogyan magyarázzam el a szüleimnek?

Üdv! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogyan tudnék kulturáltan beszélni a szüleimmel arról hogy vehessek magamnak autót? Jogsim 3 éve van, van elég sok gyakorlatom is, jelenleg külföldön tanulok most pillanatnyilag nincs munkám de a kinézett autóra megvan a keret, és még vagy egy évig tudnám fizetni a biztosítást,fenntartást egyéb dolgokat abból a pénzből amit az elmúlt években kerestem meg két kezű munkával. Úgy néz ki lesz munkám is a nyárra szóval a fenntartása se lenne gond egy fillért nem kérnék tőlük. Akár mikor felhozom ezt a témát mindig kitérnek a beszélgetés elől hogy majd ha lesz állandó lakhelyem akkor vehetek autót , és mindig mással példálóznak hogy neki ez sincs az sincs de nem értem a logikát amikor én keresetem meg a pénzt és én is fogom fenntartani a segítségük nélkül , megérteném ha pénzt kérnék de így ezt nem tudom elfogadni, ti hogy próbálnátok ezt megbeszélni? ( szüleim elég régimódiak, konzervatívak ). Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Én azt nem értem, hogy ha megvan rá a pénzed, fenn tudod tartani, akkor miért kell ehhez a szüleid beleegyezése? Egyszerûen megveszed, nem?

Én azt nem értem, hogy ha megvan rá a pénzed, fenn tudod tartani, akkor miért kell ehhez a szüleid beleegyezése? Egyszerûen megveszed, nem?
Elsõhöz csatlakozom: miért kérsz engedélyt felnõtt emberként a szüleidtõl? ejelented, hoyg evszel autót, esetleg tanácsot kérsz tõlük, hogy milyet.
3 éve van jogsid, akkor legalább 21 vagy Akkor nem értem a kérdés, mész, megveszed.
*Bejelented, hogy veszel...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, 22 vagyok amúgy , nem is a beleegyezésük hanem egyszerûen ellenzik és hülyeségnek tartják de igazatok van amint levizsgáztam veszem is meg mit tudnak csinálni...
A kérdező hozzászólása: majd csak megbékélnek vele. Azt nem értem miért mondják hogy a pénzem arra költöm amire szeretném , de autót nem vehetek , paradoxon nem igaz ?:D
A kérdező hozzászólása: sose kértem konkréten tõlük semmit nincs nem tudom hány 10 ezer forintos telefonom, semmi ilyen elektronikai cucc, maximum ruhákat kérek de még azt is inkább magamnak veszem. Hogy én is mással példálózzak szerintem lövésük sincs hogy mennek manapság a dolgok ebben a korosztályban más csak követelõzik és megkap minden úgy hogy kb semmit nem tett le asztalra és mégis megkapja, ezen kéne elgondolkodniuk.
A kérdező hozzászólása: Nekem is szükségem lenne rá suli elég messze van onnan ahonnan lakok kb 15km , tömegközlekedés drága itt olcsóbb a benzin :) ) Anyámnak van jogsija de amint lerakta annyiba maradt nem is foglalkozott vele lehet ezért veszi feleslegesnek amikor errõl beszélek
a lényeg, hogy továbbra is udvarias, aranyos gyereke maradj a szüleidnek.. nem kell szólni, csak kisebb füllentésedbe fog kerülni..amihez persze évekig tartanod kell magad, amíg el nem felejtõdik a dolog... szóval, egy soha vissza nem térõ, alkalmi vétel, baromi olcsó volt anyukám, ezt nem lehetett kihagyni...stb...stb... nem lesz semmi baj, sõt, õk is örülni, késõbb dicsekedni fognak, milyen talpraesett ez a gyerek...


Hogyan magyarázzam meg a szüleimnek?

