Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet tartani a molylepkéket (1 db)

Hogy lehet távol tartani a molylepkéket?

Mindig bejönnek a konyhába, hiába ütöm le ?ket, pár nap és újra megjelennek. Mit lehet tenni ez ellen?

Legjobb válasz: Der\tsd ki mif;le. Van ruhamoly ( szekrényben lakik és ruhát eszik) és van aszalvány-, ételmoly (ételben lakik és lisztes dolgokat eszik). Pakold ki a kamrádat, fûszertartódat és nézd meg, hogy nem lett-e valamelyikbõl molybölcsõ :)) Ha a levesporos zacskón apró pici lyukakat látsz, dobd ki mert az is molyos. Rossmanban vehetsz mindkét fajtára molycsapdát. 700 Ft körül van. Nagyon hatásos.

Der\tsd ki mif;le. Van ruhamoly ( szekrényben lakik és ruhát eszik) és van aszalvány-, ételmoly (ételben lakik és lisztes dolgokat eszik). Pakold ki a kamrádat, fûszertartódat és nézd meg, hogy nem lett-e valamelyikbõl molybölcsõ :) ) Ha a levesporos zacskón apró pici lyukakat látsz, dobd ki mert az is molyos. Rossmanban vehetsz mindkét fajtára molycsapdát. 700 Ft körül van. Nagyon hatásos.
Gondolom ezüstmolyra gondolsz. Nem bejönnek, ott kelnek ki. Ne halmozz fel otthon lisztet, rizst, tésztát, levesport, kekszet stb. Sajnos egyenként át kell nézni mindent, mibe költöztek bele, és kidobálni õket. Kis lyukak, vékonyszálú fonalakkal összetapadt csomók jelzik a jelenlétüket. Ki kell pakolni konyhát, kamrát. És egy darabig ne is tarts otthon csak azt, amit rögtön felhasználsz. Sajnos bármikor újra behurcolhatod õket valamilyen élelmiszerrel, ezért mindíg figyelni kell az apró árulkodó lyukakra a csomagoláson.
Molyok ellen népi gyógymód a levendula. Állítólag nagyon utálják az illatát, és elkerülik. Lehet, hogy az csak a ruhamolyra igaz, de egy próbát szerintem megér.
Az etelmoly lepkeket nem csak az üzletböl hozhatod haza, hanem beröpülnek a lakasba. Nezz at minden elelmiszeredet.A lisztet, morzsat, stb. tedd atlatszo csavaros üvegekbe.A müanyagcsomagaolast atszurjak.A konyha ablakan feltetelnül legyen szunyoghalo.A drogeriakban lehet kapni ragacsos csapdakat, erdemes hasznalni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik állatnak van a legtöbb foga (és mennyi)? Tudnátok rovarevő fogazatot linkelni?

Ha csak az egyiket tudod akkor azt írd le :) előre is köszi..

4

Valaki tud nekem linket küldeni a polipok lábának, tapadókorongjainak, működéséről?

1

Mennyibe kerül most 1 db 100ml-es Norovit ADE Plus injekció A. U. V? meg szintén még 100ml-es PIG IRONJECT 20%+b12 Injectabil IM la animale? Ezek sertéshez való inekciós gyogyszerek lennének! A neten nem találtam Választ! Mind 2 bontatlan vadi új.

Köszönöm elöre is a válaszokat!

0

Melyik az az állat amelyik lassan sétál?

annyit tudunk hogy "a" vagy "r" betűvel kezdődik

5

Miért rogyik meg néha a vietnámi malac hátsó lába?

Van egy vietnámi csüngőshasú malacom, és van hogy egy csomószor egymás után megrogyik a hátulja! Ez miért van?

1

Mivel lélegzik a sáska/tücsök/szöcske?

5

Hány éves kortól lehet állatkereskedésben dolgozni?

(Nem főállásként!) És kb mennyi a bevétel?

2

Kancsóka húsevő növényről szeretnék a lehető legtöbbet megtudni! Milyen fajt ajánlatos szobahőmérsékleten tartani?

Szeretnék beújítani szobanövénynek egy kancsókát.
Mekkorára fog megnőni? Mivel kúszó növény, ezért gondolom nagyra... Lehet visszavágni belőle, ha túlzottan már túl nagyra megnőtt? Igaz az, hogy vanillia illatú a folyadék a kancsójában?
Előre is köszönöm a hozzá értő válaszokat!:)

5

Miért félek ennyire "betegesen" a pókoktól? 13/L

Borzalmasan félek a pókoktól. Kiskorom óta de nem hogy ahogy növök úgy "maradt" volna el a félelem inkább egyre jobban félek sőt rettegek tőlük.Még ha egy egész pici pókot látok akkor attól nem, azt megfogom és kiteszem az udvarra, de ha egy picivel nagyobbat látok mondjuk egy kaszáspókot vagy egy ujjbegynyi méretűt akkor már sikítok és rohanok meg minden bajom van. MEglátok egy pókot és utána hiába hogy anya vagy valaki a családból aki nem fél kiviszi/eltapossa és magyarázzák hogy nincs több meg stb én utána kb 1-2 napig folyamatosan azt érzem hogy valami mászik rajtam és hogy pókháló ragadt rám. Tudom, röhejes de nem tehetek róla. Nekem is szörnyen kellemetlen. Ráadásul nyáron szinte ki sem merek menni.:S De nem csak élőben félek tőlük, TV-ben ha látok valamit róluk, vagy egy képet a neten akkor már ugyanaz van mint ha élőben láttam volna. Nem tudom hogy számít e , hát úgy 7 éves voltam és a kutyámmal futkároztam a kertben ahol ilyen lilakác fák rengetege volt akkoriban és ott a levelek meg ágak között játszottam és amikor kijöttem láttam egy fehér valamit és anyum szedte le egy óriási rózsapók volt. És amikor megláttam anyumnál olyan sírógörcsöt kaptam hogy állítólag egész nap sírtam utána. Lehet hogy ez miatt van??? Vagy mi miatt? Lehet valamit tenni ezellen??? Kérlekszépen segitsetek!:S

7

Van egy törpenyulam és mostanában "megvadult". Miért van ez?

vagyis olyan eddig nemigazán érdekelte ha benyúltam hozzá mostmeg egyből odaugrik meg ha kaját akarok betenni neki mindig odaugrik és attól félek h megharap.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!