Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyát rászoktatni, (8 db)

Hogyan lehet rászoktatni egy kutyát hogy ne fogadjon el ételt idegenektől?

Például ha valaki bedobna egy mérgezett ételt nehogy megegye.

Legjobb válasz: Van egy olyan módszer, amikor a kutya ennivalóját pl.: egy szendvicset, vagy felvágottat, vagy jutalomfalatot, olyat, amivel lehetõleg már találkozott és ízlett neki.A kaját befújod valami kellemetlen ízû dologgal, legyen az szappanos víz vagy erõspaprika vagy nagyon sok õrölt bors mindegy, csak rossz ízû legyen és megkérsz egy idegent, hogy dobja oda neki. Ha a kutya meg akarja enni, akkor szólj rá, hogy nem, de ha mégis hozzányúl, az se baj, hiszen majd a rossz ízt és a parancsot össze fogja kötni egymással. Ezt többször kell gyakorolni, de nagyon hatásos. De ehhez eléggé erõs falakvezér-pozíciót kell kivívnod magadnak.

Van egy olyan módszer, amikor a kutya ennivalóját pl.: egy szendvicset, vagy felvágottat, vagy jutalomfalatot, olyat, amivel lehetõleg már találkozott és ízlett neki.A kaját befújod valami kellemetlen ízû dologgal, legyen az szappanos víz vagy erõspaprika vagy nagyon sok õrölt bors mindegy, csak rossz ízû legyen és megkérsz egy idegent, hogy dobja oda neki. Ha a kutya meg akarja enni, akkor szólj rá, hogy nem, de ha mégis hozzányúl, az se baj, hiszen majd a rossz ízt és a parancsot össze fogja kötni egymással. Ezt többször kell gyakorolni, de nagyon hatásos. De ehhez eléggé erõs falakvezér-pozíciót kell kivívnod magadnak.
Nehezen és szakember segítségével. És még akkor sem biztos a siker, ehhez nagyon nagy önfegyelmû kutyára van szükség.
És baromi sokszor kell gyakorolni váratlan idõpontokban és ismeretlen, változatos idegenekkel, és rendszeresen ráerõsíteni, ha azt akarod, hogy ne kelljen a jelenléted ahhoz, hogy ne egyen meg semmit.
Ja, és semmi nem garantálja, hogy ha majd nem érez se borsot, se paprikát, se semmit a kajában, akkor nem fogja mégiscsak megkockáztatni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Csak mert golden retrieverünk lesz és ahogy utána olvastam nem tartozik a legjobb házõrzõk közé.
Aminek egyébként semmi köze a mérgezéshez, szóval nem egészen értem az összefüggést :) De amúgy ami goldeneket én látok kerítés mögött, azok ugatnak az idegenekre, egy-kettõ elég vérmesen is, szóval azért nem biztos, hogy kávét fõz a betörõnek.
A kérdező hozzászólása: A kerületünkben elég sok a betörés még a kutyás házakban is, ezért nem szeretném hogy a kutyusunk esetleg megegyen egy mérgezett kolbászt amit egy betörõ dob be neki.
Nézd, ha ki akarják csinálni a kutyát, ki fogják, akkor is, ha nem eszik mérget. Betörés ellen riasztórendszer véd, nem kutya.
Én az idegeneket szoktam elkergetni a kutyától. Az enyémet is minden jött-ment etette, de elõbb szép szóval, késõbb durvábban figyelmeztettem õket, hogy ezt nem kéne.

Kölyök kutyát hogyan lehet rászoktatni hogy egyedül kell lennie?

Vasárnap hoztam el egy tenyészt?t?l a 7 hetes német juhász kutyámat. 2 napig a párom otthon tudott lenni vele, viszont ma már ? is ment dolgozni. A kertben csináltunk neki egy elkerített részt, viszont ma reggel mikor beraktam a helyére nagyon elkezdett sírni, és a szívem szakadt meg hogy el kellett jönnöm. Reggel 7 kor indulunk és délután 5 ig egyedül van.

