Találatok a következő kifejezésre: Hogy működik ha (813 db)

HOGYAN MŰKÖDIK? Ha a sodexo iskolakezdési utalvánnyal vásárolok egy áruházban ugyanúgy működik mint a meleg étkezési utalvány?

(Az a lényeg,hogy legyen benne iskola kezdési dolog és pl vehetek mellé ételt vagy elektronikai cikket is?)

Legjobb válasz: Igen, túlnyomó része sulis cucc legyen.

Igen, túlnyomó része sulis cucc legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha szednék fogitabit, az ugyebár biztonságosan "ellenáll a megtermékenyítésnek". viszont! Hogyan működik? Ha szedem, és belém élveznek, miért, vagyis mitől nincs semmi 'baj'?

Bocsi a hülye kérdésért, kissé tájékozatlan vagyok, és szeretném tudni mi történne bennem.. (:

Legjobb válasz: A tablettában lévõ hatóanyag többek között meggátolja a peteérést, magyarul nem zajlik le a normális ciklus, így nem is eshetsz teherbe, mert nincs megérett petesejt, ami mg tud termékenyülni a közösülés során. Az, hogy rendszeres idõközönként van vérzése a gyógyszert szedõknek is, az nem menzesz, hanem úgynevezett megvonásos vérzés, tehát egyfajta "mû" dolog, nem természetes. Általában úgy van, hogy 21 napig kell szedni, majd van 7 nap szünet, ezalatt valamikor megjön, nekem pl a 4. gyógyszermentes napon szokott, és ha elmúlt, ha nem, a 8. napon el kell kezdeni szedni az új levelet. Egyet nagyon jegyezz meg kérlek! 100%-os védelem NINCS! Kivételek mindig lehetnek, a gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, van valami csekély százaléknyi esély, talán csak 1, de az is valami! Szóval olyankor mégis megérik a petesejt és meg tud termékenyülni, vagy felborul a hormonháztartás és nem hat megfelelõen a gyógyszer. Nem akarlak elijeszteni, ha úgy érzed, szedd nyugodtan, reméljük, hogy nem kell sokat kísérletezgetni a megfelelõ gyógyszer megtalálásáig! Nekem bevált az elsõ (Lindynette20), talán annyi mellékhatása van, hogy ingerlékenyebb és érzékenyebb vagyok mióta szedem, de ezt lehet, hogy a 2 kétéves gyerkõcömnek is köszönhetem.. :D (ikrek) Van viszont olyan nõ, aki kitudja hány fajta gyógyszert kipróbált, mire egy bevált Neki.. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam és eléggé összefüggéstelenül is, remélem azért érted, hogy mit szerettem volna elmondani. Üdv: 31/N

A tablettában lévõ hatóanyag többek között meggátolja a peteérést, magyarul nem zajlik le a normális ciklus, így nem is eshetsz teherbe, mert nincs megérett petesejt, ami mg tud termékenyülni a közösülés során. Az, hogy rendszeres idõközönként van vérzése a gyógyszert szedõknek is, az nem menzesz, hanem úgynevezett megvonásos vérzés, tehát egyfajta "mû" dolog, nem természetes. Általában úgy van, hogy 21 napig kell szedni, majd van 7 nap szünet, ezalatt valamikor megjön, nekem pl a 4. gyógyszermentes napon szokott, és ha elmúlt, ha nem, a 8. napon el kell kezdeni szedni az új levelet. Egyet nagyon jegyezz meg kérlek! 100%-os védelem NINCS! Kivételek mindig lehetnek, a gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, van valami csekély százaléknyi esély, talán csak 1, de az is valami! Szóval olyankor mégis megérik a petesejt és meg tud termékenyülni, vagy felborul a hormonháztartás és nem hat megfelelõen a gyógyszer. Nem akarlak elijeszteni, ha úgy érzed, szedd nyugodtan, reméljük, hogy nem kell sokat kísérletezgetni a megfelelõ gyógyszer megtalálásáig! Nekem bevált az elsõ (Lindynette20), talán annyi mellékhatása van, hogy ingerlékenyebb és érzékenyebb vagyok mióta szedem, de ezt lehet, hogy a 2 kétéves gyerkõcömnek is köszönhetem.. :D (ikrek) Van viszont olyan nõ, aki kitudja hány fajta gyógyszert kipróbált, mire egy bevált Neki.. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam és eléggé összefüggéstelenül is, remélem azért érted, hogy mit szerettem volna elmondani. Üdv: 31/N
fogamzásgátló tabletta mûködése ezt pötyögd be googleba.
Az a neve hogy fogamzásgátló, benne van a nevében a mûködése, egyszerûen olyan hormonról van szó ami megakadályozza a megtermékenyülést. Szval a sperma beléd mehet akk sem tudja a petesejtet megtermékenyíteni.
az biztonságosabb, ha fog.gátló helyes szedése mellett a párod nem élvez beléd!

