Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyát megnevelni, (6 db)

Egy kutyának hogy lehet megnevelni, hogy ne bízzon az idegenekben?

Hallottam, hogy nem szabad engedni az idegeneknek, hogy simogassák, meg játszanak vele, és akkor nem fog az idegenekbe bízni. De, nem veszélyes ez? Szóval lesz majd egy amstaff kutyám, és nem engedem, hogy idegenk közel mehessenek hozzá, akkor nem lesz veszélyes? Mármint nem fog megharapni embereket, ha véletlenül kiszökik, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Ha a kutya barátkozó természetû azt kiírtani nem sabad belõle mert a kutya logikus lény és nem fogja érteni miért.Sokaknak ütött ez már vissza.A saját területét az ilyen kutya is védi.

Ha a kutya barátkozó természetû azt kiírtani nem sabad belõle mert a kutya logikus lény és nem fogja érteni miért.Sokaknak ütött ez már vissza.A saját területét az ilyen kutya is védi.
A legjobb õrzõ-védõ kutyák azokból lesznek, akik nem félnek az idegen emberektõl. A rendõrkutyák kivétel nélkül jól szocializáltak, bárki megsimogathatja õket, nem félelembõl vagy bizalmatlanságból támadnak.
Így van! Ha nem engeded másokkal barátkozni, csak antiszociális idegbeteg lesz, nem normális õrkutya.Ha meg egyszer elszabadul és tragédiát okoz, mehettek a börtönbe, a kutyát meg lealtatják.Ez kell? Fõleg egy staff.Ez egy alapból emberszeretõ fajta ésd ezt nem is szabed kiirtani belõle. Vidd el egy jó kutyasuliba, járj vele elõbb fegyelmezõre, majd õrzõ-védõre.
Ekkor hülyeséget. Miért kelle arra nevelni bármilyen kutyát, hogy ne bízzon az idegenekben? Minden kutya védi a területét és a gazdáját alapban, ez teljesen ösztönös. Az, hogy barátságos másokkal, az annyi, hogy normálisan van szocializálva. De ez nem jelenti azt, hogy ha téged megtámadnának, vagy valaki bemenne hozzátok análkül, hogy te jelen vagy, akkor a kutya akkor is barátságosan fogadná a betolakodót. Az én kutyámat is sokan simogatták, barátok, ismerõsõk, sõt idegen gyerekeknek is megengedtem amikor sétáltatom, mindenkinek boldogan csóvál, mégis, ha valaki megközelíti a kaput, megugatja. Az, hogy egy kutya szocializált, nem azt jelenti, hogy a betörõnek is megnyalja a kezét!

3 éves agresszív mopszot hogyan lehet megnevelni? Nagyon zavaró ez a viselkedés, mert amúgy egy nagyon kedves kis kutya, megszerettük.

Nem én neveltem, nemrég került hozzánk. Napi szinten jelentkezik nála ez a viselkedés: semmi el?zmény, bekattan, hörögve, vicsorogva ?riz tárgyakat. Próbálunk ilyenkor tudomást se venni róla, de ez sem használ, nem hagyja abba. Jutalomfalatra néha átengedi a tárgyat, otthagyja. Legtöbbször csak az használ, ha kirakom a szobából, hogy lenyugodjon.

Legjobb válasz: Az én kutyám (mopsz) is elég vehemens,jutalomfalatot,vagy csontot nehezen tudok tõle elvenni,mert vicsorog,morog stb. De mindig én gyõzök.Ha így viselkedik,akkor megrángatom a nyakánál a bõrt.