Legjobb válasz: A helyzet az, hogy fokozatosan. Mindig egy kicsit hosszabb idõre, de amint látom, ti már ezzel nem tudok foglalkozni.. Lehet kapni finomságokkal tölthetõ játékokat, amivel hosszabb idõre le lehet foglalni a kutyust. pl: http://www.kedvencwebshop.hu/?kutya-jatekok,194

A helyzet az, hogy fokozatosan. Mindig egy kicsit hosszabb idõre, de amint látom, ti már ezzel nem tudok foglalkozni.. Lehet kapni finomságokkal tölthetõ játékokat, amivel hosszabb idõre le lehet foglalni a kutyust. pl: http://www.kedvencwebshop.hu/?kutya-jatekok, 194
mindig vkinek vele kell lennie és folyamatosan hozzászoktatni. mivel még kicsi egyedül rossz neki. ugyanaz a helyzet mint egy kisbabánál. ha kicsi nem leeht egyedül hagyni.
Ezt úgy szokták csinálni az elõrelátó gazdik, hogy amikor jön a kiskutya, 1 hétig otthon vannak vele, amíg megszokja az új helyet. Szerencsétlen 2 nap után 7 hetesen elválasztva az anyjától és a testvéreitõl 10 órát van egyedül bezárva egy kis kertrészen. Nem irigylem azt a kiskutyát, próbáljatok meg otthon lenni vele még egy darabig.
Ezzel én is egyetértek. Ha vásároltam kutyust, szabadságot vettem ki. Minél hosszabb szabi, annál jobb! Én is sajnálom a kiskutyád!!!
A kérdező hozzászólása: Most megpróbálom hogy a héten már nem jövök dolgozni és akkor otthon vagyok vele 4 napot, csak félek hogy hétfõtõl ugyanez lesz. :(
Elõször csak 5 percre hagyd egyedül, utána 10 percre és így tovább. Amikor hazaérsz, ne foglalkozz vele, hogy érezze, hogy teljesen természetes, hogy elmész és hamarosan úgy is visszajössz, nincs mitõl félnie. Gyorsan hozzászokik. Nálunk mondjuk lakásban volt a kutyus, bekapcsoltam neki a rádiót, az is sokat segített. Ebben a négy napban folyamatosan szoktasd hozzá, hogy elmész otthonról. Sok sikert!!

Hogyan lehet rászoktatni 1 éves kutyámat, hogy a kertben egy adott helyre végezze a dolgát?

Kertes házba költöztünk.

Legjobb válasz: Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.

Lehet venni sprayt, hogy odaszokjon a kutya. Ha nem akarsz, akkor menj "sétálni" vele pórázzal, s vezesd oda, s dícsérd meg. De idõvel egy helyre szoknak. Nekem legalábbis.
Nekem alapból egy helyre kakál. (pont a kapu elé :@) Néha nyom csak egy-két vímesdobozt máshova. :D


Egy 3 hónapos yorki kutyát hogyan lehet rászoktatni a szobatisztaságra? (többi lent)

megfelel? lenne neki a homok vagy forgács és hogy vezessem rá hogy oda pisiljen?

Legjobb válasz: A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!

A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!
A kutyáknak elég nagy trauma, ha a saját életterükbe kell piszkítaniuk. Vigyétek le minél többször, ha lenn pisil, sok dícséret, jutalomfalat, ha mégis becsúszna fenn, meg lehet szidni (de semmiképp se nyomjátok bele az orrát, bántani se kell, egy magabiztos "nem szabad" megteszi.) Fõleg kaja után vigyétek le pisilni (olyankor ne legyen túl hosszú a séta).

Hogyan lehet rászoktatni a kutyát hogy engedje hogy megfésüljem a nyakát, mancsát?

Van egy 3 éves lány spánielem, nagyon aranyos és egyébként hagyja hogy fésüljem kivéve ezt a két területet. Már vettem a drótkefe helyett egy hajkefét, hátha azzal jobban szereti. A kozmetikusnak érdekes módon meg szokta engedni hogy a mancsáról nyírbálja a sz?rt:D

Legjobb válasz: Én már kölyökkorában hozzászoktattam ehhez. Régebben nem fésülted ott? Mert akkor már meg kellett volna szoknia. Az én kutyám engedi azt is hogy nyírjam a mancsáról a szõrt, vagy akár a szeme sarkából. Esetleg jutifalattal...?

