Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetséges hogy valaki (686 db)

Hogyan lehetséges, hogy valaki 16 évesen felvételizett felsőoktatásra? (Arra gondolok, hogy vagy érvénytelenül jelentkezett vagy zseniről van szó, aki ugrott pár osztályt. )

Ebben a cikkben olvastam:

Legjobb válasz: Bárki érettségizhet, bármennyi idõsen (persze 18 év alatt ahhoz és a felvételi jelentkezéshez is szülõi beleegyezés, aláírás kell), ha elõtte leteszi az osztályozóvizsgákat a tárgyakból. Elõfordul, hogy valaki el tudja végezni elõre az anyagot. (Én is elõrehozott érettségit tettem angolból, õ meg, úgy tûnik, mindenbõl.)

Bárki érettségizhet, bármennyi idõsen (persze 18 év alatt ahhoz és a felvételi jelentkezéshez is szülõi beleegyezés, aláírás kell), ha elõtte leteszi az osztályozóvizsgákat a tárgyakból. Elõfordul, hogy valaki el tudja végezni elõre az anyagot. (Én is elõrehozott érettségit tettem angolból, õ meg, úgy tûnik, mindenbõl.)
Én inkább azon gondolkodom, hogy ki az, aki képes 40 helyet megjelölni :D http://www.168ora.hu/itthon/felsooktatas-valaki-40-helyet-je..
átlehet ugrani osztályt. egész országban ha van egy ilyen ember, aki mondjuk két osztályt ugrott át, az nem meglepõ
Még egy mondat, a négy év arra való, hogy kényelmesen, viszonylag stresszmentesen el lehessen végezni a középiskolát.
Nem mondom, hogy 2 évre kellene csökkenteni csak azt hogy meg lehet csinálni két év alatt. Nem állítom, hogy átlagon aluli vagy, csak azt mondom, hogyha majd elmész egy nívósabb egyetemre akkor belátod, hogy a középsulis követelményrendszernek nem olyan nehéz ma Magyarországon megfelelni, és hangsúlyozom, közel sem vagyok zseni!
Jó lesz az 83 ezernek is, de így is, úgy is jó sok :D Biztosan volt bajban, amikor a sorrendet kellett eldönteni, vagy módosítani :D
A kérdező hozzászólása: 120ezer...
A kérdező hozzászólása: A "40 helyesnek" azért volt kidobandó pénze... 126ezer ft, ha jól számoltam.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, amit mondasz, 3. hozzászóló... szóval szerinted akkor 2 évre kellene csökkenteni a középiskolai tanulmányokat. De szerintem meg azért itt még nem tartunk, és nem mondanám magamat átlagon alulinak azért, mert 4 év kellett az érettségi letételéhez.
nem értem a problémádat, biztosra akart menni :o) én is olvastam ma a HVG-be
Én is két év alatt érettségiztem ehhez nem kell zseninek lenni, a mai középiskolák követelményrendszere azért nem agysebészet.
Én ismerek egy srácot, aki 16 éves és most érettségizett. Õ pont nem akar egyetemre menni, de vannak ilyen sulik. Pl Debrecenben is van egy ilyen iskola.

A szűzhártya hol van, és hogyan lehetséges, hogy valakinek nem szakad át az aktustól sem?

Lehet, hogy hülye kérdés, de milyen hártya az, ami lovaglástól, tornától stb. átszakadhat, de valakinél ujjazástól sem szakad át, valakinek meg az aktustól sem. Azt hittem, hogy a hüvely bemenetéénél van, de írt valaki olyat, hogy nem szakadt át, mert nem érte el az illet?. És ha egy ilyen hártyaszer? képz?dmény, akkor hogy lehet az, hogy a kisujjam nem szakítja át, de egy férfi nemi szerv igen? Mert pl egy nejlonzacskót is bármilyen vastagságú dologgal át lehet szakítani. Bocsánat, ha valakinek megzavartam a lelki békéjét:)