Sziasztok! 14 éves lány vagyok. Elég jó anyagi körülmények között élünk. Nagyon szeretnék elkezdeni sportolni és/vagy hangszeren játszani mert értelmesen szeretném eltölteni a szabadidőmet. Amikor felhozom ezt a témát a szüleimnek általában lehurrognak és nem vesznek komolyan. A szüleimnek valahogy nincs/nem volt erre igényük. A sulinkban EGYÁLTALÁN NINCS se sport, se semilyen lehetőség. Régebben volt kézilabda akkor jártam is 2,5 évet de az edző nyugdíjba ment és a csapat felbomlott. Vidéken élünk és a legközelebbi város jó esetben 45 perc busszal. Ez nekem nagyon-nagyon fontos lenne. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Lovaglási lehetõség nincs? Ha van ismerõsöd vagy akár nem ismerõsöd, kérdezd meg, hogy segítségért cserébe nem rándítgatnának lovagolni. Én is ennyi idõsen kezdtem és szüleimnek egy Ft-jába se került. Jobban megbecsültem a lóra ülést, mintha csak kifizetnék az órát. Jobb kapcsolatba is kerültem a lovakkal. 21/L

Lovaglási lehetõség nincs? Ha van ismerõsöd vagy akár nem ismerõsöd, kérdezd meg, hogy segítségért cserébe nem rándítgatnának lovagolni. Én is ennyi idõsen kezdtem és szüleimnek egy Ft-jába se került. Jobban megbecsültem a lóra ülést, mintha csak kifizetnék az órát. Jobb kapcsolatba is kerültem a lovakkal. 21/L
Egyáltalán semmilyen sportpálya sincs a közeletekben? Mert ha van akkor barátokkal kijárhatnátok. De ha csak értelmesen akarod eltölteni a szabadidõdet, és nem fontos, hogy sport vagy zene legyen (mondjuk zenét otthon is tanulhatsz. Kicsit macerás, és sok akaraterõ kell hozzá, de netrõl egész jól meg lehet tanulni valamilyen hangszeren tanulni.) akkor mondjuk írj, vagy fotózz, vagy csak járj el a környékre kirándulni egyedül, vagy barátokkal. Szóval keress olyan elfoglaltságot, amihez nem kellenek a szüleid. Vagy pedig kezdj el gyûjteni, és ha látják, hogy saját pénzbõl elkezdesz mondjuk zenetanárhoz járni, akkor tán komolyan vesznek majd. Remélem segítettem :)
futni, biciklizni, görkorizni pl. bárhol lehet. még akár hangszeren megtanulni játszani is, netes videókból, könyvekbõl, csak meg kell venni a hangszert. de a gond akkor most a távolság a várostól, vagy a szüleid?

Hogyan magyarázzam meg a szüleimnek hogy már nem vagyok az ő pici lányuk és szeretnék önálló lenni?

17 éves vagyok,és nagyon elegem van a szüleimb?l,nagyon féltenek,és azt szeretnék ha a délutánjaim úgy telnének,hogy otthon ülök a négy fal között.Péntek esténként már elengednek bulizni,de máskor nem szívesen engednek el akárhová is,f?leg ha megtudják hogy fiúval megyek.Pedig még tanulni is tanulok,nincsenek rossz jegyeim.Hogyan gy?zzem meg ?ket,hogy elengedjenek otthonról?Még az sem tetszik anyunak ha suli után nem az els? busszal megyek haza,hanem még sétálok a városba.Ez normális?

Legjobb válasz: Próbálj besegíteni otthon, takarítás, fõzés, ilyesmik, és ha még erre se reagálnak úgy, hogy te már önállóságra képes vagy, akkor sok keserves idõbe fog telni, mire elfogadják, hogy felnõttél. Nem csak a bulizásból áll a felnõttség, gondolom, tudod, ezért írtam olyanokat, amiket egy komoly felnõtt tényleg megtesz egyedül és nem a szüleitõl vagy bárki mástól várja készen.

