Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet segélyt, (42 db)

Hogyan lehet munkanélküli segélyt kapni?

25 éves vagyok.Llevelező költségtérítésen vagyok. Nincs állásom és a barátnőm terhes. Hogyan kaphatnék? Hol kell elintézni?

Legjobb válasz: Álláskeresési járadékot - korábbi nevén munkanélküli segélyt - azt kaphat, aki elveszti az állását és az elmúlt 3 évben volt legalább 360 nap munkaviszonya. Ebben az esetben 36 napig havonta a korábbi nettó bérének 60%-át, de maximum a minimálbér összegét kaphatja, mely kedvezmények nélkül 64 190 HUF. Minden 10 munkaviszonyban töltött nap után jár 1 napnyi álláskeresési járadék, de a maximum 90 nap, ehhez 900 nap munkaviszony kell. Szóval a munkanélküli segélyre ne alapozz.

Álláskeresési járadékot - korábbi nevén munkanélküli segélyt - azt kaphat, aki elveszti az állását és az elmúlt 3 évben volt legalább 360 nap munkaviszonya. Ebben az esetben 36 napig havonta a korábbi nettó bérének 60%-át, de maximum a minimálbér összegét kaphatja, mely kedvezmények nélkül 64 190 HUF. Minden 10 munkaviszonyban töltött nap után jár 1 napnyi álláskeresési járadék, de a maximum 90 nap, ehhez 900 nap munkaviszony kell. Szóval a munkanélküli segélyre ne alapozz.
Azert volt eszed felcsinalni a bnodet...
A kérdező hozzászólása: És valami más?
A kérdező hozzászólása: Már 3 éve keresek munkát egyszer felvettek egy gyárba, de el kellett mennem mert kiderült h agydaganatom van és megmûtöttek. Azóta nem kapok semmit. Ez már több mint 2 éve volt.
A helyi önkormányzatnál kérelmezhetsz foglalkoztatást helyettesítõ támogatást, ha szociális és vagyoni szempontból rászorulónak számítasz.

Az Önkormányzatnál is lehet segélyt kérni ami egyszeri juttatás? Hogy működik ez? Kik kaphatnak?

Legjobb válasz: Én már kértem Szociális segélyt!Azt írták,hogy mivel létfenntartást veszélyeztetõ élethelyzetbe kerültünk,kiutalnak nekünk 5000 ft-ot!!!Itt ültem 9 hós terhesen a 2 éves kisfiammal,a lakás feltúrva,gázvezetés,fûtés szerelés,festés,s akkor csak gyes-t kaptam!Mit mondjak,nem esett jól!Soha többé nem kérek az önkormányzattól semmit!!!Ja és egy csomó utánajárás,igazolások...stb.Hátha Neked több esik le!

Én már kértem Szociális segélyt!Azt írták, hogy mivel létfenntartást veszélyeztetõ élethelyzetbe kerültünk, kiutalnak nekünk 5000 ft-ot!!!Itt ültem 9 hós terhesen a 2 éves kisfiammal, a lakás feltúrva, gázvezetés, fûtés szerelés, festés, s akkor csak gyes-t kaptam!Mit mondjak, nem esett jól!Soha többé nem kérek az önkormányzattól semmit!!!Ja és egy csomó utánajárás, igazolások...stb.Hátha Neked több esik le!
Ez az önkormányzatoktól függ, helyileg szabályozzák. Debrecenben úgy van, hogy ha az egy fõre jutó jövedelem nem éri el a minimálbért, akkor lehet igényelni kb. 15.000, -Ft értékû ruházati utalványt, amit csak egy áruházban lehet levásárolni.
1. vagyok.Ez egy kisváros Heves Megyében.Csodát nem vártam de ez tényleg nevetséges összeg!Bezzeg amikor a kopogtató céduláért jöttek szorgalmasabbak voltak!
Nálunk volt a kerületben egyszeri születési támogatás. Kell jövedelemigazolás hozzá, és meg van határozva a max. kereset ami alatt kell lenni. / 12.kerület
Tényleg mindenhol más. Itt Bábolnán 100.000, -Ft életkezdési támogatást ad az Önkormányzat. 20.000, -Ft-ot fizettek ki most, 30.000, -Ft-ot fizetnek, ha óvodába megy a kislányom, és 50.000, -Ft-ot fizet, ha iskolás lesz. Ez óriási segítség
Én is kértem de nem kaptam, nálunk amugy max 3000Ft-ot kaphat aki jogosult rá!!!!na de kérdem én akinek szüksége van rá az mire elég?Még egy csomag pelenkára sem!
Autó 900 ezer alatt és egy lakás amiben lakik.
A szociális törvény értelmében: "4. § (1) E törvény alkalmazásában b)16 vagyon: ha e törvény másként nem rendelkezik, az a hasznosítható ingatlan, jármû, továbbá vagyoni értékû jog, amelynek ba) külön-külön számított forgalmi értéke, illetõleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát, vagy bb) együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát meghaladja, azzal, hogy a szociális rászorultságtól függõ pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minõsül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerûen lakik, az a vagyoni értékû jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármû;"


