Találatok a következő kifejezésre: Hogy mérhetem hogy (29 db)

Üdv Hogy hogyan mérhető az atomi méret?

Fizikára kellene !

Legjobb válasz: Röntgendiffrakcióval http://biofizika.aok.pte.hu/hu/oktatas/szeminarium2/2008-200..

Hogy mérhetem meg hogy hány kg erejű az ütésem?

Legjobb válasz: verj bele valakibe egy hatalmasat aztán kérdezd meg hogy mit tippel...

verj bele valakibe egy hatalmasat aztán kérdezd meg hogy mit tippel...
1. XD

Háztartásom villamos fogyasztását hogy mérhetem meg?

Szeretném tudni hogy mennyit fogyaszt a lakás amíg nem vagyok itthon (h?t?), és amikor égetem a villanyt vagy bedugom tölteni a telefont... Ezt hogyan tudom megmérni? Digit multiméter tud ilyet? vagy a villanyórához hozzá se férek úgy hogy én is mérni tudjam? Nekem a pillanatnyi fogyasztás kellene... Van valakinek erre ötlete?

Legjobb válasz: A 3-as számú válaszoló az Excel táblában rossz helyre tette a tizedesvesszõt 1 helyiértékkel, egyébként stimmel: A osztályú kisméretû hûtõgép 15 kWh-t eszik havonta, ez kb. 650 Ft. A nagyobbak, öregebbek kb. 1000 Ft-ot fogyasztanak. Telefontöltõ bedugva hagyva 1 W-ot eszik folyamatosan (sajnos ezt az értéket az olcsóbb fogyasztásmérõk már nem mérik, kb. 3 W-tól felfele kezdenek pontosan mérni). Az 1 W egy hónap alatt 0.72 kWh kb. 20-30 Ft. Régi TV készenléti állapotban 10 W-ot fogyaszt, az 1 hónap alatt 7.2 kWh, kb 300 Ft. Új TV <3 W, az < 100 Ft. Kenyérsütõgép 0.5 kWh / kenyér. Kb. 25 Ft. Szerintem is vegyél egy aljzatba dugható fogyasztásmérõt, és azzal egyenként menjél végig az eszközeiden. Esetleg érdeklõdhetsz az elmünél, régebben volt akciójuk, hogy lehetett kölcsönözni ilyen kütyüt, talán még most is van. De egyébként vehetsz is egyet, az a kb. 2000 Ft nem nagy tétel.

A 3-as számú válaszoló az Excel táblában rossz helyre tette a tizedesvesszõt 1 helyiértékkel, egyébként stimmel: A osztályú kisméretû hûtõgép 15 kWh-t eszik havonta, ez kb. 650 Ft. A nagyobbak, öregebbek kb. 1000 Ft-ot fogyasztanak. Telefontöltõ bedugva hagyva 1 W-ot eszik folyamatosan (sajnos ezt az értéket az olcsóbb fogyasztásmérõk már nem mérik, kb. 3 W-tól felfele kezdenek pontosan mérni). Az 1 W egy hónap alatt 0.72 kWh kb. 20-30 Ft. Régi TV készenléti állapotban 10 W-ot fogyaszt, az 1 hónap alatt 7.2 kWh, kb 300 Ft. Új TV <3 W, az < 100 Ft. Kenyérsütõgép 0.5 kWh / kenyér. Kb. 25 Ft. Szerintem is vegyél egy aljzatba dugható fogyasztásmérõt, és azzal egyenként menjél végig az eszközeiden. Esetleg érdeklõdhetsz az elmünél, régebben volt akciójuk, hogy lehetett kölcsönözni ilyen kütyüt, talán még most is van. De egyébként vehetsz is egyet, az a kb. 2000 Ft nem nagy tétel.
KOnnektorba dugható fogyasztásmérõvel. A mérendõ fogyasztót az ezen levõ aljzatba kell dugni, tehát külön-külön tudod a fogyasztókat mérni, egyben az egész lakás fogyasztását nem.
Egész lakás fogyasztása úgy lenne megoldható, ha rendelkezel házi(lakás)elosztóval(ez a villanyóra után van néhány db kismegszakító egy fali/falon kívüli dobozban), és ide szakemberrel beszereltetsz egy fogyasztásmérõ készüléket, ezt lehet kapni a kismegszakítókkal azonos méretben és az mutatni fog mindenféle fogyasztást és nem is kerül túl sokba. De az elõbb említett konnektorba dugható változat is ugyan ez, csak ebbõl annyi kell amennyi helyen a fogyasztást szeretnéd figyelni ami ugyebár lényegesen többe kerül!
Azért ez a telefontöltõs 2-3000 Ft/hó egy kis túlzás!
A villanyóra méri, mi ezzel a probléma?
Veszel egy ilyet, és használod. http://www.kunszeha.hu/webshop/index.php?productID=528


Hogy mérhetem fel, hogy tudok-e énekeli?

