Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne megoldani, (845 db)

Hogyan lehetne megoldani kideriteni visszahivni egy magánszámot?

Egy magánszámról hivott jelentkezett a hirdetésemre ez a hirdetés régi a többit le tudtam szedni de valamit nem. Meggondolatlanul mondtam vállalom a feladatot viszont nem találkoztunk.Magánszámról hívott szerettem volna vissza hivni hogy meggondoltam magam és nem aktuális ezt hogyan lehet kapcsolatba lépni vele es megtudni milyen számon hívott. a hirdetések amiket nem tudtam leszedni később aznap este odairtam hogy nem aktuálisak és irtam az oldal üzemeltetőinek is hogy szüntessék meg!

Legjobb válasz: "Hogyan lehetne megoldani kideriteni visszahivni egy magánszámot?" Sehogy.

"Hogyan lehetne megoldani kideriteni visszahivni egy magánszámot?" Sehogy.
példul, részletezett híváslistát (bejövõ és kimenõ hívások) igényelsz, kérsz (természetesen nem ingyen van) a tel. szolgáltatódtól
A kérdező hozzászólása: Azt mondtak hogy õ a hivò a saját telefonján titkosìtotta a számot ami azt jelenti hogy nem láttnak bele
A kérdező hozzászólása: azèrt megpròbálom
A kérdező hozzászólása: a bejövö hivasokat nem rögziti
"kideriteni visszahivni egy magánszámot?" Nem tudod, slussz. A kikért híváslista meg csak az általad indított hívásokat tartalmazza.

Win98-at szeretnék feltenni a gépemre, de gondolom nem sata-s a dolog, valaki segítsen hogyan lehetne megoldani, Hogy lehetne megoldani?

Gondolom nem támogatja a sata controllert (windows 2000 xD) és szeretném usb r?l bootoltatni, valaki segítene sürg?sen!

Legjobb válasz: minek teszel win 98at ? :OOOO az olyan szar h csak..

minek teszel win 98at ? :OOOO az olyan szar h csak..
Nem lehet se USB-rõl, se külsõ merevlemezrõl telepíteni, a SATA vezérlõt pedig soha nem fogja megismerni. Maximum virtuális gépre telepítheted, vagy egy jó régi gépre, ATA-s merevlemezre.

Hogyan lehetne megoldani, hogy Magyarország gazdaságát a legnagyobb részben a Mezőgazdaság tegye ki, kisebb részben az Ipar és a Szolgáltatói Szektor szinte ne is létezzen?

Tekintve, hogy a mezőgazdaság számára a legalkalmasabbak az ország adottságai, az iparra szükség van a mezőgazdasági szerszámok és a hadsereg fegyvereinek előállítására, a szolgáltatói szektor pedig csak a bürokráciának és az álmunkahelyeknek enged teret. Én úgy képzeltem el, hogy az ország nagyrésze kisparaszti gazdálkodásból fog megélni, a termény egy részét adóként beszolgáltatják az államnak. Az iparban a szerszámgyártás, a munkagépgyártás, a fegyvergyártás, a harcigépgyártás, és az ezekhez szükséges bányászat és fémmegmunkálás dominálna. A szolgáltatói szektor nagyrészét az ország vezérei és az adószedők tennék ki. Akinek nem jutna a földosztás után föld, vagy nem tudna fenntartani egyet, az kollektív farmokon dolgozna. Külpolitikában Magyarország lenne "Kelet-Európa kenyérkosara" és elsősorban abból állna nemzetközi gazdaságunk, hogy terményeket cserélnénk olyan dolgokra, amiket mi nem gyártunk. Ehhez az országos átszervezéshez természetesen a nagyobb városokat, mint Budapest ki kell telepíteni. Mit szóltok az ötlethez?

Legjobb válasz: Ez nem jó ötlet. Sokat lehetne írni, de long story short: Nem mûködne, nem lehet mindenkit rávenni arra, hogy földet mûveljen, értelme sem sok lenne, mert a szolgáltatószektor nagyon is fontos, gondolj bele ha nem lenne egy kávézó/hotel/strand és hasonlók sem akkor mit csinálnának az emberek, dámáznának? A másik rossz része az, hogy Magyarországnak tulajdonképpen semmi szüksége ennél nagyobb hadseregre, nem fenyeget semmi, innen pedig semmilyen offenzíva nem lenne logikus, a NATO,ENSZ úgy lenyomna minket, mint a bélyeget. Ha egész Magyarországot ilyen középkori módon mindenki termeli a kis földjét módon látod, akkor azt kell mondjam, álomvilágban élsz, hiszen 10millió ember nem mehet el kapálni. Normális gazdaság kellene, felesleges elmenni a végletek felé, persze lehetne reklámozni a falusi életet is, de fontosabb lenne pl. átgondolni a költségvetést, és elejét venni a korrupciónak.

