Találatok a következő kifejezésre: Hogy magyarázzam a férjemnek, hogy egy (2 db)

Hogyan magyarázzam el a férjemnek, hogy nem kell még egy kutya?

Jelenleg van egy 1,5 éves westink. A férjemnek az utóbbi id?ben nagyon megtetszettek a boxerek, és most a fejébe vette, hogy vegyünk egyet. Hogyan magyarázzam el neki, hogy egy boxert és egy westit nem szerencsés egy helyen tartani!?Ráadásul még egy kutya plusz anyagi kiadás lenne, amire nincs szükségünk.

Legjobb válasz: Ha a férjed tényleg tisztességesen ellátná azt a kutyát, és anyagilag is bírjátok szerintem ne ellenkezz :) Persze, ha csak hirtelen felindulás ez nála és utána a Te nyakadba szakad minden ne engedj!

Ha a férjed tényleg tisztességesen ellátná azt a kutyát, és anyagilag is bírjátok szerintem ne ellenkezz :) Persze, ha csak hirtelen felindulás ez nála és utána a Te nyakadba szakad minden ne engedj!
Ha a férjed olyan, mint én, akkor nehéz helyzetben vagy. Amikor a fejembe veszek valamit, igen komoly érveket sorakoztatok fel mellette.:) ) Az anyagi oldala a dolognak az érthetõ. Ha nem tudjátok megengedni, akkor ezt meg kell értenie. De biztos vagy benne, hogy nem tartható együtt a két fajta? A frissen jött kicsi kutyával szerintem jó barátok lehetnének. Gondolom, nem felnõtt kutyát akar vásárolni.
Szerintem felesleges összeveszni emiatt, 2 kutya nem kerül többe mint 1, vagyis azt a plusz összeget nem lehet észrevenni. Hogy honnan tudom? 2 kutyám van. a 2.-at úgy hoztam haza, hogy a szüleim tiltották. És voilà, a 2. kutya eddig költségei a 2 hónap alatt a 4 oltás, ami 10 ezer ft. És ezt nem vesszük észre, mert inkább legyen kicsit gagyibb telefonom, nem járok moziba meg diszkóba, de legalább van kutyám. Szerintem a férjed sem annyira felelõtlen, hogy csak úgy vakvilágba odavigye azt a kutyát. Ennyit igazán engedhetnél neki.
21.35 Igen, a válaszod alapján határozottan gyerek vagy. Én imádom a kutyákat, 4 kutyám van, de nem értem miért kell vkire ráerõltetni mégegy kutyát, akinek egy is elég. Gondolom nem véletlenûl választották a westie-t. Kicsi, kevesebbet eszik, bírja a családi kassza. De ha az anyagiakkal nincs is gond, akkor sem kell erõltetni, ha õ nem akarja. Az ilyen "nem akart" kutyusok szoktak menhelyeken kikötni 1-2 év múlva. Beszéljétek ezt át a férjeddel és kérj idõt, de ne utasítsd el végleg a dolgot.
Már miért ne lehetne a két faját együtt tartani?? Bár hajlamosak õket az emberek sima ölebnek tartani (és nevelni), de azt azért ne felejtsük el, hogy a Westie is egy terrier, akinek az õsei vadászkutyák voltak! Szerintem két normálisan nevelt kutya között semmi probléma nem lehet. Ha pedig a férjed tényleg mindent megad neked, akkor már ne is haragudj, de ennyit te is megtehetsz.
Ha nekem lenne baratnom es vele egyutt elnek , neki lenne egy kutyaja tegyuk fel westi (ami amugy nekem nem tetszik) es en is imadnam a kutyakat , es szeretnek egyet a kedvenc fajtambol es tudnam , hogy a penztarcam es az idom is engedne , akkor en kitartanek a sajat igazam mellett, en tobb kutyat is tartottam egyutt , kisebb fajtat nagyobb fajtakkal is es mindig jol kijottek. A ferfi ha a fejebe vesz valamit , azt nehezen adja fel, es ha nem lenne kutyaja masra koltene a penzt. Nem akarlak megserteni de szerintem onzo vagy es csak magadra gondolsz, ha annyira rosszul alltok anyagilag , akkor a Westit mert nem adjatok orokbe valakinek? (amugy meg gyerek vagyok szoval lehet nem vagom az ilyen felnottes dolgokat de ez az en velemenyem)
Szia! Így egy évre rá, megkérdezhetem, hogy mi lett végül? Lett még egy kutyi?
Szerintem lett.:) ) Én is igen kíváncsi vagyok!:)
Engem is érdekelne. Kedves kérdezõ, hogy vagy, mi történt végül?

