Találatok a következő kifejezésre: Hogy mérik baba (655 db)

14 hetes vagyok tüsszögök az allergiám miatt, néha olyan nagyot, hogy benyilal a hasamba úgy, hogy össze is húzódok embrió pózba mert fáj.Félek, hogy nehogy baja legyen a babámnak..de ennyitől még nem lehet baja ha nem görcsölök ugye?

Legjobb válasz: Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.

Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.
Nem jó. Beszélj az orvossal vagy legalább a védõnõvel.
én megfázva voltam a 14.héten, tehát nem tudom az allergiára mi lenne jó, nekem akkor a védõnõ c-vitamint és orrcseppet javasolt, pár nap alatt ki is gyógyultam belõle, pedig köhögtem is.A görcsök meg lehet természetesek, én is nagyon görcsölök, szerintem beszéld meg a védõnõddel, görcsölsz alapból is, vagy csak ha tüsszögsz???ha védõnõd nem javasol semmit akkor az orvossal, lehet csak mgnéziumot fognak javasolni ha még nem szedsz.az a görcsökre jó!
A kérdező hozzászólása: köszi csajok.

Lehet hogy azért nemjön meg mert vékony volt a méhnyálkahártyám vagy azért mert baba lenne?

clostit szedtem ami kicsit vékonyitott a méhnyálkahártyán a h?m fent van 37,1 . van fehét folyás . és a mellem is fáj. de az szokott is menzi el?tt. néha menzis érzésem van. de nemmindig. és volt pém. azért gondolok babára. de ha a méhnyálkahártya vékony akkor attol is késhet nem?

Legjobb válasz: a closti miatt meg kellett volna jönnie, mert pontos ciklust csinál, attól függetlenül milyen a nyálkahártya. (legtöbbször mûködik a gyógyszer) szerintem tesztlj :-) Remélem örülsz majd az eredménynek, úgy értelmezem van baba.

a closti miatt meg kellett volna jönnie, mert pontos ciklust csinál, attól függetlenül milyen a nyálkahártya. (legtöbbször mûködik a gyógyszer) szerintem tesztlj :-) Remélem örülsz majd az eredménynek, úgy értelmezem van baba.

Ha a pH értékem 8, tehát lúgos. Tényleg utalhat arra, hogy a baba fiú lesz, mert ugye a lúgos közeg kedvez a fiúknak? Vagy ez butaság?

Legjobb válasz: Ez még nem jelent semmit, mert a hüvely pH-ját befolyásolja az utolsó vizelet is, amit pedig az elfogyasztott ételek befolyásolnak. Ha pedig már terhes vagy, akkor honnan tudod, hogy annál az együttlétnél, amibõl a baba fogant, éppen milyen pH-jú voltál?

Ez még nem jelent semmit, mert a hüvely pH-ját befolyásolja az utolsó vizelet is, amit pedig az elfogyasztott ételek befolyásolnak. Ha pedig már terhes vagy, akkor honnan tudod, hogy annál az együttlétnél, amibõl a baba fogant, éppen milyen pH-jú voltál?


Igaz hogy a kismamákat nem szabad hirtelen megijeszteni, mert baja lehet a babának?

Legjobb válasz: Ez babona. Épp olyan, mint hogy ne nézzen csúnya embert nehogy csúnya babája szülessen. Amúgy egy embert se lenne szabad ijeszgetni, mert az ijedtségtõl tényleg baja lehet, fõleg, ha gyenge a szíve.

Ez babona. Épp olyan, mint hogy ne nézzen csúnya embert nehogy csúnya babája szülessen. Amúgy egy embert se lenne szabad ijeszgetni, mert az ijedtségtõl tényleg baja lehet, fõleg, ha gyenge a szíve.
szerintem ettõl nem lesz baja a picinek. lehet arra gondoltak, hogy a hirtelen sokktól beindulhat a szülés, ha valaki már a babavárás vége felé jár.
Nehogy bedõlj ennek a népi mendemondának!
Youtube-on láttam egy videót, amin egy 12 év körüli kisfiú egy szörny maszkkal a fején megijesztette az anyját, aki kb 35-36 hetes terhes lehetett.És elfolyt a magzatvize, így megindult a szülése. Szerintem buta dolog ijesztgetni akárkit is, legyen az gyerek, felnõtt, idõs, de állapotost meg pláne nem... Szerintem igenis lehet abból baj, ha egy kismama nagyon megijed, és most nem egy ajtó becsapódására gondolok. Sokkal inkább egy baleset látványa, vagy horror film, vagy egy csúnya ijesztés.
És aki az elején van még a terhességnek?
Holy Shit...csak ennyi a válaszom ^^ Elképesztõ terhesen mennyire lebutulunk ^^ (akár tetszik akár nem, csak az igazat mondom ^^)
második válaszolónak szerintem a terhesség elején, közepén nem indulhat csak úgy be a szülés egy "egyszerû" ijedtségtõl, bár nem vagyok orvos.
Semmi baja nem lesz. Én sokszor ijedtem meg (pl becsapódott az ajtó...) és a babám makk egészségesen született! Max ha Te izgatott leszel azt érzi Õ is.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló kire írtad?

