Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet lakást (273 db)

GTA4-ben hogy lehet lakást venni?

Legjobb válasz: Nincs rá lehetõséged maximum 5 apartman áll rendelkezésedre: 1.Ami ugye alapból megvan mikor kezdesz Romannal Brokerben. 2.Roman 2. apartmanja Bohanban ez is alapból meglesz. 3.Szintén Romannal Algonquinben szintén alapból meglesz. 4.Playboy X lakása ami csak akkor lesz a tied ha õt ölöd meg nem a másik niggert (Dwayne Forge-ot). 5.Alapból meglesz Alderney-ben.

Nincs rá lehetõséged maximum 5 apartman áll rendelkezésedre: 1.Ami ugye alapból megvan mikor kezdesz Romannal Brokerben. 2.Roman 2. apartmanja Bohanban ez is alapból meglesz. 3.Szintén Romannal Algonquinben szintén alapból meglesz. 4.Playboy X lakása ami csak akkor lesz a tied ha õt ölöd meg nem a másik niggert (Dwayne Forge-ot). 5.Alapból meglesz Alderney-ben.
2. vagyok miért lettem lepontozva?
Sehogy. Majd kapod õket ahogy haladsz a játékkal.
Neked milyen a géped mert akkor én is olyat veszek hogy fusson rajta a GTA4 mert már nagyon régóta várom
A kérdező hozzászólása: nekem intel pentium dualcore e5200 procim és ati HD4850em van. ha van rá pénzed, vehetsz egy jobb procit, mert az 5200as nem hajtja ki rendesen. pl: e8200 vagy amd platformon egy hárommagosat
A kérdező hozzászólása: nem én voltam
Van vkinek 100% vagy ahhoz közeli mentése ? Ha igen akkor küld már el légyszi és mond meg h hova tudom berakni! Köszike !!
Sziasztok!Hanyadik kuldetesben kapod a masodik lakast! az elsot mar meguntam kerlek segitsetek!
Szerintetek melyik jobb jatek?:A gta 5 vagy a gta 4?

Magyarországon hogy lehet lakáshoz jutni ha nem örököl az ember lánya és nem is teszik a feneke alá?

én gyeden vagyok itthon, férjem minimálbérre van bejelentve így hitelt nem kapunk. teljesen tanácstalanok vagyok vagyunk :(

Legjobb válasz: Nagyon nehezen, szinte lehetetlen. Én úgy jutottam lakáshoz, hogy az anyukám eltartási szerzõdést kötött egy idõs bácsival, aki (szerencsére?! - ilyet nem mondok szívesen), de 2 év múlva meghalt :( Így azt eladta anyukám, és a pénzt nekünk adta. Mázlink volt.

