Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet legkönyebben (23 db)

Hogyan lehet legkönyebben tételt tanulni?

Adott a kérdés.

Legjobb válasz: Én is ezekkel szenvedek most az értettségi miatt, de mivel tavaly csináltam két elõrehozottat, ezért mondhatni már kezdek belerázódni. Én olyan típus vagyok, aki szeret mindent utolsó pillanatra hagyni, aztán meg kapkod... NA EZT NE KÖVESD! :D Szóbeli elõtt 4 napig tanultam 2 szóbelire, úgy hogy tudtam hogy jól kell sikerülniük különben úszik az 5-ös (ponthatáron voltam), de akkor úgy hogy látástól vakulásig, reggeltõl estig, csak ebédelni álltam meg. Ezt nem kívánom senkinek! Már tótágast álltam, fejjel lefelé lógtam az ágyról, fürdõkádban fekve, udvaron a hintaágyban, mp4-gyel séta közben... Én azt javaslom neked, hogy ne csak ülj a tételek fölött, hanem próbáld felfogni ésszel amit tanulsz, elképzelni stb. Illetve az nem vezet semmire, ha órákig csak fekszel és olvasgatod, mert elõbb utóbb nyûgös leszel, és már tojsz az egészre, koncentrálni sem tudsz... Csinálj közben ezt azt, váltogasd a "helyszíneket", mozogj, bármi!

Én is ezekkel szenvedek most az értettségi miatt, de mivel tavaly csináltam két elõrehozottat, ezért mondhatni már kezdek belerázódni. Én olyan típus vagyok, aki szeret mindent utolsó pillanatra hagyni, aztán meg kapkod... NA EZT NE KÖVESD! :D Szóbeli elõtt 4 napig tanultam 2 szóbelire, úgy hogy tudtam hogy jól kell sikerülniük különben úszik az 5-ös (ponthatáron voltam), de akkor úgy hogy látástól vakulásig, reggeltõl estig, csak ebédelni álltam meg. Ezt nem kívánom senkinek! Már tótágast álltam, fejjel lefelé lógtam az ágyról, fürdõkádban fekve, udvaron a hintaágyban, mp4-gyel séta közben... Én azt javaslom neked, hogy ne csak ülj a tételek fölött, hanem próbáld felfogni ésszel amit tanulsz, elképzelni stb. Illetve az nem vezet semmire, ha órákig csak fekszel és olvasgatod, mert elõbb utóbb nyûgös leszel, és már tojsz az egészre, koncentrálni sem tudsz... Csinálj közben ezt azt, váltogasd a "helyszíneket", mozogj, bármi!

Hogy lehet legkönyebben becsajozni a suliban?

Legjobb válasz: véletlenül a lány klotyó felé veszed az irányt az utolsó óra után, nekem bejött! Bár az én esetemben szólt elõtte a csaj hogy így tegyek lol!

véletlenül a lány klotyó felé veszed az irányt az utolsó óra után, nekem bejött! Bár az én esetemben szólt elõtte a csaj hogy így tegyek lol!
-te hogyan csajozol? -hát, én odamegyek és megkérdezem van-e kedve kefélni. -akkor jó sok pofont kaphaszt. -igen. de jó sokat is kefélek... próbálkozni kell. Szerintem nyerõ tipp nincs.
kivered a kezébõl a füzeteit s visszaadod neki:D vagy a szendvicsét vered ki a kezébõl és fizetsz neki egy másikat:P az én barátomnak ez bejött....tiszta véletlenül:P
Szia!Én egy csaj vagyok, de szerintem tudok tipped adni, ami bejön a csajoknak!Szerintem szoktatok óráról órára másik terembe menni..ha osztálytársad akkor megkéred hagy vihesd el a könyveit..örülni fog neki hidd el!Ha meg nem osztálytársad akkor megfigyelheted mikor"vándorol"és ugyanezt megteheted!Ez eddig a haverjaimnak bejött, remélem neked is beválik!Sok sikert!
Nem tudom, hány éves vagy, de sztem ez a könyvcipelõs dolog elég gyerekes... 18/l
Igeaz hogy lany vagyok de epp ezer, en csak tudom hogy mi tetszik egy lanynak.Igen ez a konyvhordozas hasznos!De eloxor valazd ki azt a lanyt aki tetszik neked.Aztan baratkozz az osztalytarsaival es keujj kozelebb ugyertem barati kapcsolatba vele.Aztan johet a hazakiseres iskola utan.Hetvegen esetleg mehetnetek eggyutt az osztalytarsaival es vele valamerre.Nekem ez bevalt...
Ugyertem egy sraccal es nem csajjal:-p
Én is egy sulis lány vagyok. És az ég szerelmére! Ha teccik valaki, mikor egyedül van, menj oda és beszélgess vele! Ennyi.
Eléggé. a kiverõs viszont tetszik:D

