Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyát és (233 db)

Hogy lehet kutyát és macskát összeszoktatni?

Legjobb válasz: Ne aggódj akkor, a kiskutyát egyszer lepofozza a macska, és rend lesz :) Azt szokták még csinálni, hogy bedörzsölik mindkét állatot egymás szagával. Eleinte csak felügyelettel engedd õket össze, mert a macska kikaphatja a kiskutya szemét, úgyhogy a ti esetetkben a macskát kellene letilteni a kutya zaklatásáról. Két hét alatt megszokják egymás szagát és jelenlétét, és nem lesz semmi gond. De ha nem vagy otthon, zárd õket külön még egy darabig.

Ne aggódj akkor, a kiskutyát egyszer lepofozza a macska, és rend lesz :) Azt szokták még csinálni, hogy bedörzsölik mindkét állatot egymás szagával. Eleinte csak felügyelettel engedd õket össze, mert a macska kikaphatja a kiskutya szemét, úgyhogy a ti esetetkben a macskát kellene letilteni a kutya zaklatásáról. Két hét alatt megszokják egymás szagát és jelenlétét, és nem lesz semmi gond. De ha nem vagy otthon, zárd õket külön még egy darabig.
Mutasd be õket egymásnak, beszélgess el kicsit velük hogy ne csinálják az ösztön-fesztivált. Mondd meg Jacobnak hogy Cirmit csak az esetben egye meg ha õ provokálja.
Melyik mennyi idõs? Nem mindegy. Ha legalább az egyik kölyök, az nagyban megkönnyíti a helyzetet, két felnõttet nagyon nehéz. Ha adsz kicsit több infót a két állatról, szívesen segítek.
A kérdező hozzászólása: A kutyus hét hetes és a macska 2 éves.A kutyának tetszik a macska :) a macskának már kevésbé.:(
Akkor könnyû dolgod van, fordítva nehezebb. Vigyázz, hogy ne vaduljon a kicsi, a cica meg fogja szokni, hogy ott rohangál és nem bántja. Most még azért fúj rá, mert a kölyökkutya igen hebrencs. Ha nagyobb lesz, nem fogja bántani a cica.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:) Nagy segítség volt.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, minden ötletnek örülök.:)

GTA, San Andreas, PC-n hogy lehet kutyát és lovat berakni?

Legjobb válasz: 1 akció játékba ezek minek?

1 akció játékba ezek minek?
XD!!! Még te se tudod mi? csak olyan jó basztatni a moddereket! csakhogy nincs olyan hülye modder (fõleg én nem) aki (csak) 1 ember kedvéért megcsinál 1 tök fölösleges mód-ot! max cleo-t mert az rohadt 1szerû! B+ vannak lovas, kutyás játékok menj azt játsz azokkal!
hahaha "légyszi válaszoljatok" hirtelen milyen kedvesek lettünk.... king kong király vagy
úúúristen! itt van a link a lovasra aminél van kutya is meg medve meg cápa. rákattintasz a descriptionnél a likre és letöltöd. Amugy a lovat sztem úgy csinálják, hogy a bicikli skinjét megváltoztatták. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=W_L-nt0rmqU..
Látom, am nemnagyon zavart! kérdezõ: mindenképp választ várok a kérdésemre!
haha, aki úgy gondolta, h meg kéne "döglenünk" annak a kommentjét eltávolították a kérésemre!!
Akkor bocsesz! am 1 kicsit fura hogy az 1. kérdésnél még csak kutya volt, ott említettem neki a lovat, 1 napra rá itt van ugyanaz a kérdés kiegészítve a lóval! am 10.! megkérdem tõled is? 1 FULL AKCIÓ JÁTÉKBA MINEK KUTYA???
A kérdező hozzászólása: king kong: egyáltalán nem én tettem fel azt a kérdést, mivel ez az elsõ kérdésem!!!
azért szerintem ennyi miatt még nem kéne megdögleni..
A kérdező hozzászólása: Hát ja, kösz :D
Kérdezõ te hülyébb vagy mint gondoltam! gondolom a tegnapi erre nagyon hasonlító kérdést is te tetted fel, és ott leírtam hogy mivel TELÓRÓL vagyok ezért videót NEM tudok megnézni! am meg a videónál ott a letöltési link!
Ott van a description-be a letöltés, gondolom lesz egy readme file stb...ha nem akkor hülyék
A kérdező hozzászólása: Ezt:http://www.youtube.com/watch?v=ck4EmoOpjiE
Kössz! Am kérdezõ: mit akarsz a játékba? kutyaviadalt, vagy lóversenyt vagy mit?
A kérdező hozzászólása: Légyszi válaszoljatok!!! :D
A kérdező hozzászólása: Egy kérdésre, szerintem nem kérdéssel kéne válaszolni!!!!!! Akkor mi a válasz??????
A kérdező hozzászólása: De jó!!! köszi! :DD