Hogyan lehet az önkormányzattól gyors segélyt kérni?

Még sosem volt rá szükségem, de most kellene. Egyáltalán lehet?

Legjobb válasz: Én annak idején kértem, de akkor átmeneti segély volt. Évente 3-4 szer lehetett igényleni. Van erre egy formanyomtatvány, amit a szociális osztályon adnak és a közüzemi számlákat kell mellékelni. De nagyon kevés volt.Max 10000 ft. szerencsére már nem szorulok rá:-)

Én annak idején kértem, de akkor átmeneti segély volt. Évente 3-4 szer lehetett igényleni. Van erre egy formanyomtatvány, amit a szociális osztályon adnak és a közüzemi számlákat kell mellékelni. De nagyon kevés volt.Max 10000 ft. szerencsére már nem szorulok rá:-)

Hogy lehet szociális segélyt, vagy közmunkát igényelni?

Én tgyesen vagyok, a férjem 9 hónapja munkanélküli. Bármit elvállalna, de nem talál minkát. munkaügyi központ nem segít. Egy rakás hitel van a nyakunkon, egyre kilátástalanabb a helyzetünk...

Legjobb válasz: Szociális segélyt és közmunkát is a polgármesteri hivatalban kell intézni.

Szociális segélyt és közmunkát is a polgármesteri hivatalban kell intézni.
A munkanélküliek csak 1 éves regisztráció után igényelhetnek szociális támogatást, ami jelenleg most kb 27 ezer Ft, de a támogatás helyet , ha van rá lehetõség akkor lehet választani a szociális közmunkát. A közmunkába napi 6 órát kell dolgozni hétköznap, hétvégén nem és megkapják a minimálbért. Tehát amint letelik az az egy év a férjednek, akkor rögtön menjen a munkaügyibe és ott adnak neki egy igazolást, hogy egy éve munkanélkülin van és ezt az igazolást kell bevinni a városházába ahol lehet igényelni ezt a szociális segélyt, vagy a közmunkát.
Közmunka ügyben, a polgármesteri hivatalnák kell érdeklõdnie. Nem laktok véletlenül olyan városban, ahol van ilyen összeszerelõ gyár? Tudod ahol ilyen kis kütyüket kell összerakni ilyen elektronikai cégnek.Oda mindigvesznek fel embereket.

Kényszervállalkozo vagyok, a párom szociális segélyen van. Nekem rokkantnyugdijam van. Hol, kinél lehet igényelni az üdülési csekket? Egyáltalán, hogy lehet hozzájutni, ha nincs munkáltatom?

Legjobb válasz: meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.

meg kell venned. a munkáltató is úgy jut hozzá, hogy megveszi. Az a jó benne, hogy a minimálbér értékéig adómentes, azaz sem a munkáltatónak, sem a dolgozónak nem kell utána adót fizetni. (jóval kevesebbe kerül, mintha azonos összegû jutalmat/prémiumot adna) egyéni vállakozóként egy könyvelõt kellene megkérdezni, hogy te mész-e a dologgal valamire. Venni 99%, hogy vehetsz, csak kérdés, hogy van-e értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál..:) Probáltam utánajárni a neten, de sikertelen volt.Marad a könyvelö, és a szájhagyomány..:/)

Hogyan lehet igényelni a 28000 "segélyt"? Hol kell ledolgoznom azt a 30 napot?

