Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehetne 4 és fél (5 db)

Az baj ha a 4 és fél hónapos westiemnek csak akkor áll fel a farka amikor ugat valamit? Ezen hogyan lehetne változtatni?

Legjobb válasz: A farkán változtatni nem tudsz. Igen felfelé kellene állnia, de mi van ha nem áll fel. Attól még szeretni lehet azt a kutyát. Ha meg nem vagy vele megelégedve fordulj a tenyésztõhöz bizalommal. Ha meg esetleg nem tenyésztõtõl van, akkor megvan az oka miért nem áll fel az a farok...

A kérdező hozzászólása: Eukanuba Puppyt adunk neki ahogy a tenyésztõ mondta !!!!!!
Az én westie-mnek csak akkor áll nyíl egyenesen ha royal canin westie 21 tápot kap! Szerintem nem kap megfelelõ tápot.
A farkán változtatni nem tudsz. Igen felfelé kellene állnia, de mi van ha nem áll fel. Attól még szeretni lehet azt a kutyát. Ha meg nem vagy vele megelégedve fordulj a tenyésztõhöz bizalommal. Ha meg esetleg nem tenyésztõtõl van, akkor megvan az oka miért nem áll fel az a farok...
Nem igazán értem a kérdést:D A felálló merev farok általában akkor jellemzõ mikor ugat a kutya valami olyanra ami nem tetszik neki.
a nyílegyenesen felfelé álló farkinca kihívást, fenyegetést, izgatottságot, nyugtalanságot vagy döntéshozói pozícót jelenthet, ne akard ezt látni mindig, mert az csak annak a jele, hogy félrenevelted a kutyádat!
A kérdező hozzászólása: Pont azért kérdeztem mert szeretdm és, hogy ne legyen semmi baja egyépként tenyésztõtõl vettük
Ne ezen agyaljál, hanem szeresd, Az a fontos.
A kérdező hozzászólása: nem akarok okoskodni, de a westie az fajta akinek a farkának mindig nyílegyenesen kéne állni és azt hallottam, hogy másikoknak ilyenkor már rég feláll......
4 és fél hónapos... még kölyök! Amúgy sem kell neki felállnia ha nincs elõtte egy szuka...
De még csak 4 hónapos.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem beleírni hogy az én kutyusom westie!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem akarok okoskodni, szeretem a kutyámat, csak a westikben pont az a pluss, hogy feláll a farkuk

Hogy lehetne a 4 és fél hónapos kutyám egy kicsit önállóbb?

Ha kimegyek a szobából jön utánam, ha elmegyek fürödni ott fekszik az ajtó el?tt míg ki nem jövök, ha kimegyek az ajtón jön utánam, és ha épp nem vagyunk egy légtérben, de meglátja hogy elindulok már pattan is fel, és jön utánam. Ez a ragaszkodás aranyos dolog, és sétáltatáskor nagyon hasznos de itthon lehetne egy kicsit önállóbb. Azt nem akarom, hogy egyáltalán ne foglalkozzon velem, csak egy kicsit legyen önállóbb. Vagy ez ebben a korban még normális?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális, kölyök, szüksége van a falkájára, különben elpusztul - legalábbis az ösztönei ezt diktálják. Ha kan, akkor az ivarérettséggel ez el fog múlni azonnal, és vissza fogod sírni, ebben majdnem biztos vagyok :P Segíthet még a kutyaiskola, õrzõ-védõ vagy agility foglalkozások, önbizalmat öntenek a kutyába, vagányabbak lesznek tõle, hogy helyreteszik a világot a saját fejükben. Emellett pedig szokj hozzá, mert könnyen lehet, hogy örök életére ilyen marad. Rengeteg dolgot tudsz nagyon frankón megtanítani egy ilyen kutyának, és sokkal problémamentesebb, mint a felfedezõ hajlamú mindentszétrágok-mindenrefelugrálok-mindentmegnézek társaik :D

