Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kutyámat (1008 db)

Hogyan lehet kutyát a pórázhoz és a sétáláshoz szoktatni?

Eddig kertben volt szabadon.Ma kivittem hogy mit szól a helyzethez, de leült és nem mozdult.Kölyök kis termetű kutya.A pórázt rágni akarta.Nem az én kutyám a férjem családjaé, szertném sétálni vinni, hogy meglegyen a szükséges napi mozgás.Nagyon izgága, gondolom nincs eléggé kifáradva, kevés az udvari szimatolás.

Legjobb válasz: Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: www.egyikkutyamasiknem.hu

Juatlomalattal vezesd meg, és eleinte, ha csak pár métert megy is jutalmazd meg. A másik lehetõség, hogy fölveszed az öledbe és a kaputól távolabb leteszed. eldobod a pórázt, és elindulsz. Mivel egyedül marad, ezért az az egyetlen választása, hogy utánad megy. Ha utolért jutalmazd meg. Ezt ismételjétek párszor, és aztán már megy neki úgy is, hogyha fogod a pórázt. Ami nekünk bevállt: Ha va olyan ismerõsöd aki szokott kutyátsétáltatni, ismertessétek össze a kutyákat. Semleges környezetben, szóval NE az udvarban, hanem inkább az utcán. Ha összecimbiznek a kutyák, akkor menni fog a másik kutya után. Néhányszor menjetek el együtt sétálni, és akkor jó élményhez köti a sétát, és magától is menni fog. Nyugodtan leszólíthatsz egy ismeretlen kutyást is, hogy ne haragudjon, de a te kutyusod nem tud még pórázon sétálni, és nem baj-e ha velük tartotok. De szerintem az elsõ kettõ a legjobb módszer, az a lényeg, hogy ne szidd meg, egy buli legyen a séta, ami minig nagyon jó. Ne ángasd, de szidd le. Minden jó mozdulatért kapjon pozitív megerõsítést. Ha gondolod ezt nézd meg: http://www.egyikkutyamasiknem.hu
A kérdező hozzászólása: Falun lakunk itt senki sem sétáltat :-) oké holnap megpróbálom.És mi a vélemény a hámról???
Jó a hám, csak abban nehezebb irányítani, és fegyelmezni. A póráz a nyakát fogja, arra jobban reagál. De ha hallgat Rád, akkor tökmindegy:) A sétákat meg majd megszereti, sok kiskutya van, akik félnek az elején. Remélem a falu többi lakója is majd kedvet kap ;)
A kérdező hozzászólása: Remélem.Hát itt senki nem sétáltat, leheg hülyének is néznek majd de nem érdekel.Amúgy városban nõttem fel, ott teljesen máshogy mennek a dolgok.Mások az elképzelések.De tisztelet a kivételnek.A kutya etetése a maradékból meg kópos száraz eledelbõl áll.Az oltásból csak a veszettség ellenit ismerik......mind1 hosszú.Ezért legalább a sétálás örömét szeretném neki megadni.Köszönöm a válaszokat.

Fallaut 3-ban hogy lehet kutyát szerezni?

vagy hol lehet szerezni?

Legjobb válasz: A szeméttelepen van a kutya (Dogmeat). Amikor odamész, akkor épp megtámadják. Megmented, erre õ a követõd lesz. Ha felveszed a Puppies! nevû perk-et, akkor a kutya halála után mindig lesz egy leszármazottja a 101-es menedék bejáratánál, így végtelen ideig lehet segítõd (a többiek eltûnnek ha meghaltak).

A szeméttelepen van a kutya (Dogmeat). Amikor odamész, akkor épp megtámadják. Megmented, erre õ a követõd lesz. Ha felveszed a Puppies! nevû perk-et, akkor a kutya halála után mindig lesz egy leszármazottja a 101-es menedék bejáratánál, így végtelen ideig lehet segítõd (a többiek eltûnnek ha meghaltak).

