Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet patkányt (27 db)

Hogyan lehet patkányt, nyestet fogni élve?

Van itt egy jopár patkány ami megeszi a takarmányt és van h idetalál a nyest és megeszi a galambokat,tyukokat! És érdekelne hogy hogyan tudnam élve megfogni ?ket?? Segítsetek lécci! Ötleteket

Legjobb válasz: baz.meg!!!!te vagy egy szívtelen patkány

baz.meg!!!!te vagy egy szívtelen patkány
A kérdező hozzászólása: Aztan mér?? Talan olvass figyelmesebben! Nem azt irtam h megölöm õket! Hanem h megfogom ÉLVE! És elviszem õket vhova erdõbe v vhova h ne az én pénzemett vigye el h megeszi a tyukot meg a takarmányt. Ennyit rolad.. és nem azt irtam h *Lécci irjatok vmi szarságokat*. -.-.
A patkány megeszi a galambot, tyúkot, nyulat is. Biztos, h nyest is garázdálkodik? Muszáj élve fogni? Én készítettem patkány élvefogót, de csak néhány állat ment bele, a többi megtanulta, h a csapda az veszélyes. Amúgy még nagy probléma, h hogy lehet hatástalanítani egy élõ patkányt. Mérgeztem is õket (2kg mérget bepusziltak). És végül lebontottam az összetákolt ólat, és építettem egyet téglából.
hát nálunk voltak régen nyestek, és valahogy úgy fogtuk be õket, már nem nagyon emlékszem, hogy volt ketrec, középre volt egy, hogy is mondjam, amire rálépett és lecsapódott az ajtó. remélem érted. amire rálépett, afölé meg akasztottunk tojást vagy ilyesmit, attól függ mit akarsz megfogni. remélem sikerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ti legalább megértetek nem mint az elsõ ugymond válaszolo! Am igen tuti h van nyest mert ha este felkapcsolom a lámpát akkor ott eszik és elfut v ilyesmi! Szal tuti h van :S Am vadász apum könnyen megoldanánk a patkány eplusztitását vannak vadász kutyáink is csak az a baj h azok nincsenek kinn mindig.. És nem tudjak õket megfogni a patkánokat ha bemegy a lyukba. Megprobálkozok majd oan csapdával amit irt az utolso válaszolo!
Ha még nem kaptad el nyugodtan öld meg! Nekünk is van egy a padláson és reggel megölte 4 macskámat a nagyot meg "megverte" :@ csak egyszer kapjam el....
csapdával. Biztos láttál már állatmentõs ismeretterjesztõben- Két csapódó ajtó, középen csalétek..

Hogyan lehet patkány idomítani?

Jó lenne ha meglehetne tanítani a patkányomnak, hogy oda jöjjön ha hívom, vagy kövessen, esetleg más trükkökre, csak nem tudom hogyan lehetne megértetni vele mit szeretnék.

Legjobb válasz: egyébként ha már itt tartunk az elsõ 2 találatnál beszél arról, hogy vannak olyan viselkedés formák amik gyakoriak, de nem fejti ezt bõvebben. jó 3-at említ, de ennél jobban érdekelne a dolog.

A kérdező hozzászólása: egyébként ha már itt tartunk az elsõ 2 találatnál beszél arról, hogy vannak olyan viselkedés formák amik gyakoriak, de nem fejti ezt bõvebben. jó 3-at említ, de ennél jobban érdekelne a dolog.
:) Finom nasival! Amit szeret :)
A kérdező hozzászólása: az egyiken találtam egy jó tippet, csak az volt a gond, hogy nem nagyon mondanak az oldalak sem konkrétumot
youtube-ba beirod hogy pet rat training Nagyon jo videok vannak egy csomo trukkrol meg h hogy lehet megtanitani oket

A patkányokat hogyan lehet kiirtani?