Hogyan lehet kutyát a pórázhoz és a sétáláshoz szoktatni?

Eddig kertben volt szabadon.Ma kivittem hogy mit szól a helyzethez, de leült és nem mozdult.Kölyök kis termetű kutya.A pórázt rágni akarta.Nem az én kutyám a férjem családjaé, szertném sétálni vinni, hogy meglegyen a szükséges napi mozgás.Nagyon izgága, gondolom nincs eléggé kifáradva, kevés az udvari szimatolás.

Legjobb válasz: Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: www.egyikkutyamasiknem.hu

Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: http://www.egyikkutyamasiknem.hu
A kérdező hozzászólása: Falun lakunk itt senki sem sétáltat :-) oké holnap megpróbálom.És mi a vélemény a hámról???
Jó a hám, csak abban nehezebb irányítani, és fegyelmezni. A póráz a nyakát fogja, arra jobban reagál. De ha hallgat Rád, akkor tökmindegy:) A sétákat meg majd megszereti, sok kiskutya van, akik félnek az elején. Remélem a falu többi lakója is majd kedvet kap ;)
A kérdező hozzászólása: Remélem.Hát itt senki nem sétáltat, leheg hülyének is néznek majd de nem érdekel.Amúgy városban nõttem fel, ott teljesen máshogy mennek a dolgok.Mások az elképzelések.De tisztelet a kivételnek.A kutya etetése a maradékból meg kópos száraz eledelbõl áll.Az oltásból csak a veszettség ellenit ismerik......mind1 hosszú.Ezért legalább a sétálás örömét szeretném neki megadni.Köszönöm a válaszokat.


Hogyan lehet kutyát buszon vinni és mennyiért?

Van egy közép spiccem és ?t szeretném busszal vinni. El?re is köszönöm a segítséget! :))

Legjobb válasz: Kérdés milyen buszon? BKV-nál kistermetûet lehet díjmentesen vinni, nyakörv-póráz, és ha tudsz szájkosár. (Mondjuk az enyémnek nincs pofija, így szájkosara sem, de nem szóltak még az ellenõrök miatta.) Nagyobb termetûnek vonaljegyet kell lyukasztani, vagy felnõtt havibérletet venni, bérletigazolványon a kép helyén EB felirattal. Volán járaton nagyjából ugyanez de úgy tudom, ott a kistermetû is fizetõs és külön élõállat viteldíj van.

