Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet tudni, hogy a (1622 db)

Hogyan lehet tudni, hogy a cicánk vemhes? Egyre csak nő a hasa, pedig ugyanannyit kap enni.

Legjobb válasz: Ha a cica nincs ivartalanítva( gondolom nincs, különben fel sem merült volna) és tüzelés idején elcsatangolt (nem kell napokra eltûnnie, éppen elég az is, ha kijárós mondjuk napközben) akkor majdnem biztos, hogy megtörtént a dolog. Õk "csak" csinálják, nem gondolkodnak. A hormonok termelõdnek, ha van rá lehetõségük, akkor nem tétlenkednek, elvégre ez náluk a fajfenntartásról szól.

Ha a cica nincs ivartalanítva( gondolom nincs, különben fel sem merült volna) és tüzelés idején elcsatangolt (nem kell napokra eltûnnie, éppen elég az is, ha kijárós mondjuk napközben) akkor majdnem biztos, hogy megtörtént a dolog. Õk "csak" csinálják, nem gondolkodnak. A hormonok termelõdnek, ha van rá lehetõségük, akkor nem tétlenkednek, elvégre ez náluk a fajfenntartásról szól.
Nézd meg a macska cicijeit, ha megnagyobbodtak, és pirosodnak, akkor nagyon valószínû, hogy babákat vár. (Hasonló kérdés volt már, ott találsz még válaszokat.)

Honnan lehet tudni, hogy a hörcsögnek melege van?

Legjobb válasz: A miénknél onnan lehet tudni, hogy nem a fészkében, hanem ott fekszik, ahol kikaparta az almot és nincs alatta.

A miénknél onnan lehet tudni, hogy nem a fészkében, hanem ott fekszik, ahol kikaparta az almot és nincs alatta.
Utolsónak igaza van. Onnan tudod, hogy a minél hûvösebb helyet keresi, nem a vattában, házában fekszik, hanem ahol tudja hûteni a pocakját ^^
Az enyém is így szokta, nem bújik bele a forgácskupacban hanem a felszínen van és alszik.LEgjobb ha kicsit bevizezed a hátát.
Az enyémeim is kint alszanak! Elkaparják a forgácsot az egyik sarokból és oda letelepednek hanyatt feküdve. Én hideg dinnyét szoktam adni nekik, nagyon szeretik! :)
Hátán fekszik, négy lábát az égnek dobja és kiabálja hörcsögül hogy: "Vízet, vízet, vizet...!"
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó három válaszolónak :) )

Honnan lehet tudni hogy a férfi már nem szeret?

Vagy nem szerelmes?

Legjobb válasz: Ha évek óta vagytok együtt- azt tudnod kell, hogy a szerelem halványulhat- ettõl még szeret, csak átváltozik a dolog, nem éghet a tûz sem ugyanolyan hõfokon állandóan, bár aki szorgalmas, ápolhatja a tüzet és akkor fennmaradhat az intenzitása... - ehhez nagyfokú tudatosság, és szorgalom kell. A szeretetet legtöbbször ragaszkodásban lehet tetten érni, nézd úgy a dolgot, hogy vajon ragaszkodik e hozzád? Hazajár, nem kocsmába, nem játék gépezik stb... A kapcsolatok megújítása pedig sohasem késõ, és bármelyikõtök kezdeményezheti- jó ötlet pl. ha leültök és elkezded mondani neki, hogy mi hiányzik ami régen volt és szeretnéd..majd õ is mond valamit és elindul lassan a dolog, ha mindketten akarjátok persze,,,

