Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne egyedül (2227 db)

Szerintetek hogyan lehetne egy 16 éves csajt felszedni? Mivel lehetne elcsábítani igazán?

Nagyon tetszik nekem ez a lány. Nem bírom ki nélküle. :S Mire buktok lányok? Mit tegyek, mit írjak neki, amit?l belém szerethetne?

Legjobb válasz: Mivel nem tudjuk, kirõl van szó, legfeljebb az átlagos 16 éves lányokból tudunk kiindulni. - legyél pénzes, és költs rá naponta legalább egy tízezrest, amikor nyivákol a kirakat elõtt, hogy "oooan cukkiiiii", akkor vedd meg, mindegy mi az és mennyibe kerül. - gyúrd ki magad, vasald a hajad, és legyél tetõtõl-talpig gyantázva. Igazi férfi az, akivel minden reggel megverekszel a szempillaspirálért. - lehetõleg a szexen kívül semmi se érdekeljen, és igyekezz minél megalázóbb fantáziákba bevonni, és ha nem megy, még te legyél megsértõdve, fenyegesd szakítással - összességében ott tipord meg, ahol tudod, rombold le az önbizalmát, és kb. tartsd annyira, mint egy kapcarongyot. - megvetted, a tiéd. Bánj is úgy vele. Mondjuk ha találsz rajta egy darab szõrt, akkor látványosan hisztizz, mert neked csak kopasz barack kell, és pont Omlani fog utánad

Mivel nem tudjuk, kirõl van szó, legfeljebb az átlagos 16 éves lányokból tudunk kiindulni. - legyél pénzes, és költs rá naponta legalább egy tízezrest, amikor nyivákol a kirakat elõtt, hogy "oooan cukkiiiii", akkor vedd meg, mindegy mi az és mennyibe kerül. - gyúrd ki magad, vasald a hajad, és legyél tetõtõl-talpig gyantázva. Igazi férfi az, akivel minden reggel megverekszel a szempillaspirálért. - lehetõleg a szexen kívül semmi se érdekeljen, és igyekezz minél megalázóbb fantáziákba bevonni, és ha nem megy, még te legyél megsértõdve, fenyegesd szakítással - összességében ott tipord meg, ahol tudod, rombold le az önbizalmát, és kb. tartsd annyira, mint egy kapcarongyot. - megvetted, a tiéd. Bánj is úgy vele. Mondjuk ha találsz rajta egy darab szõrt, akkor látványosan hisztizz, mert neked csak kopasz barack kell, és pont Omlani fog utánad
EGYSZERÛ BAZ.DMEG. vidd el discoba vegyél neki 2dc-is Royal vodkát 550ft.És már baszhatod is. Tanuld meg a mai 16 éves kis ribancokkal nem kell kedvesen bánni.
Hát ezt így nagyon nem lehet megmondani, a lány személyiségétõl függ.
ezen nevettem, de azért nem minden csaj ilyen. ha õ normális, akkor úgyis észreveszi hogy megvannak-e benned azok a tulajdonságok, amiket õ kedvel... ha nincsenek, akkor akár fejre is állhatsz, nem fogsz neki kelleni.
Az elõttem szólóknak is igazuk van, de a legfontosabb, h jól nézz ki. Ha csúnya vagy, csinálhatsz bármit, nem lesz csajod.
nalunk a suliba a 16-17 eves lanyok azt szeretik ha jol pofanbaszod es beleszarsz az arcaba..hmmm
Justin Bieber CD-vel
Odamész hozzá és ezt mondod neki : Feri vagyok a hegyrõl aki a faszát a szádba veri egybõl.

Hogyan lehetne egy zenére beállítani kb.3 percenként, hogy szóljon egy gong hang? Milyen programmal és formátumban lehetne ezt megoldani? Aki csinált ilyet légyszi segítsen. Kö sz ön öm

Legjobb válasz: Pl: Windows Movie maker. Alap program win xp esetén. Cak simán betöltöd a hangfájlt és ott alul van egy csík, az a zenéd. Betöltöd mellé a gong mintát és úgy rakod alá, ahogy tetszik. Fontos: Ne rá rakd, hanem alá, vagy fölé, mert fontos, hogy a gong nem a zene halyet, hanem vele párhuzamban szóljon.

