Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyámat leszoktatni (56 db)

Nőstény kutya hágó mozdulatokat végez gyerek lábára. Hogyan lehet gyorsan leszoktatni erről?

Van egy már 8 éves, kis termetű terrier keverék ivaros szuka kutya, ami most tüzel. A család 6 éves kisgyermekének lábán hágó mozdulatokat végez a kutya, a felnőttekkel nem próbálkozik. Sajnos ráadásul a fiúcska ezt jó játéknak gondolta, így nem szólt rá eleinte, de már vele megbeszéltem és elfogadta, hogy nem jó. A kutyával hogy lehetne ezt "megbeszélni"? :-) Ivartalanítás gondolom segítene, de még valami tanács? Köszönöm!

Legjobb válasz: Ivartalanítás se sokat segít ezen. Ezzel a kutya azt fejezi ki, hogy õ a rangsorban a gyerek fölött áll a gyerek meg csak utána jön. Mikor ezt csinálja a kutyát le kell tiltani! Nektek meg meg kell értetnetek a kutyával, hogy a gyerek is fölötte áll! Mikor ezt csinálja tiltsátok le a kutyát és egy általatok kijelölt bünti helyre zárjátok be 5-10 percre. Meg fogja érteni 3-4 alkalom után, hogy mirõl is van szó! Mi az amit nem szabad.

Ivartalanítás se sokat segít ezen. Ezzel a kutya azt fejezi ki, hogy õ a rangsorban a gyerek fölött áll a gyerek meg csak utána jön. Mikor ezt csinálja a kutyát le kell tiltani! Nektek meg meg kell értetnetek a kutyával, hogy a gyerek is fölötte áll! Mikor ezt csinálja tiltsátok le a kutyát és egy általatok kijelölt bünti helyre zárjátok be 5-10 percre. Meg fogja érteni 3-4 alkalom után, hogy mirõl is van szó! Mi az amit nem szabad.
Nem "megbeszélni" kell a kutyával, hanem lazán leszedni, letiltani a cselekedetérõl. Ha nem ért a szóból, meg lehet reptetni is kicsit :) )
Meg kell tiltani a kutyának. 8 évesen mindenképp jó lenne ivartalanítani, hiszen nagy valaszínüsége van a gennyes méhgyulladásnak már ebben a korban. És az ivartalanítás segÍt ezen is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A letiltást elég ha a felnõttek végzik, vagy a kisfiúnak kellene? (Ha neki, hogyan?)
nektek kell, persze, hisz titeket fogad el maga felett állónak. aztán (felügyelettel) a gyerek is végezhet dominancia gyakorlatokat. ("eszik" az állat táljából, elõtte megy ki mindig az ajtón, stb...)
Ez nem a "meghágást" jelenti, aggodalomra semmi ok. Ez csak a dominancia egyfajta kifejezése. Szólj rá a kutyára, ha úgy látod gyanúsan közeledik a kisfiad felé, és mondd meg, hogy õ is szóljon rá, hogy "Nem szabad!" :)