"Hogyan lehetne megoldani, hogy Magyarország gazdaságát a legnagyobb részben a Mezõgazdaság tegye ki, kisebb részben az Ipar és a Szolgáltatói Szektor szinte ne is létezzen?" Hát végülis az általad leírt technika a kérdést megoldaná, de az országot is hazavágná mind gazdaságilag, mind politikailag, meg még ezer-féle módon. Szerintem ha ennyire a mezõgazdaság pártján vagy menj ki a hozzád legközelebb levõ szántóföldre és nézd meg mivel dolgoznak, hogy az ott található munkaeszközöket vajon elõ tudnád-e állítani 3 millió ember részére. Vagy inkább kapával és ásóval akarod megmûvelni a földet? Rusztikusnak rusztikus, nem mondom, csak nem túl hatásos.
Ez nem jó ötlet. Sokat lehetne írni, de long story short: Nem mûködne, nem lehet mindenkit rávenni arra, hogy földet mûveljen, értelme sem sok lenne, mert a szolgáltatószektor nagyon is fontos, gondolj bele ha nem lenne egy kávézó/hotel/strand és hasonlók sem akkor mit csinálnának az emberek, dámáznának? A másik rossz része az, hogy Magyarországnak tulajdonképpen semmi szüksége ennél nagyobb hadseregre, nem fenyeget semmi, innen pedig semmilyen offenzíva nem lenne logikus, a NATO, ENSZ úgy lenyomna minket, mint a bélyeget. Ha egész Magyarországot ilyen középkori módon mindenki termeli a kis földjét módon látod, akkor azt kell mondjam, álomvilágban élsz, hiszen 10millió ember nem mehet el kapálni. Normális gazdaság kellene, felesleges elmenni a végletek felé, persze lehetne reklámozni a falusi életet is, de fontosabb lenne pl. átgondolni a költségvetést, és elejét venni a korrupciónak.
Ma a legnagyobb profitot Magyarországon a szolgáltató szektor terlmeli, csakúgy mint a fejlett nyugati államokban. Bizony, bizony ott a bevétel 70-80%-a szolgáltatásból van. Bankszektor, tévé, internet, kereskedelem stb. A felkapaszkodó államokra jellemzõ, hogy az iparnak van nagyobb részesedése, ugyanis ott olcsóbb a munkaerõ, így a fejlettebb államok oda telepítik ki a gyárakat. A mezõgazdaság pedig az abszolút fejletlen országokban dominál.
Te jó ég, ez mekkora hülyeség már? Komolyan mondom, gondolkoztam valami normális válaszon, de egyszerûen annyira nonszensz ez a kérdés, hogy rájöttem, semmi értelme. Budapestet kitelepíteni? Hát beszarok.
Az a baj hogy az ország 80%-át (a sík és lakatlan területeket) az emberek szántõföldnek és mezõgazdasági területnek nézik. Egy fenéket azok. Pont ez a baj hogy mindent fel akarnak szántani az emberek meg mindent beültetni a szemetükkel, mert azt hiszik hogy abból majd meg lehet élni. Magyarországnak elsõsorban a vadvizek védelmére és erdõgazdálkodásra lenne szüksége. A mezõgazdaság legfeljebb ezek után jöhet. Ha az ország területének egészét is beültetnétek kulturnövényekkel meg állatot tenyésztenétek mindenütt, akkor is a jelenlegi GDP legfeljebb 10-12%-át tenné ki. "a szolgáltatói szektor pedig csak a bürokráciának és az álmunkahelyeknek enged teret" Ahhoz képest elég nagy az igény a szolgáltatói szektor mûkdösére, hiszen most mi is egy szolgáltatói szektor által létrehozott hálózat oldalán beszélgetünk. A bürokráciát meg az állam adja. Álmunkahelyek pedig azok ahol nem fontos dolgozni, de révén a szolgáltatói szektor 95%-ban magánbefektetõkbõl áll akiknek fontos hogy munkavállalóik ne henyéljék el az egész napjukat elég valószínûtlen hogy ez az állítás igaz lenne. "Az iparban a szerszámgyártás, a munkagépgyártás, a fegyvergyártás, a harcigépgyártás, és az ezekhez szükséges bányászat és fémmegmunkálás dominálna." A vas és acél országa leszünk, igaz-e Gerõ elvtárs? "A szolgáltatói szektor nagyrészét az ország vezérei és az adószedõk tennék ki." "a termény egy részét adóként beszolgáltatják az államnak." ÁVH-s padlássöprések? Tök jó. "Külpolitikában Magyarország lenne "Kelet-Európa kenyérkosara" Szerintem meg inkább "Kelet-Európa" középkori gazdasága lenne. Jegyezd meg jól: a modern mezõgazdaságnak már nem kapára és dolgos kezekre, hanem szakértelemre és modern munkaeszközökre van szüksége.
Az én imádom az ilyen GYK-s "országtervezõket". Mondjuk az átlagéletkorukra kiváncsi lennék.
"Mit szóltok az ötlethez?" Ekkora ökörséget is régen hallottam már.
Vissza kellene állítani a termelõ szövetkezeteket önkéntes alapon.
Borzasztó egyszerûen. Ki kell hajtani a multikat és kilépni az Eu-ból.
Elõzõ, tõlünk kicsit nyugatabbra így mûködik! Az hogy a magyar képtelen összefogni még a saját érdekében sem hááát......
Szerintem a kérdezõ azt hiszi, hogy a szolgáltató szektor csak a kávézókból meg az éttermekbõl áll. Azt meg õ úgyse engedheti meg magának, szóval feleslegesek.
Egyszerûen meg lehetne oldani: szétverjük az ipart, megszüntetjük a szolgáltatói szektort (tehát nem lesz víz, villany sem, és mehetsz a potyogtatós budiba a kert végébe). Következésképpen a mezõgazdaság közel 100%-át fogja adni a GDP-nek, csak az a GDP a mai huszada lesz körülbelül. Ja és egy csomó ember éhe fog dögleni mert nincs szükség mindenkire ahhoz hogy az országnak elegendõ élelmiszert állítsunk elõ. Ja, és a kaját is szekérrel viheted a piacra mert vasút és busz se lesz. Autót se tudod majd sehol tankolni mert nem lesz benzinkút, az is szolgáltatás. Meg a gyerekedet is taníthatod írni olvasni, mert tanár sem lesz. Ja meg törvény sem lesz mert nem kellenek aktatologató bürokraták, megszûnik az igazságszolgáltatás, lesz majd teljhatalmú kiskirály meg fõszolgabíró, aki azt csinál amit akar, és senki sem ellenõrzi. Ja és postagalambokat is szerezz be.
Oh, kérdezõ, tehát ne legyen szolgáltató szektor? Szóval, ne legyen: -internet -telefonszolgáltatás -taxi, tömegközlekedés -ne legyen egy kocsma, kávézó, vagy étterem az egész országban -ne legyen orvosi ellátás (álmunkahely, mi?) -ne legyen jogi képviselet -ne legyen autóeladás, sõt autó szerviz se -ne legyen biztosítói tevékenység se - sok sikert, ha elveri a jég a termést és nincs fagykáralapod -ne legyen bank se - sok sikert a mezõgazdasági beruházásokhoz -ne legyen még egy k.rva fodrász se az országban - az is szolgáltat. Hát ez egy nagyon jó ötlet. Szólj, ha hatalomra jutsz, és vissza se megyek Magyarországra.
Nem a középkorban élünk... A mezg.ot fejleszteni kellene (öntözõrendszerek, gépek). Vasútra, tömegközlekedésre, feldolgozóiparra kell hangsúlyt fektetni, a bányászat /még ha újra is lehetne nyitni néhány bányát/ nem lesz itt soha többet nagy horderejû.
Na ez jó volt. Jót röhögtem. Kis ipar és szinte ne legyen szolgáltató szektor? Pl Akinek diplomája van 95%-ban ebben a két osztályban helyezkedik el. Ugyanígy a szellemi munka. Az a szolgáltató ipar. Tehát az egész ország álljon fizikai munkásokból? És ha valaki nem akarja? Hol tanulnak az emberek? Nem lesz se fodrász, orvos, se bolt? De meg lehetne jegyezni még az informatikát. AZ egy eléggé nagy pénzforrás. Csak sajnos nem itthon. A világ leggazdagabjai között szép számmal találsz. Még az elején is.
Atya ég, ekkora oltári baromságot kérdezni/leírni:D
Úgy, hogy visszamegyünk néhány évszázadot az idõben... Egyébként most is vannak ilyen országok. De náluk nem azért képvisel akkora arányt, mert olyan hú de sokat termelnek, hanem mert az egész gazdaságuk élelmiszer termelésbõl áll, fejletlen módszerekkel, és önellátásra alig elég. A mg. részesedése a gdp-bõl és az ország fejlettsége fordítottan arányos
Az afrikai országokban van a kérdezõ által vázolt gazdasági szerkezet. Egyszerûen röhej, amikor a jobbikos elme gondolkozni kezd... Mellesleg az olyan országokban is, mint Franciaország és Hollandia, amelyek tényleg az európai mezõgazdaság non plus ultrái, a mezõgazdaság 2-3%-ot tesz ki a gazdaságból. De említhettem volna az USA-t is. Egyszerûen a kérdezõ által felvázolt gazdaságszerkezet egyenes út lenne a középkorba, a nélkülözésbe és szegénységbe.
Vicces fiú :D
Tökéletesen felvázoltad Etiópia 1970-es gazdasági modeljét.

