Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne felkészülni (11 db)

Grafikusnak vagy dekoratőrnek szeretnék elmenni. Hol vannak jó iskolák? Lehetőleg ingyenes. Sajnos nincs rajzos előképzettségem, de ez az álmom. Hogy lehetne felkészülni? HELP!

Legjobb válasz: Okj-s képzések majdnem mindenhol vannak, budapesten biztos, ha ott laksz könnyen válogathatsz. Akkor ingyenes, ha ez az elsõ okj-s képzésed, és nem múltál el 24 éves. Felkészülni szerintem könyvekbõl is lehet, vagy keress felkészítõ tanfolyamot. De okj-s képzésnél szerintem nem kell elõképzettség.

Okj-s képzések majdnem mindenhol vannak, budapesten biztos, ha ott laksz könnyen válogathatsz. Akkor ingyenes, ha ez az elsõ okj-s képzésed, és nem múltál el 24 éves. Felkészülni szerintem könyvekbõl is lehet, vagy keress felkészítõ tanfolyamot. De okj-s képzésnél szerintem nem kell elõképzettség.

Ha hirtelen Görögországhoz hasonló helyzetbe kerülne Magyarország akkor erre, hogy lehetne felkészülni a megtakarításainkkal?

Arra gondolok, hogy mindenféleképpen ki kell-e menni külföldre számlát nyitni, vagy külföldi mondjuk Ausztriai számlát lehet itthonról is indítani? Vagy esetleg van valamilyen nagyobb megbízható pénzintézet ahova elrakva a pénzt itthon is biztonságban tudhatjuk, még akkor is, ha a Magyar államcs?d közeleg?

Legjobb válasz: Igen, van, nem kell, szerintem nem is érdemes külföldre vinni a megtakarítást.

Igen, van, nem kell, szerintem nem is érdemes külföldre vinni a megtakarítást.
A kérdező hozzászólása: És tudnál példákat mondani ilyen helyre?
Igen, például ahol nekem is vannak a megtakarításaim, egy osztrák tulajdonú pénzintézet.
A kérdező hozzászólása: Ha például a raiffeisen bankra gondolsz, akkor szerintem az nagy tévedés, mert az mint leányvállalat mûködik itthon. Szóval ha a magyar bankrendszer becsõdöl, a raiffeisen bank magyarországi leányvállalata is be tud úgy csõdölni, hogy közben az anyavállalat vígan elmûködik tovább Ausztriában, legfeljebb lesz egy rossz évük
Nem, nem is bank az, amirõl beszélek.
Kiveszed kp-ba, pénzváltóban beváltod Euróba, Frankba.
...aztán majd az erre szakosodott bûnbandák meg elviszik, mint Görögben, miután feltörték a lakásodat :D

Informatikából érettségizek az idén, és, hogy lehetne rá felkészülni, hogy kb 75%-os legyen? Mivel nincsen sok hátra. Sajnos nem tudok még weblapot szerkeszteni meg adatbázist sem. De a tanár megtanít rá mit gyakoroljak itthon?

Legjobb válasz: Fontos, hogy ne CoDozz az órákon (mint mi tettük anno). Nekünk egyébként elég jó tanárunk volt, igyekezett valóban felkészíteni mindenkit az érettségire, nem is bukott senki. Nekem azt hiszem 98% lett, pedig a felét átaludtam. (Rosszul voltam.) Kérd a tanárt, hogy olyanokat vegyetek amiket nem tudsz, ne félj kérdezni, ezért van ott. :) Ha hasznos voltam kérlek bökj a zöld kezecskére. Köszi!:)

Fontos, hogy ne CoDozz az órákon (mint mi tettük anno). Nekünk egyébként elég jó tanárunk volt, igyekezett valóban felkészíteni mindenkit az érettségire, nem is bukott senki. Nekem azt hiszem 98% lett, pedig a felét átaludtam. (Rosszul voltam.) Kérd a tanárt, hogy olyanokat vegyetek amiket nem tudsz, ne félj kérdezni, ezért van ott. :) Ha hasznos voltam kérlek bökj a zöld kezecskére. Köszi!:)
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó.Am én nekem az a baj, hogy nem vagyok infós.Mivel szakközépiskolás vagyok.De járok elõkészitõre.A Wordot azt megtudom csinálni nagyon jól.meg a prezentációt.Excelbõl vagyok rossz mivel az nm nagyon kellett az évek során ezért majdnem hogy semmilyen függvényt nem tudok.Htmlt és adatbázist nem tanultam.De azt mondt a tanár hogy átnézzük azt és megtanít rá.Valahogy megprobálom úgy csinálni, hogyha van szabad órám akkor bemenni gyakorolni , plusz itthon is tanulni.
Menni fog az! ;)
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem.Egyébként értek a géphez.Csak mivel a másik fele az osztálynak informatikusnak tanul (én autószerelõnek de most az érettségi után megyek továbbtanulni.) és azt mondják állandoan, hogy nagyon nehéz az érettségi.:)
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudod, hogy excelbõl mit kell tudni? Tehát milyen függvényeket meg ilyeneket?
Excel függvények amik elõfordulhatnak: szum, darab, min, max, fkeres, index, hol.van, szumha, ha, darabteli, átlag Most hirtelen ezek ugrottak be.