A kutyám ellopta a banánhéjat, elakartam tőle venni és megharapott (vérzik is), ez most normális? Hogy lehet róla leszoktatni h ne harapjon meg?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem normális. Amelyik kutya meg meri harapni a gazdáját,az nem tekinti õt falkavezérnek. Sürgõsen változtatnod kell dolgokon, különben egy vezérségre törõ kutya bizony veszélyes lehet. Az elsõ válaszoló ajánlatán kívül még egy olvasgatnivalót ajánlanék: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Semmiképpen nem normális. Amelyik kutya meg meri harapni a gazdáját, az nem tekinti õt falkavezérnek. Sürgõsen változtatnod kell dolgokon, különben egy vezérségre törõ kutya bizony veszélyes lehet. Az elsõ válaszoló ajánlatán kívül még egy olvasgatnivalót ajánlanék: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Elõször rá kell szólnod, hogy nem szabad, aztán kérni, és ha nem adja, akkor elvenni tõle! Mindig beszélj hozzá, hogy eltereld a figyelmét kicsit, mert ha hirtelen, csak odanyúlsz a zsákmányához, akkor jó, hogy odakap!
"Mi a kuvaszaink számára szoktunk venni gyengébb kutyákat, amin "gyakorolhatnak", széttéphetik õket a patakparton." Mi a gyengébb kutya? Te vagy gyenge agyilag!
Normális, nincs a kutyádnak semmilyen pszihés gondja, vagy ilyesmi, teljesen egészséges. A kutyák szemében szükségszerûen kell egy erõs karakterû és akaratú vezéregyéniség a csapatba, amiben élnek, mivel a nélkül nem érzik magukat (és a falkájukat) biztonságban. Ha a családban senki nem vállalja fel 100%-osan ezt a szerepet, úgy a kutya kényszerül betölteni ezt a pozíciót. Rendreutasítja a családtagokat, fegyelmezi õket, rájukerõlteti az akaratát, irányítja õket, stb. Általában nem örülnek neki, a legtöbb kutya ideges, feszült, flusztrált lesz ettõl a felelõségtõl. Fajtától és kortól kicsit függõen azonban általában jó eredménnyel vissza lehet tõlük követelni a vezér szerepet. A lényeg, hogy nem arról kell leszoktatni, hogy ne harapjon meg, mert ez csak a jéghegy csúcsa. El kell vele fogadtatni, hogy mostantól a rangsor végén a helye, és te vagy a vezér. Ha az alapvetõ problémát kezeled, az ilyen dolgok is abbamaradnak.
Egyáltalán nem normális. Ha véletlen játék közben odakap, az elõfordulhat, de az hogy kajaféltésbõl neked megy az abszolút nem. Nem tekint magasabb rendûnek, sõt... Nálunk pl hogy ha a kutyám csak játék közben a labda helyett véletlen a kezemre harapott rá erõsebben, már hangosan felkiáltottam, jelezve hogy fájdalmat okozott, és azonnal abbahagytuk a játékot! Pici korától így lett nevelve és nagyon jól tudja miért hagyjuk abba a játékot amikor ilyet csinál. Ha olyat "lopna el" amit nem kéne, akkor is gond nélkül hagyja hogy kivegyem a szájából, sõt olyan is volt, hogy már darabokban volt egy papucs a szájában, és minden egyes darabot kikotortam a szájából minden felháborodás nélkül, pedig akkor azért már jócskán benn volt a kezem a szájában! Azt javaslom neked, hogy mindenképpen azonnal keress fel szakembert aki segít helyreállítani a dolgokat mielõtt csak mégjobban elmérgesedne a helyzet! Egy agresszív kutyával együtt élni nem kellemes, próbáld megelõzni a helyzetet!
mit kell ennyit filozofálni... megharap ráordítasz meg p1csán rúgod és kész...majd megtanulja kivel szórakozzon
Egyáltalán nem normális, ez azt jelenti, hogy nem te vagy a falkavezér, a kutya uralkodik feletted. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. olvasd el ezt, aztán a kutyaiskola sem ártana.
A legelemibb ösztön hogy védi a kajáját. Kérni kellett volna tõle nem kikapni a szájából. A falkavezérség nem azt jelenti hogy bármit megtehetsz vele.Ha a kutya nem a szeretet érzi hanem az uralkodást akkor ne csodálkozzon senki ha odakap.Nem könyvbõl kell olvasni hanem ismerni kell a saját kutyát mert az barát és nem rabszolga!És mindegyik kutya más jellem!
Rúgd pofán a büdös dögöt! Abból megtanulja.
Dehoyg normális! Ilyenkor célszerû erõteljesen rászólni (elõnyben vagy ha férfi vagy és mély a hangod) elkapni a "tarkójánál", vagy valamilyen erélyes büntetést kitalálni neki, de érezze már a kutya, hogy TE vagy a falkavezér, nem õ! Boldog Karácsonyt!

3, 5 hónapos kan csivavám rendkívűl morgós és goromba, harapós. Leginkább a többi kutyával. Hogy lehet erről leszoktatni?

Legjobb válasz: Szocializálni kell, vidd normális kutyaoviba, ahol a kiképzõk segítenek neked, hogy hogyan kezeld a kutyádat, meg õ is hozzászokhat ahhoz, hogy kutyák között van és normálisan kell viselkedni.