A szomszéddal össze van építve a garázsunk. Idén ez már a 3. év hogy patkányok vannak nála, és veszek irtót (amit a saját részemre kirakok), elt?nnek, újra visszajönnek. Õ összeszedi a diót, almát stb-t, beviszi a garázsba, és egész télen "eteti" vele a patkányokat. Tavaly is vigyorogva meséli, hogy "A patkányok megettek egy vödör diót :D" hát mondom ez nem normális. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom a nevét, de van egy patkány méreg amit ha több helyre kiszórsz (olyan kék apró bogyós) azt a patkány elviszi a fészkébe, és ott eszik meg többen. A patkány pár napon belül elpusztul. Sõt! a patkányok ha nincs élelem akkor az elpusztult patkányt is megeszik. Ha mérgezés miatt pusztult el akkor az õ szervezetében található méreggel a többiek is elpusztulnak.. Gazdaboltokban lehet kapni jó patkánymérgeket. vagy jó sok csapdát... Vagy van még egy jó lehetõség. Ha van valakinek vadászgörénye akkor kérd meg, hogy menjen el veled, és vadássza le a patkányokat. Vannak akik kimondottan patkányvadászatra tartják a görényeket.

Sajnos nem tudom a nevét, de van egy patkány méreg amit ha több helyre kiszórsz (olyan kék apró bogyós) azt a patkány elviszi a fészkébe, és ott eszik meg többen. A patkány pár napon belül elpusztul. Sõt! a patkányok ha nincs élelem akkor az elpusztult patkányt is megeszik. Ha mérgezés miatt pusztult el akkor az õ szervezetében található méreggel a többiek is elpusztulnak.. Gazdaboltokban lehet kapni jó patkánymérgeket. vagy jó sok csapdát... Vagy van még egy jó lehetõség. Ha van valakinek vadászgörénye akkor kérd meg, hogy menjen el veled, és vadássza le a patkányokat. Vannak akik kimondottan patkányvadászatra tartják a görényeket.
Hát, próbáld te is lazábban venni... A patkányirtás csak akkor mûködik, ha mindenki rendesen csinálja. Nem humánus, szenvedést okoz, az biztos. Van egy népi módszer is, amivel el lehet tüntetni õket. Hát elég durván hangzik, de el kell kapni egyet, kiszúrni a szemeit és elengedni... A visítása miatt elmenekül a környékrõl az összes többi, óvatos, okos állatok... Lehet, hogy durva, én biztos nem csinálnám meg, inkább egyék azt a rohadt diót. Viszont a méregnél humánusabb, hiszen csak egynek okozol fájdalmat. Azt viszont közvetlenül, tehát nincs ott a mosom kezeimet, úgysem látom ahogy a méregtõl döglik dolog.
Folyamatosan rakd a mérget, más választásod nincs.
A kérdező hozzászólása: Az etetést úgy értem, hogy elõl hagyja a diót pl. De azt nem értem hogy minek szedi össze, vagy miért nem dobja ki a kukába, hiszen õk nem eszik meg.... 2 évvel ezelõtt mikor észrevettem hogy van patkány szóltam neki hogy mi van. Azt mondja: "Ja, tudom hogy van, hallottam ahogy a garázs padlásán szaladoznak. Felkopogtam nekik és átszaladtak hozzátok :D". És mindig ilyen válaszai vannak, hogy ez egy jó poén. Szintén 2 éve kinéztem az ablakon, és láttam ahogy a patkány az ablakpárkányunkon mászkál...Tehát be akart jönni a házba. De tényleg csak a méreg kirakása marad, meg megmondom neki megint hogy ne ott tárolja a diókat. Köszönöm a válaszokat!!
Rengeteg pénzt költök én is patkányméregre..de hiába írtjuk, az egész utca, ha van egy trehány szomszéd. Tacskó kutyáink megfogják, soha nem eszik meg, tehát nem lesz bajuk.. Csak méreggel, vagy kutyával tudod õket írtani. Sajnos, nagyon szapora állat.


Hogy lehet megtanítani arra egy hörcsögöt/patkányt, hogy halottat játsszon, hogyha "lelövöm"?

Szerintm közületek nagyon sokan ismerik ezt a trükköt.Én arra gondolok,hogy pisztolyt formázok a kezemből,és ő eljátssza azt,hogy mintha lelőttem volna.Értitek mire gondolok?:)Láttam egyszer egy ilyen videót,amint a hörcsög halottat játsszik,nagyon cuki volt!:)Mivel tudjátok,a patkány okosabb a hörinél,szerintem neki könnyebb lesz betanítani!D egy szóval se mondtam hogy a höri buta,csak hogy a patkány okosabb!Senkit se szeretnék megsérteni ezzel!De ha sikerült,akkor elnézését kérem!Arra lennék kíváncsi,hogy tudnám őket erre betanítani!Minden válaszolónak köszönöm!

