Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet lenni (2466 db)

nem...
A kérdező hozzászólása: Asszem olyantól kérdeztem aki tuddna segyíteni nem aki NEM tudja kösz

Nem tudom. Hogyan lehet? (lennt)

Sok kérdésre az a válasz hogy keress egy pszichológust... De hol??Hogyan?? A régi sulimnak volt...jártam is hozzá...de mit nem mondjak nem túl sokat ért... De a mostaniban még az sincs...És nem akarom hogy bárki megtudja hogy dokihoz járok mert nincs rendben az agyam... Szóval hogy lehetne? És úgy hogy senki ne tudja...Meg hogy ne kelljen neki fizetni...mert azt nem tudom... Kórházban? vagy hol? Kérlek segítsetek! 16/L

Legjobb válasz: Hát nekem most kezdett e ljárni az egyik barátom,de énis nagyon szeretnék:]. Hát itt nálunk van egy kórházhoz tartozó külön kis épület (és ingyenes). Próbáld meg ott,nézz körül neten.

Hát nekem most kezdett e ljárni az egyik barátom, de énis nagyon szeretnék:]. Hát itt nálunk van egy kórházhoz tartozó külön kis épület (és ingyenes). Próbáld meg ott, nézz körül neten.
Pszichológushoz vagy "dokihoz", vagyis pszichiáterhez szeretnél járni? Sztem érdemes megkérdezni a háziorvostól(tudom, h nem szeretnéd, ha mindenki tudna róla, de nekik kötelezõ a titoktartás), mert csak õ írhat beutalót a kórházba egy pszichiáterhez, hiszen csak a kórházban dolgozók ingyenesek és biztos ismer a városotokban egy pszichológust is, ha arra van szükséged.

A Minecraft Pocket Editionnal kapcsolatosan szeretnék kérdezni vmit. Az egyik az lenne h hogyan lehet skint változtatni ha a pocket tool nem működik. A másik az lenne hogy hogyan lehet kemencében égetni?

Legjobb válasz: égetni ugy lehet hogy alulra beraksz valaami éghetõ anyagot pl.:fa deszka szén.felülre meg az égetni valokat pl.:vas arany hús aztán majd magátol elindul másik kérdésedre azt válaszolom h vagy tölcs le valamit androidrol vagy számitogépen van egy oldal planetminecraft.com pályákat skineket modokat lehet letölteni keresõbe ird be h pocket edition skin válassz ki eggyet nyomj a világ mentésre az automatikusan letölti a letöltött fájlt csomagold ki a winraral aztán dugd fel a gépre az eszközt és rakd a games mappán belül a com. mojangon belül a minecraft wordbe rakd a skint kész

égetni ugy lehet hogy alulra beraksz valaami éghetõ anyagot pl.:fa deszka szén.felülre meg az égetni valokat pl.:vas arany hús aztán majd magátol elindul másik kérdésedre azt válaszolom h vagy tölcs le valamit androidrol vagy számitogépen van egy oldal planetminecraft.com pályákat skineket modokat lehet letölteni keresõbe ird be h pocket edition skin válassz ki eggyet nyomj a világ mentésre az automatikusan letölti a letöltött fájlt csomagold ki a winraral aztán dugd fel a gépre az eszközt és rakd a games mappán belül a com. mojangon belül a minecraft wordbe rakd a skint kész
A kérdező hozzászólása: letöltöttem a skint de a com.mojangon belül nem értem hova kell rakni

Hogy lehet, ha lehet egy szobát egy oldali nyílással úgy szellőztetni, mintha több oldalon lenne nyílás?

Szóval, pl. K-re van egymás mellett 2 kétszárnyú ablak. Ha a kettő közé tennék függőlegesen, a fallal merőlegesen egy lemezt, akkor az egyik ablakon beterelné a levegőt, és a másikon ki?

Legjobb válasz: Nem lehet. A kereszthuzat alapja, hogy a ház egyik felén melegebb van, eltér a légnyomás (egy kicsit), ezért megindul a levegõ. De azért édesen naiv az a gondolat, hogy egy fix terelõlemeztõl a levegõ majd tudni fogja, hogy meg kell indulnia, és megindul. De most képzeld el, hogy a terelõlemezedet elkezded csökkenteni, vajon hol van az a határ, ami már nem készteti mozgásra a levegõt? Vajon ha csak egy partvisnyelet állítasz az ablakba, vagy egy függõleges vérnát kifeszítesz a keretben, az elég lenne? És vajon honnan kéne tudnia a levegõnek, hogy a lemez melyik fele a belépõ ág és melyik a kilépõ?

