Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet valakit, akit (794 db)

Hogyan lehetne ugy gondolkodni mint Sherlock Holmes? Ugyertem hogyan lehet valakinek akkora megfigyelokepessege? Gyakorlas?

Legjobb válasz: ugy, hogy kitalalt szemely... vannak jo megfigyelok, de Sherlock az iroi fantazia szulemenye. lehet gyakorolni egyebkent, sot, ez a kepesseg fejlodik magatol is: minel tobbet foglalkozol valamivel, annal jobban tudod mikre kell odafigyelni - pl. faszobraszkent azonnal latod merre allnak a rostok a faban, hogyan kell hozzanyulni. a laikus nem latja, mert nem tudja mire kell figyelni. Sherlock olyan, mintha effektive mindenhez ertene, ezert a legkisebb elteres is azonnal szemet szur neki. Mivel mindenhez nem lehet erteni, nyilvan a sherlock-i kovetkezteto-gep sem mukodik.

ugy, hogy kitalalt szemely... vannak jo megfigyelok, de Sherlock az iroi fantazia szulemenye. lehet gyakorolni egyebkent, sot, ez a kepesseg fejlodik magatol is: minel tobbet foglalkozol valamivel, annal jobban tudod mikre kell odafigyelni - pl. faszobraszkent azonnal latod merre allnak a rostok a faban, hogyan kell hozzanyulni. a laikus nem latja, mert nem tudja mire kell figyelni. Sherlock olyan, mintha effektive mindenhez ertene, ezert a legkisebb elteres is azonnal szemet szur neki. Mivel mindenhez nem lehet erteni, nyilvan a sherlock-i kovetkezteto-gep sem mukodik.
Elmagyarázza a novelláiban, mit csinál. Olvasd el õket! Csak az életben nem hagy mindenki pont a megfelelõ helyen árulkodó jeleket.
Illetve a novellákban, bocs.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.Ertheto.
Ilyen tehetséggel születni kell, de persze a gyakorlás sem árt. A témáról szól ez a könyv, érdemes lenne elolvasnod: [link] (Nem reklámként írom, egyszerûen nekem tetszett, azért ajánlom :) )
A kérdező hozzászólása: Nem problema, koszonom.

Hogy lehet valaki akkora szerencsétlen mint a szjg a reni?

hogy nem jön rá h cortez belé szerelmes?????a puszi,szilveszteri csók,a manga rajz,hogy idegesíti hogy petivel ,,lóg",bevállalta a rajzszakkört,amikor beteg volt lelépett rajzról csak hogy láthassa,hozott neki könyvet ami azért is csoda mert megtalálta a könyvtárat,a könyvet amit reni vitt neki tuti nem olvasta volna el ha nem tölle van,énekelt neki,azonnal ment szilveszterkor, és ezek mind az első 4-ben vannak!!!!!! jo mondjuk ha tetszik valaki nehéz észre venni hogy neki is tetszel főleg ha nem lép de ennyire?????? mondjuk kortez is elég fura mert folyton besértődik valamin de akkor is. de ettől függetlenül imádom a könyvet. de akkor is szerintetek hogy hogy ennyire nem tűnt fel neki????

Legjobb válasz: Én ismerek egy ilyen szerencsétlen lányt!!Szerelmes az egyik osztálytársába,és a folyosón nem mer mellette elmenni,mert hogy azt fogja hinni a fiú,hogy nyomul rá!!! Hiába mondtam hogy ez hülyeség,mivel az osztálytársunk meg hát eleve,én is jóba vagyok vele, szoktunk beszélni meg minden,és nem értem mi a baja!

