Találatok a következő kifejezésre: Hogy működik az (2300 db)

Hogyan működik a repüélés repülőgéppel és hogyan működik az a Last Minute?

A szuleimmel Last Minutebol fogunk majd valasztani hogy hova megyunk Mallorcara.Na de ez most hogy mukodik? ittvan ezaz oldal pl:

Valaki be tudná másolni nekem annak a mém képregénynek a linkjét ahol a troll apa elmagyarázza a fiának hogy hogy működik az ország? :D

Köszöntem! :D

Legjobb válasz: http://trololooo.blog.hu/2012/03/11/igy_mukodik_az_orszagunk Elvileg ez az! XD

A kérdező hozzászólása: Köszi!! :)

Hogyan működik az egészségpénztár? Még sosem voltam tag, és nem értem, hogy miként működik a vásárlás-kifizetés. Biztos én vagyok az értetlen, de nem látom át az EP honlapján.

Amennyiben jól értelmezem - és javítsatok ki, ha tévedek - két esetben tudok vásárolni egészségbiztosítási kártyámon lévő összeg terhére. Vagy a kártyával rögtön mindennemű készpénz nélkül, vagy, amennyiben erre az adott helyen nincs mód, számlát kell kérnem az EP nevére, a fizetendő összeget készpénzzel rendezem, majd az EP ezen összeget jóváírja a számlámon? Vagy az összeget juttatják el részemre? Tehát például amennyiben a Brendon áruházban pelenkát vásárolok 5.000,-Ft-ért, azt én nekik kifizetem, majd a számlát az EP nevére kérve az EP a pelenka árát, azaz 5.000,-Ft-ot jóváírják a számlámon? Vagy az összeget utalják postai vagy banki úton nekem? Mert nem mindegy. Illetve bárhol kérhetek számlát? Vagy van egy lista arra vonatkozóan, hogy hol tudok kártyával fizetni, és van egy, hogy hol kérhetek számlát? Pl a Brendon honlapján az van, hogy elfogadják, de tegnap azt mondták, nem. Akkor csak kérjek számlát?


Hogy működik az együttélés azoknál aki 2. feleségként a férj előző házasságából való kb.20 éves gyerekével él együtt? Hogy működik a kapcsolatotok 3-asban netán közös gyerekkel együtt? Sok a zűr? Elfogadtátok egymást a mostohagyerekkel?

Legjobb válasz: egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.

egy 20 éves az már nem gyerek, tisztában van az élet dolgaival (remélhetõleg). Ha normális a "kölyök", akkor nem fog belezavarni kettõtök kapcsolatába, lehettek akár haverok is, és nem kell kiszolgálnod õt úgy, mintha az anyja lennél, egy 20 éves embert már egyébként sem kell kiszolgálni.
Mi már sok éve élünk így, közös gyermek is van. A nevelt lányom még tini volt annak idején, mikor találkoztunk. Elfogadtuk egymást, de meg kell mondanom, hogy igen, hihetetlen sok probléma adódott, és nagyon nehéz volt nagyon sokszor az élet így... Sok feláldozással járt, bûntudattal, bánattal, az öröm mellett. Egy kb 20 évessel bizonyos szempontból könnyebb (teljesen önellátó elvileg), viszont kiforrott személyisége van, megszokott élete, stb az édesapjával. A jó hír annyi, hogy lassan saját életet kezd, el is költözhet, ezért max csak pár év lenne elvileg közösen élni így hármasban. A kérdés az, hogy tudsz-e együtt élni vele is (nemcsak az apjával).

Hogyan működik az elévülés?

Azt tudom hogy 5 év, de a cselekmény befejezésétől számítva vonatkozik az egész cselekmény időtartamára, vagy ténylegesen időben visszamenőleg öt év? Pénzbeli követelésem lenne valakivel szemben, de az elmúlt 7 évre (2006-ig) visszamenőleg, viszont az illető "cselekménye" az most fejeződik (majd) be.

