Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyámat leszoktatni arról (17 db)

Hogy lehet a kutyát leszoktatni arról hogy fölölegesen ugasson?

a kutyusom akkor is ugat amikor nem kéne.:(

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd,mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.

Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd, mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.
dehogyis. vannak olyan kutyák amik csaholósabbak, ha unatkoznak vagy ha csak látnak valami újat már rögtön ugatnak. a póráz két végén-ben láttam, én is kipróbáltam, és használt. EZT TEDD: ha ugat, állj fölé, és lassan mutasd a kezeddel, hogy csönd. vagyis hogy mondjam :D tehát mintha elakarnál vágni valamit. remélem érted. és mondd hogy csönd. de ne gyorsan, hanem lassan és halkan. (kipróbáltam sok kutyánál, eddig mindegyiknél használt) ha csöndbe maradt simogasd meg, vagy adj neki valami jutalomfalatot. hamar megtanulja, már az intésbõl is, mert sok kutya inkább a testbeszédet érti. próbáld ki, saját tapasztalatból mondom, tehát nem csak úgy kitaláltam, hogy EZ HASZNÁL
Viszont, ha tényleg azért ugat, mert unatkozik, és te odamész hozzá/megsimogatod, hogy elhallgasson, a visszájára is fordulhat a dolog.Ha esetleg hozzászokott, hogy ha ugat, utána részesül a figyelmedbõl, persze hogy egyre gyakrabban él ezzel... Hallottam egy másik módszerrõl, ez még itthon nem annyira elterjedt, de ha nincs más megoldás(vagy a gazda nincs otthon), hatásos: egy nyakörvet adnak a kutyára, amin ugatás-érzékelõ van, és egy tartály a kutya számára kellemetlen illatú és ízû, citronellás folyadékkal. Mikor a kutya ugat, a tartályból a folyadék a szája környékére spriccel, és néhány eset után összeköti a kellemetlen ízt az ugatással.
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat foglalkozunk vele.meg hát most van 3 kiscica akiknek most keresünk gazdit úgyhogy velük is rengeteget játszik sosincs egyedül mert mikor elmegyünk valahová akkor a nagyim mindig otthon marad.az elõszobában nagyon nagyok az ablakok és van ott egy fotel.a kertünkben pedig a nagybátyám csavar boltja helyezkedik el.azt szokta csinálni hogy fel ül az elõb emlitett fotel támlájára és onnan ugat , csahol, mindent megugat.este amikor egy lélek sincs az utcán õ akkor is ugat:(
A kérdező hozzászólása: meg hát a csavarboltba látogató embereket is megugatja de szerintem azt csak azért mert védi a területét. amúgy nagyon aranyos, okos, rendes , kedves, kutya csak ez az ugatás ne lenne!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a 2.-ikat kipróbáltam és használt:D

Hogy lehet a kutyámat leszoktatni arról h mindenben megtörölközzön fürdés után?

Legjobb válasz: Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Hogyan lehet a kutyát leszoktatni arrol hogy kergeti a farkát?

Legjobb válasz: Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.

Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.
vagy bolhás
Vagy OCD-s.
ha eleget foglalkozol vele és lefárasztod agyilag is, akkor nem talál magának ilyen pótcselekvéseket
az enyémnek van játéka dobálom neki néha és így lekötöm a figyelmét amúgy magától is dobálja össze vissza lehet játék hiánya van na meg feltétlen vidd el hetente 2-szer jó lenne hosszabb sétákra de lehet többször is így ki fárad az enyém 11 hónapos megtanítottam hogy bicikli mellett jöjjön pórázzal és ha nagyon fel van pörögve meg amúgy is mozgásnak megfuttatom de figyelek rá hogy ne hogy nagyon kifáradjon ezt tudom ajánlani


Hogy lehet egy kutyát leszoktatni arról, hogy ne a járdára wc-zen?