Én már kölyökkorában hozzászoktattam ehhez. Régebben nem fésülted ott? Mert akkor már meg kellett volna szoknia. Az én kutyám engedi azt is hogy nyírjam a mancsáról a szõrt, vagy akár a szeme sarkából. Esetleg jutifalattal...?
A kérdező hozzászólása: kiskorában is fésülgettem de mindig húzgálja az orrát, kicsit morcizik. jutalomfalatot meg nem akarok olyan sokat adni neki mert kicsit duci és most diétára van fogva.
A jutifalatot odatartod neki, nyalogassa, de csak akkor kapja meg, ha megengedte, hogy megfésüld. Ehhez csak 1 juti kell!

Sétáltatás kozbe a kutyám mindig megugatja azokat a kutyákat akik a kerités másik felén van! Hogy lehet rászoktatni arra, h ne vegye figyelembe oket?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a népszigeti kutyasuli azt ajánlotta, hogy amikor elkezd hõbörögni, locsoljam le vízzel. Hatásos is volt, mert megilletõdött rendesen, és le is higgadt. Viszont azt mondták még, hogy húzni, rángatni egyáltalán nem szabad, mert ezzel az ellenkezõ hatást érjük el.

Szia! Nekem a népszigeti kutyasuli azt ajánlotta, hogy amikor elkezd hõbörögni, locsoljam le vízzel. Hatásos is volt, mert megilletõdött rendesen, és le is higgadt. Viszont azt mondták még, hogy húzni, rángatni egyáltalán nem szabad, mert ezzel az ellenkezõ hatást érjük el.
próbáld meg úgy, hogy odamész hozzá és elcsítitod hogy nem szabad!
szal próbáld megnyugtatni.
Próbáld meg, hogy viszel valamilyen játékot magaddal, és a szájába adod, és akkor csöndbe lesz. Nekem így sikerült, illetve fegyelmezéssel.
Áll meg a kerítés elõtt, ahol a kutya van a másik oldalon. Erõsen szólj rá a kutyádra, hogy csend, rángasd is meg. Aztán egy darabig álldogáljatok ott, csendben. Ezt meg kell ismételni sokszor és sok helyen. A kutyák részint megismerik majd egymást, részint megszokják, hogy arra jártok.
Amint elkezd ugatni de magadra hivod a figyelmét. Ha rád figyel, rád koncentrál megjutalmazod. Egy idõ után nem fogja érdekelni.
Ez utóbbit csak Viktoria Stilwell próbálja elhitetni. De teljesen hatástalan, bárki kipróbálhatja. A kutya bekapja a jutifalatot (jobb esetben) aztán tovább õrjöng. Ott kell állni, míg lecsendesednek és utána még egy darabig. Ehhez türelem kell és jó idegek - de a kutyának kell elõbb kifáradnia.
Remek lehet egy vízzel teli kannával sétálgatni... :-/
Nem kell kannával sétálni, valamelyik kutyának elég ha vizipisztollyal odalõsz egy kicsit.

Hogy lehet egy kutyát rászoktatni arra, hogy pórázon ne rohanjon?

Legjobb válasz: szerintem nem kell szöges nyakörv. egyelõre csak csináld azt, hogy viszed az utcán, ha elkezd rohanni kicsit bõre ereszted a pórázt (hogy ne feszüljön), utána durr visszarántod izomból. belehalni nem fog, a cél, hogy megérezze. (ha ezt kínzásnak véled, akkor ne is gondolj arra, hogy le fog szokni valaha is.) ha megint megy, csináld megint: ereszted egy kicsit, hogy ne feszüljön, durr visszarántod. egy idõ után megérti, hogy nem mehet amerre akar. ha ez nem vezet megoldásra, akkor mehet a szöges. azt nem kell ennyire megrántani, mert annak az a lényege, hogy a nyakába beleáll a nyakörv egy része, így ha egy kicsit is megrántod elég durván megérzi.