Mondják páran, hogy jól énekelek, páran, hogy hagyjam abba, mert utálják a musicaleket...van aki azt mondja, nem tudok énekelni (de még nem is hallott)

Legjobb válasz: kérdezz meg valaki olyat aki egy picit is tud énekelni,azt azért biztos hallod h ki az :) Én zeneiskolában énekelek :)

kérdezz meg valaki olyat aki egy picit is tud énekelni, azt azért biztos hallod h ki az :) Én zeneiskolában énekelek :)
Elsõnek vedd fel magnóra és hallgasd vissza. Ha úgy is tetszik, akkor menj el valamilyen tehetségkutatásra.
elmész énektanárhoz és õ majd megmondja, min javíts ;)

Hogyan mérhetem le házilag a midi-chlorian szintemet?

Legjobb válasz: Van egy teszt... olyan mint a terhessegi teszt, ra kell engefned e testnedveidet es kijelzi... a teszt neve Égjáró teszt (angolul Skywalker, de a magyarok mindig csak azt fordigjak le, amit nem kene) Ha Mace-barna, akkor keves, ha Yoda-zold, akkor sok:)

Van egy teszt... olyan mint a terhessegi teszt, ra kell engefned e testnedveidet es kijelzi... a teszt neve Égjáró teszt (angolul Skywalker, de a magyarok mindig csak azt fordigjak le, amit nem kene) Ha Mace-barna, akkor keves, ha Yoda-zold, akkor sok:)
#1-es te egy rossz ember vagy... vagy csak nagyon fiatal...
Mi az a midi-chlorian ??
Egy konzervdobozba próbálj meg belerakni egy terepasztalt! Utána harapd le a felét!:) ) Tuti módszer!!:D
Küld el Obivannak.
Lyoda? :P
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! (a privit írónak üzenem, hogy Yoda y-nal írja a nevét, nem j-vel :D )
Vegyél egy midi-chlorian mérõmûszert. http://www.radiomuseum.hu/radiomuseum/tr0501.jpg
Sajnos ez csak a Tatooine-on végezhetõ el.
én nem vagyok biztos ebben, utolsó. lehet õ egy igazi jedi, csak próbálja eltitkolni a mérés módját. :D
Próbálj meg telekinézissel tárgyakat felemelni. Ahány grammos a tárgy, annyi a midichlorian szinted köbcentinként. Azonban már most meg tudom mondani, hogy nullát fogsz mérni. Ezt onnan tudom, hogy 8 danos fekete öves sith nagymester vagyok, ezért látom a szintedet a távolból is.
4-es válaszoló fiatal jedi vagyok még tanulom a szakmákat és 2-osdik válaszoló köszönöm :)

Domborzat magasságát hogyan mérhetem meg Google Föld segítségével?

Van itt ez a kép, google földdel megtudom mondani hogy milyen mély a völgy?

Legjobb válasz: A képrõl nem - különben is mihez képest? Ha a térképen meg tudod keresni, vagy adott a GPS, akkor a Google Earth-ben ráviszed az egeret a dombra, ill. völgyre. Alul kiírja a tengerszint feletti magasságukat - kivonod.

A képrõl nem - különben is mihez képest? Ha a térképen meg tudod keresni, vagy adott a GPS, akkor a Google Earth-ben ráviszed az egeret a dombra, ill. völgyre. Alul kiírja a tengerszint feletti magasságukat - kivonod.
A kérdező hozzászólása: De hol írja a a magasságot? Hol alul?
Nálam így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/131102/R_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Legalul, középen, a GPS koordináta mellett: magasság x m
A kérdező hozzászólása: Köszi, megtaláltam! Csak az alsó képsávot kellett kikapcsolni és már látható is.

Hogyan mérhetek ki egy gramm kristálysót?

Annyira lenne szükségem, de nem tudom mennyi az az 1 gramm.

Legjobb válasz: A kilogramm ezred része. Ha halálpontosan egy grammot kell kimérned, akkor viszont kezdhetsz gyûjteni egy analitikus mérlegre.

