Találatok a következő kifejezésre: Hogy működik pendrive-ra (5 db)

A program teljes mappáját és mentéseit rá kell másolni a pendrive-ra.
Nem feltétlenül fog mûködni. Próba, szerencse. Ha nem megy az nem a pendrive hibája miatt van.
Mi az a "valami" amit rá akarsz tenni? Ha program, akkor majdnem biztos, hogy lehetetlen dolgot akarsz. A program installáláskor adatokat ír olyan helyekre is a gépen, amiket nem tudsz átmásolni, azok nélkül viszont nem is mûködik. Egyszerûbb másik gépre is telepíteni.

Hogy működik a pendrive-ra való adatmentés?

edugom a gépbe, kiírja h.új hardver, edddig ok.de hogy tudom rátenni azt amit akarok.(pl.egy powerpoint prezentációt).nem ajánl fel semmit a gép h.mentés v.vmi.megjelenik egy olyan h.új mappa ami üres.szóval nem tudom h.rámenti-e a pendrive-ra...tudom elég gagyi kérdésnek t?nik de valaki válaszoljon légyszi.. köszi el?re is.:-)

Legjobb válasz: A pendrive-ot új meghajtóként kezeli az XP (is). Tehát akár az intézõbõl akár wincommanderbõl másolhatsz rá! Mielõtt kivennéd a gépbõl a pendrive-ot a tálcán a Hardwer biztonságos eltávolítása ikonra kattintva válaszd le a rendszerrõl a meghajtót és akkor bizosan nem sérül meg rajta az adatállomány! Jobb klikk az ikonra...

A pendrive-ot új meghajtóként kezeli az XP (is). Tehát akár az intézõbõl akár wincommanderbõl másolhatsz rá! Mielõtt kivennéd a gépbõl a pendrive-ot a tálcán a Hardwer biztonságos eltávolítása ikonra kattintva válaszd le a rendszerrõl a meghajtót és akkor bizosan nem sérül meg rajta az adatállomány! Jobb klikk az ikonra...
Megnyitod a Powerpointtal a prezentációt. Kiválasztod, hogy mentés másként. A feljövõ ablakban kiválasztod meghajtóként a Sajátgép -> Cserélhetõ lemez meghajtót, abban a választható lenyiló selectboxban, ami elé Hely van írva felül. Ez a pendrive-od, ha beírod a fájl nevét, és rányomsz a mentésre, ide fogja neked menteni. Másrészt ne írj ki új kérdést, amiben ugyanazt megkérdezed, hanem itt írj kommentet, ha valami nem tiszta.
ok.köszönöm a választ.azt hiszem sikerült:-)

Win 7 iso fájlt szeretném bebotolni dvdre vagy pendrive-ra rátéve? Hogyan tudok boot win 7 -et csinálni, amit rátehetek pendrive-ra, vagy kiírva dvd-re és tökéletesen működik?

Probáltam egy programmal már kreálni,Windows 7 USB DVD Download Tool!De ezzel a programmal nem sikerült hiszen bootolásnál kiírta NTLDR fálj hiányzik!

Legjobb válasz: ISO Recorderrel kiirod cd-re és kész itt a bõvebb leirás http://hogyan.org/iso-fajl-kiirasa-windows-alatt de hogyha nem akarod kiirni akkor deamon tools nevû progit tölts le ez egy virtuális meghajtó és oda beteszed az iso-t és elinditod a telpítést

ISO Recorderrel kiirod cd-re és kész itt a bõvebb leirás http://hogyan.org/iso-fajl-kiirasa-windows-alatt de hogyha nem akarod kiirni akkor deamon tools nevû progit tölts le ez egy virtuális meghajtó és oda beteszed az iso-t és elinditod a telpítést
Ha közvetlen arról szeretnéd futtatni arról mondj le. Úgy lehet csak, ha felraksz a pendrivera egy portable virtualboxot és azon futtatod a már virtualboxban feltelepített windowst. Ha csak felszeretnéd telepíteni, akkor simán kiírod a képfájlt egy dvdre és kész.


Slax Linuxot szeretnék vagy SD kártyára vagy egy 16 GB Kingston pendrive-ra rakni. Hiába csináltam mindent a leírás szerint, egyik se működik. Hogy csináljam?