Szocializálni kell, vidd normális kutyaoviba, ahol a kiképzõk segítenek neked, hogy hogyan kezeld a kutyádat, meg õ is hozzászokhat ahhoz, hogy kutyák között van és normálisan kell viselkedni.
Kicsit megvédeném szegény csivavákat meg yorkikat, általában õk teljesen normális kutyák lennének teljesen normális idegrendszerrel, ha a kedves gazdik nem úgy kezelnék õket, ahogy. Õk sincsenek jobban túlszaporítva, mint a német juhászok meg a goldenek, egyszerûen csak olyan emberek vezik õket, akiknek cukimuki pihepuha ölelgetnivaló babapótlék kell, a nagyobbakat meg azért azok, akik inkább kutyára vágynak. Tisztelet a kivételnek természetesen, nem a kérdezõnek szólt a jellemzés, hanem úgy általánosságban.
Csak vigyázz vele nehogy a végén "nekirontson" a csivavád egy pitbullnak!!! :)
Ne szoktasd le, ez a kis méregzsák más kutyában nem tesz kárt, maximum a torkán akad.
Na, ezért nem szabad otthon hozzáértés nélkül szaporítgatni... :(
A kérdező hozzászólása: Nem tenyésztõtõl hoztam!Egy fiatal pártól akik hobbiból tartanak egy szuka csivavát!A Kutyának az elsõ ellése volt ez az alom.Aztmondták a testvéreivel (akiket eladtak már)nagyon jól kijött.Õ maradt egyedül az anyjával, gondolom nem érintkezett más emberekkel és kutyákkal.De különösnek tartom , hogy egy kiskutya ennyire rettegjen és félelmében agresszívvá váljon.
Csóri, hol lehetett eddig... :( Jó lenne tényleg szakemberrel beszélni és gyorsan rendberakni a kiskutya lelkivilágát, mert ez neki se jó így.
A kérdező hozzászólása: 2 napja van nálam! Lehet, hogy azért goromba mert még szokatlan neki az új helyzet? Félelmében csinálhatja mert behúzza a farkát nyüszít ugat odakap a többi kutyának a simogató kezeknek...
Egy kölyök csivavával hogy lehet nem elbírni??? :D Röhej... Szóval, valószínû, hogy félelembõl agresszív. Fogjátok meg, tegyétek le nyugodt kutyáknak háttal, hogy meg tudják szimatolni. Amint kezdené a hisztit, szóljatok rá és kicsit kapjátok el a grabancát, fegyelmezzétek le. Nem hiszem el, hogy nem tudtok vele következetesek és határozottak lenni...
Pontozzatok le nyugodtan, de nekem is az a véleményem, hogy az ilyen csivava meg yorki szerû kutyák agyon vannak szaporítva, és le merném fogadni, hogy õ sem tenyésztõtõl vette. Azok ilyen agresszívak már kölyökként. Furcsa mód, az a kutya, amelyik nem 30 ezer volt, hanem 80-100 ezer, annál nem igazán lehet ilyen fajta agressziót tapasztalni. Egy kölyök, morog, goromba és harap? Ne már..
Akumi jól mondja, a kutyának meg kell tanulni normálisan kapcsolatot teremtenie a többi kutyával. Vidd el kutyasuliba, és ne szégyelld senki elõtt, hogy kicsi, és ne hallgass rájuk, hogy minek a suli, mert így sokkal minõségibb életetek lehet! A többiek meg minek irkálnak teljesen haszontalan válaszokat...
Na, még egy ideggyenge csivava.
Mondtam én, hogy ez a helyzet! Kutyaiskola, szocializáció, stb. A többiek már leírtak mindent.


A kan westie-m minden kutyának neki akar rohanni és minen embertől fél. Hogy lehet ezekről leszoktatni?

Mennénk a barátn?mmel sétáltatni az ebeinket.

Legjobb válasz: Nem leszoktatni kell, hanem szocializálni. Vidd el egy jó kutyaiskolába.