Hogyan lehetne megoldani a hazai cigányság integrációját?

Szerintetek ez fog valaha sikerülni?:D

Legjobb válasz: elsõ válaszoló barátom, te aztán le leszel pontozva. A válasz egyébként az, hogy egyre nehezebb lesz megoldani, és el fogunk jutni ahhoz, hogy csak fegyverrel lehet majd. Van egy nagyon jó cigány barátom érdekes õ belátja, hogy sajnos a cigányok 95 %-a szégyent hoz rá. Õt aztán végképp nem lehet fasizstázni meg nácizni. önkormányzati lakásban lakom, és a szomszédok nagy része roma, amikor ide költöztem jó hogy ha egy volt az egész háztömbben. Ingyen kapják a támogatásként a lakásokat, és ahelyett, hogy tiszeteletben tartanák egész éjjel ordibálások, visítások mennek! Heti egyszer-kétszer a liftbe ürítenek! Egy hónap alatt négy házba mentek be öregasszonyokhoz nyugdíjasokhoz. És mi legyünk türelmesek, még ennél is jobban?

elsõ válaszoló barátom, te aztán le leszel pontozva. A válasz egyébként az, hogy egyre nehezebb lesz megoldani, és el fogunk jutni ahhoz, hogy csak fegyverrel lehet majd. Van egy nagyon jó cigány barátom érdekes õ belátja, hogy sajnos a cigányok 95 %-a szégyent hoz rá. Õt aztán végképp nem lehet fasizstázni meg nácizni. önkormányzati lakásban lakom, és a szomszédok nagy része roma, amikor ide költöztem jó hogy ha egy volt az egész háztömbben. Ingyen kapják a támogatásként a lakásokat, és ahelyett, hogy tiszeteletben tartanák egész éjjel ordibálások, visítások mennek! Heti egyszer-kétszer a liftbe ürítenek! Egy hónap alatt négy házba mentek be öregasszonyokhoz nyugdíjasokhoz. És mi legyünk türelmesek, még ennél is jobban?
Sehogy! Integrálni csak azt lehet, aki akarja. Inkább deriváljuk õket :) Komolyra fordítva a szót, amíg a cigánytelepen csak azért meglincselnek, mert fehér vagy, és a munka szót kibetûzni sem tudják, addig tökmindegy mennyit költenek az adónkból integrációra, nem fog menni. Eddig sem ment.
Sztem elég türelmesek voltunk, vagyunk, de mindennek van határa. Fel kéne fogni végre, hogy KÉPTELENSÉG integrálni õket. Külföldön is rájöttek már erre. (A deriválás qrva jó volt:D)
nem lehetséges mert ehhez nekik is kellene tenni valamit sok sok milliárdok mennek el a semmibe és nem történik semmi, a túlnyomó többségüknél mindennapos elfogadott dolog a lopás, erõszak és a börtönnek pedig semmi visszatartó ereje nincs, röhögve leülik Reménytelen az egész.
Szerintem nem fog sikerülni. Elõzõnek: meg kellene tanulnunk elfogadni õket? És ezt mégis hogy a fenébe képzeled?
"Elõzõnek: meg kellene tanulnunk elfogadni õket? És ezt mégis hogy a fenébe képzeled?" Úgy képzeli hogy õ szívesen össze költözne velük :) http://image.hotdog.hu/_data/members1/469/964469/images/Putr..
"A Kádár-rendszerben még az asszonyok is mind dolgoztak, nagyon kevés volt közöttük a bûnözõ. " Te éltél a Kádár rendszerben? Mertha igen, akkor kómában voltál. Akkor is velük voltak tele a börtönök. A rendõrségen volt egy külön csoport, amelyik kifejezetten a cigánybûnözéssel foglalkozott.
Az elmúlt 20 év a felelõs érte, hogy a cigányok idáig jutottak. A magyargyûlöletet pedig a Kurucz-infó, és a társai motíválják. Mivel a magyarok gyûlölik a cigányokat, természetes, hogy õk is gyûlölettel viszonozzák. A Kádár-rendszerben még az asszonyok is mind dolgoztak, nagyon kevés volt közöttük a bûnözõ. Igaz, akkor nem voltak még Jogvédõ szervezetek, akik a bûnözõket védik. A rendszerváltás után elveszették (õk is) a munkalehetõséget. Értelmes programok helyett egyszerûbbnek találja a hatalom a segélyezést. Egy generáció nõtt fel úgy, hogy nem látott maga elõtt követendõ példát. Az pedig csak ront a helyzeten, hogy a Jogvédõk mindenkit védenek, csak éppen azokat nem, akiket kellene. Ezt már nagyon nehéz helyrehozni.
Toleranciával és türelemmel. Meg kellene tanulnunk elfogadni õket. Viszont nem mindenáron kellene integrálni õket, sok mindent szerintem rájuk kéne hagyni. De ez úgysem fog sikerülni, ahhoz sokkal jobb magyar társadalom kellene...
"Az ablakon közlekednek, lerúgják a vakolatot, kitörik az ablakot, felgyújtják a kukát, tele szemetelik a házat, szarral kenik ki a falat stb." és ezt minden egyes cigány ember így csinálja? nem gondolod, hogy akkor már nem is lennének házak?
Én nem azért mondom, lehet itt elméleteket meg ilyeneket gyártani, meg hogy kinek a hibája szegénykék pedig dolgoznának, ha lenne hol stb. De most komolyan emberek, ad nekik az önkormányzat házat, pénzt. Az ablakon közlekednek, lerúgják a vakolatot, kitörik az ablakot, felgyújtják a kukát, tele szemetelik a házat, szarral kenik ki a falat stb. Tehát adtak nekik egy házat és lakni se tud rendesen. Mégis mi a fszt gondol aki szerint a mi hibánk, meg szegények milyen rendesek amúgy? 500 év alatt az ajtót meg a csapot nem tanulták meg használni, akkor nem kéne azt mondani, hogy hagyjuk a fszba az integrálást, hozzuk a botot, mert az ilyeneket mással nem lehet kordában tartani? Azóta van ilyen nyíltan ekkora baj velük mióta kedveskedve integrálni akarjuk õket!
"MIÉRT VAN AZ, H HA EGY CIGÁNY CSAPAT MEGVER EGY LÁNYT, MERT HUNGARISTA FELSÕBEN VOLT, AKKOR OTT SZÓ NINCS FAJISÁGOKRÓL...DE HA EGY MAGYAR EMBER KEZET EMEL EGYRE ÖNVÉDELEMBÕL, AKKOR AZ EU MÁR ELÍTÉL MINKET, H MILYEN RASSZISTÁK EZEK HÜLYE MAGYAROK!?" Ha üvöltesz, attól még nem lesz jobb... Egyébként az EU nem igazán kedveli a szélsõjobbot, talán ezért.
Majd ha már tudom, hogyan, akkor újra írok...
Nem olvastam a korábbi kommenteket, szóval lehet hogy volt már ilyen, de én mindenképpen a halálbüntetés visszaállítását javasolnám úgy, hogy akár többszöri lopás vagy garázdaság, kábellopás stb. esetén is halálítélhetõ legyen valaki. Persze ezt nem csak a cigányokra alkalmaznám, hanem mindenkire, de szerintem ettõl jelentõsen csökkenne az elkövetett bûnesetek száma, így nagyobb esély lenne a cigányság integrációjának megvalósítására. De mivel ezeket sajnos nem (legalábbis nem az elkövetkezendõ évtizedekben) fogják bevezetni, így a kérdésedre válaszolva a cigányság integrációja nem fog sikerülni.
