Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne az anyai (22 db)

Hogyan lehetne az anyát leállitani?

Megpróbálom röviden. A jelenlegi páromat akkor ismertem meg, miután az asszonyka beadta a válópert, mondván, nem szereti, sosem szerette, és van valakije. A kicsi lány 2 és fél éves volt ekkor. A férjet kötelezték, költözzön el mihamarabb, mert akkor nem fizetik ki id?ben a lakásból. Asszonyka otthon maradt a gyerekkel, és az anyukájával. Apuka fizet 25000 gyerektartást, számonkérve, ha nincs a a pénz tárgyhó 5-én a számlán. Téli hónapok, súlyosak az apa részér?l, annak jelenlegi párja tartja ewl télen 1 fizuból, mert a régi asszonykát nem érdekli, mib?l van pénz. A megcsalt férj és párja remelkül elvannak, a gyerekek isszeretik egymást, a kislány többször sir, ha haza kell mennie az anyjához egy-egy apás hétvége után. A gyerek amúgy tiltva van az apjától, rugalmaság semmi. CSak a megbeszélt láthatási napokon láthatja a kislányt. De amikor a gyerek beteg, akkor a volt férj anyját hivják, hogy vigye át hozzájuk, majd onnan vigye haza. Sem anyuka, sem nagyi nem vállalja a beteg gyereket, de a lakásba sem engedik be a másik nagyit, hogy a kislány a saját környezetében gyógyuljon. Gyógyszerekkel tömik akilsányt, amikor beteg, akkor is, amikor nem, játszótéren alig van. Anyuka állitólag depressziós, de a gyereknevelésre alkalmas. Jelenleg sirás van, hogy kevés a pénz, nem jut kenyérre, és mivel a volt férj dolgozik, és csak a gyerekét nézi, gondplkodóbe esik, hogy többet adjon nekik. Kérdem én: 2 fizetés, és még 25 ezer... nagyjából 200 ezer. Ennyi nem elég? VAgy tényleg csak arra megy, hogy tönkretegye az új kapcsolatot? Mert apukára és új párjára kigyót-békát mond, olyat, ami nem i gaz. De ez már sok, szerintem.

Legjobb válasz: Nagyon helytelen, ha nem kérsz a gvereked apjától egy fillért sem,a gyereked érdekét kéne képviselned.