Nem leszoktatni kell, hanem szocializálni. Vidd el egy jó kutyaiskolába.
Egyetértek az elsõvel. Na meg olvasd el ezt: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Ez nem leszoktatás típusú dolog, hanem eget rengetõen súlyos, mélyrõl fakadó probléma. Alapos, következetes, idõigényes feladat helyre hozni, akár több hónap is. Olvass kutyás könyveket, elsõként a Fennel könyvet, amit be is linkelt az egyik válaszoló. Menjetek el kutyasuliba, ahol nagyrészt téged tanítanak arra, hogy megértsd a kutyák viselkedését. Ha Budapesten laksz, a Cerberos szocializációs-rehabilitációs tanfolyama ingyenes. A népszigeti és a budakalászi kutyaiskola is jó.

Miért vizel a kutyám mindenfele? Hogy lehet erröl leszoktatni? Esetleg ivartalanítás? Helppp?

3 éves kan yorkie és minden bútor vagy földön lévö tárgyat levizel pedig szabadon járkálhat ki-be udvar-terasz-ház helyeken.Az ivartalanítás tényleg megoldja a problémát?Vagy ti mit javasoltok????

Legjobb válasz: Az ivartalanítás valóban jó ötlet, de ez nem fogja megoldani a gondot. A kutya házon belûli jelölgetése egyértelmûen dominancia. Azt jelzi nektek hogy az egész ház az övé, õ a falkavezér. Olvas utánna a falkavezérségnek, ajánlom Jan Fennell Kutyapszihológia címû könyvét a neten megvan letõlthetõ verzióban.

Az ivartalanítás valóban jó ötlet, de ez nem fogja megoldani a gondot. A kutya házon belûli jelölgetése egyértelmûen dominancia. Azt jelzi nektek hogy az egész ház az övé, õ a falkavezér. Olvas utánna a falkavezérségnek, ajánlom Jan Fennell Kutyapszihológia címû könyvét a neten megvan letõlthetõ verzióban.
Az ivartanítás nem fog erre megoldást adni. Rengeteg ok miatt érdemes lenne ivartalaníttatni, de alapvetõen itt nevelésbeli gondok vannak. A jelölgetés általában nem utal komoly problémára, persze nagyon kellemetlen, de legtöbbször nem is nehéz orvosolni. Tessék elkezdeni rendesen foglalkozni a kutyával, szabályokat felállítani és el fog múlni ez a gond.
Ivartalanítás ÉS falakvezérség. Nem vagy-vagy, mert a tökölés önmagában nem segít ezen, ivartalan szuka kutya is jelölgethet, hiszen az territoriális viselkedés, nem hormonálisan vezérelt.
csak megjelöli h az az "õ területe" de meglehet tanítani h kint végezze el a dolgát
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es!Rendesen foglalkozunk a kutyával és már tanítottuk is sõt kutyaiskolába is járt és ha már ez segített volna nem írtam volna ki a kérdést!
Pedig valamit mégsem csináltok jól. Hidd el, nem a kutya a hibás, ti rontotok el valamit.

Egy kan kutyát hogy lehet arról leszoktatni, hogy rámásszon a szuka kutyámra?

Van egy szuka kutyám és a szomszéd kan kutyája mindig átszökik és rá akar mászni. A szomszéd már többször is megcsináltatta a kerítést, de a kutya mindig szétszedi. Hogy tudnám leszoktatni arról, hogy rámásszon a kutyámra?

Legjobb válasz: Normális kerítés és a kan ivartalanítása.

Normális kerítés és a kan ivartalanítása.
Más kutyáját nem tudod nevelni, pláne nem akkor, ha ilyen erõs ösztönrõl van szó, amitõl a kanok nagy része szabályosan elveszíti a fejét.
A legmegfelelõbb tényleg az lenne, amit elsõ hozzászóló írt. Ha normális kerítést csináltat a szomszéd, akkor eleve nem tud átmenni a kutya. Legjobb lenne, ha mindegyik kutya ivartalanítva lenne.
A személyiség nem a kutya méhében lakik :)
Ivartalanítsd a kutyádat. Akkor a kan nem fog átmászni. Ilyen egyszerû!Leszoktatni a kant nem lehet róla, hisz ösztönbõl teszi!
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt fogom tenni, de valamiben bizonytalan vagyok, mert mindenhol mást mondanak. Ugye a kutyusom személyisége nem fog megváltozni az ivartalanítás után ?
Ha meg is változna, akkor is csak jó irányba. :) Esetleg nagyobb lehet az étvágya, az én cicámnál legalábbis így volt.