Én ismerek egy ilyen szerencsétlen lányt!!Szerelmes az egyik osztálytársába, és a folyosón nem mer mellette elmenni, mert hogy azt fogja hinni a fiú, hogy nyomul rá!!! Hiába mondtam hogy ez hülyeség, mivel az osztálytársunk meg hát eleve, én is jóba vagyok vele, szoktunk beszélni meg minden, és nem értem mi a baja!
Na meg ne feledkezzünk meg a szüleirõl, akik arra várnak mindig, hogy legyen vele valami nagy probléma és büntethessék. Gondolok itt arra, amikor Virág egyest kapott, ami miatt Ren netkorlátozást. A szilveszterrõl ne is beszéljünk, amikor a hát mögött rendezték le, hogy menjen a koncertre, ahová nem is akart, aztán Virág hibája után újra csak keményen megbüntették. Stb. Komolyan, amikor valakinek a szülei ennyire azon vannak, hogy találjanak benne valamilyen hibát, jelet anorexiára, drogozásra, züllésre, bandázásra, akkor ne csodálkozzunk, hogy komplexusos lesz. Sajnos ismerek ilyet a valóéletben is, a szülõk észre sem veszik, mennyit ártanak a gyereküknek.
Lehet, hogy Reni azért nem gondolta azt, hogy Cortez beleesett, mert túl szépnek gondolta, hogy igaz legyen, azon kívül a szilveszteri csók után Cortez továbbra is járt Vikivel, ami jó nagy bunkóság volt, amikor pedig bevállalta a rajzszakkört, akkor Arnold figyelmeztette, hogy ne képzeljen bele többet a történetbe, mint amennyi benne van.
A kérdező hozzászólása: héj ez nem ér tudom hogy félre írtam de ezen nem akadt fenn senki.a szjg rövidítés és így értették.szóval? de amúgy azzal hogy direkt így lett megírva mert így kénytelen vagy tovább olvasni van valami.
Ez kérlek úgy mûködik, hogy a szerzõ, így kívánta megírni a történetet, te pedig, a többi szjg olvasóval együtt fogod a fejed, "hogy lehet valaki ekkora szerencsétlen", amivel pompásan eleget teszel a tisztelt szerzõ kívánságának. Annyira várjátok már, hogy reni végre észrevegye magát és blablabla, hogy biztos olvasni fogjátok a következõ részt is, amiben ismét felmerül egy ördöngõs probléma, ami okot ad majd az azt követõ rész elolvasására. Ez így megy majd addig, amíg a szerzõ meg nem unja, vagy nem követnek el ellene merényletet szélsõséges szépirodalmár fanatikusok. Csak lábjegyzetben, ha a szerencsétlenségnél tartunk, "mint a szjg a reni".
A kérdező hozzászólása: jo persze én megértem mert azért tényleg nehéz rájönni és imádom a szent johannát csak néha már kicsit ideges vagyok hogy mit kell ennyire szerencsétlenkedni.mert ugye egyértelmû hogy összejönnek és ezért várod és várod de még a 6 kötetig várni kell.de ha belegondolok cortez is elég nyomi mert õ sem jön rá hogy a reni belé van esve.és nem értem miért kell mindenen megsértõdni.de azt nagyon szeretem amikor idegbajt kap a meglepi buliján amiért szerintereni hazudik neki. :DDD a másik meg akitõl én frászt kapok az arnold.úúúúúúristen én õt nagyon nagyon nagyon nem szeretem.
Én most arra reagálnék, amikor egy szerencsétlen lányról írtak itt az elõbb. Én teljesen megértem. Mert én egyszer úgy jártam, hogy egy lány elkezdett velem veszekedni, hogy nyomulok a pasijára. De az Isten szerelmére, én voltam a hetes, és csak úgy tudtam kimenni a táblához, hogy elmentem a srác padja mellett!!!
Jól van, az "mese", egy fantáziálásban bármi lehet:) Jó, nem mese, de most nem jött máshogy:)
Elsõ olvasatra is átjön, hogy tetszik neki az elsõ év végére, másodikban meg már szereti.
Igen de mondjuk ha elsõre olvasod rögtön neked se ugrana be hogy tényleg szerelmes belé de ha gondolkozunk rajta akkor tényleg annyi jelet adott Cortez de Reni csak azzal foglalkozott hogy mi van kint hogy a "Cortez fan club"-bal mi van meg hogy mit csinálnak . De a végére mégis sikerült neki. I  SZJG!!!!:)
*szóval csak nagyon a legelejébe olvastam bele, szóval még odáig el se jutottam, ilyen jelekig, amiket Cortez küld:)
1.2.és 4.vagyok; neten fönnvolt a könyvek eleje, most már nem tudom, melyik oldalon, többe is beleolvastam és nem tetszett:S:S
Én ezért nem olvastam:D
A kérdező hozzászólása: jo tudom de egy idõ után akkor is nagyon idegesítõ!!!! :D
elõzõ vagyok, plusz akkor kevesebb része lenne, így meg jobban el lehetett nyújtani a történetet gondolom:)
Igen igazad van, Reni tényleg elég szerencsétlen....Kingának mindvégig igaza volt!!

Hogy lehet valakinek akinek önbizalomhiánya van, elfogadnia magát 100%osan ebben a külsőségekkel teli világban, ahol már nagyon sok helyen csak a külső a fontos?

És hogy lehet azt a gondolatot elfogadni, hogy majd ha lesz egy barátom, akkor mi van ha csak azért fogad el mert jó vagyok neki mint szamár, de közben csak a legszebb és legtökéletesebb lányokat akarja ? is magának, vagy titkon csak ?ket nézi meg?

Legjobb válasz: igen ezek az érdekes látásmódok... Egy dagadt/duci pasi, - azt látja h csak a sportos fiúknak van b.nõjük Egy sportos pasi - azt látja csak a dagadt, duci pasiknak van b.nõjük Egy vékony pasi - azt látja, hogy a dagi és a sportos pasiknak van csak b.nõje ------ Én sportos testalkattal rendelkezem teszek is érte, és azt látom, hogy rajtam kívül mindenkinek van barátnõje... :)