Nem lehet. A kereszthuzat alapja, hogy a ház egyik felén melegebb van, eltér a légnyomás (egy kicsit), ezért megindul a levegõ. De azért édesen naiv az a gondolat, hogy egy fix terelõlemeztõl a levegõ majd tudni fogja, hogy meg kell indulnia, és megindul. De most képzeld el, hogy a terelõlemezedet elkezded csökkenteni, vajon hol van az a határ, ami már nem készteti mozgásra a levegõt? Vajon ha csak egy partvisnyelet állítasz az ablakba, vagy egy függõleges vérnát kifeszítesz a keretben, az elég lenne? És vajon honnan kéne tudnia a levegõnek, hogy a lemez melyik fele a belépõ ág és melyik a kilépõ?
Én végig azt hittem, hogy azt a lemezt a szobán belülre akarod tenni. :) ) Ha kívülre rakod, akkor mûködhet, de ne merõlegesen, hanem hogy az egyik ablakon beterelje a szelet. És csak az egyiken, mert csak úgy lesz nyomáskülönbség a két ablak között. Nem is kell a két ablak közé, hanem konkrétan az egyik ablakhoz. Sõt, ha a másikhoz fordítva teszed, hogy elterelje a szelet az ablaktól, akkor ott meg leesik a nyomás, ami növeli a huzatot. De nem kellenek nagy lemezek, csak kis fülek. Viszont ez tényleg csak megfelelõ széliránynál mûködik jól. :(
A kérdező hozzászólása: Az már mindjárt kihasználhatja a D-i, és É-i szelet is. K, és NY felõl ez nem változtatna, de ez is valami. A vízszintesen középre helyezett lemez semmit nem befolyásolhatna? Akkor sem, ha mondjuk befelé meg lenne döntve 45°-ba?
Ha a kinti szélmozgás nem pont szembe jön az ablakra (sõt legjobb ha a homlokzattal párhuzamosan fúj), akkor az egyik ablakon beterelheted a levegõt egy "elefántfüllel", és a keletkezõ benti túlnyomás a másik ablakon fogja kitolni a szoba levegõjét. De ha a szél a másik oldal felõl fúj, akkor ez nem nagyon fog mûködni, mert akkor jó eséllyes az ablak elõtt csak örvénylések lesznek, nem egyirányú mozgás. :(
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy lemez nélkül is megtörténik, de gondoltam, ha a nyílásnál külön van választva, akkor kevésbé lassítja egymást a közepénél az ellentétes irányú szél, és így alul több levegõ megy be, és fent több jön ki.
A kérdező hozzászólása: Te nem érted, mert a megoldás helyett azt nézted, mibe köthetsz bele, mint pl. honnan tudja a levegõ, merre menjen... Szövegértési problémáid vannak, ugyanis nem azt írtam, hogy egy oldali nyílással kereszthuzatot, hanem olyan légcserét, mintha kereszthuzat lenne, illetve a kint idõnként fellépõ különbözõ irányú szelek befogása erre.
#2: A kérdezõ kereszthuzatot akar csinálni egy ablakkal, amirõl te beszélsz, az persze igaz, csak messze nincs a kereszthuzattól. Szegény kérdezõ annyira butácska, hogy nem érti, hogy mi a baj a felvetésével...
Ehhez nem kell lemez. Egy nagyobb ablak alsó és felsõ széle között van némi hõmérséklet-különbség, és ha kint hidegebb van, alul bejön a hideg, felül kimegy a szoba melege. Ha melegebb van kint, akkor is ugyanígy mûködik, csak a meleg jön be. Csak ennek rossz a hatásfoka, de mûködik. A hatásfok bizonyos növelése a szobalevegõ keringetésével érhetõ el, azaz egy alkalmasan felállított, mûködõ ventilátorral.
A kérdező hozzászólása: A lemez az lemez, és nem kéne tudnia, hogy melyik ablakon merre megy, csak menjen. Alapvetõen amúgy is jelenlévõ légmozgások kihasználására gondoltam, de ha a hõkülönbséggel is meg lehet indítani, akkor azon szerintem az ablakok közepére belülrõl vízszintesen felrakott lemezek segítenének, és ebben az esetben valószínûleg fent kifelé menne a levegõ.
A kérdező hozzászólása: Amihez nem kell szél, azt vízszintesen középre bentre, vagy az ablak síkjába gondoltam, és akkor fele kint, fele bent lenne. Ami a szeleket fogná fel, az kint lenne az ablakok közt, hogy ha balról fúj akkor a bal ablakon jöjjön be, ha jobbról, akkor a jobb oldalin jöjjön be. De a belsõnél, ahol alul be, felül ki megy a levegõ, vagyis egymással szembe fúj a két irányú szél, nem oltja ki egymást középtájon? Ha a kinti levegõ középrõl direkt befelé, lefelé lenne irányítva, és a benti direkt felfelé, kifelé, akkor kevésbé oltanák ki egymást, vagyis jobb lenne a hatásfok nem?

Ideiglenes lakcímkártya igényléséhez szükségünk lenne a Földhivatalból kikért tulajdoni lapra. Hogyan lehet ezt a legolcsóbban elintézni?