Legjobb válasz: Ahogy a kutyát... Képekkel biztos le van írva valahol a neten... (Én könyvbõl nézegettem, de egy trükkért ne vegyél egy könyvet tuti van vmi a neten is) Lényeg, hogy ha googleba patkány trükköt írsz lehet nem hozza ki, de ha kutya trükköt írsz arra tuti 100-as kihoz... :)

Ahogy a kutyát... Képekkel biztos le van írva valahol a neten... (Én könyvbõl nézegettem, de egy trükkért ne vegyél egy könyvet tuti van vmi a neten is) Lényeg, hogy ha googleba patkány trükköt írsz lehet nem hozza ki, de ha kutya trükköt írsz arra tuti 100-as kihoz... :)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi!

Egy patkányt hogy lehet kézbe szoktatni?

Van egy patkányom de nagyon félős, kíváncsi de félős. Kiszoktam engedni és olyankor az ágyon szokott rohangászni de kézbe venni nem lehet. Amint hozzá ér valaki azon van hogy minél messzebb legyen az ember kezétől. nem tudom hogy lehetne kézbe szoktatni.

Legjobb válasz: Próbáld meg, hogy a kaját a tenyeredben tartod és amikor szabadon van a patkány, akkor hagyd kiszagolni azt. MAjd közelít és "lerabolja" a falatot. Türelemjáték az egész. Ha rájön arra, hogy nem akarod bántani és párosítja a kezed a finom falatokkal, akkor majd szép lassan megenyhül.

Próbáld meg, hogy a kaját a tenyeredben tartod és amikor szabadon van a patkány, akkor hagyd kiszagolni azt. MAjd közelít és "lerabolja" a falatot. Türelemjáték az egész. Ha rájön arra, hogy nem akarod bántani és párosítja a kezed a finom falatokkal, akkor majd szép lassan megenyhül.
az elõzõ jól mondja, azzal egészíteném ki, hogy ha egy kis joghurtor vagy tejfölt kensz a tenyeredre és hagyod hogy lenyalogassa, akkor nem alakul ki nála ez a "rablós" technika, hogy csak a kajáért jön aztán elsazlad Míg eszik próbáld simogatni, cirógatni, egy idõ után megszokja és az érintésed a jó dolgokhoz köti majd :)

Hogy lehet rávezetni a patkányt hogy használja a futókereket?

Legjobb válasz: A legtöbb patkány nem szereti a futókereket. "Túl okosak" ahhoz, hogy csak céltalanul futkorásszanak egy karikában. :) Ha le akarod fárasztani, akkor építs neki egy kis akadálypályát és tanítsd meg agiltyzni. :)

A legtöbb patkány nem szereti a futókereket. "Túl okosak" ahhoz, hogy csak céltalanul futkorásszanak egy karikában. :) Ha le akarod fárasztani, akkor építs neki egy kis akadálypályát és tanítsd meg agiltyzni. :)
Szerintem lehet azért nem használja, mert túl kicsi neki és nagyobbat kéne venni! Nekem régebben volt patkányom és amíg kicsi volt, használta! Utána meg amikor már nem fért bele, akkor kivettem tõle...de eszembe se jutott, hogy kéne neki nagyobbat venni, lehet hogy használta volna.
A kérdező hozzászólása: kb 3 hónapos, lehet kicsi a kerék, mert hörcsögé volt, de bele sem mászott sose és kivülrõl sem próbálkozik vele.Gondoltam ha érdekli veszek nagyobbat, de nem foglalkozik vele:) muszáj lesz akadálypályával fárasszam:D
Csak olyan kereket tegyél be neki amibe nem tud beakadni a farka! Nekem 3 patkányom van és mind utálja a kereket, lehet akármilyen. Helyette inkább kint vannak mindig mikor otthon vagyok :D
Nekem 2 patkányomvan. Soha nem vettem nekik futókereket. Eszembe sem jutott.:) Mivel ahoz túl okosak mint lehetett olvasni.:DD Nekem kint szoktak és az akadály pályájuk is készül.:D
a kereked a falhoz vgy vmihez teszed, berakod elérakod a kezed, és elkezded tekerni. van olyan okos és fut. nekem a degummal bejött!