igen ezek az érdekes látásmódok... Egy dagadt/duci pasi, - azt látja h csak a sportos fiúknak van b.nõjük Egy sportos pasi - azt látja csak a dagadt, duci pasiknak van b.nõjük Egy vékony pasi - azt látja, hogy a dagi és a sportos pasiknak van csak b.nõje ------ Én sportos testalkattal rendelkezem teszek is érte, és azt látom, hogy rajtam kívül mindenkinek van barátnõje... :)
Nem kell ilyen pesszimistán hozzáállni a dolgokhoz! Persze, elsõre mindenki a külsõt nézi.Hiszen ha felszállsz a buszra vagy elmész a postára feladni a csekket akkor a fiúk elõször a külsõdet látják.Ezért úgy is ítélnek meg.De ha ismerõsi körben próbálsz barátot találni és megismerik a belsõ értékeidet(már ha vannak)akkor könnyen találhatsz olyan fiút aki belédszeret. Pl:Pár éve én is jártam olyan csajjal aki hát "nem tartozott a legszebbek közé".De egy zenei mûfajt kedveltünk és egy eszmét vallottunk+még sok közös egyéb.És rendesen össze is passzoltunk.Hát mindent megtettem volna érte...csak sajnos egy másik [email protected] lenyúlta tõlem. Meg egyébként is, egy átlagosnál csúnyább lánynak mérföldekkel több esélye van palit szerezni, mint egy átlagosnál csúnyább fiúnak csajt.Nézd csak meg az utcán szinte minden dagadt nõ mellett van egy pali, viszont ha egy férfi már enyhe súlytöbblettel rendelkezik és próbálkozni próbál a lányoknál, akkor általába 90%-ban visszautasításokkal kell számolnia. 21/F
Ne legyél már ilyen szerencsétlen fap!na :D :D :D
háát van akinek ez sosem sikerül.... van aki egyedül éli le az életét, van aki nem, van akinek sok kapcsolata lesz, van akinek csak egy...
A kérdező hozzászólása: ma 20:12 Ez érdekes megfigyelés, tetszik.
A kérdező hozzászólása: akkor azok mit csinálnak akik ducik és még is van barátnõjük? Nem egyszer láttam olyat, hogy tényleg duci volt a fiú és nagyon vékony barátnõje volt..meg szép is vagy átlagos, a lényeg, hogy barátnõjük van..
Igaza van az elöttem szólónak, bár nem a kérdéshez tartozik, de én is mackósabb testalkatú vagyok, és még soha nem találtam eddig magamnak lányt.
forever alone
A kérdező hozzászólása: Érdekes módon én még is látok nem egy duci pasit akinek csinos barátnõje van. Nem ez számít a fiúknál sem, de a lényegesebb az, hogy tudjuk, hogy kiknél keresgéljünk.. De végül is fel lehet venni a versenyt, ha van hozzá kellõ önbizalma és határozottsága..
Én meg pont a fordítottját észleltem, a dagadt fiúknak nagyobb eséllyel van barátnõjük, mint a dagadt nõknek barátjuk, bár ez csak személyes észrevétel.
Na én is ugyanígy gondolkodTAM. Az egész csak a dolgokhoz való hozzáállás kérdése. :)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy rólad leperegnek a tények, rólam viszont nem. Más írjon , ha lehet normális választ.
Mibõl ered az önbizalomhiányod? Ronda az arcod?Törpe vagy?Esetleg a kisugárzásoddal van probléma?


Feleségem bejelentette, hogy "lehet hogy van valaki aki kezd számára fontossá válni". Én nem szeretnék e mellé asszisztálni. Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történő elhelyezésre?

A nevelt nagyfiát már elküldte az édesapjához, mert én nem úgy szoltam a hozzá, ahogy ? szerette volna. Nem tettem különbséget a nevelt fiam és a sajátjaim között. Kijelentette, hogy ? saját vagyont akar (jelenleg a közös vagyon 1/2-1/2-a tul.lapon). A gyerekeket is el akarja vinni ( 2 közös 6, és 9 éves). eddíg f?állású anyaként m?ködött, a gyerekek egész nap oviban és suliban voltak, ? f?iskolára és tanfolyamokra jár. A gyerekeket én vittem reggelente. Velem meg az a baja /mint egy keres? a családban/, hogy keveset vagyok otthon és kevés a pénze. Mindennel elégedetlen ez nincs az nincs. Képtelen belátni, hogy egy keresetb?l nem lehet többet kihozni. /Én meg néha hulla fáradtan esek haza és nem mindíg tudtam a nyakába borulni. Beadta a válókeresetet, saját jövedelme nincs.

Legjobb válasz: Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású,ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.

Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású, ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.
"Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történõ elhelyezésre?" A kérdés végülis ez volt. Nem értem miért van lepontozva az egyetlen kérdést megválaszóló. A kérdezõ végülis nem lelkisegélyt kért, hanem egy kérdésre egy választ, de mindegy, ezen nem fogok vitázni... Azt, hogy mennyi az esélye, nagyon sok dologtól függ, nem utolsó sorban a gyerekektõl is. És az ügyvédtõl. DE! Az esély mindenképp meg van rá. Viszont azt Neked kell bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a nevelésre. Üdv!
A magyar válási jogesetek kb. 90%ában az anyának ítélik a gyereket, ha szól ellene érv, ha nem!
Nagyon nehéz helyzetben vagy. Nem értem a feleséged. boldognak kéne lennie, hogy nem kell egész nap otthon lennie kifizeted neki a fõsulit, meg a tanfolyamokat és közben rendezed a gyereketek. Kevés a pénz? Ez nincs az nincs? Miért nem dolgozik???? Akkor lenne pénze. Õszintén szerezz egy jó ügyvédet rakd össze az összes érvet amellett, hogy jó apa vagy és a gyerekek veled jobban járnak. S ha tudsz járj pontosan annak is utána, hogy a nevelt fiával, vagyis az elsõ válásakor ez hogy is zajlott. Sok érvet és bizonyítékot kell felhoznod amellett, hogy neked ítéljék a gyerekeket. Egy ilyen asszony nem érdemel sem családot sem téged.
Szia, én ugyan nem sokat tudok errõl, de szerintem egy jó ügyvéddel sikerülni fog. Végülis õ az aki "felrúgta" a házasságot, te minden tõled telhetõt megtettél. Nagyon sok szerencsét kívánok, és remélem boldog leszel, nem akarom csúnya jelzõkkel illetni a feleséged, de... te is tudod. Szép napokat kívánok a gyerekeiddel :) u.i.: teljesen igazad van, egy kereset kevés fõleg ha neki ilyen igényei vannak. Továbbá a pénzért dolgozni kell és ha dolgozol nem vagy otthon, világos. :)
Egyik ismerõsöm is pont így járt. Ott a ribinek még fizuja is volt, de szerencsére az édesapának ítélték a gyerekeket.
vagyis nem mki, csak páran, bocs!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki aki segített gondolataival! Lezárult válásunk. A gyermekek apai elhelyezésbe kerültek, jól vannak... Üdv. Mindenkinek! ui.: Kedves hasonló cipõben járó Apukák! Ne adjátok fel! Nem lehetetlen az apai elhelyezés.
A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Köszönöm Mindenkinek a gondolatát és a bíztatást! Elsõ körben a bíróság elutasította a feleségem igényét, hogy elköltözzön a gyerekekkel, és új iskolába irathassa õket. Ennek a gyerekek is örültek és én is, mert legalább nem lehet õket ide-oda rángatni. Ez egy kis megnyugvást hozott nekünk. Itt tartunk jelenleg. Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat, sokat segítettek a gondolatok rendezésében és átláthatóságában. Üdv. Mindenkinek
Gondolom ismered a népi bölcseletet, miszerint "a kutya is jó dolgában vesz meg". Szerintem a te feleségeddel is ez történt. Az én férjem is rengeteget dolgozik, sokat vagyok egyedül a kisbabánkkal, és valóban egyedül, mert a férjem szülei régen meghaltak, az enyémek meg hétszáz kilóméterre laknak innen. De igyekszem nem nyûgölõdni rajta, mert értünk dolgozik látástól vakulásig, nem jókedvébõl. Én nem merek jóslatokba bocsájtkozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ítél a bíróság, de neked drukkolok! Harcolj értük, hiszen lagalább annyira a tiedek is, mint amennyire az õvéi. Ráadásul veled ellentétben, õt ezek szerint nem nagyon érdekli, hogy a gyermekeknek jó-e amit tesz, önzõ módon csakis saját magára gondol. Ha menni akar, hát menjen egyedül - hamar rájön, hogy nem sokan vannak azok a férfiak, akik ezt eltûrik neki! Azt gondolom, jót is tenne neki néhány pofon az élettõl!
Sajnos mivel te magad mondtad, milyen sokat dolgozol, nem sok esélyt látok arra, hogy a gyerekeket te kaphasd meg :( A bíróság amúgyis leginkább az anyánál szereti tudni a kicsiket. Tény, hogy ebben a helyzetben nem lenne tiszta és sajnos az ilyen korú gyerekeket nem szokták megkérdezni, kivel szeretnének maradni. Leginkább az anyagi helyzetet és a családi körülményeket nézik (mennyit vagy otthon, mennyit érsz rá törõdni a csöppségekkel, stb.), majd ott helyezik el, ahol az említett két tényezõ jobb. Amennyiben a feleséged nem tudná megfelelõen eltartani, nevelni a gyerekeket, nagy az esély, hogy te nevelheted õket. Remélem, tudtam segíteni.