Nagyon helytelen, ha nem kérsz a gvereked apjától egy fillért sem, a gyereked érdekét kéne képviselned.
Ebben a sztoriban a legkisebb gond a pénz. Milliókat is kaphatnának, akkor is sz*rnának a gyerekre ezek alapján.
Az én férjem 35.000 forintot fizet 3 gyerek után, de ezt sem mindig. Mégsem sírok. Ha nálatok 25-öt ítélt meg a bíróság, akkor ennyi. Szerintem nem kell neki többet adni.
"asszonyka"..te meg csak egy új "nõcike" vagy, szóval kuss.
Elsõ:én 18évesen (érettségi elött) se kaptam még 10ezret se. Egyébként nem tudom miért ne lehetne biróságon dij mérséklést kérni.Pl. Szerencsére ilyenekhez nem értek.
25 ezer nagyon kevés a gyerekre. Az új férj fizetéséhez semmi közöd, õ nem köteles a gyerekre adni egy vasat se.
Az, hogy a gyereket használja fel az elrontott élete miatti fájdalmában, esetleg ellenetek hangolja, azt teljesen elítélem. Viszont nem tudok elmenni a 25000 Ft-t mire költi kijelentéseddel. A bölcsi nem ingyenes, ha kap is ruhát a kislány, minden szükséges darabja akkor sem lesz meg. Pl. cipõt, bugyit, zoknit venni kell, meg a kiscsaj is kérhet egy-egy darabot. Ott vannak a könyvek, játékok, a + kiadások: túró rudi, krémtúró, kakaópor, esetleg pehely, gyümölcs, rágcsa… Te írtad, hogy a nagymamával élnek, biztosan nem eget verõ a bevételük. Gondolom van rezsi, esetleg hitel is. A gyógyszer is horror árú, akárcsak, ha a havi vitamint veszi meg. Kisgyerekes háznál a fájdalomcsillapító, köptetõ, lázcsillapító alap. A Te gyerekedre mennyit költesz a fent felsoroltakból? Nem vagyok megkeseredett, aki a gyerektartásból él, 3 gyerekünk van a férjemmel. A volt feleséggel pedig emberi hangon kommunikálva meg kellene beszélni a hozzáállását, és, hogy ti mit láttok jónak, õ mit lát jónak? Mik a gyerek érdekei? Esetleg segíteni, rendbe hozni az életét: pl. ti szívesen vigyáztok a kislányra, amíg õ kikapcsolódik (talán talál magának egy rendes párt és megszûnik az irántatok való rossz érzése.
A kérdező hozzászólása: A feleség akart válni, mert szerelmes lett, és feldobott mindent egy lapra. Az a kapcsolat nem lett hosszú életû, és amióta nincs senkije, kibirhatatlan. Állandóan a kifogások, a hibák... Nem sjanálja a pénzt, dehogy, csak az a meglátásom, hogy azt a 25 ezret nem a gyerekre költi. Bölcsiben van, ruhát kapnak, nem mennek sehova... akkor hova megy el neki? Szerintem felelõtlen, mert inkább gyógyszerre költi. Olyan most a helyzet, hogy ha van kalap az a baj, ha nincs, akkor meg az. És ami a legfelháboritóbb a szememben, hogy a gyereket állitja középre...
A kérdező hozzászólása: Szerintem a gyerekem érdekét képviselem azzal, ha nem kérek egy fillért sem, mert többet jelent, hogy tartja az apjával a kapcsolatot, mennek ide-oda, minthogy otthon üljenek a négy fal között. Amit kérnék, azt igy látom, hogy rákölti. Bocsánat a fogalmazásért, megpróbálok pontosabban, csak túl sok gondolat kavarog a fejemben, és nem akarom, hogy bármi kimaradjon, mert csak akkor lehet értelmes választ adni.
Figyelj, neked fogalmazási problémáid vannak? Semmit nem lehet érteni abból amit írsz. Milyen "új nõci"? Ha az apa szerint a gyerekneknálakémne lenni akkor pereljen. Ha sokalja a gyerektartást akkor pereljen. (De 20%-ot min.20 ezer forintot mindenképp megítélnek) És próbálj úgy fogalmazni, hogy érthetõ legyen.
A kérdező hozzászólása: Kihagyagytam, hogy a kedves volt nejnek már nincs senkije, egyedül van azb anyjával és a kislánnyal. Az új nõci 2 helyen dolgozik, van egy kisfia, és nem kér az gyerek apjától egy fillért sem, sõt, még fizeti a közös hitel felét is. Nem a pénzrõl van szó, persze, a kislányról, mert szerintem az apjánál sokkal jobb helyen lenne, szerintemaz anya csak az apa pénztárcájának szülte a gyereket. De meddig lehet még a köteketést birni? Állandóan baja van a volt feleségnek az új kapcsolattal, és mondvacsinált idnokokkal tiltja az apjától a gyereket.
Hát hülye egy törvény ez, megértelek. Ha már azt nézzük, hogy a gyerek eltartásához, jólétéhez kell a tartásdíj, akkor csak az a szülõ kapna, aki egyedül neveli a gyereket. Ha már van párja, aki szintén keresõ, akkor nincs már szüksége rá gyakorlatilag. Már ha azt nézzük hogy a gyerek eltartásához kell. Ha csak azt, hogy azémerazapja, az ne pénzbe legyen kifejezve, van más ezer módja is. Ez az eltartási mizéria nagyobb részt a bosszú miatt van. Tisztelet a kivételnek.
Én nem is értem a kérdést, bár szerintem a fonalat is többször elvesztettem a történetben. Most a 25 ezres gyerektertást sokallod? Az, hogy a gyerek anyja egy ordas nagy [email protected], egy dolog. A másik pedig, hogy a gyermekéért felelõsséggel tartozik az apja, az a 25 ezer Ft pedig szinte semmi, legalábbis nem sokmindenre elég...De tényleg nem értem az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó, teljesen jól látod a helyzetet, és a tanács is tökéletes. De ez egy olyan nõ, aki feljön, megnézni, hova hozza a párom a gyereküket, miközben tudja, hogy költözünk, és mellette 11 órát dolgozom majdnem minden nap, majd szétkürtöli, milyen kupi van nálunk... szerintem normál kommunikációra alkalmatlan. Én nagyjából 20 ezret költök a gyerekre, ovi, kaja, ruha, játék, , és mindene megvan, itt is és az apjánál is. Nekem ez a fontos. Nem az, hogy én mibõl élek. Magamtól veszem el, a havi 2 kikapcsolódásból maradt 1, és igy neki mindenre jut. Visszatérve a volt nejhez, a másik nagyinak sem adja oda soha, csak akkor, ha a gyerek beteg. Nemhogy este vigyázni rá.... Az õ anyukája dolgozik még, nem nyugdijas, igy szerintem töbet kapnak, mint mi... Nekünk mégis megy?