Az én kutyám (mopsz) is elég vehemens, jutalomfalatot, vagy csontot nehezen tudok tõle elvenni, mert vicsorog, morog stb. De mindig én gyõzök.Ha így viselkedik, akkor megrángatom a nyakánál a bõrt.
Nekem ez olyan hihetetlen! Itt már másnál is olvastam, hogy agresszív lett a kis mopi... Eddig csak kedves, nyugis mopszokkal találkoztam és ha az enyémbõl kiindulok, akkor csak is alátámasztani tudom ezt, egy agresszív mozdulata nem volt még, hihetetlen mennyire barátságos és szelíd, mikor még a csontit is veszem ki a szájából. Hozzá kell tennem én neveltem, de csak is egy bevált trükköt tudok erre mondana, a falkavezérség! Írtad, hogy azzal nincs gond, hát akkor el nem tudom képzelni, hol lehet a gigszer. Valami mégsem stimmel! Elég határozott vagy vele?
Jahjah, azt semmiképpen. Én is egyenlõ társként kezelem, néha furán néznek rám, de istenem, annyira szeretem, nem tudom vele megtenni, hogy fölényeskedjek, uraskodjak és õ legyen a szolga kb...:D Amúgy persze, örülök neki, hogy így sikerült a nevelése, mert eleve gáz, de nem néztem ki magamból, hogy megtudom jól nevelni, féltem az eredménytõl.:D:D:D Remélem sikerül a kis méregzsákot megnevelned, sok sikert kívánok hozzá!:)
A kérdező hozzászólása: Végre támogat valaki, és mûködik Nála egy másik módszer is!:D Köszönöm!:D Remélem a "méregzsákomat" is rá tudom vezetni ezek után a helyes útra!:D Egyre már rájöttem, hogy a gyors, határozott fellépéssel meg tudom elõzni a bekattanós állapotokat. Így elkerüljük az összetûzést:)
Erõsítsd meg a falkavezér szereped!
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Ezt olvasd át, meg mindent, amita falkavezérségrõl találsz, és szigorúan tartsátok be a szabályokat. Plusz ha van lehetõsésgetek elvinni õt egy jobb suliba, ahol foglalkoznak ezzel a kérdéssel, nem csak alapengedelmességre tanítják a kutyát, akkor vigyétek el, sokkal könnyebb segítséggel megnevelni egy kutyát, mint csak könyvek alapján.
Az az érzékenység valószínûleg csak annyi, hogy megtanulta, hogy kellõen fájdalmas pofával bármilyen büntetést elkerülhet. De ha nem, akkor sem értem a problémádat, a falkavezérségben, a szabályok felállításában és betartatásában semmi durva nincs, szó se volt soha megtörésrõl, vagy ha igen, akkor valamit nagyon félreértettél. Na meg nem értem, miért ne tudnád alkalmazni a szabályokat, semmi olyanról nem tudok, ami méretfüggõ lenne :)
Kutyaiskola...
A beagle igen nehéz eset, mert alapvetõen falkavadászatra tenyésztették, ami önálló, intenzív, az emberrel minimális együttmûködést igénylõ feladat volt. Kutyaiskolába menj vele, mert tippekkel nem hiszem, hogy sokra mész.
A mozgáshiány a legtöbb probléma oka. Eleget mozgatod? Mennyit sétál? Mert a beagle egy hajtókutya, egész nap szaladt annak idején. Ma is igényli a mozgást, a feladatokat. Szóval ha rendesen megmozgattad és utána mész vele iskolába akkor már korántsem lesz olyan nagyon neveletlen.
A kérdező hozzászólása: Kutyaiskola?Ezenkívül tudtok valami egyszerûbbet mondani? Mert tõlem 45 percre van a legközelebbi...
45 perc? az nem túl sok, fog és vidd. AZthittem azt fogod írni, hogy több óra utazás. Egyébként elég jól nevelhetõ fajta. D ennyibõl nehéz tippet adni. Hogy tartod, mik a problémák stb.
A kérdező hozzászólása: 11 éves vagyok!!! Apu és anyu egész évbe dolgozik! Vegyek 7 mérföldes csizmát?
A kérdező hozzászólása: 11 éves vagyok!!! Apu és anyu egész évben dolgozik! Vegyek 7 mérföldes csizmát?
Az a 45 perc autóval van vagy gyalog? Csak mert én olyan suliba járok a kutyáimmal, ahova 1 órát gyalogolok. igazából, jó bemelegítés. :)