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....

Hogy működik, ha bemegyek egy autoszalonba autót vásárolni? Miket fognak mondani? Kiállnak-e ha menni szeretnék egy kört, hogy megnézzem, tényleg milyen a gépkocsi? Stb.

Kérlek részletesen írjátok, le mert nekem parám van mindenféle vásárlástól, és ha fel tudok készülni, akkor már jobban érzem magam.

Legjobb válasz: Kipróbálni akkor tudod ha van teszt autójuk éppen abból a tipusból. Ami a szalonban van azt nem tudod kipróbálni. Kérnek jogsit, személyit, pénzt, aztán megmondják kb. mennyi idõ alatt csinálják meg a forgalomba helyezést, zöldkártyát, mûszakit. Esetleg nem azon a napon hanem 1-2 nap múlva mehetsz érte. Ha hitelre veszed akkor vagy ott intézik a hitelt, vag y neked kell menni a bankba. Akkor 5-6 nap is lehet mire elviheted a kocsit. Ez banktól és kereskedéstõl függ.

Kipróbálni akkor tudod ha van teszt autójuk éppen abból a tipusból. Ami a szalonban van azt nem tudod kipróbálni. Kérnek jogsit, személyit, pénzt, aztán megmondják kb. mennyi idõ alatt csinálják meg a forgalomba helyezést, zöldkártyát, mûszakit. Esetleg nem azon a napon hanem 1-2 nap múlva mehetsz érte. Ha hitelre veszed akkor vagy ott intézik a hitelt, vag y neked kell menni a bankba. Akkor 5-6 nap is lehet mire elviheted a kocsit. Ez banktól és kereskedéstõl függ.
Érdemes az autó tipussal , felszereltségi fokaival , és az akciós ajánlatokkal már elõre interneten megismerkedni, és úgy odamenni a kiszemelt szalonba. Ha szalonautót akarsz venni, készleten lévõt, arra mostanában óriási árengedmények vannak a készletkisöprési szándék miatt. Ha rendeled, mindent irass le a szerzõdésbe, fõleg a vállat szállítási határidõt, és sEMMIT NE ÍRJ ALÁ, AMIG EL NEM OLVASTAD ! akármilyen apróbetûs is!!
Nagyon nézd meg, nehogy rádsózzanak egy 1-2 éves gyártású beragadt autót új áron!!

Harmadik név felvétele hogy működik, ha az "alap" névhez nem nyúlok?

Mennyibe kerül? Hol kell kérvényezni? Tudom, hogy át kell iratni mindent, mert két ingatlan is van a nevemen. De mi van ilyen bizonyítványfélékkel, amiből van jópár? (nem diploma még)

Legjobb válasz: Nem vagy egyértelmû. Ha a "harmadik név" alatt a vezetéknév + két keresztnévbõl a másodikat érted, akkor az úgy mûködik, mint a névváltoztatás esetén. Nézd meg a vonatkozó jogszabályokat. Ha harmadik név alatt csak keresztnevet értesz, akkor sehogy. Magyarországon senkinek sem lehet három keresztneve, csak kettõ.

Nem vagy egyértelmû. Ha a "harmadik név" alatt a vezetéknév + két keresztnévbõl a másodikat érted, akkor az úgy mûködik, mint a névváltoztatás esetén. Nézd meg a vonatkozó jogszabályokat. Ha harmadik név alatt csak keresztnevet értesz, akkor sehogy. Magyarországon senkinek sem lehet három keresztneve, csak kettõ.
Már hogyne lehetne! Nekem is három keresztnevem van, de csak a személyin és a TAJ kártyán szerepel. Az összes többin nem, ezért nem mindegy a sorrend.
Így van, arra támogatást nem kap a munkáltató.

Horgászengedély kiváltása hogyan működik ha még nem volt engedélyem?

Remélem jó kategóriába írtam :)

Legjobb válasz: Ha még nincs horgászengedélyed, de szeretnél, akkor le kell tenned az állami horgászvizsgát. Ettõl nem kell megijedni, nincs egyszerûbb. Van egy kis könyvecske, amit megkapsz bármelyik horgászboltban, el kell párszor olvasnod, az alapismereteket meg kell tanulnod. Eztuán bejelentkezel valamelyik egyesülethez, és levizsgázol. Mondom, nagyon könnyû, olyan kérdések vannak, amit szerintem bárki le tud rakni, aki egy picit is ismeri a horgászdolgokat. Ha valamit nem tudsz, körülbelül megmondják, és átengednek. (5-6 ezer forint különben) Nagyjából ennyi. Ha 18 év alatt vagy, akkor 14-18-ig egy bottal, azon maximum 3 horoggal horgászhatsz, majd 18 év fölött automatikusan lehet kettõ horgászbot, nem kell újra vizsgáznod. Remélem tudtam picit segíteni.