Családi pótlékot, hogyan lehetne egy 17éves lányra ráruházni, úgy hogy nem az anyja kapja meg?

a lány kölün lakik, az anyukájától, de az anyja kapja a családi pótlékot, és nem hajlandó a lánynak adni. ilyenkor mi a teend???

Legjobb válasz: már lényegtelen, de azért köszi! a lány úgy döntött, hogy mindenféleképpen az anyjának maradjon csak meg a családi, nem kér belõle.

A kérdező hozzászólása: már lényegtelen, de azért köszi! a lány úgy döntött, hogy mindenféleképpen az anyjának maradjon csak meg a családi, nem kér belõle.
Én 16 évesen kerültem el anyámtól, kellett a gyámhatósággal iratni egy "szülõi ház elhagyása" nevû iratot (anyám aláírta). Ez kellett ahhoz, hogy sikerüljön elintézni a családi pótlékot és árvaellátást, de két hónapig így is anyám kapta (nekem se adta ide, mert szerinte õt illeti, nem mintha én akartam volna elköltözni magamtól) Nekem hivatalosan más lett a gyámom, amíg 18 nem lettem.
Amíg az anyja a gyámja addig sehogy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor nem vszinû hogy összejön a dolog :S
Újra kell igényelni a gondviselõjének. Akár a lány bankszámlájára is utaltathatod.
Ezt töltsd le: http://www.allamkincstar.gov.hu/ape/letoltesek/6289 Kell hozzá személyi, lakcímkártya, TAJ kártya. Ezen kívül el kell menni az anyuka lakcíme szerint illetékes önkormányzat jegyzõjéhez, és hatósági bizonyítvány kiállítását kell kérni arról, hogy a gyerek nem él anyuka háztartásában. Majd kimennek anyukához az önkormányzat emberei, és ellenõrzik, hogy tényleg nincs ott a lány. Mondanom se kell, hogy anyuka k...ra fog örülni ennek, úgyhogy ha még valami támogatást kap a lány anyukától, arra jobb, ha ezután keresztet vet. Alkalmasint meggondolandó lehet a 12ezres családi pótlékért cserébe. Ha viszont nem kap semmit otthonról, akkor hajrá.
Lehet szûz. Meg kos, vízöntõ, rák, bak...stb stb...
Lehet szûz...hátulról.
Talán úgy, hogy azt a kérdést a humor kategóriában olvastad :P
Viccet félretéve, egyszer egy nõgyógyász mesélt arról a tévében, hogy látott már olyan 15 éves kismamát, aki még teljesen szûz volt, mert a barátjával csak pettingeltek, behatolás nem történt, csak a leányzó puncijára csorgott a cucc, és ezek a kis spermiumocskák olyan fürgék, hogy már hoppsz bent is voltak. Persze szülésnél már tuti átszakad a szûzhártya, hacsak nem császármetszést csinálnak.
úgy lehet, hogy amikor téged csináltak, akkor nem szakadt át anyud szûzhártyája.van ilyen, boney m...:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Az állatvilágban nem is ritka jelenség a szûznemzés (Partenogenezis). Bõvebbel lásd: google. Egyesek szerint Jézus is így született, ám embereknél még nem találtak rá hiteles bizonyítékot.
És a mesterséges megtermékenyítés?

Szinte mindent az anyám hozott a közös kasszába, megtörtént már a válás is évekkel ezelőtt, de nem történt vagyonmegosztás, mert anyám külföldre ment, én meg itt maradtam apámmal a házban. Hogy lehetne minél hatékonyabban lerendezni a javakat?