Kérdés milyen buszon? BKV-nál kistermetûet lehet díjmentesen vinni, nyakörv-póráz, és ha tudsz szájkosár. (Mondjuk az enyémnek nincs pofija, így szájkosara sem, de nem szóltak még az ellenõrök miatta.) Nagyobb termetûnek vonaljegyet kell lyukasztani, vagy felnõtt havibérletet venni, bérletigazolványon a kép helyén EB felirattal. Volán járaton nagyjából ugyanez de úgy tudom, ott a kistermetû is fizetõs és külön élõállat viteldíj van.
Jah, és persze a tiszta állapot elõírás :) Én szoktam vinni egy tisztább kis pokrócot, sokszor jól jön, ha fehér vagy világos ruhám van és ölembe veszem egy saras idõ után. Na ha nincsenek sokan, akkor én az ülésre ráteszem ezt a pokróct és leültetem. De csak ha nem foglalja más elõl a helyet.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! :) Volán busszal szeretném vinni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)
Szia! Még annyit, h 0, 1-50km közt 155ft a jegy a kutyusnak. üdv 22N
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! Sokat segítettetek! :)
Jó a rezonanciád.
Leeht, hogy hülye gondolat, de szerintem alapból mindenki érzi, csak az ember mire felnõ, tudatosan elnyomja magában és nem foglalkozik vele, mert a társadalmunk valamiért ezt nem fogadja el. A kisgyerekek és az állatok pedig nem így vannak, nem nyomják el magukban a természetes dolgokat.
Valószínû kedves vagy és ezt megérzik, mint ahogy elõttem is mondták.
A kérdező hozzászólása: Annazara! Köszönöm a válaszodat, megnyugtattál.:) Igazából imádom az állatokat és a gyerekeket is, annak ellenére, hogy még elég fiatal vagyok és férfi.Néha a gyerkõcök szülei elõtt kellemetlen a dolog, félõ, hogy pedofilnak néznek.:)
Kérdezõ, szerintem ennek örülni kell, mert ez azt bizonyítja, hogy te nagyon jó ember lehetsz. Ezt megérzik a kisgyerekek, és az állatok is. Nyugodtan mosolyogj ráa kisgyerekekre, és nyugodtan simogasd meg a kutyákat, amelyek odajönnek hozzád, mert biztosan nem fognak megharapni, hiszen ezek a kutyák szeretetbõl jönnek oda hozzád, hogy simogasd meg õket. Azért nem árt megkérdezni a gazdát, biztos, ami biztos, mert nem mindegyik gazda szereti, ha a kutyáját idegenek simogatják. Üdv: Annazara
ja, nyugi, nem valószínû, hogy azért mennének oda hozzád, mert érzik a halál szagát rajtad:-)
ahogy az egyik válaszoló írta, az állatok, és kis gyerekek könnyen megérzik, hogy ki, hogyan viszonyul hozzájuk, ill.alapvetõen milyen a lénye.ezt a képességet a felnõttek általában elnyomják, mert kevésbé figyelnek meghitten önmagukra, nem élik meg olyan szabadon a saját lényüket.én már egy ideje elkezdtem tudatosabban élni az életem, és megfigyeltem magamon hasonló dolgokat, pl.egyik haveromnál voltunk házibuliban, és volt egy idegbeteg macskájuk, a saját gazdájának nem hagyta, hogy megsimogassa, karmolt, harapott.bementem egy szobába, ahol csak ketten voltunk a cicussal, és láthatóan eleinte nem fogadott engem sem szívesen, elbújt a sarokba, és onnan nyávogott.direkt nem mentem közel hozzá, hanem megálltam, és halkan mondtam neki szeretettel, hogy"ne félj tõlem".és kis idõ múlva közelebb jött egy kicsit.aztán bejött a másik szobába, ahol többen voltunk, és egyedül hozzám jött oda, a pofiját odatolta az arcomhoz, szaglászott, igaz megsimogatni nekem sem hagyta magát, de csodálkozott a gazdája, hogy senkivel nem szokott így viselkedni.és nem arról van szó, hogy én vagyok a kiválasztott ezo-ego császár, mert nincs ebben semmi különös, ha tisztelettel közeledsz az állatok felé, azt megérzik, és õk is tisztelni fognak.persze ez nem mûködik mindig 100%-osan, mert ha pl.egy vicsorgó pittbullal találod szemben magad a sarkon, akkor sajnos könnyen lehet, hogy t*kön harap, hiába tiszteled, meg szeretettel közeledsz hozzá.hozzáteszem, azért az emberi nevelésnek van egy kis szerepe abban, hogy egy háziállat milyenné válik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, érdekes.Nem gondoltam semmi ilyesmire, hogy "kiválasztott" vagy hasonló lennék, csupán kíváncsiságból kérdeztem.Az hallottam, hogy a macskák megérzik, hogy ki beteg illetve, hogy ki fog meghalni, ettõl féltem ebben az esetben is.:) De ha szerintetek jót jelent, akkor megnyugodtam.:)
Mert te fénybenjáró vagy! ;)
te vagy a kiválasztott...
Utolsó:jogos, ez egy olyan plusz amit nem lehet megmagyarázni, de ebben biztos vagyok.
OFF: És azt honnan érzik meg az emberek/állatok, hogy ki a jó és ki a nem? Nem akarom "túl ezózni" én sem, mert nem nagyon hiszek az ilyenekben, csak kiváncsi vagyok mi alapján mûködik a megérzés.
Ezt nem kell, annyira túl ezózni. :) Az állatok megérzik, hogy ki a jó ember és a kisgyerekek is hasonlóan megfigyelik, hogy ki akar nekik rosszat és ki nem.
Gondolom jó a kisugárzásod.
Te vagy a Mikulás.:)

Hogyan lehet kutyát repülővel Thaiföldre vinni, és karanténba teszik-e?

