Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet tartani (324 db)

Krizantémot panelben hogy lehet tartani?

Még sosem volt krizantémom, mert nálunk az temet?virágnak számított, de nagyon megtetszett az a sok kis virág. :)

Legjobb válasz: Ültesd be a balkonládába és öntözd hetente 1-2x. Télire csomagold be a ládát körben, hogy védd a fagytól, a növények leszáradt, elfagyott szárát rajtahagyhatod tavaszig (kb.májusban, amikor kibújnak az elsõ hajtások, akkor ki lehet törni tõbõl az elõzõ évi száraz szárakat, én mindig így csinálom), ez felülrõl védi a fagyoktól a tövet, de akár le is vághatod, akkor viszont fektesd a levágott ágakat/leveleket tövekre, így biztosan nem fog kifagyni. Télen, fagymentes idõben öntözd meg, ha hullik rá hó, esõ, akkor elég kb.2-3 hetente kicsit hozzápótolni. Tavasztól rendszeresen öntözd és tápoldatozd, így már július-augusztusban virágozni kezdhet. Szaporítani majd tõbõl tudod, nem kitörve, hanem éles késsel a gyökérzettel együtt leválaszthatsz belõle egy-egy ágat és különültetve idõvel ez is kibokrosodik.

Ültesd be a balkonládába és öntözd hetente 1-2x. Télire csomagold be a ládát körben, hogy védd a fagytól, a növények leszáradt, elfagyott szárát rajtahagyhatod tavaszig (kb.májusban, amikor kibújnak az elsõ hajtások, akkor ki lehet törni tõbõl az elõzõ évi száraz szárakat, én mindig így csinálom), ez felülrõl védi a fagyoktól a tövet, de akár le is vághatod, akkor viszont fektesd a levágott ágakat/leveleket tövekre, így biztosan nem fog kifagyni. Télen, fagymentes idõben öntözd meg, ha hullik rá hó, esõ, akkor elég kb.2-3 hetente kicsit hozzápótolni. Tavasztól rendszeresen öntözd és tápoldatozd, így már július-augusztusban virágozni kezdhet. Szaporítani majd tõbõl tudod, nem kitörve, hanem éles késsel a gyökérzettel együtt leválaszthatsz belõle egy-egy ágat és különültetve idõvel ez is kibokrosodik.
sõt, a tavaszi hajtásokat letöröd, elülteted virágföldbe, még szaporítani is tudsz :)
Vidd õket hûvös helyre, és csak nagyon keveset öntözd. Akkor valószínûleg megmradnak, és tavasszal átültetheted nagyobb cserépbe.
kitörve is lehet... nem csak gyökeresen...

Baglyot hogyan lehet tartani otthon, mennyibe kerül?

vagy olyan szelíd madarat,aki a kezemre tud szállni

Legjobb válasz: Akkor nagyobb papagájt javaslok, esetleg, ha valahogy tudsz szerezni, akkor varjút. Magyarországon az összes nagy ragadozó madár védett, vagyis engedéllyel tartható csak, legalábbis legálisan (illegáslisan külföldrõl, netrõl be lehet szerezni valszeg, de ha lefülelnek, akkor többszázezres büntetés és természetesen a madarat is elkobozzák, ráadásul a bagoly tudtommal nem tanítható valami könnyen) Engedélyt meg elég nehéz szerezni fokozottan védett állatok tartásához...

Akkor nagyobb papagájt javaslok, esetleg, ha valahogy tudsz szerezni, akkor varjút. Magyarországon az összes nagy ragadozó madár védett, vagyis engedéllyel tartható csak, legalábbis legálisan (illegáslisan külföldrõl, netrõl be lehet szerezni valszeg, de ha lefülelnek, akkor többszázezres büntetés és természetesen a madarat is elkobozzák, ráadásul a bagoly tudtommal nem tanítható valami könnyen) Engedélyt meg elég nehéz szerezni fokozottan védett állatok tartásához...
A bagoly ragadozó madár és védett állat.Ahhoz, hogy otthon tarthass ilyen madarakat, külön engedélyek kellenek..Valószínû, hogy nem vagy csak speciális engedéllyel tarthatsz ragadozó madarakat.
Sehogy nem tarthatsz baglyot otthon. Védett!