Próbálj besegíteni otthon, takarítás, fõzés, ilyesmik, és ha még erre se reagálnak úgy, hogy te már önállóságra képes vagy, akkor sok keserves idõbe fog telni, mire elfogadják, hogy felnõttél. Nem csak a bulizásból áll a felnõttség, gondolom, tudod, ezért írtam olyanokat, amiket egy komoly felnõtt tényleg megtesz egyedül és nem a szüleitõl vagy bárki mástól várja készen.
Mindíg is az õ pici lányuk maradsz. És pár év mulva ezt nagyra fogod majd értékelni. :-) Különösen ha saját gyereked lesz! ezek a dolgok, amit írsz természetesek egy olyan világban, ahol naponta történnek agressziók, egyszerûen féltenek, mert szeretnek!
Örülj neki, hogy ilyenek a szüleid:féltenek, aggódnak érted, még ha te egy kicsit soknak is érzed.Az enyémekrõl nem lehet ugyanezt elmondani.Én már dolgozom, de szinte semmi kapcsolatom sincs velük, azonkívül, h.este hazamegyek, észrevesznek, köszönök, és ennyi.Ha a barátomnál alszom munka után, van, h.2 napig nem is beszélünk, csak akkor hívnak, ha valamit el kell intéznem, vagy pénzt kell kölcsönöznöm.Amúgy az én anyám nagyon jófej, minden hétvégén süteményt készít, amit viszek a barátomhoz, a hátunk mögött meg egy közös ismerõsnek panaszkodik, h.szerinte a barátom rossz hatással van rám:S Amúgy meg le se szarja, mi újság az életemben. Szóval én a helyedbven örülnék, amíg van mirõl beszélnetek a szüleiddel!
Már csak egy év és mehetsz egyetemre/fõiskolára. Ha másik városba mész, az egész dolog elmúlik. Akkor már úgysem tudják követni minden lépésedet. Akár részegen is fetrenghetsz egy hétig a Szigeten. Nálunk kb. így állt be a változás (a Szigetet leszámítva).
Ha azt sem tudod, hogy mi az, akkor honnan tudod, hogy jól lehet-e vele keresni vagy sem?
Hát kettes nekem agrárdiplomám van, és az az igazság, ha újrakezdhetném, nem ezt csinálnám, attól függetlenül, hogy szerettem tanulni. Mivel más agrármérnökkel dolgozom, tudom mi a helyzet, és nem mondhatnám, hogy egy fõnyeremény ez a szakma. Mi még jó helyen vagyunk, nincs okunk panaszra, de szénné így sem keressük magunkat. Nem sok lehetõség van az biztos. Esetleg külföldön bejöhet az élet, de minimum anyanyelvi szinten toljad a nyelvet különben mehetsz takarítani, mint az évfolyamtársaim. Növényvédõ szakmérnökök is vannak a munkatársak között, és nem, nem igazán bombázzák õket kiváló ajánlatokkal. Magáncégnél területi képviselõnek mehetsz (teljesítmény bér mondanom sem kell), vagy esetleg közraktárhoz, de már van elég szakmérnök ehhez. Meg még a közszférában tudsz elhelyezkedni, vagy talán a kutatásban. Egyik sem a kánaán. Szerintem a szüleidnek ez most bekattant, de fogalmuk sincs semmirõl. Mûszaki területek hasítanak mostanában. PL. villamos mérnökök, gépészek, informatikusok (fõleg szoftverfejlesztés területen). A közgazdasági irány ugyan [email protected]ásig van emberrel, de az legalább többfunkciós, sok mindenre jó. Orvosi is okés, bár közgyógyban nem fizetnének túl, de magánpraxisban szépen hozhat az is. A vegyészek is keresettek újabban.
Elsõnél a pont. Ha azt se tudod, mi az, akkor az a minimum, hogy tájékozódsz felõle, aztán keresel érveket ellene, de felkészületlenül ne bocsátkozz vitába. Másrészt meg nem a szüleid választanak pályát, hanem te. Bármit mondanak, a saját érdeklõdésed, képességeid alapján kell döntened. Azonban be kel bizonyítanod, hogy tudsz felelõsségteljesen dönteni. Úgyhogy irány a gugli, nézz utána, mi is ez a szakma.
Szerintem az másodlagos, hogy mennyit keresnél vele, ha nem érdekel a szakma, akkor kár magadra erõltetni. Keress szüleid segítségével olyan továbbtanulási lehetõséget, amely mind a kettõ fél elképzelésének megfelel.