Legjobb válasz: http://patikapedia.hu/szuzhartya

A szûzhártyán is van lyuk, ahol kijön a mensi vér. Ha nincs lyuk akkor mûteni kell. Lovaglástól meg stbitõl úgy szakad el, hogy túlfeszül ált. De itt olyasmire kell gondolni, hogy a széle beszakad, bereped, nem pedig egy lyuk szakad rajta. Szintúgy amikor a pénisz bemegy. Ha a szûzhártya nem elég rugalmas, akkor megreped itt is. De elképzelhetõ, hogy rugalmas, és kitágul annyira, hogy ne essen kár benne. Vagy lehet, hogy a szerszám vékonyabb, és nem feszíti túl. Volt ismerõsöm aki elõször vékonyabb péniszû férfival volt együtt, és semmi gond, de amikor egy vatagabb szerszámmal került össze berepedt a szûzhártyája. Hát volt min csodálkoznia XD Egyébként a legtöbb embernek, a nõket is beleértve fogalmuk sincs arról hol van pontosan és milyen a szûzhártya. Ez azért van, mert suliban nem tanítják, egészségtanon se, és egyébként se beszél róla senki. Pedig sok nõ életét megkönnyítené, fõleg azokét akiknek rendellenes, mert kicsi lyuk van rajta és mellé vastag, rugalmatlan. Nekik már a tamponbehelyezés se megy normálisan ha egyáltalán, hát még a szexuális élet!
ja

Hogy lehetséges, hogy valaki az élet minden területén sikeres, de a lányokat tekintve meg egy vesztes?

Ez volnék én. Sokat tudnék írni, röviden összefoglalva csak annyit, hogy ápolt vagyok, sokat járok társaságba, közvetlen és laza vagyok, sokan ismernek, céltudatos vagyok, amit eltervezek végig is csinálom, ebből fakadóan rengeteg pénzt kerestem (nyaranta Londonban, telente Bécsben dolgozom), úgy, hogy még csak 21 vagyok és szeptemberben kezdem az egyetemet. Persze vannak rossz tulajdonságaim, nem is kevés, makacs vagyok és önfejű, és tisztában vagyok vele, hogy néha nehéz velem (egyébként a valóságban nem szoktam hangoztatni az eredményeimet, akiknek tudniuk kell, úgyis tudják, ők viszont nem gondolnak nagyképűnek emiatt). Csak azért írtam, mert kilőve, hogy nem járok el sehova, hogy csak bolyongok az életben, hogy unalmas vagyok és hogy nincs pénzem. Szóval azok az okok, amelyek el szoktak hangozni itt az oldalon. Ha privátban megírjátok az e-mail címeteket, képeket is küldök magamról, mert habár nem vagyok szépfiú (nem is célom), azért szerintem azt a bizonyos szintet megütöm. Na de itt jön a lényeg, hiszen egy dolog maradt. Hogy vajon próbálkozom-e? Igen, nem is keveset, és a legdurvább, hogy sokszor még randira sem szeretnének eljönni. Egyébként nem szeretek magamról beszélni, a lányok a fentieket nem is nagyon tudják rólam. Csak azért írtam, hogy legyen valami képetek rólam. Én nem hiszek a karmában, de ha létezik, akkor ez az. Ma szintén kaptam egy elutasítást. Nem zuhanok magamba és nem utálom a nőket emiatt, de minden ilyen eset után máshogy tekintek rájuk. De ez megmagyarázhatatlan.

Legjobb válasz: Hmm...Különös...Értelmes srácnak tûnsz és szimpatikus vagy. Ezek alapján csak az lehet,hogy nem megfelelõ lányoknál próbálkozok.Egy értelmes fiú értelmes lányoknál próbálkozzon.Próbálj meg olyan lányt találni,aki hasonló hozzád,hasonló az érdeklõdési köre.

Hmm...Különös...Értelmes srácnak tûnsz és szimpatikus vagy. Ezek alapján csak az lehet, hogy nem megfelelõ lányoknál próbálkozok.Egy értelmes fiú értelmes lányoknál próbálkozzon.Próbálj meg olyan lányt találni, aki hasonló hozzád, hasonló az érdeklõdési köre.
*próbálkozol, naa :DD
talán mert mégsem vagy olyan sikeres, mint hiszed ?:D
amúgy honnan tudod mész egyetemre õsszel? énis most kezdem, és még várom az eredményeim, sõt még szóbelim is lesz. Vagy költségtérítõsre mész ?
amúgy meg mi számít sikeresnek? 19 évesen már autót tudtam venni, most meg nyomorgva várom az egyetemi felvételimet....
A kérdező hozzászólása: Tavaly már felvettek, csak ezt az évet passziváltam, mert még be fejeztem egy másik tanulmányomat.