A helyzet a következ?: a testvérem felköltözött Budapestre, és szeretne ottani orvoshoz bejelentkezni, mert nem szeretné minden egyes alkalommal átutazni az egész országot.

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy ottani orvoshoz bejelentkezzen, nem kell ottani lakcímének, tartózkodási helyének lennie. A võm is úgy volt, hogy Bp-n lakott albiban, de nem jelentkezhetett be. Elment a legközelebbi rendelõbe, kiválasztott egy orvost, megkérdezte, hogy fogadná-e a betegkártyáját (lenne-e a háziorvosa) Simán elvállalta, nem kellet Bp-i címének lennie. Az asszisztens kikérte az elõzõ háziorvostól, a võnek semmit nem kellett intéznie.

Ahhoz, hogy ottani orvoshoz bejelentkezzen, nem kell ottani lakcímének, tartózkodási helyének lennie. A võm is úgy volt, hogy Bp-n lakott albiban, de nem jelentkezhetett be. Elment a legközelebbi rendelõbe, kiválasztott egy orvost, megkérdezte, hogy fogadná-e a betegkártyáját (lenne-e a háziorvosa) Simán elvállalta, nem kellet Bp-i címének lennie. Az asszisztens kikérte az elõzõ háziorvostól, a võnek semmit nem kellett intéznie.
Ma már nem biztos hogy járható út amit az elsõ leírt.A fõbérlõd beleegyezése nélkül nem fog menni.Esetleg ha van valaki ismerõs BP-en oda is be lehet jelenteni.Egyébként régebben jó volt az ingatlan adásvételi szerzõdés is, okmányirodában megmondják.
A bérbeadó nem tudja megakadályozni a bejelentkezést. A bejelentõlapon a "szállásadó aláírása" szerepel. A törvény szerint ez "a tulajdonos vagy a lakás használatára egyébként jogosult" személy (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200066.TV ). A bérlõ a lakás használatára bérlés jogcímen jogosult (http://www.nepszamlalas2001.hu/hun/kotetek/fogalmak/039.html), és õ maga írja alá a bejelentõlapot, mint szállásadó: https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyintezes/okmanyi.. . Ezt még az okmányirodákban is sajnos sokszor rosszul tudják. Fel kell õket világosítani. A gyakorlatuk nem állhat ellentétben a törvénnyel.

Tudjae valaki hogy a resident evil 5 be a story-ban lehet lenni wesker meg jill meg mert a mercenaries lehet lenni velük?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Mar vegig vittem a legnehezebb fokozaton is es a mercenariesben is megvan a Jill es a Wesker is. Ettol fuggetlenul eddig ilyenre nem volt lehetoseg. Azt hozza kell tennem, hogy meg sok unlockable cucc van amit nem csinaltam meg, szoval lehet, hogy tevedek. Menj fel egy walkthrough site-ra, ott biztos tudjak. Sok szerencset!

Szerintem nem. Mar vegig vittem a legnehezebb fokozaton is es a mercenariesben is megvan a Jill es a Wesker is. Ettol fuggetlenul eddig ilyenre nem volt lehetoseg. Azt hozza kell tennem, hogy meg sok unlockable cucc van amit nem csinaltam meg, szoval lehet, hogy tevedek. Menj fel egy walkthrough site-ra, ott biztos tudjak. Sok szerencset!
PS3 változatban nem, viszont a PC verzióban ha van olyan hack akkor lehet vele játszani sztorimódban is

Hogy lehet gyakorolni a szexet, úgy vettem észre h egy kapcsolathoz már gyakorlottnak kell lenni h ne kerüljön kellemetlen helyzetbe az ember?

20-on éves fiú vagyok és nem szexeltem még eddig csak párszor, viszont ahhoz hogy az ismeretségi körömben összejöjjek vkivel tudni kell teljesíteni.

Legjobb válasz: Nem értem hogy ez miért akkora probléma hogy ne merj kapcsolatba kezdeni. Nem a szex teszi ki a 100%-át egy kapcsolatnak. Írod hogy lennének "jelentkezõk" akkor mégis mire vársz? Mitõl lesz jobb hogy egy helyben toporogsz mert félsz a lefikázástól? Ha tudnád hányan vannak akik szûzként is összejöttek egy hölggyel és azóta is együtt vannak. Gyakorolni, tanulni a kapcsolatban is lehet. Persze ehhez olyan partner is kell aki türelmes és nem azt várja hogy szétteszi a lábát és 5 perc után már nyújts neki sikítós orgazmust. Bár vannak akiknek sikerül elsõre is, nem ritka ez sem.