4 hós kutyám a saját udvarunkon csak a járdára és a teraszra kakil... közben láthatná a nagyobb kutyától, hogy lehet a fűre, földre is,...

Legjobb válasz: Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.

Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.
plusz a tiltás mellett beszerezni jó kis hipót és szép töményen átkefélni, lemosni vele a járdát teraszt (lehetõleg rendszeresen).
A kérdező hozzászólása: a helyzet a következõ... van kb 200 négyzetméter járdánk, azt áthipózni nehézkes. a másik ha elkapom h oda pisil, gyorsan átviszem a füves részre de van h megvárja h elmenjek és visszamegy oda pisilni vagy kailni a járdára...kinti kutyus, szoktam sétálni vinni de a dolgát nagyjából az udvaron végzi. és hiába vagyok sokat vele ha eljövünk odakakil pl a bejárati ajtónkba.
Ja, hogy kinti. Akkor valóban nem tudsz mindig figyelni rá. Tömény ecetes bõ vízzel mosd fel a járdát (fel ecet, fele víz). Az minden szagot elvesz, jobban mint a hipó és a környezetet sem teszi tönkre. Elhiszem, hogy nagy a terület, ezért nagy meló (bár nem hiszem, hogy egy óránál több lenne), de így talán elmúlik az ingerenciája, hogy oda pisiljen.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez jó ötlet.a hipótol azért is tartottam nehogy belenyaljon es baja legyen de az ecettõl baja se lehet. köszi, remélem bejön. ha eláll az esõs idõ, megcsinálom.
Szívesen. Én igazából a cicáimnál alkalmaztam ezt a módszert lakáson belül, remélem a kiskutyádnál is beválik. :)

Hogyan lehet a kutyát leszoktatni arról hogy kaparjon a virágoskertben? Valakinek sikerült?

Esetleg egyszer?bb ha elkerítem a kertet?

Legjobb válasz: Nállam is ugyanez volt. Egy kölyök agár keverékem volt, kb másfél hónaposan hoztam el, és amikor nagyobb lett(3hónap) elkezdte a papucsokat, lábtörlõket szétrágni, elhurcolászni, és édesanyám virágoskertjébe is folyton kapart..Kiásta a virágokat, ami elég kellemetlen volt. Aztán ahogy nõtt, elhagyta ezt a szokását, olyan 8-10 hónapos korában, de aztán sajnos megmérgezte valami elmebeteg r*hadék.

Nállam is ugyanez volt. Egy kölyök agár keverékem volt, kb másfél hónaposan hoztam el, és amikor nagyobb lett(3hónap) elkezdte a papucsokat, lábtörlõket szétrágni, elhurcolászni, és édesanyám virágoskertjébe is folyton kapart..Kiásta a virágokat, ami elég kellemetlen volt. Aztán ahogy nõtt, elhagyta ezt a szokását, olyan 8-10 hónapos korában, de aztán sajnos megmérgezte valami elmebeteg r*hadék.
Jobban fáraszd le, szellemileg is pl. trükkökkel. Ha rendesen elfárad nem lesz se ereje, se kedve ásni. Vagy tv-ben láttam, hogy lufikat ástak el oda ahol a kutya a legtöbbet ásott és amikor kiásta akkor a lufi kidurrant, a kutya pedig megijedt. De ez nem minden kutyánál válik be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket!Elsõ, sajnálom a kutyusod.Második hozzászólónak is köszi az ötletet, tanítok neki trükköket, próbálom fárasztani, de dolgozok, és így sajnos én vagyok aki hamarabb elfárad :)

Hogyan lehet egy kutyát leszoktatni arról, hogy felugráljon?

Boxerr?l van szó és nem jött be az a módszer, hogy hátat fordítok neki. Valami más ötlet esetleg ?