Legjobb válasz: Valóban az esedékességtõl számít, ezt a fogalmat azonban a konkrét esetre vonatkozólag így magyarázza a Ptk. Nagykommentár: "Folyamatos és egységesnek tekinthetõ jogviszonyból származó követelések elévülése a jogviszony megszûnésekor (!!!) kezdõdik. A házkezelés az egész kezelési idõ tartamára kiterjedõ olyan folyamatos, huzamos jogviszonyt hoz létre a felek között, amely jogviszony fennállása alatt a kezelt vagyontárgynak lehetnek hasznai, és a kezeléssel kapcsolatban költségek is merülhetnek fel. Ebben a helyzetben tehát kölcsönös beszámításra nyílik lehetõség. Az évenkénti elszámolási kötelezettség ezért nem akadálya annak, hogy a felek a jogviszonyból eredõ követeléseiket a jogviszony megszûnésétõl számított elévülési idõn belül érvényesítsék." Magyarán ha a jogviszonyod a társasházzal az elmúlt 5 évben szûnt meg (vagy még nem szûnt meg egyáltalán), AKKOR NEM ÉVÜLT EL! Ezek után csak mellesleg teszem hozzá, hogy vannak úgynevezett elévülést megszakító tények, például egy felszólítás a visszafizetésre, vagy egy tartozáselismerõ nyilatkozat az adóstól, stb., aminek a megtörténtétõl újraindul az elévülési idõ. A másik fontos tudnivaló, hogy az elévüléssel a jog NEM SZÛNIK MEG, csak bíróság elõtt kifogásként sikeresen hivatkozható. Tehát az elévült követelést is jogszerûen követelheted, és ha fizetnek, akkor õk azt már nem követelhetik vissza elévülés jogcímén.

Valóban az esedékességtõl számít, ezt a fogalmat azonban a konkrét esetre vonatkozólag így magyarázza a Ptk. Nagykommentár: "Folyamatos és egységesnek tekinthetõ jogviszonyból származó követelések elévülése a jogviszony megszûnésekor (!!!) kezdõdik. A házkezelés az egész kezelési idõ tartamára kiterjedõ olyan folyamatos, huzamos jogviszonyt hoz létre a felek között, amely jogviszony fennállása alatt a kezelt vagyontárgynak lehetnek hasznai, és a kezeléssel kapcsolatban költségek is merülhetnek fel. Ebben a helyzetben tehát kölcsönös beszámításra nyílik lehetõség. Az évenkénti elszámolási kötelezettség ezért nem akadálya annak, hogy a felek a jogviszonyból eredõ követeléseiket a jogviszony megszûnésétõl számított elévülési idõn belül érvényesítsék." Magyarán ha a jogviszonyod a társasházzal az elmúlt 5 évben szûnt meg (vagy még nem szûnt meg egyáltalán), AKKOR NEM ÉVÜLT EL! Ezek után csak mellesleg teszem hozzá, hogy vannak úgynevezett elévülést megszakító tények, például egy felszólítás a visszafizetésre, vagy egy tartozáselismerõ nyilatkozat az adóstól, stb., aminek a megtörténtétõl újraindul az elévülési idõ. A másik fontos tudnivaló, hogy az elévüléssel a jog NEM SZÛNIK MEG, csak bíróság elõtt kifogásként sikeresen hivatkozható. Tehát az elévült követelést is jogszerûen követelheted, és ha fizetnek, akkor õk azt már nem követelhetik vissza elévülés jogcímén.
AMIKOR A KÖVETELÉS ESEDÉKESSÉ VÁLT
A kérdező hozzászólása: A tudtom és beleegyezésem nélkül fizettem ki olyan tételeket amikhez semmi közöm. (A közös költségbe be volt építve a lakóközösség külsõ felújításra szánt elõre gyûjtése!)
A kérdező hozzászólása: Követelhetem 7 évre visszamenõleg a visszatérítését? Vagy csak az elmúlt 5 évet?
követelheted de õk valószínûleg hivatkozni fognak az elévülésre
A kérdező hozzászólása: tomala Köszönöm a részletes és kielégítõ választ, ilyesmire voltam kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi 7-es, biztos jó amit írtál. De itt szó sem volt bûncselekményrõl, vagy büntetésrõl, csak polgári peres eljárásban követelhetõ tartozásról.