Nem értem hogy ez miért akkora probléma hogy ne merj kapcsolatba kezdeni. Nem a szex teszi ki a 100%-át egy kapcsolatnak. Írod hogy lennének "jelentkezõk" akkor mégis mire vársz? Mitõl lesz jobb hogy egy helyben toporogsz mert félsz a lefikázástól? Ha tudnád hányan vannak akik szûzként is összejöttek egy hölggyel és azóta is együtt vannak. Gyakorolni, tanulni a kapcsolatban is lehet. Persze ehhez olyan partner is kell aki türelmes és nem azt várja hogy szétteszi a lábát és 5 perc után már nyújts neki sikítós orgazmust. Bár vannak akiknek sikerül elsõre is, nem ritka ez sem.
A kérdező hozzászólása: Gondolom :) 17 évesen volt utoljára olyan fix bnõm akivel párszor sikerült összehozni, h együtt lehessünk és hát elég sokat bénáztunk.. de sajna lehetõség se volt nagyon gyakorolni meg nyugis helyzet se.. így aztán ez is kicsit olyan rossz emlék, emiatt is félek.. De azis simán lehet, h nem is akarnék szexelni már v nem is tudnék és akkor meg felesleges csajozni.. szóval ezért is jó lenne kipróbálni h egyátalán mi lenne ha.. :)
De honnan veszed egyáltalán hogy szar vagy az ágyban?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Tényleg kedves vagy h ennyit segítesz :) Arról nem tudok nyilatkozni, h mennyire vagyok jó pasi, biztos vannak jópáran akiknek bejövök és olyanok is akiknek semmi esetre se.. nehéz megítélni mert akik ismernek õk többnyire jófejnek tartanak és szivesen vannak velem, szóval nem biztos h azért mert kívülrõl jól nézek ki... bár szoktak bókolni de lehet csak haverságból teszik :D Egyébként igazad van mert én is észrevettem, h ha "elõadom" magam akkor az bejön a csajoknak.. a kezdeti lépést ugyan nehéz megtenni de utánna tudok dumálni akármennyit, egészen addig amig nem alakul úgy a helyzet h eljutunk addig a pontig h akár szex is lehet, mert akkor megijedek és próbálom "megúszni" a dolgot, mert ugye ezekután biztos arra következtetnek, hogy milyen jó lehetek az ágyban.. közbe meg nem. Ha meg nem így csinálom és az elejétõl kezdve "félénknek" mutatom magam akkor észre se vesznek.. És azért 1 szórakozóhelyen "felszedett" pasitól jogos elvárás lehet, h jól teljesítsen.. Persze lehetne munkahelyen is ismerkedni ahol sok a jófej , kedves, aranyos lány, de ott meg az tart vissza h mivan ha elterjed a pletyka h balek vagyok.. hiszen a többiekrõl is mindig mindent tudni :D
Hehe :) köszi a végét, aranyos vagy :) igen, nadjábol én is ilyennek gondollak. Bár itt két verzió van, vagy tényleg ennyire nem bízol saját magadban, és közbe jó pasi vagy, csak "besz*ri" aki nincs tisztában az adottságaival :P bocsi.. vagy pedig nem igazán vagy jó pasi, és így érthetõ az önbizalom hiány.. kedves kérdezõ.. egyet szögezünk le minden féle képen. Ugyan úgy ahogy te sem, úgy a csajok sem az alapján ítélik meg az embert, hogy milyen az ágyban, hogy tud csókolni, stb.. persze, vannak ilyenek, nem is kevés, ugyan úgy ahogy pasiban is van olyan aki ha nem bír valakit megd*gni, akkor az a csaj egybõl egy gyámoltalan szûz kurv*.. de most már tudjuk, hogy létezel te, mint kivétel, így létezik csajban is kivétel..hisz tudod, a kivétel erõsíti a szabályt. Személy szerint én is ilyen vagyok, van 5 éve egy kapcsolatom, a páromnak nincs 20 centis f*rk*, nem egy ki gyúrt állat, még is imádom, amellett hogy én mondjuk nagy mellekkel, arányos testalkattal, és véleményem szerintem sem csúnya arcal rendelkezem. Egy kapcsolat mindig bénázással kezdõdik, de nem a tudatlanság miatt, hanem a kezdeti feszültség miatt. Ami egy idõ után elmúlik! Mindenkinél.. nálad is!! Legyen önbizalmad, ha így bele kezdesz egy kapcsolatba, lehet tényleg hamar vége lesz.. de nem az miatt hogy béna vagy vagy nem vagy béna, hanem a csajok egyáltalán nem szeretik az ilyen pasikat.. legyen önbizalmad, nincs mire? annál inkább! Fogadd el magad, és fogadd el hogy ugyan úgy ahogy te sem, más sem tökéletes! Nekem mondjuk nagy a mellem.. a pasiknak ez bejön.. én már hülyét kapok tõle!! 100%-os ember nincs, de mindenkinek el kell fogadni a saját testét, a saját adotságait. És ha ez neked nem megy, akkor addig foglak itt nyaggatni amíg végre be nem látod hogy igen is vagy te is olyan jó, mint azok akik minden este mással hemperegnek!! Sõtt.. nekem elõbb kellene olyan pasi akit kicsit tanítani kell, mint olyan aki már átment fél városon..köpp köpp.. :)
