Találatok a következő kifejezésre: Hogy mérik baba (669 db)

14 hetes vagyok tüsszögök az allergiám miatt, néha olyan nagyot, hogy benyilal a hasamba úgy, hogy össze is húzódok embrió pózba mert fáj.Félek, hogy nehogy baja legyen a babámnak..de ennyitől még nem lehet baja ha nem görcsölök ugye?

Legjobb válasz: Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.

Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.
Nem jó. Beszélj az orvossal vagy legalább a védõnõvel.
én megfázva voltam a 14.héten, tehát nem tudom az allergiára mi lenne jó, nekem akkor a védõnõ c-vitamint és orrcseppet javasolt, pár nap alatt ki is gyógyultam belõle, pedig köhögtem is.A görcsök meg lehet természetesek, én is nagyon görcsölök, szerintem beszéld meg a védõnõddel, görcsölsz alapból is, vagy csak ha tüsszögsz???ha védõnõd nem javasol semmit akkor az orvossal, lehet csak mgnéziumot fognak javasolni ha még nem szedsz.az a görcsökre jó!
A kérdező hozzászólása: köszi csajok.

Lehet hogy azért nemjön meg mert vékony volt a méhnyálkahártyám vagy azért mert baba lenne?

clostit szedtem ami kicsit vékonyitott a méhnyálkahártyán a h?m fent van 37,1 . van fehét folyás . és a mellem is fáj. de az szokott is menzi el?tt. néha menzis érzésem van. de nemmindig. és volt pém. azért gondolok babára. de ha a méhnyálkahártya vékony akkor attol is késhet nem?

Legjobb válasz: a closti miatt meg kellett volna jönnie, mert pontos ciklust csinál, attól függetlenül milyen a nyálkahártya. (legtöbbször mûködik a gyógyszer) szerintem tesztlj :-) Remélem örülsz majd az eredménynek, úgy értelmezem van baba.

a closti miatt meg kellett volna jönnie, mert pontos ciklust csinál, attól függetlenül milyen a nyálkahártya. (legtöbbször mûködik a gyógyszer) szerintem tesztlj :-) Remélem örülsz majd az eredménynek, úgy értelmezem van baba.

Ha a pH értékem 8, tehát lúgos. Tényleg utalhat arra, hogy a baba fiú lesz, mert ugye a lúgos közeg kedvez a fiúknak? Vagy ez butaság?

Legjobb válasz: Ez még nem jelent semmit, mert a hüvely pH-ját befolyásolja az utolsó vizelet is, amit pedig az elfogyasztott ételek befolyásolnak. Ha pedig már terhes vagy, akkor honnan tudod, hogy annál az együttlétnél, amibõl a baba fogant, éppen milyen pH-jú voltál?

Ez még nem jelent semmit, mert a hüvely pH-ját befolyásolja az utolsó vizelet is, amit pedig az elfogyasztott ételek befolyásolnak. Ha pedig már terhes vagy, akkor honnan tudod, hogy annál az együttlétnél, amibõl a baba fogant, éppen milyen pH-jú voltál?

Igaz hogy a kismamákat nem szabad hirtelen megijeszteni, mert baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Ez babona. Épp olyan, mint hogy ne nézzen csúnya embert nehogy csúnya babája szülessen. Amúgy egy embert se lenne szabad ijeszgetni, mert az ijedtségtõl tényleg baja lehet, fõleg, ha gyenge a szíve.

Ez babona. Épp olyan, mint hogy ne nézzen csúnya embert nehogy csúnya babája szülessen. Amúgy egy embert se lenne szabad ijeszgetni, mert az ijedtségtõl tényleg baja lehet, fõleg, ha gyenge a szíve.
szerintem ettõl nem lesz baja a picinek. lehet arra gondoltak, hogy a hirtelen sokktól beindulhat a szülés, ha valaki már a babavárás vége felé jár.
Nehogy bedõlj ennek a népi mendemondának!
Youtube-on láttam egy videót, amin egy 12 év körüli kisfiú egy szörny maszkkal a fején megijesztette az anyját, aki kb 35-36 hetes terhes lehetett.És elfolyt a magzatvize, így megindult a szülése. Szerintem buta dolog ijesztgetni akárkit is, legyen az gyerek, felnõtt, idõs, de állapotost meg pláne nem... Szerintem igenis lehet abból baj, ha egy kismama nagyon megijed, és most nem egy ajtó becsapódására gondolok. Sokkal inkább egy baleset látványa, vagy horror film, vagy egy csúnya ijesztés.
És aki az elején van még a terhességnek?
Holy Shit...csak ennyi a válaszom ^^ Elképesztõ terhesen mennyire lebutulunk ^^ (akár tetszik akár nem, csak az igazat mondom ^^)
második válaszolónak szerintem a terhesség elején, közepén nem indulhat csak úgy be a szülés egy "egyszerû" ijedtségtõl, bár nem vagyok orvos.
Semmi baja nem lesz. Én sokszor ijedtem meg (pl becsapódott az ajtó...) és a babám makk egészségesen született! Max ha Te izgatott leszel azt érzi Õ is.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló kire írtad?