Van, akin genetikailag van mindig + 5, 10 kg? Hogy lehet tartani "normális" súlyt, anélkül, hogy az ember egész életében diétázzon?

Személy szerint mindig er?sebb alkatú voltam, viszont nem szépítem, mind e mellé némi súlyfelesleg is társult. Rendszeresen sportolok évek óta (heti négyszer), életemben egyszer fogytam le koplalással, az vissza is jött.. hiába a mozgás. Egyébként nem érzem, hogy olyan rengeteget ennék. Szóval azt nem értem, ha már egyszer lefogytam, egyébként úgy eszem, mint bárki más, és rendszeresen sokat mozgok, miért nem tudok tartani egy átlagos testsúlyt?

Legjobb válasz: Ki kéne számítanod a napi kalória szükségletedet. Ha alapjáraton pl. 2000-re van szükséged, egyél 1500-at, amíg le nem fogysz. Súlytartásnál pedig ehetsz már 2000 kalóriát, de nem kéne fölé menni. Tehát mindig oda kell figyelni, de ez nem azt jelenti, hogy koplalni kell.

Ki kéne számítanod a napi kalória szükségletedet. Ha alapjáraton pl. 2000-re van szükséged, egyél 1500-at, amíg le nem fogysz. Súlytartásnál pedig ehetsz már 2000 kalóriát, de nem kéne fölé menni. Tehát mindig oda kell figyelni, de ez nem azt jelenti, hogy koplalni kell.
Én megnyugtatlak, szerintem is van ilyen. Én is ebben a cipõben járok. Szinte élsportoltam, amikor is min 10 kg mindig volt rajtam és ráadásul kemény, vastag izmaim vannak, amitõl még vaskosabbnak tûnök. Ha sportolok, ezek egybõl beduzzadnak. Én sem eszem sokat, de figyelek arra, hogy rendszeresen és értékes kajákat. Kicsit elszállok, elég 1-2 nap és máris plusz 2 kg. Sose lesz máshogy...én már feladtam. Igazából nekem a fogyókúra az a normál életmód, ha nem tenném elhíznék. Valószínû máshogy emésztünk, mást használ fel a szervezetünk, stb...ez van, bele kell törõdni:(
hát, én lefogytam 175/75rõl 68ra kb. 5 hét alatt de már 4 hete nem mozdul se mérleg, se centi. pedig a kcalbevitelt is csökkentettem 1300-ra és a sporton is emeltem. Végülis így is sokkal vékonyabb vagyok, mint valaha, és olyan 90%-ig elégedett vagyok magammal, de látom, hogy még van rajtam 2-3 kiló. viszont nem úgy néz ki, hogy az le fog menni :(
Sajnos attól tartok, hogy én is ilyen vagyok. Már kisgyerek koromban is volt rajtam plusz, egyszer voltam jó súlyban, mikor tinikoromban megnyúltam hirtelen, meg elég intenzíven buliztam meg pasiztam, és nem jutott idõ a kajálásra. Az a tervem, hogy havi két kg fogyással szépen lassan ledolgozom az a 10 kilót, ami van rajtam (meg aztán még ötöt azt már nem egészségügyi hanem esztétikai okokból) és utána soha többet nem engedem, hogy elszaladjon velem a ló. Amint 1-2 kiló felmegy korrigálni fogok. De szerintem vagyunk páran, akik attól is hízunk ha ránézünk egy pohár vízre, mi már sosem fogunk nutellát tartani a hûtõnkben, mert különben kezdhetjük elõlrõl, és minél többször hízunk vissza, annál nehezebb lesz leadni újra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Jó látni, hogy vannak sorstársak! Elsõ, igaz lehet, hogy csak egy kicsit kéne jobban odafigyelni, de valahogy sosem sikerül ez hosszútávon. Ha kitartóbb vagyok és már kezdene meglátszani - pont mint a második válaszolónál - (pl. egy hónap alatt lemegy 1-2 kg), komolyan mondom, már 2-3 nap hanyagság után visszajön az egész. Mindennapjaimat meg nem tudnám ilyen önfegyelemmel leélni. Persze attól még szerintem fogok próbálkozni, de elég szélmalomharcnak tûnik az egész. Mondjuk nekem elég hülye alkatom van.. mikor 175 cm-hez voltam 66 kg (ezt volt az elért minimum), tisztára lapos lett a seggem.. szóval én nem bánom, ha nem a magamból kihozható legslankabb alakomat tartanám meg. Egy 70-72 kg-val megbékélnék. De ez sem tûnik tartósan megvalósíthatónak..