Anyám anyai örökségéb?l és a némi közös megtakarításukból apámmal, vettek egy családi házat évekkel ezel?tt. Id?közben anyám kiment külföldre dolgozni apám összeférhetetlensége miatt, és ez id? alatt el is váltak. Vagyonmegosztás nem történt, mert anyám nem szerette volna a tanulmányaimat ezzel ketté törni, és távolról zajlott az egész. A kiutazása óta közel egy évtized eltelt, azóta rajtam kívül apám a kizárólagos használója annak a háznak, ami tulajdonképpen jelent?s mértékben anyám örökségéb?l van. Apámon messze nem érzem azt, hogy ? rendezni szeretné ezt az ügyet, próbálja húzni az id?t. Én szeretnék anyukám után menni külföldre, de nekem kell majd az ügyet elintéznem, nekünk mindenképp a pénzre lenne szükségünk, a házzal már nem számolunk. Mi lehetne a legjobb döntés, és mit lehet tenni? Van-e lehet?ség pereskedésre, ha a papírok igazolják, hogy a ház jelent?s mértékben anyám örökségéb?l származik? (Egyes ismer?seim szerint erre jogilag nincs megoldás, mert ajándékozásnak min?sült az, hogy anyám anno fele-fele arányban osztozott a házon, hiába járt volna több neki.) Ha apám nem akar kifizetni, (úgy értem, a felét se) mit lehet tenni? Azzal, hogy eddig is kizárólagosan használta, el tudom képzelni, hogy hátráltatná az eladást. Érdemes-e kitenni, illetve ki lehet-e, van-e értelme esetleg pereskedni, hogy több jár édesanyámnak, vagy mi lehetne a legjobb döntés? Nekem mellesleg lakhatási jogom is van itt.

Legjobb válasz: 1. A ház, amit anyád az örökségéböl vett (feltéve, hogy ez bizonyitható), mindig is saját vagyona marad, soha nem lesz közös. Viszont az az összeg, amit a hazasság ALATT ráköltöttek, közös szerzemény, azt az értéket felezni kell a vagyonmegosztás során 2. Anyád most is elindithatja a vagyonmegosztási pert. 3. Itt nincs semmi, ami ajándékozásnak minösülhetne. 4. A legokosabb egy ügyvédet felkérni, hogy segitsen a helyzetet tisztázni. 5. Nem világos, hogy apáddal mit akarsz tenni, kilakoltatni vagy elküldeni?

1. A ház, amit anyád az örökségéböl vett (feltéve, hogy ez bizonyitható), mindig is saját vagyona marad, soha nem lesz közös. Viszont az az összeg, amit a hazasság ALATT ráköltöttek, közös szerzemény, azt az értéket felezni kell a vagyonmegosztás során 2. Anyád most is elindithatja a vagyonmegosztási pert. 3. Itt nincs semmi, ami ajándékozásnak minösülhetne. 4. A legokosabb egy ügyvédet felkérni, hogy segitsen a helyzetet tisztázni. 5. Nem világos, hogy apáddal mit akarsz tenni, kilakoltatni vagy elküldeni?
Kissé zavaros! Tehát: - Anyád külföldre ment, már EGY ÉVTIZEDE !! - Vagyis itthon hagyott téged, és az apád tartott el és nevelt fel teljesen egyedül. - Te most "hálából", ki akarod tenni apádat a lakásból. - Továbbá pénzt követelsz tõle, de milyen alapon?! "Ha apám nem akar kifizetni" Miért is kellene fizetnie?? Te mennyi pénzzel járultál hozzá, ami szerinted most visszajárna neked?? ...és még lakhatási jogod is van. Szegény apád!

Gyerektartást az anya kapja és elissza valamit magára költi! Hogyan lehetne elintézni, hogy a párom kapja?

19 éves már és velem lakik albérletben. Eddig az anyjával lakott, a hivatalos lakcíme oda van bejelentve. Az apját felhívtuk, hogy utalja a páromnak ezentúl az ő számlájára, de azt mondta ahhoz egy másik bejelentett lakcím kell... nos utalást én erre nem találok, egyszer már el akarta érni azt, hogy ne fizessen, esetleg megint valami ilyesmire készülhet? vagy tényleg kell egy új lakcím? hiszen bankszámlára való utalással egyszerűen megoldható lenne, hogy ne az anya kapja, aki eddig se a lányára költötte hanem saját magára... mit csináljunk? nagyon fontos lenne a mihamarabbi döntés, az albérletbe nem lehet bejelentkezni a főbérlő nem engedi...

Legjobb válasz: A gyerektartás ügyben el kell menni intézkedni, mert van rá mód, hogy a párod kapja, ezt az anyja nem tudja megakadályozni. Ha a jelenlegi helyetekre nem tudtok bejelentkezni, akkor jelentkezzen be a lány az apjához, vagy a te szüleidhez. Amelyik kézenfekvõbb. De nem is biztos, hogy szükség van erre, elõbb intézzétek azt, hogy ne az anya kapja.