MIÉRT VAN AZ, H HA EGY CIGÁNY CSAPAT MEGVER EGY LÁNYT, MERT HUNGARISTA FELSÕBEN VOLT, AKKOR OTT SZÓ NINCS FAJISÁGOKRÓL...DE HA EGY MAGYAR EMBER KEZET EMEL EGYRE ÖNVÉDELEMBÕL, AKKOR AZ EU MÁR ELÍTÉL MINKET, H MILYEN RASSZISTÁK EZEK HÜLYE MAGYAROK!? vagy mondjuk személyes tapasztalataim: megyek utcán és belém kötnek, h szét vernek, haveromat megrugdossák egy szórakozó helyen mert csak véletlenül hozzájuk ért...ha direkt nekem jön egy nálam 2 fejjel kisebb, és ott van mögötte a többi és várják, h nekem rontsanak( am Franciaországban, Párizs környékérõl kiküldték õket, és az a vicces, h a francia elnök sárközi is cigány)....hát biztos nem a tolerancia a megoldás......ideje tenni valamit, nem gondoljátok?
Tûzzel-vassal!
Csak erõszakkal.
A kérdező hozzászólása: 19:04 Szerintem se találtad el... :)
ma 19:04 Nem találtad el.
A cigányokra is kellene szülni egy Adolf Hitlert. Pont.
Nem olvastam az eddigi válaszokat, viszont feltételezem, hogy a jelenlegi 45 hozzászólás 75%-a mocskolódás és nem válasz a kérdésre. Eltaláltam?
A kérdező hozzászólása: :DDD
Talán azért, mert tele van a tökünk az életmódotokkal!
cigány vagyok és miért kell minket bántani?
Nem bazki csak amelyiket támogatják meg adnak neki. Láttál te már putrit ember? Mert elárulom neked, hogy mégcsak szabolcsba se kell menni, gyere ki Pest külsõ kerületeibe aztán nézd meg mit csinálnak azzal, amit az önkormányzattól kapnak. Nem egy meg nem kettõ házról van itt szó!
20/59-esnek! Valószínû, hogy marxizmus-leninizmuson nõttél fel és úgy magadba szívtad, hogy sajnos nem tudsz szabadulni álmodozó gondolataid iradatlan mennyiségétõl. A cigány olyan amilyen, sokan nagyon okosan leírták. Nem lehet rajtuk változtatni, génjeikbe kódolva van az eredeti természet, és így is akarnak maradni. Miért szüntette meg a Rákosi és Kádár rendszer az évezredek óta bevált vajda státuszt? A vajda volt az egyetlen akire hallgattak, akinek a szava parancs volt és aki féken tarthatta õket! Inkább ezt kellene vissza állítani, mint a sok hülye beilleszkedési lehetõségrõl irogatni. A vajda majd megmondja, hogy mit csináljanak és ha tõle kapnak a pofájukra valami disznóságért azt el is fogadják.Nem pedig leállnak gyilkolászni. Sok cigány ismerõsöm van és higyjétek el. hogy már az értelmesebbek között fel is merült ez a gondolat. Muszáj nekünk beleszólni a szokásaikba?
A cigányt képtelenég integrálrni, mert õ maga sem akarja. Egy nomád, vándor népség amely képtelen bárhol beilleszkedni. Ha lakást vagy házat kap, azt vagy felfüti vagy eladja fémnek, hulladéknak. A munkát kategorikusan megtagadják, mindent elkövetnek elõsködni a társadalmon. Eletmódjuk rendkivül zavaró a környezetükre nézve. Zajosak, ricsajoznak, ordibálnak. Az alkoholos befolyásoltság szinte állandó. Gyakori a vérfertõzés, az egymás közötti szaporodás. Nagyon jellemzõ rájuk a hazudozás, a tények elferditése. Sokszor összeverekszenek, egymást is gyilkolják. Szögi Lajos borzalmas meglincselése, amely még a legvadabb nácikat is megszégyenitette volna, nem egy egyedülálló eset. Sajnos. Nincs nap, hét, hogy ki ne végeznenek egy idõs asszony vagy férfit. Megoldás? Sajnos még az sem megoldás, hogy "kimennek" Canadába. Mert a vége az lesz, hogy visszatoloncolják mind. Hiába ment ki Mohácsi tovább hergelni õket, a helyzet csak rosszabb lesz. Máris megkezdték a "fémgyüjtést". Elkaptak egy 7 tagu bandát feltörni egy canadai raktárat rézkábelért. Tehát, nincs fény az alagut végén. Kiraly Samu Greenwich Village, New Yok City, NY
A válasz egyszerû: sehogy.
Internációval.
Sehogy.
A népvándorlás nem a régi idõk maradványa, bizony nem. Ma is folyik, bezony.
Húha, megmondtad a frankót. ENNYI!
Nincsenek "barna magyarok", csak fehér magyarok. Ennyi. India tárt karokkal vár.
Pontosan, ahogy látom semmi ellenvetésed.
Utolsó Aztán egy nagy cigányország lennénk, hisz ezt akarjátok aki cigány annak bármit lehet.
A Dunába kéne lõni õket.
Ki kell jelölni egy területet számukra és létrehozni egy független cigány államot. Európa cigányai odatelepülnének, kezdetben kapnának nemzetközi segélyt, szakembereket stb., hogy elkezdjék, aztán mutassák meg, mire képesek, ha egy országot kell vezetniük. Ott már nem hivatkozhatnak a gonosz gádzsók rássizmusára és elnyomására.
"Ha ezt megtennék, olyat látnátok, amit csak a 40 évnél idõsebbek láttak eddig. Önként, tömegesen és nagyon keményen dolgozó cigányokat." Nem vagyok idõsebb, pont negyven vagyok, de még sohasem láttam ilyet és a tõlem idõsebbek is mind ennek épp az ellenkezõjét állítják. A cigányok már a Kádár rendszerben sem akartak dolgozni, legfeljebb bejártak mert kötelezõ volt, mindig elsunnyogtak a munka elõl és elloptak mindent.
Az integrációját sehogy. Neked ha azt mondanák holnaptól kínainak kell lenne, és úgy kell élned mint egy kínai elfogadnád? Na hát épp így nem fogják õk sem, ha magyarnak kell lenniük.
Nem valószínû, hogy sikerül, más országokban ugyanez a probléma. Kordában tartani lehet, bár, az utóbbi 20 év állami vezetéseinek liberális ténykedése sokat rontott a helyzeten, úgymond "nagy szarvakat" adott nekik. Jogaik vannak csak, kötelességeik már nem. Nem lehet rájuk semmi rosszat mondani, mert jön az "ombudsmanó" ejnye-bejnyézni, rasszistázni. Egy saját ország lenne számukra a legjobb, ott aztán élhetnének a saját szokásaik, hagyományaik szerint. Persze, ez csak utópia.
Dr.KALASNYIKOV és prof. DRAGUNOV megoldhatja.
Missile launcherrel
Golyóval, tûzzel, kötéllel, gránáttal.