Egy ilyen fejet hogy engedhetnek képernyőre? Hogy lehetséges, hogy valaki egy ennyire kóros (an elhízott) fej láttán nem lesz rosszul? (kép)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Jorge_Gar..

Legjobb válasz: Szerintem az van, hogy kibäszott felszínes emberek vagytok. Nem mindenki születik vékonynak, vannak olyan emberek, akik betegség miatt kövérek. Sõt olyan ismerõsöm is van, aki kifejezetten JÓL ÉRZI MAGÁT úgy, ahogy van, és leszarja, hogy a magatokfajták mit gondolnak.

Szerintem az van, hogy kibäszott felszínes emberek vagytok. Nem mindenki születik vékonynak, vannak olyan emberek, akik betegség miatt kövérek. Sõt olyan ismerõsöm is van, aki kifejezetten JÓL ÉRZI MAGÁT úgy, ahogy van, és leszarja, hogy a magatokfajták mit gondolnak.
Lehet kiemelkedõen tehetséges, nem tudom, nem ismerem. De én még Falusi Marianntól is ki vagyok akadva. Semmivel sincs jobb hangja, mint sok más magyar énekesnõnek, de száénalmasan és undorítóan néz ki, mégis képesek midnenhova benyomni mûsorvezetõnek(eddig nem érdekelt, de a Megasztárba, Eszenyi Enikõ helyett, aki talpig nõ???)
Nagyon egyszerû: Ha nem tetszik, nem nézed. Ha annyira zavar, hogy rosszul leszel tõle, nem kell nézni. Nyilván, ha valakitõl undorodom, nem megyek a közelébe, nem csevegek, de (ez már nem "nyilván" kategória), nem is mondok rá semmit. Elkerülöm, és kész.
A kérdező hozzászólása: Nem egy embert bántok mondjuk az utcán ( - azért ez itt nagyon nem az. ) Hanem egy embert aki a képernyõre tolja magát önzõ érdekeibõl és közben ezzel durván sokkol. Õ egy média szereplõ, és magát tolta oda és ezzel vállalt minden kritikát. (Igen van benne közösség igény is biztos.) Sokan csak vele tudnak azonosulni, mert csúnyán elhíztak, mert elõtte volt némi súlyfeleslegük és azt nem tudták le- és feldolgozni. Ezért inkább elhíztak.
nem szép dolog mások külsejét kritizálni, most jöhet a kérdés, hogy te esetleg tökéletes vagy? Mellesleg ez a csávó tök szimpatikus, és sztem mindenki (téged kivéve) magasról letojja, hogy kövér... az is lehet, hogy genetikailag ilyen, én meg pont olyan vagyok, hogy bármennyit ehetek, képtelen vagyok hízni, szóval errõl nem õ tehet...
a szereplõket általában úgy választják ki, hogy a nézõi rétegnek megfeleljen. szóval néger, meg dagadt-sovány, lelki beteg, függõségben szenvedõ minden sorozatban van. egyébként ez a pufi gyerek volt a leghiteltelenebb a sorozatban, mert alig volt kaja, de õ meg nem fogyott semennyit.
"vannak olyan emberek, akik betegség miatt kövérek" - igen kövérek ~1-3%-a. (És több) ember van aki nyakig szarosan érzi jól magát, és az még kevésbé gusztustalan látvány is a tévében mint ez, és ráadásul kevésbé is egészségtelen. Bár azt sem kívánom látni. Amúgy én nem vagyok felszínes. De szándékosan önpusztító és súlyosan önkárosítóan egészségtelen és nagyon gusztustalan embereket nem szívesen látni, azért pont nem éppen a felszínességrõl árulkodik.
Na miért??? Mert az USA-ban több tíz millió hasonló (korú, súlyú és sokan még szintén kisebbségbe tartozó) fiatal van mint õ, és mással már szinte képtelenek azonosulni. Most a vesztesek kora van, de csak a gyorsbüfékben, hipermarketekben és a (tömeg) médiában.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a magyar televíziózás csak összekötés és kibulizás és úgy magyar "költséghatékonyságról" (azaz spórolásról) szól. Hát igen Eszenyi tényleg tetõtõl-talpig nõ. És rendkívül tehetséges színész- és rendezõnõ. (Több rendezését láttam már. (Y))
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem is nézem. Ma már csak a tény sokkol, és az, hogy ez hová vezethet.

