Találatok a következő kifejezésre: Hogy működik az ovú teszt (5 db)

Hogyan mukodik az ovu teszt?

A 15.napon 2 egyforma vastagságú csíkot mutatott,16.és 17 napon még mindig 2 csík de az egyik világosabb.Meddig mutat 2 csíkot?Vagy az egyik világosabb csík az már negatívat mutat és akkor már nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Nem volt hozzá használati útmutató? Az ovuteszt akko pozitív, ha a tesztcsík olyan erõs, vagy erõsebb mint a kontrollcsík.

Nem volt hozzá használati útmutató? Az ovuteszt akko pozitív, ha a tesztcsík olyan erõs, vagy erõsebb mint a kontrollcsík.
A kérdező hozzászólása: és ha már a második halványabb akkor az már negatív?már nem eshetek így teherbe?
http://babatervezok.otthona.net/ Itt minden ezzel kapcsolatos tudni valót megtalálsz.
Szia! A görbérõl onnan látod, hogy a peteérés elõtt 24 órával leesik a hõmérséklet, majd emelkedni kezd, ált. hirtelen 2-3 tizedet majd lassan megy felfelé és fenn is marad. VAn aki azt mondja, hogy a leeséskor van peteérés, van aki szerint (mint az én dokim) amikor elkezd emelkedni. Nekem a 14. napon esik le és a 15. napon kezd emelkedni a hõm. Úgyhogy már tudom, hogy azért a 12. naptól a 18. napig igyekszünk 2 naponta együtt lenni, biztos ami biztos, mert azért pontosan nem tudhatjuk meg így a peteérés idõpontját, csak idõszakot. Figyeld meg ebben a hónapban, hogy mikor kezd el emelkedni. Hány napos a ciklusod? mert akkor kb. be tudod lõni, hogy mikor kell elkezdenie emelkedni a hõdnek. A hõmérsékletet nyelv alatt, mindíg ugyanabban az idõpontban ébredés után mérd digitális hõmérõl kb. 5 percig.(tehát a csipogás után még mérd tovább) Az ovutesztben 5 csík van délután kell felfogni a vizeletet és belelógatni. Akkor pozitív ha mindkét csík egyforma. Ha a megjelenõ csík halványabb mint a kontrolcsík akkor negatív. Van rajta táblázat, ahol látod, hogy milyen hosszúságú csík esetén mikor kell kezdeni. Szerintem azért ezt úgy határozták meg hogy lehetõleg 2 dobozzal kelljen venni. Nekem 28 napos a ciklusom a dobozon az volt, hogy a 9. naptól kezdjem. A 13. napra elfogyott és negatívat jelzett. Most már tudom, hogy a 15. napon kezd el emelkedni a hõm, tehát a 12. naptól elég elkezdeni a tesztelést.
Szia! Ha 30 napos a ciklusod akkor a 15 és 18 nap közötti idõszakban lehet a peteérésed. (a sárgatest élettartalma 12-14 nap. Amikor elsorvad megjön a mensi. Ha a 12-14 levonod a 30-ból ha pontos a mensid! akkor megkapod a kb idõszakot amikor a peteérést várhatod) Elõtte és ebben az idõszakban igyekezettek együtt lenni. Nekünk még nem sikerült a baba. Ez lesz a 10 hónapunk, bár a mensim óramû pontosságú 28 napos, és a doki szerint minden hónapban van peteérésem is 1 hónapban szedtem clostyt akkor 2 tüszõm is megérett, PCOS-on van a férjem eredményei jók mégsincs baba. Jövõ héten megyek vissza a dokihoz és a ciklus végén és elején hormonvizsgálatot fogok kérni. Bár nem értem ezeket miért nekem kell kérnem és találgatni hogy milyen vizsgálatok kellenek, miért nem az orvos mondja, ha látja hogy látszólag minden rendben mégsem sikerül a baba. Pedig magánrendelésre járok. Még gondolkodom, hogy meddõségi klinikára kellene mennem mert lehet hogy a PCOS zavar be. Neked pedig jobbulást!
bocsi nem hosszúságú csík hanem hosszúságú ciklus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy részletesen leírtad. Nekem 30 naposak a ciklusaim, tehát úgy gondoltam, hogy a 15 nap környékén van peteérésem. Azt hiszem az Ovu tesztet is ki fogom próbálni. Ez a hónap sajnos csak a megfigyelésekre lesz elég, mert van egy gombás fertõzésem, amire most fogom a bogyót beszedni ill. a hüvelykúpot használni. Mégegyszer köszi! Te már kismama vagy? Vagy ti is szeretnétek babát?

