Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet menstruációt (597 db)

Ha nincs peteérés, akkor hogy lehet menstruáció? Vannak a peteérésnek egyértelmű jelei?

Nem vagyok annyira otthon anatómiból, de úgy tudom, hogy a meg nem termékenyült de érett petesejt lökődik ki, ez a menstruáció. Na most, ha nincs peteérés, akkor mitől van menstruáció? Csak azért kérdezem, mert tesót szeretnénk, még szoptatok(csak 1x, este és az max 5 percig tart) és azt olvastam, hogy attól még, hogy menstruálok lehete hogy nincs peteérésem a szoptatás miatt... Amúgy azt is olvastam, hogy a peteérésre jellemző a tojásfehérje szerű nyák és ez nekem van minden hónapban, ez lehet a peteérés jele? Tudom, hogy akkor lenne biztos a dolog, ha hőmérőznék, vagy vennék tesztet vagy dokihoz mennék, de azért légyszi írjatok, ha tudtok valami hasznosat:) Köszönöm:)

Legjobb válasz: Hát tényleg nem vagy otthon. :o) A menstruáció nem a petesejt kilökõdése, hanem a megvastagodott méhnyálkahártya leválása. Az igaz, hogy a meg nem termékenyült petesejt ezzel a vérrel együtt távozik, de az nagyon pici, elvész benne... A peteérést egy másik hormon szabályozza. Menstruáció tehát lehetséges vérzés nélkül is, és pl. szülés után gyakori, hogy az elsõ vérzést már megelõzi egy peteérés, ezért sokan úgy esnek újra teherbe, hogy meg sem jött nekik közben. A nyák megléte önmagában még nem 100%-ig annak a jele, hogy van peteérés, így ha biztosra akarsz menni, azt kell tenned, amit magad is leírtál. Ovuteszt vagy hõmérõzés. MInden jót!

Hát tényleg nem vagy otthon. :o) A menstruáció nem a petesejt kilökõdése, hanem a megvastagodott méhnyálkahártya leválása. Az igaz, hogy a meg nem termékenyült petesejt ezzel a vérrel együtt távozik, de az nagyon pici, elvész benne... A peteérést egy másik hormon szabályozza. Menstruáció tehát lehetséges vérzés nélkül is, és pl. szülés után gyakori, hogy az elsõ vérzést már megelõzi egy peteérés, ezért sokan úgy esnek újra teherbe, hogy meg sem jött nekik közben. A nyák megléte önmagában még nem 100%-ig annak a jele, hogy van peteérés, így ha biztosra akarsz menni, azt kell tenned, amit magad is leírtál. Ovuteszt vagy hõmérõzés. MInden jót!
A kérdező hozzászólása: köszi a felvilágosítást:D így már érthetõ:) hát nagyon remélem van peteérésem....amúgy mennyire gyakori hogy nincs peteérés szoptatás közben?vagy ez teljesen kiszámíthatatlan, mindenkinél máshogy van?
Mindenkinél máshogy van, sõt még egy azon nõnél is lehet máshogy egy-egy másik gyerek után. A két szélsõ eset: -szinte azonnal megjön és van peteérés is szoptatás mellett -az utolsó szopit követõ idõszakban indul csak be a peteérés illetve a ciklus És ezeknek bármilyen kombinációja lehetséges...
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogy lehet menstruáció közben nemi életet élni?

Kicsit gusztustalan nem?

Legjobb válasz: persze! gusztus függõ de lehet. de a tampont mindenképp huzd ki ha esetleg ugy alakul