A gyerektartás ügyben el kell menni intézkedni, mert van rá mód, hogy a párod kapja, ezt az anyja nem tudja megakadályozni. Ha a jelenlegi helyetekre nem tudtok bejelentkezni, akkor jelentkezzen be a lány az apjához, vagy a te szüleidhez. Amelyik kézenfekvõbb. De nem is biztos, hogy szükség van erre, elõbb intézzétek azt, hogy ne az anya kapja.
Én ugyan átjelentkeztem a páromhoz árvajáradék ügyében, de elvileg nem lett volna kötelezõ. Mivel nagykorú, megadhat saját bankszámla számot tudtommal.
A kérdező hozzászólása: megadtuk a saját bankszámla számot, de azt mondta kötelezõ, bár én nem értem miért, eddig utalást nem találtam rá...
Szerintem ez csak kibúvó :) Máshova nem tudtok bejelentkezni? Akár a te szüleidhez, vagy nagyihoz, bárhová. Senki se fogja nézni, hogy tényleg ott lakik-e a párod.
Mi köze a bejelentett lakcimnek a gyerektartás utalásához. A párod nyisson bankszámlát, és oda utalja az apja a gyerektartást. Ezt akár biróságon is kérheti, ha nem vergõdnek zöldágra az apjával. Inkább szerintem kibúvót keres a fizetés alól. A párod még nappali tagozaton tanul, hogy jár neki 19 évesen a gyerektartás?
Az apa nem utalhatja csak úgy a lánynak a pénzt, mert a gyerektartást hivatalosan a másik szülönek kell megkapnia. Ha nem az anya számlájára utalja, akkor az anya feljelentheti és neki IS ki kell fizetnie visszamenöleg a pénzt, amit a gyereknek adott. Ezt csak akkor lehet megváltoztatni, ha hivatalosan intézik el. De mivel a baátnöd már elmúlt 18 éves, ezért neki nem gyerektartás, rhanem (jogi nyelven) rokontartás jár. A gyámhatóságok kell neki érdeklödni, ott megmondják, hogy milyen úton tudja HIVATALOSAN elintézni, hogy az apa ezt a pénzt neki utalhassa.

Sunyi módon férjet a feleség ellen hangoló (apránként adagolja) anyós tönkre teszi a kapcsolatot? A férj nem mer visszaszólni az anyjának és kiállni a feleség mellett. Hogyan lehetne mégis rávezetni arra, hogy így nem lesz jó?

Legjobb válasz: Ezt sosem értettem, hogy miért hangolják az anyósok a fiúkat a feleségük ellen. Azt hittem az jó egy anyának, ha a fia boldog és külön önálló élete van. Miért akarná a feleség ellen hangolni a saját fiát? Hogy a fia elváljon, és egy elvált, önállótlan, az anyján élõsködõ féreggé váljon? Ebben mi a logika?

