Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyát rászoktatni, hogy a (5 db)

Hogyan lehet rászoktatni 1 éves kutyámat, hogy a kertben egy adott helyre végezze a dolgát?

Kertes házba költöztünk.

Legjobb válasz: Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.

Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.
Nekem alapból egy helyre kakál. (pont a kapu elé :@) Néha nyom csak egy-két vímesdobozt máshova. :D

Egy 3 hónapos yorki kutyát hogyan lehet rászoktatni a szobatisztaságra? (többi lent)

megfelel? lenne neki a homok vagy forgács és hogy vezessem rá hogy oda pisiljen?

Legjobb válasz: A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!

A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!
A kutyáknak elég nagy trauma, ha a saját életterükbe kell piszkítaniuk. Vigyétek le minél többször, ha lenn pisil, sok dícséret, jutalomfalat, ha mégis becsúszna fenn, meg lehet szidni (de semmiképp se nyomjátok bele az orrát, bántani se kell, egy magabiztos "nem szabad" megteszi.) Fõleg kaja után vigyétek le pisilni (olyankor ne legyen túl hosszú a séta).

Hogyan lehet rászoktatni a kutyát hogy engedje hogy megfésüljem a nyakát, mancsát?

Van egy 3 éves lány spánielem, nagyon aranyos és egyébként hagyja hogy fésüljem kivéve ezt a két területet. Már vettem a drótkefe helyett egy hajkefét, hátha azzal jobban szereti. A kozmetikusnak érdekes módon meg szokta engedni hogy a mancsáról nyírbálja a sz?rt:D

Legjobb válasz: Én már kölyökkorában hozzászoktattam ehhez. Régebben nem fésülted ott? Mert akkor már meg kellett volna szoknia. Az én kutyám engedi azt is hogy nyírjam a mancsáról a szõrt, vagy akár a szeme sarkából. Esetleg jutifalattal...?

Én már kölyökkorában hozzászoktattam ehhez. Régebben nem fésülted ott? Mert akkor már meg kellett volna szoknia. Az én kutyám engedi azt is hogy nyírjam a mancsáról a szõrt, vagy akár a szeme sarkából. Esetleg jutifalattal...?
A kérdező hozzászólása: kiskorában is fésülgettem de mindig húzgálja az orrát, kicsit morcizik. jutalomfalatot meg nem akarok olyan sokat adni neki mert kicsit duci és most diétára van fogva.
A jutifalatot odatartod neki, nyalogassa, de csak akkor kapja meg, ha megengedte, hogy megfésüld. Ehhez csak 1 juti kell!


Sétáltatás kozbe a kutyám mindig megugatja azokat a kutyákat akik a kerités másik felén van! Hogy lehet rászoktatni arra, h ne vegye figyelembe oket?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a népszigeti kutyasuli azt ajánlotta, hogy amikor elkezd hõbörögni, locsoljam le vízzel. Hatásos is volt, mert megilletõdött rendesen, és le is higgadt. Viszont azt mondták még, hogy húzni, rángatni egyáltalán nem szabad, mert ezzel az ellenkezõ hatást érjük el.

Szia! Nekem a népszigeti kutyasuli azt ajánlotta, hogy amikor elkezd hõbörögni, locsoljam le vízzel. Hatásos is volt, mert megilletõdött rendesen, és le is higgadt. Viszont azt mondták még, hogy húzni, rángatni egyáltalán nem szabad, mert ezzel az ellenkezõ hatást érjük el.
próbáld meg úgy, hogy odamész hozzá és elcsítitod hogy nem szabad!
szal próbáld megnyugtatni.
Próbáld meg, hogy viszel valamilyen játékot magaddal, és a szájába adod, és akkor csöndbe lesz. Nekem így sikerült, illetve fegyelmezéssel.
Áll meg a kerítés elõtt, ahol a kutya van a másik oldalon. Erõsen szólj rá a kutyádra, hogy csend, rángasd is meg. Aztán egy darabig álldogáljatok ott, csendben. Ezt meg kell ismételni sokszor és sok helyen. A kutyák részint megismerik majd egymást, részint megszokják, hogy arra jártok.
Amint elkezd ugatni de magadra hivod a figyelmét. Ha rád figyel, rád koncentrál megjutalmazod. Egy idõ után nem fogja érdekelni.
Ez utóbbit csak Viktoria Stilwell próbálja elhitetni. De teljesen hatástalan, bárki kipróbálhatja. A kutya bekapja a jutifalatot (jobb esetben) aztán tovább õrjöng. Ott kell állni, míg lecsendesednek és utána még egy darabig. Ehhez türelem kell és jó idegek - de a kutyának kell elõbb kifáradnia.
Remek lehet egy vízzel teli kannával sétálgatni... :-/
Nem kell kannával sétálni, valamelyik kutyának elég ha vizipisztollyal odalõsz egy kicsit.

Hogy lehet egy kutyát rászoktatni, hogy a kertnek csak egy bizonyos részére végezze el a dolgát?

Szeretnénk kutyát, nagy kertes házban lakom. A körülmények szuperek lennének egy kutyus számára.

Legjobb válasz: Szia!Egyszerüen megoldható.Kezdetben ha odapiszkit valahova,szállitsd át arra a helyre ahol szeretnéd hogy elvégezze a dolgát.Párszor megcsinálod,aztán rászokik hogy az az õ helye Nekem és másoknak is bevállt.

Szia!Egyszerüen megoldható.Kezdetben ha odapiszkit valahova, szállitsd át arra a helyre ahol szeretnéd hogy elvégezze a dolgát.Párszor megcsinálod, aztán rászokik hogy az az õ helye Nekem és másoknak is bevállt.
Nekem azt mondták hogy meg kell szagoltatni vele, és utána valahogy jelezni kell hogy ezt nem szabat, és utána ell kell vinni ara a helyre ahova akarod. utána ha továbra sem csinálja akkor valami buntetést kell csinálni neki, de nekem be szokott válni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!