Hogyan működik az öröknaptár?

vagyis hogyan lehet kiszámolni például a születésem napját vagy azt hogy egyéb múltbeli dátumok milyen napra estek? képlet vagy magyarázat kellene.

Legjobb válasz: A konkrét algoritmust most fejbõl nem tudom elmondani, de: a naptárak matematikailag eléggé szabályos képzõdmények. Egy év 365 nap, egy szökõév 366. Egy hét hét nap. Innentõl kezdve már csak pár matematikai alapmûvelet, hogy megállípatsd, melyik dátum milyen napra esett. Pontosabb közelítésben: ha csak arra vagy kíváncsi, hogy mondjuk 1995. május 20. milyen napra esett, megállapítod, hogy a két dátum között hány nap telt el, annak veszed a hetes maradákát (mivel ugye egy hét 7 nap), és ebbõl egy csapásra kiderül, hogy az adott napa héten belül mennyivel van odább a hét mai napjánál.

A konkrét algoritmust most fejbõl nem tudom elmondani, de: a naptárak matematikailag eléggé szabályos képzõdmények. Egy év 365 nap, egy szökõév 366. Egy hét hét nap. Innentõl kezdve már csak pár matematikai alapmûvelet, hogy megállípatsd, melyik dátum milyen napra esett. Pontosabb közelítésben: ha csak arra vagy kíváncsi, hogy mondjuk 1995. május 20. milyen napra esett, megállapítod, hogy a két dátum között hány nap telt el, annak veszed a hetes maradákát (mivel ugye egy hét 7 nap), és ebbõl egy csapásra kiderül, hogy az adott napa héten belül mennyivel van odább a hét mai napjánál.
Tehát egy dátumról - év, hó, nap - (1582 utáni) eldönti, hogy a hét melyik napjára esik: Y = év-1 n = Y + [Y/4] - [Y/100] + [Y/400] + hónap_korr + nap []= egészrész hónap_korr ={0, 3, 3, 6, 1, 4, 6, 2, 5, 0, 3, 5} n-bõl le kell vonni egyet, kivéve ha a dátum február utánra esik (>=márc.1). n mod 7 adja a napot: 0:hétfõ, 1:kedd ... A szökõév definíció: (év mod 4)=0 ÉS ((év mod 100)<>0 VAGY (év mod 400)=0) Néggyel osztható. A 100-al oszthatóak közül csak a 400-al osztható.
Kimaradt egy lényeges szó: n-bõl le kell vonni egyet, kivéve ha a dátum SZÖKÕÉVBEN február utánra esik (>=márc.1).

Hogy működik az, hogy "Ich bin verliebt. "?

Na tehát: ugye a német nyelvben múlt időt ki lehet fejezni létige+Partizip II alakkal, pl. Ich bin nach Győr gefahren. Ugye a nem elválós igekötős igék Partizip II alakjánál nincs ge- a szó elején, pl. vergessen (i), hat vergessen. Na most mellékneveket, minőségjelzős dolgokat is a sein+minőségjelzővel fejezünk ki, pl. Ich bin müde. Kérdés: az "Ich bin verliebt" -nél az van, hogy a verlieben igét tesszük múlt időbe, és azt mondjuk (tehát, ha valamivel bővíteni szeretnénk a mondatot, akkor a verliebt és az állítmány közé rakjuk), vagy pedig a verliebt az egy melléknévi igenév, tehát melléknévként működik, ami azt jelenti, hogy a többi dolgokat a "verliebt" utánra pakolom? Hogy van ez? Értettétek a kérdést? :D

Legjobb válasz: Tehát, mi lenne a teljes tükörfordítása a dolognak? A "beleszerettem valakibe" (ami egyenlõ a "szerelmes vagyok"-kal), vagy pedig a verliebt egy létezõ melléknév a németeknél, ami azt jelenti, hogy szerelmes, és nem azt mondják, hogy "verliebt sein", azaz beleszeretett valakibe.