Nagyon nehezen, szinte lehetetlen. Én úgy jutottam lakáshoz, hogy az anyukám eltartási szerzõdést kötött egy idõs bácsival, aki (szerencsére?! - ilyet nem mondok szívesen), de 2 év múlva meghalt :( Így azt eladta anyukám, és a pénzt nekünk adta. Mázlink volt.
Mi úgy jutottunk lakáshoz, hogy vettünk egy régi, lepukkant pici lakást (26nm-est), viszonylag jó helyen, kevés pénzért, mert hitelt nem akartunk felvenni. Ez jó rég volt :) Aztán felújítottuk 2-3 év alatt, laktunk benne még picit, majd addigra jobb munkánk lett (befejeztük a fõiskoláinkat), és kaptunk hitelt. Eladtuk a kicsit, és vettünk fel hitelt. Szerkezetkész állapotig szakemberek csinálták... majd az összes belsõ munkát barát-család összefogással, jó buli volt :) Gyereket csak ezután mertünk vállalni. Még a kicsi lakásba sem, mert tudtuk, hogy soha nem "törünk ki" belõle, ha elõbb jön a gyerek. És most lakunk egy 80 nm-es lakásba, amin hálistennek minimális hitel van már.. de hogy most hogy csinálnám, ha újra kéne kezdeni? Nem tudom..
Ha nem gazdagok a szülõk, ha nem örökölsz, ha nincs komoly hitel, ha nincs eltartási szerzõdés akkor szinte lehetetlen lakáshoz jutni..
Max. eltartási szerzõdéssel.Sajnos :(
Lottózzatok, hátha nyertek. Ma csak az tehet szert lakásra, akinek milliói vannak (vagy a szüleiknek)
Hitel. Sajnos nincs más megoldás. Undorító, hogy a liberalizmus ide süllyesztette az országot.
Ezek sajnos igazak.
Igen nekem is ez jutott eszembe hogy elõbb munka hogy lehessen lakást venni és utána a baba.Vagy visszamenni mielõbb dolgozni és akkor két fizura kaphattok hitelt.
Hát, addig nem vállalnék gyereket, dolgoznék én is, meg a párom is, mint a güzü és akkor lenne rá lehetõség. Bár jó végzettségünk van és lesz is, így könnyebb lesz valahogy. (õ már dolgozik, én még koptatom az iskola padot)
Nem vagy naív, utolsó válaszoló. Én is így gondolom. 14 év után mertünk gyereket vállalni, miután meglett a lakás és az autó is. Igaz, 30 fölött voltunk, de így nyugodtabban vállaltuk õket.
sajnos ott kezdõdik a dolog, h az egész rendszer úgy el van baxva, ahogy csak lehet. ha az elõzõ generációknak már azt tanították volna, h spórolj, tegyél félre a gyerekednek, ki tudja milyen idõk jönnek, akkor az emberek, ha keveset is, de raktak volna némi lakáskasszába, hogy a gyereknek legalább legyen valami alapja az élethez. igen, nekem is a "seggem alá tolták" a lakást. úgy, hogy a nagyszüleim az egész életüket végigdolgozták, spóroltak, nem költötték feleslegesen a pénzüket. tényleg sajnálom azokat, akik ilyen nehéz helyzetben vannak, kilátástalan érzés, és egy ördögi kör. mert ha már a saját életed hitellel kezdõdik, és a gyerek is ebbe születik, akkor mi lesz késõbb??? a szülõ kileheli a lelkét, a gyerek-ha szerencsés-örököl egy tehermentes lakást. és õ majd talán -ha felelõsséggel gondolkodik-akkor félretesz a saját gyereke lakására. itt nem szabad önzõnek lenni...
Egyik ismerõsöm (idõsebb nõ kiment egy fél évre fokhagymát szedni Spanyolországba, hogy itthon helyre tudja rázni az életét (a hitelét). Nem vagyok híve az országból való kiköltözésnek, de szerencsét lehet próbálni.
Mivel jelen helyzetben eléggé egymásra vannak utalva, sztem nem kockáztatja meg a munkavállaló, hogy visszaéljen a szituval. De igazad van, lehet belõle baj is.
Nagyon elõre kell gondolkozni. Én az egyetem mellett azonnal elkezdtem dolgozni. Nem mondom, hogy egyszerû, de havi 10-20 ezret minimum félre tudok tenni. Nyáron még többet is. Igaz, ezért fel kell adnom a nagy, drága bulikat és rokonait, de a tudat, hogy gyûlik a pénzem, megnyugtató. Bár az megint más dolog, hogy azt hiszem, nem fogok lakást venni, hacsak nem találok valahol valami nagyon jót. Most ugyanis az albérleti díj rezsivel együtt kb. annyi, mint amennyi egy hasonló jellegû lakás törlesztõje lenne. De hónapról hónapra látom, mennyit költ a fõbérlõ a lakásra - nem csinosítgatja, csak szinten tartja. Egy kis csõtörés, egy kis beázás, egy kis panelprogram, egy elromlott mosógép... évente százezreket visz el egy lakás csak ilyenekre. Egyszerûen mindent összevetve nem jó befektetés lakást venni, azt hiszem..
Amikor a GYED lejár, szerintem jogosultak lesztek hitelre. Van olyan bank amúgy Magyarországon, ahol nem a bejelentett jövedelmet nézik, hanem a ténylegeset.
Én vállalom, hogy nekem a seggem alá toltak egy házat a szüleim.14 éves sem voltam, mikor ezt kaptam tõlük.Aztán amikor férjhez mentem, a férjemnek is volt egy lakása, azt eladtuk, meg az enyémet is, és vettünk egy hatalmas 7 szobás házat, õsfás parkkal, és még 20 évesek voltunk! És ezt az egészet most megkapta fiunk, ráírattuk, vagyis az õ segge alá meg én tolom, hogy ne legyen olyan nehéz helyzetben, mint sokan ma Magyarországon. Nem tudom, hogy hogyan lehet a ti helyzeteteket megoldani, nagyon sajnálom, akik ilyen kilátástalan helyzetben vannak.
Hú, az klassz lehet! Magyarország melyik részén vannak ilyen õsfás parkos házak? Sajnos a mi környékünkön még hasonlók sincsenek(:
Örökléssel, lottó nyereménnyel, szülõi segítséggel, becsületes - hosszú, kitartó munkával, s persze hitelbõl is, de ahhoz is kell egy kezdõ tõke. Sajnos, ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem szülök addig, amíg nem lesz stabil hátterem, akkor már rég kihalt volna az ország. Én is azt tartom, hogy elõbb férj, majd lakás, s aztán gyerekek, de ha belegondolunk, hogy manapság ha kitartóan dolgozik mondjuk 10 évig egy pár, jó keresek + stabil munkahely, s félre tudnak tenni mondjuk havi 50ezer Ft-ot, akkor (ha nem kamatoztatják a pénzüket sehol, csak úgy van otthon egy befõztes üvegben), akkor 6millió gyûlik össze. ( ha berakják kamatozni, akkor sem sokkal több, de talán az infláció mértékét ellensúlyozza valamelyest.) Ekkorra mondjuk 30-as éveikben járnak. Mikor lesz ebbõl ház és mikor lesz gyermek? Fõleg a mai világban, amikor sosem mondhatja az ember, hogy jó szakmája van, stabil állása van.Ez még nem minden. Abban, amit éppen csinálsz, kiválónak kell lenned, hogy ne tudja azt mondani a fõnök egy elbocsátáskor, hogy te menjél. S 10 évig akkor semmi szórakozás, semmi pihenés nem jár? Persze érdemes takarékoskodni, s keresni a jobbnál jobb lehetõségeket. Ezt-azt (ami feleslegessé vált) eladni, ismerõsöket megkérdezni, hogy valaki tud-e másod állást, ha nyaralnátok, ismerõsöket megkérdezni, kölcsön adják -e egy hétre a balatoni nyaralót (így azt pénzt, amit szállásra költenél, már meg is spóroltad). Lehet, hogy sokára, de becsületesen mindent el lehet érni. Naiv vagyok? Lehet!
Sajnos hasonló cipõben járunk mi is. Nincsenek gazdag szülõk mögöttünk, nem tudom, hogyan lesz valaha lakásom. Régen nagy családi házról álmodoztam, ma már beérném egy városi egérlyukkal is. Hajrá Fidesz...!:S
A kérdező hozzászólása: nem a baba a probléma, 30 évesek vagyunk :) hitelt tudnánk fizetni csak nem adnak a bankok mivel férjem minimálbérre van bejelentve, így tök mindegy mennyit kap készhez, megvan kötve a kezünk :(
Seftelni kell ahogy én is teszem. 24évesen ugyan még a szüleimmel élek de már 1 kertesházra való összejött. De még nem akarok elköltözni 24/F
Tervezéssel. végzettség, majd munka, és egy ideig dolgoztak a párotokkal. Elõtakarékoskodtok, és egy lakáskasszával 8 év után 20 000 ft-os megtakarítással felvesztek 4, 5M, ez elég egy panelházhoz, vagy akár egy szerényebb családiházhoz is. Na és utána jöhet a baba.
Ne haragudj, de azzal, hogy "a feneke alá teszi", lebecsmérled az anyukámat, aki születésemtõl fogva gyûjtött nekem pénzt, hogy abból majd tudjon lakást venni nekem. Ez nem seggkinyalás, hanem gondoskodás a gyerekrõl.
A kérdező hozzászólása: dehogy lebecsmérelem le, elnézést ha annak vetted! Én lennék a legboldogabb ha a szüleink segítenének és még büszke is lennék rá... de sajnos ez nem mindenkinek adatik meg
Sajnos nem mindenkinek teheti meg az anyukája, apukája, hogy annyit gyûjtögessen, amibõl a gyerek felnõttkorában vehet egy lakást... Mi albérletben lakunk, babát is így fogok szülni majd, hisz esélyünk sincs lakást venni, max., ha kapunk szociális bérlakást, az olcsóbb.
Hitel nélkül ma már nem igazán lehet lakást venni. Viszont azt lehet meg tudnátok a munkáltatóval beszélni, hogy a banki igazolásra több bért írjon mint amennyivel be van jelentve a férjed. Sztem megtenné, mert ez neki semmit nem jelent. A bank meg nem fog nyomozni, hogy tényleg annyit kaptok-e. Tõlünk a kutya nem kérdezte meg. Beadtuk a papírokat és kész.
"Viszont azt lehet meg tudnátok a munkáltatóval beszélni, hogy a banki igazolásra több bért írjon mint amennyivel be van jelentve a férjed. Sztem megtenné, mert ez neki semmit nem jelent. A bank meg nem fog nyomozni, hogy tényleg annyit kaptok-e." Lángvirág, ezt nem minden munkáltató "kockáztatja" meg. Ezzel az igazolással akár vissza is lehet élni bármikor.. ergo a munkahely ezzel "bevallja", hogy van feketejövedelem is... Amúgy APEH-nél néha utánanéznek a bankok, szúrópróbaszerûen. És a munkavállaló kezében sem jó, ha van egy ilyen papír. De azért próba szerencse!
Én nem Magyarországon élek, hanem Szerbiában, a Vajdaságban.Higgyétek el, nálunk is ugyanez a helyzet.Fiatalok vagyunk a párommal, a szüleimnél élünk, dolgozunk mindketten, de nem tudunk egyrõl a kettúre lépni.Nálunk is az a helyzet, hogy a szülõk nem tudnak anyagilag támogatni minket, az enyémek annyival tudtak segiteni, hogy biztosítottak egy szobát, ahol lakhatunk, de ilyen körülmények között gondolni sem merünk a gyermekvállalásra.Nem élünk nagy lábon, minimálisra csökkentettük a kiadásainkat, de még igy sem tudunk megspórolni semmit....már minden lehetöséget megfontoltunk, de mindig van valami akadály, teljesen kilátástalan a helyzetünk és fogalmam sincs, hogy mit tehetnénk.Gyakran szoktam mondani a páromnak, hogy mi ebben a szobában fogunk megöregedni, ö meg probál felviditani, de látom rajta, hogy ö is pont olyan elkeseredett mint én:-( Azt hittem, határon túl kicsit jobb a helyzet, de látom, hogy ott is ugyanez a sz*r van, mint itt nálunk....