09:20 "Ha annyira tanulni szeretnének, akkor nyugton kéne végigülni az órákat, tanulni kellene, és nem a tanárt provokálni, vagy a szülõkkel hülyére veretni." Az az alapprobléma hogy alacsonyabb az IQ juk kb 20 ponttal mint a fehéreknek. Ezen kívül egy teljesen más kultúra ami az Európaitól eltérõ más az értékrendszerük ezért nehéz õket integrálni. "Nem csak a cigányok élnek kisebbségben nálunk, mégis csak velük van probléma." Pont ez az. Mert a többi kisebbség egy európaihoz sokkal közelebb álló kultúra õk ezért nem lógnak ki a sorból.
ma 11:16 A svábokkal magyarokkal általában az Európai fehér népekkel nincs baj. A baj az, hogy olyan embereket akarunk integrálni, akik teljesen más kultúrával, értékszemlélettel rendelkeznek. Ez ezért nem mûködik. Ha mi kimennénk indiába mi sem tudnánk elfogadtatni magunkat az ottani õslakosokkal.
A második bekezdésnél ezt akartam idézni: ". A komoly baj, hogy azóta nem kaptak érdemi támogatást: " Innen jö az hogy a "francokat nem."
"1:El kell fogadnunk, hogy az integráció elemi érdek. " Azt kéne elfogadni hogy NEM MÛKÖDIK. Akármennyire is szeretnénk hinni hogy ugyanolyan emberek mint mi NEM AZOK. "1:El kell fogadnunk, hogy az integráció elemi érdek. " Francokat. Több pénzt öltek beléjük, Európa szerte mint bármely más népbe. Mégsem sikerült integrálni õket. Ha mi kaptunk volna annyit a feleségemmel mint egy roma házaspár akkor most gazdagok lennénk. Mert mi nem vertük el a pénzt hülységekre sosem hanem tudtunk spórolni. A ciggerek meg akkor is csak dajdajoztak verték a pénzt amiért nem õk dolgoztak meg. Szép házakat kaptak Kádártól azt pár év alatt leamortizálták hogy fillérekért sem lehetett eladni. Akkor újat kértek. Ebbe ment tönkre a kommunizmus is. Ha miránk magyarokra költötték volna azt a sok lóvét gazdag emberek lehetnénk mind. "Láthattuk: a rendszerváltás után elsõnek õket rúgták ki, mert a gép jobb és pontosabb munkát végzett. " Hát mert ez így is van a gép nem lop nem sztrájkl nem bûzlik. Csak termeli a hasznot. A képzetlen ostoba emberekre ebben a gépesített modern társadalomban semmi szükség. Ezért az alacsony intelligánciájú tanulásra képtelen romáknak nincs jövõje.
"életükkel leszámolt emberek" Ja. Más életével számolnak le... Én is szegénységben nõttem fel, csonka családban, gyerektartás nuku, semmi állami támogatás (csp se - ami állítólag alanyi jogú, olyan indoklással, hogy a jogalkotó dönti el, kinek ad - megvan a papír is róla) mégse lettem bûnözõ!
1:El kell fogadnunk, hogy az integráció elemi érdek. 2: Azt is fel kell fogni, hogy nem beszélhetünk kollektive az összes romáról, mert sztereotip közhely, hogy nem dolgoznak, ésatöbbi. 3: Definiálni kell, mit nevezünk integrációnak, sõt, hogy ez a helyes kifejezés. Szerintem egyszerûbb egy kisebbséget erõteljesebben ért szociális probléma megoldásáról beszélni. A romák Mária Terézia óta vannak bajban: nagyeszû gyerekgyárosunk ugyanis kitalálta, hogy márpedig, ez a vándorló életmódot folytató közösség le fog telepedni, egyik napról a másikra. Mert õ így akarja, és kész. A komoly baj, hogy azóta nem kaptak érdemi támogatást: bármilyen nehéz is kimondani, Rákosi és Kádár tették értük a legtöbbet - azonban ez is kevés volt. Az, hogy képzetlen munkásként, a legkeményebb, ugyanakkor gyakran a saját hasznát meg sem hozó munkákra alkalmazták õket, nem volt elégséges. Láthattuk: a rendszerváltás után elsõnek õket rúgták ki, mert a gép jobb és pontosabb munkát végzett. Ennél komplexebb program kell. Úgy vélem, több lépcsõben kell intézkedéseket elindítani. 0: A legnehezebb, sajnos, joggal vitatható pont: elõször is, meg kell küzdeni azzal a kettõsséggel, hogy van e roma identitása az illetõnek, vagy sem. Úgy vélem, egyszerûbb, ha elszakadunk az etnikai meghatározástól, helyette azt mondjuk: átfogó program kell a nagyjából rendszerváltás óta munkanélküli rétegek felzárkóztatására. Ebbe alighanem tekintélyes számú roma is bekerülne. 1: Felmérni a veszteségeket, azaz, hogy kb hány olyan ember lehet, aki még pszichésen és fizikailag képes munkát vállalni. Különös tekintettel kell figyelembe venni a gyerekeket. Ne feledjük, nem lehet elégszer hangsúlyozni: olyan gyerekekrõl van szó, akik azt látták, hogy apa-anya otthon, nem dolgoznak, nincs jövõképük, és megszokták, hogy szánni való életszínvonalon élnek, igaz, azon majdnem biztosan. De ez külön pont lesz. 3: Akcióterv kidolgozása. El kell fogadni, hogy ez egy hosszú, és költséges folyamat, aminek azonban kamatostul térül meg az elindítása, hiszen, ha értelmes és hasznos munkát tudunk adni ezeknek az embereknek, akkor a belsõ fogyasztás megélénkülése növelheti a gazdaság teljesítményét. Úgy vélem, liberálisként, sõt, a szabad piacot szeretõ, az állammal hadilábon álló liberálisként ( én ennek vallom magam) is elfogadható a célzott, és irányított állami beavatkozás, hiszen, ha van értelme egy állam létének, az aligha lehet más, mint az elesettekkel történõ foglalkozás. De ez nem mehet át semmiképpen abba, hogy foglalkoztatunk x embert, y-nyi költségért, és ennek haszna y-500. El kell fogadni, egy bizonyos munkanélküliség mindig van, de a hiányszakmák felmérésével, és a munkába történõ, lassú, de fokozatos visszaszoktatással, valamint a fiatalok újraszocializálásával ez egy elérhetõ cél. Utóbbi kettõt nem lehet eleget hangsúlyozni: pszichésen torzult emberekrõl van szó, beszürkült, életükkel leszámolt emberekkel, és fiatalokkal, akik a szó szoros értelmében képtelenek álmodni, és vágyakozni, márpedig, ez hajtja az embert. Az idõsebbek apránkénti munkába szoktatása, tanfolyamok segítésével oldható meg, a fiataloknál pedig valamiféleképpen teljes mintacserét kell végrehajtani: ez nem könnyû, de nem is lehetetlen dolog. El kell érni, hogy lássák, van értelme dolgozni, tervezni, álmodni, nem