Hogyan lehet kutyát illemre tanítani?

Folyamatosan felássa az udvaron a gyepet. Segítsetek!

Legjobb válasz: Mert unatkozik! Adj neki játékokat és ha meglátod,hogy ás,szólj rá. Az is megoldás lehet,hogy teszel ki neki egy kisebb medencét,vagy lavort,mert ilyenkor a meleg miatt is áskálnak. Szerintem legjobb megoldás egy gyerek,kagyló formájú homokozó. Könnyû takarítani,elég nagy,nem túl magas,így bele tud feküdni a kutya,és nem is drága(3-4000 ft).

Mert unatkozik! Adj neki játékokat és ha meglátod, hogy ás, szólj rá. Az is megoldás lehet, hogy teszel ki neki egy kisebb medencét, vagy lavort, mert ilyenkor a meleg miatt is áskálnak. Szerintem legjobb megoldás egy gyerek, kagyló formájú homokozó. Könnyû takarítani, elég nagy, nem túl magas, így bele tud feküdni a kutya, és nem is drága(3-4000 ft).


Tenyésztőtöl hogy lehet kutyát venni? Tudom hülye a kérdés de már egyszer megszívtam szaporítós kutyával persze akkor még nem érdekelt a kettő közti külömbség

de ez hogy megy? oda megyek és meg is kapom vagy várni kell ?

Legjobb válasz: Nézelõdj a tenyésztõk honlapján, általában ki van írva hogy mikor várható alom. Írsz a tenyésztõnek, és érdeklõdsz legközelebb várható alom felõl, megmondod hogy szeretnél kiskutyát lefoglalózni/elõjegyezni. Lefoglalja neked, és ha megszülettek a kölykök akkor kijöhetsz akár többször is látogatni az almot, de még nem viheted el 8hetes koráig minimum. Ha betöltötte a 8hetes kort (de a legjobb ha 10-11hétig az anyjával marad) akkor elmész érte, aláírjátok a papírokat,szerzõdést, kifizeted a pénzt és elviheted. Röviden ennyi.