Ha még nincs horgászengedélyed, de szeretnél, akkor le kell tenned az állami horgászvizsgát. Ettõl nem kell megijedni, nincs egyszerûbb. Van egy kis könyvecske, amit megkapsz bármelyik horgászboltban, el kell párszor olvasnod, az alapismereteket meg kell tanulnod. Eztuán bejelentkezel valamelyik egyesülethez, és levizsgázol. Mondom, nagyon könnyû, olyan kérdések vannak, amit szerintem bárki le tud rakni, aki egy picit is ismeri a horgászdolgokat. Ha valamit nem tudsz, körülbelül megmondják, és átengednek. (5-6 ezer forint különben) Nagyjából ennyi. Ha 18 év alatt vagy, akkor 14-18-ig egy bottal, azon maximum 3 horoggal horgászhatsz, majd 18 év fölött automatikusan lehet kettõ horgászbot, nem kell újra vizsgáznod. Remélem tudtam picit segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Hogy működik, ha valaki feltett egy kérdést és válaszolnak rá és arra a kérdező is válaszol, azt a válaszadó kapja e-mailbe, hogy újabb válasz érkezett vagy csak akkor tudja, ha vissza néz a kérdésre?

erre az oldalra gondolok

Legjobb válasz: Bármilyen kérdésrõl kaphatsz értesítést, nemcsak a Te általad feltettekrõl, csak be kell a kérdés alján ezt állítani. Ettõl függetlenül ott van a "Megválaszoltjaid" listája és ebben is jegyezve van, hogy mikor jött az általad megválaszolt kérdésekre újabb válasz. Úgyhogy mindkét általad felvetett lehetõség adott.

Bármilyen kérdésrõl kaphatsz értesítést, nemcsak a Te általad feltettekrõl, csak be kell a kérdés alján ezt állítani. Ettõl függetlenül ott van a "Megválaszoltjaid" listája és ebben is jegyezve van, hogy mikor jött az általad megválaszolt kérdésekre újabb válasz. Úgyhogy mindkét általad felvetett lehetõség adott.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy engem új kommentrõl értesítenek, mert bejelöltem még a reginél, de ugye van, hogy párbeszédezünk többet egy adott válaszolóval az olyansokszor visszatér az adott kérdésre, mer érdekli a többiek vagy a kérdezõ válasza, vagy kap értesítést és azért nézi meg?
A kérdező hozzászólása: köszi:)
minden kérdés alatt ott van: Szeretnél értesülni róla, ha erre a kérdésre új válasz érkezik? itt jelöld be a négyzetet, akkor kapsz emailt ha válaszoltak a kérdésre.

Hogyan működik? Ha avon tanácsadónő szeretnék lenni akkor nekem azért kell valamitt fizetnem? Vagy hogy is vann ez az egész?

Legjobb válasz: azért hogy belépsz nem kell fizetned. akkor kell fizetned ha mondjuk egy rendelésed nem éri el az 5000 Ft-ot, akkor van szállítási költség. de egyébként nem fizetsz plusz díjakat, tehát nincs olyan mint pl az oriflame-nél, h. tagságmegújítási meg társai :)

azért hogy belépsz nem kell fizetned. akkor kell fizetned ha mondjuk egy rendelésed nem éri el az 5000 Ft-ot, akkor van szállítási költség. de egyébként nem fizetsz plusz díjakat, tehát nincs olyan mint pl az oriflame-nél, h. tagságmegújítási meg társai :)
A kérdező hozzászólása: értem ideáig. de elsõnek hogy is vann?megkötöm a szerzõdést aztán kapok katalugust vagy azért fizetni kell?ha igen mennyitt?
Szia! Semmit sem kell senkinek fizetnie. Olyan jogcímen, hogy belépési díj az Avon nem kér pénzt. Viszont mivel az Avon tanácsadónõk értékesítenek, így evidens, hogy az elsõ bruttó 5000 .-ft rendelésed fel kell adnod és a koordinátorod úgy fogja tudni elintézni, hogy Avon tanácsadónõ lehess. Budpestiek és pest megyeiek számára tudunk segíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!