Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet valaki csak a 8 (5 db)

Hogy lehet hogy valaki csak a 8. héten tudja meg hogy terhes? Megjön normálisan a mensese, vagy nem is foglalkozik ezzel?

Legjobb válasz: Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.

Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.
Van aki végig menstruál. Meg hát nem mindenkinek szabályos a menstruációja, így nem is feltünõ, ha késik. Sõt még az is lehet, hogy teszt nem mutatja ki, csak pl. a 8. héten vagy még késõbb. Nem hiszem, hogy van olyan nõ akit nem foglalkoztatna, hogy terhes. Ha akarta, akkor azért, ha nem akkor azért.
Szia! Nekem kimaradt egy alkalommal a menzeszem, ekkor csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Mikor másodszor is kimaradt, akkor is csináltam egy tesztet és az pozitív lett. A nõgyógyászom megállapította, hogy 8 hetes terhes vagyok. Hát így lehet, hogy késõn tudjuk meg.
Nekem a harmadik tesztem lett pozitiv csak és addig is eltelt egy kis idö .

Csak az lehet angoltanár általános iskolában, aki tanítóképzőre járt? A tanítóképző 1-6-ig van? Anglisztika Ba kell hogy valaki 1-8-ig tanítson angolt? Vagy ez most hogy van? Valaki írja le, hogy ez hogy van.

Legjobb válasz: Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.

Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.
bocsánat, nem 14, hanem 1-4
A kérdező hozzászólása: És ha én késõbb középiskolában is szeretnék tanítani, mert nem találok állást általános iskolában? Akkor mesterképzésre kell járnom? Mikor kell felvenni még egy szakot az angol mellé? Köszönöm a választ. :)
Szerintem azt még nem találták ki, mi van azzal, aki a 4+1 után szeretne magasabb szintet... Érdemes eleve az 5+1 éves képzést elvégezni, azzal tágabb a lehetõségek köre.
Abban ezer százalékra nem vagyok biztos, de mintha szakpárra lehetne jelentkezni az osztatlan tanárképzésnél. A felvi.hu-n megtalálod a párokat.
A kérdező hozzászólása: És akkor az anglisztika az lesz az 5+1 éves? Aki 5+1 évesre megy az is taníthat általános iskolában vagy csak a 4+1 éves?
Az anglisztika bölcsészképzés. BA+MA rendszerben. Van 4+1 és 5+1 éves angoltanár képzés. Nyilván magasabb végzettséggel elvállalhatsz olyan munkát, amihez alacsonyabb szintû végzettség kell, fordítva nem mûködik.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet csinálni akkor, ha általános iskolában szeretnék angol tanár lenni, de érdekelnek a kereskedelmi, vendéglátó szakok és azokat is szívesen tanítanám középiskolában?

Ez gond lehet? Nekem 7 van hogy 8 napig tart a menstruációm. Hallottam, hogy valakinek csak 5.

Legjobb válasz: az semmi a volt osztálytársamnak csak 3 és majd meghalt akkor is. de nekem volt már 14napos is nem kis mennyiséggel de ez az elsõ években volt aztán beállt 5re.

az semmi a volt osztálytársamnak csak 3 és majd meghalt akkor is. de nekem volt már 14napos is nem kis mennyiséggel de ez az elsõ években volt aztán beállt 5re.
ezlõzõ vagyok. mikor tablettát szedtem nem volt nekem se kevesebb csak nem fajt a hasam.
nekem mindig 7 napot tartott, annyi h. az intenzitaása volt változó. de makk egészéges vagyok, jelenleg terhes, ugyh ez nem befolyásol semmit.
Nekem is mindig legalább egy hétig eltartott, szóval.. Most, hogy szültem, kíváncsi vagyok változik e...
A menstruáció 2-8 napig tart
tizenéves koromban nekem olyan volt, mint a mesében. Hol volt, hol nem volt. ha volt, akkor átlagosan 7-8 napig tartott nekem is, változó erõsséggel. Történt olyan is, hogy lement 5 nap, 1 nap szünet aztán még 1 napra visszatért... de ahogy közeledett a tizesek vége úgy rövidült és gyengült, 18-19 közt már a leghosszabb 5 napos, és nem ritka a 3-4.
szia! Nekem 12 éves korom óta 8 nap, és most sem csökken. Már 28 vagyok, fogamzásgátlót szedek, de még most is hosszú és erõs. Legalább a 6. napig nagyon erõs. De a doki szerint normális. Csak azt hittem, hogy a tabitól csökkenni fog. ha neked is ilyen hosszú, akkor sajnos így jártál, mint én. Együtt érzek veled... :) )
amúgy nem hinném, hogy ez feltétlenül rossz így, de fõ a biztonság 21N
Attól függ, hány éves vagy.Tizenévesen még elmegy.MI azt tanultuk nõgyógyászatból, hogy ez azért nem túl jó és érdemes kivizsgálni hormonálisan, bár nem feltétlenül áll mögötte kimutatható nagyobb ok, nagyon sok lánynak tart ilyen sokáig, valami nagyon pici hormonális változás is okozhatja vagy egyéb testi tényezõ, de akár normális sajátosság is lehet, de azért egy vérvételt szerintem megér-az nem megterhelõ dolog, említsd meg a nõgyógyászodnak :) 21N
Mielõtt elkezdtem a fogamzásgátlót, nekem is 7 napig tartott, és nagyon fájt is végig. Nem gond, ha sok napig van meg, ilyenek vagyunk sajnos.
Korábban nekem 9 napig tartott, és nagyon fájt. Kivizsgáltattam, kiderült, hogy mindkét petefészkemben volt 1-1 ciszta, az egyik kb 5, a másik 7 cm átmérõjû, betokosodottak, tehát nem tudtak felszívódni, viszont nõttek és csavarodtak, ettõl fájt. Megmûtötték, teljesen rendbejöttem, azóta csak 5-6 napig tart, s nem fáj. Ezért tapasztalatból mondom: érdemes kivizsgáltatni.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS3) c. játékban ha multizni akarok lehet úgy játszani hogy én, valaki ellen? Vagy csak 8-12 játékosig?

Legjobb válasz: Ha offline multira gondolsz, akkor osztott képernyõn lehet. Ha pedig online, akkor a hagyományos játékmódokban 12 emberrel, ground war játékmódban pedig 18 emberrel lehet játszani. Ha bármi kérdésed van a játékkal kapcsolatban, nyugodtan írj! :)

Ha offline multira gondolsz, akkor osztott képernyõn lehet. Ha pedig online, akkor a hagyományos játékmódokban 12 emberrel, ground war játékmódban pedig 18 emberrel lehet játszani. Ha bármi kérdésed van a játékkal kapcsolatban, nyugodtan írj! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!