Nézelõdj a tenyésztõk honlapján, általában ki van írva hogy mikor várható alom. Írsz a tenyésztõnek, és érdeklõdsz legközelebb várható alom felõl, megmondod hogy szeretnél kiskutyát lefoglalózni/elõjegyezni. Lefoglalja neked, és ha megszülettek a kölykök akkor kijöhetsz akár többször is látogatni az almot, de még nem viheted el 8hetes koráig minimum. Ha betöltötte a 8hetes kort (de a legjobb ha 10-11hétig az anyjával marad) akkor elmész érte, aláírjátok a papírokat, szerzõdést, kifizeted a pénzt és elviheted. Röviden ennyi.
én fél és egy év közötti idõket vártam a kutyáimra. ha tudod, hogy melyik tenyésztõtõlszeretnél, akkor megkérdezed, hogy mikor lesz alma, és feliratkozol. (van aki kér elõleget, én nem szoktam, ha valaki visszalép van helyette más) megmondod, hogy kan vagy szukaés hogy milyen célra (hobby, tenyésztés, munka show..) és ha megszülettek a kölykök, akkor kapsz értesítést, minden nap fotókat. ha 1 hónaposak már lehet jönni látogatni. (akkor még nem kapodkézbe, de megmondom, hogy melyiket szánom neked és dönthetsz, hogy oké-e. vagy egy másik jobban tetszik, akkor elmondom, hogy az milyen lesz nagy valószínüséggel.) én szeretem, ha legalább 2 hetente eljönnek megnézni ismerkedni.
Attól függ milyen fajta és milyen célból szeretnéd. Van e alom a kennelben amit kinéztél, ha van akkor van e eladó és olyan ami megfelel az igényeidnek
A kérdező hozzászólása: És ha nagyobb testû kutyát szeretnék panelba akkor is odaadja vagy esetleg még nincs elég pénzem és kell még gyûjtenem akkor meg nem adja oda?
Pont ezért ne kérdezz rá rögtön! Nem azt mondtam, hogy ne kérdezd meg, csak amikor a kutyát a kezedbe nyomják és várják, hogy fizess. De ne úgy kezdd, hogy jó napot, xy vagyok, kutyát szeretnék venni a kenneljébõl, mennyibe kerül? Mert akkor valószínûleg (nem biztos) rád vágják a telefont. Kérdezõsködj, mutatkozz be(körülmények, tapasztalat stb), és ha szimpatikus, akkor kérdezd meg az árat.
meg fogja mondani. Azért írták mert ez egy kellemetlen téma sokan felhívják a tenyésztõt elsõ kérdés: Mennyibe kerül? Mást nem is kérdeznek és ha megtudják az árat az esetek egy részében (velem is volt más ilyen ) elküldenek a francba és rám csapják a telefont. Már összes felmenõm volt szidva sõt a kutya is... szóval ez kellemetlen na..
A kérdező hozzászólása: És ha nem mondja meg? Akkor mit csináljak? Amúgy miért írtátok hogy ne kérdezzem meg?
én is egybõl rákérdeztem az árára, mivel tényleg nem mindegy. Sok sok hónapon át gyûjtögettem, tudni akartam, hogy kell-e még. Volt amelyik tenyésztõ megírta konkrétan, volt amelyik csak -tól -ig határt, volt aki nem válaszolt, hanem mondta, hogy majd a kölykök minõségétõl függ. Nyugodtan kérdezz rá.
nyugodtan kérdezd meg az árat. Engem pl soha nemzavar ha valaki megkérdezi...honnan tudná mennyibe kerül ha nem teszi?
A kérdező hozzászólása: De akkor honnan tudom mennyit gyûjtsek azért én sem tudok 150-200 ezer ft-t a farzsebembõl
Persze, nehogy rákérdezz az árra, legyen meglepetés!!!
Akkor ha sikerült kiválasztani a fajtát, keress egy kennelt és vedd fel a kapcsolatot. Érdeklõdj a fajtáról, mondd el, pontosan mit szeretnél és mire szeretnéd a kutyát (kiállítás, hobby, stb). Viszont az árra ne kérdezz rá rögtön. Egyébként ha a német dog mellett döntesz, akkor a blue diablo kennelt tudom ajánlani :)
Nemrég valaki ezt az oldalt tette fel és itt van egy kérdõív: http://kaleidokennel.hu/kerdesek.htm Általában az elbeszélgetésen a tenyésztõvel is ezeket a kérdéseket szokták feltenni. Keresd meg azt a kennelt ami tetszik neked, hívd fel õket vagy írj nekik, menj el látogatóba és ha minden szimpi akkor jegyezz elõ kiskutyát vagy ha éppen van eladó kölyök lehet kapni is fogsz, persze akkor is az elbeszélgetés után.
A kérdező hozzászólása: Még nem választottam fajtát de a német dog és az ír farkas között gondolkodom
nálunk úgy volt hogy felhívtuk mondott egy idõ pontot és mi arra mentünk beengedet beszéltünk arról hogy kell tartani stb. kihozota a kiskutyákat választottunk aláirtuk a szerzõdést ami nagyon fontos fizettünk és mentünk
Nem, ez csak egy szaporítónál mûködik így. A tenyésztõnél telefonálsz vagy levelet írsz. Szépen bemutatkozol, hogy ki fia-borja vagy, leírod/elmondod, hogy miért éppen az õ kennelébõl szeretnél kiskutyát és megkérdezed, hogy milyen feltételekkel adna el neked kölyköt. Alaposan ki fog kérdezni, valószínûleg egy személyes látogatásod alkalmával, majd ha szimpatikus vagy neki, akkor felvesz egy várólistára. Aztán pár hét vagy hónap múlva, ha türelmes vagy, akkor kaphatsz kölyköt.
nyugodtan kérdezed meg az árat. Ha nem bunkó módon teszed akkor semmi gondja nem lesz vele. Viszont ha tényleg nagytestût szeretnél panelba akkor viszont lehet...