Hogy működik ez az ovú teszt?

még nem is hallottam róla.

Legjobb válasz: rajta van a használati útmutatóján, de 28 napos ciklusok esetén a 12. napon kell elkezdeni a tesztelést vele. Vizeletet kell a kazettára csepegtetni, és ha két csíkos, akkor akkor van a pé-d.

rajta van a használati útmutatóján, de 28 napos ciklusok esetén a 12. napon kell elkezdeni a tesztelést vele. Vizeletet kell a kazettára csepegtetni, és ha két csíkos, akkor akkor van a pé-d.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Milyen az a Ovu teszt? Mit mutat pontosan? Hogy működik?

Legjobb válasz: Az ovulációt jelzi elõre, kb 24-48 órával. Olyan vizeletteszt, mint a terheségi teszt, hasonló elven is mûködik, de a különbség, hogy a két csík itt csak akkor pozitív ( vagyis akkor közeledik az ovuláció idõpontja ) ha a tesztcsík erõsebb, mint a kontrollvonal ) általában 5 db-os kiszerelésben kapható, mivel több napig kell tesztelni, hogy "elcsípd" a megfelelõ idõpontot. Áruk elég borsos, de a babatervezõk otthonán viszonylag jó árban rendelhetsz, és ott részletesen, fotókkal illusztrálva le van írva, hogyan kell használni. http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Ja, és amúgy az Lh azaz luteinizáló hormon jelenlétét jelzi a szervezetben.

Az ovulációt jelzi elõre, kb 24-48 órával. Olyan vizeletteszt, mint a terheségi teszt, hasonló elven is mûködik, de a különbség, hogy a két csík itt csak akkor pozitív ( vagyis akkor közeledik az ovuláció idõpontja ) ha a tesztcsík erõsebb, mint a kontrollvonal ) általában 5 db-os kiszerelésben kapható, mivel több napig kell tesztelni, hogy "elcsípd" a megfelelõ idõpontot. Áruk elég borsos, de a babatervezõk otthonán viszonylag jó árban rendelhetsz, és ott részletesen, fotókkal illusztrálva le van írva, hogyan kell használni. http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Ja, és amúgy az Lh azaz luteinizáló hormon jelenlétét jelzi a szervezetben.

De az ovu tesztet hogy lehet jóstesztként használni? Nem értem. Bocs, ha hülyeségnek tűnik. Ugyanúgy működik mint a terhességi teszt? Azaz használhatom a nemvárt idejétől terhestesztnek is?

Legjobb válasz: Az ovulációs teszt a peteérést mutatja. Ha tudod hány napos a ciklusod akkor a ciklus közepén kezdd el használni. Ha a teszt pozitív, akkor lehet nekiállni a babaprojektnek :) Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor nagyjából a 14 nap környékén tesztelj. Sok sikert! Terhestesztnek nem alkalmas.

Az ovulációs teszt a peteérést mutatja. Ha tudod hány napos a ciklusod akkor a ciklus közepén kezdd el használni. Ha a teszt pozitív, akkor lehet nekiállni a babaprojektnek :) Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor nagyjából a 14 nap környékén tesztelj. Sok sikert! Terhestesztnek nem alkalmas.
De lehet, így: http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Csak nem mindenkinek jön be.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok :)
Nekem bejött. Nagyon erõs pozitív lett a nemvárt napján. Másnap már a terhességi teszten is látszódott. 3 hónapos kisfiú anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!