Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet legkisebb (28 db)

Hogy lehet az hogy anyukámék 3-an vannak testvérek és mindent a legkisebb huga örökölt?

Készült végrendelet.

Legjobb válasz: Úgy, hogy a nagyszülõd a legkisebb gyerekét szerette a legjobban valamiért. Lehet, hogy a másik kettõvel konfilktusai voltak. Meg lehet támadni a végrendeletet, ez az országban nem szent és sérthetetlen. De akár meg is egyezhettek a legkisebb testvérrel, hogy adjon valamennyit az örökségbõl a testvéreinek... de ezt csak õ döntheti el, hogy akar-e valamit adni. Nem szabad azért haragudni senkire, mert így alakult az örökösödés. Vannak lehetõségek, hogy mindenki jól járjon.

Úgy, hogy a nagyszülõd a legkisebb gyerekét szerette a legjobban valamiért. Lehet, hogy a másik kettõvel konfilktusai voltak. Meg lehet támadni a végrendeletet, ez az országban nem szent és sérthetetlen. De akár meg is egyezhettek a legkisebb testvérrel, hogy adjon valamennyit az örökségbõl a testvéreinek... de ezt csak õ döntheti el, hogy akar-e valamit adni. Nem szabad azért haragudni senkire, mert így alakult az örökösödés. Vannak lehetõségek, hogy mindenki jól járjon.
Lehet hogy a legkisebb foglalkozott vele, ápolta, bevásárolt neki stb., ilyenkor "szokták" erre a gyerekre hagyni.
Ha nem tagadta ki öket, akkor a köteles rész is jár! http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..
Minden végrendeletet meg lehet támadni, csak a rendesen megírt papíroknál a bíróság nem ad helyt a panasznak. Amúgy az örökségbõl van köteles rész, amelyet mindenképpen meg kell hogy kapjon a leszármazott, ebbõl csak akkor lehet kizárni, ha az örökhagyó bizonyítja, hogy méltatlanná vált az örökségre. Ha ilyen nem történt, valamit mindenképpen kell kapnia.
Mert szokás. És gondolom a haldokló bízik annyira az örökösökben, hogy betartják. De ez ma már tényleg megtámadható, az ügyvéd nem tudom miért mondta, hogy nem. Kérdezzetek meg egy másik ügyvédet, remélem segíteni fog. De ha meg tudtok egyezni, az sokkal költségkímélõbb és gyorsabb is.
Igen meg lehet támadni egy végrendeletet vagy tényleg próbáljatok meg megegyezni!!!!!!
A kérdező hozzászólása: De ha meglehet tényleg akkor minek irnak végrendeletett?
A kérdező hozzászólása: Ha kitagadta a végrendeletben a másik két gyereket?
A kérdező hozzászólása: Meglehet támadni egy végrendeletett?Ez szerintem nem, igaz nekünk az ügyvéd mondta hogy nem lehet.Amugyis ha meglehetne akkor minek irták volna?
kitagadni nem lehet csak indokkal. nem kelhetek fel reggel és nem mondhatom, hogy akkor mától te édes fiam nem örökölsz semmit, mert én így döntöttem. Jogi feltételei vannak a kitagadásnak pl. hogy a gyerek megpróbálja megölni a szülõjét. Lehet végrendelkezni, de a köteles rész az jár a gyereknek, ezen felüli vagyonról viszont szabadon dönthet az örököl hagyó. Ha nincs venne a végrendeletben a köteles rész, akkor a végrendelet minden további nélkül megtámadható.

Hogy lehet c++ - ban megcsinálni azt hogy egy véletlen számokkal feltöltött tömb-ből kiválaszuk a legkisebb számot és kiiratjuk? A lényeg az lenne hogy ha több kisebb szám van akkor mindet irassa ki egymás után? !

Legjobb válasz: a legkisebb érték mellett egy másik változóban rögzíted, hogy hányszor szerepel a tömbben. Ezután annyiszor iratod ki, ahányszor megtaláltad