persze! gusztus függõ de lehet. de a tampont mindenképp huzd ki ha esetleg ugy alakul
Szia! Szerintem egyáltalán nem gusztustalan, mi a párommal még inkább kívánjuk egymást. Én ilyenkor sokkal kívánósabb vagyok. Legjobb ha te vagy alul mert úgy nem folyik ki olyan sok vér és utána le lehet tusolni is.
Még sosem csináltam, max zuhany alatt tudnám elképzelni, de nagy a fertõzésveszély, ugye a nõk ilyenkor könnyebben összeszednek mindent.És hát nem túl higiénikus.Viszont akik kipróbálták azt mondják, nagyobb az élvezet olyankor, hát nem tudom, egészségükre!
Oráisan---, , oboahét":D
Senki sem gondolt még ilyenkor az análisra? Szerintem ez is egy lehetséges alternatíva. :)
Én nem szoktam csinálni olyankor. A pasim kielégitem orálisan, õ meg vagy megmassziroz (az is nagyon jó), vagy pedig max. a csiklóm izgatja. Én akkor kényelmetlenül érzem magam, bár tényleg megoldható zuhany alatt pl. Egyzser csináltam, a pasimat egyáltalán nem zavarta. De az elõzõ hozzászolásokkal ellenétben, nekem nem esik olyan jól. Lehet, h jobban kivánom, de nem élvezem annyira.
Ez két félen múlik. Engem mint lányt nem zavar, ha a pasit sem zavarja, akkor lehet. Biológiai akadálya nincs, sõt, a nõ ilynkor sokkal érzékenyebb. A lényeg, hogy egyik fél se legyen frusztrálva.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyon undorító..ez aa menses arról szólé h a nõ tisztuljon ki..de kérdezem én..ha közbe nemi életet élsz hogy válljon ez valóra?????? Undorító dolognak tartom...és nem csak én hanám a párom is..hála istennek!!!!!!Nekem kb 5 napig van ..de a párom is azt mondta h ki lehet bírni azt az 5 napot..én meg szeretem ha akkor nem bolygat vagy piszkál..De ez mindenkinek a saját ügye..csak egy kérdés volt Köszönöm a válaszokat
A tisztulást semmilyen módon nem zavarja. Csak a fertõzésveszélyre, meg a fokozott érzékenységre kell figyelni. De természetesen semmi sem kötelezõ. A fiúd viszont értékelni fogja, ha ebben az idõben sem változol stoptáblává - hanem tudsz vele is foglalkozni. Esetleg másképp... lehet, hogy az is elég, ha összebújtok, és ügyesen simogatod. Ha õ simogatja a hasad (takaró alatt) az sok lánynak kifejezetten kellemes szokott lenni: enyhíti a görcseit.
egyén függõ...
-elõtte tisztálkodni (fõleg a pasinak) -vörös vagy fekete törölközõ az ágyba -sok figyelem (a nõk ilyenkor érzékenyebbek) -utána zuhany és a törölközõk mosása ha kell -tampont nem szabad közben használni -spermicidek kevéssé megbízhatóak ilyenkor (a vérzés kimoshat belõle) Alternatíva még az orális vagy anális szex. Nem gusztustalan egyik sem, de a hagyományos sem. Ismerek két olyan pasit akik kifejezetten ismerkedtek úgy hogy csak olyan csajt akármikor akinek megvan. Sok nõ menses alatt a legkívánósabb, viszont sajnos / szerencsére sokkal érzékenyebb is. A mlyebbre ható lökések lehetnek kicsit érdekesek, mert ilyenkor nyitottabb a méhszáj.
hát, szerintem semmi gusztustalan nincs benne. és tényleg jobb érzés olyankor.
Én is kívánósabb vagyok olyankor!!!Sõõt!Én még a tüsszõrepedésem napját is tudom, mert olyankor olyan hülye dolgaim vannak...állandóan csak a barátom testére tudok gondolni, az eddigi összes szexre(csak vele volt szexuális kapcsim), egyszerûen nem tudok semmire koncentrálni.Ez yolan 2 napig tart.Viszont menstruáció elött nem lennék képes szeretkezni.Nem tudom miért.Sajna iylen avgyok.Amúgy szerintem pedig nem gusztustalan.Persze, nem az elsõ két napban kell amikor szinte 3 ms alatt sok vér jönb, hanem oylan 3-4 napban amikro nagyjából már csak vérezgetek...
Szerintem is gusztustalan, de ez tényleg egyén függõ. Van aki csinálja eközbe van aki undorodik tõle... ez van
ismerõsöm szerint nem nagy dolog, csak jól ki kell elötte béleni az ágyat (praktikusan nem fehér) törülközõkkel. Persze ez függ attól is, hogy mennyire és hogy vérzik az illetõ. Van egyébként olyan pampon is, ami ilyen célt szolgál. Még nem volt hozzá szerencsém, úgyhogy véleményt nem tudok mondani róla. http://www.dreamsex.hu/sex/sensero_anatomiai_tampon_1352.php
az én véleményem szerint egyáltalán nem gusztustalan, sõt sokkal inkább kívánom, bár a párom nincs oda érte :S 20/F

Hogyan lehet menstruáció alatt teherbe esni? Járt már így valaki? Hogy-hogy sikerült? Köszönöm.