Hogyan lehetséges, hogy valaki jelzáloghitelt vett fel úgy, hogy az ingatlannak több tulajdonosa van?

Ismer?söm édesanyja jelzáloghitelt vett fel. Az ingatlan viszont csak 50%-ban az övé, a maradék 50%-on 4 gyereke osztozott, mivel férje meghalt, és örökségként így szállt rájuk.

Legjobb válasz: Gondolom, a többi tulajdonosnak is beleegyezésüket kellett adniuk. Vagyis õk is benne vannak a buliban, mint adóstársak, vagy kezesek. (a kiskorú gyerek nevében meg a törvényes képviselõje teszi meg a nyilatkozatokat, szóval..) Általában így szokták a bankok, de hát ez se feltétel. Ha csak az 50%-ra lenne bejegyezve a jelzálog, akkor se sok jó néz ki a többi tulajnak. Ha a bank megszerzi a ház felét, akkor az lesz a felállás, hogy 50% bank, a másik 50%on meg a többi tulajdonos osztozik. Igen ám, de közös tulajdon fenntartására senkit se lehet kötelezni. Szóval az új tulaj indít egy pert közös tulajdon megosztása iránt, és hacsak nem egyeznek meg úgy, hogy valamelyik fél megvásárolja a másik részét, akkor majd az egész házat elárverezik, a befolyt összeget meg felosztják a tulajdonosok között a tulajdoni hányad alapján.

Gondolom, a többi tulajdonosnak is beleegyezésüket kellett adniuk. Vagyis õk is benne vannak a buliban, mint adóstársak, vagy kezesek. (a kiskorú gyerek nevében meg a törvényes képviselõje teszi meg a nyilatkozatokat, szóval..) Általában így szokták a bankok, de hát ez se feltétel. Ha csak az 50%-ra lenne bejegyezve a jelzálog, akkor se sok jó néz ki a többi tulajnak. Ha a bank megszerzi a ház felét, akkor az lesz a felállás, hogy 50% bank, a másik 50%on meg a többi tulajdonos osztozik. Igen ám, de közös tulajdon fenntartására senkit se lehet kötelezni. Szóval az új tulaj indít egy pert közös tulajdon megosztása iránt, és hacsak nem egyeznek meg úgy, hogy valamelyik fél megvásárolja a másik részét, akkor majd az egész házat elárverezik, a befolyt összeget meg felosztják a tulajdonosok között a tulajdoni hányad alapján.
Persze, lehetséges ha minden tulajdonos hozzájárul. Ha bedõl a hitel ugyanúgy viszik a házat, mindegy ki a tulajdonosa.
A kérdező hozzászólása: Abban én biztos voltam, hogy így is viszik a házat, alapvetõen arra voltam kíváncsi, hogy mi jut ilyen esetben a tulajdonosoknak, meg ez a kiskorú-kérdés foglalkoztatott. Köszönöm a válaszokat!
Na ja, de erre azért nem lehet pontosan válaszolni, mert nem ismerjük pontosan, hogy mi van a szerzõdésben. A legjobb tippem az az, hogy az anyjuk meg az apjuk közösen vették fel a hitelt (vagy az apja beleegyezését adta), így a gyerekek ekkor még nem is jöttek a képbe. Aztán az apa halála után örököltek, a vagyont is, meg az azt terhelõ terheket is. Hát ugye adósságot csak az örökség erejéig lehet örökölni, de addig lehet, szóval ha adóstárs volt az apa, akkor könnyen lehet, hogy nem marad semmi nekik az árverés után, mert elmegy a kölcsönre. Ha meg nem volt, akkor lehet, hogy megkapják a részüket az árverés után...
A kérdező hozzászólása: Amennyire én tudom - de sajnos elég homályosak a dolgok - az apjuk halála elõtt nem volt jelzálog a házon, azt az anyjuk "önállóan" vette fel.
A kiskorúak részét szerintem nem lehet csak úgy megterhelni, illetve csak nagyon bonyolult módon, de attól, hogy csak a felén van jelzálog még elárverezik. így ha pl. 50%-on van a bedõlt hitel az egész házból befolyt pénz fele a banké másik fele a többi tulaj között oszlik el.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is valami ilyesmire gondoltam a kiskorúval kapcsolatban...