A kérdező hozzászólása: Tehát, mi lenne a teljes tükörfordítása a dolognak? A "beleszerettem valakibe" (ami egyenlõ a "szerelmes vagyok"-kal), vagy pedig a verliebt egy létezõ melléknév a németeknél, ami azt jelenti, hogy szerelmes, és nem azt mondják, hogy "verliebt sein", azaz beleszeretett valakibe.
A forditás az, hogy Szerelmes vagyok.
A kérdező hozzászólása: A tükörfordítás? Tehát a "verliebt" melléknévként viselkedik, és ez nem egy múlt idejû mondat. Azért várom a többi válaszoló véleményét is. :) (Érdekel a nyelvészet meg a nyelvtan, ez van.)
Bocsi, egy két helyen elgépeltem. Szóval: verliebt-mint melléknév Ich bin verliebt ich war verliet ich bin verliebt gewesen. sich verlieben--igével. ich verlibe mich in die Frau.--szerelmes vagyok ich verliebt mich in die Frau-- szerelmes voltam präteritum ich habe in die Frau verliebte.--szerelmes voltam. Perfekt. Amit te mondasz, h mult idõ az azért nem jo mert egyrészt a partizip perfektje nem verliebt, hanem verliebte, és a segédigéje nem ist-es hanem habenes. És ha igeként használod siches ige!!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi! Nem fordítgatok át magyarba, mert sokminden másképp mûködik a kettõ nyelvben, angolul is tudok, ott is teljesen másképp fejezik ki. De akkor értem most már. :) Az zavart össze, hogy ugye van, a lieben, liebt (E/3), hat geliebt, és akkor a verlieben, verliebt. De ha ennek is hat-tal van a múltideje, akkor nem szóltam, akkor tényleg melléknévként mûködik a németben is. :D
A kérdező hozzászólása: http://de.wiktionary.org/wiki/verlieben_(Konjugation) Közben megtaláltam ezt, a Partizip Perfektje ugyanúgy verliebt, csak hat-tal van. A verliebte az a Präteritum E/1 és E/3 személyû alakja. De most már értek mindent, mindhárom válasznál rákattintottam a zöld színû tenyérre. :)
Ja igen. a két multidõ végzõdését én irtam rosszul. pont felcseréltem a kettõt. Entschuldigung. :)
A kérdező hozzászólása: Ich kann leider noch nicht gut auf Deutsch sprechen und schreiben. Ich habe es in September begonnen in der Schule. (tuti vannak benne hibák...:D)
A kérdező hozzászólása: gondolom az auf Deutsch elõrébb jön... De nagyon tetszik a nyelv, pár év múlva szeretnék egy felsõfokút, de még ezzel a 0 tudással is legjobb vagyok a csoportban... o.O Durva.

Hogy működik az angol anyakönyvezés? (Anglia)

A magyar anyakönyvezéssel, útlevéllel, apasági nyilatkozattal (nem vagyunk házasok) kapcsolatban már utánajártam a dolgoktak, beszéltem a konzulátussal, úgyhogy ennek a menetével tisztában vagyok. Amit nem tudok, hogy az angol anyakönyvet mikor, hol, hogy kapjuk meg, itt is kell-e apasági nyilatkozat, hol tudok ennek utána járni?

Legjobb válasz: Az registry office allitja ki, nekunk ott volt talalhato, ahol az onkormanyzat, egy epuletben, tehat ha a helyi onkormanyzatot felhivod, akkor megmondjak majd hol van a helyi registry office es, hogy mit kell vinned. Idopontot adnak, amihez besetalsz, ha nem vagytok hazasok, akkor az apukanak is mennie kell az idopontra, hogy o is alairhassa. Azt hiszem £3 egy anyakonyv kiallitasi dij, es tobbet is lehet venni, hogy ha kuldozgetni kell erre arra.