Ezt sosem értettem, hogy miért hangolják az anyósok a fiúkat a feleségük ellen. Azt hittem az jó egy anyának, ha a fia boldog és külön önálló élete van. Miért akarná a feleség ellen hangolni a saját fiát? Hogy a fia elváljon, és egy elvált, önállótlan, az anyján élõsködõ féreggé váljon? Ebben mi a logika?
Elõbb-utóbb nem tud majd "ellenállni" ennek az adagolásnak pszichésen, és az anyós képes lesz elültetni a gondolatait a férj agyában. Arra kell ráébreszteni a férfit, hogy szabad akarattal rendelkezik, és már (valószínûleg) nem függ a mutertõl semmilyen módon. Ezért megfelelnie sem kötelezõ neki, mert úgysem tudná megtorolni az ellenállást az asszonyka :D Szóval, ha õ nem úgy gondolja, akkor mondjon ellent neki nyugodtan, hadd legyen tisztában vele az anyós, hogy a fia önálló véleménnyel rendelkezõ élõlény.
"Csak nehogy elhízz, a fiam nem szereti a kövér nõket, neki a karcsú nõk tetszenek" A kur.va anyjába menjen el egy ilyen szemét kur.va. Bocsánat, hogy ezt mondom, de sütivel kínálgat, mellette mintha nem lenne elég felelõsség egy babát kihordani meg felnevelni, még azzal is terrorizál, hogy esetleg felszedsz pár kilót és a külsõd miatt is szorongj. Dögöljön meg az ilyen féreg.
Hú de felba.sztam magam ezen a szemét pics.án
A férjed az egyetlen fiúgyerek? Akkor szokott ez elõfordulni. Valószínû az anyósodat a férfiak egész életében csak kihasználták õ meg tûrte. Aztán született egy fia és lett egy férfi aki csak õt szereti. Aztán megjelentél te a rivális és 'elcsábítottad' tõle. Ha ez a helyzet soha nem fog veled megbékélni. Nekem az a tapasztalatom, hogy ilyen helyzetben nem szabad finomkodni, hanem nyíltan választás elé állítani a férfit. Hajlandó felnõni és a saját családja mellet kiállni vagy sem.
Ha ellened hangolta volna a fiát, el sem vett volna feleségül. A férjednek jó érzés, ha segíthet a szüleinek, ebben akarod megakadályozni. Nem akarlak befolyásolni, csak tapasztalatot írok le. Az én férjem is sokat segített a szüleinek, eszembe sem jutott nem elengedni. Akkor még vonattal járt, mi a gyerekkel kimentünk elé, együtt mentünk haza, vidámak, boldogok voltunk. Késõbb lett autó, akkor mi is elmentünk a gyerekekkel. A szülei meghaltak már, a gyerekek kirepültek, boldogságban élünk a férjemmel, érzem, mennyire szeret, és én is nagyon szeretem õt.
Ismerõs a szitu. A legfontosabb, hogy anyóspajtást sose szidd a fia elõtt. A legjobb fegyver ha mosolyogsz minden hülyeségére, kedvesen reagálsz (tudom milyen rohadt nehéz, de ha látja nem tud veled mit kezdeni, akkor beidegesedik és hagy egye a fene. Pl a sütis sztorinál ilyesmit kell válaszolni: Ó én nem aggódom ezen, mert annyira szeret a férjem, hogy neki így vagyok jó ahogy vagyok. Ha anyós nálatok van öleld meg elõtte a férjed, simogasd meg az arcát hagy lássa milyen boldogok vagytok. Hagy törje ki a fene.
A kérdező hozzászólása: Igen, eddig ez ment, én mindig kedves vagyok vele, csak.....már félek, hogy egyszer nem bírom tovább...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat!!Mintha csak rólam írtál volna! Én sem vagyok "nyalis", de náluk kedves vagyok....a te férjeddel könnyû volt beszélni, nem volt elfogult??
Nem, mert neki mondjuk feltüntek a dolgok. Ami rossz volt és sokáig ezért nem szóltam neki, hogy két tûz közé került. De aztán amióta leállította õket és az értésükre adta, hogy én vagyok, maradok, neki jó vagyok, azóta csend van. Beszélgetünk családi dolgokról, idõjárásról és viszonlátás. :) Az vált be szerintem, hogy nem ugrottam neki, nem csináltam jelenetet, nem hisztiztem, hanem nyugodtan leültünk ketten egy jólsikerült hétvége után és megbeszéltük. Sok sikert. :)
Nálunk anyám nem szerette apum anyuját. A mamát kétszer, ha láttam. Emlékszem, eljöttek a papával, és amikor elmentek, apum megpuszilta anyumat, és megköszönte, hogy nem ócsárolta a mamát. Apumat sokszor láttam sírni, nem tudtam, miért. Ivott, anyumnak nem volt jó élete mellette.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: nem-nem, soha nem mondtam, hogy ne menjen segíteni. Sõt, hétvégén többet van velük, mint velünk, ezt értsd úgy, hogy pénteken 2h-kor végez, utatzik el, fürdésre jön haza, majd másnap hajnalban megint megy, este jön haza, esetleg egy nap, vagy egy fél van nekünk hétvégén. Régen még azt is elvárták, hogy ott aludjon ilyenkor. Igen, egyedüli gyerek...
Tényleg az lehet, amit a 85%-os írt.
Nem lehet, hogy féltékeny rád, mert nem õ van a fiának a középpontban, hanem felesége van meg minden? Iszonyú beteg ez a hozzáállás... nem értem miért jó ennek a buta öreglánynak így viselkedni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a férjem nagyon is meg akar a szüleinek felelni, meg sokat kell segíteni a ház körül és a kertben. Szerencsére nem együtt lakunk, mi másik településen, panelban, és szerintük itt nem kell csinálni semmit, mindig ott van csak a tennivaló, nekem a pici babával mindent egyedül kell csinálnom itthon. Na de nem is én vagyok a lényeg, mert megoldom, csak ugye mostmár mi is család vagyunk, és .... nem tudom, hogyan kezeljem a dolgot, mert nem nyíltan támad, csak mindig burkoltan, vagy úgy, hogy más ne hallja...és nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. A fiának hatalmas cuppanós puszikat ad, nekem meg épp hogy odatartja az arcát, de még ez is degradál neki néha...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de nagyon szomorú vagyok emiatt, mert én nem szeretném az anyja ellen fordítani a férjem, nem tudnák tükörbe nézni, ha ilyet tennék... de annyira alattomos és el kell ismerni profi módon csinálja, hogy már valahogyan védekeznem kéne.... eddig mindig elengedtem a fülem mellett a megjegyzáseit. (pl. 6 hetes terhes voltam, amikor kiderült a dolog, megkínált süteménnyel, én megdicsértems zokás szerint, milyen finomat készített már megint, erre azt mondja: "Csak nehogy elhízz, a fiam nem szereti a kövér nõket, neki a karcsú nõk tetszenek".) persze ezt nem a fia elõtt mondta. Ha a fia elõtt piszkál, azt úgy teszi, hogy a férjemnek le se essen, szóval tudjátok, ilyen nõi dolgok, amit a pasik észre sem vesznek...
Nálunk is vannak ilyen rokonok, akik a családunk tagjait egymás ellen akarja hangolni. És amikor meg eljön, jópofizik, úgy tesz, mintha kedvelne téged. Gusztustalan, apámat eléggé befolyásolja, én nem igazán tudok mit tenni, de én biztos kiosztom, ha megéegyszer meglátom, ez a legtöbb, amit tehetsz. Sajnos, van aki ebben látja az élvezetet.