HOgy lehet legkönyebben leadni 5Kg-t 1 hónap alatt?

Van rajtam 5 Kg felesleg... ezleginkább az alhasom van ( van egy kis pocak :D )Rendszeresen sportolok, heti 5edzés + 1 meccs hétvégente... ezt az 5 Kg-t szeretném leadni a leggyorsabban. MIlyen módszereket tudnátok ajánlani... (biciklizés stb...) ( 84Kg/ 185cm ) 17/f

Legjobb válasz: én a kocogást vagy biciklizést ajánlom heti 3-4* 1 órát..vagy negyven percet!Váltogathatod tempós sétával is. És diéta: fehérkenyeret,cukros,lisztes szarokat ne egyél,sok zöldség,gyümölcs,fehérhusok,natúr zabpehely reggel,tojás,sajtok,túró. napi 5-6 kis étkezés és 3-4 liter víz. (fõleg ha ennyit sportolsz)

én a kocogást vagy biciklizést ajánlom heti 3-4* 1 órát..vagy negyven percet!Váltogathatod tempós sétával is. És diéta: fehérkenyeret, cukros, lisztes szarokat ne egyél, sok zöldség, gyümölcs, fehérhusok, natúr zabpehely reggel, tojás, sajtok, túró. napi 5-6 kis étkezés és 3-4 liter víz. (fõleg ha ennyit sportolsz)
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm! A napi 5-6 kisétkezés latt azt érted hogy modnjuk 5-6 x egyek pl rozskenyeret ? :) amúgy edzésre is biciklivel járok , április közepe óta
Elsõ vagyok.Írok neked egy mintaétrendet Reggeli: teljes kiõrlésú kenyér, sonka, sajt, sok zöldség (paprika, paradicsom, retek, uborka) vagy natúr zabpehyel gyümölcsökkel, joghurttal, vagy tejjel tízórai: kefir+ zöldségek, vagy fõttojás, joghurt, vagy gyümölcsök ebéd: fehérhúsok (hal, pulyka, csirke) köretnek zöldségek , kevés barnarizs. Esetleg fõzelékek joghurttal sûrítce, vagy ha anyukád valamilyen tésztás kaját fõz azt is ehetsz, csak fél adagot. uzsonna: kefyr, zöldségek, sonka, joghurt, tojás - szintén választhatsz vacsora: fehérhúsok, sonka, zöldségek, sovány túró, sovány sajtok, tojás -választhatsz
A kérdező hozzászólása: OKé. köszönöm :) Csak az agond , hogy sulim az 15:00 ig tart szóval ebédelni is max 15:30kor tudok azt késõinek tartom, :S az uzsonnát meg a tíz órait azt könyein megtudom csinálni , uzsi edzés elött, tízórai peddig iskolába szünetbe... a másik gond inkább a vacsora szokott lenni mivel általában 20 órára érek haza edzésekrõl... akkor megmár nem elõnyös enni :/ Bár sajtok még akkor is beleférnek :)
Az a lényeg, hogy vacsira már semmiképpen ne egyél kenyeret, zabpelyhet, zsiros dolgokat, bár azt amúgyis érdemes kerülni , ha ofgyni szeretnél:) Nem tudom hánykor fekszel le, de nyugodtan ehetsz a fentebb leírtakból vacsorára akár 20:00 kor is. Nem szabad kihagyni a vacsorát, nagyon egészségtelen. A szerevzeted utána 8-10 órán keresztül (vagy több) éhezik, amig nem reggelizel. A másik hogy az emésztésnek sme tesz jót, hosszútávon jó kis gyomorporblémákat okozhat ha kihagyod a vacsit.


