Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet segélyt, vagy (17 db)

Autó 900 ezer alatt és egy lakás amiben lakik.
A szociális törvény értelmében: "4. § (1) E törvény alkalmazásában b)16 vagyon: ha e törvény másként nem rendelkezik, az a hasznosítható ingatlan, jármû, továbbá vagyoni értékû jog, amelynek ba) külön-külön számított forgalmi értéke, illetõleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát, vagy bb) együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát meghaladja, azzal, hogy a szociális rászorultságtól függõ pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minõsül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerûen lakik, az a vagyoni értékû jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármû;"

Hogy lehet szociális segélyt, vagy közmunkát igényelni?

Én tgyesen vagyok, a férjem 9 hónapja munkanélküli. Bármit elvállalna, de nem talál minkát. munkaügyi központ nem segít. Egy rakás hitel van a nyakunkon, egyre kilátástalanabb a helyzetünk...

Legjobb válasz: Szociális segélyt és közmunkát is a polgármesteri hivatalban kell intézni.

Szociális segélyt és közmunkát is a polgármesteri hivatalban kell intézni.
A munkanélküliek csak 1 éves regisztráció után igényelhetnek szociális támogatást, ami jelenleg most kb 27 ezer Ft, de a támogatás helyet , ha van rá lehetõség akkor lehet választani a szociális közmunkát. A közmunkába napi 6 órát kell dolgozni hétköznap, hétvégén nem és megkapják a minimálbért. Tehát amint letelik az az egy év a férjednek, akkor rögtön menjen a munkaügyibe és ott adnak neki egy igazolást, hogy egy éve munkanélkülin van és ezt az igazolást kell bevinni a városházába ahol lehet igényelni ezt a szociális segélyt, vagy a közmunkát.
Közmunka ügyben, a polgármesteri hivatalnák kell érdeklõdnie. Nem laktok véletlenül olyan városban, ahol van ilyen összeszerelõ gyár? Tudod ahol ilyen kis kütyüket kell összerakni ilyen elektronikai cégnek.Oda mindigvesznek fel embereket.

Kényszervállalkozo vagyok, a párom szociális segélyen van. Nekem rokkantnyugdijam van. Hol, kinél lehet igényelni az üdülési csekket? Egyáltalán, hogy lehet hozzájutni, ha nincs munkáltatom?

Legjobb válasz: meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.

meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál..:) Probáltam utánajárni a neten, de sikertelen volt.Marad a könyvelö, és a szájhagyomány..:/)


Lehet hogy terhes vagyok milyen segélyekre vagyok jogosult?

Június 30.án fejeztem be az iskolát (fodrász). 21 éves leszek lehet hogy terhes vagyok az orvosom szabin van majd csak 2 hét mulva tudom meg hogy mi a helyzet... Mivel nem dolgoztam még igy jogosult vagyok családin kivül másra vagy hogy van ez????

Legjobb válasz: Csak GYES, egyszeri anyasági, ha megjelensz az elõírt alakalommal a terhesgondozáson és családipótlék, mivel nem volt munkaviszonyod.

Csak GYES, egyszeri anyasági, ha megjelensz az elõírt alakalommal a terhesgondozáson és családipótlék, mivel nem volt munkaviszonyod.
Tgyás is olyan hülye állatfaj mit a gyed, ha nincs a tanulmányok után legalább 185nap munkaviszony, akkor nem jár. Szóval ha a suli után legalább 185nap munka van akkor jár tgyás, gyed(összesen 365nap bizt viszony kell). Ha a sulipadból mész szülni akkor csak gyes és csp jár havonta. Az egyszeri anyasági az a szülés utáni egy összegû támogatás.
Miért "hülye állatfaj"??? Ha nem dolgozik, milyen alapon járna neki jövedelem alapú ellátás????
GYES, TGYÁS, családi. Ezek alanyi jogon járnak. GYED-et nem fogsz kapni.
Hát attól függ. Ha nappali tagozaton tanultál és szerzel még 180 nap biztosításban eltöltött idõt, akkor kaphatsz THGY-t, GYED-et plusz a családit. ha nincs ennyi idõd, akkor meg a GYES és a családi
Biztosan, múlt héten érdeklõdtam meg, én is abban a cipõben járok, mint a kérdezõ, csak én 24 vagyok :)
2.vagyok és anyasági segélyt is kapsz 1x-i 64000Ft ha megszületett a bébi. TGYÁS biztosan jár? Az nem csak azoknak van akiknek van munkahelye?
vegyél egy tesztet, addig semmi se biztos.
gyest is fogsz kapni. 26000valamennyi nettó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!!!! Szoval akkor gyes és családi rendben. És ehhez mijen papirokat meg ilyesmiket kell elintéznem ? senki nem segit azért kérdezek itt...
Amíg azt se tudod hogy terhes vagy e, felesleges ezekkel foglalkozni, pláne hogy csak a gyerek születése után, a születési anyakönyvi kivonattal intézhetõ ellátásokról van szó. Egyébként http://www.allamkincstar.gov.hu/ innen minden letölthetõ
A kérdező hozzászólása: Dolgoznék én hidd le ha felvennének... Fodrászként nehéz elállni dolgozni föleg ha nincs pénzed mivel szék bérlés ilyesmi.... Ahol pedig alkalmazott lennél ott betelt vagy rád néznek és elküldenek mert kisebbség vagy... Pedig 4essel végeztem...
Ha megnézed akkor pont a másik csoportba sorolta az elsõ válaszoló a tgyást. (nekem meg minden ellátás egy hülye állatfaj:) mire kibogarászod mi is jár, elkéstél:D:D)
Az Államkincstárba kell bemenned a papírokért.Amit kapsz:egyszeri anyasági 64000Ft, gyes 25700Ft, családipótlék 12200Ft.Ha a cs.pótlékot egyedülállóként kéred akkor 13000Ft.