Az registry office allitja ki, nekunk ott volt talalhato, ahol az onkormanyzat, egy epuletben, tehat ha a helyi onkormanyzatot felhivod, akkor megmondjak majd hol van a helyi registry office es, hogy mit kell vinned. Idopontot adnak, amihez besetalsz, ha nem vagytok hazasok, akkor az apukanak is mennie kell az idopontra, hogy o is alairhassa. Azt hiszem £3 egy anyakonyv kiallitasi dij, es tobbet is lehet venni, hogy ha kuldozgetni kell erre arra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia. Miutan megszuletik a kicsi 52napod van az anyakonyvezesre. A korhazban kapsz prospektust abba benne lesz az illetekes onkormanyzat szama, azt kell felhivd idopontert. El is fogjak magyarazni a midwife-ok, ne aggodj. 3.50 az anyakonyv es igen kerhetsz tobbet, darabja 3.50. Itt nincs apasagi nyilatkozat csak be kell menjen veletek alairni.
Ja es NI , ID card/passport kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Attól, hogy nincs apasági nyilatkozat az õ nevét kapja ugye?
Persze, megkerdezi az ugyintezo kiet akarjatok.
A kérdező hozzászólása: Értem :-) Köszi!
Ha jol tudom ket fajta szuletesi anyakonyvi kivinat van. Az angolok alapbol egy egyszerusitettet adnak, de a magyar okmanyok kivaltasahoz a reszletes kell. Legalabbis ezt olvastam, nekunk is aktualis lesz nem sokara. Bar nekem ez a magyar anyakonyvezes bonyinak tunik. Mar a fele szocegnel elfaradtam...total ki vagyok akadva, de leginkabb azon, hogy mennyi ideig tart elintezni.
Igen ketfele van, az egyszeru ingyenes a reszletes 3.50. Mindenhol a reszletest fogjak kerni.

Hogyan működik az autotune és a hangok letisztítása? (Bővebben lent)

Nem is konkrétan arra irányul a kérdés, hogy miként működik, hanem arra, hogy a hangmérnökök, mikor tisztítják a hangokat, akkor a saját fülükre hagyatkoznak, vagy vannak bionyos értékek, amiket meg kell adni a számítógépnek, és akkor az megoldja? Az autotune-ról olvastam, hogy csak elindítod, "ráhúzod" a zenére és automatikusan letisztítja, ez tényleg így van? Valamint, ha van érzékem az ilyen dolgokhoz, akkor hogyan lehet bekerülni a szakmába? Csináltam már pár (kb. 100 darab :D) hiphop zenei alapot, amire haverék is azt mondják, hogy jók, és van érzékem hozzá, viszont youtube-ra nem akarom kipakolni, mert akkor bárki ellophatja... Engem amúgy sem érdekel a hírnév, csak a pénz, ami benne van. Viszont nincs papírom a hangmérnöki szakmához... Van esély, hogy valahogy mégis bekerüljek? Ha igen, hova érdemes menni? Előre is köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Ha jól értelmezem a kérdésed akkor te a masteringre gondolsz. Autotune-ról még nem hallottam, de aki keveri a zenét a stúdióban az biztos nem használ ilyet. Mivel ha kever az ember valamit akkor abba beleadja a saját ötletét, hangzásvilágát, és ízlését. Olyan ez mint a fõzés. Ha túl sok sót raksz a kajába akkor ehetetlen lesz. Ezt a számítógép nem tudja szépen megcsinálni. Általában egy technikus a stúdióban több sávon dolgozik, és mindet külön kezeli. Vannak bizonyos értékek amin elindul az ember. Vegyük például a dobnál a lábdobot: Megvan a nyers anyag amit felvettek mondjuk 1 subkickkel. Azt elõször EQzzák, ami annyit tesz hogy mivel van a lábdobnak egy tartománya 40-100,120 Hzig, azt kiemelik belõle hogy jó mély legyen a hangja. A magasat levágják belõle, hogy még véletlenül se legyen benne, és valamilyen szinten pozicionálják hogy ne az ének és a gitár elõtt legyen. Utána tesznek rá egy kompresszort, vagy gate-et, amivel leszabályozzák hogy +-X dB alatt/felett ne szóljon, ezt általában azért szokták tenni hogy mivel valamilyen szinten a pergõ, vagy a cinek is beleszólnak a lábdob hangzásba ezt elfojtsák. Utána jön a delay, vagy reverb amivel egy teret szimulálsz a dobnak hogy ne csak a nyers hang legyen hanem legyen valami kis visszaverõdése, életszerûsége. Aztán még lehet ezeket finomítani ízlés szerint effektezni, de nagyjából ennyibõl áll, minden hangszernél. Ezt nem tudja egy gép megoldani mert nagyon összetett mûvelet és kell hozzá egy ízlés hogy hogyan készíted el az adott soundot. A szakmáról csak annyit hogy van a hangtechnikus és a hangmérnök. A technikus az eszközöket kezeli, ismeri használja. A hangmérnök ezen felül még hozzá is tud nyúlni hogyha valami baja van. Meg tudja szerelni, fejleszti, stb. A hangtechnikus szakot OKJ-s képzésben oktatják pár iskolában, hangmérnökhöz elõször el kell menni mûszaki fõiskolára villamosmérnöki karra és utána mesterképzésként választhatod a hangmérnököt. Õszinte leszek veled megélni ebbõl nagyon nehezen lehet, és csak az tud elhelyezkedni akinek van kapcsolata, vagy esetleg nagyon figyelt órákon és tud valamit. Ha ebben gondolkodsz akkor amit tudok ajánlani az a Minerva OKJ-s suli, ott tényleg mindent megtanulsz a szakmáról. Vannak ezen kívül még más iskolák mint az Athéné de ott nem fogsz tanulni semmit. Azért mondom mert én oda jártam 1 évet. Van az Oktopus ami elég jó de fizetõs. (1 év az olyan 1 millió körül mozog, plusz a felszerelés amire köteleznek hogy vedd meg.) Meg van a Drégelyvár suli ami fizetõs igaz kicsit olcsóbb de ezt azért nem ajánlanám mert ismerõsöm oda járt és elsõ félév az a tûzvédelmi oktatásról szólt meg hogyan állítsanak a falnak egy létrát... Ha tényleg érdekel akkor hajrá nézd meg a Minervát abban tényleg nem fogsz csalódni.

