Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne egyedül megtanulni német (1 db)

Hogy lehetne otthon egyedül megtanulni német alapot, amit kint külföldön tudnék használni?

Legjobb válasz: Keress könyvtárban, vagy boltokban német nyelvû oktatókazettát, hallgass német rádiót vagy tévét, akkor is, ha nem réted, a füledbe mászik a nyelv dallama, ritmusa, és próbálgasd utánamondani. És persze keress valami jó német oktatókönyvet, amihez kazetta is jár - vagy manapság CD. Érdemes egész mondatokat tanulni, és azon értelmét megtanulni, és csak késõbb tanulj szavakat meg nyelvtant. Egész mondatokra értem a jó napot, hogy hívnak, meg ilyen alap dolgokat.

Keress könyvtárban, vagy boltokban német nyelvû oktatókazettát, hallgass német rádiót vagy tévét, akkor is, ha nem réted, a füledbe mászik a nyelv dallama, ritmusa, és próbálgasd utánamondani. És persze keress valami jó német oktatókönyvet, amihez kazetta is jár - vagy manapság CD. Érdemes egész mondatokat tanulni, és azon értelmét megtanulni, és csak késõbb tanulj szavakat meg nyelvtant. Egész mondatokra értem a jó napot, hogy hívnak, meg ilyen alap dolgokat.
Még valami, a német tévéhez nem kell kábel, a neten is van pl a Deutsche Welle TV-nek van online nézhetõ mûsora egy csomó. És vannak közte olyan témák, amiket séróból megértesz.
én amikor svàjcba kijöttem, egy szot se tudtam ma màr perfekt v.ok. vegyél egy szotàrt, és napi 15 szot tanulj meg, màsnap megint 15, de az elötte valo tanultakat ujra hozd elö.ird ki egy lapra a tanult szavakat, mellé a forditàst.és takard le az egyik oldalt egy papirral, igy kérdezd fel magadtol.ha naponta 10-20 alkalommal elvégzed, akkor megfogsz tudni szolalni.ahoz hogy beszélni tudj folyamatosan, az otthon nem fog menni.kinnt fogsz magadtol tanulni.amit még ajànlok:német nyelvü dvd film magyar feliratozàssal!!!!!!na meg német csatorne 24 oràn kersztül. sok sikert. ha kell segitség irj privàtba./(kinnt élek)
az a te nyelvérézékedtöl és kitartásodtol függ. én egy éve jöttem ide egy szó német nélkül és kiváló angollal de azt kell mondanom hogy nem volt egyszerü. most már komunikáció szinten beszélek de perfekt. én otthona suliban az angolt is képtelen voltam megtanulni csak hogy a nyelvterületen éltem 1, 5 évet sikerült. de ismerek olyat akire ragad a nyelv és nagyon hamar akár tv-böl is megtanul.(ritka)
Csatlakozom az elõttem szólokhoz. Ami a nyelvtant illeti, ajánlom Nagy Pál: Az én német nyelvtankönyvem címû segédkönyvét (Utánanézhetsz és megrendelheted az interneten: Novum Verlag.hu)Itt biztosan megtalálod, ami téged érdekel, ami meg nem, azt egyszerûen kihagyod.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik bármely nyelvhez olyan nyelvtanuló könyv, amelyben ott vannak az idegen nyelvű szavak és mondatok a könyvben, és alatta magyarosan, fonetikusan írva?

angolul már tudok, de példának olyasmire gondoltam, hogy mondjuk benne van a könyvben, hogy
,,It is impossible'', és mondjuk fonetikusan alatta, hogy:
,,It iz impászibl(ü)''

Nem angolra gondolok, ez csak egy példa volt.

4

Van itt olyan, aki fordítást végez diákmunkaként? Elmondaná, hogy tjutott a munkához és mannyire nehéz?

2

Jól írtam ezt le angolul?

Németes vagyok de egy picit tudok anglolul és az lenne a kérdésem hogy jól írtam le ezt?
Azt akartam leírni hogy: nem, itt is vannak sz*rok
angolul: no, here they are sh*t

A válaszokat előre is köszönöm!

3

Az angol nyelvtanulás csak az elején tűnik reménytelennek, vagy mindig is ugyanilyen nehéz lesz?

Mától elkezdtem tanulni az angol nyelvet a Czifra Éva - Egy hónap alatt angolul című könyvből(amihez van hanganyag is), tanulom az abc-t, számokat, más könyveket, interneten nézek oktatóvideókat stb... Valamiért úgy tűnik hogy nem fog sikerülni, mert a kiejtés nagyon nehéz, pedig a hanganyagon vissza tudom hallgatni. Ez mindig ilyen nehéz lesz? Mert ha igen, akkor úgy érzem hogy nem fog sikerülni.:( Semmit nem tudok az angol nyelvről, teljesen a 0-ról indulok. Esetleg vannak tapasztalatok a tanár nélküli tanulás terén? Érdemes csinálni? Tanárra nincs pénzem. Az akarat megvan bennem, nagyon szeretem az angol nyelvet, de ez reménytelennek tűnik. :(

12

Miért nem sikerült már másodjára a nyelvvizsga? Euro nyelvvizsgán már 2x voltam, és mindig a writing résznél megy el az egész.

8

Orosz foglalkozásneveknél hogy egyeztetjük a nőnemű személyt a hímnemű nyelvtani végződéssel?

Hogy mondom, hogy "Ö az én orvosnőm"? Oná moj vracs? vagy Ona moja vracs?

3

Just say the word. Mit jelent?

2

Beszedkepzes dr Alexander Pavlenko (IHS nyelviskola) tapasztalata van valakinek?

Érdekelne, hogy miként történik ott a nyelv tanítása és a személyes tapasztalatok, ha van valakinek.
Érdemes ott nyelvet tanulni.

0

Hogy van szlovákul?

A "van" egyes- és többesszámú alakjai (pl.: Som... = ...vagyok, ??? = ...vagy, stb.)

2

Hol találok angol és német levelező társat?

nem feltétlen levélre gondolok..sőt.Egy olyan ember akivel pl.facen tudok beszélni angolul vagy németül.Úgy gondolom ez sokat segít a nyelvtanulásban

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!