Azt hallottam, a gimnáziuni angoltanítás és az angliszutika szakon folyó oktatás között nagyon nagy a szakadék. Harmadikos gimnazista vagyok és szeretnék erre felkészülni. Hogyan lehetne ez lehetséges? Ti mit ajánlanátok hogy készüljek?

Legjobb válasz: Szia! Az egyetemi képzés /ami mellesleg nem része a közoktatásnak/ csak részben szól magáról az angol nyelv tanulásáról. Nyelvészetet, kultúrát /irodalom, történelem stb/ is fogsz tanulni. Ha csak angolul akarsz megtanulni rendesen, akkor csinálj felsõfokú nyelvvizsgát, az már majdnem olyan, mintha jól beszélnél angolul.

Szia! Az egyetemi képzés /ami mellesleg nem része a közoktatásnak/ csak részben szól magáról az angol nyelv tanulásáról. Nyelvészetet, kultúrát /irodalom, történelem stb/ is fogsz tanulni. Ha csak angolul akarsz megtanulni rendesen, akkor csinálj felsõfokú nyelvvizsgát, az már majdnem olyan, mintha jól beszélnél angolul.
Szia! Tényleg nagy a különbség, ez tény! Viszont elég nehéz is bekerülni, legalább egy jól sikerült emelt angol kell hozzá 80-90%, és ennyivel már bele lehet rázódni. Letesztelheted magad, keress a neten egy régebbi B2-es nyelvvizsgát, ha megy valamennyire (több mint a fele) nyugodt lehetsz.

Hogy lehetne hamarább felkészülni az első szexre?

hamarosan szülinapom[pontosaban 3 nap mulva] és akkor szeretném elveszteni a szüzességem..15 éves leszek szerintem is még korai de nagyon kíváncsi vagyok és kívanom a péromat[lany vagyok].kééérlek segítsetek :)

Legjobb válasz: Beszélgettek róla mind a ketten... megtárgyaljátok hogy mit gondoltok róla... Akkor talán kicsit gyorsabban felkészültök rá

Beszélgettek róla mind a ketten... megtárgyaljátok hogy mit gondoltok róla... Akkor talán kicsit gyorsabban felkészültök rá
Szerintem ezt nem lehet siettetni, ha tisztában vagy azzal hogyan kell védekezni, hogyan eshetsz teherben és hogy mi is a szeretkezés akkor oké. Ehhez jön még az hogy érzelmileg is készen állsz, és a partnered megfelelõnek tartod. Szóval ezt nem lehet siettetni, ha valóban szeretnéd akkor tedd meg, ne azért mert 15 éves leszel meg ez a divat, nem veszítes semmit akkor sem ha mégis vársz egy kicsit. A lényeg hogy védekezzetek és tényleg beszélgessetek errõl a témáról a pároddal, na meg az elsõ szex elõtt nem árt néhányszor pettingelni, hogy megismerjétek egymás és a saját vágyaitokat.
Elõbb mindenképpen petting, ismerjétek meg egymás testét, nem kamuduma, tényleg ezek után könnyebb lesz, a srác sem lesz annyira szégyenlõs és te sem. [ha eddig olyan volt valamelyikõtök...] Ezek után el fog jönni a pillanat, amikor mindketten felkészültnek érzitek magatokat az elsõ szexre. Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: *páromat..bocsi

Angol betűzési versenyre hogyan lehetne hatékonyan felkészülni, ha nem is vagyok jó belőle, fejből kell betűzni?

Külföldön élek és más külföldiekkel,mexikóiak,ukránok,románok stb. lesz egy megmérettetés 3 hét múlva, amire elmegyek. Most jelenleg 60 szót kell tudni, de még fogunk venni többet, de a hosszabbak nehezebben mennek, nem tudom megjegyezni,próbálom felbontani kicsikre,de nincs a fejem előtt. Van pár olyan, aki aznap hallja a szavakat először és 1 óra múlva meg a próbán már visszamondja betűzve, fejből, meg ugye fejből kell nekünk. Lehet az agyuk képként kezeli a szavakat és el tudja képzelni, én nem. Tanácsok?