Az anyámat többször levette pénzzel a barátja, aminek sajna én is kárát láttam mivel anyám tőlem kérte a hiányzó konyhapénzt, hogy ki tudjunk jönni. (én is kiveszem részem a kiadásokból) ilyenkor hogy lehetne visszaszerezni a pénzt?

aztán belement hitelekbe, hogy a rezsit ki tudja fizetni és most nyakig van az adósságba.Azt nem tudom mekkora összeggel tartozik,mivel a hátam mögött történt és ha visszakérném simán letagadná mivel nincs írva papír tehát nem kölcsön csak ajándék ilyenkor hogy lehetne visszaszerezni a pénzt?

Legjobb válasz: Sajna nem sok esélyt látok rá. A "barátnak" kellene lenni némi erkölcsi érzékének hozzá. :S

Sajna nem sok esélyt látok rá. A "barátnak" kellene lenni némi erkölcsi érzékének hozzá. :S
Kölcsön adni, CSAK papirral szabad, különben csak nézhetsz a pénzed után.
Egy kicsit részletesebben, elváltatok és az anyánál helyezték el vagy hogy van?
te az apa vagy az anya vagy? kicsit tényleg lehetne részletesebben... apa tartja a kapcsolatot a fiával? mert ha évekig rá se nézett.. hát nem tudom milyen hatással lenne a fiúra ha egyszer csak egy "vadidegenhez" kéne költöznie...
A kérdező hozzászólása: én egy kívülálló vagyok és rettentõ rossz látni ahogy szenved az anya. Az apa elhagyta egy évesen a családot. lett rendõrségi ügye is és intézetben is volt. iszik, drogozik és dohányzik. 13 éves és úgy kell keresni, mert nem fogad szót az anyának. A kedves apukát milyen módon lehetne belevonni?
hát ez nehéz kérdés... ha eddig nem foglalkozott a gyerekkel ezután szerintem pláne nem fog... meg lehet keresni (ha tud az anya bármiféle elérhetõséget) és beszélni vele hogy segítsen de sajnos kétlem hogy bármit tenne is.. :/ törvényileg nem kötelezhetik hogy foglalkozzon vele most õ... akár le is mondhat róla... sajnálom nagyon az anyát én is... nagyon nehéz lehet neki... gyámügy, családsegítõ.. õk akik érdemben esetleg tudnak valamit tenni... senki más... (szerintem) "2"
Sehogy. Ha az apa nem akarja nevelni a gyereket, semmivel nem lehet ra kötelezni.m
Szerintem az apa nem is lenne jó hatással a fiúra.
Sehogy és ezért nem is hiszem, hogy okolható. Az Anya rontott valamit nagyon el a neveléssel.

Hogy lehetne ezt megoldani? Mamám nem fogadja el anya új férjét, az új életét.