A kérdező hozzászólása: :) Valószínûleg jól tudod és tényleg "olyan" vagyok, de csak részben, mert pl bulizni eljárok, részegen egész bátor is vagyok, de h hazavigyek vkit az kizárt.. Eleve odamenni se merek senkihez, pedig totál egyértelmû amikor már mindketten ott mosolygunk egymásra.. ha néha mégis megesik, akkor is azért mert a lány jött oda végül.. persze ilyen esetben se lesz sokminden belõle max haverság. A barátság eddig még mindenkivel kivétel nélkül kialakult, de h továbbvigyem az kizárt.. és azért mert félek h nem jól fogom megcsókolni v elbénázok vmit és az elég gáz lenne. Pedig utólag visszanézve a dolgokat rájövök h mindegyik lány többet akart volna mint barátság és annyira várták volna h történjen vmi :/ És így tuti h nem csak nekem szar h nem kaphatom meg hanem fordítva is , ezért aztán már inkább úgy vagyok vele h amig nem fog menni a szex addig nem is kezdek senkivel mert csak megszivatom õt is. :/ És igen, egy jó nõbe belezúgnék de nem attól lenne jó nõ mert dugna velem hanem ha összeillünk stílusra, érdeklõdésre, jól eltudunk hülyéskedni, stb.. Pl te is jó esélyekkel indulnál mert aranyos vagy, segítõkész, jófej és ennyi már elég is.. és még nem is szexeltünk :)
:) szintén én.. szerintem fogalmazd meg magadba újra a kérdést, és írd ki újra. Nem a szex miatt?.. ezt írtad:Pedig lenne sok jelentkezõ akivel szivesen összejönnék meg õk is velem, de ez a szex dolog miatt inkább kerülöm a témát. Szóval még is csak a szex miatt.. akkor is az miatt van ha csak kurogatni akarod, és akkor is az miatt van ha a szex teljesítményed miatt hanyagolod. Nem kötekedni akarok, de elég nehéz így segíteni, hogy nem is igazán tudjuk mi a probléma mert egyszer ezt máskor azt írsz. Az pedig hogy egy jó nõbe nem zúgnál bele, számomra hihetetlen, mert bár nem vagyok és nem is voltam soha hú de nagy pasi faló, de nadjábol tudom milyen stílusú srác vagy. Már csak azért is, mert a vagány pasik nem ide irkálnak ki kérdéseket, hanem eljárnak bulizni, és ha azt akarják akkor haza hordanak bulinként egy nõt akit meg is fektetnek. Ha pedig nem a szex lényeg, akkor miért ez miatt hanyagolod a csajozást? Miért nem lépsz ez miatt? Nem lehet mindenki profi az ágyban, lehet kifogsz egy olyan csajt aki még tõled is kezdõbb, és gyakorolhattok együtt..
A kérdező hozzászólása: Jó ez oké, inkább úgy mondom akkor, hogy lenne olyan akivel "összejönnék" de ez nem a szexen múlik, az nekem sokadik a sorban.. szóval hidd el, hiába feküdne le velem bármilyen jó nõ nem zúgnék bele, viszont egy jó beszélgetés után már sokkal inkább ;)
2-4-es vagyok.. na most egyik szavad ütöd a másikkal.. a kérdésedben azt írtad hogy téged is szomorúsággal tölt el hogy vissza kell utasítanod a csajokat, pedig szívesen össze jönnél valakivel.. most meg azt írod hogy nem akarod lekötni magad, csak dugni akarsz és gyakorolni, hátha egyszer szükség lesz rá.. már bocs haver, de herotot kapok az ilyen paliktól.. ha nem kell kapcsolat és kötötség, akkor nem kell dugni. Ahogy elnézem, nálad úgy sem menne a csak szex elmélet, mert lefeküdnél egy jó nõvel, egybõl halálosan bele zúgnál..
A kérdező hozzászólása: Hivatásoshoz soha, pedig volt bennem régebben olyan, hogy 1x miért ne, csak kiváncsiságból, ha nem jön be max lelépek, de aztán elvetettem. Viszont 1x valaki annyira ajánlgatta nekem, h õt befizettem 1 körre aztán az lett a vége h megbánta :D Én viszont azt szeretném ha egy nagyon jófej, laza csajjal lehetne így ezt kivitelezni, mondhatnám úgy is h szexpartnert keresek de az se lenne teljesen igaz. Igazából nem szeretném lekötni magam senkivel de mégiscsak szeretnék megtanulni szexelni hátha 1x szükség lesz rá. Ennek ellenére nem mennék bele akárkivel, csak aki szimpi és akinek én is az vagyok, h akkor már jó legyen, meg h a lazaság is meglegyen elõtte azért legalább 1 hétig csak haverkodnánk.
2-es vagyok, viszont azt nem árt tudni, hogy egy tisztességes igazi nõ, értékeli ha nem feküdtél már le fél várossal, fõleg nem kurv*ákkal. Ha ilyen az a lány, akivel össze szeretnél jönni, akkor sokkal többe fogja nézni azt hogyha leültök megbeszélni hogy kicsit még tapasztalatlan vagy, mint hogy egyszer neadj isten kiderüljön hogy csak a "gyakorlás" miatt akartál lefeküdni lányokkal. Ez egyáltalán nem tiszteletre méltó, sõtt számomra nagyon is kiábrándító. 21L
szerintem próbáld meg a hivatásosakat. kicsit költséges lesz, de tanulhatsz tõlük, és még nem is fogod õket érdekelni.
Ha egy pasi ilyenen ki akad, ott komoly önértékelési problémák lehetnek.. téged így láttattlanban az amerikai pitébe lévõ hapihoz tudnálak hasonlitani :) esetleg almás pitével próbáltad már?
Mért kell ilyen aberáltan gondolkodni? El van cseszve az egész. Mi ez a felfogás? Ez komoly? Ha szeretek vkit akkor megy a sex. Ha nem szeretem nem izzgat fel akkor meg nem megY. Gyakorlás? AtyA világ!!! Milyen világ ez.