Öregeket hogyan lehet legkönyebben megtanítani internetezni?

Szüleim és a párom szülei is most ismerkednek a számítógéppel és az internettel. Vannak valami honlapok vagy oktató anyagok direkt id?seknek?

Legjobb válasz: Én már többszörös nagypapaként kezdtem a számítógéppel ismerkedni. A tanuláshoz nagy segítség volt a http://www.origo.hu/kezdoknek/index2.html oldal, valamint, egy, akkor futó tanfolyam, amin nem vettem ugyan részt, de az anyagát letöltheted a következõ linkrõl: http://www.ezustnet.hu/doc/kattints_ra_nagyi_tanuloi_jegyzet.. Persze idõsebb korban, már sok minden nehezen érthetõ, ezért szükség van segítõ, türelmes családtagra is!

Én már többszörös nagypapaként kezdtem a számítógéppel ismerkedni. A tanuláshoz nagy segítség volt a http://www.origo.hu/kezdoknek/index2.html oldal, valamint, egy, akkor futó tanfolyam, amin nem vettem ugyan részt, de az anyagát letöltheted a következõ linkrõl: http://www.ezustnet.hu/doc/kattints_ra_nagyi_tanuloi_jegyzet.. Persze idõsebb korban, már sok minden nehezen érthetõ, ezért szükség van segítõ, türelmes családtagra is!
Több tanulási lehetõség akad. Amit ajánlok: http://www.nagyisuli.hu Ízelítõt találsz a tananyagból a lapon, de a lényeg, hogy a 2 DVD (+ a bevezetõ CD) elviszi a 0-tól az internet használatáig, mindezt a teljesen kezdõnek is érthetõ nyelven.
egy jó tipp távsegítséget (www.logmein.com -ot ajánlom szerintem egész jó) állitsad be nekik, hogy bármikor hozzá férj a gépükhöz, fõleg, ha messze laknak vagy, ha lusta vagy. amugy meg változó, hogy kinek mennyire megy (nagyanyámat és nagyapámat is én korepetálom). e-mail és honlap cím közti különbség az pl egy örökrejtély maradszámukra.
A kérdező hozzászólása: Már nézem is a linkeket, ha van több is ne tartsátok magatokban! Ezt a NagyiSuli-t le lehet valahonnan tölteni? Torrent vagy hasonló...
Letölteni a DVD-k tartalmát nem tudod. Viszont szép ajándék lehet a szülõknek. És kérdés, mennyit ér meg, ha nem a te idõdet veszi el a tanításuk...

Dyshidroticus ekcémát hogy lehet a legkönyebbe elmúlasztani vagy kezelni?

milyen krémekkel vagy valami ilyesmit lécci mert anyum keze elég csúnya :S piros viszkedneki , fáj , néhol sebes vmi hatékony cuccot lécci (nemrég vesztette el az anyukáját és elég stresszes emiatt is lehet?)

Legjobb válasz: Igen, sajnos ez : Neuro-dermitis is lehet, ami stresszel, lelki problémával(is)jelentkezhet. Elsösorban vegyszer, tusfürdö, mosogatószer, parfümös börápoló( gondolok itt niveára, vagy bármi másra) használata mellözendö. Ehelyett zsíros parfümmentes ápoló krém gyógyszertárból, pl. Excipial( hogy ne száradjon ki)+ Kortizon kenöcs 5-10 napig( ami csak receptre)kapható. De ha szimpi a gyógyszerész egy lájtosabbat kaphattok annélkül is.

Igen, sajnos ez : Neuro-dermitis is lehet, ami stresszel, lelki problémával(is)jelentkezhet. Elsösorban vegyszer, tusfürdö, mosogatószer, parfümös börápoló( gondolok itt niveára, vagy bármi másra) használata mellözendö. Ehelyett zsíros parfümmentes ápoló krém gyógyszertárból, pl. Excipial( hogy ne száradjon ki)+ Kortizon kenöcs 5-10 napig( ami csak receptre)kapható. De ha szimpi a gyógyszerész egy lájtosabbat kaphattok annélkül is.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Hogyan lehet elérni egy pasinál a legkönyebben, hogy szakítson velem? Ha megcsalásról szó sem lehet?