Szia! Két magyar jogász nemrég készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlõ esély, de jelentõs! Ha úgy gondolod, hogy a gyerekeknek valóban nálad lenne jobban biztosítva a testi, lelki, szellemi fejlõdése, akkor harcolj! Ha tényleg szeretnéd õket szépen felnevelni, és nem csak az édesanya elleni bosszú hajt, akkor ne törõdj bele, ne gondold, hogy a bíróság úgyis neki ítéli, mert igenis van esélyed. A két jogász által készített tanulmányról a cikk: http://nol.hu/archivum/archiv-424775 Olvasd el!
Azt nem ertem, hogy az anya hogy gondolja, mibol fogja eltartani a gyerekeket? Eddig csak foallasu anya volt, tehat 9 evig otthon volt. Hat 9 ev otthonlet utan munkat talalni, olyat amibol a 2 kiskorut el is tudja tartani????!!! Eleg bator es annal felelotlenebb no a feleseged, bar en kivanom talalja meg almai munkahelyet! Vagy talan ugy gondolja hogy az uj apuka fogja eltartani az o ket csemetejet?! Nem ertem, de par mondatbol, abbol amit te leirtal nem lehet eldonteni sok mindent, az hogy hogy eltetek, mi az igazsag, azt csak TE es O tudjatok. Szerintem o a gyerekek elol is menekul, hiszen normalis esetben ha o otthon van, nem hagyja 4 es 5 oraig a gyerekeket az oviban, suliban. Talan, ha edesanya 3 muszakban dolgozna, a ket gyerekkel foglalkozna es rendezne a haztartast, akkor elfaradna, es nem lenne mar ereje, ideje arra, hogy egy masik ferfi kezdjen a szamara fontossa valni. A birosag szerintem megkerdezi majd azert azt is, hogy miert valnak el? Es az anya mit fog mondani? Azert mert bepaliztam? Azert valunk el, mert valaki kezd az eletemben fontossa valni, FONTOSABBA MINT A KET GYONYORU GYEREKEM ES AZ EDESAPJUK! Szerintem anyuka probalja meg csak egyedul nevelni a gyerekeket, valoszinu vissza sirja o meg ezeket az eveket! Es most ki marad a hazban? A gyerekek az anyjukkal, es netalantan jon az uj szereto is? Vagy hogy mukodik ez Magyarorszagon? Azert eleg felhaborito. Mama elmegy felrekefel, es o visz mindent a vegen? Nem tudok neked mit mondani, talan azt hogy sajnallak (pedig nem vagyok ffi parti, mert szerintem a csaladok 99% -at a ffi-ak teszik tonkre)de tudom ez enyhe vigasz szamodra. A gyerekeket nagyon szeresd, es ne felejtsd el, hogy ha nem is most (mert a birosag az anyanak iteli oket), de par ev mulva lehet hogy a gyerekek onkent fognak HOZZAD koltozni(az anya eletmodja miatt). Lehetne-e hogy te vidd el az egyik gyereket, a masik pedig maradna az anyanal? Nem tudom, sajnos. Angliaban elek, es itt is rengeteg a valas. De itt nem egyertelmuen kapja meg az anya gyereket, hallottam peldaul olyat, hogy 2 het apanal, 2 het anyanal van a gyerek. Mivel a birosag ugy itelte meg, hogy mindket szulo alkalmas a gyereknevelesre! Es persze a szulok meg tudtak egyezni. Tobbet mar nem irok, majd esetleg kesobb!
"..Az édesanya amint lehetett oviba vitte a gyerekeket és mint a fõállású el kellet volna hoznia õket az oviból délben, de soha nem hozta el õket, merthogy otthon unatkoznak a gyerekek..." Szerintetek tényleg jó anya az ilyen??? Nekem nincs gyerekem, de nem az lenne az elsõ, h oviba meg bölcsibe dugjam õket. És ha már háztartásbeli vagyok, biztos nem akarnék "megszabadulni" a gyerekeimtõl, h maradjanak csak bent az oviban, suliban stb. minket öcsémmel anyukám egyedül nevelt fel, apukám 2és fél éves koromban meghalt, anyu 21éves volt 2gyerekkel özvegyen, de soha nem pattintott le minket. Nem jártunk bölcsibe, oviba is egy évet mert inkább õ foglalkozott velünk. Pedig neki százszor nehezebb helyzete volt. Ha én annyira törõdöm a gyerekeimmel, akkor az a normális, h alig várom, ha hazahozzam õket és nem úgy állok hozzá h unatkoznának, hanem hogy kitalálok nekik olyan dolgokat, amik lekötik õket. Persze más lenne a helyzet, ha dolgozott volna, de így... Sztem ez a nõ csak önmagával van elfoglalva. Hogy neki jó legyen, h ne dolgozzon, de legyen pénz, h ne legyenek otthon a gyerekek, addig sem zavarják õt. Túl nagy volt neki a szabadság... De ha meg dolgoznia kellett volna, az lenne a baja. És most lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nagyon örülök ( de úristen, milyen régen is írtad ki a kérdést. én voltam az 1. válaszoló)! Így lesz a legjobb, s remélem a karácsonyotok is nagyon boldogan telik majd!
"Vagy valaki nem tudná a 2003as skypet?" Ez mit jelent?
SkypeON. Felhasználónév vagy e-mail cím alapján. Ha nem ismered egyiket sem, akkor elkéred tõle a fentiek valamelyikét. Esetleg vezetékneve alapján kereshetsz, régen volt olyan is, hogy kiválaszthattad, hogy pl.: pestieket adjon ki a keresés. Ma már ilyen nincs. Máshogy nem. Vadidegen embert nem találsz meg. Az utolsó kérdést nem értem.