Szerintem teljesen normális, kölyök, szüksége van a falkájára, különben elpusztul - legalábbis az ösztönei ezt diktálják. Ha kan, akkor az ivarérettséggel ez el fog múlni azonnal, és vissza fogod sírni, ebben majdnem biztos vagyok :P Segíthet még a kutyaiskola, õrzõ-védõ vagy agility foglalkozások, önbizalmat öntenek a kutyába, vagányabbak lesznek tõle, hogy helyreteszik a világot a saját fejükben. Emellett pedig szokj hozzá, mert könnyen lehet, hogy örök életére ilyen marad. Rengeteg dolgot tudsz nagyon frankón megtanítani egy ilyen kutyának, és sokkal problémamentesebb, mint a felfedezõ hajlamú mindentszétrágok-mindenrefelugrálok-mindentmegnézek társaik :D
Nyugodj meg, minden kiskutya ezt csinálja, majd leszokik rola magátol. Még van ilyen kozmodás is, hogy úgy jár utána akár egy kiskutya.
Szerintem adj hálát az égnek, hogy ilyen kutyád van. Könnyebben és szívesen fog tanulni, ha elviszed kutyasuliba ( ami különben már érdemes lenne).
A kérdező hozzászólása: Rendesek vagytok, köszönöm, megnyugodtam és már jobban becsülöm a kutyám. Egyébként lány kutya. Igen, mennék kutyasuliba, de húsz éves vagyok, tanulok, és az eddigi összes pénzem a kutyusra költöttem, mert csak így vállaltam be, hogy minden kiadás és felelõsség az enyés, és hát most nem túlzok minuszban vagyok. (beesett egy megfázás, tüsszögés, köhögés és nem sajnáltam a pénzt az állatdoiktól). Szóval most nem tudom elvinni kutyasuliba, de amint lesz pénz megpróbáljuk!

Hogy lehetne leszoktatni 4 és fél hónapos kutyám a felugrálásról?

Mindig ráugrik az emberre, hátulról is. Ilyen sáros id?ben nagyon zavaró tud lenni.

Legjobb válasz: egy jó módszer: ha rádugrik akkor óvatosan rá kell lépni valamelyik hátsó lábára, na nem erõbõl, hogy nagyon fájjon neki, de azért érezze, ezt a kellemetlen érzést a kutya összekapcsolja a felugrálássa és idõvel leszokik róla.

egy jó módszer: ha rádugrik akkor óvatosan rá kell lépni valamelyik hátsó lábára, na nem erõbõl, hogy nagyon fájjon neki, de azért érezze, ezt a kellemetlen érzést a kutya összekapcsolja a felugrálássa és idõvel leszokik róla.
Felugrik. Lenyomod finoman, de határozottan a földre és közben azt mondod : nem! Azután megsimogatod. Majd egy lépést hátrálsz és ha megint felugrik kezded elõrõl. Elõbb, utóbb úgy fog odamenni, hogy nem ugrik fel. Na akkor kell nagyon megdícsérni! Okos kutya, jó kutya, simisimi. Ezt aznap a házból való véletlen kirohanásokkal gyakoroljátok még párszor. Aztán másnap is, pár napig csökkentve a számot. A lényeg, hogy ha nem nekifutásból kezd üdvözölni, akkor örülj neki nagyon, hogy lássa méltatod amit csinál. ( naaagy dícséret, naaaagy simi )A dolog hátulütõje, hogy így bevezetsz egy másik üdvözlési szertartást és az érkezéskori simit nem úszod meg a késõbbiekben sem. De gondolom ez már nem akkora teher, hiszen még csak egy kiskutya. :) )
Én kipróbáltam ezt a hátsólábra rálépésese módszert, de nálunk nem vált be. A mi kutyánk annyira gyors, hogy mire a lábára léptem volna, már nem is volt ott, soha nem tudtunk a lábára rálépni, így a felugrálásról sem tudtuk leszoktatni. Nagyon kellemetlen. Persze, azt érti, hogy nem, de ha valaki jön hozzánk, folyamatosan rá kell szólni, és ez kellemetlen, fárasztó.
A Spektrumon van egy sorozat, a címe: "A póráz két végén". Érdemes nézni, hasznos tanácsokat lehet belõle gyûjteni a kutyaneveléssel kapcsolatban. Lehet, hogy több részt meg kell nézned ahhoz, hogy konkrétan erre a kérdésre választ kapj.
Amikor fölugrik, el kell gáncsolni.


