Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet szoptatás mellett (8 db)

Hogyan lehet pici gyerek mellett, szoptatás alatt fogyni?

A férjem állandóan azzal nyúz,hogy kövér vagyok,fogynom kell.Mert egy ismer?se is lefogyott 20 kilót rövid id? alatt,mert csak salátát evett,meg bicajozott sokat.Igaz,hogy én nem tudom kire ráhagyni a gyereket,hogy mozogni menjek,állandó éhségérzet gyötör,falási rohamok jönnek rám és az édességet enném állandóan.Annyit mondott,hogy kontrolláljam magam.Ha nem eszek vacsit,reggelre elájulok az éhségt?l.Emiatt nincs szex köztünk.Már kedvem sincs tetszeni neki.9 hónapos egyébként a kisfiunk.Most annyi kiló vagyok,mint mikor terhes lettem.Igaz,mióta együtt vagyunk,híztam 20 kilót,de azt hittem,engem szeret és nem a kilóimat.Õ is elpuhányosodott,pocak,egyebek,de elvárja,hogy én topmodell legyek.

Legjobb válasz: Fogyjatok együtt... majd! Szoptatás alatt nem lehet fogyózni. Tényleg elsõsorban a magad önuralma a tényezõ mert az édességtõl és a falási rohamoktól hizol. Ha már nem szoptatsz akkor lehet együtt is egészséges ételeket enni és hetente mozogni úszni futni stb.

Fogyjatok együtt... majd! Szoptatás alatt nem lehet fogyózni. Tényleg elsõsorban a magad önuralma a tényezõ mert az édességtõl és a falási rohamoktól hizol. Ha már nem szoptatsz akkor lehet együtt is egészséges ételeket enni és hetente mozogni úszni futni stb.
Gratulálok a férjednek, remek ember... Szoptatás alatt eszedbe ne jusson fogyózni, a gyereknek ártasz vele, nem kap megfelelõ mennyiségû és minõségû táplálékot. Ha már abbahagyta a szopit, akkor lehet elkezdeni, de nem tudom, hogy egy ilyen ember miatt érdemes-e.
Sajnálom, hogy ilyen a párod. Ha célozgat rá, hogy fogynod kéne, ütögesd meg a pocakját, hogy rá is ráférne. És fogyózzatok EGYÜTT. Egyébként más kedvéért én sosem akartam szép, vékony lenni, csak magamért. A páromnak nagyon tetszettem terhesen is, 10 kilóval többel is, meg most is. Mert engem szeret és kíván. Ha fogyni akarsz, és magadért, akkor menni fog. Picit figyelni, hogy mit eszel, és legalább sokat sétálni a babával. Amikor lemegy az elsõ pár kiló, jó kis sikerélmény lesz, és továbblendít a mélyponton!
Szia! Nekem 8 hónapos a kisfiam, de mióta megszületett csak fejem a mellemet, mivel csak így fogadja el.Hát mit mondjak elég kimerítõ feladat s közbe anyatejleadó is lettem a 4 gyerekem mellett.Atz utóbbi idõbe nagyon elkezdtem fogyni.De szerintem ettõl a fejéstõl.
"Most annyi kiló vagyok, mint mikor terhes lettem." akkor hol a gond? Akkor elfogadtad magad, de most már nem jó így, vagy hol a probléma? Egyébként nem az ember miatt kell fogyni, hanem magad miatt...... És edzéssel, sportolássa lehet, vannak olyan órák, ahová a gyereket is viheted.
Szégyelhetné magát a férjed!Rajtam is van 15kg felesleg én én is szoptatok ezért nemfogok fogyozni csak ha már nem szoptatok vettem 1 szobabiciklit amikor van idõm tekerek:) párom mindig azt mondja, hogy teljessen mindegy hány kg vagyok akkor is szeret és megajándékoztam õt egy gyönyörû babával és szép anyuka vagyok.Inkább engem zavar, hogy nemtudtam visszafogyni:(
Nehogy fogyózz szoptatás alatt, a tejmennyiség kárára mehet. Nem igaz, hogy a párod ezt nem érti meg, most a baba az elsõ, és amíg van tej, addig annál jobb nincs. Én az ellenpélda vagyok. Úgy értem, mindig is cérna voltam, de a terhesség és a szoptatás úgy kikészítette a szervezetem, hogy 3 hónappal a szülés után már csak 43 kg voltam (55 kg körül voltam, mikor terhes lettem, a terhesség alatt 10 kg jött rám). Pedig állandóan zabáltam, folyton éhes voltam, annak a mennyiségnek, amit a férjem megevett egy étkezésnél, annak Én megettem a dupláját, de hiába. 5 hónapos volt kislányom, mikor már alig volt tejem, és a szervezetem bedobta a törölközõt. Összeestem, elájultam, stroke tüneteket produkáltam, súlyos anyagcserezavarral kórházba kerültem egy pár napra. Mi lett volna, ha még fogyózom is? Én bármit megadtam volna azért, hogy sokáig szoptathassak, de ilyen béna a szervezetem. Nem érdekeltek volna a pluszkilók, ha szoptathatok. De így alakult, akármit is csináltam.... úgyhogy ne keseregj ezen, ha már nem szoptatsz, majd akkor ráérsz fogyózni és mozogni sokat.
Szerintem se akarj fogyókúrázni szoptatás alatt, mert csak a babának ártasz vele! Fontosabb a helyes táplálkozás (többször keveset, sok zöldséget és gyümölcsöt) és egy kis mozgás. Mi vettünk egy lépcsõzõgépet (pár ezer forint befektetés), napi 15 perc mozgástól teljesen felfrissültem és a baba 6 hónapos korára leadtam az összes felesleges kilómat mindenféle diéta vagy éhezés nélkül. A babát leteszem magam mellé a szõnyegre, szól a zene õ pedig gyönyörûen elvan egy-két játékkal. Ki sem kell tennem a lábamat otthonról, télen-nyáron jó megoldás. Ráadásul annyit eszem amennyi jólesik és még a csokizás is belefér! Szerintem próbáld ki, de ne akarj hirtelen fogyni, havi 2-3 bõven elég szoptatás alatt.