Legjobb válasz: Láttad a "Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt" címû filmet? Hatásos. Üdv Sátán

Láttad a "Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt" címû filmet? Hatásos. Üdv Sátán
Ha te se tudod , hogy mit szeretnél, akkor szerintem csak szüneteltesd egy kicsit a kapcsolatot.Nem fogod megbántani és elis tudod addig dönteni, hogy mit szeretnél :)
Ha tényleg tartod valamire, ha számít, hogy mit érez, akkor mondd ki hogy szakítani akarsz vele. Nyíltan, õszintén! Egy fájó nem többet ér egy hazug igennél... Ha csak továbbra is játszod, hogy minden oké, azzal csúnyán átvered, ebbe nem gondoltál bele? Utána sokkal jobban fog fájni a dolog.
hááát ha nincs merszed megmondani neki ... szegényfiú.. még annyit sem érdemelne meg, hogy õszinte legyél vele?! ..... siralmas.
Az nem lenne egyszerûbb, ha konkrétan közölnéd vele, hogy szakítani szeretnél?!Vagy ahhoz nincs merszed?Miért ilyen idióta praktikákkal akarod megoldani a dolgot?Inkább önts egyértelmûen tiszta vizet a pohárba!
Miért nem te szakítasz vele?
A kérdező hozzászólása: De nagyon sajnálom. És nem vagyok benne biztos h ezt szeretném, ezért ha õ szakítana velem akkor nem bántanám meg és még lehetne belõle valami ha mégis úgy gondolom h nekem õ kell. Lehet h várok ezzel a dologgal még pár hetet hátha rendezõdnek köztünk a dolgok. A baj már csak az h nagyon rég óta várok arra, hogy jobb lesz. Nagyon sokat veszekszünk, amibe persze én is hibás vagyok. Próbálom is vele megbeszélni, mondom neki h min kéne változtatni, de õ nem mondja azt, hogy oké de te meg ezeken változtass és ez nagyon zavar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Szia, szerintem, nagyon gondold, meg hogy szakítsz-e vele, mert ha sajnálod, akkor szerintem az is érzelem.Ne csak a rosszra gondolj, hanem a jóra is, biztos van benne jó is.Lehet ha most szakítasz vele, soha többé nem látod, és életed végéig bánni fogod.Ha egy ici pici érzelmet is érzel iránta ne engedd el.Hadd mutassa meg, hogy ha akarja, képes arra, hogy megfeleljen neked, és hogy újra szeresd.Ezek szerint õ nem csalt, meg és szerintem egy férfiban, értékelendõ, és nemhiszem hogy ez olyan nagy probléma, hogy ne oldanátok meg.Adj neki egy esélyt, sok sikert, remélem boldogok lesztek!
Õ szeret téged?Mert ha igen akkor, én személy szerint, nemtudnék vele szakítani ilyen"piti"problémáért.Szerintem a kommunikáción nagyon sok múlik.Eggyütt éltek?Nem vette észre, még hogy miben "mesterkedsz?Én is voltam hasonló helyzetben a férjemmel, és mikor ráijesztettem, onnantól nem volt vele gond azóta is eggyütt vagyunk, és boldogok.Amúgy meg ha te is tehetsz a veszekedésekrõl akkor miért pont õt hibáztatod.Valószínüleg neked is változtatnod kellene, és nem biztos ha szakítsz és elmenekülsz a probléma és ezáltal önmagad elöl is hogy az jó.Van olyan ember aki belátja a hibáit, és kijavítja, és van olyan aki inkább bûnbakot keres.Gondold át nagyon, mert ha lesz másik párod lehet hogy ugyanez a probléma felfog merülni.Amúgy én is sajnálom a fiút, mert lehet azt sem tudja miben morfondírozól.
Egy kapcsolat alpja a kompromisszum, és igen is midkét félnek bekell látni a hibáit, és tenni ellene, nem pedig elmenekülni!Külömben valaki alárendeltje lesz a másiknak.Ha gond van nem az a megoldás hogy szakítok, hanem igenis ha egy kicsit is fontos a párom, akkor harcolok.Az embereket az álattól az külömbözteti meg hogy az emberek tudnak gondolkodni.És ezt a tulajdonságot, hsználjuk ha már kaptuk.Amúgy ha szakítani akrsz vele, állj elé, és mondd azt a szemébe hogy képtelen vagy megoldani azt hogy üljetek le és kössetek kompromisszumokat.Nézz egy kicsit te is önmagadba!Biztos hogy ezt akarod?Ha te mondtad neki hogy változtasson valamin, és õ azt válaszólta, hogy te meg ezen, biztos hogy te pl meghallgattad?Gondolkodj ezen de ha mindenképp szakítasz állj elé, és nézz a szemébe!