Legjobb válasz: Úgy, hogy olyankor is együtt vagy a pároddal..szerintem.

Úgy, hogy olyankor is együtt vagy a pároddal..szerintem.
Jelen! :) A mensim utolsó napján voltunk együtt a párommal. Még volt egy pici vérzésem. Ez biztos.Ugyanis külföldön dolgozott és, akkor jött haza. Egymásnak is estünk, jó volt ujra együtt lenni. Az orvosom szerint az orgazmus váltotta ki a spontán peteérést.Nem terveztünk még babát, de nem bántuk hogy megfogant. Ma már 8 hónapos nagylány.Imádjuk. :)
Nekünk is mensi utolsó napján sikerült. Ezt az orvosunk is megerõsítette. Valószínûleg úgy sikerülhetett, hogy spontán ovu volt, vagy hogy a spermiumok kitartottak pár napot és nekem nem 14. hanem korábbi napon volt ovum, kb. egy héttel elõbb. Kiszámíthatatlan, hogy miért pont ekkor jött össze :) Mázli.
Szia nekem a menzim 3. Napjan velenceben (7nap az atlag mig meg van) Es nekem masnapra elmult a menzeszem... Tisztasagi betet eleg volt... A Fiamat tulhordtam, az orvos a szuletesenel azt mondta akkora mint egy 1 honapos gyerej... A mehlepeny parom szerint korom fekete volt nem az az elenk piros szinu mint kene... Azt mondtak minimum 1 hettel voltunk elszamolva de oruljek hogy epen egeszsegesen szuletett meg a Fiam mert ilyen oreg mehlepenybol nem sok oxigent kaphatott mar!
2 nõt is simerek iylet, egyik sem akarta mégis besikerült. Azt hitték akkor tuti ugysem lesz gond aztán mégis.
Az én anyukám menzesz elõtt 1 nappal esett teherbe. Mi meg itt lövöldözgetjük a teszteket, hõmérõzünk és számolunk, hogy elcsípjük a peteérést. :)

Gyógyszerek nélkül hogyan lehet menstruációt produkálni?

2 éve szültem..el?tte sem volt rendben a mensim...azóta sem:-( szinte nincs is, fél évente egyszer kb..most kis tesót szeretnék, de ugye nem menstruálok...

Legjobb válasz: mondom: görögszéna. Bármikor elkezdheted, bnõmnek az hozta helyre, õ fél évig nem menstruált.

szióka! ha megtennéd nekem is elküldenéd?:D mert nekem is ilyen gondjaim vannak lassan 4 hónapja késik...:S és elötte is össze vissza volt...puszi
Nem kaptam semmit:) Csak rámész a "privát üzenet a válasz írójának"-ra, és ott tudsz üzenni az e-mail címeden keresztül az én e-mailemre. Tehát a választ is a levelezõrendszereden belül kapod.
igen, én is itt kaptam egy hozzáértõtõl. De ahhoz dobj egy e-mailt, mert akkor könnyebb a dolgom, simán továbbküldöm, amit õ írt.
mondom: görögszéna. Bármikor elkezdheted, bnõmnek az hozta helyre, õ fél évig nem menstruált.
Azonnal fordulj orvoshoz kérlek! Õ majd tudni fogja, mit kell tenni.
Értem. Csak az önkezeléssel vigyázni kell, mert pl. a görögszénát sem szedhetik terhesek, szóval nem ajánlatos gyerektervezés környékén szedni. Ha így állsz az orvosokkal, menj el gyógynövényüzletbe, ott biztosan tudnak segíteni. Én hiszek a gyógynövényekben, a gyógyszerek is tartalmazzák, régen csak ez volt.
elõzõ válaszoló vagyok: vannak gyógykészítmények, amik kedvezõen hatnak a hormonokra, beállítják a menstruációt stb. Én is ilyet "szedek". Görögszénamag a neve, én gyógyszertárban vettem. Ha szeretnéd kipróbálni, írj privátban, van egy részletes tájékoztatóm róla, elküldöm. Nagyon jó egyébként!
A kérdező hozzászólása: Nem kaptad meg a priviket?
A kérdező hozzászólása: Már 2 privátot is írtam Neked.
A kérdező hozzászólása: Vagy nem? Elég béna vagyok..most regisztráltam, és még nem tudom, mit hogyan..
A kérdező hozzászólása: Elvileg már küldtem..
A kérdező hozzászólása: Ha tudnád hány orvosnál jártam már:-((( Hormon ill.. minden egyéb vizsgálat nélkül szedettek be velem mindenféle hormongyógyszert...ami hozzáteszem csak tüneti kezelés volt..ha szedtem gyógyszert megjött , ha nem nem...félek már a gyógyszerektõl, mert olyan mellékhatásai voltak, amikre egy nõ nem igen vágyik..szõr itt ott stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) Elküldöd a leírást?
A kérdező hozzászólása: Voltam ma:-) Vettem mindenféle gyógynövényt, méhpempõt, stb...nagyon bízok bennük én is, csak hát a teakeveréket a mensi elsõ napjától kellene inni..na innen meg vagyok meglõve..elõször is meg kellene, h. jöjjön.
Menstruáció után 3-4 nappal vizsgált magad újra. Addig hagyd, ne tapogasd mindig, ha akkor is ugyan azt érzed menjél dokihoz.
Igaza van az elsõ válaszolónak. Vizsgáld meg a melled, ha elmúlt a menstruációd. Ha akkor is érzed a csomót, akkor menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Azt olvastam egy nőgyógyász honlapján hogy aki menstruáció alatt szexel az hajlamos lehet méhen kívüli terhességre. Igaz ez?