Hogyan lehetséges, hogy valaki ennyire be tudja nyalni magát valakinél?

Már kiskoromtól nagyon jól ismerjük egymást az egyik barátommal. Annyi hülyeséget csináltunk együtt, szinte mindenhol együtt voltunk. Õ volt a legjobb barátom.

Legjobb válasz: ilyen barátnõm nekem is van. mindig én voltam a "kedvence" aztán egyszer nem volt kedvem elmenni valahová és õ rászállt az ikertesómra... nagyon féltékeny voltam rá. aztán végülis az lett a vége, hogy megunta tesómat, visszajött inkább hozzám. én úgy vagyok vele hogy ha õk így voltak boldogok hát jó. szerintem próbálj meg velük beszélni, hogy neked rossszul esik ha kihagynak a buliból pedig szívesen segítettél volna. megpróbálhatnátok ezt a 3as barátság dolgot. ha nem megy ne erõltesd. ha igaz barátod akkor megkell értenie hogy rosszul esik, ha nem érti meg akkor hagyd, majd lesz más aki értékelni fog téged. a rokonait pedig sajnos nem választhatja meg az ember. nem kell se a barátoddal se az unokatesóddal rosszba lenned egyszerûen távolodj el tõlük ha végképp menthetetlen a helyzet. lehet hogy a barátod is rájön majd magától hogy az uncsid kétszínû

ilyen barátnõm nekem is van. mindig én voltam a "kedvence" aztán egyszer nem volt kedvem elmenni valahová és õ rászállt az ikertesómra... nagyon féltékeny voltam rá. aztán végülis az lett a vége, hogy megunta tesómat, visszajött inkább hozzám. én úgy vagyok vele hogy ha õk így voltak boldogok hát jó. szerintem próbálj meg velük beszélni, hogy neked rossszul esik ha kihagynak a buliból pedig szívesen segítettél volna. megpróbálhatnátok ezt a 3as barátság dolgot. ha nem megy ne erõltesd. ha igaz barátod akkor megkell értenie hogy rosszul esik, ha nem érti meg akkor hagyd, majd lesz más aki értékelni fog téged. a rokonait pedig sajnos nem választhatja meg az ember. nem kell se a barátoddal se az unokatesóddal rosszba lenned egyszerûen távolodj el tõlük ha végképp menthetetlen a helyzet. lehet hogy a barátod is rájön majd magától hogy az uncsid kétszínû
hát ez undorító! mindkettõt nagy ívben kerüld el.
huhh mintha csak magamat látnám.Én is ugyanígy voltam, de szerencsére az én unokatesóm messzebb lakik, ezért nem tudja mindig lehívni, de amikor itt volt nálunk akk is engem le se szartak elröhögcséltek egymással mintha ott se lettem volna.Elhiheted ugyanolyan szarul esett.De ne ugraszd össze õket abból még nagyobb balhé lesz, hidd el én már kipróbáltam.
ugraszd össze õket ugy h észre se vegyék h temiattad van
A kérdező hozzászólása: Ennyire szemét nem vagyok. Inkább megpróbálok keresni más barátot...talán én sosem voltam a legjobb barátja.
Velem is volt ilyen, hogy "ellopták" a legjobb barátnõimet. 3 eset lehetséges: 1. sosem voltak igazi barátok 2. megváltoztak. Vagy a 3., hogy bennem van a hiba. Bár ez utóbbit azért kisebb esélyûnek tartom, mert azokból a csajokból és az új barátaikból ribanc lett, belõlem meg nem. Bár ettõl még lehet, hogy bennem van a hiba. Szerintem beszéld meg vele. Hozd fel a sok közös emléket. Ha nem hat rá, akkor talán nem is volt olyan igazi barát, csak olyan gyerekszinten vagy hogy is mondjam, jól el volt veled, de nem tartott a "lelki társának" (mármint baráti értelemben).

Hogyan lehetséges, hogy valaki tud a víz tetején lebegni, minden egyéb segítség nélkül?

Egy rokonom tud a víz tetején lebegni. Egyszerûen csak "ráfekszik" a vízre és nem süllyed el. Azt olvastam, hogy 30 000 emberbõl csak 1 képes ilyenre. Náluk a családba a nagymama is ilyen volt. Mi lehet erre a magyarázat?