Ha évek óta vagytok együtt- azt tudnod kell, hogy a szerelem halványulhat- ettõl még szeret, csak átváltozik a dolog, nem éghet a tûz sem ugyanolyan hõfokon állandóan, bár aki szorgalmas, ápolhatja a tüzet és akkor fennmaradhat az intenzitása... - ehhez nagyfokú tudatosság, és szorgalom kell. A szeretetet legtöbbször ragaszkodásban lehet tetten érni, nézd úgy a dolgot, hogy vajon ragaszkodik e hozzád? Hazajár, nem kocsmába, nem játék gépezik stb... A kapcsolatok megújítása pedig sohasem késõ, és bármelyikõtök kezdeményezheti- jó ötlet pl. ha leültök és elkezded mondani neki, hogy mi hiányzik ami régen volt és szeretnéd..majd õ is mond valamit és elindul lassan a dolog, ha mindketten akarjátok persze, , ,
Ha egy másik nõvel találod az ágyba
hiába mondja hogy szeret ha nem érzed, mondani mindent lehet.ezt érezni kell.
Sorozatosan és rendszeresen elhanyagol, nem foglalkozik veled, már nem olyan lelkes, ha megkéred valamire, hogy segítsen, vagy menjen eléd, kísérjen el, stb. nem ölelget, puszilgat, szeretget, és nem akar veled annyi idõt tölteni, hirtelen minden más fontosabb lesz -tehát nem mutatja ki.
ha azt mondja: nem szeretlek
Leginkább arról, ha már nem ad semmit, nem mondja, hogy szeret.De nõk ugyanez.
Ha màr nem érint meg és nem veszi észre, hogy mellette vagy.
Elöttem szóló, így igaz. Talán nincs is mit hozzátenni.


Van olyan hely, hogy végtelen el lehet oda utazni illetve milyennek élném meg és mi is az igazábol, és mibõl lehet tudni, hogy a valóság valóság-e?

hát kezdeném a valósággal tudjuk ,hogy erre kell figyelni folyamatos, izgalmas, boldog, változatos, biztos de ha már most létezik szinte olyan számítógép adattovábbítás és feldolgozás ami meghaladja az ember adatfelfogo képességét akkor most is tudnának olyan mesterséges világot létrehozni mint akár a mienk honnan tudjam hogy ez nem már most nem egy olyan világ?

Legjobb válasz: Nincs.

Nincs.

Miből lehet tudni hogy a teknős boldogtalan?

Kedves Teknőstulajok. Húgomnak van egy királyteknőse, és a fenti kérdésre kíváncsi. Azt mondja hogy folyton a terráriumban kaparja a kavicsokat a vízmelegítő oldalán lévő sarokból és a köztük lévő élből. Ennek az oka valószínű hogy a vízmelegítő, de ki tudja. Általában azt a sarkot kaparja, amerre az ablak is van. Lehet hogy több fényt igényelne a teknős? Előre is köszönöm a válaszokat. Idióták mellőzzenek.

Legjobb válasz: Nekem ékszertekim van, ugyanezt csinálja, nem gondolom h boldogtalan lenne. Lámpát lehet tenni az akvárium fölé, jobb híján jó egy sima olvasólámpa, ezt naponta be lehet neki kapcsolni 5-10 percre.

Nekem ékszertekim van, ugyanezt csinálja, nem gondolom h boldogtalan lenne. Lámpát lehet tenni az akvárium fölé, jobb híján jó egy sima olvasólámpa, ezt naponta be lehet neki kapcsolni 5-10 percre.

Miből lehet tudni, hogy a srácnak bejövök? Ti srácok hogyan jelzitek egy lánynak ha tetszik nektek? És én hogyan tudnám a tudtára hozni, hogy bejön nekem?

Legjobb válasz: Ha tetszik egy lány és látok esélyt rá, hogy összejöjjön a dolog akkor személyesen vagy FB-n bepróbálkozok. De FB-s chat után találkozót kérek ha bejön a csaj. Tisztában vagyok azzal, hogy tulajdonságaim alapján milyen lányoknál érdemes próbálkozni (csendesebb, nem plazap*csa) így még sose kezdtem ki bunkó csajjal, plusz ha az illetônek nem jöttem be, akkor kulturált visszautasításban volt részem.