37 hetes terhes vagyok! Holnap lesz egy rendkivuli Uh-am mert a szuleszno szerint ket het alatt hirtelen tul nagyot nott a babam. Mit jelenthet ez? Lehet, hogy elobb elinditjak a szulest ha kiderul, hogy a baba tul nagy mar most?

Ket hete 35cm volt a hasam hossza ma viszont 42.5cm.Szerintem kicsit elmerte.Volt valakinek hasonlo tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ mérte a hasamat és egyszer azért lett kevesebb az eredmény, mert a baba keresztbe feküdt a hasamban és nem függõlegesen helyezkedett el. Szerintem nálad is errõl van szó, ne idegeskedj. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi.Csak azt nem tudom, hogy ennek a meregetesnek mi haszna van.En alapbol magas vagyok.Ebbol kifolyolag a felsotestem is hosszu.Szerintem ez alapjan nem lehet a baba hosszat meghatarozni, hogy milyen hosszu a hasam.Csoda , hogy elkuldott Uh-ra.Itt nem divat.Az utolso Uh-am 26 hetesen volt.
Szia. Megint én. Ezzel a méréssel a méhed nagyságát mérik.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen!
e én errõl még nem is hallottam, hogy bármi köze lenne ezekhez az adatokhoz.NEkem úgy kellett kérnem, hogy mérje már meg, mert mindig elfelejti.Amúgy sztem nem sok ez a nagyság növekedés.Ezekben a hetekben nõ iszonyat nagyot.Én 3hét alatt totál szétrepedtem és nekem pl már 36hetesen a nagy uh adatai szerinz 38hetes babám volt méretileg.Szval ne aggódj, a dokim viszopnt azt mondta , igazán pontos adatokat az elsõ két nagy uh-ból lehet levonni csak, szval ezek már csak megközelítõ értékek.Ne idegeskedj , nem lesz semmi gond.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is.
Én 35 hetes vagyok, hatalmas pocakkal, de eddig senki nem mérte meg mekkora.. mindig csak az ultrahangon nézik a baba méreteit. Nyugodj meg, az én babám már most 39 hetesnek felel meg. Persze mondta az orvos, hogy igazi adatot csak akkor tudnak mondani, ha már kezükben lesz a baba.. :-)

Hogy méritek a baba lázát popsiban? Amíg fut a higany, vagy valamennyi ideig?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok: nem tudom ki szerint nem hasznos a válaszom. A homlokra ragasztahó csíkot én Bp-en több gyógyszertárban is láttam. Amit konkrétan mi használunk azt kaptam egy baba-mama csomagban meg a baba-mama expon is osztogattak. De itt nálunk több helyen is kapható egyébként. Keress rá a neten hátha tudsz rendelni valahol és kiviszik Pácsre is. Remélem segítettem. Üdv,