Legjobb válasz: Erre 30000 emberbõl 30000 képes. Én is képes vagyok rá meg te is. Annó mikor tanítottak úszni, akkor ezt tanították meg nekünk elõször. Próbáld ki, ráfekszel a vízre és nem süllyedsz el.

Erre 30000 emberbõl 30000 képes. Én is képes vagyok rá meg te is. Annó mikor tanítottak úszni, akkor ezt tanították meg nekünk elõször. Próbáld ki, ráfekszel a vízre és nem süllyedsz el.
Erre bárki képes! De a fejedet is tedd bele a vízbe. Kb fülig süllyedsz csak. A szád, orrod kinn marad. Nyugodtan lélegezz. Nem kell semmit sem mozognod, fennmaradsz.
Mozgás nélkül én pl biztos nem vagyok képes erre. A lábam lesüllyed a vízbe. Ha marad levegõ a tüdõmben, akkor kb a szemem vonalánál lebegek függõlegesen a vízben, az pont nem elég a lélegzésre. :) Minimális mozgással viszont már megy a vízrefekvés. Az én tippem az volna, hogy azok az emberek képesek erre, akiknek nagy a zsírszázalék a testükben, fõleg pl a lábukon. Ezek tipikusan a nõk, de férfit is láttam már mozgás nélkül feküdni sima tóban (és dagi is volt).
Ja, a zsíros testnek kisebb a sûrûsége.
Még a hullák is tudnak lebegni a vízen :D
62%, wrong. Csak az épp oszlásnak indult hullák lebegnek. A friss hullák nem. Sõt, sztem ha elkezd oszlani a földön, és utána a vízbe dobod, akkor se biztos hogy lebegne. Legalábbis egy idõ után biztos nem.

Hogyan lehetséges hogy valakinek 23hetesen 2300gr a fia, és ha elhal a méhlepénye akkor 6hét alatt visszafogy 1340gr-ra. Nem azon keresztül táplálkozik a baba?

Legjobb válasz: Hát gondolom részben halt csak el, és ezért sokkal kevesebb tápanyagot kap mint amennyi kéne neki, gondolom ugyanúgy tud fogyni mint idekint ha nem etetik. Egy ismerõsömnek részben levált a lepénye vagy elhalt, és 38 héten 1900 grammos babát szült egyértelmûen emiatt nem tudott hízni rendesen.