Most kezdem a 10. terhességi hetet. Kinek milyen tünetei voltak ebben az idõben? Ha baj lenne, azt hogy lehet észrevenni?

Köszönöm

Legjobb válasz: nem kötelezö különösebb tünet egyik barátnömnek ilyenkor jött az elsö tünet az hogy kezd szák lenni a nadrágja. Rzen kivül smemi nem volt pedig lombikos volt és sok hormont kapott ami általában azért okoz tüneteket. Ha baj lenne abból tudnád ha véreznél vagy elviselhetetlenül görcsölnél. Persze elöfordul olyan is hogy nem fejlödik tovább de nem indul be spontán a vetélés és csak az uh-o derül ki hogy nincs már szivhang. de ez azért ritka és ez nem a tünetek meglétén vagy nem létén mulik.

nem kötelezö különösebb tünet egyik barátnömnek ilyenkor jött az elsö tünet az hogy kezd szák lenni a nadrágja. Rzen kivül smemi nem volt pedig lombikos volt és sok hormont kapott ami általában azért okoz tüneteket. Ha baj lenne abból tudnád ha véreznél vagy elviselhetetlenül görcsölnél. Persze elöfordul olyan is hogy nem fejlödik tovább de nem indul be spontán a vetélés és csak az uh-o derül ki hogy nincs már szivhang. de ez azért ritka és ez nem a tünetek meglétén vagy nem létén mulik.
Erõs görcsök, vérzés, barnázás! Szedj magnéziumot és ne parázz ilyesmin nem lesz baj! Nekem mell fájdalom, égés ami még most is tart, hanyinger, voltak napok amikor nem birtam fel kelni annyira szédültem, kivántam mindent ami édes:-) 21 hetes kismama
Nagyon erõs hányinger, émelygés, ételundor, kevés étvágy, mellfájdalom, de nem mindenkinél vannak ilyen tünetek. Baj van veled miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Nem volt baj, viszont ma reggel, ahogy keltem ki az ágyból így egy kis görcsöt éreztem, utána elmúlt. Megijedtem.
azért kis görcstöl nem kell megijedni sokan nem is kicsit görcsölnek igy az elején, nagy változások vannak bent telejsen természetes, kászülj fel késöbb mégtöbb kellemetlen tönet lesz amikor nyulnak a szalagok, tágul a medencéd, amikor beákelödik a baba ez a legtöbb kismamának igenis fájdalommal jár.
Nekem ekkorra már elmúltak a görcsök meg a mellfájdalom. Kb egy tünetem volt, az állandó orrdugulás. Ha nagy baj van, akkor azt az erõs, nem múló görcsökrõl és erõs vérzésrõl ismered meg.

Farmerama játékról lenne szó. Hol lehet barátokat keresni? Ha szomszédja vagyok valakinek az előnyt jelent? Tudok vele kereskedni? Hol látom kik a szomszédaim? Hogy lehet egymást segíteni?

Legjobb válasz: Jobb oldalt a képernyõn van egy fülecske,ha rákattintasz,akkor kijönnek a lófejek.12-nk kell lennie.Na kimész a piacra,és nézel onnan neveket,akiket meghívhatsz szomszédnak,ha rákattintasz a lófejekre.Ha ezek visszajelölnek,akkor a 17. szinttõl belépve a szédült szántóra,gaztalannak találod a telkedet.A sz.szántó,egy ugyan olyan méretû farm,mint az eredeti.A szomszédjaidnak küldhetsz,és kaphatsz is ajándékot,valamint ha szintet lépsz,vagy lépnek akkor tapasztalatpontokat kaptok egymástól.Nem is keveset,így könnyebben fogsz szintetlépni.Külön kereskedni nem lehet a szomszédokkal.