Legjobb válasz: Kell néhány vizsgálat, amit hatósági állatorvos igazol és akkor nem kell karantén. A Lehel úti klinikán tudnak mindent, megcsinálják a vizsgálatokat is. Az utazásról meg kell kérdezni egy repülõtársaságot, nem tudom hogy mehet-e poggyászként vagy cargoként kell feladni. Az Airmaxcargo rutinos benne, hívd fel õket.

Kell néhány vizsgálat, amit hatósági állatorvos igazol és akkor nem kell karantén. A Lehel úti klinikán tudnak mindent, megcsinálják a vizsgálatokat is. Az utazásról meg kell kérdezni egy repülõtársaságot, nem tudom hogy mehet-e poggyászként vagy cargoként kell feladni. Az Airmaxcargo rutinos benne, hívd fel õket.
nekünk a kutyánkat Thaiföldre Phuketre hozták ki, ha még esetleg van valami kérdésed irj privát üzenetet és válaszolok rá

Kislányomon egyik pillanatról a másikra a fülén, teljesen a halló járatig hólyagos kiütések keletkeztek. Lehet az miatt hogy simogatott kutyát és macskát?

Kislányom 2,5 éves és az egyik nagymamánál a lakásban vannak a cicák, tehát nem most találkozott velük el?ször.

Legjobb válasz: Nekem gyerekem van,úgyhogy tudom hogy van olyan,hogy GYEREKÜGYELET. Vagy gyerekkoriba,vagy az orvosnál. Nem basztatjuk,de nem a net elõtt kéne válaszra várni,hanem menni...

Nekem gyerekem van, úgyhogy tudom hogy van olyan, hogy GYEREKÜGYELET. Vagy gyerekkoriba, vagy az orvosnál. Nem basztatjuk, de nem a net elõtt kéne válaszra várni, hanem menni...
Felmerült bennetek, hogy azt írta: egyik pillanatról a másikra, és az, hogy szombat van? Ha a kislánynak fáj is a füle, ez nem vészhelyzet így nem fog neki ugrani egyetlen egy orvos sem. Csak valami extra lelkiismeretes, de én olyannal még nem találkoztam. Biztos elfogja vinni dokihoz, de miért baj ha addig is informálódik!? Azt se egészen értem, miért kell bántani egy aggódó anyukát?
Nem biztos, hogy nem vinném el dokihoz...
És az már felmerült benned, hogy elviszed orvoshoz?
Voltatok vele velamerre? Hogy van a kiscsaj?
A kérdező hozzászólása: Kedves Emberek! Még szombat reggel voltam vele ügyeleten de nem tudta az orvos se meg mondani, hogy mitõl lehet. Ezért gondoltam, hogy vannak nálam okosabb és intelligensebb emberek akik tudnak segíteni. Bocsánat a kivételnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklõdést. Már sokkal jobban van. A Bõrgyógyászhoz csak péntekre kaptunk idõpontot.

Azt hogy lehet itthon megtanítani a kutyáknak, ami tegnap a barátok köztben volt, hogy hívták a kutyát, a kutya felnézett a gazdijára és amikor ő biccentett akkor ment csak oda ahhoz, aki hívta?

lépésekben írjátok le pls :)

Legjobb válasz: Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Van egy keverék kutyám. Amikor meglátja a család valamelyik tagját, úgy megörül hogy elkezd ugrálni, és nem nagyon lehet a közelébe menni az eső után, mert összesároz mindent. Hogyan tudnám leszoktatni az ugrálásról?

Legjobb válasz: Ugrálásról úgy is le lehet szoktatni, hogy pórázon van a kutya, és valaki fogja a pórázt. Majd jön ez egyik családtag, és amikor elkezd örömködni és gügyögni a kutyának, a kutya meg örömébe ugrálni kezd. Ekkor aki a pórázt tartja, határozott éles rántás közben mondja neki : Nem! Nem szabad ! Vagy Ne ugrálj! A lényeg hogy mindig ugyanaz legyen a tiltó szó, ugyanolyan kemény hangsúllyal.