Miért eszi meg a kutyám a macskaürüléket? Hogyan lehet róla leszoktatni, mert ugyebár nem lehetsz ott mindig mellette!

Legjobb válasz: Az enyém is ezt csinálja, én nem tudtam vele semmit kezdeni, ezért a macskáimnak raktam almot egy zárt részre, ahova nem jut be a kutya (kertes ház).

Az enyém is ezt csinálja, én nem tudtam vele semmit kezdeni, ezért a macskáimnak raktam almot egy zárt részre, ahova nem jut be a kutya (kertes ház).
Nekünk is ette. Most már 1 éves körül van, és úgy tûnik leszokott róla.
Mindig rászólsz ha látod. Nem hagyod olyan helyen ahol ürülék van. És megnézed az étrendjét meret lehet hogy hiénya van vaalmibõl. Minõségi de legalább közepes táppal jó etetni.
A kérdező hozzászólása: Kint az udvaron vannak és nagy a kutya cica barátság, van amikor együtt is alszanak. Nem lehet mindig õrizgetni õket.
Ízlik neki. Én zárt alomládát vettem a macsekoknak.
az enyém is megette picinek...próbáld meg az összeset összeszedni, rendszeresen, egyszer leszokik róla...

Miért kergetik és rágcsálják a kutyák a farkukat? Hogyan lehet őket leszoktatni róla?

Legjobb válasz: Ha egyszer utolérik és jól ráharapnak, maguktól leszoknak. Egyébként nyugi, csak játszanak. Több törõdés, másfajta játékalkalmak, más kutyák megismerése eltereli õket a saját farkuktól.

Ha egyszer utolérik és jól ráharapnak, maguktól leszoknak. Egyébként nyugi, csak játszanak. Több törõdés, másfajta játékalkalmak, más kutyák megismerése eltereli õket a saját farkuktól.

A kutyámat ha sétáltatom akkor állandóan fulladozik mert rohanni akar, hogy lehet erről leszoktatni?

Tehát hogy mellettem, az én tempómban menjen?

Legjobb válasz: Amikor elkezd húzni, akkor egy határozott hátraracot vágsz hirtelen. Talán még kicsit meg is húzhatod miközben fordulsz. Majd ha arra is húz, ismét hátra arc. Ha ezt folyamatosan csinálod kitartóan, akkor egy idõ után belátja hogy jobb a te tempódban haladni, mint hogy folyton megfordultok:).

Amikor elkezd húzni, akkor egy határozott hátraracot vágsz hirtelen. Talán még kicsit meg is húzhatod miközben fordulsz. Majd ha arra is húz, ismét hátra arc. Ha ezt folyamatosan csinálod kitartóan, akkor egy idõ után belátja hogy jobb a te tempódban haladni, mint hogy folyton megfordultok:) .
Veszel neki HÁMOT vagy megfullad. De gondolom csak leáll valamikor mert rájön hogy nem jó neki
A kérdező hozzászólása: Nem fullad meg mert néha visszajön, de jobb lenne ha az én tempómban menne. Ha veszek neki hámot ugyanúgy fut. Szeretnék normál tempóban menni és akkor nem is fulladozik.
Én is probáltam de sehogysem tudtam.Probáltam hámmal de zavarta és úgyanúgy ment mint eddig.
Jajj *Hátraarc Amúgy hámot nem érdemes neki venni, mert abban jobban húz. Hiszen akkor az egész testével neki tud lendülni, így meg csak a nyakával.
A kérdező hozzászólása: Ja meg ezzel kapcsolatban lenne még 1 kérdésem. Amikor leveszem róla a pórázt, vagy csak becsukom az ajtót, vagy a kaja miatt, állandóan morog a lábára meg a farkára. Mivel szoktathatnám le errõl?:/
A lábára? Huh ez elég furcsa. Szerintem próbálj meg rászólni amikor ezt csinálja. Ha újra elkezdi akkor megint szólj rá. Persze ne azt mond hogy: hagyd abba. Hanem egy határozott NEM!-et. Lehet beválik, ilyennel még nem találkoztam. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: megpróbálom...elõre is köszi:) ja meg mindenkinek;)

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát az ugatásról?