Hogyan lehet kutyában chip regisztrálás nélkül?

Nekem is van egy kutyám, el is vittem tavaly, mert kötelező. Az állatorvos megcsinálta, kifizettem, és kész. De egyre többet olvasom itt, hogy "lehet azonosítani, már ha regisztrálva volt a chip". Van olyan állatorvos, aki csak beülteti a chipet, de nem regisztrálja? Hogyan van ez?

Legjobb válasz: Igen, vannak állatorvosok, akik nem regisztrálják be sajnos. De sokszor azok a ludasak ebben, akik 1000-2000 Ft-ért csinálják az egész chipezést. Olcsó húsnak... Persze sajnos elõfordul az ellenkezõje is. A másik oldal, amirõl mindenki elfeledkezik viszont: - az állatvédõ szervezetek, szaporítók, akik bechipezik saját maguk a kutyát, állatorvos nélkül, mert valahogy szereznek chipet; ráadásul sokszor ipari chip-pel, amit a gépek le sem olvasnak... na ezek aztán biztos nem lesznek regisztrálva Illetve arról se feledkezzünk meg, hogy sokszor a kutyatulajdonos nem valós adatokat ad meg. Vagy csak egyszerûen megváltozik a telefonszáma, hiszen egyesek évente, félévente cserélgetik. Ilyenkor pedig megint csak hiába van regisztrálva az eb, ha elérhetetlen a tulajdonos.