A kérdező hozzászólása: 4 hónapos a kutyus
Jól írta az elõzõ hozzászóló, de azt hozzátenném, hogy ha észreveszed hogy bepisil, avgy bepiszkol a kutyu, meg kell szidni (ütni nem, max. picirit a popsijára), és kirohanni vele. Igaz, hogy kint már nem kell pisilnie, de elõbb-utóbb rájön, hogy mit jelent a kirohanás, és kéreszkedni fog. Természetesen nagyon meg kell dícsérgetni, ha kint végzi a dolgát. Szépen összerakja majd magában, hogy ment szidás, kint dícséret, és hamar megtanulja. Több módszer van a szobatisztaságra való nevelésre. Nekem ez vált be a legjobban, mert napok alatt kiváló eredményeket értemelminden kutyusommal. Ami még fontos, hogy kajcsi után közvetlenül is ki kell vinni!
Nekem egy 3 éves westim van. Mi is azokkal a módszerekkel kezdtük, mint amit elõttem írtak, közben egy könyvben egy másik módszert olvastunk, és azt is megpróbáltuk. Bevált, azóta is így jelez a kutyánk. A bejárati ajtó közelébe lógass fel egy kis harangot, (kalitkákba való)és mielõtt leviszed kicsit rázd meg. A mi kutyánk 3 nap múlva már ösze kötötte a sétálást a csengõvel.Olyan magasságba legyen, hogy majd megtudja rázni az orrával. Azóta is csenget, ha le kell mennie, és nem ver át minket. Ja, és a lakásba még véletlenül sem végzi el a dolgát. Ha rosszat csinál nagyon meg kell szidni, ha viszont jót, nagyon meg kell dícsérni.
Milyen fajta a kutya? Milyen nemû? Hány éves? Mennyit van mozgatva? Mivel fárasztjátok?
Csak e miatt ne vegyél mégegy kutyát, lehet akkor ketten szöknének ki.Vannak ilyen kutyák akik egyszerûen szeretnek szökni.Olcsóbb és tutibb megoldás a rendes kapu vagy kenel.
A kérdező hozzászólása: és az nem lehet hogy unakozik?és ha vennénk még egy kutyát akkor is ki szökne??
Kertesházban napi kétszer kutyátsétáltatni? Senki nem csinálja ezt , na jó 98% nem csinálja, a maradék meg nagyon ráér, vagy az élete a kutya körül forog, mégsem szökik el a kutya mivel jó a kerítés. Kertes házban elég heti 2x megmozgatni séta alkalmával a kutyát, egyébként bent lehet labdázni vele .
A kérdező hozzászólása: köszi..
Minden nap kell vinni sétálni, legalább kétszer. Jól kifárad, utána ezzel már nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: oké köszi.lehetséges hogy már ma megkérem apukámat hogy segítsen valamit csinálni vagy valami kenelt vagy valamit.köszönöm
Itt van valami ámítás a háttérben. Vagy nincs annyit sétáltatva, vagy nincs megtanítva.Be lehetzárni felül zárt kennelek léteznek. csak akkor többet kell sétáltatni
Kapu tetejére befelé hajló 50cm hosszú háló.Kb ennyi. Vagy keneltartás.
A kérdező hozzászólása: oké rendben.köszi szépen
Igen. A saját kutyáimnak én is itthon szoktam készíteni. bot, vödör szinte bármi felhasználható hozzá amibõl tudsz csinálni.
A kérdező hozzászólása: oké rendben nagyon szépen köszönöm.agility pályát én is tudok itthon csinálni?
Hát fáraszd ki jól mielõtt bemegy a lakásba. De ha akkor is rohangól akkor fogd meg és zárd ki 5 percre. Utána újra engedd be. (ezt egy párszor meg kell csinálni) De végül rájön ha ronhangál a lakásba akkor nem lehet bent, csak akkor ha jól viselkedik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és a házba ha behozom akkor hogy tudnám neki azt megtanítani hogy feküdjön el és ne rohangáljon?
Ja és próbáld ki vele az Agilityit. Az szellemi és fizikai fárasztás is egyben a kutyának.
Hátakkor a fizikai kifárasztással nem lehet gond. Inkább unalomból szökik. Különféle keresõs játékokat kéne vele játszani (pl. ételkeresõs) meg ehez hasonlókat, hogy az agyát is fárassza. Ha lehet magasítsátok meg a kerítést.
A kérdező hozzászólása: Keverék (tacskó, foxi, beagle) Fiú 1 éves lesz áprilisba Minden héten minimum 3-szor van sétáltatva. Minden nap játszok vele másfél- 2 órát
Ha ezekre a kérdésekre választ adsz jobban tudok/tudunk segíteni....
A kérdező hozzászólása: köszii