Pl: Windows Movie maker. Alap program win xp esetén. Cak simán betöltöd a hangfájlt és ott alul van egy csík, az a zenéd. Betöltöd mellé a gong mintát és úgy rakod alá, ahogy tetszik. Fontos: Ne rá rakd, hanem alá, vagy fölé, mert fontos, hogy a gong nem a zene halyet, hanem vele párhuzamban szóljon.
Nem értem teljesen. Egy plusz hangsávot szeretnél a zenére rakni ami abból áll, hogy bizonyos idõközönként a gong-gong (Az milyen?) hang szólaljon meg?
A kérdező hozzászólása: A gong egy hangszer, amúgy jól értetted. Ha jobban érthetõ, akkor úgy írom, hogy megy egy relaxációs zene és abban kéne megszólalnia az elejétõl a végéig egy "harangnak". Mp3-ban gondolom meg lehetne csinálni, csak nem tudom hogyan .. K ö szi a segítséget elõre is.
Ez esetben, ha van róla hangmintád, akkor sima movie maker-el meg lehet csinálni, ha nincs, akkor nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy meg lehet, de hogyan, melyik programmal és opcióval? ...

Lenne egy olyan kérdésem hogy a samsung galaxy ace telefonomat hogyan lehetne egy kicsit tuningolni?

Szóval a telefon egy éves és szeretném hogy a garancia mindenképpen megmaradjon. Nagyon szeretném hogy gyorsabb legyen!!! El?re is köszönöm

Legjobb válasz: Hát esetleg az az 800 Mhz -et följebb lehetne tolni, de nem ajánlom mert szétbaszhatná a telót. Õszintén az ace marad olyan telefon, ha nem akarsz másik telefonra költeni pénzt akkor be kell érned azzal amit az ace nyújt.

Hát esetleg az az 800 Mhz -et följebb lehetne tolni, de nem ajánlom mert szétbaszhatná a telót. Õszintén az ace marad olyan telefon, ha nem akarsz másik telefonra költeni pénzt akkor be kell érned azzal amit az ace nyújt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen

Hogyan lehetne egy webes könyvet létrehozni?

Azt szeretném tudni hogy hogyan lehetne olyant hogy egy könyvnek a lapjait feltöltöm mint kép és beteszem egy képnézeget?be és azt az effektet rá rakni mintha lapozná és ki is lehetne nagyítani a képet ha rákattintunk bal clickel

Legjobb válasz: Ah nagyon szépen köszi és ezzel lehetne egy chatet is csinálni?

A kérdező hozzászólása: Ah nagyon szépen köszi és ezzel lehetne egy chatet is csinálni?
Adobe Indesign: kiadványszerkesztõ. Betöltöd a lapokat külön oldalakra, és flash-ben (swf) kimentve egy lapozható tartalmat kapsz aminek fájljait fel tudod tölteni a webtárhelyre, és azt beágyazni az oldalba.
nézi a halál
mivel nem te készítetted az oldalt hanem összekattintgattad így majd ha az eoldal készítõi lehetõvé teszik akkor lesz rá mód.
beírod a mobolid böngészõjébe az url -t és nézed. Semmit nem lehet csinálni, ez evacak.hu
Utálom ezt a honlapszerkesztõt, használj inkább blogspotot, ott nagyon sok design van és automatikusan elrendezi az oldalt a mobilokhoz.
Androidra itt lehet http://www.appsgeyser.com/

Mi a véleményetek erről, hogy lehetne egy kicsit feljavítani?