37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)

Hogy méritek a baba lázát popsiban? Amíg fut a higany, vagy valamennyi ideig?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok: nem tudom ki szerint nem hasznos a válaszom. A homlokra ragasztahó csíkot én Bp-en több gyógyszertárban is láttam. Amit konkrétan mi használunk azt kaptam egy baba-mama csomagban meg a baba-mama expon is osztogattak. De itt nálunk több helyen is kapható egyébként. Keress rá a neten hátha tudsz rendelni valahol és kiviszik Pácsre is. Remélem segítettem. Üdv,

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a HASZNOS hozzászólásokat! Egyébként megjegyzem, hogy van digitális fülmérõnk, de mindig más értéket mutat, a hõmérõs cumitól öklendezik a kicsink, és igen, kupot is kellett adnom, ugyanis a szirupot kihányta. Tényleg nem gondoltam én sem, hogy vannak ilyen "anyukák", akik azzal töltik az idejüket, hogy másokat leszólnak, nem hogy segítenének! Aki kiállt mellettem, annak köszönöm!
Huhuhú nagyon nagy ügyet csináltok ebbõl a fenékben való lázmérésbõl! Aki ennyire tiltakozik, annak azért lehet valami kis elfojtása. Azért ott mérik mert az áll a legközelebb a valódi testhõhöz, a külsõ részeken mért hõ csalóka lehet, kevésbé melegek uis a perifériás részek. Kicsi korban a fülben mérni sem ideális. A kúpokat meg azért használják mert gyorsan hatnak, és kevesebb kemikália kell a célba juttatásukhoz. Gondolom az tiszta, hogy amit szájon át adsz, annak el kell jutnia a helyig ahol aztán felszívódik, tehát ellen kell állnia bizonyos anyagoknak, szóval több minden kerül a gyógyszerbe .
nem lesz semmi baja ha a fenekébe dugod, minden kórházban ezt csinálják és ott higanyossal!!!!, amúgy meg nem kell csak a legvégét beledugni(kb.5mm) nekünk digitális van
Elsõ vagyok: nem tudom ki szerint nem hasznos a válaszom. A homlokra ragasztahó csíkot én Bp-en több gyógyszertárban is láttam. Amit konkrétan mi használunk azt kaptam egy baba-mama csomagban meg a baba-mama expon is osztogattak. De itt nálunk több helyen is kapható egyébként. Keress rá a neten hátha tudsz rendelni valahol és kiviszik Pácsre is. Remélem segítettem. Üdv,
Sehogy! Fülhõmérõ, 1 mp alatt megméri és kinozni sem kell szegényt. Nem tudtam hogy meg vannak ilyen "anyukák" akik a baba popsijába turkálnak...
Ja és ha nem turkálsz, a kúpokkal mi a helyzet? Szájon át adod?
Nem turkálnak, hanem testhõt mérnek. A fülhõmérõ nem megbízható egy bizonyos kor alatt. Egyszerûen nem elég nagy a hallójárat, még egy babák számára készített hõmérõ esetében sem. Kicsit könnyelmûen szólod le a többieket!
Inkább elemessel mérd a popsiban. Sokkal hamarabb kész az eredmény. (1-2000Ft a gyógyszertárban) A higanyos legalább 3-5 perc. Annyit kibírni szegénykémnek... Én egyébként a homlokra ragasztható csíkot használok mindig. Nem fáj és 30mp alatt megvan az eredmény.
Nem szabad a babának higanyos hõmérõvel mérni a popsijában a lázát! Gondolj bele ha megmozdul még felsértheti a végbelét vagy megppattanhat a lázmérõ. Húú még belegondolni is rosz. Nem véletlenül tiltották be a higanyos orvosi eszközöket! Bármelyik patikában, vagy bababoltban lehet kapni felxibilis végû digitális lázmérõt 1000 Ft-ért vettem én legalábbis. És azt csak 1 percig kell mérni. Az nem tud kárt tenni a baba végbelében ha ficánkol. A homlokcsík is nagyon jó, de sajnos én sem kapok sehol színtén pécsi vagyok. De fülhõmérõ és cumis hõmérõ is létezik. Azok drágábbak. Tehát számtalan lehetõség van a lázmérésre ami kíméletes és nem jelent veszélyt a babára nézve. Annyit még, hogy a popsiban mért értékbõl mindíg le kell vonni 0, 5 C fokot és a kapott eredmény a baba testhõje.
én sem értem miért akarod a fenekébe dugni a lázmérõt :D annyi egyéb lehetõség van, gondolkozz kicsit! ; )
Én nem dugdosok semmit a gyerekeim fenekébe érzem magam annyira nem perverznek. Ezért találtak ki a homlok, fül, digit hõmérõt. Meg a lázcsillapitó szirupot meg a hûtõfürdõt.
Pont ezért hoztam el jó pár évvel ezelött saját felelõsségre a gyerekem a kórházból, mert a fenekébe akartak lázat mérni, elvittem a Heim Pálba árdekes ott nem szabtak meg hol mérjem....
Bocsi hogy "bepofátlankodok" ide a kérdésemmel, de hol szoktál venni ilyen csíkot? Én több gyógyszertárban is kerestem, de nem volt. (Pécs)