Ha jól értelmezem a kérdésed akkor te a masteringre gondolsz. Autotune-ról még nem hallottam, de aki keveri a zenét a stúdióban az biztos nem használ ilyet. Mivel ha kever az ember valamit akkor abba beleadja a saját ötletét, hangzásvilágát, és ízlését. Olyan ez mint a fõzés. Ha túl sok sót raksz a kajába akkor ehetetlen lesz. Ezt a számítógép nem tudja szépen megcsinálni. Általában egy technikus a stúdióban több sávon dolgozik, és mindet külön kezeli. Vannak bizonyos értékek amin elindul az ember. Vegyük például a dobnál a lábdobot: Megvan a nyers anyag amit felvettek mondjuk 1 subkickkel. Azt elõször EQzzák, ami annyit tesz hogy mivel van a lábdobnak egy tartománya 40-100, 120 Hzig, azt kiemelik belõle hogy jó mély legyen a hangja. A magasat levágják belõle, hogy még véletlenül se legyen benne, és valamilyen szinten pozicionálják hogy ne az ének és a gitár elõtt legyen. Utána tesznek rá egy kompresszort, vagy gate-et, amivel leszabályozzák hogy +-X dB alatt/felett ne szóljon, ezt általában azért szokták tenni hogy mivel valamilyen szinten a pergõ, vagy a cinek is beleszólnak a lábdob hangzásba ezt elfojtsák. Utána jön a delay, vagy reverb amivel egy teret szimulálsz a dobnak hogy ne csak a nyers hang legyen hanem legyen valami kis visszaverõdése, életszerûsége. Aztán még lehet ezeket finomítani ízlés szerint effektezni, de nagyjából ennyibõl áll, minden hangszernél. Ezt nem tudja egy gép megoldani mert nagyon összetett mûvelet és kell hozzá egy ízlés hogy hogyan készíted el az adott soundot. A szakmáról csak annyit hogy van a hangtechnikus és a hangmérnök. A technikus az eszközöket kezeli, ismeri használja. A hangmérnök ezen felül még hozzá is tud nyúlni hogyha valami baja van. Meg tudja szerelni, fejleszti, stb. A hangtechnikus szakot OKJ-s képzésben oktatják pár iskolában, hangmérnökhöz elõször el kell menni mûszaki fõiskolára villamosmérnöki karra és utána mesterképzésként választhatod a hangmérnököt. Õszinte leszek veled megélni ebbõl nagyon nehezen lehet, és csak az tud elhelyezkedni akinek van kapcsolata, vagy esetleg nagyon figyelt órákon és tud valamit. Ha ebben gondolkodsz akkor amit tudok ajánlani az a Minerva OKJ-s suli, ott tényleg mindent megtanulsz a szakmáról. Vannak ezen kívül még más iskolák mint az Athéné de ott nem fogsz tanulni semmit. Azért mondom mert én oda jártam 1 évet. Van az Oktopus ami elég jó de fizetõs. (1 év az olyan 1 millió körül mozog, plusz a felszerelés amire köteleznek hogy vedd meg.) Meg van a Drégelyvár suli ami fizetõs igaz kicsit olcsóbb de ezt azért nem ajánlanám mert ismerõsöm oda járt és elsõ félév az a tûzvédelmi oktatásról szólt meg hogyan állítsanak a falnak egy létrát... Ha tényleg érdekel akkor hajrá nézd meg a Minervát abban tényleg nem fogsz csalódni.
Az Athéné is teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igen, ilyesmire gondoltam, de mégsem... :D Szóval, van az a bizonyos "autotune", amit manapság sokan már élõ koncerteken is használnak. Az a lényege neki, hogy eltorzítja, de egyben le is tisztítja a hangokat. Ja, lehet, hogy nem fogalmaztam világosan, én most itt konkrétan az énekhangra gondolok. Hogy képben legyél: http://www.youtube.com/watch?v=nTiyLETHxoI http://www.youtube.com/watch?v=iXhWgsnRhDU Az elsõ zenében Khalifa "eredeti" hangját hallod (nyilván az is meg van stúdiózva), a másodikon egy olyat, amire ráhúztak egy autotune-t. Vagyis nekem azt mondták, hogy autotune, de ha más neve van, elmondhatnád, úgy látom, te értesz a dologhoz. :) Még egyszer köszi a választ!