Könyvem bevezetőjéből van kimásolva(20-22 old) Sokat gondolkodtam, hogy miként lehetne javítani de nem jutott semmi eszembe. Vannak akik szerint jó így, de szerintem valami hiányzik, valamitől furcsa az írás. Előre is köszönöm! Jobb kezével állandóan a kardja markolatát fogta. Előrébb lépett a kis körtisztáson a tűz felé közeledett. Kifinomult orrával megérezte a sült illatát. A csontok se voltak messze. Az egyik darab pont a talpa alatt volt, rálépett, zajos reccsenés hallatszott. Belerúgta idegesen a tűzbe a maradványokat. A tűz lángja megbolondult a csonttól, s fekete füstöt árasztott magából kifelé. Vékony volt már a farakás. Arthur hirtelen felébredt, nem tudta hol van, mi volt az a zaj körülötte. - Te vagy az? – kérdezte, miközben törölgette a szemét. - Kicsoda? – válaszolt a különös hang, s előhúzta a kardját teljesen. Arthur megfordult s megpróbált felállni. Az idegen ezt nem hagyta, s visszanyomta erővel a földre majd a fegyverének élét a torkához nyomta. - Ki vagy? – kérdezte, egy kicsit összezavartan. - A nevem senki.. – dadogta Arthur, s a képére kiült a rémület. - Mindenki valaki, ki vagy hát? – kérdezte, már keményebb hangnemben. - Valaki – folytatta Arthur. - Ne szórakozz velem, te kis mamlasz! Ki vagy? – ordított a félálomba levő Arthurra. Kardját erősebben a nyakához nyomta. - Arthur! Arthurnak hívnak! – ismételte habozás nélkül a válaszát. - Oh! Tehát mégis van neved? - Mond csak, te Arthur! Ide valósi vagy netán? - Igen.. - motyogta. - Hagyjad! - Jött az éles hang, s előtermett a sötétségből a férfi, olyan csöndben, hogy azt még egy bagoly se hallaná meg. – Ki vagy, s mit keresel itt? Netán vadászol, a saját konyhádra? Netán orvvadász vagy? - Nem uram.. - Mit merészelsz, te! – morgott a késes fickóra Hughues, majd félrelökte az útból. - Mondd, csak bátran, én, nem bántalak! Mit keresel itt, egyedül ebben a veszélyes erdőben? - Csak erre jártam.. Csak erre jártam! – ismételte eszelősen Arthur. - A hazugság bűn! Az igazat mondd! – ordított Hughues torkaszakadtából Arthurra. - Ez az igazság! – kiáltotta vissza, hasonló hangnemben. - Egyedül vagy? – förmedt rá a késes. - Fogd be a pofád Guy! - Nézd az arcát, hajolj csak közelebb, te istenverte.. - De hisz ez.. – szólalt meg a késes, akit Guy-nek hívtak. - Igen, Robert fattya. – a rabló arcon köpte a fiút. - Nem vagyok a fattya! – ugrott fel mérgesen Arthur. - Csak óvatosan ezekkel a kirohanásokkal, fattyú! –mindketten a kardjukat felé szegezték. - Nem vagyok a fattya!. - Vágott vissza. - Elég a szóból! Zsoldos kísérd a táborunkba! - egy fehér köpenyes, talpig láncingbe öltözött alak bukkant elő a sötétségből - Lesz pár kérdésem ettől a korcstól!

Legjobb válasz: "Elõrébb lépett a kis körtisztáson a tûz felé közeledett." Kerek tisztás, kör alakú tisztás. Kell egy és is a tisztás után. "Az egyik darab pont a talpa alatt volt, rálépett, zajos reccsenés hallatszott." Ide is kell egy kötõszó. "rálépett, mire zajos..." "Belerúgta idegesen a tûzbe a maradványokat. " Idegesen rúgta bele, valamint, eddig még csak közeledett a tûzhöz. Az elõzõ mondatok valamelyikében érzékeltesd, hogy már odaért. "A tûz lángja megbolondult a csonttól, s fekete füstöt árasztott magából kifelé. Vékony volt már a farakás." Nem kell a kifelé, amúgy is felfelé megy. A farakásnak mérete van, nem vastagsága, szóval kicsi volt. Több részletet nem másolok ki, van még pár furcsa és rossz megfogalmazás. Nem értettem, hogy miért utalsz mindig késesként arra az emberre aki elõvette a kardját. Aztán mikor rá kell szegezni a fogolyra a fegyvert megint kardja lesz. Az elsõ szereplõ elõször idegen, aztán késes, majd Guy, végül rabló. Amíg valaki nem "mondja" a könyvben, hogy kicsoda, addig nem változtathatod meg az olvasó képét róla.