Hát gondolom részben halt csak el, és ezért sokkal kevesebb tápanyagot kap mint amennyi kéne neki, gondolom ugyanúgy tud fogyni mint idekint ha nem etetik. Egy ismerõsömnek részben levált a lepénye vagy elhalt, és 38 héten 1900 grammos babát szült egyértelmûen emiatt nem tudott hízni rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod.Akkor kb mennyivel kellene születnie hogy ne fogyjon vissza 2kg alá?
Úgy tudom, két kilónak kell lennie minimum, hogy hazaengedjék, de ebbõl már nem szabad veszítenie, tehát addig úgysem engedik haza a babót, amíg meg nem áll a súlyesése és el nem kezd gyarapodni szülés után.
A kérdező hozzászólása: mekkora az a súlyhatár amely alatt a babát bent tartják még a kórházban?
A kérdező hozzászólása: akkor lehet neked jó nagy babád lesz :D De én hallottam olyat is hogy szülés elött 2órával becsülték 3470gr-ra és 2320gr-al született!Szóval ezt nem tudom hogyan számolják!
Nekem 32 hetesen volt 1856 g! Kicsit sokallom, vagyis meglepõdtem a baba súlyán!
A kérdező hozzászólása: én pedig ezért aggódtam hogy az enyém nagyon pici mert 31hetesen volt a fiam 1470gr. de akkor nem olyan vészes.
Ha a 29. héten volt annyi a súlya, az is sok! 29. héten max 1500 gr lehet. http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-29-het/
A kérdező hozzászólása: 35hetesen megszületett 1340gr al, teljesen jól van csak látszik rajta hogy koraszülött.
És most mi lett a babával?
A kérdező hozzászólása: 29.héten volt 2300gr, elnézést rosszul irtam.tehát akkor ha elhal a méhlepény akkor a baba is meghal.énis igy tudtam csak nekem ezt mondták és gondoltam utána kérdezek.
Nálam konkrétan elsorvadt a lepény. Mûködött még, de már rosszul. A 30. heti UH-n, még jól mûködött (placenta: 0. stádium), a 36.-on már kezdett sorvadni (III. stádium), és a 38. héten a manócskám inkább kibújt magától, mert elérte a lepény a IV. (utolsó) stádiumot, amikor már sem a tápanyagokat, sem az oxigént nem szállította megfelelõen. A lánykám 2150 grammal született meg (a 36. héten már 2500 gramm fölé saccolták), zéró zsírtartalékkal, 48 centisen. :( Viszont azóta már szépen hízik (2 és fél hetes, 2600 gramm), ügyes volt, mert inkább kijött, semmint tovább sorvadjon odabent... A IV. stádiumú lepény is szállít még tápanyagokat, csak sokkal kisebb adagban. Nekünk szerencsénk volt, hogy "csak" a végére romlott el, amikor a picim amúgy már életképes, érett baba volt.
23 hetesen 2300gr ? Az lehetetlen! Akkor mekkora lenne születéskor az a gyerek? 14 kiló? Ez valami elírás lehet!
Hát ezt a súlyt én is sokallom. Ez szinte kizárt. Én most vagyok a 22.hétben és kb. 500grammos a kisfiam.
23 hetes vagyok most, és kb 500-600 gr a baba ilyenkor. Valamit nagyon elértettek akkor. Ekkora súly 30 hetes kor körül szokott lenni, vagy inkább késõbb.
De szerintem az elsõ súlybecslésnek nincs sok köze a valósághoz, mert a 31. hét körül szokott 2000 g körül mozogni, tehát a 29. hét 1340 g még majdnem a normál kategória. Amúgy ha tényleg teljesen elhalt volna a lepény, akkor nem lenne élõ magzat sem, tehát max sorvad. De szerintem így a súlyok akkor sem stimmelnek...
Nem értettél valamit félre? Ha elhal a méhlepény, akkor meghal a baba, mert oxigént sem kap. Nem lehet, hogy csak elkezdett sorvadni? Akkor fogy a baba, s szükséges a szülésindítás, vagy császár. Még lehet várni valameddig (amig az áramlási értékek nem érik el a kritikus szintet), hogy fejlõdjön, de nem bármeddig.
2, 2kg-ról már nem feltétlen fogy sokat, csak érdemes igény szerint szoptatni már a kórházban, akkor a tejed is hamarabb belövell és több táplálékhoz jut a pici, ergo nem is fog fogyni. Nekem egy dekát sem fogyott egyik sem - el is volt hûlve gyerekorvostól védõnõig mindenki, pedig semmi mást nem csináltam, csak az elsõ napokban le se jöttek cicirõl. :-)

Hogy lehetséges, hogy valaki az élet minden területén sikeres, de a lányokat tekintve meg egy vesztes?

Ez volnék én. Sokat tudnék írni, röviden összefoglalva csak annyit, hogy ápolt vagyok, sokat járok társaságba, közvetlen és laza vagyok, sokan ismernek, céltudatos vagyok, amit eltervezek végig is csinálom, ebből fakadóan rengeteg pénzt kerestem (nyaranta Londonban, telente Bécsben dolgozom), úgy, hogy még csak 21 vagyok és szeptemberben kezdem az egyetemet. Persze vannak rossz tulajdonságaim, nem is kevés, makacs vagyok és önfejű, és tisztában vagyok vele, hogy néha nehéz velem (egyébként a valóságban nem szoktam hangoztatni az eredményeimet, akiknek tudniuk kell, úgyis tudják, ők viszont nem gondolnak nagyképűnek emiatt). Csak azért írtam, mert kilőve, hogy nem járok el sehova, hogy csak bolyongok az életben, hogy unalmas vagyok és hogy nincs pénzem. Szóval azok az okok, amelyek el szoktak hangozni itt az oldalon. Ha privátban megírjátok az e-mail címeteket, képeket is küldök magamról, mert habár nem vagyok szépfiú (nem is célom), azért szerintem azt a bizonyos szintet megütöm. Na de itt jön a lényeg, hiszen egy dolog maradt. Hogy vajon próbálkozom-e? Igen, nem is keveset, és a legdurvább, hogy sokszor még randira sem szeretnének eljönni. Egyébként nem szeretek magamról beszélni, a lányok a fentieket nem is nagyon tudják rólam. Csak azért írtam, hogy legyen valami képetek rólam. Én nem hiszek a karmában, de ha létezik, akkor ez az. Ma szintén kaptam egy elutasítást. Nem zuhanok magamba és nem utálom a nőket emiatt, de minden ilyen eset után máshogy tekintek rájuk. De ez megmagyarázhatatlan.