Szoptatás mellett hogy lehet peteérést segíteni?

16 hós a kislányom és aktív szopis és nem menstruálok, viszont szeretnénk még babát.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de nekem akkor lett elõször peteérésem, amikor teljesen elhagytam a szoptatást. Bármiféle serkentõ tea vagy homeópátiás szer csak akkor szedhetõ, ha már nem szoptatsz.

Lehet, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de nekem akkor lett elõször peteérésem, amikor teljesen elhagytam a szoptatást. Bármiféle serkentõ tea vagy homeópátiás szer csak akkor szedhetõ, ha már nem szoptatsz.
Homeopátiás szer szedhetõ szoptatás mellett. Sõt, barátcserjét és méhpempõt is ehetsz, ami szintén péserkentõ hatású, ám csökkentik a tej mennyiségét.

Elhagyott a férjem, egy éves fisfiammal maradtunk. Tudtok ajánlai vmi nyugtatót/altatót ami szoptatás mellett szedhető, hogy egy pár napig segítsen? Csak homeopátiás lehet, a szoptatást most főleg nem akarom abbahagyni.

Utána talpra állok, ismerem magam és a fiam erőt ad mindenhez, de most észhez kell térnem és egyáltalán nem tudok aludni, nappal pedig nagyon feszült vagyok.

Legjobb válasz: Sedatif pc - ez homeopátiás nyugtató, és ihatsz citromfû teát is, ez az elalvásban segít. Sok erõt kívánok neked a kialakult helyzethez.

Sedatif pc - ez homeopátiás nyugtató, és ihatsz citromfû teát is, ez az elalvásban segít. Sok erõt kívánok neked a kialakult helyzethez.
Sedatif pc, homeopátiás szer.Kívánom, hogy mielõbb sikerüljön talpra állni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, igyekszem. Csak kell valami áthidaló megoldás addig is, hogy a kicsi legalább ne érezze, mennyire nyomorult az anyukája. Ettõl a bogyótól nem leszek napközben kába? Vagy csak este kell bevenni? Nappali stresszre is jó?
Szia!Nem leszel tõle kába, de szerintem még a magne b6 is jó nagy dózisban 3szor 2 szem naponta.Kitartást
Nem, ez kifejezetten olyan, ami nem okoz kábaságot, fáradságot. Ezért érdemes esetleg estére citromfû teát is inni mellé (még reggel áztasd be a filtert), mert az meg segít elaludni. (1. voltam)
Fentieken kívül még a Magne B6 femina-t ajánlanám (pezsgõtabletta), ezt elsõdlegesen menstruáció közeledtével ajánlják, oldja a feszültséget, én arra próbáltam kimondottan nyugodtabb lettem tõle. Nagyon sok kitartást és sikert kívánok Neked, nagyon sajnálom, hogy így alakult az életed. Ne is gondolj olyanra, hogy nyomorult vagy! A pici fiad nagyon szeret!
Mindenképp orvossal kontultálj! Szerintem ilyenkor nem lehet szedni ilyen szereket, vagyis addig fel kell függeszteni a szoptatást. A Magne B6 Extra viszont jó, azt szoptatás mellett is szedhetõ. Erre a problémára napi fél szem 0, 25-bõl Frontin lenne jó. De az mellett viszont nem szabad szoptatni. Minden jót! 4 gyerkõc anyukája
A fél frotintól se álmos, se kába nem leszel. A neuroptim van még, ami gyógynövényes szorongásoldó. De 4500 ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek.