Meddig él a török Gekkó? És hogyan lehet tartani?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_gekk%C3%B3#.C3...

A kérdező hozzászólása: kõszi és tapadokorongja van ? magg meddig él ?
A kérdező hozzászólása: ja fontos lehet a török gekkót madagaszkári tarka gekkóval tartani ?

Zöld varangyot hogy lehet tartani?

Legjobb válasz: http://www.greenmania.eu/knowledge-base/endangeredspecies/zo.. http://hdmzdan.mme.hu/khvszweb/index.php?option=com_content&.. Ezeken az oldalakon sok érdekesség van a fajról

Panelban, hogy lehet tartani kutyát?

Szeretnék egy kutyát, nyulam már van csak neki elég egy ketrec kutyusnak nem. Sétáltatni levinném nem gond, de pl hol tudom tartani úgy hogy ne tegyen kárt ne piszkítsonbe mikor senki nincs itthon.

Legjobb válasz: gondolom fogalmad sincs a kutyákról :) tanulj róluk ,aztán megérted, de most még, nem javasolnám :) a nyullal nem kell foglalkozni,a kutya viszont átalakítja az életedet:)

gondolom fogalmad sincs a kutyákról :) tanulj róluk , aztán megérted, de most még, nem javasolnám :) a nyullal nem kell foglalkozni, a kutya viszont átalakítja az életedet:)
Ha otthon se vagy, akkor mi az istennek neked kutya?
Hát neked nem szabad kutyát venni. a nyuszi még el is van, elüldögél. Ha ennyire kutyaszeretõ vagy, legyél önkéntes egy menhelyen. Ott is rengeteg kutyát lehet sétáltatni, etetni, takarítani
Nálunk is a konyhában és az elõtérben van a kutyus, ha nem vagyunk otthon. Tényleg elég macerás, sok foglalkozás, idõ és nem utolsó sorban pénz is. Nálunk mindent szét rágott a kutya, pedig rengeteg játéka van. Ágyat, széket, falat, kábelt, telefont...mindent megkóstolt. Ennek ellenére egyáltalán nem bántam meg, az egyik legjobb döntés volt életemben, imádom :)
nálunk a folyosora szoktak kizárni amig nrm vagyok itthon, ki van neki rakva egy jó puha takaró azon szokott feküdni. folyosón+konyha nem tud mit szét rágni, és mivel szoba tiszta igy bepiszkitani se szokott
Ha nap közben egyedül lenne otthon, nem ajánlom, hogy kutyát vigyél oda. a kutyának az csak kínszenvedés. Neki társaság kell, mozgásra van szüksége. Ne kínozd.
A kérdező hozzászólása: azért temtem fel kérdésbe mert imádom öket de ithona sajna szerintem se lenne rételem föleg h hétközbe nem nagyon vok ithon...
Panelban úgy lehet kutyát tartani, hogy kölyökként 2-3 óránként le kell vinni dolgát intézni, felnõttként naponta legalább 3-szor sétáltatni kell. A 3 sétából két séta legyen legalább 1 órás, ahol a kutya tud póráz nélkül futkározni, kutyákkal játszani, gazdival tanulni. Fiatal korban szinte természetes, hogy egy-két tárgyat megrág a leggondosabb nevelés és tartási körülmények ellenére is :) Mit takar az, hogy egész nap nem vagy otthon? 8-10 órát kibír egy kutya egyedül, ha hozzá van szoktatva és reggel-este alaposan ki van mozgatva

Kolis emberel hogyan lehet tartani a párkapcsolatot?

a koli olyan sok szart megszab, hogy alig tudunk együttlenni,ti mit szoktatok tenni? hogy találkoztok s?r?bben?