Szerintem se a fizetés a fontos, mert hiába mész erre a szakra, ha nem érdekel és nem tanulsz rá, mert nem érdekel. Menj olyanra, aminek van haszna (ne régésznek, meg filozófusnak, hanem mit tudom én villamosmérnöknek ha azt akarod) de olyan ami érdekel. Ez a legfontosabb.
Elõször nézz utána, hogy mi az, mit lehet vele kezdeni. Csak mert a neve nem tetszik, attól még lehet jó.
Nézz utána, okleveles képzés, ha egy kicsit se érdekel ne tanulj 5-7 évig olyat ami nem érdekel.
Egy agrárdiploma valóban nagyon sokat ér manapság. Rengeteg helyen elhelyezkedhetsz vele, és jó fizu van belõle.
"nyithatnék egy boltot, forgalmazhatnék I. és II. kategóriás szereket" Akár ezt is teheted. "de mindezt úgy adhatnám tovább, hogy akinek továbbadom, mint mezõgazdasággal foglalkozó személynek is megfelelõ végzettsége van" Nem feltétlenül. Részint nem kell mezõgazdasággal foglalkoznia, elég ha megvan a megfelelõ végzettsége. Másrészt vállalhatsz szaktanácsadást és a felügyeleteddel végezhetnek szer kijuttatást (ekkor neked van végzettséged, de a felelõsség is teljes egészében a tied)
A férjem saját vállalkozásban dolgozik. Csak a saját vállalkozásunkban hasznosítjuk a növ.védõs ill. növényorvosi végzettségüket, nem szaktanácsolnak. A rendszerváltás elõtt dolgozott olyan munkakörben a férjem, ahol a növényvédõs diplomáját használta.
A kérdező hozzászólása: Illetve akkor még egy kérdés, ha belefér: Akkor a Te férjed mit dolgozik, mi a feladata? Az, hogy mennyit keres, még lehet marginális kérdés is, ha könnyen el lehet helyezkedni, vagy az ezzel való vállalkozás feltételei sokrétûek.
A kérdező hozzászólása: Tehát magyarán megmondva nyithatnék egy boltot, forgalmazhatnék I. és II. kategóriás szereket, de mindezt úgy adhatnám tovább, hogy akinek továbbadom, mint mezõgazdasággal foglalkozó személynek is megfelelõ végzettsége van.
"csak az EU-s szabályozást nem találom, meg hogy ebbõl hogy jutnék normális mennyiségû pénzhez, hogy az I. kategóriás szereket "felírom" Ilyen szabályozás nincs, hogy ezért (hogy felírod a szereket) normális mennyiségû pénzhez jutsz. A szerek forgalmazásáról és vásárlási lehetõségérõl van szabályozás. (mellesleg mire te elvégezhetnéd az egyetemet, addigra más szabályozás lesz érvényben)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megtalálom, nem ezzel van a gond, csak az EU-s szabályozást nem találom, meg hogy ebbõl hogy jutnék normális mennyiségû pénzhez, hogy az I. kategóriás szereket "felírom".
Ha még meg sem találod, ne orientálódj arra. Növényvédelmi szakmérnök lehet valaki, szakirányú továbbképzésben (megfelelõ okleveles képzés után), vagy Növényorvos, mesterképzésben. Csak az I-es kategóriájú szerekhez kell felsõfokú növényvédelmi képesítés (növ.véd.szakmérnök; növényorvos, bizonyos agrár képzés) A II-eshez középfokú, vagy megfelelõ tanfolyam. A III-as pedig szabadon forgalmazható (bárki megveheti) (A férjem növ.véd.szakmérnök, a lányom növényorvos)
A kérdező hozzászólása: Azt csinálom, nézek utána, de nem találom azt, amit õk mondanak.
A kérdező hozzászólása: Azt mondják, mindenkinek, akinek földje van, hektáronként fizet majd nekem, mert egy EU-s szabályozás szerint nekem kell elismerni, meg megmondani, hogy milyen növényvésõ szereket használhatnak, nekem kell úgymond szinte receptre felírni ezeket a dolgokat, mindezt 17 ezerért minden hektár után.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm az infokat!