Jobb oldalt a képernyõn van egy fülecske, ha rákattintasz, akkor kijönnek a lófejek.12-nk kell lennie.Na kimész a piacra, és nézel onnan neveket, akiket meghívhatsz szomszédnak, ha rákattintasz a lófejekre.Ha ezek visszajelölnek, akkor a 17. szinttõl belépve a szédült szántóra, gaztalannak találod a telkedet.A sz.szántó, egy ugyan olyan méretû farm, mint az eredeti.A szomszédjaidnak küldhetsz, és kaphatsz is ajándékot, valamint ha szintet lépsz, vagy lépnek akkor tapasztalatpontokat kaptok egymástól.Nem is keveset, így könnyebben fogsz szintetlépni.Külön kereskedni nem lehet a szomszédokkal.

Házújításban is vagyunk, és be is kellene a babának vásárolni, de kb 300ba lenne, másnak hogy megy 100 bol kijönni? Hogy lehet?

mert már csak azt számlom hogy kis ágy 25 ezer,

Legjobb válasz: Ne vegyél meg mindent csak ami fontos.Szerintem van kiskád sokkal olcsóbban is mint 8000ft,a szivhang hallgató nélkül is el lehet lenni,légzésfigyelõt lehet bérelni is pl.Mikorra várod a babát?Ha van idõd még akkor apránként is megveheted majd.