11 hónapos kisfiem éjszaka még mindig megébred van hogy kétszer, de van hogy 4-5-ször is, még kétszer szopizik is, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen fel éjjel és ne szopizzon, hogy szoktassam le?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5,5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5, 5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.
Szia!Az én kisfiam 14 hónapos és még szopizik éjjel még fel ébred vagy 3 4-szer még mindig.Védõnõ azt mondta , hogy megszokásból ébred fel.De nem bírom meg állni, hogy ne adjak neki.NAgy lányom 3éves koráig a kicsi 2éves koráig szopizott.Le szoktak õk is.Most meg kinevetik a kicsit , hogy szopizi.:-DDDDJa és attól függetlenül szépek a melleim sokat tornázok rá.Üdv.Ad amedig lehet és bírod tudom fárasztó néha!

Nőgyógyászom egy kb.4 cm-s csokoládé cisztát állapított meg, mely szerinte laparoszkópiával eltűntethető. Félek rámenni, nem tudom, hogy esetleg el lehetne- e kerülni a laparoszkópiát, és más módszerrel kezelni?

Már elég régóta vannak erős menzesz görcseim, derékfájásom, ez az állapot szerinte már fennáll annyi ideje, hogy műthető legyen.Már van egy 11 éves kislányom, több gyereket nem is szeretnék, de félek, hogy a laparoszkópiánál több probléma is felmerül, és esetleg eltávolítják a méhet és a petefészket is.

Legjobb válasz: Az a baj,h ha nem mész el a panaszaid ismétlõdni fognak,a cysta egyre nagyobb lesz,több is lehet,amik akár össze is nõnek a kismedencei szervekkel,valamint elég gyakori a meddõség is. Ha felmerül más komolyabb probléma, az nem attól lesz,h a laparoszkópiánál észrevették,hanem az amúgy is ott van és jobb akkor kezelni amikor még nem okoz komoly problémát. Ez kb. olyan,mintha "homokba dugnád a fejed". De keress rá itt a neten az endometriosisra,biztos sokat segít majd,h megértsd miért van szükség a mûtétre.

Az a baj, h ha nem mész el a panaszaid ismétlõdni fognak, a cysta egyre nagyobb lesz, több is lehet, amik akár össze is nõnek a kismedencei szervekkel, valamint elég gyakori a meddõség is. Ha felmerül más komolyabb probléma, az nem attól lesz, h a laparoszkópiánál észrevették, hanem az amúgy is ott van és jobb akkor kezelni amikor még nem okoz komoly problémát. Ez kb. olyan, mintha "homokba dugnád a fejed". De keress rá itt a neten az endometriosisra, biztos sokat segít majd, h megértsd miért van szükség a mûtétre.
Ha tényleg csokoládéciszta, akkor nincs más megoldás. Nem tûnik el magától. Ráadásul a csokiciszta endometriosis miatt van, tehát szét kellene nézni a kismedencédben, hogy van-e még vhol endometrium sziget, és azt is el kellene tüntetni. Erre csak a laparoszkópia van.
Második vagyok. Egyébként ha nem foglalkozol a dologgal, nem kezeled, akkor egyre nagyobb fájdalmaid lesznek az összenövések miatt, emellett meddõ is lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Szia! Nekem egy hónapja volt laparoszkópiás mûtétem, Egy 6*5 centis csokicisztát távolítottak el. Sajnos igaza van az elöttem szólónak ez nem múlik el magától. Ha kérdésed van írj, nagyon szívesen válaszolok. Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!