Legjobb válasz: középiskolai gomnáziumi

A kérdező hozzászólása: középiskolai gomnáziumi
nekem kolaszos volt a barátom és hétközbe néha hazajött +hétvége....17/L
Nagyon lényeges, hogy középiskolai vagy egyetemi kollégium-e, de gondolom az elõbbi...ezesetben tényleg szívás, bár biztos van valami kimenõ idõ.
A kérdező hozzászólása: igen, középsikolai, a kimenõ meg kurv asza r nagyon kevés
A kérdező hozzászólása: Hétvége a kolikban mindig szabad? vagy ott is vannak ilyen szar szabályok?
a szabályok azért vannak, hogy legyen mit megszegni
Ez nem a katonaság, ahol nincs hétvégén hazaengedés. Persze hogy haza lehet menni. Sõt telefonálni és internetezni is lehet. Egyszerû koliban párkapcsolatot tartani. Nekem 5 éven át ment.
jah én azthittem hogy hétvégén haza megy és együtt vagytok.....
na, majd ha egyetemi lesz [email protected] be, mer így mégsemmi.. akkor majd távolság, bulik...

Hogyan lehet tartani a diétát ezen beteségek esetén: vastagbél gyulladás, reflux, diverticulosis sigmatos, székrekedés?

Rostos vagy pépes ételek jöhetnek szóba?

Legjobb válasz: Amit felsoroltál mind más-más szempont alapján összeállítandó diétát igényelnek. S egyetlen CSAK egyetlen közös van bennük, nem kell pépeset enni csak pépeset. diet.

Amit felsoroltál mind más-más szempont alapján összeállítandó diétát igényelnek. S egyetlen CSAK egyetlen közös van bennük, nem kell pépeset enni csak pépeset. diet.

Mennyi szumátrai díszmárnát/vörös neont/Red cherryt/Páncélos harcsát lehet tartani egy 54l-es akváriumba ugy hogy az nekik megfelelő legyen?

Az egyes fajok külön külön érdekelnének,ha csak azt tartok az aksiban.pl neon:20db vagy ilyesmi.Köszi elöre is.

Legjobb válasz: Akváriumnál alapszabály, hogy amilyen hosszu a medence (a leghosszabb oldala) annyi cm halat szabad benne tartani: pl. egy neon kifejletten kb 5 cm - egy 50 cm hosszú medencében 10 db-ot lehet ezek szerint tartani.

Akváriumnál alapszabály, hogy amilyen hosszu a medence (a leghosszabb oldala) annyi cm halat szabad benne tartani: pl. egy neon kifejletten kb 5 cm - egy 50 cm hosszú medencében 10 db-ot lehet ezek szerint tartani.
Medence/Hal arány: Az akvárium szükséges méretének kiszámításához vedd az alábbi adatokat, és szorozd meg a halaid centiméterben megadott teljes testhosszával. Például: A 90 cm hosszú és 30 cm széles medence felszínének területe 2700 cm2. Ebben az akváriumban édesvízi trópusi halakból 90 cm, édesvízi hidegvízi halakból 36 cm, a trópusi tengeriekból 22, 5 cm tartható. (Nekem is 54l-es aksim van kiszámoltam: 54cm x 26 cm = 1404 cm2. Vagyis 54 cm hosszú neon tartható. 1 neon 5 cm. Azaz kerekítve 11 neonhalat tarthatsz benne.)
A kérdező hozzászólása: majd a 11.nek levágom a farkát, hogy meglegyen az arány:) .De neonok esetében ez a számolás nem jó, hiszen csapathalak, és nagyon aprók, eladók is ugy 20at ajánlanak meg itt is olvastam, de az az alapszabály nem liter/cm-re vonatkozik?bár akkor is 11re jön ki:) .És mi van a szumikkal?nem tudja vlaki mennyit tarthatok belõlük?én ugy 5 fele saccolom.köszi az eddigi válaszokat is!
Második válaszoló vagyok: Ha úgy vesszük tényleg hülyeség ez a számolási módszer, mert 11 neon egy 54-es aksiba... hát szerintem abban 40 is jól el lenne. A szumi: Hát 5 db? Tudom, hogy annyira jön ki, de ez is hülyeség. Egy akkora aksiba 20 jól el lenne szerintem. De ha gondolod, akkor elõbb vegyél csak annyit amennyit ajánlanak és ha kevésnek találod, akkor veszel hozzá még.
A kérdező hozzászólása: még számoltam egy kicsit, sztem egy olyan 8darab szumival kezdenék, neonbol meg 20at tennék be elsõre:) red cherryröl nem tud senki semmit?:(Köszi am a segitséget eddig is sokat segitettél!
A kérdező hozzászólása: kösz h segitesz, meg válaszolsz, de nem viccbõl irtam oda h az egyes fajok külön külön érdekelnének, tehát csak különtartva kérdezem, ergo külön lenne a szumi a cherry és a többi.mindenesetre köszi.a szumi(cm/l) hasznos info volt, köszi:)

Voltam Dokinál és azt mondta hogy Fitymatúltengésem van. Muszáj körbemetélni? Vagy mit csináljak, sokan azt mondják sokkal jobb, tisztábban lehet tartani stb.