"Elõrébb lépett a kis körtisztáson a tûz felé közeledett." Kerek tisztás, kör alakú tisztás. Kell egy és is a tisztás után. "Az egyik darab pont a talpa alatt volt, rálépett, zajos reccsenés hallatszott." Ide is kell egy kötõszó. "rálépett, mire zajos..." "Belerúgta idegesen a tûzbe a maradványokat. " Idegesen rúgta bele, valamint, eddig még csak közeledett a tûzhöz. Az elõzõ mondatok valamelyikében érzékeltesd, hogy már odaért. "A tûz lángja megbolondult a csonttól, s fekete füstöt árasztott magából kifelé. Vékony volt már a farakás." Nem kell a kifelé, amúgy is felfelé megy. A farakásnak mérete van, nem vastagsága, szóval kicsi volt. Több részletet nem másolok ki, van még pár furcsa és rossz megfogalmazás. Nem értettem, hogy miért utalsz mindig késesként arra az emberre aki elõvette a kardját. Aztán mikor rá kell szegezni a fogolyra a fegyvert megint kardja lesz. Az elsõ szereplõ elõször idegen, aztán késes, majd Guy, végül rabló. Amíg valaki nem "mondja" a könyvben, hogy kicsoda, addig nem változtathatod meg az olvasó képét róla.
Szerintem nem meséled eléggé, hanem csak úgy leírod, nem törekedsz arra, hogy olyan legyen, mintha ezt valaki elõadná. Pl ezt így felolvasva elõadni több ember elõtt tényleg érdekes lenne. Csak rögtön leírod a dolgokat, és nem is törõdsz vele/törekedsz rá, hogy valahogy külsõ emberkének is minél élvezetesebbé váljon. Én kábé ennyit változtatnék az elsõ sorokon, ilyesmire gondoltam: "Jobb kezével megállás nélkül fogta kardja markolatát./ Kardjának/Kardja markolatát folyamatosan a kezében tartotta. Elõrébb lépett a kis köralakú tisztáson, közeledett a tûz felé. Kifinomult szimatával/ szaglásával/ szaglása segítségével megérezte a sült illatát. A z egykor hozzá tartozó csontok sem voltak [tõle] messze/ messze tõle. Az egyik darab pont a talpa alatt volt, rálépett, mire az reccsent egy nagyot. A maradványokat idegesen a tûzbe rúgta." Nem az, hogy most azt mondom, hogy írd át, vagy hogy pont ilyenre, mégha nem is szeretnéd, de csak ha nem magadnak szánod, akkor dolgozd át, dolgozd ki jobban:) -- Csak vélemény:) Jó írást!!:)
pacák, fickó, figura, fazon, manus, emberünk, úr, alak, fószer, férfi, pasas, krapek, hapek, hapesz, hapsi
A kérdező hozzászólása: Esetleg ha valakinek fontos: 16 vagyok.. Ha kérhetném ne aszerint osztályozzák :) Köszönöm mégegyszer!
A kérdező hozzászólása: 1186, két 17 év körüli fiatal vadászik az erdõben ahol rájuk törnek, a tûzrakás simán melegedés miatt van.
:$ Mégegy:) A táborozók a búcsúesten egy máglyát készítenek. A máglya egész éjjel égett. forrás:wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/M%C3%A1glya
Tûznél hát most eszembe jutott a rakás/tûzrakás, de eredetileg azt akartam írni, meg üzibe, hogy egyszer írhatnál akkor tüzet, másik helyen meg tábortüzet:) vagy esetleg lobogó lángot pl:$ De majd még lehet írok ide, mert még mindig nem végeztem a részlettel, lehet most elolvasom:) Mármint amit kiírtál ide:)