Tényleg felelõtlen vagyok mert nem adom oda az állataimat? Sokan mondták már, hogy majd baja lesz a babámnak, de én természetesen nem vagyok hajlandó megválni tõlük. Vélemények?

8hónapos terhes vagyok, van 2kutyám(labrador, boxer) szoktam õket sétáltatni igaz már csak a házunk elõtti térre viszem õket. És megkaptam már, hogy felelõtlen vagyok mert még mindig nálunk vannak, mikor jön a baba.

Legjobb válasz: Nem mindegy,hogy panelban laksz vagy kertes ház van. Én panelban nem tartanék egy halom állatot baba nélkül sem.

Nem mindegy, hogy panelban laksz vagy kertes ház van. Én panelban nem tartanék egy halom állatot baba nélkül sem.
Mi lakásban lakunk, van egy 2 éves fiunk és egy 3 éves mopszunk. Szeretik egymást, játszanak, az elejétõl fogva semmi gond a kutyával. A kutya oltva, fürdetve, féregtelenítve van és amúgy a világ legjámborabb kutyája. Nem a gyereket kell tõle félteni, hanem fordítva.
ha kertes hazatok van akkor nem baj ha vannak allatok.annyi hogy az allatokat nem engednem be a hazba.kint is meglehet oldani az allatok tartasat ugy hogy nem fazik a nyuszi se es lehet kint jobban is erezne magat
Ha kertes házban vagytok és az állatok kint laknak akkor nincs ezzel semmi baj, de azért ha a cica bent van én lehet h kiszoktatnám. A cicák szeretnek befeküdni a baba helyére és a babára is úgy olvastam. Meg ha a macska mindenhová felmászik azért az annyira nem jó dolog. Nekünk is van két perzsa cicánk de amikor megtudtam h terhes vagyok kiszoktattam õket a kertbe és sokkal jobban is érzik kint magukat.
Ha nem bent él az összes állat, nincs ezzel semmi gond! A fiam bölcsistársáék tanyán élnek. Nemrég kilátogattunk hozzájuk. Na ott aztán a kutyától, a kecskéig, a malacon át minden van. A két és féléves kiscsaj úgy kergette a kecskéket, hogy öröm volt nézni. Neki az olyan természetes, mint, hogy reggel fel kel a nap. Soha semmi baj nem volt. Természetesen mindig van kint vele valaki. De nagyon jó volt nézni, hogy milyen természeten közlekedik az állatok között. Szerintem ha megtudjátok oldani, hogy azért mindig vele legyen valaki, ha mondjuk a kutyákkal van, akkor miért lenne gond?
Es az milyen, h. Az en vedonom, mikor terhes voltam, szoszerint azt mondta, h. Hozza ne erjek semmilyen allathoz? :) gondolhatod, pislogtam ezerrel. Egyebkent egy eves a lanyom, es egy szuka bullmasztiffunk van, igaz o meg csak fel eves, de imadjak egymast. A kutya hordja a botokat a lanyomnak, egyutt jatszanak a fuben, mindig csalogatja a kutyat a lany, tunemenyesek. :D ja, es hogy a kerdesre is valaszoljak, nem vagy felelotlen. Gondolom az allataid egeszsegesek, es tisztak, meg vannak nevelve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindegyik állatom oltva van, a kutyusok iskolába is jártak, a cicám meg nem nagyon szereti a zajt szóval nem hiszem hogy a baba közelébe menne majd. Én is állatok mellett nõttem fel az akkori kutyusommal tanultam meg járni és a sokkal értékesebbé tették az életem. Igazából az a rossz hogy ez miatt páran már úgy gondolják hogy rossz anya lennék pedig még meg sem szültem a babám.