Igen, vannak állatorvosok, akik nem regisztrálják be sajnos. De sokszor azok a ludasak ebben, akik 1000-2000 Ft-ért csinálják az egész chipezést. Olcsó húsnak... Persze sajnos elõfordul az ellenkezõje is. A másik oldal, amirõl mindenki elfeledkezik viszont: - az állatvédõ szervezetek, szaporítók, akik bechipezik saját maguk a kutyát, állatorvos nélkül, mert valahogy szereznek chipet; ráadásul sokszor ipari chip-pel, amit a gépek le sem olvasnak... na ezek aztán biztos nem lesznek regisztrálva Illetve arról se feledkezzünk meg, hogy sokszor a kutyatulajdonos nem valós adatokat ad meg. Vagy csak egyszerûen megváltozik a telefonszáma, hiszen egyesek évente, félévente cserélgetik. Ilyenkor pedig megint csak hiába van regisztrálva az eb, ha elérhetetlen a tulajdonos.
Még eleinte igen sok orvos nem törõdött a regisztrálással. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne fordulna elõ olyan orvos ma is, aki nem törõdik vele. A gazdának kell odafigyelni, hogy be van-e regisztrálva a kutyája .
elég gáz lenne, ha én nem tudnék róla...mivel állatvédelmi joggal foglalkozom nap mint nap...
Amit leírsz még nem általános szokás az országban. Vannak már faluk, városok, ahol az önkori már ellenõrizte, regisztrálta a kutyákat. De pl én Pest egyik kerületében lakom és ott még az állattartási szabályozás is évekkel ezelõtti .Nálunk még a közteresek sem járnak, mert a polgármester kiebrudalta õket.
Bekamuzni a népet... Nos utánajárhatsz nyugodtan, semmi akadálya nem lenne. Én utánajártam a kutyáimnál, ez volt a helyes eljárás idén tavasszal körülbelül márciusban. Besétáltam a városi polgármesteri hivatalba a közterületesekhez, ezután kaptam egy papírt ahol felvették az adatokat, azt le is fénymásolták, iktatták a számítógépbe is, majd kijött az állatorvos telefonhívás alapján, elkérte a hivatalból kapott papírt, benyomta a chipet, elrakta a papírt, átadta az oltási könyveket az oltás után, elmondta hogy õ visszaküldi a kész papírt a hivatalba. Annyit kért tõlem a közterületes ügyintézõ, ha megvagyok az állatorvossal, legyek szíves személyesen megjelenni az oltási könyvekkel ha készen vagyok, függetlenül attól hogy az állatorvos is visszaküldi az adatokat. Attól hogy valamit te nem tettél meg mert tulajdonképpen nem is érdekel, nem kell azt mondani hogy egy eljárás nem létezik. Persze ha nem fontos ez a chip téma akkor meg tök fölösleges róla beszélni is... Bárki megteheti hogy szarik rá. A koncepció nálunk az, hogy a városunkban a tervezetek szerint ellenõrizhetik a kutyákat a parkokban, ezért megkértek mindenkit levélben, hogy jöjjön be és jelentse be a kutyáját. Mi se a móka kedvéért rakattunk beléjük ezt a gusztustalan undormányt...
