Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet tartani a molylepkéket (1 db)

Hogy lehet távol tartani a molylepkéket?

Mindig bejönnek a konyhába, hiába ütöm le ?ket, pár nap és újra megjelennek. Mit lehet tenni ez ellen?

Legjobb válasz: Der\tsd ki mif;le. Van ruhamoly ( szekrényben lakik és ruhát eszik) és van aszalvány-, ételmoly (ételben lakik és lisztes dolgokat eszik). Pakold ki a kamrádat, fûszertartódat és nézd meg, hogy nem lett-e valamelyikbõl molybölcsõ :)) Ha a levesporos zacskón apró pici lyukakat látsz, dobd ki mert az is molyos. Rossmanban vehetsz mindkét fajtára molycsapdát. 700 Ft körül van. Nagyon hatásos.

Der\tsd ki mif;le. Van ruhamoly ( szekrényben lakik és ruhát eszik) és van aszalvány-, ételmoly (ételben lakik és lisztes dolgokat eszik). Pakold ki a kamrádat, fûszertartódat és nézd meg, hogy nem lett-e valamelyikbõl molybölcsõ :) ) Ha a levesporos zacskón apró pici lyukakat látsz, dobd ki mert az is molyos. Rossmanban vehetsz mindkét fajtára molycsapdát. 700 Ft körül van. Nagyon hatásos.
Gondolom ezüstmolyra gondolsz. Nem bejönnek, ott kelnek ki. Ne halmozz fel otthon lisztet, rizst, tésztát, levesport, kekszet stb. Sajnos egyenként át kell nézni mindent, mibe költöztek bele, és kidobálni õket. Kis lyukak, vékonyszálú fonalakkal összetapadt csomók jelzik a jelenlétüket. Ki kell pakolni konyhát, kamrát. És egy darabig ne is tarts otthon csak azt, amit rögtön felhasználsz. Sajnos bármikor újra behurcolhatod õket valamilyen élelmiszerrel, ezért mindíg figyelni kell az apró árulkodó lyukakra a csomagoláson.
Molyok ellen népi gyógymód a levendula. Állítólag nagyon utálják az illatát, és elkerülik. Lehet, hogy az csak a ruhamolyra igaz, de egy próbát szerintem megér.
Az etelmoly lepkeket nem csak az üzletböl hozhatod haza, hanem beröpülnek a lakasba. Nezz at minden elelmiszeredet.A lisztet, morzsat, stb. tedd atlatszo csavaros üvegekbe.A müanyagcsomagaolast atszurjak.A konyha ablakan feltetelnül legyen szunyoghalo.A drogeriakban lehet kapni ragacsos csapdakat, erdemes hasznalni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A problémám az, hogy van egy kerti tavunk, és szeretnénk rajta pár dolgot változtatni, de hogyan? (többi lent)

Először is, szeretnénk bele 2-3 teknősbékát. De ezek a problémák merültek fel: Milyen fajtát, nem fogyasztja-e el a halakat, növényeket? Illetve télen lehetnének-e egy akváriumban a királyteknősömmel?
A másik, hogy a tóban sehol sincs fedve a fólia, nincs valami futónövény, ami a víz alatt mindent befed? Illetve tele van az egész ilyen zöld trutymóval, nincs valami hal/növény ami azt felzabálja?

18

Léteznek-e olyan létező élőlények amelyeket Amerika vagy az UNIO nem vesz be a létező fajok listájába?

Gondolok itt néhány gyíkra még 2000-ban.
Hiába volt állatkertben 10-20 db nem fogadták elhogy létezik.
Én olyan lényekre gondolok mint a Kappa-k ami Japánban vagy Kínában van.

3

Hogyan szoktassam magamhoz a törpenyuszit?

Ma kaptam és eléggé bátortalan még. Beszélek hozzá kedvesen,simogatom,meg kézből etetem,hogy szokjon hozzám...Mennyi idő még megbátorodik?

1

Megéri egy disznót tartani?

Mennyibe kerül azt felnevelni, etetni ha nincs moslék?

3

Kókán hol és mennyiért lehet kapni szalmát?

0

A csigák vakok?

4

Milyen árba van egy vadászgörény? Mit kell rola tudni?

Nem harapnak?

1

Milyen darázs ez?

azt gondolom hogy vmilyen kaparódarázs

2

Melyik a jobb a hörcsög ketrec vagy a terrárium/akvárium?

5

Berepült, és eltűnt a szobámban egy molylepke. Mit tegyek?

Este berepült egy molylepke a szobámba, elmentem körülnézni, mivel kaphatnám el,de mire visszanéztem a falra ahol volt, már eltűnt:( Hová szoktak bújni? Próbáltam egy lámpával odaterelni, de hiába égettem nem jött elő:( kizárt hogy kirepült azalatt a pár másodperc alatt

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!