Hogyan lehet kicsit feszesebbé tenni a mellett szoptatás után?

Nagyon zavar hogy a mellem elvesztette a feszességét. Mit tehetnék? M?téten kívül.

Legjobb válasz: Sajnos a mellben nincs izom,csak zsír és mirigyállomány.Ha egyszer megereszkedett,akkor mellizom erõsítéssel se lehet semmit kezdeni,mert a bõr nyúlt meg,azt pedig nem lehet befolyáslni csak mûtéttel.

Sajnos a mellben nincs izom, csak zsír és mirigyállomány.Ha egyszer megereszkedett, akkor mellizom erõsítéssel se lehet semmit kezdeni, mert a bõr nyúlt meg, azt pedig nem lehet befolyáslni csak mûtéttel.
A kérdező hozzászólása: :(

Hogy lehet lefogyni szoptatás mellett?

Írjátok le a saját praktikáitokat, tapasztalataitokat.. sportolás, diéta, valamilyen fogyiterméket lehet szedni...

Legjobb válasz: nekem a szopi alatt lement úgy 9 kiló (7hós a fiam), még van 6 kg rajtam. eddig sok mindent nem csináltam, csak annyit hogy kezdetben többynire húst zöldséggel ettem és ch mentes édességeket, valamint én kevés tejterméket fogyasztok. most egy ideje megállt, mindegy mit csinálok nem változik. ha már elválasztódott a fiam, akkor fogok csak drasztikusabb diétába fogni, addig nem. a fiam 3500-el született most elhagyta már a 8 kilót, szóval õ ennek ellenére végig szépen gyarapodott. reményekedek egyenlõre hogy újra beindul, de ha nem akkor elfogadom addig amig nem tehetek egyebet, azaz diétázni. talán a 171 cm hez nem is olyan vész ez a 66 kg... neked is az ésszerû étkezést javaslom, plussz sok séta, esetleg valami könnyû sport, ha van erõd, idõd rá!

nekem a szopi alatt lement úgy 9 kiló (7hós a fiam), még van 6 kg rajtam. eddig sok mindent nem csináltam, csak annyit hogy kezdetben többynire húst zöldséggel ettem és ch mentes édességeket, valamint én kevés tejterméket fogyasztok. most egy ideje megállt, mindegy mit csinálok nem változik. ha már elválasztódott a fiam, akkor fogok csak drasztikusabb diétába fogni, addig nem. a fiam 3500-el született most elhagyta már a 8 kilót, szóval õ ennek ellenére végig szépen gyarapodott. reményekedek egyenlõre hogy újra beindul, de ha nem akkor elfogadom addig amig nem tehetek egyebet, azaz diétázni. talán a 171 cm hez nem is olyan vész ez a 66 kg... neked is az ésszerû étkezést javaslom, plussz sok séta, esetleg valami könnyû sport, ha van erõd, idõd rá!

Hogy lehet gyakori szoptatás mellett vendégeket fogadni, illetve vendégségbe menni?

Kislányom 3 hós,eddig is 10-12x szopizott naponta,de most a meleg miatt még többször. Néha csak az elalváshoz kéri a cicit, de már a férjem is rosszalja, hogy egész nap mellen van. Ha valaki nálunk van, már kellemetlenül érzem magam, hogy megint cicizni kell vinni.

Legjobb válasz: Mi ezt úgy csináljuk a mai napig, hogy ha itthon vagyunk akkor félrevonulok a gyerekszobába, ha másnál vendégeskedünk, már az elején tisztázzuk melyik szobában bújhatunk majd el! Bejön és így senki nem érzi magát kényelmetlenül!