Hogy magyarázzam meg ezt a szüleimnek?

A barátommal a konyhában jött ránk az inger, tehát leültünk az asztal mellé, és az egyik széken láttunk egymáshoz. Kb. 2 perc után, mint egy rossz viccben az egyébként vadi új szék egyik lába kifordult a helyér?l, mi meg a padlóra zuhantunk. A barátom sokszor nálunk alszik, nem tudom, mit mondhatnék, hogyan magyarázzam ezt meg??

Legjobb válasz: tipikus ikeás sz*r fogadjunk mi is jártunk már így

tipikus ikeás sz*r fogadjunk mi is jártunk már így
Ezen mégis mi a fenét kell megmagyarázni? Elmondod, hogy széttört. Miért kellene hozzátenni, hogy attól tört szét, mert dugtatok rajta? Ócska volt, ráültél, széttört és kész.
Ráálltál a székre, hogy kicserélj egy égõt, mondjuk. Vagy beleültél a pasid ölébe. (Ez még nem is hazugság, csak nem kell külön reklámozni, hogy közben benned volt a broki is.) Sokmindent lehet csinálni egy székkel, ami megterhelõ, de nem szex.
Mondjuk ráültél, és kitörött a szék lába.
Alattunk az ágy szakadt le, én meg elõadtam, hogy ráugrottam és mind az 50 kilóm alatt tört el..:D Csak egy valaki nem hitt nekem :D Szóval simán mondhatod azt, hogy csak ráültél, vagy valami tök egyszerû.
Bejött egy sárkány és meg akart enni, de a pasid fogta a széket és akkorát vágott a sárkányra, hogy az megfutamodott. A tények magukért beszélnek! (mi folyik itt Gyöngyösön?!)
Fogd a barátodra!! Mond azt hogy egy agresszív vadállat és széttörte rajtad! Vagy mond azt hogy spontán ön-törés volt.
Szakzsargon
vagy felcuppantottad
vagy behülyült a bodri azt valamivel meg kellett védenetek magatokat
hát van a méhecske és a vvirág...
Megvadult a szomszéd néni, berontott a konyhába hogy lezúzzon titeket, de akkor betoppant két földönkívüli, akik fegyver gyanánt a széket használták a Juli néni visszatartására, de az öreg annyira bepipult, hogy letörte a széklábat... Az UFO-k ettõl bepánikoltak, és visszapattantak az ûrhajóba, a Julis néni pedig kijelentette, hogy csak egy csipetnyi só kellett neki... 23/F
mond el az igazat hogy a barátod [email protected]án ugráltál és akkor tört el.
Fogd a huligánokra! Bejöttek a lakásba és kitörték a szék lábát! -AfroAmerikai-
egyszerûen dölingéltél rajta bazz...
Mi itt a probléma?
Akkor bõven vagy hozzá elég idõs...Ha a csajt nem kifogásolhatják akkor semmi közük hozzá már ebben a korban szerintem!
Én büszke lennék rád :) Csak így tovább, a szerelem szép dolog.
Mennyi idõsek vagytok?Szerintem 14 felett OK...De az alatt para;)
ja. mondd nekik, hogy már késõ, mert együtt vagytok.
Ez a szüleidnek való magyarázkodás szempontjából csak akkor gáz, ha te is lány vagy. Egyébként mi a gond? Tiltanak tõle?
Mondd meg nekik kerekperec, hogy jártok...én a helyükben büszke lennék!
hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Hát csak úgy gondolják túl fiatal vagyok hozzá..
A kérdező hozzászólása: Egy hónap múlva leszek 16, õ meg 2 hónap múlva. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ja... szerintem se! :D
Szerintem nem para, de kapkodnotok azért nem feltétlenül kell.
mondd nekik, h terhes a csaj :)
Mond meg nekik hogy igazából fiú, akkor rohadtul megrémülnek, 10 percre meg mond meg hogy csak szopattad õket, és ezt "Ugye hogy ez mennyivel jobb?" Csak örülni fognak hogy nem vagy meleg:) Én tuti ezt csinálnám, kár hogy nem tettem, tök vicces lehet:D

Hogy magyarázzam el a szüleimnek hogy NEM cigizem?