A szomszédunkban él egy kutya (német juhász) közvetlenül a kerítésre rákötve, rövid láncon. Nem foglalkoznak vele, a kerítésen nem lehet átlátni, csak néhány csíkban de minden mozgást érzékel és a legkisebbre is ugatni kezd. Mit tehetnénk, hogy ne ugasson ennyit? A "gazdájának" már szóltunk de nem csinált semmit. Szakszer?, komoly válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: A kedves gazdát be kell jelenteni a helyi jegyzõnél, mert törvény írja elõ, hogy hogyan tarthat állatot, egy német juhásznak minimum 6 méteres láncon kéne lennie. Ez persze nem oldja meg a problémát, de legalább b*sztatod egy kicsit a szomszédot, és a kutya életkörülményein is javítasz. Az ugatásról egyébként nem tudod leszoktatni; rohadtul unatkozik, nyilván mindenre ugat. Ez ellen egyedül a gazdája tudna tenni, ha normálisan tartaná a kutyát.

A kedves gazdát be kell jelenteni a helyi jegyzõnél, mert törvény írja elõ, hogy hogyan tarthat állatot, egy német juhásznak minimum 6 méteres láncon kéne lennie. Ez persze nem oldja meg a problémát, de legalább b*sztatod egy kicsit a szomszédot, és a kutya életkörülményein is javítasz. Az ugatásról egyébként nem tudod leszoktatni; rohadtul unatkozik, nyilván mindenre ugat. Ez ellen egyedül a gazdája tudna tenni, ha normálisan tartaná a kutyát.
Toldjátok meg a kerítést, hogy ne lásson át, hátha.
A kérdező hozzászólása: De nem csak felénk lát át, hanem a másik 2 szomszédhoz is. Õket is ugatja, ráadásul még az utcán az autókat(!) is.
Az, az agyonstresszelt kutyát még ultrahanggal is tovább idegeled, biztos csendben fog maradni. Mûködhet, de ilyen helyzetben én nem fogadnék rá nagy összegekben, és az biztos, hogy a kutyával nagy kicseszés lenne. Elõbb-utóbb megkattan az a kutya, és lerágja a saját lábát, ha már az ugatásban sem fog tudni levezetni semmiféle energiát.
Néha el kéne engedi szerencsétlen állatot, had szaladgálja ki magát.
A kérdező hozzászólása: Szóltunk már párszor szépen a szomszédnak, legalább az utcafronti kerítéshez tegye, ne a ház mögé, vagy engedje szabadon az udvaron, de semmi. Nyáron próbálkoztam hang + vízsugár, de nem jött össze. Nem akarok jelentgetõzni, fõleg, hogy tudná hogy mi voltunk, de sajnálom szerencsétlen állatot. A saját kutyánk sem jár az udvarnak abba a részébe.
1 :önkormányzatnál kell be illetve :) feljelenteni! irány a városi jegyzõ. 2: beállni a kocsival a szomszéd kerítése mellé , jó közel a házához, és mehet a full hangerõ !! lehetõleg amikor õk alszanak ! 3 : kedvesen, határozottan, és meggyõzõen elmondani a kedves szomszédnak, hogy innentõl minden napod arra szánod, hogy õ is megtudja, megismerje a NEM ALVÁS ÉLMÉNYÉT! 4 : A KUTYA NEM TEHET ERRÕL! NE A KUTYÁT BÁNTS, BÁR , SZINTE BIZTOS, HOGY A KUTYÁNAK ANNYI! mivel eddig sem törõdtek vele, ezután, már probléma forrás lesz!így valószínû megy a levesbe:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!