80-85 ezres fizetésből hogyan lehet lakásra gyűjteni egyedül? Lakáskasszával vagy ilyesmi megoldással, max.10 éven belül szeretnék saját lakást.

Olyan választ nem szeretnék, hogy majd 100 év múlva,meg ilyesmi...

Legjobb válasz: Attól függ, hol laksz most, hiszen ha otthon és támogatják a tervedet, akár a felét is elteheted havonta. De ha elbérletben laksz, nem sok esélyed van a takarékoskodásra. Elsõ esetben a 10 éven belüli lakásvásárlás összejöhet hitellel megtoldva.

Attól függ, hol laksz most, hiszen ha otthon és támogatják a tervedet, akár a felét is elteheted havonta. De ha elbérletben laksz, nem sok esélyed van a takarékoskodásra. Elsõ esetben a 10 éven belüli lakásvásárlás összejöhet hitellel megtoldva.
A válaszom egyszerû: sehogyan
A spórolás egy szinten túl sokkal több energiát visz el, mintha azon gondolkoznál, hogy hogyan keress több pénzt. Ha a jelenlegi végzettséged nem elég ehhez, akkor tanulj még 1-2 évig, és keress több pénzt.
A kérdező hozzászólása: Jó neked! Én panelban lakom, mióta albérletben vagyok. Nincs lehetõségem tyúktartásra, földmûvelésre... :(
Én még a kaján spórolok. Ha látok valahol olcsó gombát például, akkor megveszek egyszerre két kilót, négy-öt zacskóba szétszortírozom és lefagyasztom. Késõbb csak rántani kell és kettõnknek kijött 2-300 forintból a kaja. Nem fõzök minden nap, hétvégén megfõzök egy nagy kondéner levest vagy pörköltet krumplival és utána azt esszük két-három napig. Így boltba sem kell mennem, és nem félek attól, hogy elköltöm a pénzt hülyeségekre. Nagyon sokat spórolok azon, hogy egész nyáron befõztem a lekvárokat, kompótokat, savanyúságokat. Most amikor méregdrága egy üveg savanyúság, csak le kell emelni a polcról és darabja kb. 80 forintba került, amikor eltettem! Háromhavonta veszek 20 kitojt tyúkot, azokat egybe levagdossuk, be a fagyasztóba, és megvan a húsproblémám is oldva! Csak sertésdarálthúst szoktam venni. Tojást is háztól veszek, fillérekért!
*vagyis
19:27-es vagyok. Azért meg lehet csinálni. Látod, én kettõnknek költök hetente maximum 8500 forintot vagy fejenként hetente 4250 forintot. Ha te egyedül vagy, akkor lehet, hogy neked is elég lenne ennyi pénz hetente. A rezsi költség persze ezen felül van. Ez cirka 610 forint naponta. Ennek elégnek kell lennie.
Spórolj addg is amennyire tudsz. Ne tedd lakáskasszába, inkább kösd le valahol. Tíz évig még annyi minden történhet. Akár nyerhetsz is, esetleg örökölhetsz, vagy találhatsz egy fiút és ketten már talán többre is mentek a takarékossággal.Vagy köthetsz eltartási szerzõdést valakivel. Szóval több lehetõséged is adódhat. A lényeg, hogy takarékoskodj és tervezz! Az majd elõbbre visz.
A kérdező hozzászólása: Lakáskasszával csak az a problémám, hogy ha letelik pl.a 8 év és lakásvásárlásra kell költeni a pénzt. Hitel nélkül nem kapok annyiból lakást. Ha 8 év után sem lesz lehetõségem arra, hogy tudjak fizetni havi kb. 30 000 ft-os hitelt, plusz a leendõ lakás rezsijét, akkor mi lesz a megtakarított pénzzel?
A kérdező hozzászólása: Mostanában nem vettem ruhát magamnak. Én is turkálóban vásárolok, alsónemû kivételével. De nekem most van elegendõ ruhám, arra nem költök. Cipõm is szétjött, szerencsére van másik. Próbálok spórolni, szerintem azért gyûlt össze a számlámon nyár óta 150 000 ft "felesleg", plusz 30 000 ft, amit a tanfolyamra költöttem beiratkozáskor. Holnap székelykáposztát fõzök, az kitart nekem sokáig. Most is éhes vagyok, de ilyenkor alapból nem eszek. Konditerembe járok, de a munkahely fizet valamennyit a bérletbõl.
Lakáskasszát javaslom. Kitartást neded!
Én nagyon szorosra húztam a gatyamadzagot. Kettõnknek hetente maximum 5 ezret költök kajára, 1000 forintot maximum tisztítószerre, pillanatragasztóra hetente és 2500-at maximum hetente ilyen egyéb kiadásokra, hogy ruha, dezodor...stb. Egy héten maximum 8500 forint van nálam összesen, és azt osztom be. Általában szokott megmaradni belõle, de azt nem költöm el, hanem félreteszem. Most is bakancsot kellene vennem, mert szétmarta a só, de inkább megpillanatragasztózom. Turkálóba eljárok hetente egyszer péntekenként, akkor csak 390 kilója, akkor szoktam megvenni mindent a cipõ és fehérnemû kivételével ágytakaró, függöny, sötétítõ, ruha, kabát...stb. Erre így elmegy hetente a 2500ból olyan 1500-2000 forint, de legalább mindent meg tudok venni elõre, és mindenbõl van több váltásom.
A kérdező hozzászólása: Albérletben lakom, ami 20 ezer ft havonta mindennel együtt. Senki nem támogat, egyedül vagyok.
Ne legyünk pesszimisták, igenis lehet spórolni, csak nehezen. Persze, hogy felemészti az ember energiáját, dehát valamit valamiért. Ez van, nekünk kisembereknek csak nagy idegeskedések árán lesz saját házunk, HITELRE! Nem mindenki zabál aranyat, ezt be kell látni, de az igyekvés meghozza a gyümölcsét.


Hogyan lehet lakást igényelni Budapesten, önkormányzati bérlakásra gondolok! Hogyan és milyen formában lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Szia! Én is szeretném ezt tudni. nagyon sürgõsen el kell itthonról költöznöm, mert nem bírok a szüleimmel élni és nincs hova mennem. minden dolgomba beleszólnak és nincs semmi privát szférám. ideglieg már kikészültem és az állam mégse tesz ez ellen semmit. öreggekkel kell együtt élnem, mert nincs lehetõség.

Szia! Én is szeretném ezt tudni. nagyon sürgõsen el kell itthonról költöznöm, mert nem bírok a szüleimmel élni és nincs hova mennem. minden dolgomba beleszólnak és nincs semmi privát szférám. ideglieg már kikészültem és az állam mégse tesz ez ellen semmit. öreggekkel kell együtt élnem, mert nincs lehetõség.

Szocpolból hogyan lehet lakást venni?

Van mar 2 kiskoru gyermekem, de mar nem az apjukkal vagyok. Mostani parommal nagyon szeretnenk egy kozos hazat, szoba kerult az eskuvo is. Ha jol olvastam, a meglevo gyerekek szamatol fuggetlenul ha 2 gyermeket meh bevallalunk 8 even belul akkor 1,2 milliot adnak. Ebbol nem tudunk lakast venni. Van bankk amelyik erre az osszegre ad annyi hitelt h egy 11-13 millios hazat meg tudjunk venni? mindkettonknek atlagkeresete van b havi 90 fejenkent. Plusz a problema meg az h lassan egy eve probalkozunk babaval, es meg nem jott ossze. Felek hogy nem tudnank "teljesiteni a kiszabott ratat" a 2 gyermeket. Olyankor mi tortenik? egyaltalan hogy is mukodik ez az egesz???? Gondolom a lakasvasarlas altalaban nem ugy zajlik h egy osszegben kifizetem az arat, hanem bizonyos reszletekben. Nem?