Mi ezt úgy csináljuk a mai napig, hogy ha itthon vagyunk akkor félrevonulok a gyerekszobába, ha másnál vendégeskedünk, már az elején tisztázzuk melyik szobában bújhatunk majd el! Bejön és így senki nem érzi magát kényelmetlenül!
Ez egy ilyen idõszak. Hagondolod próbáld meg, hogy egy-egy cicizést kiváltasz poharazással. Elõre lefejt tejcsit adj így neki. Ez olyankor pl jól jöhet ha vendéget vársz és látotd inna a kislányod. Ettõl nem jön zavarba sem a vendég sem te. S elmondhatod, hogy milyen ügyes tud poharazni.Egyébként meg sok-sok türelem.
ez csak azon múlik, hogy nektek mennyire kellemetlen, de ha ez van én próbálnám teáztatni babateával, mert nem biztos, hogy minden alkalommal éhes ilyen melegben..ha valaki jön vagy mentek, elõbb próbáld a teát, , ha tommee tippee üvegbõl adod vagy avent akkor nem szokik at a cicirõl, de a bnõm babája iszik eszik mindenhogyan.
Szia! Én ezt úg yfogom megoldani, hogy félrevonulok a gyerekszobába ezt meg kell érteniük.Ha meg máshová megyünk én is letisztázom hová mehetünk félre, vagy elfordulva szptatok.Mondjuk én beszereztem egy szoptatós polót is meg egy hordozó kendõnk is van abban is lehet titokban szoptatni ha nagyon olyan heleny lennénk, hogy máshogy nem tudom megoldani.38hetes kismama

Szoptatás mellett hogy lehet leadni 5 kg-t?

A kismanóm 9 hónapos, de még 500-600 ml-t szopik, nem is akar más folyadékot inni, és én sem mondanék le a szoptatás csodájáról! Mozgok egy héten 5-ször 45 percet, de diétázni nem merek. 5 kg-t akarok leadni 3 hónap alatt. Diéta nélkül sikerülhet?

Legjobb válasz: Miért nem mersz diétázni? Gondolom babád lassan már mindent eszik. Kislányom szintén 9 hós, rendszeressen szoptatom, emellett vannak napok amikor alig eszem. Nem direkt diétázok, csak sajnos magamra jut a legkevesebb idõ, ráadásul most még a fogam is fájt. Kicsim ennek ellenére szépen fejlõdik, kis duci. Most már nemcsak a tejednek kell biztosítania számára a megfelelõ mennyiségû tápanyagokat.

Miért nem mersz diétázni? Gondolom babád lassan már mindent eszik. Kislányom szintén 9 hós, rendszeressen szoptatom, emellett vannak napok amikor alig eszem. Nem direkt diétázok, csak sajnos magamra jut a legkevesebb idõ, ráadásul most még a fogam is fájt. Kicsim ennek ellenére szépen fejlõdik, kis duci. Most már nemcsak a tejednek kell biztosítania számára a megfelelõ mennyiségû tápanyagokat.
igen sikerülhet.
A kérdező hozzászólása: Igen, vettem mézes-almaecetet, el is fogom kezdeni, hátha segít. Egyéb teákat és bogyókat nem merek enni-inni továbbra sem, annyit nem ér az az 5 kg. (Bár a férjemnek csuda tetszik a nagyobb popsi, na és persze a telt cickó, úgyhogy remélem nem onnan megy le majd elõször...) De tény, kell némi feszesítés! Nem gondoltam volna, hogy valaha arra fogok várni, hogy elkezdhessek egy diétát...
Én is úgy vagyok, ahogy Te, de nekem azt mondták, hogy nem jó szoptatás alatt fogyni, mert akkor ugye méregtelenítesz és a káros anyagok, méreganyagok kiválasztódnak az anyatejben.Így többet árt ilyenkor, mint használ.Te mit gondolsz errõl?Én ettõl félve még nem mertem fogyókúrába fogni, pedig már a lelkemnek is szüksége lenne rá.
Minden evés elõtt 10-15 perccel 1 ek almaecet 3 dl vízzel.
nekem egy gyógytea keverék volt németországbóól hozták. biztos van már itthon is, ha a patikustól rákérdezel tuti tud segíteni. naturland teáknál esélyes keresgélni (amit én ittam, azt is a naturland gyártotta)
utolsó elõtti vagyok és az utolsótól kérdezem: Milyen étvégycsökkentõ teát ittál? Néztem pár helyen, ott a zöld teát írják, de azt én nem bírom meginni. Köszi
kérdezd meg a védõnõt, mi az a mennyiségû/minõségû kaja, ami a szoptatás miatt FELTÉTLENÜL kell, és annál csak egész minimálissal egyél többet (ami ahoz kell, hogy ne marja a gyomrod a sav). én még ittam étvágycsökkentõ gyógyteát is (a gyomorsavra hat, a tejbe NEM megyát). nekem így sikerült visszanyernem a régi alakom. a torna Nálad rendben van, ne hagyd abba!
Enyém 11 hónapos, még 4x szopik, emellet éjjel legalább kétszer. Van, hogy délig nem eszek semmit, meg alig iszok, tejem meg ugyanúgy van. Ha nagyon odafigyelnék, szerintem simán leadhatnék pár kilót. Mindig elhatározom magam, de aztán semmi.
2. vagyok Mintha az én kislányomat írtad volna le. Szerencsére tejem mindig bõven volt. Babám eleget tett érte.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom, hogy csökkenjen a tejem mennyisége, mert még nincs egy fogunk sem, azaz még lesznek nyafis napjaink is, pedig már egyedül áll fel, és tesz is 1-2 lépést, magától jön le az ágyról, lépcsõt mászik, de foga egy sincs, és mindene a cici! Ha nem lenne elég a tejem, akkor szerintem teljesen kiborulna, és véresre szopná! Ezt nem merem kockáztatni...
Mosta babád legyen fontos, ha már nem szopik, ráérsz fogyni.2 kg amúgy sem a világ vége...
Nem tudom, hogy miket és milyen mennyiségben eszel. Esetleg próbálj arra figyelni, hogy több gyümölcs, zöldség esetleg tejtermék legyen az "étlapondon". Ügyelj arra, hogy ne nassolj egészségtelen dolgokat. Inkább gyümölcsöt vagy joghurtot egyél ha nem is vagy igazán éhes. Nemcsak a koplalás a diéta. Ha odafigyelsz, hogy mit és hányszor eszel, akkor is sokat fogyhatsz. Ja, és igyál sok folyadékot. Lehetõleg tiszta vizet.