Hogy lehet a legkönyebben könnyebben befűzni egy csajt MSN-en?

Hogy ha már beszélgetünk milyen szép dumákat mondhatnák neki amikkel biztos megfognám, vagy milyen egyéb klassz módszerek lehetnének?

Legjobb válasz: Egy csajt nem lehet MSN-en befûzni ha egy kicsit is intelligens a lány.Elõbb találkozz vele,ismerd meg milyen személyesen,és utánna döntsd el mit akarsz.Bár én tapasztalatbõl tudom,hogy az msnen induló kapcsolatok hosszútávon sajnos nem tartósak.

Egy csajt nem lehet MSN-en befûzni ha egy kicsit is intelligens a lány.Elõbb találkozz vele, ismerd meg milyen személyesen, és utánna döntsd el mit akarsz.Bár én tapasztalatbõl tudom, hogy az msnen induló kapcsolatok hosszútávon sajnos nem tartósak.
Elõre gyártott dumákkal normális csajt nem lehet befûzni. Mondd neki azt, amit gondolsz, hidd el, a csajok az õszinteségnél semmit nem szeretnek jobban. Amúgy az egy dolog, hogy msn-en fûzöd a csajt, de ha utána személyesen egy nagy nulla leszel, akkor tuti lepattint majd. Szóval ne akarj jobb dumákat elsütni msn-en, mint amilyenekre a valóságban képes vagy, mert akkor halál unalmasnak fogsz tûnni.
BEFÛZNI? neked ha annyit jelent egy csaj (lány, nõ) hogy "befûzöd" akkor szerintem nem sok normális csaj lesz a barátnõd...azokat a csajokat akiket msn-en befûzöl meglehet nézni..."szép dumákat" könnyû msn-en lökni...mit érsz el vele? hülyited a csajt mig találkoztok aztán irány..."az"? vagy mi? szerintem ha komolyan gondolod beszélj vele, hivd el valahova, s ne mind "fûzögessed"
én nem szeretem a "szép dumákat" (lány vagyok), hanem inkább a belevaló, reagálható szöveget, amibõl pár mondat után levehetem, hogy nem egy "tejbetökkel" beszélgetek. Szerintem az msn nem romantikázásra való- de ez persze csak az én véleményem :-)
Én nem értenék egyet az elsõ válaszzal. Barátnõmet msn-en ismertem meg és már fél éve együtt vagyunk, sõt együtt is leszünk.Velem is vesztette el elsõnek. És szeretjük egymást. És én bókoltam neki, beszélgettünk és megkérdeztem 1 hónap után lenne-e a barátnõm. Aztán rá másfél hétre megbeszéltünk egy találkát. és összejött. Sõt még távkapcs is! Budapest-Debrecen.
Az elõzõnek: Budapest-Debrecen? Gratulálok, én egy sima barátságot sem tudok fenntartani ilyen távolságban. Leírnád esetleg hogy csináltad? :DDD De komolyan... ON: Szerintem ne "fûzögesd", de ha mégis annyira akarod, akkor bókolj, legyél humoros, pl én is szeretem a vicces pasikat... De persze csak annyira, emnnyire elõben is meg, mert elég gáz, hogy MSN-en megy, aztán élõbe meg se bírsz szólalni.
Szerintem egymáshoz illünk. Mostmár 9 hónapja vagyunk együtt. És nagyon szeretjük egymást. És még mindig Budapest-Debrecen :P
a 3. válaszolónak!Ne ved szó szerint! A kérdezõ az szeretné tudni hogy hogy ismerkedjen lányokkal bár ez máskép is feltehetted vólna!;) ha úgy keresel 1 lányt pl. myvipen vagy iwiwen akkor vedd fel msnre.+ Írj neki olyan komikat hogy szépvagy jó a ruhád stb. msn mond neki hogy, " te nagyon tetszesz nekem és azt szeretném tudni hogy bejövök-e neked?" Szal... tisztázz vele és légy õszinte! Sok sikert! Egy 13 éves srác!:) )