Hogy magyarázzam el a férjemnek, hogy egy csecsemőnek nincs szüksége cukorra, sőt még veszélyes is lehet?

Férjem állandóan megcukrozza héthetes kisfiam teáját. Én minden idegszálammal tiltakozom ellene. Kapott ? már elég cukrot, ugyanis terhességi cukorbeteg voltam.

Legjobb válasz: "A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok a csecsemõk, akik cukros teát kapnak, hajlamosabbak a gyomor- és bélhurutra, és a székletükben több a rothasztó baktérium, mint cukormentesen táplált babáknál." Idézet innen, mutasd meg a férjednek!!!: http://www.mcd.hu/pub_med/2004/04_08/098.htm

"A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok a csecsemõk, akik cukros teát kapnak, hajlamosabbak a gyomor- és bélhurutra, és a székletükben több a rothasztó baktérium, mint cukormentesen táplált babáknál." Idézet innen, mutasd meg a férjednek!!!: http://www.mcd.hu/pub_med/2004/04_08/098.htm
egész egyszerûen mondd meg , hogy a kicsik gyomra a gyümölcsben lévõ cukrot fel tudja dolgozni, de a gyümölcscukrot nem..és nem azért vigyáztál kilenc hónapig, hogy õ most rászoktassa egy felesleges dologra..ami ráadásull nem létfontosságu tápanyag..illetve mutasd meg neki amit az elõzõ válaszoló írt, .
második válaszoló vagyok és azt akartam írni, hogy a répacukrot nem tudja feldolgozni.
Én megcukroztam a teát a babámnak, mert csak úgy itta meg, üresen nem. Nem hiszem, hogy baja lenne tõle, ha mértékkel kapja. De mindegy, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a két szülõ véleménye nem egyezik. Hajjaj, hányszor lesz ez még így, sokkal nagyobb horderejû dolgokban is. Szerintem próbáld meg megbeszélni a férjeddel, hogy attól, hogy nem cukrozza meg a baba teáját, nem lesz semmi baja, viszont ha megcukrozza, az szerinted bajt okozhat, és ezért téged ez idegesít. Meg kell tudni egyezni, eddig hogy oldottátok meg azt, amiben nem értettetek egyet?
Én azt mondtam a páromnak, hogy a táplálás az én dolgom, tippli ettõl a témától neki, õ játszon, nevelje és hozza a pénzt...persze mindezt viccesen. :) )
Nem tudom szoptatod-e a kisbabádat, de ha igen, nekem a korházból mikor jöttünk el, azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hónapig kizárólag csak anyatej, még véletlenül se adjunk teát a babának. Szerintem kérdezzetek rá közösen egy szakemberre (gyerekorvos, védõnõ), hogy a férjed is hallja, hogy még ilyen pici korban nincs szüksége cukorra a babának (talán még teára sem). Egész más ha egy szakitól hallja, talán meggyözöbben tudnak õk érvelni. A másik dolog, hogy az ízlelése még nincs kialakulva, nem a legjobb dolog egybõl rászoktatni az édesre, kapjon egyelore tejet/tápszert, cukormentes teát ha azt kell adnotok neki, és fokozatosan bevinni az új ízeket kb. 4-6 hónapos kora után. Nem hiszem, hogy egy ép értelmû ember ezt ne értené meg. Sok sikert a babázáshoz és neveléshez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!