Nálunk a városban az önkormányzat ingyen végezte a chip beültetést, de csak a helyi adatbázisban volt "nyilvántartva", vagyis ha a kutya a városhatáron kívül elveszett, akkor annyi az akciónak. A gazdák nagy része nem is tudja, hogy ezzel még nincs vége a bulinak, mert nincs beregizve. Szóval igen, van ilyen, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Hát szomorú, hogy hoztak egy törvényt, köteleztek mindenkit kiadásra, és teljesen feleslegesen (ha nem regisztrálták).
Úgy, hogy az orvos beletette a chipet, de regisztrálni nem regisztrálta. Mi is kifizettük mindkét kutyánk regisztrációját, mégsem regisztrálta. Majd mikor ezt megtudtuk, egy másik orvos, szintén pénzért reggelte. Szóval igen, sajnos nagyon sok olyan állatorvos van, aki nem regisztrálja és nagyon sok olyan gazdi, aki nem ellenõrzi, ergo sokszor ki se derül, csak amikor már a kutya eltûnt. Faluhelyeken meg pláne nem érdekel senkit.
14:35-ös! Nicns ilyen szabály, nem kéne bekamuzni a népet!
ma 14:35 Nálunk semmi közterületes nincs az önkoriban. Az utcán a közteres maximum csak annyit tud megnézni, van-e chip a kutyában. Az adataihoz nem fér hozzá. Egyedül az állatorvosok férnek az adatokhoz.
A kutyát a mostani szabályok szerint elõször be kell jelentened az eltartó lakcímére a polgásmesteri hivatal közterületi ügyekkel foglalkozó irodájában. Ha ott felvették az adatokat(név, lakcím, fajta, kinézet...stb), utána kapsz egy nyomtatványt, amin a kutya nyilvántartási száma szerepelni fog, amit az azonosító chipet beültetõ állatorvosnak oda kell adni. Ezután az állatorvos még kitölt pár regisztrációs ûrlapot, feljegyzi a kutya közterületi nyilvántartási számát, hozzácsatolja a chip adataihoz, amit õ maga majd visszaküld a hivatal felé, hogy ehhez a vonalkódú chiphez ennek és ennek a kutyának a nyilvántartási száma csatolódik. Továbbá a chip vonalkódja az oltási könyvhöz is hozzá lesz csatolva. Ezek után kész a dolog. Ha egy kutyának nincs nyom a chipjérõl, de bizonyítottan benne van, le kell olvasni a sorozatszámot, csatolni kell a kutya adataihoz és be kell jelenteni az állatorvoson keresztül, de attól függetlenül hogy az orvosnál bejelented a köztereseknél is be kell. A közteresek konkrétan semmit nem tudnak a kutyákról, csak azt maximum, hogy hány beültetett darab van a régióban ha nem vették fel õk is az adatokat. Megeshet hogy nem regisztrálja, de annak nem tudom mennyi értelme van lényegében, szóval ezt kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: Ezt tudom, az enyém rögtön lett is regisztrálva, még akkor megnéztem. Ezért nem értem, hogy más orvosnál hogy mûködik, hogy a chipet beadja, pénzt elrakja, de nem regisztrál?
http://www.petvetdata.hu/ Ide beírod a chip számot ha regisztrálva van kiadja!
Igen, lusták beregisztrálni. Nekem is kb 5x kellett szólnom, mire 3 hónap után megcsinálta.
igaza van mind a kettõnek. kell regisztrálni az állatorvosnak és az önkormányzat is begyûjti az adatokat. lehet, hogy van olyan önkori aki nem teszi meg, de a jegyzõnek kötelezõ, ez a törvény része.