Hol található pontosan az Ecseri piac? A Nyugati pályaudvarról hogy lehet eljutni oda legkönyebben? Tényleg olyan jó, mint ahogy mondják?

Legjobb válasz: Kék metróval a Határ útig, onnan 54-es busszal a Nagykõrösi úton kifelé jó pár megálló az autópiacig, amellett van. (Jó, attól függ, mit keresel és mennyiért. Nem szívbajosak az eladók, de néha lehet alkudni.)

Kék metróval a Határ útig, onnan 54-es busszal a Nagykõrösi úton kifelé jó pár megálló az autópiacig, amellett van. (Jó, attól függ, mit keresel és mennyiért. Nem szívbajosak az eladók, de néha lehet alkudni.)
Az 54-es a Boráros térrõl indul (ahová a Nyugati pu-tól a 4-es vagy 6-os villamossal lehet eljutni), de valóban megáll a piacnál. Határ úttól a 84-es, 89-es és 94-es buszokkal lehet kijutni a piachoz.
esetleg a LAjosmizsére közlekedõ vonattal , Kispest állomáson kell leszállni és a vele párhuzamos Hoffher Alber utcán végigmenni a Nagykõrösi útig, busz is vezet ide de azt nem ismerem
GIMP. Nem mondom, hogy túl egyszerû, de van hozzá millió leírás a neten. G.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!
ezen a héten te az ágyat a Gimp-el el nem tünteted, ahhoz napokig dzsúdóznia kell egy kezdõnek, olyan bonyi progi az,
A kérdező hozzászólása: nekem is olybá tûnik mert leszedtem és bonyinak tûnik de nagyon
Mondtam, hogy van a neten tutorial. Azzal csak egy majomnak tartana napokig. Google mindenki barátja! G.
A kérdező hozzászólása: na majd menézem:)
nem ilyesmi helyen van az ágy, hogy le lehetne szedni , http://youtu.be/MNvmcL6N1o4
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!

Hogyan lehet a legkönyebben megtanulni (megérteni) a programozást?

oldal.könyv,bármi javaslat

Legjobb válasz: Úgy, hogy programozni kell, minél többet.