A kérdező hozzászólása: Tábortüzes szóismétlés nem hiba, direkt van. A másik ok, hogy nem tudtam mivel kipótolni értelmesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket! Íme a javított. Jobb kezével megállás nélkül fogta kardjának markolatát, miközben a tábortûz felé közeledett. A tábortûzhöz érve kifinomult szimatával megérezte a sült illatát. A csontok se voltak messze. Az egyik darab pont a lába elõtt volt, rálépett, mire zajos reccsenés hallatszott. Idegesen a tûzbe vetette a maradványokat. A láng megbolondult a csonttól és fekete füstöt árasztott ki magából. Kicsi volt már a farakás. A neszre Arthur hirtelen felébredt, nem tudta hol van, mi volt az a zaj körülötte. - Te vagy az? – kérdezte, miközben törölgette a szemeit. - Kicsoda? – válaszolt a különös hang, s elõhúzta a kardját teljesen. Arthur megfordult megpróbált felállni. A fickó ezt nem hagyta, visszanyomta erõvel a földre majd a fegyverének élét a torkához szorította. - Ki vagy? – kérdezte, egy kicsit összezavartan. - A nevem senki.. – dadogta Arthur, s a képére kiült a rémület. - Mindenki valaki, ki vagy hát? – kérdezte, már keményebb hangnemben. - Valaki – folytatta a fiú. - Ne szórakozz velem, te kis mamlasz! – ordította - Lásd én is megmondom a nevemet. Guy-nek hívnak.. Ki vagy hát? – mondta és a kardját erõsebben a fiú torkához nyomta. - Arthur! Arthurnak hívnak! – ismételte habozás nélkül. - Oh! Tehát mégis van neved? - Mond csak, te Arthur! Ide valósi vagy netán? - Igen.. - motyogta. - Hagyjad! - jött az éles hang és elõtermett a sötétségbõl a férfi, olyan csöndben, hogy azt még egy bagoly se hallaná meg. – Ki vagy és mit keresel itt? Netán vadászol a saját konyhádra? Netán orvvadász vagy? - Nem uram.. - Mit merészelsz, te! – morgott Guy-re Hughues, majd félrelökte az útból. - Mondd csak bátran, én nem bántalak! Mit keresel itt, egyedül ebben a veszélyes erdõben? - Csak erre jártam, csak erre jártam! – ismételte eszelõsen Arthur. - A hazugság bûn! Az igazat mondd! – ordított Hughues torkaszakadtából. - Ez az igazság! – kiáltotta vissza, hasonló hangnemben. - Egyedül vagy? – förmedt rá Guy. - Fogd be a pofád Guy! – érkezett a válasz. - Nézd az arcát, hajolj csak közelebb te istenverte.. - De hisz ez.. – szólt Guy. - Igen, Robert fattya. – mondta, majd arcon köpte a fiút. - Nem vagyok a fattya! – pattant fel mérgesen Arthur. - Csak óvatosan ezekkel a kirohanásokkal, fattyú! –mindketten a kardjukat Arthur felé szegezték. - Nem vagyok a fattya!. - Vágott vissza. - Elég a szóból! Zsoldos kísérd a táborba! - egy fehér köpenyes és talpig láncingbe öltözött alak bukkant elõ a sötét ágak közül. - Lesz pár kérdésem ettõl a korcstól!
Bocsi, #3 vagyok még mindig: ürge!!:) többet nem írok, úgyis többit szinonímaszótárak mind tudják:) )
meg a csávó, csávesz:) :)
Ja és a muksó és a hapi ki ne maradjanak!!:D
*jájj, elõbb küldtem el:S:D Tudom, hogy nem kérted:$ Am, segítségnek, van még ilyen: szinonimaszotar.hu, és Wordnek is van jobb klikk, szinonimák:) :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! tudom, selytettem, hogy hasonló lesz de nem tudtam azt, hogy mit javítsak rajta. Javítom a sok s-es részt is. Késes, alak, Guy, fickó csaka zért gondotlam így, hogy ne legyen szóismétlés, de ha ez nem olyan nagy hiba írom is át. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ha van köztetek olyan aki szívesen segítene abban, hogy több részletet elolvas és véleményez, azt nagyon hálásan fogadnám!:)