Hogy lehet kutyát szállítani?

Külföldre, repülővel esetleg, milyen feltételek vannak, ill. hol tudok utánanézni? Kistestű állat, Európán belül.

Legjobb válasz: Miért kell barom módon kötözködni mindenkivel? Ennyire unatkozó alakok vannak? Légitársaságonként változik a feltétel és az ár. Mindegyiknél mûanyag boxban kell szállítani, akkorában, hogy a kutya fel tudjon állni benne kényelmesen. Aztán van, aki a box mérete alapján mondja az árat, van aki az összsúlyra. Minden légitársaság honlapján fenn vannak az árak. Kézipoggyászként csak akkor viheted, ha a box nem nagyobb, mint ami az ûlés elé a lábadhoz befér. Egyébként a fûtött csomagtérben utazik.

Miért kell barom módon kötözködni mindenkivel? Ennyire unatkozó alakok vannak? Légitársaságonként változik a feltétel és az ár. Mindegyiknél mûanyag boxban kell szállítani, akkorában, hogy a kutya fel tudjon állni benne kényelmesen. Aztán van, aki a box mérete alapján mondja az árat, van aki az összsúlyra. Minden légitársaság honlapján fenn vannak az árak. Kézipoggyászként csak akkor viheted, ha a box nem nagyobb, mint ami az ûlés elé a lábadhoz befér. Egyébként a fûtött csomagtérben utazik.
Menj inkább leckét írni, a válaszaid meg töröltetjük.
Mert az nem stressz a kutyának ha megválik tõle a gazdi? Én külföldön tanulok, és rendszeresen repülök haza anyuékhoz természetesen kutyástul. Még csak mûanyag box sem kell, sima kutyatáska, és az ölemben van vagy ha szabad a mellettem lévõ szék akkor ott.
A kérdező hozzászólása: Szuper, köszi a segítséget kutyum nevében is! :)
na meg is van, ezek szerint most már könnyebb dolgod lesz: http://www.maok.hu/index.php?mywbContentType_id=1&mywbConten..
A kérdező hozzászólása: Ó jaj. :( Remélem meg tudjuk oldani. :(
Huu Angliába pont nagyon macera kutyát vinni: http://www.devilsandfairies.hu/weblapok/utazas_angliaba.htm De valami rémlik a karantén megszüntetésérõl 2012 januártól, utána kell nézni.
A kérdező hozzászólása: És persze így az lenne célszerû a betegsége miatt, ha végig a közelében tudnánk lenni, másképp nem engedném, hisz még itthon is fél néha közlekedni, amikor azt sem tudja hol van. :( Elég nehéz így vele, kell neki mindig a támogatás, a beszéd, a simogatás, mert csak ezt érzékeli.
A kérdező hozzászólása: Köszi az értelmes válaszokat! :) Angliába mennénk, még pont 10 kiló alatt van. Azért vinném magammal, mert már vak szegény, kissé már süket is, így elég elveszett szegénykém. Mindenki menne a szûk családból, de nem merem rábízni senkire õt, a fenti okok miatt. :( Csak bennünk bízik, plusz mi tudjuk hogy kell gyógyszerezni és mikor, így ez tûnt egy lehetséges opciónak.
Ez is légitársaság függõ lehet. Az én kutyáimnak, mikor érkeztek, mindig elõírták a mûanyag boxot.
Nem lenne jobb! De nem kéne stresszelni a kutyát ilyen dolgokkal, ha egy kicsit is szereted nem viszed sehova!!
Repülõvel lehet, társaságtól függ, de 10kg alatt általában felengedik az utastérben, 10kg felett a csomagtérben utazik. Útlevél, és chip kell hozzá. Az árakat az adott társaság oldalán megtalálod, általában túlsúlynak számítják kilónként, tehát pl. 5000ft/kg. A fapados járatokon tilos az állatszállítás. Melyik országba mennétek?
minek akarja szállítani? mondjuk azért mert elköltözik és nem akarja az utcára dobni a kedvencét vagy jaaaah ... az szerinted jobb lenne?
Elsõ: te hülye vagy? Mikor mi elköltöztünk másik országba, akkor a kutyám velem repült, mint "kézipoggyász" (szerencsére pont belefért a 8kilós súlyhatárba) de még csak izgatott sem volt, cseppet sem szenvedett. Te milyen tapasztalatra alapozva oktatsz így ki másokat?
Kedves Kérdezõ! Sok információt kaptál az utazással kapcsolatban, de azt azért ne felejtsd el, hogy egy utazás nekünk is megterhelõ, így a kutyusoknak is. Írtad, nem fiatal a kutyusod, gyógyszert kap és nem is lát jól. Én a helyedben mindenképpen arra törekednék, hogy találjak egy olyan személyt vagy helyet itthon, ahol ott tudnám õt hagyni. Külföldön minden új lesz neki (szagok, hangok), akár rémisztõ is lehet a számára. És ha megbetegszik, sokkal nehezebben találtok neki orvost és többe is kerül, mint idehaza. És azt is jól gondoljátok végig, mit szeretnétek kint csinálni, és ebbe mennyire tudjátok beleilleszteni a kutyust. Nem emlékszem írtad-e, mennyi idõre mentek. Ha hosszabb idõre utaztok el (néhány hónap), akkor én is támogatom, hogy vidd magaddal.