Muszáj azon a településen ahol lakom? Illetve ledolgozhatom egy egyéni vállalkozónál?

Legjobb válasz: A lakhelyed szerinti önkormányzatnál tudsz igényelni. Menj be és érdeklõdd meg. Szerintem ha még nem kaptál ilyet, akkor lehet nem is kell igazolnod a 30 napot...úgy tudom azt csak annak kell, aki folyamatosan kapja a pénzt.

A lakhelyed szerinti önkormányzatnál tudsz igényelni. Menj be és érdeklõdd meg. Szerintem ha még nem kaptál ilyet, akkor lehet nem is kell igazolnod a 30 napot...úgy tudom azt csak annak kell, aki folyamatosan kapja a pénzt.
Amit te tervezel, az okirathamisítás es csalás. Dolgozz nála 30 napot, fizesse be utánad a járulékokat es aztán igenyelhetsz segélyt.
Mondjuk azt nem értem, hogy tanulokent hogy lehetsz munkanélküli, mert a kettõ kizárja egymást.
A kérdező hozzászólása: 22800 ft*
A kérdező hozzászólása: de ezt nem értem. ha bejelentkezek, de nincs munkám, akkor még nem kapok pénzt? nem úgy van hogy 1 éven belül kell 30 napot dolgozni? Szóval munkanélküli vagyok, bejelentkezek erre a 22800 ft-ra. utána felvesznek munkába valahová (amíg keresek munkát addig kapok pénzt?) majd felvesznek valahová. megvan a 30 napom. na de utána már nem vagyok munkanélküli! nem értem
A lakóhelyed önkormányzatánál igényelheted. Ha a lakcímed megegyezik a szüleid lakcímével, akkor az õ jövedelmüket is figyelembe veszik az egy fõre jutó jövedelem meghatározásánál (mivel még nem töltötted be a 20. életéved) "Egyik kedves ismerõsöm egyéni vállalkozó, és gondoltam szólok neki, hogy csináljunk papírokat amin az állna hogy dolgoztam nála 30 napot. vagy ez nem így megy?" Nem így megy. Be kell jelenteni a NAVhoz, hogy nála dolgozol (a munka megkezdése elõtt) Ki kell fizetnie a járulékokat utánad. A 30 nap feltétele a "segélynek". Mindegy, hogy hol dolgozod le, de az önkormányzat ettõl függetlenül behívhat közmunkára, amit ha elutasítasz, megvonják a segélyt.
A kérdező hozzászólása: boccs tényleg. 19 éves munkanélküli vagyok érettségivel!!!
idézlek "pályakezdõ 19 éves tanuló vagyok érettségivel." ezek alapján mondta a kedves kollega.
Akkor minek irtad hogy az vagy? "pályakezdõ 19 éves tanuló vagyok érettségivel. "
A kérdező hozzászólása: úgy hogy már nem vagyok tanuló!!
Ha nem dolgoztal meg, akkor nem jar semmi. Ha tudsz szerezni munkat, legalabb 30 napra, akkor jar segely utana.
Köztemetést lehet kérni, ilyenkor a halottat az önkormányzat temeti el, de semmi luxus. (egyszerû farostlemez koporsó, stb.)
Kérni lehet... Miért nem köt a keresõ egy biztosítást?
Nem hallottam még olyanról hogy egy halottat nem temettek el.
Pontosan ilyen esetekre való az életbiztosítás. Néhány száz forint havonta, és halálesetben néhány százezer forintot rövid idõn belül kiutal a biztosító. Egyre több bankszámlához jár biztosítás... nem szabad pár száz forinton spórolni, nagyon sok kellemetlenségtõl tud megóvni.