Legjobb válasz: Még kettõt terveztek, az már négy lenne. Ha eddig nem tudtatok félretenni, jó esély van rá, hogy a hitelt se tudnátok fizetni.

Még kettõt terveztek, az már négy lenne. Ha eddig nem tudtatok félretenni, jó esély van rá, hogy a hitelt se tudnátok fizetni.
Szerintem senki nem engedné, hogy a házába költözz, amíg meg nem kapja a teljes vételárat, te se, gondolj csak bele. Úgy tudom, hogy ha önhibádon kívül, pl. egészségügyi okokból nem tudod teljesíteni a tervet, akkor nem kell visszafizetni a támogatást. Viszont 10-12M hitelt vállalni havi 2 X 90.000 bruttóból, 4 gyerek mellett elég öngyilkos vállalkozás. Egyikõtök sem rendelkezik semmi beugró vagyonnal?
A kérdező hozzászólása: Nincd 4 gyerek, csak ketto...es hat egy eve proballkozunk de meg nem jott ossze baba. Sajnos mi is a "csorok" vilagat eljuk mint meg nagyon sokan rajtunk kivul... :( Nem igen volt lehetosegunk fellretenni. De alberletbe nem akarunk menni hiszen az is pont annyira "ongyikos" valalkozas lenne... Sajnos mindketten a szuleinknel lakunk de igy sem tudjuk megoldani az egyutt lakast pedig nagyon szeretnenk

A sims 2-ben hogy lehet lakást építeni?

Legjobb válasz: Rákattintasz egy üres telekre és falakat húzol teszel rá tetõs ajtókat ablakokat berendezed a szobákat és ennyi :D

Rákattintasz egy üres telekre és falakat húzol teszel rá tetõs ajtókat ablakokat berendezed a szobákat és ennyi :D
A kérdező hozzászólása: De nem házat mert azt tudom hogy kell.Kicsit fogalmazhattam volna pontosabban de olyan lakásra gondoltam amilyenek a sims2 Nagyvárosi életben vannak tehát több család lakik benne.
az lakótelep
Ha megvan a nagyvárosi élet akkor tudsz építeni csak ilyet. Egy normális telekre megépíted teljesen, aztán cheat ablakba (CTRL + SHIFT + C) beírod, hogy: changelotzoning apartmentbase Ezután elmented és kilépsz a szomszédságba. Utána már nem lehet szerkeszteni a telket, szóval mindent tegyél bele ami kell.
A kérdező hozzászólása: És ha ezt megcsinálom több család is élhet ott?

Hogyan lehet lakást pályázni?

3. kerületi lakos vagyok legalábbis oda vagyok bejelentve de nevel?otthonban töltöttem 18 évet. Most 23 éves vagyok és megszeretnék pályázni egy önkormányzati lakást vagy bármit amit lehet.

Hogy lehet lakásban kutyát tartani?

Nekünk udvaron vannak, rengeteget lihegnek, folyatják a nyálukat(nem lebernyeges szájú fajták, de melegben mindenk folyik), olykor akár fél órán át cuppogva nyalják a feneküket, egymás fülzsírját nyalják ki a másik füléb?l...hogy vagytok képesek ezt elviselni bent, akár az ágyatokban? vagy aki szintén kinti kutyákat tart, mit gondol a benti kutyásokról? Ilyen szempontból a kutya a leg kevésbé higénikus társállat, bármi jobb, tisztább nála, még a macska is, a kisebbekr?l nem is beszélve, amik a terráriumukon, ketrecen belül maradnak. Rengeteg állatunk van itthon, nem vagyok kényes, nem provokatívan kérdezem, hanem ténleg érdekel. Akik benti kutyával élnek alacsonyabb a higéniájuk?

Legjobb válasz: Pontosan..én is megmosom a lábát séta után.