Hogyan lehetne egy netes képből posztert "varázsolni"?

Ezt a képet szeretném valahogy a szobám falán látni, de nyomtató csak A4-esbe tudja kinyomtatni nekem meg jóval nagyobban kellene.Megoldható valahogy?

Legjobb válasz: A legtöbb nyomtatónak van poszter funkciója ahol több A4 lapra bontva nyomtatja ki a képet. De te is megteheted hogy 9 részre vágod a képet kis ráhagyással az illesztéseknél. Utána minden darabot kinyomtatsz egy-egy A4 lapra. A probléma kép felbontásával lesz. 670x900 képpont szerintem kevés egy olyan méretû nagyításhoz amit szeretnél. Valószínû szét fog esni a kép. Próbáld ki elõször 1 képpel egy A4 lapon.

A legtöbb nyomtatónak van poszter funkciója ahol több A4 lapra bontva nyomtatja ki a képet. De te is megteheted hogy 9 részre vágod a képet kis ráhagyással az illesztéseknél. Utána minden darabot kinyomtatsz egy-egy A4 lapra. A probléma kép felbontásával lesz. 670x900 képpont szerintem kevés egy olyan méretû nagyításhoz amit szeretnél. Valószínû szét fog esni a kép. Próbáld ki elõször 1 képpel egy A4 lapon.
Bármilyen dekoros céghez bemész, vagy megcsinálják, vagy megcsináltatják. De ha neten rákeresel a széles formátumú nyomtatásra a városod közelében, biztosan kidob néhány találatot. Minden nagyobb városban van pár hely, ahol foglalkoznak ilyennel.
A kérdező hozzászólása: szerencsére pesti vagyok szóval biztos találok ilyet köszönöm a választ ;) !
A kérdező hozzászólása: köszönöm 2. válaszoló és 3. válaszolónak méginkább! :) ha fent lesz falamon elküldöm ! :)

Hogy lehetne egy olyan raktárkészlet nyilvántartó oldalt létrehozni, ahol egy + és - jellel lehet a termékek darabszámát növelni vagy csökkenteni?

Egy jelszóval lehetne belépni az oldalra és utána egy adatbázisból lekérni az adatokat majd növelni vagy csökkenteni a darabszámukat.

Legjobb válasz: PHP+mysql+html+esetleg javascript....(pontosan jQuery) nézz utána a mysql függvényeknek. illetve, hogy php-ben hogy kell loginrendszert írni, valamint a jquery-ben, egy értéket hogy kell frissíteni az oldalon belül. Meg lehet mondjuk Ajax-ban is oldani.:) Alap php-vel "csak" azt tudod megcsinálni, hogy belépsz beírsz egy értéket és egy gombra kattintva elmented az adatbázisban. A jquery,illetve az ajax azért kell, hogy ne kelljen ehhez újra betölteni az oldalt.

PHP+mysql+html+esetleg javascript....(pontosan jQuery) nézz utána a mysql függvényeknek. illetve, hogy php-ben hogy kell loginrendszert írni, valamint a jquery-ben, egy értéket hogy kell frissíteni az oldalon belül. Meg lehet mondjuk Ajax-ban is oldani.:) Alap php-vel "csak" azt tudod megcsinálni, hogy belépsz beírsz egy értéket és egy gombra kattintva elmented az adatbázisban. A jquery, illetve az ajax azért kell, hogy ne kelljen ehhez újra betölteni az oldalt.
Ha szélesebb hozzáférést szeretnél( már hogy többen is tudják használni, akkor ügyelj a sql-injekció, a xss támadásra, illetve ne tudjon php kódokat futatni egy felhasználó( GET paraméterátadás esetén), mert ha más is eléri nem tudhatod, hogy valaki nem okoz-e ilyen támadást:)

Hogyan lehetne egy egész emberi testből mesterségesen kiirtani a mindennemü fájdalomra ingerlékeny idegsejteket?

Úgy ,hogy a mozgató idegsejtek éppek maradnak és az összes többi szövet!

Legjobb válasz: Ismertek azok az idegrostok és agyterületek, amelyek roncsolásával megszüntethetõ a fájdalom. Nagyon ritkán alkalmaznak is ilyen típusú mûtéteket, persze ilyenkor csak egy-egy területen irtják ki a fájdalomérzetet, pl. az arcon. A probléma ezzel az, hogy aki nem rendelkezik fájdalomérzettel, az szép lassan elveszti az ujjait, szétharapdálja nyelvét stb. Valamelyik sérülésébe aztán egyszer belehal. "Nem tudnának sose megtörni pusztán azzal ,hogy fájdalmat érzel " Megtörni? Ha nem hagynak aludni, az egy idõ után rosszabb a verésnél.