Szerintem semmi baj az állatokkal.Sõt!Kimutatott tény, hogy az állat jó hatással van a gyermekre. A lényeg, hogy ha megszületett a baba akkor se hanyagold el az állatokat és mutasd is be nekik és már most kezd el "felkészíteni" õket, hogy új családtag érkezik! :)
nem vagy felelõtlen sok embernél van háziállat és gyerek is. mi panelban lakunk és van egy puli és spániel keverék kutyusunk és 14hónapos kislányunk a kezdetektõl imádják egymást. szomszédaim meg azon voltak meg lepõdve hogy a baba mellett meg tartottuk a kutyust is. nem azért szereztünk kutyust hogy ha meg lesz baba kidobjuk õt.
Most lehet mindenki azt mondja majd hogy te jó ég hülye pi...a stb... De nekünk egy Pitbull kan kutyánk van! A kisfiúnk születése után a kórházból a párom vitt haza a baba ruhái közül hogy ismerkedjen a szaggal a kutyus! A kórházból haza érve megmutattuk a bébit a kutyának! Szagolgatta, ismerkedett vele! Attól kezdve folyton védi! Már két éve ennek!! Mindenhova kíséri! Ül mellette míg õ játszik! A kisfiam imádja! Eteti, puszilgatja! Imádják egymást! Persze a kutya kint van! De minnél nagyobb a fiam annál többször mondja hogy engedjük be kicsit a kutyust és együtt nézik a tv-t a földön ülve! Én imádom a kutyánkat megbízom benne! Tudja hogy családtag! Szóval! :) És ha már attól félsz hogy elkap valamit inkább a cica és a nyuszi miatt aggódnék! Persze ha rendszeresen látja õket az állatorvos nem lesz gond! :)
Szüleim mindig is tartottak kutyát, mikor megszülettem akkor is. És nem haltam belw :D persze kertes házban laktunk mindig is, meg a kutya nem a házban szórakozott, de ismerek olyat, aki cicákat tart a lakásban, kettõt, és a babának semmi baja. Persze vigyáznak is rá.
Nekünk 3kutya és 2cica van kertes házban. Fiam 1éves és imádják egymást! Én is kutya mellett nõttem fel panelban (igaz + Õ egy tacsi volt). Szerintem teljesen normális dologb
Nem tudom, hogy házban-lakásban tartod-e õket, egy icipici baba mellé egy boxert és még egy labradort sem tennék be lakásba, de késõbb nyugodtan lehet õket összeszoktatni. Szerintem ezek alapján amit írtál, nem vagy felelõtlen. Nekem vadászgörényem van, mindenki kérdezgette, hogy hogy férnek meg a gyerekkel. Összeszoktak. Gondolom a kutyák féregtelenítve és oltva vannak, viszont egy új jövevény vetélytárs lehet nekik, szóval az elsõ idõkben óvatosan. Meg persze késõbb is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha kertes házban laksz akkor nincs semmi probléma. Én párom is fél éve szült, nálunk is van 2 kutya, egyik enyém másik övé. Igaz hogy mindkettõ kutya bent van de csak az alsó szinten, gyerek mellett nincs állat. Egyébként semmi baj nem volt eddig a fél év alatt, ezt az orvos is megmondta mert azért utána kérdeztünk ennek és mondta a védõnõ meg az orvos is hogy nyugodtan maradhatnak az állatok, lényeg hogy a gyerek közelébe ne legyen, és ne legyen állat a szobában. A páromnak még 2 tengerimalaca is van azok is tiszta állatok nincs velük baj, õk kint a nappalinkban vannak a gyerek miatt, természetesen, de mondták hogy az sem jelenthet gondot. A kertbe is vannak tyúkok igaz messze a háztól így az is rendben van, meg van macskánk is aki idõnként elmegy