Legjobb válasz: szia lehet az is benne van a pakliban kedves kérdezõ de gondolj bele józan paraszt ésszel: menstruáció alatt egy csomó fertõzést lehet összeszedni ha vki ez alatt szexel.. na meg kinek van gusztusa ehhez?. szóval lehet hogy hajlamos de hogy higiéniailag meg fizikailag visszataszító !!!!!!

szia lehet az is benne van a pakliban kedves kérdezõ de gondolj bele józan paraszt ésszel: menstruáció alatt egy csomó fertõzést lehet összeszedni ha vki ez alatt szexel.. na meg kinek van gusztusa ehhez?. szóval lehet hogy hajlamos de hogy higiéniailag meg fizikailag visszataszító !!!!!!
Nem. Az a fertõzésekre hajlamos.
sajnálatos, hogy nõdoki honlapján lehet ilyesmit olvasni...
A kérdező hozzászólása: értem köszi a választ
A kérdező hozzászólása: és méhen kívüli terhesség mitõl lehet? abortuszon kívül
Hogyan jön létre méhen kívüli terhesség? A megtermékenyült petesejtet egy védõburok veszi körül a megtermékenyüléstõl számított 4-7 napig, amíg a méhbe ér. Amikor megérkezik oda, ez a védõburok eltûnik és a petesejt beágyazódik. Ha azonban 4-7 nap alatt nem éri el a méhet, akkor ez a védõburok elõbb szívódik fel és a petesejt oda ágyazódik be, ahol éppen van (petevezeték). A petevezetékben megtapadt petesejt általában magától felszívódik, de ha ez nem történik meg, súlyos hasüregi vérzést okozhat, ami halálos is lehet! Ha vérzést észlelünk, mindegy, hogy milyen a színe, állaga, mennyisége, nem szabad halogatni a vizsgálatot, azonnal orvoshoz kell menni, mert az életünkbe is kerülhet! Ha valóban méhen kívüli a terhesség, akkor kétféle gyógymód van: Ha idõben észreveszik a problémát, akkor gyógyszerekkel segíthetik a petesejt felszívódását. Elõrehaladott állapotban mûtéttel vagy hastükrözéssel távolítják el a petesejtet. A méhen kívüli terhesség esélyét több tényezõ is növelheti: nem teljesen érett nemi szervek (18 éves kor alatt) ciszta vagy mióma méhen belüli fogamzásgátló eszköz (pl. spirál) korábbi petefészek vagy petevezeték mûtét korábbi hasi mûtét korábbi gyulladás, ami nyomott hagyhatott ezen a területen Teherbeesés a méhen kívüli terhesség után Lehetséges a teherbeesés, de egy újabb méhen kívüli terhesség kialakulásának nagyobb az esélye. Ha egy korábbi méhen kívüli terhesség miatt mûtét közben a petevezeték egy részét is el kellett távolítani, akkor csak mesterséges megtermékenyítéssel lehetséges újabb terhesség.
Én azt nem értem, hogy lehet menstruáció alatt szexelni?! Ááááh! Jaaj, nem! Hogy van gusztusa betenni, aztán véresen kivenni... A szüzesség persze más. Nekem baromi kellemetlen lenne... Egyszer az exem akart, de megmondtam, hogy szó sem lehet róla, ezek szent napok, amiket tiszteletben kell tartani, ott van még 25, amibõl 20-on hisztizik... 10 hkm
A kérdező hozzászólása: értem csak kiváncsi voltam köszi a válaszokat
Lehet benne valami. Menstruáció alatt nyitott a méhszáj, ilyenkor az ember hajlamosabb elkapni fertõzéseket, ha nemi életet él, a fertõzések pedig hajlamosíthatnak a méhenkívüli terhességre.