a legkisebb érték mellett egy másik változóban rögzíted, hogy hányszor szerepel a tömbben. Ezután annyiszor iratod ki, ahányszor megtaláltad
int min = INT_MAX; int count; for(int i = 0; i < size; ++i) { if(randarray[i] < min) { count = 1; min = randarray[i]; } else if(randarray[i] == min) { ++count; } } min-ben a minimum értéke, count-ban, hogy hányszor szerepel a tömbben.
Nekem az nem tiszta, hogy a te kódod mit csinál, vagy egyáltalán megtalálja-e a legkisebb elemet. Az amit leírtam, mûködik, csak nem tárolja el a megtalált minimum indexeit, de kicsit átírva magyarázattal remélem már érthetõ lesz: int size = 75; int* tomb = new int[size]; srand(time(NULL)); char b = (char)219; /* *Tömb feltöltése 1-50 közötti számokkal, közben kiíratás */ for(int i = 0; i < size; ++i) { tomb[i] = (rand() % 50) + 1; cout << i+1 << ". " << tomb[i] << "\t"; for(int j = 0; j < tomb[i]; ++j) { cout << b; } cout << "\n"; } /* *Most akkor jöjjön a minimum(ok) megkeresése, kiíratása indexekkel együtt */ int min = INT_MAX; /*Tegyük fel, hogy ez a minimum*/ int *idx = new int[size];/*Ebbe a tömbbe kerülnek majd az indexek*/ int count = 0; /*Ebben tároljuk, hogy hányszor szerepel a megtalált minimális elem*/ /*Nna akkor kezdjünk el keresgélni*/ for(int i = 0; i < size; ++i) { if(tomb[i] < min) { /*Találtunk egy elemet, ami az eddigi legkisebb, gyorsan jegyezzük fel*/ count = 1;/*Eddig egy van belõle*/ idx[count - 1] = i;/*idx tömbbe belerakjuk, hogy hol találtuk, csak ennyivel bõvült az elõzõ kód*/ min = tomb[i]; /*Megjegyezzük az értékét.*/ }else if(tomb[i] == min) { /*Nos találtunk az eddigi minimummal megegyezõt, hát írjuk fel ezt is a kéménybe korommal*/ ++count;/*A talált minimumok számát meg kell növelni*/ idx[count - 1] = i;/*idx tömbbe belerakjuk, hogy hol találtuk*/ /*Az értéket felesleges megjegyezni, mert már megvan...*/ } } /* *Akkor most irassuk ki, hogy mit is találtunk: *min --> ez a minimális elem *count --> ez mondja meg, hány darabunk van belõle *idx --> ebben a tömben van [0-count-1] között az, hogy melyik indexeken volt az adott elem */ cout << "A tömb legkisebb eleme: " << min << " és találtam belõle " << count << " darabot.\n"; for(int i = 0; i < count; ++i) { cout << idx[i] + 1 << ". " << tomb[idx[i]] << "\t"; for(int j = 0; j < tomb[idx[i]]; ++j) { cout << b; } cout << "\n"; } cout << "Nyomj entert a folytatáshoz."; char c; cin >> c;
A kérdező hozzászólása: fhúúúú! naggyon jóóó! naggyon széépen köszönöm! :)

Ganyas a legkisebb melltartomeret? Es hogyan lehet megtudni h hanyas a meretem?

Legjobb válasz: 65A, ennél kisebbet én még nem láttam, de ez is ritka, ehhez nagyon vékonynak kell lenni. Kosárméretben az AA a legkisebb, utána, A, B, C, D.... stb. (70AA, 75AA létezik). A mell alatt megméred a testkörfogatot cm-ben, ez adja ki a számot. Majd utána a mell méretét (kosárméret), ezt mutatják a betûk. Ha elõször vennél melltartót magadnak, akkor fehérnemû szaküzletben segítenek biztosan az eladók, fel kell próbálni többet is, nem minden márkát méreteznek egyformán. Anyukád nem tud amúgy segíteni? Nekem ez olyan furcsa, hogy itt a GYK-n ilyen kérdések merülnek fel. Hány éves vagy?

65A, ennél kisebbet én még nem láttam, de ez is ritka, ehhez nagyon vékonynak kell lenni. Kosárméretben az AA a legkisebb, utána, A, B, C, D.... stb. (70AA, 75AA létezik). A mell alatt megméred a testkörfogatot cm-ben, ez adja ki a számot. Majd utána a mell méretét (kosárméret), ezt mutatják a betûk. Ha elõször vennél melltartót magadnak, akkor fehérnemû szaküzletben segítenek biztosan az eladók, fel kell próbálni többet is, nem minden márkát méreteznek egyformán. Anyukád nem tud amúgy segíteni? Nekem ez olyan furcsa, hogy itt a GYK-n ilyen kérdések merülnek fel. Hány éves vagy?


BMX kormányom lehajlott, hogyan lehet visszahajlítani úgy hogy a lehető legkisebb legyen a kockázata annak hogy javíthatatlan lesz?

http://kepfeltoltes.hu/view/130716/72503_540804045968947_128..

Legjobb válasz: Puhafa alátétekkel (persze a kalapács alá is) meg lehet próbálni visszaütögetni (vagy a csõbe/re egy felfekvõ fém szerszámot tolva), de sanszos, hogy a csõ valahol behorpad, és akkor rosszabb lesz, mint ez a csekély torzulás.