Ismertek azok az idegrostok és agyterületek, amelyek roncsolásával megszüntethetõ a fájdalom. Nagyon ritkán alkalmaznak is ilyen típusú mûtéteket, persze ilyenkor csak egy-egy területen irtják ki a fájdalomérzetet, pl. az arcon. A probléma ezzel az, hogy aki nem rendelkezik fájdalomérzettel, az szép lassan elveszti az ujjait, szétharapdálja nyelvét stb. Valamelyik sérülésébe aztán egyszer belehal. "Nem tudnának sose megtörni pusztán azzal , hogy fájdalmat érzel " Megtörni? Ha nem hagynak aludni, az egy idõ után rosszabb a verésnél.
Belehalnál rövid idõ alatt.
Inkább azt ajánlanám, hogy lassan, fokozatosan szoktasd magad a fájdalom elviseléséhez. De azért ne tedd tûzbe a kezed...
"Nem tudnának sose megtörni pusztán azzal , hogy fájdalmat érzel " a középkorban élünk vagy valami õrült diktatúrában? ennek akkor lenne jelentõsége
Volt a tévében egy kislány, aki nem érzett fájdalmat. Az anyuka nagyon büszke volt rá, hogy milyen stramm kislány, ha el is esik, felpattan és fut tovább, stb. Akkor vette észre, hogy baj van, amikor hintázás közben, unalmában csontig rágta a mutatóujját.
Szerencsére nem lehet. Van ilyen betegség ahol nem éreznek fájdalmat a betegek. Nem jó állapot, hidd el. Életveszélyes.
A kérdező hozzászólása: Nem tudnának sose megtörni pusztán azzal , hogy fájdalmat érzel még ha pl.:jól megvernének , akkor sem , másrészt nem keseritené meg ez az érzés az ember életét , s mint akadály is elhárulna és így többmindent bevállalhatnál ami némi fájdalommal is jár, pl.:egy szekrényugrás , ahol föleg az elején nagy valószinüséggel levered a töködet és ezárt nem mered mert fáj-itt nem lenne legalább ez.
A fájdalom a szervezet vészcsengõje. Nagyon fontos, hogy érezd, tudd, hogy mi, hol, hogyan, mióta, mennyire fáj. Ezek nagyon fontos információk az orvos számára, hogy szükség esetén kezelni tudjon.
És az mire is lenne amúgy jó? Már ha nem akarja valaki tönkretenni magát.
Az elsõnek teljesen igaza van. A fájdalomnak nagyon fontos szerepe van: az jelzi, hogy valahol baj van. Ha nem éreznénk fájdalmat, akkor nem lennének jelei egy betegségnek, és csak akkor vennénk észre, amikor már talán túl késõ.
Szerintem sokkal jobb lenne, ha képesek lennénk kontrollálni a fájdalmat. Azon a szinten túl, amikor a fájdalom már nem hasznos, hanem kínzó teher.

Hogyan lehetne egy 4 ütemű benzinmotort gőz meghhajtásúvá átalakítani?

Valaki gondolkodott már ezen, esetleg kivitelezte, a magas benzinárak miatt...

Legjobb válasz: Nem túl egyszerûen. Kell egy kazán, ami megfelelõ mennyiségû és nyomású gõzt állít elõ, ezt fel kell fûteni valamivel, a gõzt pedig a szívócsonkba kell vezetni. Onnantól kezdve le kell kötni a befecskendezést és a gyújtást, a motor pedig nagyjából ugyanúgy mûködik, mint elõtte. A szelepek nyitása mondjuk lehet, hogy nem a legjobb idõpontban történik, mert a benzinüzemre optimalizált, összenyitásos idõzítés lehet, hogy gõzüzemben nem annyira jó dolog. Illetve a sûrítési ütemre sincs semmi szükség: legjobb lenne, ha a szelepek fõtengelyfordulatonként egyszer nyitnának. A gõznek ugyanis csak annyit kell tennie, hogy beáramlik, lökdösi lefelé a dugattyút, majd a dugattyú kinyomja az égéstérbõl. Igaz, még ez sem a legjobb megoldás, a dugattyús gõzgépeknél is másképp helyezkedtek el a szelepek. A végeredmény: rengeteget kell rákölteni, a kazán és a víztartály sok helyet foglal és kellõen tûzveszélyessé teszi az autót, ha zárt rendszerben gondolkozol és hûtõt is építesz a gõznek, akkor jóformán egy kisebb teherautó kell ahhoz, hogy ne csak egyedül tudj utazni vele. Ráadásul az átszámított benzinfogyasztása is nõ, hiszen kisebb hatásfokú, külsõ égésû hõerõgépet kell kialakítanod. Nem mellékesen indulás elõtt melegítheted fél órán keresztül, bonyolultabb a teljesítmény szabályzása és a hatásfok sem lesz soha olyan jó, mint egy direkt erre tervezett gõzgép esetén. De mondjuk meg tudod vele mászni a Grossglocknert, mert nem függ a motorteljesítmény a külsõ légnyomástól. Illetve nem csak benzinnel, hanem szinte bármivel tudsz fûteni. A baj csak annyi, hogy az így átalakított autó csak mókának jó, használni nem lehet.