az én kutyáimm nem szoktak fosni minden nap, legfeljebb kakál és hála istennek nem beteg, hogy hasmenése legyen....és ha neked arra nincs igényed, hogy tisztán tartsd a kutyáidat, csak mert az udvaron vannak, akkor nem is kéne kutyát tarts
Pontosan..én is megmosom a lábát séta után.
én is bent tartom a kutyámat. pincsi-tacskó keverék és csak annyi, hogy takarítanom kell utána, de a ház ugyanúgy tiszta, mint elõtte volt. idefenn még csak nem is liheg. mindennap megfésülöm így minimális a szõrhullás, de azért mindennap felporszívózok. havonta egyszer megfürdetem hetente egyszer kitörlöm a fülét. szóval annyira nem alacsonyabb a higiéniám..
Hát... az én kutyám bennt van és mivel bennt egész jó az idõ nincs melege, mármint jobb itt neki mint kinnt. Amúgy amiket leírtál az én kutyám nem csinálja mondjuk Õ egyedül van. Nem minden kutya csinálja ezt... és mivel általában (jobb esetben) a lakásban hûvösebb van így nem hinném hogy ezt csinálná más is bennt. Ez az én tapasztalatom, de attól még nem alacsonyabb a higiéniánk mint neked...
simán lehet nincs vele semmi baj nekem tacsi és spániel keverékem van és nem nyáladzik , nem nagy kutyát kell benn tartani!!!kicsivel nincs baj minek kérdezel ilyet ha úgy se tetszik neked?és valószínûleg nem is fogsz benn kutyát tartani??
nincs alacsonyabb higéniánk..tudod nem minden kutya viselkedik úgy mint a tieid kicsit meglepõdtem:O amúgy séta után lábmosás..és bútorra nem engedjük fel..:)
múltkor amikor szerencsétlennek ment a hasa hazahoztam benedvesítettem egy ruhát és kitöröltem a kis seggét. muszáj, hiszen az én kutyám ez az én dolgom, sõt, amikor picike volt és behányt meg bekakilt és pisilt, akkor meg folyton domestossal takarítottam utána.
Nem bernáthegyit kell bent tartani. Nekem shih-tzum van, tiszta és nem folyik a nyála..szõre sem hullik és nem büdös.Nincs alacsonyabb higéniám, mint neked..te csak azt hiszed.
A kutya alkalmazkodik a körülményekhez. Az enyém nem nyáladzik, és mivel egyedül nem is tudja nyalni a másik fülét. Nem hullik a szõre, nem bolhás, ha bejövünk sétából, lábmosás. Nem tudom mi ezen kivetni való?
15:28-as voltam. Már bocs, de te magad leírtad a választ. Neked a kutya egy állat, akinek kint a helye. Szõrõs, nem higiénikus, nem helyettesítheti az embert, de megérted azokat, akiknek "ez maradt", hogy a te szavaiddal éljek. Ne sértegesd már azokat, akik másképp gondolkodnak. és különben is: "olykor akár fél órán át cuppogva nyalják a feneküket, egymás fülzsírját nyalják ki a másik fülébõl". Gratulálok hozzájuk. Az én kutyám például még soha nem nyalta ki egy másikéból a fülzsírt. Különben is. Attól, hogy valakinek bent van a kutyája, az nem azt jelenti, hogy "ez maradt" neki, és embereket helyettesít állatokkal. Szimplán annyit, hogy másképp áll a témához, neki a kutya családtag. Neked nem. Ennyi.
Akkora marhaságot írsz/ kérdezel. Elég baj ha te csak így tekintesz a kutyáidra. Remélem hallottál már a fürdetésrõl, nagy divat mostanában. Ha megy a hasa a kutyámnak utána értelemszerûen lemosom mivel Õ az én kutyám. Nem mindenki teheti meg hogy kertesházban tartsa a kutyáját. Azt meg felnem fogom minek neked kutya? Ha csak így tekintesz rájuk. Akinek van kutyája vállalja érte a felelõsséget megfürdeti hasonlók. Nálunk mikor feljön a kutyusom a sétából mindig mancstörlés van. És érdekes 20 év kutyázás után senki nem beteg a családból... Én is szeretnék kertesházban élni, de egynelõre nincs lehetõségem, de ha lesz igyekszem odafigyelni a kutyáimra
A kérdező hozzászólása: Érdekes milyen támadóan írtok páran, mikor egyértelmûen megírtam hogy nem provokatív a kérdés hanem ténleg érdekel. A másik érdekes dolog, hogy annyit írtam le, kinti kutyáim vannak, ebbõl következtettetek arra, hogy ilyen-olyan módon tartom õket. Nos, valójában 2 havonta fürdetem õket professzionális minõségû kutyasamponnal, az egyiket hetente átfésülöm teljesen, a másikat szõrnövekedés gyorsaságától függõen trimmelem. Tiszták, egészségesek, de amiket leírtam, a kutyáknak normális dolog még tisztán is(a füle is tiszta mind2nek). Sokkal többet foglalkozok velük mint a legtöbb lakásban tartott átlagkutya gazdái, mivel 4 kutyássportot ûzünk(agility, frizbi, dogdancing, szánhúzás) és további 3-at alkalmanként. Akik értették a kérdésemet és nem ellenségesen válaszoltak, köszönöm, ezekre voltam kiváncsi körülbelül. Amúgy, vki írta h nem engedi hogy a száját nyalja fenéknyalás után, ezt én azért feltételezem hogy a lakásban tartott kutyáknál gyakoribb, mert õk hajlamosabbak a kutyához szinte emberként kötõdni és rengetegszer hallom, olvasom hogy megengednek ilyet. Na, rájuk gondoltam, ha valakit szájonnyal egy kutya, annak igenis borzalmas lehet a higiéniája. Engem ha játék közben véletlenül arconnyalt a kutyám, azonnal bejöttem arcot mosni, más meg egy fagyit eszik a kutyájával...
Nem a kérdésed a provokatív, hanem te, amiket írsz.... Egyébként egyáltalán nem jó a kutya bõrének/szõrének, hogy kéthavonta fürdeted, bár nem tudom milyen fajta ez igaz... Azt meg, hogy mennyit sportolsz velük stb. stb. vagy elhisszük vagy nem! Az is érdekes, hogy a kérdésedbõl kiindulva nem tudsz SEMMIT a lakásban tartott kutyákról, azt mégis meg tudod állapítani, hogy te többet foglalkozol a kutyáiddal, mint amennyit a lakásban tartott kutyákkal foglalkoznak. Nem furcsa? :) A higéniájuk biztos, hogy nem alacsonyabb, fõleg, hogy már láttam olyan lakást ahol volt kutya és jobban csillogot a lakás, mint nálam ahol nincs kutya, (és én is elég tisztaságmániás vagyok) viszont olyan kertes házba is voltam ahonnan majdnem kifordultam, mert tele volt szarral, meg szõrcsomokkal, itt-ott szétrágott csont, mindenhol "csapdákat" csináltak, hát szörnyû volt! Ez csak egy-egy példa, de természetesen ezek nem mindenhol így vannak! Legalábbis remélem :)