Milyen segélyt vagy támogatást tudok igényelni terhesség alatt, és hol, gondolok itt önkormányzat stb. Hogy lehet-e egyáltalán? Üdv mindenkinek!

Legjobb válasz: Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.

Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Üdv 33 hetes kismama.

Rájöttem, hogy tavasszal rosszul adtam ba az adónyilatkozatomat. Kimaradt az igazolás, hogy önkéntes munkán voltam, tehát továbbra is kapom a segélyt. Valahogy ki lehet javítani, vagy hadjam így?

Legjobb válasz: Bemész a NAV-ba és kérjél önrevizíót! Segítenek is, és sokkal jobb, ha magad javítod, mintha õk vesznek észre hibát!!

Bemész a NAV-ba és kérjél önrevizíót! Segítenek is, és sokkal jobb, ha magad javítod, mintha õk vesznek észre hibát!!
Megkérdezhetem: Nagy városban laksz? :) csak mert engem már behívtak 1x...
"Egyébként ha esetleg behívának téged ilyen jellegû közmunkára és van valami magasabb végzettséged akkor nyugodtan csinálj "cirkuszt" a polgálmesternél, hogy mégis, hogy képzelik ezt. Utána valószínüleg elállnak a közmunka igényüktõl." Valamint a foglalkoztatást helyettesítõ támogatás folyósításától is elállnak 1 évre. Ha behívnak akármilyen közmunkára, választhatsz: vagy elfogadod és kapod a közmunkabért, utána az FHT-t, vagy elutasítod és 1 évre kizárod magad az ellátásokból. Már jó ideje nincs az, hogy a végzettségedtõl maximum 1 szinttel alacsonyabb közmunkát kell csak elvállalni.
Furcsa. És más munkád volt ami legális? Mert az új szabályok értelmében egy évben 30 nap munkát kell igazolni. Inkább addig örülj, amíg nem hívtak be. Sok köszönet nincs benne.
4 éve nincs munkád???
3 évre zárja ki magát minden segélybõl...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 27
A kérdező hozzászólása: Igen
A kérdező hozzászólása: Budapest
A kérdező hozzászólása: 30 napot kibuliztuk háztartási munkával :D mert az is beleszámít

Pontosan mikor vagyok jogosult munkanélküli segélyre? Ennek a pontos összegét hogyan lehet kiszámolni?

Most dolgozom, levelez?n járok egyetemre. Ha megvan a 365 nap munkaviszonyom, és nincs munkám, akkor jár? v a hallgatói jogviszony miatt nem?

Legjobb válasz: A levelezõ ebbõl a szempontból nem számít. A munkaviszonyod alapján fogják kiszámolni.

A levelezõ ebbõl a szempontból nem számít. A munkaviszonyod alapján fogják kiszámolni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget! :)

16 hetes terhes vagyok, és ma mondta egy ismerősöm, hogy létezik olyan, hogy várandóssági segély, amit a betöltött 20. héttől lehet kapni, tudtok valamit erről?

Legjobb válasz: Tudtommal egyedül adókedvezmény vehetõ igénybe a terhesség x hete után... A többi támogatás szülés után jár.

Tudtommal egyedül adókedvezmény vehetõ igénybe a terhesség x hete után... A többi támogatás szülés után jár.
Családi adókedvezményrõl tudok, itt megnézheted: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week/14 A "Jó tudnod" résznél.
A magzat 90 napos korától járt anno adókedvezmény, de ezt beépítették a családi pótlékba.
Fleto megszüntette az adókedvezményt!
Megkérdezném , hogy ez az adókedvezmény amirõl írtatok ez bérfüggõ ? , illetve ezt automatikusan adjék vagy külön igényeni kell? Csak mert nekem ez a 9000Ft sem jár.
Az adókedvezmény csak a harmadik gyerek után jár. Sajnos a Gyurcsány kormány ezt a lehetõséget is elvette töllünk babásoktól, mert régen már az elsõ babuci után is járt, már a terhesség alatti idõben is, de ez ma már nem létezik
Én i súgy tudom, hogy a terhesség alatt már semmi nem jár. Majd a szülés után...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!