Legjobb válasz: Nem túl humánus, de amikor felugrik elgáncsolod a hátsó két lábát. Hidd el, nagyon hamar le fog szokni :)

Nem túl humánus, de amikor felugrik elgáncsolod a hátsó két lábát. Hidd el, nagyon hamar le fog szokni :)
Én az orrához tettem a tenyerem , vagy a mellkasánál toltam el(ha nagytestû). Közben egy erõteljes, éles hangon eleresztettem egy NEM-et! Határozottan és utána egy ül-t. Kicsit katonásan hangzik, de megérte. Már nem félnek bejönni hozzánk a gyerekek sem. Ha kistestû, akkor ellököd magadtól és ugyancsak rászólsz. Sok sikert!
Ez picit lehet bonyolult lesz...:) Folyamatában lenne jó az alábbi leírást látni. Abban a pillanatban, amikor ellendült melsõ lábáival a talajról, a két kezemet a melsõlábai között bedugtam és kifelé "tereltem" õket, hogy ne tudjon a vállamon megtámaszkodni, majd ugyanezzel a lendülettel a nyaka két oldalán belecsimpaszkodtam a bundájába és visszarántottam egy határozott "NEM!" kíséretében. :) Német juhász lévén gyorsan megtanulta, hogy mi a pálya. De azért, hogy meglegyen az õ öröme is, megtanítottam neki azt, hogy amikor a kezeimmel a vállaimra mutatok, akkor felugorhat.:) Azóta csak akkor ugrik, ha engedélyt adok rá.

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy másokra ne ugráljon és normálisabban viselkedjen?

Legjobb válasz: Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.

Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, most látom, hogy rosszul fogalmaztam. :) Köszönöm, alkalmazni fogom. Ha jön nálunk valaki pl. akkor tegyem rá pórázra és rántsam le ha ugrani akar?
Vagy póráz nélkül, csak nyakörvvel, ahogy sikerül. A lényeg, hogy mutasd meg neki, mit kell csinálnia, és azt is, hogy azt tényleg KELL, nem csak lehet :) Persze az is fontos, hogy a vendégek lehetõleg ne foglalkozzanak a kutyával, se simi, se tapi, még csak rá se nézzenek. A legjobb egyébként, ha te is így mész el illetve érkezel haza, nem kérsz engedélyt és nem jelentkezel be nála, ezzel is jelzed neki, hogy ne pattogjon, mert nem õ a fõnök.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a jó tanácsokat! :)

Hogy lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy egy bizonyos bokor tövébe végezze a dolgát?

Tele van fákkal az udvarunk, amikben kevésbé tenne kárt, mégis egy bizonyos, kényes örökzöld a kedvenc helye, aminek az alja már kezd sárgulni. van erre valami megoldás? Igaz az, hogy ivartalanítás után úgy pisil mint a lány kutyák? Mindenképp tervbe van véve az ivartalanítás, de most nincs rá keret.

Legjobb válasz: Idegen kutyák esetében rózsa-ágakkal szokás körbekeríteni a bokrot. Így tanulja meg a leggyorsabban, Pavlov. Gondolom a saját kutyád nem akarod bántani, tehát marad a nevelés.