szerintem nem kell szöges nyakörv. egyelõre csak csináld azt, hogy viszed az utcán, ha elkezd rohanni kicsit bõre ereszted a pórázt (hogy ne feszüljön), utána durr visszarántod izomból. belehalni nem fog, a cél, hogy megérezze. (ha ezt kínzásnak véled, akkor ne is gondolj arra, hogy le fog szokni valaha is.) ha megint megy, csináld megint: ereszted egy kicsit, hogy ne feszüljön, durr visszarántod. egy idõ után megérti, hogy nem mehet amerre akar. ha ez nem vezet megoldásra, akkor mehet a szöges. azt nem kell ennyire megrántani, mert annak az a lényege, hogy a nyakába beleáll a nyakörv egy része, így ha egy kicsit is megrántod elég durván megérzi.
jaa, , jol mondja az elözö, , én azert folyamodtam szöges nyakörvhöz, mert nálam a sima folyto semmit nem használt, , csak szenvedés volt probáltam klikkerezni, meg hogy smikor huzott visszarántottam, meg azt is hogy mondtam neki hogy "LÁBHOZ" vezényszot, és másfelé mentem, de semmi, ez tartott majdhogy nem 1, 5-2 honapig, , azt utána fogtam a szöges nyakörvet viszont azzal télleg nem kell rántani semmit, mert szépen megy melletted, , én ajánlottam a szöges nyakörvet, , majd irj hogy sikerült
szöges nyakörv, ! nekem bevált, , , 1 honapig azzal mentünk végig az utcán, utána nem huzott most lehet lepontozni, , de akikkel eddig beszéltem, (nem ezen az oldalon) +még kutyasuliban is javasolták!! sztem ha nagyon nem haladsz hogy megállsz vele, meg hasonlok, akkor probáld ki!!! a kutyának semmi baja nem lesz töle, , hiába mondja a sok hülye, hogy ez állatkinzás, meg hasonlok, ez az én tapasztalatom, hogy azzal nem fog huzni
Ha elkezd húzni, azonnalmegrántod a pórázt és megállsz. Ha nem javul, akkor megrántod és azonnalelindulsz vele az ellenkezõ irányba. Akkor megtanulja, hogy csak akkor jut elõre, ha rendesen megy. Ha még kölyök, akkor hamar megtanulja, ha már felnõtt, akkor eltarthat egy ideig.
Kutyaiskolában csodákra képes a kutya:) mellesleg ott jól összeszoktok a kutyával.. szinte eggyé váltok
Pl. ezt tanítják többek között a kutyaiskolában.
nem állatkínzás az, csak nemszeretnék a gazdák, hogy ilyen korulmények kozott tanuljon a az eb. meglehet tanítani neki másképp is, nemuszáj rogton a szoges nyakorvre gondolni!!!!! Akkor inkább húzzon, mint hogy az én kutyáimra valaha is tennék ilyet!!!
A legbiztosabb megoldás, ha meg sem várod, hogy megfeszüljön a póráz, hanem amint a kutya megelõz, fordulsz is vissza, mész az ellenkezõ irányba. Ha megint megelõz, megint vissza. Nagyon hamar meg fogja unni a fel alá járkálást, és ki akar belõle szabadulni. Na ilyenkor elindul melletted, és észreveszi, hogy így haladtok. El tart egy pár napig, ha felnõtt kutya, akár egy hétig is, míg minden séta (napi 3) fel-alá járkálásból fog állni, de meg fogja érteni, hogy ezentúl a sétát te veszeted. Ha már nem feszíti a pórázt, akkor elkezdheted, magad elé engedni, de mielõtt megfeszülne a póráz, fordulj visssza. Max egy hónap, és tökéletesen fog sétálni a kutyád, szöges meg folytó nélkül is. Ha már egyáltalán nem húz, akkor jöhet a jutalom, és kezdheted neki megtanítani, hogy pontosan melletted, a tempódat tartva sétáljon, akár úgy is, hogy közben a szemedbe néz.

Hogy lehet egy kutyát rászoktatni, hogy a kertnek csak egy bizonyos részére végezze el a dolgát?

Szeretnénk kutyát, nagy kertes házban lakom. A körülmények szuperek lennének egy kutyus számára.

Legjobb válasz: Szia!Egyszerüen megoldható.Kezdetben ha odapiszkit valahova,szállitsd át arra a helyre ahol szeretnéd hogy elvégezze a dolgát.Párszor megcsinálod,aztán rászokik hogy az az õ helye Nekem és másoknak is bevállt.

Szia!Egyszerüen megoldható.Kezdetben ha odapiszkit valahova, szállitsd át arra a helyre ahol szeretnéd hogy elvégezze a dolgát.Párszor megcsinálod, aztán rászokik hogy az az õ helye Nekem és másoknak is bevállt.
Nekem azt mondták hogy meg kell szagoltatni vele, és utána valahogy jelezni kell hogy ezt nem szabat, és utána ell kell vinni ara a helyre ahova akarod. utána ha továbra sem csinálja akkor valami buntetést kell csinálni neki, de nekem be szokott válni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!