Találatok a következő kifejezésre: Hogy működik azt hiszem Amerikában, hogy (1 db)

Hogy működik az (azt hiszem Amerikában), hogy ha valaki nem tuja fizetni az adósságát, akkor csődöt jelenthet?

Volt a Spektrumon (Segítség, tönkrementem!) egy m?sor, ahol olyan embereket mutatnak be, akik anyagilag tönkrementek. A legutóbi esetben az illet? a sok adóssága miatt elment egy adósságkezel? szervezethez, ahol is cs?döt jelentett. Ez azzal járt, hogy 7 évig nem kapott újabb hitelt, viszont megszüntették az addigi adósságait.

Legjobb válasz: Miért, ki akarsz menni, felvenni egy csomó hitelt, majd csõdöt jelentve hazajönni? :)

Miért, ki akarsz menni, felvenni egy csomó hitelt, majd csõdöt jelentve hazajönni? :)
De Amerikában van olyan is, hogy kirendelt "pénzbeosztó" (a hivatalos neve most nem jut eszembe :) ) Ennek az a lényege, hogy Õ mondja meg, hogy mit vehetsz meg, és mit nem. Ha õ azt mondja, hogy tesco párizsit fogsz enni 5 évig, és használt göncökbe jársz emellett, akkor azt kell csinálnod, és így kigazdálkodják hogy visszafizethesd az adósságodat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nyugta javítás utólag?

Mi a teendő akkor, ha kiderül több pénztárgéppel kiállított nyugtáról, hogy rossz ÁFA gyűjtőbe lett néhány tétel beütve, mert egy terméket az eladó rossz ÁFA kulccsal értelmezett (5 helyett 27) és ez utólag derül ki (pl több, mint egy hónap múlva).

Ilyenkor mit lehet tenni? Jegyzőkönyvet írni és utólagos könyvelés javítással lehet korrigálni?

0

Ha valaki egyéni vállalkozó lesz, vagy gazd társulást alapít (Pl BT), akkor mikortól kell fizetnie a járulékot, a kezdetektől, vagy amikor bevétele származik (nem nyereség, bevétel)?

járulék fizetése

2

Apport után számolok el écs-t?

Egy most induló cég jegyzett tőkéjének 60 %-át. A bevételezéssel tisztában vagyok, de kell écs-t elszámolnom utána? Ha jól tudom 5 évig nem selejtezhetem, és meg kell őriznem, de értékcsökkenéssel mi a helyzet? Köszönöm

1

Ha PayPal számláról 50. 000 forintot szeretnék lehívni a bankszámlámra az adómentes?

Köszi

1

Ezt hogy könyvelem le?

Egy korlátolt felelősségű társaság a tárgyévben bérleti jogot vásárolt. A bérleti joggal kapcsolatban a következő információk állnak rendelkezésre:
- Vételi ára: 4.000.000 Ft
- Beszerzési időpontja: tárgyév július 1.
- Az áfa 27 %-os mértékű
- A bérleti jog használati ideje 8 év
- a leírási mód: lineáris
A vállalkozás fizetési kötelezettségeit a tárgyévben fizetési határidőre az elszámolási betétszámláról kiegyenlíti. Az értékcsökkenést az eszközök bruttó értéke után számolja el napra arányosan, illetve maradványérték nem állapítható meg.
Feladat:
Könyvelje a bérleti jog tárgyévvel kapcsolatos gazdasági eseményeit!

5

Utólag igényelhető a családi adókedvezmény?

A 2013-as évben nem kértem a családi adókedvezményt, gondoltam jövőre az adóbevallás után ha egy összegben kapom meg jobb lesz, de sajnos az anyagi helyzetem nem a legjobban alakult, így szükségem lenne rá. Ha érvényesíttetni szeretném, és kérem a munkáltatótól, akkor egész januárra visszamenőleg megfogom kapni egy összegben? Vagy hogy megy ez? Fizetéssel együtt vagy külön is utalhatják?

3

Sok eve külföldön dolgozom, de evekig ugy lett beadva az adobevallasom, hogy nem volt külföldi keresetem. Most kinti adovisszaigenyles miatt, kereseti igazolast kell kernem a NAV-tol. Mit tegyek? )

1. Önellenörzes cimen javitsak? (Ha igen, szamithatok vmilyen szankciora, büntetesre? 2. Ügyfelszolgalaton kerdezzek ra? (Egy baratom szerint ez lenne a legegyszerübb. Semmi riziko. ) 3. Egyszerüen kerjem ki a kereseti igazolasokat, remelve, hogy nem neznek utana az adott eveknek? (Ez lutri, nem? )Nagyon örülnek, ha olyanok valaszolnanak, akik valamit ertenek is hozza es tenyleg segiteni tudnak! Köszönettel!

8

Németországi nyúgdíjból kell adózni? Nagypapám tavaly költözött haza németországból! 86 éves kintről érkezik a nyúgdíja. Kell neki adóbevallást csinálni?

2

Hol lehet a NAV számlát leellenőrizni?

A sajátomat, hogy van-e bármi elmaradásom. Az ügyfélkapun?

7

Családi adókedvezmény- hogyan tovább?

Kismamaként a magzat után kaptam családi adókedvezményt. Megszületett a kisfiam, és mivel nem tudtam, hogy szükséges, nem újítottam meg a kedvezményt. A havi járandóságom egyre kevesebb lett, így a munkáltatómtól kikértem a fizetési kimutatásaimat- így derült ki, hogy 5 hónapja nem utalják a 10 ezer forintot.
Most újra be kell adnom a nyilatkozatot. A kérdésem az lenne, hogy mikortól kérjem- vagyis a baba születésének hónapját(május), vagy az aktuális dátumot- októbert?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!