pedig csak egyik napról a másikra élni. Éppen emiatt, a munkába való visszaszoktatásnak nem lehet része az értelem nélküli, gyakran megalázó közmunka. Fontos dolog lenne az ebbõl a körbõl kikerüli értelmiség kinevelése, csak ezzel az a baj, hogy az n+1-edik szociológus nem igazán fog tudni imponálni valakinek, akinek még a hat osztálya sincs meg, így, célzott iskolai programmal el kell érni, hogy a tehetségesek olyan szakokra is bejuthassanak, amivel jól kereshetnek, ezzel is mutatva a közösségnek, hogy van értelme tanulni és akarni. Végül, a legelemibb: ezt a munkát nem lehet kisebbségi, szociális, vallási, stb szervezetekre bízni, ide szakemberek, független, pénzügyi szakemberek kellenek. Sajnos, a szegényekkel/romákkal kapcsolatos intézkedések leírására a teljes zsákutca kép a leginkább megfelelõ: értelmetlen tanfolyamok, látványos, de haszontalan intézkedések, és szinte szagolható korrupció. A pénzt, amit erre költünk, olyan szakemberekre kell bízni, akik fizetésük, és esetleges sikerdíjuk miatt megvesztegethetetlenek, illetve, egymást is ellenõrzik. Végezetül, természetesen, ez nem lesz olcsó. Amit eddig integrációra költöttek, az bakfitty.
Az integráció csak a cigányokon múlik. Ha nem lennének olyanok, amilyenek (tisztelet a kivételnek), akkor sokkal jobban elfogadnánk õket. De az eddigi erõfeszítések, amit a kormányok tettek, semmit se használtak, csak visszaéltek vele. Nem akarnak beilleszkedni, jó nekik úgy, ahogy van.
"Ha ezt megtennék, olyat látnátok, amit csak a 40 évnél idõsebbek láttak eddig. Önként, tömegesen és nagyon keményen dolgozó cigányokat." 40 évnél idósebb vagyok, de ilyet még sosem láttam, sztem kortársaim többsége sem.
A 4-es metro azért kerül ilyen sokba mert Demszkyék és Hagyóék zsebbe kapott pénzért olyan elõnytelen szerzõdéseket kötöttek a haver külföldi cégekkel hogy hülyére nyerik magukat ezeken a magukat magyarnak valló zsidó gazdasági bûnözõk erkölcstelenségén. Ráadásul mivel szocik kezdék a fidesz lehet meg sem éppítteti. De igaza is van. Ezért kell jól megválasztani hogy hová rakod a szavazatod! Abból a sok lóvéból amit ezek a zsidrákok az elmúlt 8 év alatt elloptak a közösbõl, tényleg jelentõsen lehetett volna javítani a cigányság helyzetén. De ez nem jelenti azt hogy a bányászat v a kohászat Mo-on nyereséges, kivitelezhetõ. Ez csak egy Rákosi féle téveszme volt a magyar naraccsal együtt.
Ezt mondják az ostobák A 4-es metrót például már negyedennyi pénzbõl, 10 évvel ezelõtt kiásta volna párszáz cigány fúrópajzs nélkül. Amint azt a 2. és 3.-nál már bebizomyitották. A többi is ilyen. De ha pénzt spóroltatok, akkor most biztosan sok van. Mit rinyáltok. Futja segélyre.
"Újranyitni a bányákat, kohókat, állami épitõipari vállalatokat. Megoldani az utazást, étkezést és munkásszállást." Mibûl kiscsillag? Azért zárták be ezeket, ha nem tûnt volna fel, mert VESZTESÉGESEK voltak. Olvassál már utána ne csak a hülyeségeidet szajkózzad. Az a munka amit ekkora állami ráfordítással lehetett elérni nem érte meg. Így hogy bezártuk a bányáinkat, PÉNZT SPÓROLUNK MEG. Mivel az a munka amit csináltak TÖBBE KERÜLT MINT AMENNYI HASZNOT HOZOTT.
kezelõorvosodat, gyógyszerészedet inkább te...
Nem kell sok hozzá. Újranyitni a bányákat, kohókat, állami épitõipari vállalatokat. Megoldani az utazást, étkezést és munkásszállást. Ha ezt megtennék, olyat látnátok, amit csak a 40 évnél idõsebbek láttak eddig. Önként, tömegesen és nagyon keményen dolgozó cigányokat. Aki nem hiszi, kérdezze meg a szüleit (vagy a kezelõorvosát, gyógyszerészét)
Mégvalami: a cigányság helyzetéért nem (csak) az elmúlt 20 év elhibázott romapolitikája a felelõs. Azt mondjuk, hogy a kommunizmusban mindenkinek volt munkája. NEKIK IS. Az azért nem igaz, hogy dolgoznia senkinek sem kellett, mondjuk talán kevésbé volt hajtós a meló, mint mostanság (márahol!). A rendszerváltáshoz nem úgy érkeztünk, hogy semmi gond nem volt a cigánysággal: sajnos évezredes hagyományaik a lustaság, az önfeledt mulatozás akár munka helyett is. Kizárt, hogy a cégek "kapitalista" átalakulása során akkor is a cigány volt az elsõ akit kirúgtak "termelésátszervezés", "racionalizálás", "leépítés" ürüggyel, ha az a cigány amúgy rendesen dolgozott (igen, ilyen is van köztük, ha tetszik, ha nem). Valószínûleg már eleve problémák voltak velük, ezért esett rájuk a választás. A rossz politikai döntések pedig csak rontottak a helyzeten. Gyakoraltilag egy pénzzel (vagy legalább annak ígéretével) nagyon könnyen megvehetõ szavazóbázisnak bizonyultak.
Elõszöris: nem a többségi társadalomnak kéne õket integrálni, hanem nemik elfogadni, tiszteletben tartani és megtartani a többségi társadalom által generált szabályokat. Amíg ez nincs meg, addig hiába akarunk bármit rájuk erõltetni.
Voltaire! Pontosan az általad leírt liberális maszlagot felhasználva nem történik semmi 20 éve. Vagyis történik: rosszabb lesz. Bármi, amit a többségi társadalom megpróbál rájuk erõltetni, az nem lesz jó. Nem ugyanolyan mentalitású emberek. Ha van is munkalehetõség alacsony fizetésért, nem fognak elmenni, mert nem éri meg nekik a munka. Sajnos a többségre igaz. A cigányságnak azt a rétegét, amelyik rendesen, becsületesen dolgozik nem kell integrálni. Õk saját maguktól is elfogadottá válnak a társadalom nagyobb része elõtt. Amúgy meg lehet autópályát építeni, mehetnek oda dolgozni. Az összes eddigi kormány egyik legfontosabb feladatának a közlekedés fejlesztésében az autópályaépítést tartotta. Néhány gép mínusz, 50-100 ember plusz és máris van munka. Elég kemény fizikai munka. De ugyebár ahhoz nem lesz "kedvük".
Nem kell ahhoz Indiába mennünk Mi már Szlovákiában és Romániában sem tudjuk elfogadtatni magunkat