A fogamzásgátló meggátolja a peteérést (ovuláció), de ha nincs ovuláció, akkor hogy lehet, hogy mégis menstruálunk, hisz a menstruációt az ovuláció előzi meg?

Legjobb válasz: "A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "

"A tabletta célja, hogy több normál termékenységi funkciót úgy befolyásoljon, hogy a nõ 1) idõszakos meddõség vagy a spermiumok mozdulatlansága miatt nem tudjon foganni, és/vagy 2) ne tudja kihordani a terhességét (korai abortusz). Ezt a folyamatot többféle módon elõ lehet idézni. 1. Az ovuláció leállításával: Mikor petesejt érik, az agyalapi mirigy hormonokat termel, melyek a petefészkeket stimulálják a pete érlelésére és kilökésére. A kombinált tabletta általáb!n az agyalapi mirigy ezen hormonjainak kiválasztását állítja le, így nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. Ha nincs megtermékenyíthetõ petesejt, akkor a nõ kémiailag steril. Azonban a csak progesztogén tartalmú tabletta gyengébb hatású. Általában nem akadályozza meg az ovulációt.[1] 2. A beágyazódás megakadályozásával: A termékenység másik fontos része az a folyamat, amely során a méh nyálkahártyája felépül, megvastagszik és fennmarad. Miután megtermékenyül a petesejt, általában beágyazódik ebbe a nyálkahártyába (endometrium), ahonnan táplálékot és a létfenntartásához szükséges anyagokat szerzi. A kombinált tabletta progesztogén komponense és a csak progesztogént tartalmazó minitabletta miatt a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió (a nemrég megtermékenyült petesejt) nem tud beágyazódni.[2] 3. A spermiumok vándorlásának gátlásával: Az ovuláció elõtt a méhnyak vizes nyálkát termel, emlyben a spermiumok fölúsznak a petesejthez. Ez a nyálka egyben táplálja is a spermiumokat. A progesztogén hatására a nyálka besûrûsödik, ezáltal gátolja a hímivarsejtek vándorlását. MINDIG ELMARAD AZ OVULÁCIÓ? Nem. A tablettát szedõk ciklusainak 2-10%-ában van ovuláció. MI TÖRTÉNIK, HA MÉGIS VAN OVULÁCIÓ? Ha a tabletta nem akadályozza meg az ovulációt, akkor lépnek mûködésbe az egyéb mechanizmusok. A besûrüsödött méhnyaknyák megnehezíti a hímivarsejtek számára, hogy elérjenek a petesejtig. Azonban ha mégis megtermékenyül a petesejt, új élet jön létre. A hormonok hatására lassul az új élet átjutása a petevezetõn, és az embrió már túl öreg lehet ahhoz, hogy életképes legyen, mire mégis eléri az anyaméhet. ha az embrió még életképes, mikor bejut a méhbe, akkor a méhnyálkahártya éretlensége, melyet a tabletta okoz, megakadályozza a beágyazódást. Az embrió meghal és maradványai kiürülnek a következõ vérzés során, ami mellesleg nem igazi menstruáció, bár általában annak érzékelik. "
Szia! Ami a 7 napos szünetben jelentkezik az a szó klasszikus értelmében nem menstruáció. Csak "menstuáció-szerû" vérzés.
Oké, de mi okozza ezt a menstruáció szerû vérzést?Erre én is kíváncsi vagyok.
Nem feltétlen gátolja meg a peteérést! Vmi váladék is keletkezik ami gátolja a spermiumok eljutását a petéig. A menstruácio pedig a nyálkahártyának a leválása.
Ovuláció nincs, és jól mondta az elõttem szóló a nyálkahártya leválása okozza a vérzést. Kényszerített vérzés.

Hogy lehet az, hogy 37 fok feletti volt a hőm és megjött a menstruáciom?