Merre tudnék Önkéntes külföldi munka után nézni (Afrika, India) illetve hogyan működik az ilyen?

Mennyi pénz szükséges hozzá, az induláshoz gondolom ott kint tudok majd vállalni plusz munkát hogy az alapvet? minimális igényeimet kielégítsem(kaja, szállás ilyenek). Nagyon szeretnék egy ilyesmibe belevágni, viszont én amiket találtam interneten err?l nem sokra mentem velük. Még egy olyan érdekelne hogy ki, milyen szervezet által lehet ilyenhez csatlakozni? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem is hasonló álmom,vágyam van,mint neked!Életem nagy álma kijutni Afrikába és a szegény sorsú gyerekeknek segíteni.Megértelek,hogy inkább ott önkénteskednél,hasonlóképp érzek.Ezt megmagyarázni nem is nagyon lehet,ezt vagy érzi az ember,vagy nem.Mindenkinek más indíttatása van szerintem.Nos,igazából nem ezért írtam,hanem mivel hasonló vágyaim vannak,rengeteget olvastam ezután,néztem utána,és kerestem.Elõször is,ha tele vagy pénzzel,igazából akkor jutsz ki,amikor akarsz szinte.Ha nem,akkor bizony valami szervezethez kell csatlakoznod,azonban ott sem biztos,hogy állni tudják a kiutad!Maximum egy részét. (hogyan is várhatnád el,hiszen a pénzre a gyerekeknek van szüksége,nem bárkit kiutaztatni rajta) Más azonban ha a szervezet elnyer pl. egy pályázatot,de itt minimális azon emberek száma,akit ki tudnak vinni.És bizony érthetõ okokból ezt a pár embert alaposan ki is válogatják,hogy hasznos tagja lehessen az önkénteseknek.Pl. nem árt,ha gyermekekkel foglalkozó szakma van a kezedben,vagy tanári képességeid vannak,esetleg valamilyen sportban jeleskedsz,stb.A nyelvtudás is elõny és bizony azt is nézik,hogy önkénteskedtél-e már valaha valahol,van-e benne gyakorlatod,stb.Szóval kezdésnek Én azért ajánlanám a Blahán való kajaosztást :) Nagyon nehéz kijutni,legalábbis ha nem önköltségen szeretnéd.De ha kellõképp motivált vagy,és igazán szeretnéd,szerintem tudsz tenni érte,hogy Õk is úgy lássák,"jól járnak veled" :) Pl tanulással,sok-sok utánajárással,önkénteskedésekkel,stb.Remélem segíthettem ! :)