A szakorvos azt mondta elég 1 vágás,elmentem kórházba mert beutalt,és ott azt mondta az orvos hogy körbe kell metélni,mert ha megvágja dudor nõ ott,és újra kijöhet,és csak rosszabb lesz. Kérdeztem tõle hogy krémmel nem lehetett volna meg akadályozni,azt mondta nem ez kijött volna igyis úgyis.

Legjobb válasz: Én még egy dokit ha kell többet is felkeresnék a helyedbe,mert a szakorvosod azt mondta hogy elég egy vágás,a másik meg metélni akar,tehát az õ véleményük sem egyezik.Sok orvos metélni akar pedig lenne más mód.Szerintem több orvost is keress fel és mond meg neki hogy ha lehet te nem szeretnél metélést. Az hogy jobb lenne nem mondanám,sokaknak nem tetszik a körülmetélt látvány,meg jöhet a beszólás,,annyi hogy az igaz könnyebb tisztán tartani.Kérdezz meg több dokit.

Én még egy dokit ha kell többet is felkeresnék a helyedbe, mert a szakorvosod azt mondta hogy elég egy vágás, a másik meg metélni akar, tehát az õ véleményük sem egyezik.Sok orvos metélni akar pedig lenne más mód.Szerintem több orvost is keress fel és mond meg neki hogy ha lehet te nem szeretnél metélést. Az hogy jobb lenne nem mondanám, sokaknak nem tetszik a körülmetélt látvány, meg jöhet a beszólás, , annyi hogy az igaz könnyebb tisztán tartani.Kérdezz meg több dokit.
Csak azért nem értem, mert az ormányszerû fityma (mármint ha szimplán csak túllóg a makkon) az teljesen normális. Nincs abban semmi beavatkoznivaló, és fõleg nem betegség. Ami a hátrahúzási nehézségeket okozza, az a szûkület meg a fitymafék rövidsége...
Ilyet hogy fityma túltengés, a fityma betegségei közt sem találtam .Nem is tudom mi lehet ez .
A betegségek nemzetközi osztályozása (rövidítve BNO-kód) között szerepelt az N4700 - fitymatúltengés. Általában ezt az ambuláns lapra is ráírják, ha ez is a gond a szûkület mellett. Nekem is ez volt, mert így hívják, amikor a makk elõtt ormányszerûen lecsüng a fityma. Ez alapesetben nem lenne probléma, ha pisiléskor hátra lehet húzni. Ilyenkor vagy megkurtítják (csak a túllógó részt vágják le) vagy teljesen hátra vágják (a fedetlen makk pereme alatt lesz a seb). Ha viszont nem zavaró és a szexben sem okoz problémát, akkor lehet az egész mûtét felesleges.
Én már sokszor próbáltam rákeresni a neten a fitymatúltengés definíciójára, de még nem sikerült értelmes választ találnom rá. Arra, hogy fitymaszûkület, vagy bármi egyéb konkrét bajra, igen, erre nem. Mindenesetre az a kérdés, hogy van-e bajod. Illetve hogy mi a baj, hogy elmentél vele orvoshoz, aztán ezt kaptad válaszul. Egyébként azt sem értem, mibõl mondja a doki csak úgy, hogy a vágás helyén dudor lesz – 1) lehet hogy lesz, lehet hogy nem, ez nagyon egyénfüggõ; 2) mert a körülmetélés nem vágás?, akkor ott is lesz. Logika...
nem akkora para ez, légy boldog nyertél egy vallást is
Végül mi lett veled, Kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségeteket
hehe
A kérdező hozzászólása: Pedig van, olyasmi mint a fitymaszükület, a makk alatt megvan feszülve
A kérdező hozzászólása: Muszáj ezt? igys elég stresszes
Vágj le a doki(?) farkából, te is egy darabot.Miért akar(sz) eltávolítani a nemi szervedbõl egy részt ami örömet okoz neked?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!