Puhafa alátétekkel (persze a kalapács alá is) meg lehet próbálni visszaütögetni (vagy a csõbe/re egy felfekvõ fém szerszámot tolva), de sanszos, hogy a csõ valahol behorpad, és akkor rosszabb lesz, mint ez a csekély torzulás.

Hogyan lehet pontosan kimérni 3 illetve 4 deka valamit, ha hagyományos mérlegemen a legkisebb beosztás 2, 5 deka?

Sajnos az is pontatlannak t?nik, ilyen kis egységeknél hol kimozdul a mérleg nyelve, hol nem, milyen kedve van.

Legjobb válasz: a) Egy evõkanál liszt nem túl púposan kb. 2 deka. b) Vegyél digitális mérleget, ma már nem olyan luxuscikk. c) Jusson eszedbe, hogy ehhez hasonló feladatokat adtak fel matekból annak idején, csak ott talán mérõedények voltak, amikbõl át kellett töltögetni, meg súlyok a mérlegen... :-DDD (Pl. lemérsz a 2,5 dekás osztású mérlegeden 7,5 dkg lisztet, amit meg tudsz csinálni, majd utána szemmértékre elfelezed. Ezt nagyon elrontani nem lehet. A fele 3,75, ami konyhai használatra kielégítõ pontossággal közelíti a 4-et. Ennél nagyobb pontosságra nincs szükség a sütésnél!) d)Süssél normális adagot, mondjuk 4 deka helyett 40 dekából, és nincs ilyen problémád.

a) Egy evõkanál liszt nem túl púposan kb. 2 deka. b) Vegyél digitális mérleget, ma már nem olyan luxuscikk. c) Jusson eszedbe, hogy ehhez hasonló feladatokat adtak fel matekból annak idején, csak ott talán mérõedények voltak, amikbõl át kellett töltögetni, meg súlyok a mérlegen... :-DDD (Pl. lemérsz a 2, 5 dekás osztású mérlegeden 7, 5 dkg lisztet, amit meg tudsz csinálni, majd utána szemmértékre elfelezed. Ezt nagyon elrontani nem lehet. A fele 3, 75, ami konyhai használatra kielégítõ pontossággal közelíti a 4-et. Ennél nagyobb pontosságra nincs szükség a sütésnél!) d)Süssél normális adagot, mondjuk 4 deka helyett 40 dekából, és nincs ilyen problémád.
Az elsõ vagyok. És hidd el nekem, hogy a liszt és liszt közötti különbség sokkal nagyobb eltéréseket fog okozni a tésztád állagában, mint a 2, 5 deka meg még egy kicsi és a 3 deka közötti különbség! Biztos nem ezen múlik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ha kedved van, kóstold meg, irtó finom! http://kicsivu.hu/archives/2010/12/02/Bethmnnchen_a_frankfur..

Hívtak az ORGANO GOLD-hoz, hogy lépjek be. Nagyon tetszik a dolog csak az a baj. Hogy a legkisebb induló csomag 80000. -ft, én pedig minimál bért keresek. Nem tudom tényleg lehet vele pénzt keresni?

Legjobb válasz: Csak egy kérdés: Te adnál 7.000 Ft-ot 20 db instant kávéért, így elsõ hallásra? Akkor kb. tudod mi lesz a minimálbéres kollégáid válasza is az ajánlatodra, szerintem. Hacsak nem más körökben tervezed azt értékesíteni...

Csak egy kérdés: Te adnál 7.000 Ft-ot 20 db instant kávéért, így elsõ hallásra? Akkor kb. tudod mi lesz a minimálbéres kollégáid válasza is az ajánlatodra, szerintem. Hacsak nem más körökben tervezed azt értékesíteni...
Szakmán kívüliek nem szoktak ilyen témában értelmeset hozzászólni, de most a válaszoló kitett magáért. Ha szerinted megéri a termék az árát, akkor jó helyen vagy, valószínûleg fogsz tudni vele pénzt keresni. Ha viszont úgy gondolod, hogy ha a jövõben senki nem fog regisztrálni hozzád, akkor már inkább neked sem éri meg csatlakoznod, akkor rossz hírem van... Bukni fogsz az ügylettel. Erkölcsileg és/vagy anyagilag.

Használtan kb ugyanannyi egy A6-os újfajta (C6) Audi mint egy BMW E90 320d, évjárata mindkettőnek 2005, az Audi legkisebb felszereltsége is 5x annyit nyújt, mint a BMW, mégis azt mondják jobbnak, hogy lehet ez?