Ha tetszik egy lány és látok esélyt rá, hogy összejöjjön a dolog akkor személyesen vagy FB-n bepróbálkozok. De FB-s chat után találkozót kérek ha bejön a csaj. Tisztában vagyok azzal, hogy tulajdonságaim alapján milyen lányoknál érdemes próbálkozni (csendesebb, nem plazap*csa) így még sose kezdtem ki bunkó csajjal, plusz ha az illetônek nem jöttem be, akkor kulturált visszautasításban volt részem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Arra lennék inkább kiváncsi, hogy hogyan viselkedik a fiú ha bejövök neki? Vagy értsem ezt úgy ha nem ir facebookon pl, akkor nem is érdeklem?(elsõ válaszolónak)

Honnan lehet tudni, hogy a megfelelő ember mellet vagyok-e?

Hét éve élek a férjemmel, van egy közös gyerekünk, de most belépett az életembe valaki, aki olyan szinten érintett meg, mint még soha senki. Legalább is most ezt érzem, teljesen felzaklatott és ez már több mint egy éve tart ráadásul egyre rosszabb lesz, egyre jobban vágyódok utána! Honnan tudhatnám, hogy nem tévedtem-e amikor nem vártam eleget és elköteleztem magam a férjem mellett? Pedig már akkor sem voltam tinédzser!

Legjobb válasz: Nem tudni kell, hanem érezni. Egyébként nehéz helyzet amiben vagy. Amit én mérlegelnék, hogy mit várok a jövõtõl, mennyire megbízható a férjem, hasonló esetben õ mit csinálna, mi a jó a gyereknek, milyen kilátásaim vannak, ha elhagyom a férjem, milyen az az új férfi, kire számíthatok jobban. Szerintem én maradnék a családdal, ez biztos pont. Lehet a házasságokon dolgozni, talán ez egy jó alkalom rá, hogy visszatalálj a férjedhez