Legjobb válasz: nem tudom, hogyan csináltad (milyen leírás szerint), de nekem ez a módszer menni szokott kb. mindegyik disztrónál: http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as.. Ezt letöltöd, elindítod. Vagy a programból letöltöd (kiválasztod a listából) a szükséges iso-fájlt, vagy külön letöltöd és behívod, aztán kiválasztod, hogy hová szeretnéd a kicsomagolást és a program elvégez mindent, bootolható lesz az adott eszköz és restart után be kell, hogy bootoljon a gép usbrõl mondjuk.

nem tudom, hogyan csináltad (milyen leírás szerint), de nekem ez a módszer menni szokott kb. mindegyik disztrónál: http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as.. Ezt letöltöd, elindítod. Vagy a programból letöltöd (kiválasztod a listából) a szükséges iso-fájlt, vagy külön letöltöd és behívod, aztán kiválasztod, hogy hová szeretnéd a kicsomagolást és a program elvégez mindent, bootolható lesz az adott eszköz és restart után be kell, hogy bootoljon a gép usbrõl mondjuk.
A kérdező hozzászólása: természetesen én is ezzel próbálkoztam, pendrivra. sd kártyára és egy tucat linuxal, de egyik se indult el rendesen. A laptopom modern HP ProBook, de lehet hogy valami windowsos HP security miatt nem mûködik rendesen? Akkor se mûködik, ha már elindul a Linux, valahol meg szokott állni mindig, ill. végtelen sokáig várakozik
Unetbootinnal próbáltad? http://unetbootin.sourceforge.net/
Arra figyelj, hogy a windowsos gépen mindenképp rendszergazda profillal legyél benn és amíg megcsinálod a kicsomagolást a kártyára, kapcsold ki a vírusirtót! (nekem ezek szokták azt csinálni, hogy elakad vagy boot errorral nem is indul a linux pendriveról)

Hogy lehet az, hogy egy 5 gigás fájlt nem tudok rámásolni egy 15 gigás üres, új, működő, jó pendrive-ra?

Az mondja, hogy 'the file is too large for the destination file system' értem én ezt tudok angolul, de ha 15 gigás a pendrive, akkor hogy a fenébe lehet túl kevés a hely???

Legjobb válasz: Próbáld meg formázni más fájlrendszerûvé (ha FAT, akkor NTFSre, vagy viszont)(a Windows az NTFS-t szereti), esetleg scandisk vagy chkdsk parancsok, hátha van fájlrendszerhiba, ha formázás után se megy.

Próbáld meg formázni más fájlrendszerûvé (ha FAT, akkor NTFSre, vagy viszont)(a Windows az NTFS-t szereti), esetleg scandisk vagy chkdsk parancsok, hátha van fájlrendszerhiba, ha formázás után se megy.
nem a hely kevés, hanem az a gond, hogy a FAT32 fájlrendszer, ami a pendrive-odon van, 4GB-osnál nagyobb fájlokat nem tud kezelni. lehetséges megoldások: NTFS fájlrendszer használata. ez nem túl jó, mert hosszú távon lerövidíti a pendrive élettartamát, így maximum egy-két ilyen nagy fájl átvitelére ajánlom exFAT fájlrendszer használata. ez nem károsítja a pendrive-ot, viszont nem minden oprendszer ismeri. vistán és win7-en menni fog, xp-n csak frissítés után. linuxon nem tudom. fájl feldarabolása valami tömörítõprogival. idõigényes viszont a pendrive-on nem kell módosítani semmit.
ezek szerint mégse tudsz angolul, a fájlrendszerre panaszkodik, formázd le másikba vagy rarozd be darabokba a cuccot
A kérdező hozzászólása: kösz. :) igen, a system szóra jobban odafigyelhettem volna. nem fogok változtatni a pendrive-on, majd megoldom. :)
linux nem ismeri exFATot, a darabolás tényleg megoldás lehet. sajnos nem vagyok valami nagy windows spiler, mert linuxom van, de mosthogy mondod.
ntfs-t pendrive-ra nem ajánlom, csak ha nagyon sürgõs a dolog és nincs más mód, mert az indexelés miatt a sok írási mûvelet hosszú távon kinyírja a cuccot (sõt a tapasztalatok szerint be is lassul). exfat viszont jó lehet vistán és felette.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!