Ne vegyél meg mindent csak ami fontos.Szerintem van kiskád sokkal olcsóbban is mint 8000ft, a szivhang hallgató nélkül is el lehet lenni, légzésfigyelõt lehet bérelni is pl.Mikorra várod a babát?Ha van idõd még akkor apránként is megveheted majd.
Szia! Úgy lehet sprórolni, hogy ha nem mindenbõl veszel újat, hanem használtat de újszerû állapotút. Babaszoba, teszvesz, vatera stb. Sok sikert!!
kád 1200 újonnan, nem kell hiper-szuper.szívhang hallgató helyett vehetsz olyan légzésfigyelõt ami bébiõr is egyben( újonnan a miénk 26000volt, de én pl továbbadom a rokonságba baráti körbe.)a babakocsit használtan vettem a gyerekhordozóval, autósüléssel (kifogástalan állapotban!) 35000-ért. a melltartóim (3 db)darabja 1200ft volt. a kiságy használtan kókusz matraccal 10000. miért kellene erre a pár évre mindenbõl új?
Szia! Hát így nagyon sok! De nézz használtat mindenbõl! Pl: Mi mindenbõl újjat vettünk és, ha már nem lessz szükségem a kiskádtól kezdve a badyk, ruhák, mellszívó, mérleg stb, akkor én egyben fogom eladni. Természetesen minden nagyon szép újszerû állapotban van és vigyázok is mindenre. Ezt csak azért írom le, mert sok kismama ugyan ezt csinálja, továbbadja. Érdemes lenne utánajárnod, megspórolnál egy csomó rohangálást és negyed annyiba kerûlne. Még én sem tudom hól fogom hírdetni, úgyhogy ebben talán másnak több gyakorlata van hól is lehetne így vásárólni.Ez engem is érdekelne.
Elõttem már mindent leírtak. :o) Talán csak annyi, hogy ruha ügyben fõleg, de mással kapcsolatban is érdemes körbekérdezni rokont (távolit talán), barátokat is merõsöket és szomszédokat is, ahol tudod, hogy van nagyobbacska gyerek, mert sokan örülnek neki, ha "megszabadulhatnak" néhány dologtól, és szívesen odaadják, én is így kaptam sok mindent...
Egy csomó "felesleges" dolog van a listádon! Kezdjük a kisággyal, amit 10-12ezerért lehet venni, jó minõségû, tömör fából. Baldachin-légzésfigyelõ-magzati szívhallgató-párásító-elõkék-termosz-ételmelegítõ-melltartó 6000ért-biztos hogy ezekre mind-mind szükségetek van?! Mi ezek közül egyiket sem használtuk, pedig megtehetnénk hogy megvesszük, de teljesen feleslegesek voltak számunkra. Ami a gyermeknek kell szerintem: kiságy-jó matrac, autósülés-hordozó, cumik, ágynemû, kis kád, ruhák, gyógyszertári kenõcs és fürdetõ, lázmérõ, pelenka, babakocsi. Ez kijön 100ezerbõl hidd el! Ezekbõl egyedül a babakocsi húzós, ha azt tudtok kölcsönkérni v használtan venni, akkor tényleg nem olyan "nagy beruházás" a babaproject:) Kicsit ésszerûsíts! 40 hetes + 2 éves
A kérdező hozzászólása: 13:52 ha még olvasod érdekelne ha van eladó baba dolgod.
Ezek is olyan dolgok, hogy nekem például a szívhanghallgató 10000-ért sokkal többet ért, mint hogy vegyek 15 ezerért mellszívót (ezt 1500-ért vettem használtan)vagy 6000-ért melltartót vegyek (kínaiban 600 ft, és tök jó)mint ahogy az utolsó írta. Én szerettem hallgatni a babát és Apukája is. Mindig megtaláltuk., és megnyugtatott. De ez megint olyan dolog, hogy kinek mi a fontos.
En a kisagyat, matracot, pelenkazo asztalt, baldachint, lepedoket, takarokat, parnakat, kadat IKEA-ban vettem. Abszolut nem draga es uj. En egy picit kenyes vagyok a hasznalt dolgokra, kiveve a kisruhakat. Szivhang hallgato szerintem felesleges, doki mindig megnezi, kivancsi lennek hany anyanak van otthon. Babakocsit is vehetsz kb 30 ezerert ujonnan, a mienk nagyon jo, megvagyok vele elegedve. Etelmelegito is haszontalan, van mar mikro vagy gaz/villanytuzhely. Nem oktatni akarlak, de azert felsoroltal par dolgot, amik feleslegesek. Boldog babavarast!
Sok mindenben bõven elég a használt cucc, mint azt már sokan leírták elõttem. Auchanban most szoptatós melltartót 450ft-ért lehet venni, igaz csak fehér színben.Ikeaban a gyerekkád 1290FT, 120x60 rácsoságy SNIGLAR 7990Ft, bele való VYSSA SLAPPNA matrac 2.990 Ft (szivacs). Érdemes elézni még a Bippa KFT.-be, és a Mária nagykerbe. http://www.bebibolt.hu http://www.vatera.hu és http://www.teszvesz.hu minden megvehetõ használtan.
Nem érdemes mindent megvenni újonnan, ahogy már elõttem is sokan leírták. Egy kisbaba nem teszi tönkre a dolgait, érdemes körülnézni a használt dolgok között, pl vatera, teszvesz, babaapro, de mi rengeteg dolgot szedtünk össze babaruhabörzéken is, babakocsitól kezdve a járóka, kiságy, szinte minden megtaláható a börzéken, álltalában jók, sok jó minõségû van, bár tény, hogy körül kell nézni, mert van olyan is, amit már nem érdemes megvenni. Kiskádból is jó a használt, csak ki kell alaposan mosni, fertõtleníteni, kiságyból szintén jó a használt. Érdemes körbenézni tényleg a rokonságba, ismerõsi körben is, ki mit tudna adni, nekem pl a kiságyam van párom munkatársáéktól, õk nem terveznek több gyereket, így kölcsönadta nekünk, mikor kiderült, hogy baba lesz, mert náluk a rokonságba majd csak jópár év múlva lehet rá szükség, addig meg miért ne adta volna kölcsön? Így egy fillérbe sem került, csak majd vissza kell adni, ha nekünk már nem kell. Azaz lehet ingyen is összeszedni sokmindnet rokonoktól, barátoktól. Na meg nem kell mindent megvenni, amiról hallasz. Két gyerekem van, 6 éves és 2 éves, de egyiknél sem használtam légzésfigyelõt, és a bébiõrt is csak megvettük az elsõ gyereknél, aztán alig kapcsoltam be, mert nem kellett. Etetõszék, elõke, ételmelegítõ nem kell majd csak amikor már szilárd táplálékot kap, és nekem s amásodik gyerekkel cumisüvegem se igazán volt, csak 2-3 darab, amiben a lefejt tejet elvitték tõlem, a lányom azt sem tudja mi is az. Egy rendesen szopizós gyereknek nincs is rá szüksége. Inni meg hamar megtanulnak a gyerekek pohárból is, ha már ittatni kell õket, de ez is csak fél éves kor körül várható. Ha meg mégis kell valami ilyesmi, a cumisüveg is filléres dolgo, ételmelegítõ felesleges, vagy egy kicsi edényben melegíted meg, a kaját (szilárd étel), vagy a mikróba teszed be egy pohárban, én azt csináltam. Ha meg tápszerezni kell, ahoz úgyis meg kell venni a cumisüveget, és ahoz leht, hogy érdemes a cumisüvegmelegítõ is, de érdemesebb és határozottan jobb szoptatni, ahoz meg nem kell egyéb felszerelés, esetleg a szoptatós melltartó, de nekem abból is összesen 2 volt. Gondold át mi az ami tényleg kell, és mi az ami ráér még bõven késõbb is. Tapasztaltabb anyukákat érdemes még megkérdezni, kinek mire volt szüksége, mire nem, mert nem vagyunk egyformák. Ja igen, a babakocsit is érdemesebb használtat, de jó állapotút venni, ahogy a kocsiba való gyerekülést is lehet már olcsón jót kapni, mert egy egy gyerek nem teszi tönkre.
13.52-es vagyok. Mindenem meg van a babáról és ami a babához kellett, kivéve a légzésfigyelõ, azt nem használtam. Még nem foglalkoztam az eladással. Nekem kisfiam van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!