Õket nem lehet integrálni.A miénktõl sokkal gazdagabb és toleránsabb országokban sem sikerült(pl.Finnország, Franciország), tehát a hiba bennük van.Csak kordában lehet tartani õket, de integrálni nem.Ez nem tolerancia kérdése, az életmódjuk egyszerûen nem tolerálható, 600 éve élnek itt és nem sikert beilleszkedniük, nekik kellene ezt akarniuk, de õk nem akarják.Ez a probléma egyre nagyobb lesz, lehet a jobbikot mocskolni(nem rájuk szavaztam), de azon a párton kívül senki sem mondja a ki , hogy itt bajok vannak a cigányokkal és egyre nagyobbak lesznek.Rohamosan nõ a számuk és az arányuk, és egyre kiélezetteb velük a lakosság viszony fõleg K-Mo-n, aki nem él melletük az nem tudja milyenek, a média errõl nem számol be.Sürgõsen kellene itt tenni valamit!
Nem akarnak integrálódni. Ha annyira szeretnének, akkor a vidéki falvakban nem nyúlnák le a haszonállatokat, és nem erõszakolnák meg, és késelnék meg az idõs asszonyokat, nem vernének halálra vétlen gépkocsivezetõket. Szóval együtt lehetne velük élni. Nekem mondhatják, hogy nem minden cigány viselkedik így. De miért nem a cigányság kisebb része bûnözõ, és a nagyobb része integrálódott? Mondhatják, hogy nincs munka...talán azért nincs, mert képzetlenek. A mai digitális gépek világában szerintük elég egy épphogy elvégzett 8 osztály? Ha annyira tanulni szeretnének, akkor nyugton kéne végigülni az órákat, tanulni kellene, és nem a tanárt provokálni, vagy a szülõkkel hülyére veretni. Semmi, de semmi látszatja nincs az eddigi integrációs programoknak...vajon miért nincs? Nem csak a cigányok élnek kisebbségben nálunk, mégis csak velük van probléma.
igen én csak reagáltam a 18:12-esnek.
21:09 Igazad van, valóban.
21:04! Sztem 18:12-nek akartad címezni.
20:46 Te már nyitott kapukat döngetsz mit gondolsz, az elmúlt 65 évben milyen módszerekkel próbálták integrálni õket? - Ingyenes oktatás - Cigánytelepek felszámolása lakók beköltöztetése a falukba - Anyagi támogatás - MUnkalehetõség biztosítása Mégsem integrálódtak. Rengeteg pénzt öltek beléjük igy is és semmi eredmény. A baj az, hogy manapság már a képzetlen fizikai munkára nincs szükség mert azt a gépek elvégzik, a cigányok pedig csak erre alkalmasak. Alacsonyabb intelligenciával rendelkeznek mint a fehérek ezért nem lehet õket tanítani. Ezért nincs gyakorlatilag "cigány értelmiség". Ezértvan az is hogy már alsóbb tagozatban is kibuknak lemaradnak társaiktól. Amíg ezeket a tényeket be nem ismerik addig a cigánykérdést nem fogják tudni megfelelõen kezelni. Ugyanúgy mint a cigánybûnözést sem fogják tudni felszámolni amíg nem ismerik be a létezését.
Amire szükség van -jobb oktatás elõször is el kéne intézni, hogy a gyerek ne üsse meg a tanárt az iskolában, a szülõ ne fenyegesse verje meg a tanárt, ha a gyere rossz jegyet kap, vagy egy intõt. Voltál te már olyan osztályteremben ahol sok cigány gyerek van?? Szted végig ülnek és ámulva figyelik a tanárt? -a jobb oktatás miatt kialkuló cigány értelmiségi réteg aki követendõ példa lesz igen, de elõbb legyenek! -több cigány a médiában és a politikai életben, mert a számukhoz mérten nincsenek képviselve. hány roma bemondónõ van a tvben például? reklámokban? divatújságokban? Hallottál a Gyõzike showról? Hallottál a Dáridóról? Na és Kolompár ORbánról? Jaa ezek rossz példák, hadd lássunk egy jót. - a cigányok kultúrájának oktatása, fejlesztése, támogatása. Ez mind megvan. A gyilkosságok, rablások, lopások napról napra többször fordulnak elõ, azaz fejlesztve van. A többi cigánykultúrát meg minek akarnád te oktatni? Az a cél, hogy fehér Gyõzikék menjenek zsámozsá-zsámozsézva a suliba? -több megszólalási lehetõséget a esélyegyenlõségi civilszervezeteknek. Hol élsz? Hisz mindig errõl van szó. Nem tûnik fel, hogy csak õk szólalnak fel???
17:27 Felõlem lehetnek vándorcigányok de azzal feltétellel, hogy megvonjuk az állampolgárságukat és kivándorolnak Franciaországba v Amerikába :-)))
"Na ezzel egyetértek, amennyiben végre a magyarok érdekében is tennének valamit." Csak az a baj, hogy "magyar" érdekvédelmi szervezet nincs. Szal az ilyen az burkoltan mindig azt jelenti, hogy méginkább hátrányba hoznak a cigókkal szemben a saját hazádban.
A cigányság teljes beolvasztásának nincs sok értelme, se realitása. -jobb oktatás -a jobb oktatás miatt kialkuló cigány értelmiségi réteg aki követendõ példa lesz - több cigány a médiában és a politikai életben, mert a számukhoz mérten nincsenek képviselve. hány roma bemondónõ van a tvben például? reklámokban? divatújságokban? - a cigányok kultúrájának oktatása, fejlesztése, támogatása. -több megszólalási lehetõséget a esélyegyenlõségi civilszervezeteknek. Mi a baj az oktatásunkkal? Ki akadályozza meg, hogy több roma legyen a médiában? Milyen kultúrájuk oktatása? "-több megszólalási lehetõséget a esélyegyenlõségi civilszervezeteknek." Na ezzel egyetértek, amennyiben végre a magyarok érdekében is tennének valamit.
A cigányság teljes beolvasztásának nincs sok értelme, se realitása. Amire szükség lenne: -jobb oktatás -a jobb oktatás miatt kialkuló cigány értelmiségi réteg aki követendõ példa lesz - több cigány a médiában és a politikai életben, mert a számukhoz mérten nincsenek képviselve. hány roma bemondónõ van a tvben például? reklámokban? divatújságokban? - a cigányok kultúrájának oktatása, fejlesztése, támogatása. -több megszólalási lehetõséget a esélyegyenlõségi civilszervezeteknek. stb
Nem integrálni kell õket, hanem engedélyezni a vándorcigány életmódot mint Amerikában és Franciaországban.
Én már nem hiszek a cigók integrálásában, hiszen aki integrálódni akart volna már rég meg tette volna!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igaz, mert az integráció soha nem fog sikerülni így, ha õk egyáltalán nem akarják... :D
A kérdező hozzászólása: hehe :DDD