A szüleim márciusig együtt éltek, de sosem volt fényes a kapcsolatuk, és ebben nagy szerepet játszott a mamám is, mert nem kedvelte sosem apát, folyton piszkálta vele anyát, hogy mégis milyen férje van. Ennek a vége az lett, hogy elváltak, anya talált mást, a nyáron megvolt az esküvő is és elköltöztünk a férfihez vidékre. Végülis mindketten jól érezzük itt magunkat, nekem apa hiányzik, de egyébként jobb a suli, kedvesebbek az emberek, szebb a város, lehet kirándulni, van végre kutyám, macskám - imádom az állatokat. Anyának is jó itt, boldog, de a mamám most az új férjét szidalmazza. Nem kedveli, folyton piszkálja miatta anyát, meg hogy minek kellett vidékre költöznünk, minek hagytuk ott a szép, új, modern házunk, most napi 3/4 órát utazhat a munkahelyére oda-vissza, minek ment férjhez egy ilyen "öregemberhez", hogy tudta otthagyni a gyerekét (a bátyám nem volt hajlandó elköltözni, ő maradt, de hát már 21 éves, megvan egyedül is). Nem érti meg, hogy anyának ez jó így. Folyton veszekednek, fél éve nincs békesség, mindketten szomorúak, egyikünknek sem jó ez így. Anya eddig mindig a mamám irányítása alatt állt, most pedig nem fogad szót neki állandóan, saját döntéseket hoz, és ez a mamámnak nem tetszik. Ma is ott sírt a telefonba apámnak (akit eddig baromira nem kedvelt!), hogy mennyire bántja, hogy megromlott a kapcsolatuk anyával és milyen szomorú így, engem is ritkán lát. Ez igaz, csak ünnepekkor találkozunk, de hát eddig sem volt ez másképp, mikor még máshol laktunk. Szóval nem tudom, mit lehetne csinálni, már engem is nagyon zavar, tönkremegy az egész család. Valaki tudna valami megoldás javasolni?

Legjobb válasz: Pedig csak ez az egyetlen megoldás. Nem kell anyukával találkozni, csak ünnepeken. Máshogy nem megy. És tudod igenis anyukád felelõssége, hogy hagyja-e magát megint befolyásolni, vagy a sarkára áll. Szóval itt az ideje másik munkahelyet keresni.

Pedig csak ez az egyetlen megoldás. Nem kell anyukával találkozni, csak ünnepeken. Máshogy nem megy. És tudod igenis anyukád felelõssége, hogy hagyja-e magát megint befolyásolni, vagy a sarkára áll. Szóval itt az ideje másik munkahelyet keresni.
A kérdező hozzászólása: Azt azért hozzátenném, hogy apa is és anya új férje is rendes emberek, ez ellen nem lehet kifogása. Tény, nem egy milliárdos egyik sem, de nem a pénz a lényeg, hanem hogy szeretik egymást..
A legegyszerübb, ha nem látogatják a mamát, nem beszélnek vele, és akkor nem tud beleszólni anyád életébe. (Már eleve azt sem törtem volna a helyében, hogy az elsö házasságába beleszóljon, de most végképp megszüntetném teljesen a kapcsolatot, amig nem áll le)
A kérdező hozzászólása: Azt elég nehéz lenne, mert anya ott dolgozik, minden egyes nap együtt vannak egy ideig. De egyébként sem szeretné azt egyikük sem, nem bírnák ki, és az egész családnak nagy gond lenne, most nem fejetném ki pontosan miért, de ez tényleg nem jó ötlet.
A kérdező hozzászólása: Hát de nem olyan egyszerû másik munkát találni, ráadásul itt õ a fõnök, ami azért elég jó. És ezzel, ha nem találkoznának szinte soha, nagy gondokat okoznának, nem csak itt a szûk családban (mi, szülõk, nagyszülõk), hanem tágabban is (keresztszüleim, unokatesóm stb., és ami talán a legfontosabb, hogy egészségügyi okok miatt sem lenne jó, ha nem találkoznának...
Nagyinak meg lehet mondani h egy hazassagot mar megfurt es MIATTA valtak el (meg ha nem teljesen is igaz, de van benne igazsag az alapjan amit irtal), utana meg lehet kerdezni hogy ezt is szeretne megfurni?
Nagyikának meg lehet mondani, hogy nem kell mindenbe beleszólni. Verebes monta: A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi rá.

A napokban születtek kiscicáink és mikor nagyobbak lesznek szeretnénk hogy az udvaron legyenek, van egy 4 hónapos kutyusunk aki már az anyjukkal is elég keményen játszott. Hogy lehetne majd hozzászoktatni a kicsikhez?

Legjobb válasz: Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!