Milyen segélyt vagy támogatást tudok igényelni terhesség alatt, és hol, gondolok itt önkormányzat stb. Hogy lehet-e egyáltalán? Üdv mindenkinek!

Legjobb válasz: Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.

Terhesség alatt lehet kérni az önkormányzattól, rendkivüli gyermekvédelmi támogatás(nem tudom a hivatalos nevét, rendkivüli a lényeg) Igazolni kell a rászolultságodat, a terhességet a kiskönyvel. De minden önkormányzatban másképp megy. A barátnöm 10.000ft-ot kapott a XVIII.kerben, másfél éve. Én most intéztem 28.500ft-ot kell elvásárolni, számlát bemutatni róla és utólag kifizetik a XIII.ker-ben. Remélem sikerül neked is intézni valamit. Üdv.37hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Üdv 33 hetes kismama.

Elegem van (a páromnak is) az anyósom állandó panaszkodásából hogy ő csak szociális segélyt kap, és az milyen kevés! Hogy lehet leállítani?

Legjobb válasz: gondolom megélhetési gondokkal küzd.. nem õ van egyedül. Az én nagyszüleim is az éhhalál szélén vannak.. ha mi nem segítenénk nekik.

gondolom megélhetési gondokkal küzd.. nem õ van egyedül. Az én nagyszüleim is az éhhalál szélén vannak.. ha mi nem segítenénk nekik.
Mink anyósomnak mindég viszünk vcalamit ha megyünk.Karton vizet, tejet, olajat.....
A kérdés.Biztosan a férjednek is elege van ebböl, vagy csak miattad mondja?? Tényleg keveset kap a megélhetéshez???Egyedül él???Hány éves??Miért nem dolgozik???
Meg kellene kérdezni, hogy mit var tõletek, miben tudnátok neki segíteni.
hogy bírjátok az eggyütt lakást??Nálunk gyilkos volt.Ìgy a saját lakásában van.Lehetetlen vele együtt lakni.... Leállítani??Hát ilyen esetben csak szólj rá, hogy ne mondja többet, mert ö az oka, hogy nem kap több pénzt.
Utolsó kettõ, örülök, hogy nem vagytok a rokonaim...
Ki kell zárni az ajtón.
Keressen munkát, ti nem tudok nekik segíteni vagy ossza be azt a pénzt amit kap. Ennyi, nem a ti dolgotok.
A kérdező hozzászólása: Egy ideje már nálunk lakik, de élt egyedül is. Most nekem sincs munkám mert nem vettek vissza gyes után, jelenleg keresek! Szóval mi sem állunk valami fényesen anyagilag!:((( A baj nem is ez hanem az hogy nem tudom miért van felháborodva hogy nem kap semmit mikor életében alig dolgozott. 5éve van segélyen, de remeg hogy nehogy elvigyék közmunkára. Munkát meg sem próbál keresni, igaz 58éves de életében talán dolgozott 10évet. Amíg élt a férje nem kellett dolgoznia, utána az apja után kapta az ápolásit, na meg az õ nyugdíja. Nagyon kényelmes, több ismerõse ajánlott már neki munkát legutóbb külföldön idõs gondozást, de õ nem megy mert nem szeret utazni a szomszéd városba sem megy ha nem muszáj meg õt ott tuti meggyilkolják.....:(
A kérdező hozzászólása: "hogy bírjátok az eggyütt lakást??" Hát úgy hogy olyan mint a tejbetök::) Nem rossz ember, nem szól bele semmibe, de minden bántás nélkül kicsit nehéz a felfogása.:( Nem tudod vele megértetni hogy õ azért kap csak szoc segélyt mert nem dolgozik, és örüljön hogy adják! Azt sem hogy a 20éve halott férje után miért nem kap özvegyit! Szidja Orbánt meg mindenkit hogy õ ilyen kevés pénzt kap, bezzeg a "szomszéd Julcsát" még le is százalékolták pedig neki is volna rá oka.
Egy 58 éves ember már védet korban van ami a közmunkát illeti, ha minden igaz. Nem igen fogják hívni. Nemigen tudsz változtatni rajta, vagy le tudnád állítani. Ilyen marad és kész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!