pár hónapra de visszajön kinti állat, bent nem bír megmaradni. Ezzel nincs semmi baj, a kutyusok nyugodtan maradhatnak ha kertes családi ház van, megfelelõen van takarítva és az állatok is tisztán vannak tartva. Sok helyen ennél is több állatka van, n ismerek egy párt akiknél egy kisebb kutya bent alszik náluk a szobában és semmi baj nem lett belõle. Persze ezt túlzásnak tartom de nem árulkodok ezért mert ebbe igazán semmi nincs mert a gyerek nincs veszélynek kitéve, és az olyan család hogy nekik a gyerek az elsõ tehát õk tisztában vannak a dolgokkal, amint baja lesz a gyereknek megy a kutya pedig imádják a kutyust is.
Hat, az biztos, hogy tobb eselye lesz a babanak elkapni toluk ezt-azt, de nem nevelheted burokban. Es szerintem fontos, hogy legyen a gyerekek kozeleben legalabb egy allat, mert igy mar koran elkezdenek baratkozni vele es nem fognak felni, idegenkedni toluk. Meg amugy sok szempontbol fejlesztoleg is hatnak a haziallatok/tarsallatok a gyerekekre. Nekunk egy kinti-benti macskank van, aki nem is egy nagy baratkozos, de a lanyunkkal megis egesz kedvesen viselkedik. Meg akkor is jofej vele, amikor minket mar megpofoz, hogy hagyjuk beken. :)
Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Nekem ez túl sok állat egy újszülött mellé. Nem fér össze. De ha neked igen, és megteszed a szükséges óvintézkedéseket, plusz az újszülött baba mellett korrektül gondozod a többi állatot is, a te dolgod, de le a kalappal, ha sikerül! Én úgy láttam a környezetemben, hogy a gyerekek születése után nem a gyereknek rossz, hogy van állat körülötte, hanem fordítva. Negyed annyi figyelmet nem kapnak szegény háziállatok, mert értelemszerûen a gyerek az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Kertes házban lakunk, természetesen a kutyusok kint laknak, a nyuszi a nappaliban a cica mehet igazából mindenhova de persze nem fogom hagyni hogy a baba mellé feküdjön vagy ilyesmi. Az összeismerkedésrõl olvastam már párszor és próbálom majd minél jobban csinálni :)
Szerintem nincs ezzel baj. :-) Anno en is egkaptam, mi panelban lakunk egy westie kiskutyam van. Nala jamborabb allattal soha nem talalkoztam. 16 honapos a lanyom es imadjak egymast. A kutyust kozmetikushoz hirdom, termeszetesen oltva van rendszeresen, tisztan van tartva itthon. En imadom a kutyamat is, eszembe nem jutott volna megvalni tole. Ami meg a legjobb a lanyom imad minden fele, fajta allatot. Tudja h szeretni kell oket, nem szabad bantani. Anno mi is allatokkal nottunk fel. Igaz mi kerteshazban laktunk de volt kutya, macska, papagaj, tengerimalac. Mikor mi. :-)
Nekem is van kutyám egy yorki bent a lakásban. Mikor kiderült h terhes vagyok kaptam mindenfèlèt h adjam el ajándèkozzam el stb. Eszem ágában se volt h megváljak töle. Azota elmult 1èves a fiam ès nagyon jol elvannak.
A kérdező hozzászólása: 3 és 2 évesek a kutyusok direkt akartuk úgy a párommal hogy õk már nagyobbak legyenek mire jön a baba és hát olyan 'gyakorlás' féle képen is. Köszönöm mindenki véleményét, remélem a lányomnak is olyan jó barátai lesznek a kutyusaim mint amiket itt olvastam és mint nekem gyermekkoromban.