Úgy, hogy programozni kell, minél többet.
6-os vok :D...és amúgy tényleg egy romantikus alak :D
Lehet, hogy banálisan hangzik, de szerintem a legjobb erre egy tanár, aki megérteti, mert ez a szakmája. Amit a 6-os ír, az szép és romantikus, és biztos, hogy ilyen módszerrel nagyon alapos és mély tudást lehet szerezni, de létezik gyorsabb út is.
Ha hétköznapi példát akarsz, akkor már inkább ez: 1. if-else: "Ha (IF) süt a nap (feltétel), akkor (THEN) elmegyek sétálni (igaz-ág), különben (ELSE) otthon maradok takarítani (hamis-ág)" 2. while-do: "Ha (while) száraz a virág földje (feltétel), akkor addig (while) locsolom (ciklusmag), amíg száraz a földje (feltétel)" 3. do-while: "Indulj északnak (ciklusmag), és mindaddig menj északnak, amíg oda nem érsz (feltétel)." A te IF-es példádnak az a hibája, hogy egy valami folyamat van mögötte. Nem, ez egy egyszeri döntés egy feltétel alapján. Nincs egy folyamatosan csukodó ajtó. Mondhatod, hogy jó a hasonlatod, de fölöslegesen bonyolítottad és vettél bele valamit, ami amúgy nincs benne és nem is kell bele.
Rendkívül gagyi ez az ifes példa, ráadásul meglehetõsen félrevezetõ is, úgy hogy ne erõltesd már légyszíves. Egy egyszerû elágazáson meg nem tudom mit nem lehet érteni, akinek ehhez 2 és 3D-s ajtók kellenek az lehet rossz szakmát választott...
sztem: Az IF-es példát nyílván azért nem értetted, mert máshogy gondolkozol, + én alapból vizuálisan közelítek meg mindig mindent :D Igenis jó példa az amit mondtam, mert képzeljük el játéknál hogy pl. a kezem legyen az Enter billentyû. Ha azt lenyomom addig lassan nyíljon egy ajtó. Rotációt végezzen vagy változzon a képkockája "kinyílós" irányba. Én konkrétan kódot nem hoztam fel a példában, mert úgy vélem enélkül is érthetõ kb. mire akarok kilyukadni. No és ha felengedem az Enter-t, akkor meg forogjob visszafele a sprite, vagy a képkocka haladjon visszafele amíg el nem éri a 0-ás pozícióját. Nah ilyesmi. Nyilván rotációra kel lgondolni 3D-ben, de 2D-nél inkább sprite képkockák sorozatos változtatása a nyerõbb és könnyebb. Mondom hogy én startban az XNA-val kezdtem foglalkozni , azért hozok fel nem hétköznapi példát, de sztem mostmár érthetõ.
Azért nem tanítják meg rendesen, mert azok mennek infótanárnak, akik nem igazán értenek a programozáshoz. Persze lehet, hogy van egy-két kivétel, de a legtöbb infótanár az ilyen. Az IF-es példát mondjuk nem értettem teljesen :D Az IF feltételhez kötéshez jó, pl. HA az ajtó csukva van, akkor ne menj át rajta. Egyébként tényleg az a legjobb, ha úgy kezded el e programozást, hogy felfedezed te magad a dolgokat. Kell tanulni is mellette, de ha csak unalmas magolni való dolog lesz az egész, akkor az semmire sem jó. Én azt javaslom, hogy ne egy összetett nyelvel kezdjen valaki, hanem minél egyszerûbbel. Pl. sokan írták itt a Phytont, az is jó. A C#-al meg a JAVA-bal az lehet a gond, hogy feleslegesen túlbonyolított kódot készít az illetõ.
Akkor fogod érteni mirõl is szól a programozás elsajátítása, ha megtanulod magad megoldani a problémát, logikát felépíteni, vagyis ki tudod találni a dolgokat mit hogyan kapcsolj össze. Ez egy teljesen külön világ az életben, nem hasonlítható nagyon másik szakmához. Most mesélek valamit, kicsit hosszabbra sikeredett, de személyes élményeim. Saját tapasztalatom szerint a C# nem nehéz nyelv kezdõknek. Tudom hogy én az életben mindent fordított sorredben csinálok, de higgyétek el, hogy akkor kezdtem érteni a progit, amikor a Win ablakos aplikációkat kezdtük tanulni, magyarul az eseménykezelt programozásnál kezdtem érteni az egész programozás lényegét. Aztán kezdetben volt az a sok-sok IF meg IF meg IF aztán jött az ELSE majd az IF ELSE megértése (nálam végül is a struktúrált programozás fejlõdött ki ösztönösen, és nem éppen az OOP, hiába a C# oop nyelv :D )...aztán jöttek az int-ek, string, késõbb float. aztán kezdtem érteni, hogy mire jó ha meghívok egy metódust, vagyis ha egy külön void-ba pakolom a kódsorozatot. Valamint nagyon sokat jelentett, ha statikusan tudtam létrehozni