Szerintem nincs olyan, hogy pont egymásnak lenne teremtve két ember. Szóval nincs egyetlen, aki megfelelõ, csak fokozatok vannak.
Nem tudni kell, hanem érezni. Egyébként nehéz helyzet amiben vagy. Amit én mérlegelnék, hogy mit várok a jövõtõl, mennyire megbízható a férjem, hasonló esetben õ mit csinálna, mi a jó a gyereknek, milyen kilátásaim vannak, ha elhagyom a férjem, milyen az az új férfi, kire számíthatok jobban. Szerintem én maradnék a családdal, ez biztos pont. Lehet a házasságokon dolgozni, talán ez egy jó alkalom rá, hogy visszatalálj a férjedhez
Semmi garancia nincs arra, hogy az "új" nem így fog viselkedni pár év múlva. Gondolom a férjed sem volt ilyen elutasító az elején, hiszen ha Te erre vágysz, akkor már akkor sem tetszett volna és nem mentél volna hozzá. Szerintem ne add fel a családod egy bizonytalan kapcsolatért, mert csalódni fogsz. Inkább beszélj a férjeddel.
Egy baj van az ilyen "másikokkal": az ismeretség elején ugyanis mindegyik kedves, figyelmes. Arra meg semmi garanciád nincs, hogy 7 év elteltével is ugyanolyan gyengéd lesz, mint az elején. A férjed már rendbehozná a dolgokat, szóval szerintem ez menthetõ. Már ha meg tudod szakítani a kapcsolatot a másikkal.
Nyugi, 5-10 év múlva a másik is ugyanúgy el fog hanyagolni, õ is ember.
Valószínûleg inkább a párod az, aki nem megfelelõ ember mellett kötelezõdött el. Egy férfi nem lép be csak úgy az életünkbe. A munkahelyünkre, a lépcsõházba, a gyerek iskolájába belép, de az életedbe csak akkor lép be, ha engeded. Te engedted. És egyszer már rossz döntést hoztál, az biztos: mikor engedted magadnak azt, hogy elcsábulj az új férfi iránt. Lehet akármilyen jó az ember kapcsolata a házastársával, ha azt nem becsüli, kifelé tekintget, akkor a legösszeillõbb párok is szétmennek, ha az egyik fél hagyja. Arról nem tudok mit mondani, hogy jól döntöttél-e, mikor férjhez mentél, mert a pároddal való kapcsolatodról semmi nem derült ki.
Én teljesen megértelek, ugyanezt érzem. És ugyanez a helyzet, a párom most kezd közeledni hozzám, de õszintén szólva, ennek már nem örülök, inkább sajnálom, mert ha még mindig rideg lenne, akkor nem szégyellném magam, h mindig a másikra gondolok.
Nahát, ugyanebben a helyzetben vagyok, szóról szóra. Én is örlõdök. Én tudom, h anno rosszul döntöttem. De a gyerekek miatt nem hiszem, hogy váltok.
A kérdező hozzászólása: Csak tudjátok mi bánt nagyon? Lehet hogy hülyeség ilyenre vágyni, de én azt láttam a szüleim példáján, hogy igenis lehet 30 év házasság után is figyelmesnek és gyengédnek lenni a másikhoz! Én is ilyen kapcsolatot szerettem volna, nem olyat, ahol könyörögni kell a páromnak egy ölelésért is! Ez annyira mélyen bántott engem meg, hogy talán sosem fogok tudni túllépni rajta. És talán ezért keresem olyan megszállottan ezt a meghittséget, és ha nem ez a másik férfi, akkor majd lesz másik másik férfi... értitek, ugye? Mindig lesz másik, mert úgy érzem, nekem kevés az, amit a házasságomban kapok. Nem tudom, hogy ezt hogy lehetne leküzdeni!
A kérdező hozzászólása: Akkor történt meg az elcsábulás, amikor a férjemnek már szinte könyörögni kellett egy kis gyengédségért is. Egyszer csak elegem lett belõle, ez az ember pedig itt volt, kedves volt, érdeklõdõ és megértõ. Nem történt semmi sem közöttünk a mai napig, õ nem is tudja, hogy én mit érzek. Talán az elhanyagoltság miatt történt mindez. Nem tudom. Most pedig hogy a férjem szeretné helyrehozni ami elromlott... nos most meg nekem nem megy pont azért, mert folyton csak a másikra tudok gondolni.
nyugi, az új is átbaxna, nem érdemes váltani. minden férfi ugyanolyan, csak a csomagolás különbözik :) nekem is voltak megingásaim, aztán mikor jobban megismertem az illetõt, akkor rájöttem, hogy mindennél van lejjebb, csak vannak jó színészek. azzal igyekszem boldog lenni, akivel együtt vagyok, nem véletlenül választottam õt.

Honnan lehet tudni, hogy a barátnőm hozzám akar jönni vagy csak feleség akar lenni?

Szeretem a barátn?met, 4 éve vagyunk együtt és 1,5 éve együtt élünk. Azért ilyen kés?n költöztünk össze, mert ? még tanult. Karácsonykor szeretném (szerettem volna?) eljegyezni.

Legjobb válasz: Lehet,ilyenkor csak az egója beszél belõle.Mindegy,csak henceghessen,hogy õ már feleség.

Lehet, ilyenkor csak az egója beszél belõle.Mindegy, csak henceghessen, hogy õ már feleség.
Hát nem tudom, gyanúsnak tûnik amiatt, amit a húgának mondott. Ki szokta fejezni az érzelmeit feléd valahogy? Jegyezd el, az még nem kötelez semmire, aztán ha utána nyeregben érzi magát és elszemtelenedik (írtak már itt ilyet), akkor tudni fogod... A 2, 5 év utáni összeköltözés már "késõinek" számít ebben a korban? Miket meg nem tudni itt GYIKen...
Lehetséges, hogy csak arra célozgat, hogy kérd már meg. A húgodnak amit mondott, arról tudhatta, hogy hallod, tudta, hogy a lakásban vagy? Vagy a húgod adta át az infót?
Szerintem HOZZÁD akar menni, de mivel nagyon régóta tökölsz ezen, a húgodon keresztül finoman megüzente hogy nem vár a végtelenségig.