Màr a 3.havi vérzèsem olya furcsàn kevès ès barnás.De negativ a teszt.Vannak tüneteim hogy terhes lehetek,de negativ a teszt ès meg is jön idöre a havim.Bizakodhatom hátha mègis bèbi?

Legjobb válasz: a teszt álltalában nem téved...de elõfordulhat! Menj orvoshoz az a biztos! De lehet hogy túl görcsösen szeretnéd a picit és lehet álterhesség...minden tünet megvan, még a has is nõni kezdhet...a menstruációd is kimaradhat de mégsem vagy terhes!De én szurkolok!:-)

a teszt álltalában nem téved...de elõfordulhat! Menj orvoshoz az a biztos! De lehet hogy túl görcsösen szeretnéd a picit és lehet álterhesség...minden tünet megvan, még a has is nõni kezdhet...a menstruációd is kimaradhat de mégsem vagy terhes!De én szurkolok!:-)
A testhomerseklet nem befolyasolja a menzeszt.Illetve ha nagyo magas akkor valamilye gyulladast jelez a szervezetben, akkor esetleg lehet elteres, de nem valoszinu.

Hogyan lehet eltolni a menstruációt?

Jövő hónapban megyünk wellnes hétvégére és pont akkor fog megjönni :( hogyan lehetne eltolni? Am 7 napra megyünk 14/L

Legjobb válasz: Neked sehogy. Mert gondolom 14 évesen még nem szedsz fogamzásgátlót. Aki fogamzásgátlód szed, annak nem menstruációja van, hanem megvonásos vérzése, amit a gyógyszer szünetre való abbahagyása vált ki. És ezt lehet befolyásolni, de a természetes vérzést, a menstruációt nem lehet!

Neked sehogy. Mert gondolom 14 évesen még nem szedsz fogamzásgátlót. Aki fogamzásgátlód szed, annak nem menstruációja van, hanem megvonásos vérzése, amit a gyógyszer szünetre való abbahagyása vált ki. És ezt lehet befolyásolni, de a természetes vérzést, a menstruációt nem lehet!
nekem bevált a citromos víz+ c-vitamin (2000 mg-os) ezt kezd el 2-3 nappal elõtte mielõtt megjönne és addig szedd+idd amíg nem szeretnéd h megjöjjön.lehet h végig nem fog beválni, de egy pár napot nyerhetsz vele :) (valakinek nem válik be, nem tuti a módszer :/) nekem ez vált be amikor mentünk és jó mert nem terheled a szervezeted csak c vitamin. 14/l
A citrom nekem is eltolja 4-5 nappal.

Azt mondjak, hogy a menstruacio 3-10 napos is lehet. Tegyuk fel, hogy 4napos akkor azon a 4napon vegig jon a ver vagy abba a barnazas is benne van?

Legjobb válasz: A menstruáció akár 14 napos is lehet,de a kérdésedre a válasz annyi,hogy ez az egyéni adottságtól is függhet,általában amúgy az utolsó napokban már alíg van vérzés,már narancssárgás vagy barnás az egész.Tehát van aki utolsó napokban barnázik,és van aki ekkor is inkább még vérzik,ahogy van akinek a mensi eleje barnás,narancssárgás az elsõnapokban.Tehát akármelyik legyen is nálad az normális és egyéni adottságoktól függ.

A menstruáció akár 14 napos is lehet, de a kérdésedre a válasz annyi, hogy ez az egyéni adottságtól is függhet, általában amúgy az utolsó napokban már alíg van vérzés, már narancssárgás vagy barnás az egész.Tehát van aki utolsó napokban barnázik, és van aki ekkor is inkább még vérzik, ahogy van akinek a mensi eleje barnás, narancssárgás az elsõnapokban.Tehát akármelyik legyen is nálad az normális és egyéni adottságoktól függ.
A kérdező hozzászólása: Ja ertem..A legelsonel es a masodiknal is csak barnazas volt es az 4nap volt.Most a harmadiknal dol belolem a ver ket napja...akkor nekem most megint 4napos lesz vagy meg mindig valtozhat az is??
Változhat a mensid még. Nekem pl úgy van, hogy rögtön vérrel kezdõdik, ez eltart 5 napig, aztán még a 8-9. napon is van egy csepp barna. De ez több év alatt alakult így ki. Az a lényeg, hogy a menstruációs ciklus 1. napja mindig az a nap, amikor piros vér folyik. Elõtte a barna még az elõzõ ciklusod vége, jelzi a következõ menstruációt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!