14 éves lány vagyok.Szüleim sose cigiztek, egyszer próbálták ki mikor kb. 20 évesek voltak de nem tetszett nekik.Én kiskorom óta utálom még a szagát is mindig rámtör a hányinger ha cigiznek a közelemben.De apu két tesója 14 éves kor körül kezdett el cigizni és egyszer mikor ittvolt mondta apának hogy én nem cigizek? Mondta hogy nem tud róla én is rávágzam hogy fuj dehogy.De valamiért mintha nem hinne nekem folyton kérdezget és már anya is.Nem gyõzöm elégszer mondani hogy hagyjanak már békén hisz tudják hogy utálom a cigit! De ma mikor beszálltunk egy cigicsikk volt a kocsiban.Apa egybõl kérdezte hogy hogy került ide tesóm meg rávágja hogy biztos én cigizek! Könyörgök! Még csak nem is az én helyemen volt hanem egy sorral elõrébb mert én eleve hátul ülök.Különben is apám folyton a munkatársait furikázza lehet azok ejtik el vagy anyám szedett fel a cipõjével egy csikket mert az õ helyén volt.Hogy magyarázzam meg nekik hogy én nem cigizek?

Legjobb válasz: Amikor rákérdeznek, hogy cigizel-e válaszolj egy sima nemmel. Utána 1 óráig hagyd figyelmen kivül ezt a kérdést. Mintha meg sem hallottad volna. Vagy kezdj el cigizni, hogy megnyugodjon a lelkük.

Amikor rákérdeznek, hogy cigizel-e válaszolj egy sima nemmel. Utána 1 óráig hagyd figyelmen kivül ezt a kérdést. Mintha meg sem hallottad volna. Vagy kezdj el cigizni, hogy megnyugodjon a lelkük.
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy túlzottan próbálod bizonygatni és ezért kelted fel bennük a gyanút. A szülõk úgy vannak vele, hogyha valamire feltûnõen reagál a gyerekük , akkor ott valami gond van. Maradj határozott, de egyben laza is , amikor válaszolsz nekik. Garantáltan bejön, mert én is így tettem, amikor rákérdeztek, hogy cigizek-e , én pedig mondtam, hogy nem, és egybõl elhitték. A különbség az , hogy veled ellentétben, én cigiztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Szerintem is ismerniük kéne annyira, hogy tudják hogy undorodom a cigitõl..mostanában ha rákérdeznek csak csúnyán nézek vagy annyit csinálok hogy már megmondtam.egyszer csak megunják:D
Sehogyan sem. Nem kell magyarázkodni, mert az vesztes helyzet (védekezésre kényszerítenek). Egyszer megmondod, hogy te nem dohányzol, és pont. Amikor újra elõhozzák ezt a témát, akkor meg kell mondani nekik azonnal, hogy már megmondtad, hogy nem dohányzol, sajnálod, hogy nem képesek vagy nem hajlandóak ezt felfogni, és még sajnáltosabb, hogy nem bíznak benned. Ha ezek után is újra felhozzák ezt a témát, akkor vagy azt vágod egyenesen a képükbe, hogy azért nyomják ezt a szöveget, mert valójában azt szeretnék, vagy attól félnek, hogy te dohényzol? VAGY: semmit sem szólsz, hanem rondán nézel rájuk, hogy észrevegyék magukat, majd pedig szó nélkül sarkon fordulsz és otthagyod õket. És minden ezek utáni esetben ugyanígy teszel. Abba fogják hagyni, hidd el. :)
Elég szomorú, ha ennyire nem bíznak benned. :( Én 28 éves vagyok, és soha még csak ki sem próbáltam. Ennek az az oka, hogy én is undorodom tõle, de nagyon! Ha valaki mellettem cigizik, már rosszul vagyok. A kezembe nem tudnám venni annyi idõre sem, hogy kipróbáljam. Aki tudja, milyen ez, az tudja, hogy kizárt, hogy egy ilyen ember dohányozzon. A szüleidnek ismerniük kellene téged ennyire, még kérdezés nélkül is. De, ha kérdezik, és te mondod, akkor meg hinniük kellene neked - hacsak nem szokásod átverni õket, amit nem feltételezek...
Mondd meg nekik, hogy szagolgassák a kabátod és ha nem cigi szagú álljanak le a nyaggatásoddal. Ha valaki bagódik annak a kabátja, haja, keze....MINDENE cigi szagú.Ha nem cigizel akkor nem lehet bagó szagú semmid.Szóval ennyi.
Õk nem bagóznak. Ha te füstölnél, azt biztosan megéreznék. Ha ezt nem értik meg, akkor nincs mit tenni, higgyék, hogy cigizel. Egyébként ne bagózz.
Sehogy ne magyarázd, egyszerûen hagyd figyelmen kívül a kérdést, mintha meg sem hallottad volna. Egyszer csak megunják.
Sehogy, szerintem az a baj hogy nagyon feltûnõen bizonygatod hogy te nem cigizel :D HA kérdezik ne háborodj fel stb egyszerûen csak nézz a szemükbe és higgadtan mond nekik hogy nem cigizel.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálok makd határozottan laza lenni:D

Nagyon szeretnék egy pónit, semmiképpen sem lovat! De a szüleim lovat akarnak nekem. Hogy magyarázzam meg nekik hogy pónit szeretnék?