Paypal jelszó és jelszó emlékeztetőm nem jó! Nem tudok belépni! Hogy lehetne megoldani a belépést?

Paypal regisztrációkor nem kaptam megerősítő e-mailt. Viszont belépni sem enged hogy megtehessem ezt! Már van rajta pénz, és fontos lenne hogy le tudjam szedni! Felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, de azt mondták oldjam meg neten! Valaki tud segíteni? Nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: Nálam is ugyan ez a helyzet sajnos.Hogyan sikerült megoldani a problémát?/ha siekrült/

Nálam is ugyan ez a helyzet sajnos.Hogyan sikerült megoldani a problémát?/ha siekrült/

Hogy lehetne megoldani ingyen, hogy AC 3-mon tudjak multiplayerezni? [Xbox 360]

Ugyebár xbox 360-on fizetni kellene érte (gold membership) de valahogy meg lehet oldani, hogy "díj mentesen" tudjak játszani? Itt nem a gyakorlásra gondolok, hanem az online játékra.Természetesen ez valószínűleg lehetetlen.

Legjobb válasz: Nem lehetetlen....venni kell egy PS3-at. :D Komolyra fordítva a szót: sajna nem lehet megoldani semmiképp, de szerintem az az évi 10 ezer az semmi a GOLD tagságért. Pláne hogy stabil is, meg biztonságos is a Live.

Nem lehetetlen....venni kell egy PS3-at. :D Komolyra fordítva a szót: sajna nem lehet megoldani semmiképp, de szerintem az az évi 10 ezer az semmi a GOLD tagságért. Pláne hogy stabil is, meg biztonságos is a Live.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. :D

Hogyan lehetne megoldani azt a problémát, hogy nincs DirectX és nem is enged feltelepíteni, mert fájlokat hiányol. Hogyan tudnám megoldani?

An internal system error occurred. Please refer to DXError.log and DirectX.log in your Windows folder to determine problem. Ezzel a hibával megáll a DirectX telepítése.

Oldalt szeretnék készíteni és így szeretném megoldani hogy legyen egy háttér szín és ezen belül középen helyezkedjen el az oldal tartalma! Lenn bővebben! Hogyan lehetne megoldani?

Úgy mint itt!

Legjobb válasz: CSS-el és egy DIV-el body{ background-color: #000000; } #container{ width: 955px; margin: auto; }

CSS-el és egy DIV-el body{ background-color: #000000; } #container{ width: 955px; margin: auto; }

Üdv. Télen a fagyokban, hogy lehetne megoldani a futást (gondolom aláöltözet), de kifejezetten a levegőre gondoltam, egy sálat a száj elé kötni stb. ki hogy szokta ezt megoldani?

Legjobb válasz: Száj köré sálat? Minek? Futás közben az ember nem a száján szívja be a levegõt... orron be, szájon ki. Nyilván ehhez megfelelõ tempót kell választani.

Száj köré sálat? Minek? Futás közben az ember nem a száján szívja be a levegõt... orron be, szájon ki. Nyilván ehhez megfelelõ tempót kell választani.
Szia. Jól gondolod kérdezõ, a sál segít. Melegen tart és megóv a széltõl. Ha – 15 alá csökken a hõmérséklet, akkor sokan símaszkot is húznak, hogy védjék arcukat a metszõ széltõl. Mínusz húsz alatt már nem igen tanácsos futni, ugyanis sem sállal sem máshogy nem tudod eléggé felmelegíteni a levegõt. Amúgy a tüdõd a nagy hidegben eleinte fájni fog, de késõbb alkalmazkodik. A lényeg, hogy ne öltözz túl. Én még mindig sortban futok, de ha fázol, húzz harisnyát. Nagy szélben mellényt veszek. Sapka és kesztyû kötelezõ. - 6 alatt már javasolt két réteg lent is. Harisnya vagy "cicagatya" plusz szélvédõs nadrág. Lehetõleg kerüld a pamutból készült holmikat, mert ha átizzadod, magába szívják a nedvességet és hûtenek. Legjobb a polipropilénbõl készült ruha, a dry-fit és hasonló anyagok, amik hamar száradnak. A lényeg, hogy a lábaidat tartsd melegen, nem pamut zokniban, hanem elasztikusokban. Futáshoz vannak külön meleg zoknik. A nagy közhiedelemmel ellentétben, igenis szájon ÉS orron át is kell szívni a levegõt, mert kizárólagosan az orron át légzés nem biztosít elég levegõt a futáshoz. "Hasból" lélegezz, orron és szájon egyaránt, egyenletesen, belégzés – három lépés – kilégzés ütemben, vagy ahogy neked a legjobb. Jó futást.
Oké, rossz szót használtam. A kesztyû opcionális. Végül is, mi nem az? Mindenki csak azt hord, amit akar vagy amije van. Ó, hát lehet, hogy nekem a kezemen sincs megfelelõ érhálózat, mert elég hamar fázni kezd. Azt hiszem, én is bírnám kesztyû nélkül, de én szeretem és nem izzad benne a kezem. Mindenki el tudja dönteni, vesz-e kesztyût vagy nem, úgy gondolom. Amellett meg a kesztyû jó arra is, hogy az ember belefújja vagy beletörölje az orrát, ha egyszer telemegy a hideg levegõtõl, de hát az ilyen vérprofi, lazán kocogó, orron át szipákoló futóknak, mint itt vannak nincs ilyen problémája. Az öltözõtippeket egy futóoldalról vettem és lehet, hogy túlzás a két gatya, de ez is egyénfüggõ. Én sem hordok két réteget, valószínûleg nem is fogok, de sokan vesznek, olyan mínusz tizenöt körül, ha erõs a szél.

Egy számelmélet feladatot elkezdtem megoldani. Megnéznéd, a linkelt képen hogy jól kezdtem-e, hogyan lehetne megoldani?

http://kepfeltoltes.hu/120911/ism_tl_s_2_a_www.kepfeltoltes...

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm. Annyira bíztam benne, hogy olvasod és válaszolsz.

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Annyira bíztam benne, hogy olvasod és válaszolsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!