Hogyan lehet valakivel elfelejtetni azt a lányt aki egy nagy szerelem volt valaki életében?

A párommal 1 éve vagyunk együtt. Most felbukkant az ex nõje és elõjöttek a régi érzelmek, a vágyak, az emlékek... A lánnyal rengeteget beszél, erotikus üzeneteket váltottak és elakart hagyni engem és visszamenni a csajhoz. Ezek után azt mondta hogy nem tud engem elengedni, kellek neki és el szeretné felejteni a lányt. Na ebben szeretnék segíteni neki. De hogyan?? Ha van valami ötlet elõre is nagyon köszönöm.

Legjobb válasz: Csak úgy, ha te nagyobb szerelem vagy neki. De ez tõle függ. Ha õ volt számára az igazi és te nem akkor bármennyire is szeret, és odaadó, és boldoggá tesz, nem lesz ugyanolyan szerelmes. :S Ennek nincs receptje. Valami abban a lányban annyira megfogta, és ha te ezen nem tudtál túl tenni, akkor valószínû sosem fogsz tudni. :S

Csak úgy, ha te nagyobb szerelem vagy neki. De ez tõle függ. Ha õ volt számára az igazi és te nem akkor bármennyire is szeret, és odaadó, és boldoggá tesz, nem lesz ugyanolyan szerelmes. :S Ennek nincs receptje. Valami abban a lányban annyira megfogta, és ha te ezen nem tudtál túl tenni, akkor valószínû sosem fogsz tudni. :S
Ez igy nehez, de biztos szeret teged ha nem csabult el.Eloszor is nem kenne hogy beszeljen talalkozon vele!A masik meg hogy Te bedobd magad hogy nagyon jol ereze magat veled hogy ne is juson az eszebe!
A kérdező hozzászólása: Igen próbàlom bedobni magam hogy ne gondoljom rá. 1 hónapja azt írta a csajnak, hogy velem feküdt le de közben rá gondolt... Na mondom szép... Annyiból megértem hogy nagyon lapos volt a kapcsolatunk. Most már jobb, voltunk ma biliárdozni (elsõ találkozásunk ott volt de azóta se voltunk, nem is értem miért), a kinézetemre is jobban figyelek. Igyekszem visszahozni hogy ismét a puszta jelenlétem felizgassa és valentin napkor is olyat hoztam össze, hogy azt mondta akkor újra gyújtottam a régi tüzet. Ezek szépek és jók de akkor is úgy érzem hogy nem elég a làny kitörléséhez. Vagy csak idõ kérdése? Tudtok még olyan konkrét ötletet amivel fel tudnànk dobni az egészet? Amúgy köszönöm a vàlaszokat, egy kis reményt sugalltak, hogy ne bolonduljak meg :)

Hogy lehet valakit elengedni akit szeretsz? Hogy lehet a halált feldolgozni?

Szeretett nagyapám haldoklik, és egyszer?en nem bírom felfogni, pedig feln?tt vagyok. A legrosszabb, hogy nap mint nap látom ahogy épül le...

Legjobb válasz: Szia...nagyon sajnálom,hogy most az életed ebbe a nagyon nehéz szakaszban ért el.De sajnos tudod egy,ami biztos az életünkben,az az elmúlás...-sajnos mindannyiunk belekerül ebbe a helyzetbe...Én is egy nagyon súlyos betegségben kísértem végig apukámat 9 évig küzködött a rákkal...nem mondom azt az idõszakot inkább,elég,ha annyit elmondok,hogy a lelkem mélyébe belefúródott ez az érzés,a tehetetlenség,és a dügh..-tudod miért?-mert 48 éves volt,mikor elment a másvilágra-és olyan jó ember volt.Mióta nincsen (9 éve) nincsen biztonság érzetem sem.Õ volt az,aki mindíg egyengette az utamat,s ha rosszat tettem,azt mindíg a tudtomra hozta,és segített.Tudod ezt nem lehet "feldolgozni"..mert a szívemben mindíg ott lesz,és érzem,tudom,hogy a menyországból vigyáz ránk :)