Legjobb válasz: 1.) Priviben linkelj képet nekem 2.) Mennyire hamar rohanod le a csajokat a randi dologgal? rögtön elsõ beszélgetésnél vagy azért kicsit puhítod õket? 22/L

1.) Priviben linkelj képet nekem 2.) Mennyire hamar rohanod le a csajokat a randi dologgal? rögtön elsõ beszélgetésnél vagy azért kicsit puhítod õket? 22/L
Te tudod mennyire.. ..de makacs, önfejû, az akár jelentheti kifelé az egoistát is. Ennyi elég lehet.
Én is tökéletesen ebben a cipõben járok. Nekem is elég sikeres életem van, néha viszont elcserélnék mindent egy párkapcsolatra. Sokan irigykednek rám viszont nekik van olyasmijük ami nekem lehet, hogy soha nem lesz...barátnõjük. Amúgy én sem vagyok bányarém. Nálamnál csúnyábbak is találtak párt maguknak.
Hallod ha 20 lennék tuti írnék neked privátot, de sajnos én már öreglány vagyok :D

Lehetséges, hogy valaki több, mint 5 kg-ot fogyott napi 6-7-800 kcal-val? Nem állt le a fogyás pár kg után?

Nem állt be a fogyás, amiért kevesebbet eszel az alapanyagcserédnél?

Legjobb válasz: napi700on éltem 5hónapig,le is ment 30kiló.de azért 16 kiló több mit 1 hónap alatt..az kemény.nekem csak a hasam undorító.ez fõleg akkor lehetséges amugy,ha nagy kezdõsúllyal indul az ember.a férfiak meg gyorsabban is fogynak.am. ha azt a 700kcalt még le is mozogta,akkor fõleg lehetséges szerintem.aztán javitsatok ki ha hülyeséget mondtam

napi700on éltem 5hónapig, le is ment 30kiló.de azért 16 kiló több mit 1 hónap alatt..az kemény.nekem csak a hasam undorító.ez fõleg akkor lehetséges amugy, ha nagy kezdõsúllyal indul az ember.a férfiak meg gyorsabban is fogynak.am. ha azt a 700kcalt még le is mozogta, akkor fõleg lehetséges szerintem.aztán javitsatok ki ha hülyeséget mondtam
ja!lemaradt:nekem ment 1hónapig a fogyás, aztán2hétre leállt.de nem adtam fel.aztán3kiló lement egyik napról a másikra..és nem viz volt, mert azóta se jött vissza.s ez igy ment 2hétrõl2hétre...szóval néha megáll, de ha az ember kitartó akkor tovább csökken a súly.elõzõ voltam
Én egy orvosi diétát csináltam, 3 hétig 600 kcal és kétnaponta vízhajtó. Orvosi felügyelettel. Három hét alatt 12 kg ment le, majd utána még néhány kiló. Két évig tudtam tartani gond nélkül, aztán elkezdtem visszaszedni, sajnos. :S
ügyelt a rossznyavaja:) de amúgy én nem szeretem a pékárut.soha nem is ettem.de tésztát azt ettem, meg rizst meg krumplit.csak ugye nagyon keveset.kis mennyiségben tényleg szinte bármit ehet az ember.édesség napom is van szombatonként, ilyenkor ehetek 1-2szelet sütit, 1-2 szelet csokit stb, hogy ne törjenek rám falási rohamok:) de a diétám nem követ semmit, tök magamtól találtam ki, józan paraszti ésszel:) amúgy mostanság már olyan 1200-1400kcal on élek, és hawaii van:Dte is diétázol?
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszönöm a választ : ) Az lenne a kérdésem, hogy te ügyeltél arra is, hogy csak zöldség-gyümölcs-hús-tejtermék 4-est edd, vagy ettél pékárut, ilyesmit is? Mert a srác akirõl beszéltem, szigorúan nem evett semmi édességet/sütit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, elfelejtettem gratulálni a fogyáshoz! : )
én így több mint húsz kilót fogytam:) és még mindig mûködik ha felszalad 1-2 + :)
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõ alatt? És most mennyi vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!