Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet olajsütőben (3 db)

Olajsütő fűtőbetétjének használhatóságát hogyan lehet megállapítani digitális mérőűszerrel?

Zárlat után, a hálózati kábel cseréje után sem melegít pedig a kapcsoló izzója világít.

Legjobb válasz: A fûtõszál két végén mérjél ellenállást. Alig nagyobbnak kell lennie, mintha az mérõzsinórokat összeérinted.

A fûtõszál két végén mérjél ellenállást. Alig nagyobbnak kell lennie, mintha az mérõzsinórokat összeérinted.
Ellenállást kell mérni pl. a dugvilla két ága között. Ha semmit sem mutat a mûszer, teljes a szakadás.
A kérdező hozzászólása: Más egyéb, biztosabb módszer?
Ampermérõt /vagy egy 230 Voltos izzót/ kellene sorba kötni a fûtõszállal. Ha az ampermérõ kileng, vagy az izzó -akár halványan is- világít, akkor nincs gond. Lehet még hibás a "hõbiztosíték" is. Ez szintén sorba van kötve a fûtõszállal, és -általában- egy bilinccsel van az edényhez szorítva. Egy kb. 5mm vastag, 15mm hosszú kis fémházas alkatrész. Ez is megszakíthatja az áramkört, túlhevülés esetén. Csak cserével javítható.
A kérdező hozzászólása: Csak a ráégett olaj csinálta a problémát. Az érintkezõk megcsiszolása után már tökéletes lett. De a szakadásmentesség megállapítására az izzós módszert választottam. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Már csak az a kérdés motoszkál bennem, hogy ha egyszer pótmegoldást választottál, akkor miért kérdezted a digitális mûszert? Ugye az ember a kérdés láttán, feltételezi, hogy értesz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Nem volt érzékelhetõ a mûszerrel, de köszönöm a tanácsot!

Hogy lehet az olajsütőben az olajat a legjobban megőrizni?

Minden használat után le kell sz?rni? (Kivehet? a tartálya) Van vmi jó tippetek? köszi

Legjobb válasz: Én pl sosem sütök benne halat vagy fasírtgombócot, mert azok nagyon bekoszolják az olajat. Viszont néha nem árt egy kis krumplit sütni benne, az összeszedi a trutyi nagy részét.

Én pl sosem sütök benne halat vagy fasírtgombócot, mert azok nagyon bekoszolják az olajat. Viszont néha nem árt egy kis krumplit sütni benne, az összeszedi a trutyi nagy részét.

Tefal actifry olajsütőben lehet rántott húst, rántott sajtot, gombát stb sütni? Ha igen hogy?

Legjobb válasz: Bepanírozod a húst stb. ugyanúgy ahogy szoktad és egy kis kenõ ecsettel bekened a tetejét olajjal.Félidõben megfordítod a húst és a másik oldalát is megsütöd. Rántott sajt ugyanígy. Gomba nem tudom, mert nem szeretem :)

Bepanírozod a húst stb. ugyanúgy ahogy szoktad és egy kis kenõ ecsettel bekened a tetejét olajjal.Félidõben megfordítod a húst és a másik oldalát is megsütöd. Rántott sajt ugyanígy. Gomba nem tudom, mert nem szeretem :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!