Szia...nagyon sajnálom, hogy most az életed ebbe a nagyon nehéz szakaszban ért el.De sajnos tudod egy, ami biztos az életünkben, az az elmúlás...-sajnos mindannyiunk belekerül ebbe a helyzetbe...Én is egy nagyon súlyos betegségben kísértem végig apukámat 9 évig küzködött a rákkal...nem mondom azt az idõszakot inkább, elég, ha annyit elmondok, hogy a lelkem mélyébe belefúródott ez az érzés, a tehetetlenség, és a dügh..-tudod miért?-mert 48 éves volt, mikor elment a másvilágra-és olyan jó ember volt.Mióta nincsen (9 éve) nincsen biztonság érzetem sem.Õ volt az, aki mindíg egyengette az utamat, s ha rosszat tettem, azt mindíg a tudtomra hozta, és segített.Tudod ezt nem lehet "feldolgozni"..mert a szívemben mindíg ott lesz, és érzem, tudom, hogy a menyországból vigyáz ránk :)
Ha nincs vele kapcsolatosan lelkiismeret-furdalásod, akkor el fogod tudni engedni.Akkor megérted, hogy a halál számukra megváltás, amit már talán õk is kivánnak. Nekem meghalt apukám, 2 év múlva anyukám. Úgy érzem, életükben megadtam mindent nekik, amivel megkönnyítettem öreg napjaikat. Az utcájukban vettünk házat, náluk kezdtem, s fejeztem be a napot. Mindenesük lettem.Mindent elintéztem, bevásároltam, takarítottam.Beszélgettünk, meghallgattam õket. Úgy érzem, nem tehetek utólag magamnak szemrehányást, hogy másképp kellett volna.A hamvaikat is magam mellett tudom-ebben a családom is elfogadó volt, így tk. el sem váltam tõlük. De néha, vasárnap délutánonként még mindig van bennem egy késztetés, hogy átmegyek ebéd után kicsit beszélgetni, kávézni.Aztán tisztul meg, hogy már nincs kihez.
Tulajdonképpen én sem tudtam sírni: intézni kellett a temetést, a családom élete folytatódott. És amikor rá kellett szánnom magam, hogy összepakoljam anyukám dolgait, ott voltam egyedül a hideg, kihalt lakásban, és rendezgettem a ruháit, iratait - na akkor szakadt fel bennem valami, amikor szembesültem, hogy ez már visszafordíthatatlan. Olyan személyes volt minden, ahogy kórházba kerülésekor elhagyta az otthonát, de már nem térhetett vissza. Minden-minden a keze nyomát, érintését sugározta.Ez rettenetesen mélyrõl jövõ fájdalom volt. Most is elsírom magam.
Igazán nagyon sajnálom! :( Nekem is az egyik nagypapám hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, igaz, már régebben, 1992-ben. De a mai napig látom magam elõtt a szemeit az utolsó napokban. Úgy tudod elengedni, hogy tudomásul veszed, a halál mindenkiért eljön. Ha beteg a papád, akkor Neki megváltás lesz. Adj meg Neki mindent ezekben a napokban, amíg lehet, aztán pedig emlékezz a boldog pillanataitokra!
én úgy gondolom valakinek az elvesztését, akit szeretsz nem lehet feldolgozni, egy idõ múlva talán könnyebb lesz, de akkor sem lehet feldolgozni
14 éve halt meg a nagypapám, én akkor 10 éves voltam. Szívinfarktus. Õ jött volna értem a suliba, de nem ért oda... Elõször csak zokogtam, aztán szép lassan beletörõdtem... Az apukám 7 éve halt. Ugyanígy leépült az orrom elõtt, és nem tudtam mit tenni... Amikor az elfekvõn volt, és megláttam kikötözve, bepelenkázva, sírógörcsöt kaptam, csak zokogtam és zokogtam... és ott beletörõdtem, nem sírtam többet, csak belül fájt iszonyatosan... míg a temetésen is mindenki bõgött, én némán álltam. Úgy érzem, a gyászt mindenkinek belül kell feldolgoznia, és nem traktálni ezzel másokat. Fel lehet dolgozni, hidd el... Egyszer bõgd ki magad, rendesen. Aztán emelt fõvel kell tûrni, hogy az élet már csak ilyen...
A kérdező hozzászólása: nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a válaszokat azok akik pedig átélték (fõleg szülõ) elvesztését, hát borzasztóan sajnálom. Rossz ezt olvasni de becsüllek titeket, hogy még mindig éltek, és nem haltatok bele a fájdalomba. Nekem nagyon kicsi a családom és a másik nagyszüleimet nem is ismertem, és nagyapám nagyon közel áll hozzám, most pedig szörnyû látni, ahogy szó szerint magatehetetlen. Egykor olyan okos volt, egyetemet végzett diplomás ember, végtelenül nagy lexikális tudással...és most szegénykét be kell pelenkázni. Azért ez olyan igazságtalan és gunyoros a sorstól, hogy az emberi test így elhasználódik egy betegség miatt...:(

A Facebook-on hogyan lehet valaki híreire feliratkozni? Az illető az enyémre már megtette, de én találom nála. Akkor nem lehet? Szerintem kellene, csak nincs meg :- (

úgy látom, hogy nemcsak oldalakra lehet, mert rám is fel van iratkozva már az illető..

Legjobb válasz: Ha engedélyezve van a lehetõség, akkor a profil oldalán van egy feliratkozás(subscribe) gomb. Engedélyezni/tiltani a fiókbeállítások Subscribers (4. menü pont) alatt lehet.

Ha engedélyezve van a lehetõség, akkor a profil oldalán van egy feliratkozás(subscribe) gomb. Engedélyezni/tiltani a fiókbeállítások Subscribers (4. menü pont) alatt lehet.

Hogy lehet valakire rontást tenni és foglalkozik-e még valaki ilyennel? Rontást szeretnék rakatni egy emberre aki hatalmas fájdalmat okozott nekem november 24-én! Elgázolt valakimet és elvette a boldogságom nem ér az életem semmi nélküle!

Azt akarom, hogy érje akkora fájdalom mint engem, hogy szenvedjen mert meg se bánta !!! Megállás nélkül lassítás nélkül tovább hajtott semmilyen büntetést nem kapott meg akarom büntetni!!!! KÉREM VALAKI SEGÍTSEN!!!! Köszönöm!