14 éves vagyok 42 kg és kb.160cm kicsi nekem a póni?Maximum egy 145cm-es kislóra gondoltam vagy egy nagyobb pónira.Na de mindenképpen lovat akarnak venni,mit mondjak?Vagy ti is rábeszélhettek a nagylóra:D

Legjobb válasz: 17 éves lány vagyok, 168 centis, és kb 48 kilós...Nagyméretû pónim és nagy lovam is van, mindkettõvel jó lovagolni, nincsenek méretproblémák :) Arra számíts, hogy a pónik sunyibbak a lovaknál. :D

Hafi, izlandi, new forest, fjord, connemara, Welsh C.Ha nem vagy hízékony, még sok évig könnyen elcipelnek.:-)Vagy ha mégis nagyló, akkor arab t., kabardin, camargue, anglo-arab, alter-real, aegidienbergi.Utóbbit különösen ajánlom.:-)
17 éves lány vagyok, 168 centis, és kb 48 kilós...Nagyméretû pónim és nagy lovam is van, mindkettõvel jó lovagolni, nincsenek méretproblémák :) Arra számíts, hogy a pónik sunyibbak a lovaknál. :D
A kérdező hozzászólása: tudom hogy milyen a természetük pont ezért szeretnék egyet.Hát igen pár év múlva kicsi lesz, de szerintem egy hafi vagy fjord esetleg vmi sportpóni sem olyan kicsi, nem?:)
A kérdező hozzászólása: nagyon tetszenek!:) makacsak, kitartóak és szívósak!ez kell nekem.Egy "hülye" póni ahogy mások mondanák.Nem tudom miért, de szeretek megdolgozni és jól lovagolni egy lovat ezért kell póni. meg igen biztonságban érzem magam rajta nem is azért mert kicsi, hanem mert közelebb van hozzám vagy mi :D
Húúúúúú micsoda nagy probléma...
Egy 150cm-es hafi jo ötlet :) Sose lehet õket kinõni :D Bírom õket :D De amúgy mi okból kifolyólag szeretnél mindenféleképpek pónit? Félsz a magasabbaktól, vagy esetleg valami mâs? Vagy a pónik jobban tetszenek? :)
Attól, hogy a pónikra általában azt mondják, hogy "szemetek", az nem azt jelenti, hogy amilyet te fogsz venni, az is olyan lesz. Ha egy kezesbárányt fogsz ki akkor mit csinálsz vele? Megunod és eladod? Ha pedig esetleg tényleg kifogsz egy nagyon szemetet és nem tudod kezelni? Akkor mit csinálsz? Mellesleg a póni az 120 cm marmagasságig póni, onnantól már kisló. Tehát pónit semmiképp sem ajánlanék. Én egyetértek a szüleiddel a nagy lóval kapcsolatban, de minimum egy olyan 150 maros legyen... A pónit seperc alatt kinövöd.
Vegyetek egy bunkó lovat, ha a kihívás miatt szeretnél pónit. Méretben határeset a póni, egy hafi még belefér. Vagy ott van az arab: kicsi, mégis ló.
Szerintem már kicsi. Ha még nem is kicsi, 1-2 éven belül kicsi lesz. Akkor meg mit kezdesz vele?
Van egyáltalán bármilyen tapasztalatod a pónikkal kapcsolatban? Mert most még lehet hogy tetszik hogy kihívást jelent meg makacs meg minden de pár év múlva nagyon megbánhatod ha a fejedre nõ. Sokkal több magabiztosság és türelem kell hozzájuk. De mindegy, ha pónit szeretnél akkor vegyél pónit, csak nem szeretném ha csalódnál a pónitól meg meg kéne válni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!