Ugrálásról úgy is le lehet szoktatni, hogy pórázon van a kutya, és valaki fogja a pórázt. Majd jön ez egyik családtag, és amikor elkezd örömködni és gügyögni a kutyának, a kutya meg örömébe ugrálni kezd. Ekkor aki a pórázt tartja, határozott éles rántás közben mondja neki : Nem! Nem szabad ! Vagy Ne ugrálj! A lényeg hogy mindig ugyanaz legyen a tiltó szó, ugyanolyan kemény hangsúllyal.
ha mindenki következetesen figyelmen kívül hagyná (nincs beszéd, érintés, szemkontaktus) mindig ezt a fajta izgatott viselkedést úgy , hogy nem kerülitek ki, nem hátráltok meg akkor hamar megtanulná a kutya, hogy csak akkor kap figyelmet, csak akkor foglalkoznak vele ha nyugodt elveszítené az értelmét számára az ugrálás...

Hogy kell kutyát tanítani? És hány hónapos korig lehet?

Csak ilyen alap dolgokra: ül, fekszik, marad.

Legjobb válasz: Idõsebb korba is lehet kutyát tanítani.Nagyon baba kutyákat nem lehet,és nem is kell.Alap dolgokra (amiket te írsz),én kb.4-5 hónaposan kezdtem tanítani.Komolyabb dolgokra 7 hónapos kor után érdemes.Az ülést hamar megtanulta.Mondtam neki,hogy ül,és amikor véletlen leült,abban a pillanatban adtam neki jutalom falatot,és utána megdicsértem.Vagy éppen fordítva.Amikor elkaptam a pillanatot,hogy éppen leül,akkor gyorsan mondtam,hogy ül,és jutalomfalat.Ez elég hamar rögzõdött benne,és azóta elsõ szóra leül.A fektetés nehezebben ment,de most már az is tökéletes.Amikor ül,a feje fölé raktam egy jutalom falatot,és lassan húztam elõrébb,amíg lenem feküdt,és abban a pillanatban,amikor fekszik le,mondtam neki,hogy:-FEKSZIK! ,és jutalomfalat.Persze,ezt sokat kell gyakorolni.A "Marad!" is hasonlóan.Leültettem.És mondtam neki,hogy "Marad!" ha pár lépést hátráltam,és ott maradt,akkor kapott jutalomfalatot,ha jött szembe velem,akkor visszaküldtem,és nem kapott semmit.Rengeteg újrajátszás után,mindig kicsit növeltem a lépéseim számát,és idõvel ez is rögzült benne.Jutalom falat,dicséret,sok türelem!