Kizárólagos szoptatás mellett hogyan lehet fogyni, vagy esetleg sportolni? Nálam a kilók nem "olvadnak" le maguktól.

Legjobb válasz: Beszélj orvossal. Ilyenkor az elsõdleges a baba - és csak utána jöhet a fogyás. Csak orvos tud segíteni a helyes diétában. És mozogj is!

Beszélj orvossal. Ilyenkor az elsõdleges a baba - és csak utána jöhet a fogyás. Csak orvos tud segíteni a helyes diétában. És mozogj is!
A szptatás maga is eredményez némi súlyvesztést a legtöbb nõnél, vannak, akiknél egészen sokat. A sportolást meg te érzed leginkább, okoz-e problémát, mennyire esik jól, stb. Én versenyszerûen sportolok és szülés után a lehetõ leghamarabb szeretnék újra a pályán lenni, de ez nálam is attól fog függeni, hogy a sport mennyire befolyásolja pl. a szoptatást, mert bármennyire is szeretem csinálni, azért a kisbabám az elsõ. Kipróbálom és úgyis jelez a szervezetem, hogy mit bír. Szerintem te se kezdj fogyókúrába, bár arra odafigyelhetsz, hogy egészséges, tápláló ételeket egyél, de ne vigyél be fölösleges kalóriákat. Ne egyél zsírosat, túl sok édeset, stb. Amúgy az egyik legjobb fogyasztó a lassú, de hosszú ideig végzett mozgás. Értem ezalatt pl. a hosszú sétákat. Nem kell futni menni ahhoz, hogy több kalóriát égess, inkább gyalogolj - persze nem kirakatnézegetõs andalgásra, hanem élénk sétára gondolok - ebben akár a picurod is partner lehet, mert magaddal tudod vinni babakocsiban. Valószínûleg neki is tetszeni fog, neked jót tesz és babysitter se kell, amíg elmégy otthonról. Vigyél magaddal elegendõ folyadékot, ha megszomjazol, igyál, attól nem hízol, viszont a tejcsire jó hatással lesz. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!
Ha odafigyelsz a szénhidrátbevitelre, és naponta mozogsz olyat, ami megemeli a pulzusszámot, sztem fogyni fogsz :) Nálam elég (lenne), ha nem ennék édességet, kekszeket stb., és csökkenteném a kenyérfogyasztást. Nem szabad túl lecsökkenteni, mert a szénhidrát kell a tejtermelõdéshez.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!