Nem túl egyszerûen. Kell egy kazán, ami megfelelõ mennyiségû és nyomású gõzt állít elõ, ezt fel kell fûteni valamivel, a gõzt pedig a szívócsonkba kell vezetni. Onnantól kezdve le kell kötni a befecskendezést és a gyújtást, a motor pedig nagyjából ugyanúgy mûködik, mint elõtte. A szelepek nyitása mondjuk lehet, hogy nem a legjobb idõpontban történik, mert a benzinüzemre optimalizált, összenyitásos idõzítés lehet, hogy gõzüzemben nem annyira jó dolog. Illetve a sûrítési ütemre sincs semmi szükség: legjobb lenne, ha a szelepek fõtengelyfordulatonként egyszer nyitnának. A gõznek ugyanis csak annyit kell tennie, hogy beáramlik, lökdösi lefelé a dugattyút, majd a dugattyú kinyomja az égéstérbõl. Igaz, még ez sem a legjobb megoldás, a dugattyús gõzgépeknél is másképp helyezkedtek el a szelepek. A végeredmény: rengeteget kell rákölteni, a kazán és a víztartály sok helyet foglal és kellõen tûzveszélyessé teszi az autót, ha zárt rendszerben gondolkozol és hûtõt is építesz a gõznek, akkor jóformán egy kisebb teherautó kell ahhoz, hogy ne csak egyedül tudj utazni vele. Ráadásul az átszámított benzinfogyasztása is nõ, hiszen kisebb hatásfokú, külsõ égésû hõerõgépet kell kialakítanod. Nem mellékesen indulás elõtt melegítheted fél órán keresztül, bonyolultabb a teljesítmény szabályzása és a hatásfok sem lesz soha olyan jó, mint egy direkt erre tervezett gõzgép esetén. De mondjuk meg tudod vele mászni a Grossglocknert, mert nem függ a motorteljesítmény a külsõ légnyomástól. Illetve nem csak benzinnel, hanem szinte bármivel tudsz fûteni. A baj csak annyi, hogy az így átalakított autó csak mókának jó, használni nem lehet.
A gõzgépek már egy ideje kimentek a divatból. Te melyik világban élsz?
Tisztában vagy te azzal, hogy mit kérdezel?
gõzmeghajtású autó a 7esen :D:D
Szerintem gázt akart írni a kérdezõ, nah mindegy.
A szén is drága....sõt szerintem drágábban jönnél ki meg szerinted nem lenne cink ha beinditanád az utcában végigmennél vele és hatalmas gõzfelhõt hagy magad után?:D
Sokkal rosszabb a hatásfoka, ezen tovább ront a szükséges víz tömegének cipeléséhez elpocsékolt energia. Tehát nem lenne gazdaságosabb, 30 km/h fölött pláne nem. (Mozdony, hajó más téma ott újra létjogosultságot kaphat.)
A kérdező hozzászólása: Érdemes volna megcsinálni, már csak a kíváncsiság kedvéért is. Szerintem a 2-3, 1-4 szívócsonkjának elekrtonikus gõzbeáramlásnyitó-szelep vezérlésével nagyobb hatásfok is elérhetõ lenne, és nem kell olyan nagy kazán, mint Visontán. Valakinek volna kedve segíteni? És megcsináljuk! Mint Stephenson, csak 21. századi kivitelben...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!