Figyelj itt normális emberekrõl volt szó, máskor akkor úhgy tedd fel a kérdést hogy érthetõ legyen. Valaki nem azért engedi meg a kutyájának hogy szájon nyalja mert bent lakik ez ettõl független és csak a gazdán múlik. Kinti kutyások is ugyanúgy hagyhatják ha nincs elég eszük. Nem fenéknyalás után hanem sosem engedem hogy a kutyám megnyaljon pedig eléggé komolyan kutyázom és mindennél fontosabbak.
Hát, megpróbálok normálisan válaszolni, hátha... de szerintem nem fogjuk egymást megérteni, máshogy gondolkodunk. A kutyám ritkán fosik, mert figyelek rá, hogy mit eszik, ha mégis, akkor aggódom érte, és nem az jut eszembe, hogy milyen bacik vannak benne. Nyáladzani nem nyáladzik, a tappancsán meg pont annyi koszt hoz be, amennyit én az utcai cipõmön. A fenekén annyi a baci, amennyi az én fenekemen (nadrágomon), miután buszon, vonaton hazajöttem a munkahelyemrõl. Nem hiszek a lakás teljes fertõtlenítésében, nem tartom normálisnak. Sõt, néha én magam is leülök egy parkban a csupasz fûre, néha el is heveredem rajta - és nem érdekel, hogy ki és mit csinált azon a köztéri füvön elõtte. Viszont egészségesen étkezem, rendszeresen fürdök és mosom a kezemet, és emiatt az immonrendszerem is mûködik.
A válasz megírásának idõpontja: ma 16:43 Vele értek egyet. Annyi különbséggel, hogy én kertes házban lakom. A kutya kinti-benti. Nem nyáladzik, liheg egyfolytában, mert nem hagyom kint 40 fokban. Az ágyra nem jón fel, pedig a lábát mosom, és fürdetve is van.
nem hiszem, hogy a mi higiéniánk alacsonyabb (ahogy te írtad), inkább a te intelligenciád! Nem a kérdéseden húztam fel magam, hanem a kommentjeiden...
A kérdező hozzászólása: 18:51 és 20:56-köszönöm a válaszotokat! 18:51-azt ténleg nem tudtam mit tesz meg egy benti kutyás a tisztaságért naponta(mostmár tudom), de rengeteg ilyen lakáskutyát látok nap mint nap, amint lerohannak vele, végigvonszolják gyorsan a megszokott útvonalukon és viszik is vissza a tömbbe. És a viselkedésükbõl látszik hogy még az alapvetõ dolgokat sem tanították meg nekik, vonszolják magukat a póráz végén és minden szembejövõre ugatnak, fojtogatják magukat. Innen gondoltam.
Figyelj kérdezõ... A kutyád nyalja a fenekét, és? Miért más ha kint nyalja mintha ha bent tenné? Gondolom nem szoktad hagyni hogy téged nyalogasson utána, bent sem kell hagyni és semmi nem lesz más mint kint. A kutya fülét meg takarítani kell és ráólni ha valamelyik kutya piszkálja a másik fülét. Én kint tartom a kutyáim de ettõl még nem itélem el azt aki bent addig amíg nem hiszik hogy az õ kutyájuknak alapból jobb, meg a kapcsolatuk jobb mert nem ezehn múlik.
15:37 Van olyan kutya ami nem hullatja a szõrét..és attól még, hogy van udvar sétálni akkor is kell..új szagok új helyek. Nem értetek ti a kutyákhoz
A kérdező hozzászólása: És a fenekükkel mit csináltok? Ha fosik minden alkalom után megmossátok? Azért kérdezem mert elképzelni nem tudom és érdekel mint írtam, nem lesz soha, de ténleg érdekel mennyi mindenre képesek az emberek azért hogy lehessen kutyájuk, ha bent is, mert lakásban élnek éppenséggel.
és ha a gyereked fosik??? istenem.szánalom
az én kutyám ilyenkor kinti. vizsla-labi keverék, imád mozogni, meg hát hatalmas az udvar, nem is bírná az állandó bent létet. Õsszel/télen viszont benti kutyává avanzsál. Kölyökkorában nagyon nehéz volt vele bent. alig vártam, hogy kiszokjon. De késõbb, amikor már lehiggadóban volt, egyre jobbaan viselkedett. Megtanulta, hogy bent nem ugrálunk-rohanunk örökké, ha ki akar menni kikéredzkedik, stb... Ha mondjuk saras a lába, akkor nyilván lemosom, koszosan nem engedem be. Amúgy nagyon tiszta állat, ha meg mégis probléma adódik, megfürdetem, ennyi. Sokszor inkább fölülmúlja a család férfi tagjait a higiéniai kérdésekben:D
A kérdező hozzászólása: Nekem a gyerek és a kutya egyáltalán nem azonos. Számomra az állat nem pótolhatja az embert, de megértem azokat akiknek csak ez maradt.
Igen a kutyámnak adnám az utolsó szem kaját is... Szerintem a kutyám okosabb és tisztább, mint te..és mellesleg szíve is van veled ellentétben..
És nem az, hogy nem maradt más nekünk..csak egy kutya sokkal több IQ-val rendelkezik, mint te. Ezért inkább azt tartok.
És egy ronggyal ki lehet törölni a seggét. Fel kellene találnod magad, de hát észben hiány van.
a gyerek ugyan olyan gyakorlati szempontból mint a kutya.. tisztába kell tenni ha bemegy neki, az is nyálas pici korában, hangos, és négykézláb közlekedik amikor még nem tud járni..ugyanúgy ha sárból bevisszük fürdetni kell..
Mondjuk úgy, hogy nálunk a lakás nem egyenlõ az ággyal. Ez két különbözõ dolog. Az hogy lakásban van, nem azt jelenti, hogy az ágyban. Aztán a lakásban, nincs olyan meleg mint mondjuk az udvaron, a betonon. És ami a legfontosabb: a kutya az ember mellet szeret lenni. Társas lény, azt szereti ha ott van, ahol a falka többi tagja. Viszont az is igaz, a lakásban(lakótelepen) tartott kutyával több a gond, sétáltatás, pisiltetés, hullatja a szõrét, stb. Az ideális, egy kertes ház, és ha kinti-benti a kutya. Ez a megoldás a legjobb embernek is, állatnak is.
Persze de az ilyen ember kint is rosszul tartaná a kutyáját..