egy adattagot, hogy azt akárhonnét elõhívjam és módosítsam akár másik osztályon belül is :D Persze nekem mint amatõrnek volt egy kisgyerekkori álmom/vágyam, hogy játékot készítsek (2D-s platform), és közel 0 tudás mellett lekaptam az XNA Game Studio-t a C# mellé, és rögtön platform játékot akartam írni. Ami sikerült is egy nagy kusza kódhalmazzal nagynehezen, csak nem tudtam az elemeket példányosítani. Aztán valaki ajánlotta a konstruktort, amit 1x csak (kb. 1 év kínkeserves nézegetés után) megértettem teljesen min alapszik, azzal egyhuzamban jött a for meg a foreach megértése, késõbb a while is, meg hogy azt mikor szabad használni. Csak mindezek után döntöttem úgy, hogy kicsit belenézegetek a sima konzolos aplikációkba, amik fekete-fehér alapon rajzolódnak ki elõtted, vagyis semmi motivációja nincs. Személyes tapasztalatom, hogy a hozzám hasonló nehéz fejûeket (alacsonyabb IQ-s egyéneket, és itt nem gondolok most senkire, hanem akik az én szorult helyzetemben vannak) is meg lehet(ne) tanítani a progrmaozásra, csak az életben tudni kéne magyarázni (pl. lerajzolni vagy prezentálni, akár kicsi animációt is készíteni egy ciklus lezajlásáról pl.), és hétköznapi példákkal hasonlítgatni egy-egy kódrész magyarázatát. Pl. nem értem a suliban mértnem lehetett a feltételkezelést így magyarázni, hogy: "Képzeljetek el egy ajtót. Egy sima IF annyiból állna, ha húzom a kilincsénél fogva, akkor nyílik kifelé, ha elengedem úgy marad. Ha akarom hogy becsukódjon, akkor ha azután benyomok egy ELSE-t, szépen becsukódik mindig magától, mindaddig, amíg újra meg nem fogom a kilincset és nem kezdem el húzni, akkor megint érvénybe lép az IF" Jó tudom ez nagyon dedós példa, de én az életben nagyon sok helyen hiányoltam az ilyen jellegû magyarázatot/oktatást. Meg egy késõbb érõ személy hogy értse meg mi az hogy for ciklus, mi a t***met csinál az, mi az hogy indexekkel ellátja egy lista elemeit, mi a zárójelben az a 3 darab kódrészecske pontosvesszõvel elválasztva. Persze mostmár értem mindezt, csak az idõ többszörösére volt szükségem hogy fel tudjam ezeket fogni, nem úgy mint egy átlag diáknak, akinek minden megy elsõre simán könnyen és gyorsan. De a kérdésedre hogy válaszoljak röviden, én igazából csak akkor kezdtem el érteni a programozást, amikor már a suliban végzõs voltam, addig szar jegyek, uncsi, nem értettem SEMMIT. Aztán saját magam készítettem ilyen kis semmilyen példákat Win ablakos környezetben. A legelsõ tán az volt, hogy rajzoltam egy kis házat, arra tettem transzparens png textúrát, azok voltak az égõk. A különbözõ gombok a progiban az égõk ki/bekapcsolására (képek megjelenítésére) szolgáltak, majd ami nekem akkor húúú de nehezen jött össze, hogy berakjak egy számlálót (TimerTick), és automatizáljam az égõk ki-be kapcsolását, vagyis idõre volt meghatározva meddig legyen bekapcsolva, és kikapcsolva. Aztán ilyesmiken keresztül lassan-lassan rávette magam a tanulásra (természetesen sok mindent összeszedtem fórumokról, legtöbbet a jatekfejlesztes.hu-ról ahol sokan segítettek válaszolni a progblémámra), persze mindez nem történt volna meg, ha nem az a célom, hogy játékot készítsek 1x. Aztán most úgy érzem jóval többet kaptam tudásból, mint amire számítottam anno.
Figyelj a felépítésére...a logikát keresd benne.
Bár most magam ellen beszélek, de ne pascal-t kezdj tanulni. Szép olvasatos nyelv szerintem, de késõbb semmire se méssz vele. Valamilyen c alapú nyelvet, a http://www.doksi.hu -n találsz rengeteg magyar leírást.
az elején úgy, ha csinálod a gyakorlófeladatokat, MIKÖZBEN a nyelvrõl olvasol, a történetérõl, szintaktikájáról, felépítésérõl, lehetõségeirõl, és amikor már ismered, és fejbõl programozol olyan dolgokat amik érdekelnek, akkor el lehet kezdeni a saját projekteket, amik jók lennének, pl. a kedvenc weblapjaidat egy ablakon megnyitja, két géped szinkronizálja, törli az elõzményeket és a sütiket, ilyesmi.
Sok gyakorlással.
ui: úgy látszik ez a szakmai életemre is kihat XD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!