Idegen kutyák esetében rózsa-ágakkal szokás körbekeríteni a bokrot. Így tanulja meg a leggyorsabban, Pavlov. Gondolom a saját kutyád nem akarod bántani, tehát marad a nevelés.
utolsónak: az én kutyám a rózsabokor tövébe fekszik mindig és nem zavarja :( Én sem értem, hogy nem szúrja meg, de nem zavarja. Én egy szép kis 10 cm magas díszléces kerítést javasolnék a bokor köré, obiban nem drága, és jól is néz ki.
Nagy munkával.Kiköltözöl a bokorhoz és ahányszor odajönne pisilni rászólsz. Sajnos csak ez mûködik, vagy körbekeríted. Ivartalanítás után nem fog úgy pisilni mint a lányok, de kevesebbet fog, nem jelöli körbe a kertet és a vizelete is megváltozik, nem olyan maró már.
Ez a kerítéses ötlet jónak tûnik :)
Nálunk a kerítés sem vált be. Átugrottak rajta. Konkrétan azzal töltötték az idõt, hogy átugráltak rajta - mert az milyen jó :) - úgyhogy nálunk ez nem használt. Édsanya ki volt akadva, de nekem tetszett, meg a kutyáknak is :) Azért egy próbát mindenképp megér a kerítés dolog. :)
Az elõzõnek: Ha átugrik a kerítésen, akkor közvetlen a bokorba landol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos, bár a kerítéssel az az egy gondom van, hogy ezek a bokrok a kerti kézmosót veszik körül U alakban, amin belül már van egy kerítés. ha még kívülre is teszek, úgy fog kinézni, mint egy bokorral töltött kerítésszendvics :-)))))Elsõ körben kipróbálok egy olcsó megoldást, oda állítok valami alacsony deszkát és rövid idõn belül kiderül, hogy vonzódik-e még a helyhez. (mert ha azt is célba veszi, a fû is eltûnik a környékérõl.)Ha nem válik be, jön a nevelés. Késõbb mindenképp ivartalanítás lesz a vége, addig is mentjük ami menthetõ :-)

Egy kan kutyát hogy lehet arról leszoktatni, hogy rámásszon a szuka kutyámra?

Van egy szuka kutyám és a szomszéd kan kutyája mindig átszökik és rá akar mászni. A szomszéd már többször is megcsináltatta a kerítést, de a kutya mindig szétszedi. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy rámásszon a kutyámra?

Legjobb válasz: Normális kerítés és a kan ivartalanítása.

Normális kerítés és a kan ivartalanítása.
Más kutyáját nem tudod nevelni, pláne nem akkor, ha ilyen erõs ösztönrõl van szó, amitõl a kanok nagy része szabályosan elveszíti a fejét.
A legmegfelelõbb tényleg az lenne, amit elsõ hozzászóló írt. Ha normális kerítést csináltat a szomszéd, akkor eleve nem tud átmenni a kutya. Legjobb lenne, ha mindegyik kutya ivartalanítva lenne.
A személyiség nem a kutya méhében lakik :)
Ivartalanítsd a kutyádat. Akkor a kan nem fog átmászni. Ilyen egyszerû!Leszoktatni a kant nem lehet róla, hisz ösztönbõl teszi!
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt fogom tenni, de valamiben bizonytalan vagyok, mert mindenhol mást mondanak. Ugye a kutyusom személyisége nem fog megváltozni az ivartalanítás után ?
Ha meg is változna, akkor is csak jó irányba. :) Esetleg nagyobb lehet az étvágya, az én cicámnál legalábbis így volt.

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy MINDEN szembejövőt megugasson az utcán?

Teljesen mindegy, hogy férfi, n?, gyerek, mindenkit megugat! De emellett viszont teljesen barátságos, szikrányi agresszió sincsen benne, bármikor bárki számára megsimogatható, ugatás közben is. Mintha így üdvözölné az embereket, vagy nem tudom...:S

Legjobb válasz: ugyan ez van az én kutyámmal is szóról szóra és sajna fogalmam sincs :(

ugyan ez van az én kutyámmal is szóról szóra és sajna fogalmam sincs :(
Ugy lehet megoldanii, hogy amikor jönne valaki akkor le kell gugolni a kutya mellé és valami finomságot adni neki, ezzel ellehet terelni figyelmét és egy idõ után nem fog ugatni a szembe jövõkre!:)
vagy ugatni fog és csak akkor hagyja abba, ha adsz neki vmi kaját
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd kipróbálom. Eddig is próbálkoztam figyelemeltereléssel, de érdekesebb volt a szembejövõ..:S 11 éves mudiról van szó!
Mókamester: én ezt nem csakugy kitaláltam, már több kutyánál is bevált a módszer!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!