Hogyan lehet spórolni cirkós fûtésû lakásban a gázon? Hogy kell beállítani?

2 éve gáz cirkósra felújított(amúgy konvektoros a ház többi lakása), 50 nmes albiba kötlöztem nemrég. Nem egész egy hónap alatt eddig 140 m3 gáz fogyott, úgy, hogy csak este 6 körül jövök haza és éjjel sem fûtök, csak hajnalból. 18 fokra állítva már kellemes meleget csinál. 20-21 fokon áll a hõmérõ.

Legjobb válasz: Ez egy 50 m2-es lakásra a mostani idõjárási viszonyok mellett nagyon sok. Nekünk 120 m2-es szigeteletlen családi házban lett 75 ezer a legutóbbi gázszámla úgy, hogy folyamatosan 23 fokra van állítva a termosztát. Szerintem az lehet a probléma, hogy állandóan hagyod teljesen kihûteni a lakást, amit így sokkal több energia felfûteni. Teljesen ne kapcsold le a fûtést, legfeljebb néhány fokkal állítsd kevesebbre, amikor nem vagy otthon. Folyamatosan szinten tartani sokkal kevesebb energia, mint állandóan hideg lakást felfûteni.

Ez egy 50 m2-es lakásra a mostani idõjárási viszonyok mellett nagyon sok. Nekünk 120 m2-es szigeteletlen családi házban lett 75 ezer a legutóbbi gázszámla úgy, hogy folyamatosan 23 fokra van állítva a termosztát. Szerintem az lehet a probléma, hogy állandóan hagyod teljesen kihûteni a lakást, amit így sokkal több energia felfûteni. Teljesen ne kapcsold le a fûtést, legfeljebb néhány fokkal állítsd kevesebbre, amikor nem vagy otthon. Folyamatosan szinten tartani sokkal kevesebb energia, mint állandóan hideg lakást felfûteni.
A kérdező hozzászólása: És hol van az érzékelõ, ami méri h hogy hány fok van és mikor kell beindulnia?
Azt nevezik termosztátnak. Méri a helyiség hõmérsékletét, és egyben vezérli a kazánt.
A kérdező hozzászólása: oke megprobalom igy hatha jobb lesz a helyzet! koszonom!

Ha az apeh-nál bejelentem, hogy a lakás tulajdonos nem adózik a kiadott lakás után, akkor lehet nekem lehet bajom az ügyből?

Persze névtelenül tenném meg. Hogy miért, mert nem adja vissza a kaukciómat.

Legjobb válasz: Vajon miért nem adja vissza a kauciódat? Netalántán úgy hagytad el a lakást, hogy tartozást hagytál magad után? Esetleg megrongálódott valami a kiadott lakásban? Nem inkább ez az oka? Feljelentgetõzni pedig igenis szánalmas, és gusztustalan dolog, fõleg, ha indokkal nem adta vissza a kauciót.

Vajon miért nem adja vissza a kauciódat? Netalántán úgy hagytad el a lakást, hogy tartozást hagytál magad után? Esetleg megrongálódott valami a kiadott lakásban? Nem inkább ez az oka? Feljelentgetõzni pedig igenis szánalmas, és gusztustalan dolog, fõleg, ha indokkal nem adta vissza a kauciót.
Te vagy a másik fél egy adóelkerülési ügyben és te tennél feljelentést? Hát ez vicces... :) )) Amúgy meg ha nem volt szerzõdés, nem tudsz bizonyítani semmit, azt sem, hogy ott laktál nála, nincsenek szerzõdési feltételek sem, hogy bármi visszajárna, stb. Az Apehnak meg bizonyítani kéne, hogy kiadta bérbe a lakást.
Hát sajnos papír nélkül nem sokmindent tehetsz. Bizonyítani sem tudod, ha csak kézbõl-kézbe ment a pénz... Még azt sem, hogy ott laktál. A szerzõdés arra jó, hogy minkét fél érdekeit védje, ha nincs szerzõdés, akkor benne van a pakliban, hogy rosszul jársz. :( Ez olyan, mint pl. a számla nélküli munka. Ha nem kérsz számlát, akkor te is vállalod, hogy ha probléma van, a másik jóindulatására, tisztességére van bízva, hogy "állja-e a szavát". Ez esetben egy becstelen emberrel akadtál össze. Ez volt a tanulópénz. Ne búsulj, több is veszett Mohácsnál!
névtelenül, mégis hogy? a névtelen, nem ajánlott leveleket kidobják a kukába....a honlapon csak névvel adószámmal lehet bejelenteni, telefonon meg megkérdezik ugyanezeket ;) szóval, ha van bátorságod bejelentés tenni névvel, majd akkor nagylegénykedj
A kérdező hozzászólása: Egyik-napról a másikra szólt hogy jön haza a testvére és szüksége van a lakásra. A számlákat pedig õ fizette be és mindig oda adtam a pénzt.
Na ezért nem szabad ilyenbe belemenni. Ne jelentsd fel, így jártál, kész. Esélyed nincs visszakapni a pénzt, hiszen nincs rá bizonyítékod, hogy átadta, ha pedig kiderül, hogy papír nélkül ment a dolog, te is megégeted magad. Ilyen ez a popszakma...
A kérdező hozzászólása: Banki utalással ment a lakbér. Sõt egyszer küldött egy bankszámla másolatot a bankszámlájáról, hogy lássam mennyit utaltam abba a hónapba. Egy beszkennelt papírt. Ezekkel se tudok mit kezdeni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!