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a HASZNOS hozzászólásokat! Egyébként megjegyzem, hogy van digitális fülmérõnk, de mindig más értéket mutat, a hõmérõs cumitól öklendezik a kicsink, és igen, kupot is kellett adnom, ugyanis a szirupot kihányta. Tényleg nem gondoltam én sem, hogy vannak ilyen "anyukák", akik azzal töltik az idejüket, hogy másokat leszólnak, nem hogy segítenének! Aki kiállt mellettem, annak köszönöm!
Huhuhú nagyon nagy ügyet csináltok ebbõl a fenékben való lázmérésbõl! Aki ennyire tiltakozik, annak azért lehet valami kis elfojtása. Azért ott mérik mert az áll a legközelebb a valódi testhõhöz, a külsõ részeken mért hõ csalóka lehet, kevésbé melegek uis a perifériás részek. Kicsi korban a fülben mérni sem ideális. A kúpokat meg azért használják mert gyorsan hatnak, és kevesebb kemikália kell a célba juttatásukhoz. Gondolom az tiszta, hogy amit szájon át adsz, annak el kell jutnia a helyig ahol aztán felszívódik, tehát ellen kell állnia bizonyos anyagoknak, szóval több minden kerül a gyógyszerbe .
nem lesz semmi baja ha a fenekébe dugod, minden kórházban ezt csinálják és ott higanyossal!!!!, amúgy meg nem kell csak a legvégét beledugni(kb.5mm) nekünk digitális van
Elsõ vagyok: nem tudom ki szerint nem hasznos a válaszom. A homlokra ragasztahó csíkot én Bp-en több gyógyszertárban is láttam. Amit konkrétan mi használunk azt kaptam egy baba-mama csomagban meg a baba-mama expon is osztogattak. De itt nálunk több helyen is kapható egyébként. Keress rá a neten hátha tudsz rendelni valahol és kiviszik Pácsre is. Remélem segítettem. Üdv,
Sehogy! Fülhõmérõ, 1 mp alatt megméri és kinozni sem kell szegényt. Nem tudtam hogy meg vannak ilyen "anyukák" akik a baba popsijába turkálnak...
Ja és ha nem turkálsz, a kúpokkal mi a helyzet? Szájon át adod?
Nem turkálnak, hanem testhõt mérnek. A fülhõmérõ nem megbízható egy bizonyos kor alatt. Egyszerûen nem elég nagy a hallójárat, még egy babák számára készített hõmérõ esetében sem. Kicsit könnyelmûen szólod le a többieket!
Inkább elemessel mérd a popsiban. Sokkal hamarabb kész az eredmény. (1-2000Ft a gyógyszertárban) A higanyos legalább 3-5 perc. Annyit kibírni szegénykémnek... Én egyébként a homlokra ragasztható csíkot használok mindig. Nem fáj és 30mp alatt megvan az eredmény.
Nem szabad a babának higanyos hõmérõvel mérni a popsijában a lázát! Gondolj bele ha megmozdul még felsértheti a végbelét vagy megppattanhat a lázmérõ. Húú még belegondolni is rosz. Nem véletlenül tiltották be a higanyos orvosi eszközöket! Bármelyik patikában, vagy bababoltban lehet kapni felxibilis végû digitális lázmérõt 1000 Ft-ért vettem én legalábbis. És azt csak 1 percig kell mérni. Az nem tud kárt tenni a baba végbelében ha ficánkol. A homlokcsík is nagyon jó, de sajnos én sem kapok sehol színtén pécsi vagyok. De fülhõmérõ és cumis hõmérõ is létezik. Azok drágábbak. Tehát számtalan lehetõség van a lázmérésre ami kíméletes és nem jelent veszélyt a babára nézve. Annyit még, hogy a popsiban mért értékbõl mindíg le kell vonni 0, 5 C fokot és a kapott eredmény a baba testhõje.
én sem értem miért akarod a fenekébe dugni a lázmérõt :D annyi egyéb lehetõség van, gondolkozz kicsit! ; )
Én nem dugdosok semmit a gyerekeim fenekébe érzem magam annyira nem perverznek. Ezért találtak ki a homlok, fül, digit hõmérõt. Meg a lázcsillapitó szirupot meg a hûtõfürdõt.
Pont ezért hoztam el jó pár évvel ezelött saját felelõsségre a gyerekem a kórházból, mert a fenekébe akartak lázat mérni, elvittem a Heim Pálba árdekes ott nem szabtak meg hol mérjem....
Bocsi hogy "bepofátlankodok" ide a kérdésemmel, de hol szoktál venni ilyen csíkot? Én több gyógyszertárban is kerestem, de nem volt. (Pécs)

Hogy is van ez? ) "Lefelé ívelő" hőmérsékleti görbe esetén, többször olvastam itt a fórumon a kommentek között, hogy nagy valószínűséggel meg fog jönni az illetőnek a mensije, mert baba esetén inkább emelkedni kéne a hőnek a ciklus végén.

De azt is gyakran olvasom, hogy mensiig ugyanolyan a babás és nem babás görbe. Ez a kett? nem teljesen fedi egymást, akkor most mi a helyzet?