Mit csináljak a kutyámmal, akit nem lehet sétáltatni? Hogy lehetne megnevelni?

Van egy 4 éves labradorom.Nagyon értelmes,meg általában szót fogad,de séta közben állandóan húz,én képtelen vagyok megtartani és így én nem is tudom sétáltatni.A "lábhoz"nem ér semmit.

Legjobb válasz: Igen, valami olyan nyakörv kell, ami fojtós, vagy szöges. Sajnos ezt már kölyökkorban kellett volna megtanítsad neki, most már csak ilyen durván tudod rászoktatni, de hamar rájön ám, hogy mit akarsz, és akkor majd már nem kell, és neki is jobb lesz. Sok sikert!

Igen, valami olyan nyakörv kell, ami fojtós, vagy szöges. Sajnos ezt már kölyökkorban kellett volna megtanítsad neki, most már csak ilyen durván tudod rászoktatni, de hamar rájön ám, hogy mit akarsz, és akkor majd már nem kell, és neki is jobb lesz. Sok sikert!
vegyel neki olyan nyakorvet amit ha megrantasz akkor egy kicsit megszorítja a nyakát.nekem német dogom van es bevárt.rgen séta helyett futottunk.de most ma szepen tud setálni.
Szöges nyakörvre gondolsz? Ismerõsömék kutyája németjuhász, õ is nagyon húzott, szögesnyakörvet tettek rá és egy idõ után nem huzta õket. Persze a szögek befelé voltak rajta. Sok sikert, remélem majd rendesen fogok menni :)
Szerintem egy szöges nyakörv elég morbidnak hangzik egy négy hónapos kutyánál. Akkor már inkább a fojtó. A legtöbb amit tehetsz, hogy ha húz elindulsz a másik irányba vele. Tehát hirtelen irányt váltasz. Vehetsz neki esetleg egy haltit is avval könnyebb sikereket elérni, hisz a kutyát az "orránál" fogva vezeted szóval könnyebb hirtelen fordulni is vele. De ha ezt is sokáig használod akkor csak akkor fog nem húzni ha tudja, hogy rajta van a halti szóval ezt is úgy ajánlom, hogy egyszer használd egyszer ne.
Vidd el kutyasuliba! amugy meg sztem a ne szögesnyakörvet vegyél, hanem haltit, az nem fájdalmas! Nekem bevált, 3éves labi-keverékem van.
Én haltit tennék rá és abban a pillanatban, amikor a kutya elötted megy én abban a pillanatban megfordulnék és mennék a másik írányba.A kutyát meg húzod magad útán.Nekünk ez bevált, nagyon hamar rájött hogy mit kéne csinálnia.Vagy a másik kezedben fogsz egy jutalom falatott és a kutya orra elé teszed, de nem kapja meg, csak akkor ha melletted megy szépen.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat!asszem elmegyek egy kutyaboltba, és majd meglátom...
Elõzõvel értek egyet, de szerintem még halti sem kell. Elindulsz, és ahogy beelõz, irányt váltasz. Egy pár napig minden séta nyomorult fel-alá járkálásból fog állni, de nagyon hamar megunja õ is, és rájön, hogy addig haladtok a célja felé, amíg meg nem elõz. Mivel menni akar, nem fog elõzgetni. Ilyen egyszerû.
A kérdező hozzászólása: köszi! szerintem akkor elõször megpróbálom ezt a fordulós módszert. de nagyon makacs a kutya szóval... sétánál akármit mondok neki rám se hederít...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!