Lehet tudni hogy a bölcsész karon belül melyik szakon mennyi államilag finanszírozott hely van?

Ezen belül a pszichológia keretszáma étdekelne.

Legjobb válasz: Nem lehet még,és nekem azt mondták hogy most 31én sem lesz kiírva,hanem csak nyáron :S bár ez nem biztos...remélem hamarabb

Nem lehet még, és nekem azt mondták hogy most 31én sem lesz kiírva, hanem csak nyáron :S bár ez nem biztos...remélem hamarabb

Honnan lehet tudni, hogy a fehér csiperke gomba friss-e még?

kicsit nehezebben jön le tépésre a héja és nem "hófehér" és a szára szálkásabb, összesettebb ez még jó vagy kuka? kilóra vettem, nem zacskóra, nem volt rajta lejárati dátum

Legjobb válasz: Jobb ha fehér és tök friss, de ha kicsit barnás és nehezebben hámozható még nem veszélyes. Azt nézd, hogy szét tudod-e törni? Ha igen, az még jó ropogós. Ha csak tépni lehet, az már gyanús. És ha törni próbálod, de helyette fröcsköl, és lé jön belõle, az meg már egyértelmûen rohadt...

Jobb ha fehér és tök friss, de ha kicsit barnás és nehezebben hámozható még nem veszélyes. Azt nézd, hogy szét tudod-e törni? Ha igen, az még jó ropogós. Ha csak tépni lehet, az már gyanús. És ha törni próbálod, de helyette fröcsköl, és lé jön belõle, az meg már egyértelmûen rohadt...
Ha a belseje hófehér és a gomba kemény, akkor friss, ha már belül barnás, akkor nálam kuka.
Hanem hófehér, és össze van esve..
ha a tönkje lyukas, vagy szálas, azt törd ki belõle és ne használd fel. ha a kalapja még roppanós, akkor nyugodtan használd fel. a "héja" nem mindig hófehér, de attól még jó lehet. ha ma megfõzöd, és frissen elfogyasztjátok semmi baj nem lehet, még kisgyereknek sem. persze ehhez tudnod kel, hogy nem érzékeny- e a gyomra a gombára. mivel emészthetetlen rostszerkezetû, sok felnõtt sem bírja, illetve gyomorpanaszokat okoz nekik.
a gombárol még azt is mondják hogy csak egy napig eheted és leginkább frissen. én egész életemben 3 napig is ettem mondjuk gombalevest vagy pörit stb(rántva amugyse jo másnap) soha semmi bajom nem volt töle. attol függ mihez szokik az ember. de a gyerekekhez nem értek igy abban nem tudok tanácsot adni:)
muslica. lemaradt az A :) ))
A kérdező hozzászólása: eléggé határeset :( a 3 éves fiam is enne belõle, ezért inkább....
A kérdező hozzászólása: köszönöm mi az a muslic?
ezt lehet látni. ami már nagyon barna és van pár muslic körülötte , el van vékonyodva a kalapja az már nem jo. de én mondjuk nem szeretem a totál frisset mert annak vastagabban jön a héja és mindig letörök a széléböl ahogy probálom felszedni, annyira rá van tapadva. viszont amelyiken már egy két világos folt van az nekem jobban bejön mert izre se olyan nyers és a héja is könnyebben lejön.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a héjának kell hófehérnek lennie vagy a pucolás után?
Egyébként sokszor meg sem hámozom. Bár ez az egész frissre vonatkozik. Azt nehéz hámozni, meg minek... Fõleg ha túl aprók. Csak jó alaposan megmosom. Ha nagyfejûek + barnultak kissé, akkor hámozom....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!