Hogy is van ez? ) "Lefelé ívelő" hőmérsékleti görbe esetén, többször olvastam itt a fórumon a kommentek között, hogy nagy valószínűséggel meg fog jönni az illetőnek a mensije, mert baba esetén inkább emelkedni kéne a hőnek a ciklus végén.

De azt is gyakran olvasom, hogy mensiig ugyanolyan a babás és nem babás görbe. Ez a kett? nem teljesen fedi egymást, akkor most mi a helyzet?

Legjobb válasz: Elméletileg, aki babás, anna nem esik a hõje a ciklus végén sem, hanem emelkedik, kb. 37 körül van. Az ár egyéni, hogy kinek mikor szokott esni, ha nem sikerült a baba. Van olyan akinek mensi elõtt 2-3 nappal már esik, van akinek csak a napján, s olyat is hallottam, hogy már meg is jött neki, a hõje mégsem esett. Ez egyéni. Ha már pár hónapja vezeted a görbédet, akkor, ha visszanézed, látni fogod, hogy neked mikor esett. Ez is változhat azonban. Nekem eddig mindig esett még mielõtt megjött volna, a múlt hónapban viszont csak a mensi 2. napján esett.

Elméletileg, aki babás, anna nem esik a hõje a ciklus végén sem, hanem emelkedik, kb. 37 körül van. Az ár egyéni, hogy kinek mikor szokott esni, ha nem sikerült a baba. Van olyan akinek mensi elõtt 2-3 nappal már esik, van akinek csak a napján, s olyat is hallottam, hogy már meg is jött neki, a hõje mégsem esett. Ez egyéni. Ha már pár hónapja vezeted a görbédet, akkor, ha visszanézed, látni fogod, hogy neked mikor esett. Ez is változhat azonban. Nekem eddig mindig esett még mielõtt megjött volna, a múlt hónapban viszont csak a mensi 2. napján esett.
Nekem pl. a menzi 2. napján esik. Nálam ezért nem érdemes hõmérõzni, szóval velem kapcsolatban igaz, hogy a babás és nem babás a menziig ugyanolyan.
Kedves utolsó! Ez a görbe nem semmi! Gratulálok, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Nem biztos, hogy azért sír a babám, mert baja van vagy éhes?

Itt olvastam hogy persze hogy sír, mert még kicsi és nem tud mást!

Legjobb válasz: Ez hülyeség szerintem. Ha sír, akkor valami baja van, ha más nem, rossz a kedve. Az elsõ dolog, amire gondolni kell, ha sír, hogy éhes, vagy szomja, utána jön a pelus, de ha az is ok, akkor vagy valamije fáj, vagy azt szeretné, ha foglalkoznának vele.

Ez hülyeség szerintem. Ha sír, akkor valami baja van, ha más nem, rossz a kedve. Az elsõ dolog, amire gondolni kell, ha sír, hogy éhes, vagy szomja, utána jön a pelus, de ha az is ok, akkor vagy valamije fáj, vagy azt szeretné, ha foglalkoznának vele.
Gondolom, az hogy NEM TUD MÁST és az, hogy NEM TUDJA MÁSKÉPPEN KIFEJEZNI MAGÁT az nem egy és uaz. Nem volt jól megfogalmazva a kérdés, így egy-két ember félreértette. Sír, mert nem tud mást, ilyen tényleg nincs! De sír, mert másképpen nem tudja kifejezni magát olyan van! És azért sír, mert szól, hogy valami nem stimmel: fáj valamije, éhes, kakis, unatkozik, álmos...stb! De a sírásának igenis OKA VAN!!! (2.)
Tökéletes második válasz! A baba akkor lesz kiegyensúlyozott, ha nem hagyjuk sírni. Akármilyen pici, a sírásának OKA van! Olyan nincs, hogy nem tud mást!
Azt , hogy nincs baja, azt úgy értik, hogy nem fizikai baja van. Sok pici baba sír ha unatkozik szimplán. Vagy csak any kell neki, ilyesmi.
Mi az, hogy olyan nincs, hogy nem tud mást? Miért, a tiéd tud? Egy hetesen jólnevelten elmondja, hogy "Anyukám, azért sírok, mert kényelmetlen a lábamnál a rugi, volnál szíves megigazítani?"
Ha 1 kisbaba evett, ivott, tiszta a pelusa és nem hasfájós, akkor rendben van, h sír.Ha hasfájós vagty más baja van akkor görcsösen másképp sír.Nem kell aggódni de lehet, h csak kézben szeretne lenni, hogy dajkálják v.cumizni akar...
Így van. Valami oka van. Õ csak sírással tudja kifejezni, hogy valami nincs a helyén. Lehet, hogy nem éhes, lehet nem fáj semmije, és a pelusa is rendben van. De lehet, hogy nagyon fáradt és nem tud aludni, vagy csak arra vágyik, hogy megölelgessék, vagy nyomja a ruha, vagy szoros a pelus.

35 hetes terhes vagyok, nagyon félek attól, hogy valami baja lesz a babámnak, mert sokat idegeskedtem és sírtam, az uh. Szerint nincs semmi baj, de biztos ez?

Legjobb válasz: Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske

Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske
Nyugi nem lessz semmi baja de ha sírnod kell sírj még mindig jobb mint magadban tartani .Én is így voltam a kisfiamnál sajnos sokminden össze jött akkor most 1 éves 4és fél kilóval idõre született és semmi baja sincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!