Legjobb válasz: Elméletileg, aki babás, anna nem esik a hõje a ciklus végén sem, hanem emelkedik, kb. 37 körül van. Az ár egyéni, hogy kinek mikor szokott esni, ha nem sikerült a baba. Van olyan akinek mensi elõtt 2-3 nappal már esik, van akinek csak a napján, s olyat is hallottam, hogy már meg is jött neki, a hõje mégsem esett. Ez egyéni. Ha már pár hónapja vezeted a görbédet, akkor, ha visszanézed, látni fogod, hogy neked mikor esett. Ez is változhat azonban. Nekem eddig mindig esett még mielõtt megjött volna, a múlt hónapban viszont csak a mensi 2. napján esett.

Elméletileg, aki babás, anna nem esik a hõje a ciklus végén sem, hanem emelkedik, kb. 37 körül van. Az ár egyéni, hogy kinek mikor szokott esni, ha nem sikerült a baba. Van olyan akinek mensi elõtt 2-3 nappal már esik, van akinek csak a napján, s olyat is hallottam, hogy már meg is jött neki, a hõje mégsem esett. Ez egyéni. Ha már pár hónapja vezeted a görbédet, akkor, ha visszanézed, látni fogod, hogy neked mikor esett. Ez is változhat azonban. Nekem eddig mindig esett még mielõtt megjött volna, a múlt hónapban viszont csak a mensi 2. napján esett.
Nekem pl. a menzi 2. napján esik. Nálam ezért nem érdemes hõmérõzni, szóval velem kapcsolatban igaz, hogy a babás és nem babás a menziig ugyanolyan.
Kedves utolsó! Ez a görbe nem semmi! Gratulálok, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget!

35 hetes terhes vagyok, nagyon félek attól, hogy valami baja lesz a babámnak, mert sokat idegeskedtem és sírtam, az uh. Szerint nincs semmi baj, de biztos ez?

Legjobb válasz: Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske

Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske
Nyugi nem lessz semmi baja de ha sírnod kell sírj még mindig jobb mint magadban tartani .Én is így voltam a kisfiamnál sajnos sokminden össze jött akkor most 1 éves 4és fél kilóval idõre született és semmi baja sincs.

LOL-ba (league of legends) -be az igaz hogy 30-as szinten a rúnák eltünnek és ujra kell csinálni? és még az hogy, a rúnákat hogy vagy mi hogy? Mert nem vagyok olyan jártas benne. Előre is kössz

Legjobb válasz: Nem tûnnek el a rúnák, de csak 20as szinttõl érdemes venni rúnákat, mert onnastól unlockolódnak a tier3-as(jobbféle) rúnák. Meg attól függ milyen karakterrel mész, mindegyikhez más-más jobb, meg csinálhatsz 2-3 rune page-et amit lehet váltani meccs elõtt(aszerint, hogy a champhoz melyik lesz jobb) . Én pl nekem csak 2 rune page-em van, mert 3 AP-s karival(oda ap rúnák,magic penetration rúna) 3 AD-s karival tolom gyakrabban(oda meg értelemszerûen adrúna,armor pen).

Nem tûnnek el a rúnák, de csak 20as szinttõl érdemes venni rúnákat, mert onnastól unlockolódnak a tier3-as(jobbféle) rúnák. Meg attól függ milyen karakterrel mész, mindegyikhez más-más jobb, meg csinálhatsz 2-3 rune page-et amit lehet váltani meccs elõtt(aszerint, hogy a champhoz melyik lesz jobb) . Én pl nekem csak 2 rune page-em van, mert 3 AP-s karival(oda ap rúnák, magic penetration rúna) 3 AD-s karival tolom gyakrabban(oda meg értelemszerûen adrúna, armor pen).
A kérdező hozzászólása: ok, kösszi megadod LOL-os neved pls?
attól függ west vagy east ?
A kérdező hozzászólása: East
Abmtgk a nevem ezesetben vegyél fel nyugodtan

Miért lett kevesebb a gyeden 10000 ft tal? és hogy f. ba tudjam beoszatni eddig sem könnyen egyedül egy cukor beteg gyerekkel . Elegem van mért csinálja ezt az állam. Hogy lehet igy élni? Egszerüen már azon agyalok hogy nincs éretelme küszködni.