Hogyan lehet nyugodtabbá tenni 2 csuklyás patkányt?

2012.novemberiek,2 hím. Nagyon izgágák...Amúgy hűségesek,meg minden...Ezen hogy lehet segíteni???Nem olyan választ várnék,hogy nézz utána.

Legjobb válasz: A patkányok általában szeretnek mászni, ezért vegyél egy ilyen létra szerû mászókát és lógasd vízszintesen le a ketrec tetejérõl, meg esetleg a mókus kerék is segíthet :)

A patkányok általában szeretnek mászni, ezért vegyél egy ilyen létra szerû mászókát és lógasd vízszintesen le a ketrec tetejérõl, meg esetleg a mókus kerék is segíthet :)
ki szoktad õket engedni a ketrecbõl?
Ha nem csinálsz semmit, csak vársz, akkor meglustulnak szépen! Azért jobb ha türelmes vagy. :) Lassan már felnõnek. Addig meg talán élvezd a kis izgága kamaszaidat: csinálj nekik hatalmas, izgis ketrecet, meg játszóteret. Futtasd õket a szobában. Amíg ilyen motiváltak taníthatod is õket új játékokra.
A kérdező hozzászólása: Igen, ki szoktam venni õket.Tegnap vagy 1 órát ugrándoztak a szobámban. :) IIyen létraszerû mászókát hol lehet kapni a ll. ker-ben?
A kérdező hozzászólása: A válaszokat nagyon szépen köszönöm!!! :)

Mit csináljak a macskámmal? Lehet hogy mérgezett patkányt evett!

Eredetileg vadmacska volt a cicánk,és úgy szeliditették meg az egyik ismerösünk.Már nem olyan mint egy vadmacska,olyan mint egy sima házicica,viszont az a baj,hogy minted elkap,mindenre vadászik.Patkány,egér,madár,gyík,béka,kukacok,nagyobb bogarak,egyszóval mindent elkap ami mozog.Sajnos meg is szokta enni,pedig rendesen etetem,s?t elég sok kaját kap,de akoris megeszi.A patkányti s megszokta enni,nem az egészet,de már láttuk,hogy ilyen darab patkány volt a pincénkben.És attól félek,hogy most vmi fert?z?tt,vagy mérgezett patkányt evett meg.Már több napja nem eszik semmit,bármit adok neki,ráadásul nagyon lefogyoot,nagyon rosszulnéz ki.Állatorvoshoz semmikkép nem tudjuk vinni,mert tudom,h azt kéne,de semmi pénzünk nincs rá,ráadásul anyukámék se engednék,azt mondták,h majd maggyógyul magától.De mégis!én hogyan segíthetnéák rajta?és hogyan szoktassam le,a vadászatról?

Legjobb válasz: A mi macskáink is megfogják a kisebb állatokat. Sajnos neveléssel nem tudod leszoktatni, de olvastam egy jó megoldást. A cica nyakörvére kössetek egy pici csengõt, és akkor bármennyire is próbál osonni vadászat közben, akkor is elriasztja az áldozatot, és nem tudja elkapni. Max a bogarakat meg a kukacokat. Nekünk volt egy cicánk, ami vagy mérget, vagy mérgezett patkányt evett, de az nem ilyen volt, hanem megmerevedett, nem tudott felállni meg nyelni, és rángatózott. Nospát adtunk neki (tejjel beöntöttük a szájába) és meggyógyult. (Ez éjjel 11 után volt, akkor még orvoshoz sem tudtuk volna vinni, pláne vidéken). Ha nem eszik semmit, és nem tudjátok orvoshoz vinni, sajnos valószínûleg el fog pusztulni. 20L