Idõsebb korba is lehet kutyát tanítani.Nagyon baba kutyákat nem lehet, és nem is kell.Alap dolgokra (amiket te írsz), én kb.4-5 hónaposan kezdtem tanítani.Komolyabb dolgokra 7 hónapos kor után érdemes.Az ülést hamar megtanulta.Mondtam neki, hogy ül, és amikor véletlen leült, abban a pillanatban adtam neki jutalom falatot, és utána megdicsértem.Vagy éppen fordítva.Amikor elkaptam a pillanatot, hogy éppen leül, akkor gyorsan mondtam, hogy ül, és jutalomfalat.Ez elég hamar rögzõdött benne, és azóta elsõ szóra leül.A fektetés nehezebben ment, de most már az is tökéletes.Amikor ül, a feje fölé raktam egy jutalom falatot, és lassan húztam elõrébb, amíg lenem feküdt, és abban a pillanatban, amikor fekszik le, mondtam neki, hogy:-FEKSZIK! , és jutalomfalat.Persze, ezt sokat kell gyakorolni.A "Marad!" is hasonlóan.Leültettem.És mondtam neki, hogy "Marad!" ha pár lépést hátráltam, és ott maradt, akkor kapott jutalomfalatot, ha jött szembe velem, akkor visszaküldtem, és nem kapott semmit.Rengeteg újrajátszás után, mindig kicsit növeltem a lépéseim számát, és idõvel ez is rögzült benne.Jutalom falat, dicséret, sok türelem!
Én nem szeretem a klikkert. A kutyámnak az legyen a dícséret, ha azt mondom neki, hogy ügyes vagy. És ha véletlenül otthon marad a klikker, akkor a kutya nem fog szór fogadni? Szerintem szóval is ugyanúgy lehet dícsérni, és jutalmazni, megértik.
Persze, de a klikker nem is ahhoz van, hanem a tanításhoz :) A szó nem olyan gyors impulzus, és nem mindig ugyanúgy hangzik, ezért marha nehéz vele megjelölni a megfelelõ pillanatot. De ez csak a tanításnál okoz gondot, ha már pontosan tud egy feladatot, akkor nem kell a klikker, sõt jutalom se, csak megdícsérem és viszlát. Ja és van klikkelõ szónk is, pont arra az esetre, ha valamihez épp kéne, de nincs nálam a klikker. Ugyanúgy mûködik mint a klikker, kimondom és utána rögtön jön a kaja, ez is ugyanúgy be van kondícionálva. Ez persze sosem olyan pontos, mint a klikker. És amíg könyvbõl próbáltam klikkerezni nekem se ment. Miután végig hallgattam Hornig Rudi néhány elõadását, már egész másként néztem erre a csodálatos eszközre.
Bármennyi idõs kutyát lehet tanítani, 10 éveset is, csak minél idõsebb, annál nehezebb. De ezt így pár sorban nehéz lenne leírni, olvass utána: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=kutya+%C3%BCl&aq=f&aqi=&.. http://www.google.hu/search?hl=hu&q=kutya+fekszik&aq=f&aqi=g.. Ezer féle módszer van, mindenkinek más jön be.
***** ***** A Fennel könyv szerintem a kutyatartók bibliája:) Olvasgasd sokat, és ha alkalmazod a módszereit, akkor nem lehet baj. Egy kutyát mindig lehet tanítani és nevelni, legyen az kölyök, vagy egy felnõtt, akár idõsebb is. De ha jól sejtem, Te kölyök kutyáról beszélsz. Nem tudom, hogy mennyi idõs lehet, de fél éves kor elõtt még nem kell túlzásba vinni a tanítását, hiszen "gyerek", és neki még játszania kell inkább. Persze nagyon sok kutya már ekkorra megtanulja az alapdolgokat (behívás, ül, fekszik, marad) de ha mondjuk kutyaiskolába akarod vinni a kutyádat, hogy tényleg egy magbízható társat nevelj belõle, akkor 7 hónapos kor elõtt nem is lehet vele menni. A kölyök kutya nagyon fogékony, de hamar elfárad, és nem tud sokáig koncentrálni.* Automatikusan eltávolított tartalom.
én a sajátomat kutyasuliba vittem, de csak ezekre akarod megtanítani, akkor van az ún. "clicker" módszer, ami azt jelenti, hogy van egy kis szerkezet, amit megnyomsz, akkor click-elõ hangot ad ki, és utána adsz kaját a kutyának. és ha ezt bekondícionálod, akkor megtanulja, hogyha van ez a hang, kap kaját. Itt a példa az ülnél: Odaállsz mellé mondod neki hogy ül! addig amíg le nem ül, és miután lerakja a hátsóját, gyorsan megnyomod a gombot, akkor lesz a click-hang, és utána adsz neki jutifalatot. de elõször azt kell hogy click-kaja, click-kaja, hogy megszokja ezt hogy a van a hang, akkor nekem jó. és miután megcsinátlad 10x kb., utána mondod hogy ül!, de hagyj utána kicsi szünetet, közben mutathatsz vmit az ujjaddal, és ha leült, gyorsan megnyomod a click-gombot, és adsz neki egy kaját. de it van egy fórum: http://www.zug.hu/forum_tema/clickertraining_716.php
A klikkert nagyon ajánlom én is, jó kezekben csodafegyver! Az állatkertben pl. a gorillákat klikkerrel képzik, és mostmár jönek és tartják a kezüket a vérvételhez, nem kell benyugtatózni õket. Szóval tényleg nagyon jó kis eszköz, közös nyelvet teremt kutya és gazdi között. http://klikker.hu/
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. Köszi a válaszokat. Ja és labrador. Am mennyibe kerül a kutyaiskola?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!