Szia! Nekem is hasonló álmom, vágyam van, mint neked!Életem nagy álma kijutni Afrikába és a szegény sorsú gyerekeknek segíteni.Megértelek, hogy inkább ott önkénteskednél, hasonlóképp érzek.Ezt megmagyarázni nem is nagyon lehet, ezt vagy érzi az ember, vagy nem.Mindenkinek más indíttatása van szerintem.Nos, igazából nem ezért írtam, hanem mivel hasonló vágyaim vannak, rengeteget olvastam ezután, néztem utána, és kerestem.Elõször is, ha tele vagy pénzzel, igazából akkor jutsz ki, amikor akarsz szinte.Ha nem, akkor bizony valami szervezethez kell csatlakoznod, azonban ott sem biztos, hogy állni tudják a kiutad!Maximum egy részét. (hogyan is várhatnád el, hiszen a pénzre a gyerekeknek van szüksége, nem bárkit kiutaztatni rajta) Más azonban ha a szervezet elnyer pl. egy pályázatot, de itt minimális azon emberek száma, akit ki tudnak vinni.És bizony érthetõ okokból ezt a pár embert alaposan ki is válogatják, hogy hasznos tagja lehessen az önkénteseknek.Pl. nem árt, ha gyermekekkel foglalkozó szakma van a kezedben, vagy tanári képességeid vannak, esetleg valamilyen sportban jeleskedsz, stb.A nyelvtudás is elõny és bizony azt is nézik, hogy önkénteskedtél-e már valaha valahol, van-e benne gyakorlatod, stb.Szóval kezdésnek Én azért ajánlanám a Blahán való kajaosztást :) Nagyon nehéz kijutni, legalábbis ha nem önköltségen szeretnéd.De ha kellõképp motivált vagy, és igazán szeretnéd, szerintem tudsz tenni érte, hogy Õk is úgy lássák, "jól járnak veled" :) Pl tanulással, sok-sok utánajárással, önkénteskedésekkel, stb.Remélem segíthettem ! :)
Elõzõ vagyok: van még olyan lehetõség is, ami egy asszem 14 hónapos dolog, hogy pár hónapig tanulnod kell, kiválasztod, hogy pontosan mit szeretnél csinálni, közben a felkészülendõ városban dolgoznod kell, hogy összeszedd a kiutad egy részét(és népszerûsíteni a csoportot)Utána fél év kint, és ha hazaértél, 2 hónap beszámoló és elõadások! De ide kell a nyelvtudás!Általában angol!
http://www.drh-norway.org/ Állítólag ez jó és minden info fent van a honlapon.
Elsõ: mondj egy módot, ahogy lehetne itthon segíteni...
Segítesz ételt osztani a Blahán. Nem bonyolult. Amúgy hasznos linkem is van http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9204387
Istenem... és ilyen emberek mennek ki a szentet játszani?
Itthon miért nem jó segíteni?
A kérdező hozzászólása: És abban nekem mi a kaland és a kihívás hogy Blahán kaját osztok? Azon kívül hogy 10-bõl 6 "egyén" megpróbál megverni esetleg leszúrni mert neki nem megfelelõ az adag. A tervek amiket itthonra akartam szépen elúsztak köszönhetõen a vezetõknek és hogy a Magyar ember semmibe van véve. Kisebbségnek segíteni pedig nem fogok akik szerint egy büdös Magyar vagyok. Köszönöm ebbõl az életbõl nem kérek. inkább kimegyek egy olyan helyre ahol rászorulókon segíthetek, kisgyerekeknek és láthatom az örömet az arcukon. A linket köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!