Az A6-ban fedélzeti computer van, audi parking system meg minden bizbasz amit csak el lehet képzelni LCD kijelzővel... minden extra, fényűzés.. A BMW-ben van egy műszerfal meg klíma és kész.. full fapad. az audi belülről ezerszer tágasabb, 5felnőtt is kényelmesen elfér benne, mégis a BMW a menőbb, a jobb... de most miért? nemértem..

Legjobb válasz: - Nincs szériában az A6-ban semmiféle LCD kijelzõ, parking system meg egyéb "bizbasz". Ez mind extra - Az A6 azért tágasabb, mint egy 3-as BMW, mert nem egy kategória! Az A6 konkurense az 5-ös széria. Amúgy az ezerszer tágasabb relatív, kb. alig van különbség. Az A6 1874 mm széles, a 320-as bmw pedig 1811 mm széles. 6 centire rámondani, hogy 1000x tágasabb kicsit meredek. Maximum más benne a térérzet. - Az, hogy mi a "menõbb" ill. mi a "jobb" az egyéni ízlés és igények kérdése. Nekem a városba közlekedni egyedül jobb lenne a 320D, de egy 4 tagú családnak inkább egy A6-ost választanék.

- Nincs szériában az A6-ban semmiféle LCD kijelzõ, parking system meg egyéb "bizbasz". Ez mind extra - Az A6 azért tágasabb, mint egy 3-as BMW, mert nem egy kategória! Az A6 konkurense az 5-ös széria. Amúgy az ezerszer tágasabb relatív, kb. alig van különbség. Az A6 1874 mm széles, a 320-as bmw pedig 1811 mm széles. 6 centire rámondani, hogy 1000x tágasabb kicsit meredek. Maximum más benne a térérzet. - Az, hogy mi a "menõbb" ill. mi a "jobb" az egyéni ízlés és igények kérdése. Nekem a városba közlekedni egyedül jobb lenne a 320D, de egy 4 tagú családnak inkább egy A6-ost választanék.
A kérdező hozzászólása: http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a6/audi_a6_2.0_tdi-6982.. ez a legkisebb felszereltség.. mindegyikben van ilyen, össze-vissza beszélsz..
15 évesen miért olcsóbb egy full extrás 750i mint egy fapados 316i? Azért mert a használtan vásárló tulajok tisztában vannak vele, hogy minél több minden van benne, annál több dolog tud elromlani lépten nyomon. Ezen felül, a BMW-nél méregdrágán adják az extrákat, ezért az árát is jobban tartja ilyen korban 1-1 kitömött példány, késõbb aztán pont emiatt fog sokat bukni, mikor már elõjönnek az elektronikai problémák. Sokan a BMW-t a hátsókerék hajtás miatt szeretik, és azért 160 lovas 340 Nm-es 3-assal lehet élvezkedni, az Audi meg összkerékkel az igazi, nem kopasz elsõ kerék hajtással, és általában a quattro rendszer nem alapfelszereltség, ha megnézed a jó állapotú, nem 300 ezer felett futott quattrokért bõven elkérnek annyit mint a 320d-ért.
Micsoda költõi kérdések, összehasonlítottad az almát a körtével, nem is egy kategória az A6 és a BMW 3-er. Még szép hogy felszereltebb az Audi. A BMW magasabb elismertségnek örvend ezért mondják rá, hogy jobb, egyébként mindkét kocsival bele lehet szaladni jó nagy pofonba.
A linkelt autó közel sem alapfelszereltség. Az lehet, hogy a hahun szûrt autók közül ennek a tulaja ikszelte be a legkevesebb extrát, de attól még elég sok feláras cucc van benne. Az Audi egyszerûen jobban veszíti az értékét, mint a BMW. Amennyivel kevesebbért veszed, valószínûleg késõbb annyival kevesebbért is tudod eladni. A két autó egyébként tényleg nem egy kategória.
# 2 Ebben az autóban olyan 1, 5 milliónyi extra van - csak, hogy tudd... Csak így elsõ ránézésre: Multifunkciós kormány (nem alap) támaszos elsõ ülés (szintén nem alap) motoros ülésállítás (szintén nem alap) Tetõablak (marhára nem alap, sõt, elég drága) LCD kijelzõs navi (ez csak navival együtt kérhetõ, kb. 800e...) Kétzónás klíma Ez mondjuk tökre érthetõ, mert nincs olyan spúr állat, aki egy fapados A6-ost vesz... Tudd már mirõl beszélsz ember.