A mi macskáink is megfogják a kisebb állatokat. Sajnos neveléssel nem tudod leszoktatni, de olvastam egy jó megoldást. A cica nyakörvére kössetek egy pici csengõt, és akkor bármennyire is próbál osonni vadászat közben, akkor is elriasztja az áldozatot, és nem tudja elkapni. Max a bogarakat meg a kukacokat. Nekünk volt egy cicánk, ami vagy mérget, vagy mérgezett patkányt evett, de az nem ilyen volt, hanem megmerevedett, nem tudott felállni meg nyelni, és rángatózott. Nospát adtunk neki (tejjel beöntöttük a szájába) és meggyógyult. (Ez éjjel 11 után volt, akkor még orvoshoz sem tudtuk volna vinni, pláne vidéken). Ha nem eszik semmit, és nem tudjátok orvoshoz vinni, sajnos valószínûleg el fog pusztulni. 20L
Nem hiszem hogy mérgezett patkényt/mérget evett, mert akkor /legalábbis szerintem/ már elpusztult volna 1-2 nap alatt, ha nem elõbb. De, hogy valami baja van az tuti. Ha semmiképpen sem tudod elvinni állatorvoshoz akkor keress neten egy állatorvost akitõl e-mail-ben tudnál tanácsot kérni. De a legjobb az lenne ha találná rá valami módot és elvinnéd orvoshoz.
Ha nem tudod orvoshoz vinni, akkor segíteni sem tudsz rajta sajnos.
Annyira nem kér sokat az állatorvos hogy ne lehessen kibírni. Az én macskám egész nap nyávogott(szinte könyörgött hogy csináljak vele valamit), nem tudott egyensújozni és járni, nem evett, az állatorvos beoltotta és azt mondta hogy valami idegmérget ehetett, két nap múlva elpusztult. Vigyázz hogy nehogy a te macskád is így járjon!

Hogy lehet áramot vezetni 1 fémrácsba úgy hogy az halált okozzon 1 patkánynak? Egyszerü javaslat kéne mert nem konyitok hozzá.

Legjobb válasz: Nem az a bonyolult. Az a bonyolult, hogy le lehessen védeni, hogy semmiképpen ne okozhasson sérülést embernek. Ezt házilag nem kellene erõltetni. Egy villanypásztoros megoldás, esetleg autó gyújtótrafós sufnituning változat jó lehet, a pateszt nagy eséllyel nem veri agyon, de egy életre megtanulja, hogy soha többet ne menjen oda.

Nem az a bonyolult. Az a bonyolult, hogy le lehessen védeni, hogy semmiképpen ne okozhasson sérülést embernek. Ezt házilag nem kellene erõltetni. Egy villanypásztoros megoldás, esetleg autó gyújtótrafós sufnituning változat jó lehet, a pateszt nagy eséllyel nem veri agyon, de egy életre megtanulja, hogy soha többet ne menjen oda.

A Görényemet hogy lehet betanítani patkány vadászatra?

Vagy ne is próbálkozzak, milyen kortól szokták vinni a görényt patkányirtásra?

Legjobb válasz: neked van görényed?milyen?harapós?visszajön a vadászatról a görény egyáltalán?mert én azt hallottam csak akkor lehet vadásztatni ha legalább 2 göri van és az egyik egy ketrecbe marad addig mert a vadászó vissza fog jönni hozzá.

neked van görényed?milyen?harapós?visszajön a vadászatról a görény egyáltalán?mert én azt hallottam csak akkor lehet vadásztatni ha legalább 2 göri van és az egyik egy ketrecbe marad addig mert a vadászó vissza fog jönni hozzá.
Szerintem ez olyan náluk, mint a macskáknál, hogy ösztönösen vadásznak. Ez most hülyén hangzik, de a mi macskánk nem az anyja mellett nõtt fel, mégis tud vadászni. Meg is tisztel a zsákmánnyal.
Be lehet tanítani, régen az üregi nyulakra vadásztak velük.
A kérdező hozzászólása: mindenképpen 2 göri kell hozzá... a lényeg, hogy jó legyen a viszonyuk mondjuk egy pár az egyiket, kiengeded elõször a vad felé indul, de amikor nincsen vad, akkor visszatér a másik állathoz azt úgy kell oda rakni a lyukhoz, hogy ne széllel szemben legyen. szóval a szagát vigye befele a ketrecben lévõ állatnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!