Legjobb válasz: Nem is 60,hanem 90 szó van jelenleg.

A kérdező hozzászólása: Nem is 60, hanem 90 szó van jelenleg.
Bevágod az abécét és annyi
Azt a pár betût csakmeg lehet valahogy anulni
Ei Bi szi di í ef dzsi eitcs áj dzsei kei el em en ou pi
Kju ar esz ti ju ví dabeljú eksz whai zed (oh don't you see)
Nyilván gyakorolni kell
A betûzés nagyonkönnyû Elsõ angol órán azt szokták tanítani
Ne menj oda ha ennyire nem megy

Hogyan lehetne a legeredményesebben felkészülni német emelt sz. érettségire?

Csináljam meg a korábbi feladatokat? Meg esetleg van vmi más jó könyv is? Minden érdekel

Legjobb válasz: Igen, nem árt ha a a korábbi feladatokat végig megcsinálod. Barátokkal/ oszt-csop társakkal társalogjatok németül. Így gyakoroljátok a nyelvtant, és a párbeszédeket is. Ha jársz-kelsz az úton a szavakat, táblákat próbáld magadban lefordítani. (Pl. szembe jön veled egy öltönyös pasi: r Anzug/Anzüge. :) ) Ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.schubert-verlag.de/aufgaben/uebungen_a1/a1_uebung..

Igen, nem árt ha a a korábbi feladatokat végig megcsinálod. Barátokkal/ oszt-csop társakkal társalogjatok németül. Így gyakoroljátok a nyelvtant, és a párbeszédeket is. Ha jársz-kelsz az úton a szavakat, táblákat próbáld magadban lefordítani. (Pl. szembe jön veled egy öltönyös pasi: r Anzug/Anzüge. :) ) Ajánlom neked ezt az oldalt: http://www.schubert-verlag.de/aufgaben/uebungen_a1/a1_uebung..
Még az elõzõ vagyok, csak véletlenül elküldtem. :) Annyit szerettem volna még hozzáfûzni, hogy a nehezebb szavakat írd le egy kis cetlire, egyik oldalára magyarul, a másikra németül. És gyakorolgass vele. De azért legyenek nyugodt perceid, amikor kikapcsolsz, és csak magadra gondolsz, nem a németen jár az eszed. Ezen tanácsok közül szerintem az internetes oldal lesz a leghasznosabb. Az éjszakákat próbáld átaludni, és ne tanulással tölteni, így a figyelmedet tudod majd összpontosítani. Sok sikert! Mikor lesz a vizsgád? Ha szeretnéd, ide leírhatod (esetleg priviben), hogy hogyan sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszi, még jöhetnek válaszok! Májusban lesz a közép, õsszel az emelt. Mindkettõ elõrehozott lesz

Hogyan lehetne vendéglátás-ifó szakmai angol b2es nyelvvizsgára felkészülni?

Legjobb válasz: angol középfokú nyelvvizsgám van

A kérdező hozzászólása: angol középfokú nyelvvizsgám van
németbõl lehet kapni könyvet(gondolom angolból is), egyébként a bgf szokott indítani felkészítõ kurzust, augusztusban volt, csak ha kevesen jelentkeznek, akkor nem indítják én a nyelvi tanszéken érdeklõdnék, hogy mi a könyv címe, amit felkészülésre használnak
én úgy készültem fel, hogy elõvettem magyar nyelven a szakkönyveimet, és felmondtam magamnak a lényeget németül. csak pár szót kellett kiszótárazni és ennyi
ha kellenek tételek, írj privit!

Hogyan lehetne önállóan felkészülni nyelvvizsgára?

ECL középfokú megvan és most a fels?fokra szeretnék menni. Milyen könyvekb?l tanulhatnék? Aki hasonló módszerrel(önállóan) tette le az ECL fels?fokút, tudna adni valami tanácsot,hogy hogyan készüljek? El?re is köszönöm!

Középszintű érettségi után hány hetes (intenzív! ) rátanulással lehetne felkészülni a középfokú nyelvvizsgára, úgy, hogy az biztos sikeres legyen?

Angol érdekelne, most csinálok el?rehozottat középszinten, 11.-es vagyok.

Legjobb válasz: Én tavaly érettségiztem, 67%-os lett, most megyek nyelvvizsgázni. Tavaly április óta heti 2x1 órára jártam, szóval nem volt túl intenzív. Itthon még átlagban egy heti 8 órát foglalkoztam a nyelvvel.

Én tavaly érettségiztem, 67%-os lett, most megyek nyelvvizsgázni. Tavaly április óta heti 2x1 órára jártam, szóval nem volt túl intenzív. Itthon még átlagban egy heti 8 órát foglalkoztam a nyelvvel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!