Hogyan lehet simsonra a legkisebb alapjáratot beállítani? A levegőt hogyan tekergessem meg stb.

tehát 16n1-8-as karburátor, simson star blokk és eléggé kicsi az alapjárat így is, de még kisebb biztos alapjáratot akarok beállítani... a leveg? az most 2 fordulatot van nyitva, így nagyjából jól megy, meg így bírtam beállítani a legkisebbet, 35-ös alapjárati fúvóka van benne, mert azt olvastam hogy ekkora való bele, 72-es f?fúvóka, ja és így is olyan kicsi alapjárat hogy ha berakom egyesbe de a kuplungon nem engedek, akkor is leáll, csúszik egy kicsit a kuplung, de nem tudom hogy hogyan állítsak rajta, ha a kormánynál tekerek rajta, akkor nem áll le ha beteszem sebességbe, de akkor meg mikor indítom akkor leszalad a berúgókar, ja és cseréltem benne olajat, és többször is van olyan hogy kidobja a sebességet, tehát mondjuk felteszem kettesbe megyek vele 4-5 métert és egyszer csak elkezd pörögni, üresbe, kidobja a sebességet, mit lehet vele csinálni? esetleg azért dobja ki mert sok benne a hajtóm?olaj?

Legjobb válasz: Vedd fentebb az alapjáratot ha a kuplungolást sem bírja, az ilyen motoroknál természetes hogy "fékezi" a kuplung (benyomásakor) a motort"

Vedd fentebb az alapjáratot ha a kuplungolást sem bírja, az ilyen motoroknál természetes hogy "fékezi" a kuplung (benyomásakor) a motort"

Hogyan lehet ollóval elől ilyen kicsire levágni a hajat? Amikor én kérem a fodrászomat, hogy ollóval a legkisebbre vágja le elől, mindig hosszabbra tudja csak.

http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=en&sa=X&biw=1280&bih=933..

Legjobb válasz: ollóval sehogy mert kézzel nem tudja megfogni a hajat mert túl rövid...géppel nyirasd

ollóval sehogy mert kézzel nem tudja megfogni a hajat mert túl rövid...géppel nyirasd
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. De géppel azon a fokozaton nyírattam nyáron le, amelyik a leghosszabb hajat hagyja meg, és hát mit mondjak, nagyon rövid lett ehhez képest.
Hogy a fenébe ne lehetne ollóval is?:D Persze , hogy lehet.Elmagyarázni nehéz lenne a folyamatot így neten keresztül, de keress egy másiki fodrászt, vidd Messit is vagy ki ez...legalábbis a fotóját és mond, hogy ilyet akarsz. Én is fodrász vagyok, nem nagy kunszt.

24 éves fiú unokámnál 6 éve borderlyne gyanú merült fel. Itt olvastam, hogy a Nap utcában van egy intézmény, ahol segítenek. Van-e a pontos cím, vagy tapasztalat, hogyan lehet kezelni, és a legkisebbre mérsékelni az indulatait?

Szülei nem vették komolyan, én a fiút nem tudtam rávenni, hogy pszihológus segítségét kérje. Most velünk lakik (eddig csavargott) nem tanul, nem dolgozik, trágár, ha úgy érzi méltánytalanság éri ordítva szitkozódik, fenyeget?zik. Hazudozik, hazugságait olyan meggy?z?déssel mondja, hogy mindenkit meg tud téveszteni. Hogyan lehet a lehet? legkisebbre mérsékelni az indulatait? Köszönöm .

Legjobb válasz: pszichológus/áter. inkább áter mert ezt már gyógyszerrel szokták kezelni.

pszichológus/áter. inkább áter mert ezt már gyógyszerrel szokták kezelni.
Nem tehet erröl hogy ilyen, sajnos hogy a szülei nem veszik komolyan, mert neki gyogyszeres kezeles kell.Elöször forduljanak a haziorvoshoz, es kerjenek töle tanacsot, ha töle sem kapnak valamilyen intezmenyhez.Nekem volt egy baratom, evvel a diagnozissal, eleibe nagyon kedves volt, majd jöttek olyan idöszakok amikor mindenkit utalt(en nem tudtam a betegsegröl)kesöbb tudtam meg, es azt is hogy 2 embert fojtogatott.Bezseltem egy pszihologussal(nem az ö erdekeben), ö azt mondta, ezek a szemelyek, nagyon tudnak szineszkedni, szerintem ha nincs kezelve, idövel talan nehezebb lessz, es kigyogyitani nem lehet, sajnos.
a betegség neve borderline, olvasd el ezt a cikket http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=17220 sajnos még terápiában is nagyon lassan javul, neki is akarnia kell a változást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!