A kilogramm ezred része. Ha halálpontosan egy grammot kell kimérned, akkor viszont kezdhetsz gyûjteni egy analitikus mérlegre.
1 késhegynyi só kb. 5 gramm. Próbáld még azt is elosztani öttel. Biztos, hogy egy gramm kell?
A kérdező hozzászólása: aha 1 Köszi a válaszikat!

Hogyan mérhetem fel az angol nyelvtani szintem?

Mik az A1 stb. jelzések egy nyelvtanfolyamnál?

Legjobb válasz: google - angol szintfelmérõ WHAT KIND OF MAGIC IS THAT:O

google - angol szintfelmérõ WHAT KIND OF MAGIC IS THAT:O

Hogyan mérhetem le lovan testsúlyát?

Legjobb válasz: Megfogod a LOVAN-t: http://www.google.hu/imgres?hl=hu&biw=1920&bih=916&gbv=2&tbm.. Ráteszed óvatosan egy grammos mérlegre, és leméred. Ennyi...:))))))

Megfogod a LOVAN-t: http://www.google.hu/imgres?hl=hu&biw=1920&bih=916&gbv=2&tbm.. Ráteszed óvatosan egy grammos mérlegre, és leméred. Ennyi...:) )))))
A kérdező hozzászólása: Elnézést elrontottam, de ettõl még lehetne komoly válasz, hiszen nem mindegy hogy az állatorvos mennyi altatót ad be neki! Ha viccesnek találod poénkodhatsz nyugodtan, de akkor egy másik kategóriába!!!
http://www.lovaselet.info/index.php itt van egy kalkulátor, beírsz néhány adatot és kb -ra megmondja, egyébként a valóságban egy nagy mérõképességû mérleget használnak erre a célra.
http://www.lovaselet.info/hasznos/mikor-fontos-tudnunk-lovun.. bocsi ez a helyes link nem az elsõ:)
az állatorvosnál van nagy állatok számára készült mérleg ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)
Állatorvosnak nehogy már te mondd meg mennyi szer kell bele... Hát ez is vicc kategória.
Egy rutinos állatorvos meg tudja állapítani, hogy mennyi kell neki ránézésbõl. Az enyém is úgy kapta heréléskor. Egyébként vannak ilyen mérlegek amivel meg lehet mérni. Telepeken általában szokott lenni. Én olyat láttam, hogy ráálltak az üres utánfutóval a mérlegre, utána megpakolták az utánfutót zabbal és úgy is megmérték és megkapták a zab mennyiségét. Szóval létezik ilyen mérleg, de van többféle képlet is amivel meg lehet állapítani nagyjából.
Mi hídmérlegen mértük le. ahol a teherautókat szokás.

Hogyan mérhetem meg ezeket az értékeket az akváriumban?

Co2,O2,vízkeménység,nitrát,nátrium,ammónia

Legjobb válasz: Mindenre vannak tesztek, tudsz venni akvarisztikai kereskedésekben.

Mindenre vannak tesztek, tudsz venni akvarisztikai kereskedésekben.
köszi szépen
Vízkeménység és Ph mérésre a Neptun csepegtetõs tesztek 350 Ft körül vannak, ezek a legolcsóbbak. A Sera tesztek meg horror árakon vannak: http://www.tropus-szeged.hu/sera-no3-teszt-10-ml-nitrat-voros
Megnéztem a linket és el vagyok képedve!Ez kész vicc hogy ilyen drága!!! Azt hittem hogy veszek ilyen teszteket és naplószerûen írom az értékeket hogy lássam mi hogy változik a vízcseréig....de így nem fogok. Hacsak nem kapok abból az olcsóbból.Azt hol lehet Bpen kapni?
Hát van a vadonban, a Podmaniczky utcában a 72-es trolimegálló (nyugati pu megállójánál) ott mellette lent pincében. Nem tudom hány szám ez. Van a VI. Eötvös u 28-ban Atlantiszban (az is a nyugatihoz közel van) Van a XIV. Gizella út 24-ben az Aqua depóban, az meg a 72-es troli másik vége (herminaútnál kell leszállni) és onnan gyalog. De ott asszem 420 Ft a neptun teszt :) Máshol is tuti van mindenhol. Nézd meg a legközelebbi boltban szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi a válaszokat.Megnézem majd azt az Atlantiszt. Az aqua depóba nem megyek többet, mert iszonyatosan bunkó parasztok az eladók!Veletek nem voltak azok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!