Legjobb válasz: "Áá ádáz sátán szerzeménye megjött a jó Biri néne!" "Pók keresztje, darázs szíve, segíts rajta varázsige!" "Elragad a seprû nyéle itt megy a jó Biri néne" http://www.youtube.com/watch?v=2KdG613tZpw RONTÁS csak a mesékben (és a babonás emberek tudatában) létezik. Pedro

"Áá ádáz sátán szerzeménye megjött a jó Biri néne!" "Pók keresztje, darázs szíve, segíts rajta varázsige!" "Elragad a seprû nyéle itt megy a jó Biri néne" http://www.youtube.com/watch?v=2KdG613tZpw RONTÁS csak a mesékben (és a babonás emberek tudatában) létezik. Pedro
üsd el te a szerettét
Kedves kérdezõ ! Semmi képen ne tény rontást senkire !!! Amit vetettél azt aratod, ok-okozat, karma. Minden negatív érzés , gondolat amit magadban táplálsz más iránt, azzal csak saját magadnak ártasz !!! Csalódások közül a szerelmi csalódás a legnehezebb. Az életben többször leszünk szerelmesek, persze mindig másként. Felismerni és megtalálni az igazi lelki társunkat nem könnyû. Ha nem is hiszel valamilyenféle magasabb intelligenciában az univerzum törvényei akkor is mûködnek. Ellen Fein , Sherrie Schneider -Titkos Szabályok (hogyan hódítsuk meg a nagy Õ-t)
Ne hagyd, hogy a zavaro erzelmeid befolySoljanak. Hidd el, hogy mindent elrendez a sors. Ami most vagy, azt magadnak koszonheted, es most ulteted el jovod magjait. Ha ez az ember gonoszat tett, azt bizony magaval tette, mert a karmat bizony nem lehet becsapni. Halmozzuk jo es rossz benyomasainkat es az alapjan fordul a sorsunk jobbra vagy rosszabbrA. A harag, gyulolet meg a duh es egyeb zavaro erzelmek eltorzitjak a latasmododat. Kepzeld el, hogy egy holdvilagos ejjelen a to tukreben nezed a holdat. Az a valosag. A toba hajigalt kovek torzitjak a kepet. De nem a hold gyuruzik, hanem csak a to vize aminek partjan csucsulsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez sem ér semmit!!! Amúgy én érzem, hogy nem ez volt az elsõ Õt szerettem a legjobban így, hogy elment már a szerencsém is ettõl kezdve csak rossz jöhet!!!!Köszönöm, hogy írtál!
Létezik rontás. De ne tetess rá, mert háromszorosan kapod vissza. Lehet, hogy még valakid meghal. Visszaszáll rád, úgyhogy ne csináld!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de nagyon hiányzik.... De kéne ez a csodafegyver nagyon!!!!!!
#5 És BIZONYÍTANI is lehet, hogy a hasonló "beavatkozásnak" ténylegesen is van hatása? Mert ha nem, akkor megintcsak marad a HIT... :-) Ugye nem kell mondanom, hogy ha az ilyen dolgok mûködnének, akkor ezt a tudomány ÕRÜLT ERÕVEL kutatná - hiszen gondold el, ez lenne az új csodafegyver... Pedro
Inkább bocsáss meg neki, õ majd megkapja a sorstól amit veled tett. A gyûlölet nem vezet sehová, az átok meg olyan mint a bumeráng vissza üt rád
LÉTEZIK!!!csak igen kétélû fegyver.ha nem hozzáértõ végzi, akkor nagy bajt is okozhat.Magyaroszágon max.6 ember van, aki valóban ért hozzá.elég drága dolog, de fizetni természetesen csak az elvégzett "munka"után kell.akkor viszont mindenféleképpen!
rontás tényleg nem létezik, de nincs is szükséged rá... a sors elintézi helyetted, ne aggódj... mindenki azt kapja vissza, amit megérdemel, õ is meg fogja kapni a magáét
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! El vagyok keseredve én azt hittem van ilyen.... és nem csak a mesékben, filmekben, de megtalálom a módját, hogy ne maradjon büntetlenül, addig nem nyugszik meg a lelkem!
Bocsi ezt máshová szántam !!!
Akkor állt meg öregedésben, amikor elõször meghalt és feltámadt.
Pontosan, ahogy az elõzõ is írta. Egészen addig normális emberként él, amíg elõször meg nem hal. Csak ekkor derül ki, hogy ki halhatatlan és ki nem. :) Ezért van a sorozatban öregember és kisgyerek halhatatlan is.
Illetve ha egy halandó levágja egy halhatatlan fejét, akkor nyilván õ is halhatatlan lesz, nem?
Utolsó: csak az arra kiválasztottak válnak halhatatlanná. Ha egy szimpla halandó levágja egy halhatatlan fejét attól õ még törékeny és nagyon emberi marad, s a halálból nem hozza vissza semmi.
Az eredeti könyvben 25-28 éves korban áll meg az öregedés.A ráncok mélyûlhetnek kicsit, meg a haj is szûrkûl egynél, de egyikük sem látszik 30-nál öregebbnek, vagy fiatalabbnak. Az már csak a sorozat butasága, hogy az elsõ halálnál rögzûl az életkor.A Kurgant is 6 évesen kinyiffantja az apja, mégis õ lesz a legnagyobb darab Halhatalan.Connort 17 évesen szúrják le.A könyvben Ramírez is feketehajú, de Connerynél jobban senki nem játszhatta volna:) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!