Legjobb válasz: sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((

sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((
Magyarországon ezerszer is meg kell gondolni hogy vállal-e gyereket az ember. Ha nincs biztos háttér, az államra nem lehet számítani sajnos. És egyre nehezebb...
Igen attól kevesebb, mert rövid a hónap.Nekem is van egy5 hós fiam, most kaptam elõször gyedet a tgyás után, hát mondanom sem kell hogy 24-gyel rövidebb...... Ha arra vártam volna, hogy jól éljünk, úgy hogy bevállalhassunk egy gyereket, sosem lett volna babánk.De az a boldogság amit nap mint nap nyújt, megfizethetetlen.Õneki meg legyen mindene, semmi más nem érdekel már!
A kérdező hozzászólása: mikor eldöntöttem hogy lesz a lányom budapesten éltünk párom havi 180 at kapott én 100 at volt mibõl most vidéken lakom egyedül...... akkor nem gondoltam hogy ez lesz az életem. sött azt sem hogy a gyerek beteg.
A kérdező hozzászólása: tudom persze megigénylek mindent amit lehet csak igy is nagyon nehéz föleg télen amikor füteni is kell.komolyan elszomoritó ez a helyzet hogy pont a keveste keresõ ember sziv.
Azt tudod, hogy jár a cukorbetegségre is a magasabb összegû családi pótlék?
én gyedem is 9ezerrel kevesebb lett februárban. azt tudom, hogy a tgyást napra számolják- annál logikus, hogy más más volt az összeg, de a gyed az elsõ gyerekemmel minden hónapban foritnra ugyanannyi volt. EZt nem értem. a második gyerekkel decembertõl kapom a gyedet. Decemberre kaptam - a tavalyi szerint 72ezer ft-tot, januárra 94-et, februárra 85öt. Én ezt tényleg nem értem.
Sziasztok! Csatlakozom e is. 6 ezerrel lett kevesebb a GYED-em, a fent emlitett okok miatt. Azt en sem ertem, hogy miert az alacsony jovedelmueket kell meg jobban megroviditeni. Aztan meg csodalkoznak, hogy egyre kevesebb gyerek szuletik...
.
én is 8 ezerrel kaptam kevesebbet!De ahogy megérkezett le is vonta a bank tartozásra!!!Frankó!És minden drága és kilátás sincs jobbra
Én 8000rel kaptam kevesebbet. Majdnem sírógörcsöt kaptam, most nem 1hétig hanem 2ig fogunk vegetálni.
9hós fiam elõtt én 120at kerestem, férjem 150-200 körül, hát én csak gyest kapok, õ melót váltott, havi kb 130-150 az átlagja, és mi is alig jövünk ki! midnem tiszteletem és elismerésem az egyedül álló anyukáké!!! mert nem lehet egyszerû! még így sem h van egy szeretõ családom, de én is midnen nap rettegek h férjem úgy jön haza, h na helló további jó életet... ez a baj, h ma már a pasi bármit megtehet, a nõnek meg marad a felelõsség, és minden :( persze a más miatt nincs az apa az meg még szomorúbb :(
A kérdező hozzászólása: de mért az ennyit keresõk zsebéböl szedik ki??egyszerüen nem értem közgyógyra is kapunk 6000 ft ot ami a felét sem fedezi ami kell hol a pelus törlõ..kaja számlák játékok és ruhák szinte alig jöhetnek szóba.
Nem csak ti vagytok igy. Nagyon sokan. S én nem panaszkodhatok, akkor mert van párom, szereet, (lekopogom), van egy 10hónapos lányom, õ is szeret, anyumra nagyszüleimre támaszkodhatok. DE én csak GYest kapok...
A kérdező hozzászólása: rosszul választottunk. én már nem szülök elég ö csak öt tudjam nevelni ahogy kell
igen, és igen! jövõ hónap picit jobb lesz! remélem...
Nekem is van már egy gyermekem. Elváltam. Az tuti, hogy még egyszer csak akkor szülök, ha teljesen egyedül is fel tudom nevelni a gyerekeket, mert ugye mi van ha ismét elválok... Szomorú, hogy a nõknek már így kell gondolkozniuk.
A kérdező hozzászólása: akkor ebben még nem volt benne a családi ado kedvezmény?? és a honap rövidsége miatt van hogy joval kevesebb??
Pár ötlet: - Cukorbeteg gyerekeknek nincs valamilyen alapítványuk, amitõl segítséget lehet kérni? - Ha sok a gyógyszer kiadás lehet, hogy érdemes lenne neked v. nagyszülõnek egészségpénztári számlát nyitnia. Nem kapsz vele olcsóbban gyógyszert, de az arra befizetett összeg 30%-át, max 100eFt-ot adóév végén vissza lehet igényelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!