Ha sokat dolgozok, akkor hogy lehet kutyával foglalkozni?

Reggelt?l majdnem délutánig-estig dolgozok.

Legjobb válasz: Ezt nem mindenki csinálja amit én. Munkahelyet kellett váltanom a kutyáim miatt.Csak azért, hogy több idõt tudjak velük tölteni. Egyébként szinte lehetetlenség megoldani úgy egy kutyatartást fõleg kölyökkel kezdeni, ha ilyen hosszú ideig dolgozol.

Ezt nem mindenki csinálja amit én. Munkahelyet kellett váltanom a kutyáim miatt.Csak azért, hogy több idõt tudjak velük tölteni. Egyébként szinte lehetetlenség megoldani úgy egy kutyatartást fõleg kölyökkel kezdeni, ha ilyen hosszú ideig dolgozol.
Szia! Két lehetõség van. 1. Vagy olyan kutyát veszel ami már felnõtt, meg vannak a kialakult szokásai, szobatiszta, stb. 2. Vagy kölyök kutyát veszel és legalább két hetet otthon vagy vele még megszokik, de ez még mindig rizikósabb mint ha felnõttet vennél. Ha felnõttet veszel akkor úgymond már "készen" kapsz egy kutyát, nem te alakítod ki a napi rutinját és a szokásait, de ettõl függetlenül még élete végéig tanítható lesz. A kölykökkel az elsõ fél évben rengeteg baj van. Ha csak azt vesszük, hogy kb 3 hónapos koráig 2 hetente járni kell oltatni, de ez csak a legkevesebb. Szóval meggondolandó. Én az elsõ saját kutyámat még akkor vettem meg amikor suliba jártam és a gyakorlatért kapott ösztöndíjat gyûjtögettem rá össze. Nem csak a szokásos szempontok alapján kerestem tenyésztõt hanem az is szempont volt, hogy a nyári szünetem elején tudjam elhozni a kicsit, hogy mire vissza kell mennem suliba addigra már azért összeszokjunk valahogy. Május végén lefoglalóztam és június elsõ hetében meg a kutyust akkor volt 9 hetes és így eléggé sokat tudtam vele foglalkozni. Ahogy elkezdõdött a suli pár nap alatt megszokta, hogy nem vagyunk otthon és nem is volt ez neki baj. Reggel fél 7 kor felkeltem, 7-tõl 7:30.ig kint séta, 7:40-essel mentem suliba, 2-3 közt otthon voltam 4-ig séta és este még 2x kivittem egy-egy kisebb sétára. Ha gyakszin voltam akkor 9-re v 10-re kellett mennem és este 6.-ig voltam. Reggel nagy séta, fél 5 kor ment haza a párom õ is kivitte sétálni és este még én 2x. Így megoldható volt. Mikor elkezdtem dolgozni ebédszünetben hazajártam sétáltatni. (a közeli boltban dolgoztam) Nálunk akkor kezdõdtek a gondok amikor megszületett a kisfiam mert a kutyára már nem jutott elég idõ és féltékeny volt a gyerekre, mindig ki kellett zárni mert kárt tett volna a gyerekben. Úgyhogy eladtuk. Azóta megint vettünk kutyákat, felnõttek, kinti kutyák. Direkt olyan helyrõl választottunk ahol gyerekek közt voltak és így nincs gond. Most hogy már nagyobb a gyerek van idõm a kutyákra is és nincs féltékenykedés sem. A mai napig sajnálom hogy eladtam az elsõ kutyámat mert nagyon szerettem többször is megfordult a fejemben, hogy visszavásárolom, de a párom nem engedi, mert félti a gyereket tõle. :( Sajnos nagyon elrontottam a nevelését és azért lett ilyen. Tudom, hogy én tehetek róla:(
Hát egy kölyköt becsülettel nem tudsz ilyen (amúgy normális) munka mellett felnevelni. Esetleg, ha úgy idõzíted, hogy az elsõ pár hétben szabin tudj lenni, mondjuk egy hét szabi, és utána még ekét hét félnapozás, vagy ilyesmi. Én is melóhelyet váltottam a kutya miatt, mert az elõzõ helyemen kiszámíthatatlanul kellett túlóráznom. Most jó dolgom van, mert ha tudom elõre, hogy sokáig bent leszek, akkor be hozom a kutyát. De az enyém már felnõtt, és simán csendben elfekszik egész nap az asztalom alatt egy megfelelõ reggeli séta után.
Nem igazán kellene neked így kutya. Munka mellett még van az embernek más elfoglaltsága is általában. Ha odaadod valakihez nappalra, számold ki, hogy az ott eltöltött idõ sokkal több, mint amit te tudnál vele lenni.
Ne vállalj így kutyát.ennyit nem leeht egyedûl egy kutya :(( Fõleg nem picinek.Nagyon rossz lenne neki.
Szia! Én suliba járok reggel 8-tól egészen du. 4-ig nem vagyok itthon..sõt van mikor több. Két kutyám van és nincs panaszuk :D
Ez tipikusan az az eset, hogy nem kötelezõ kutyát tartani, és a saját "önzõségedet" nem helyezheted elõbbre egy kutya érdekeinél. Várd meg amíg nem egyedül leszel erre a feladatra. Mérlegelj! Mert ennek csak a kutya inná meg a levét....
Ezt úgy szokás megoldani hogy az elsõ napokba szabit veszel ki, 3-4-5 napot otthon töltesz vele amíg megnyugszik, megszokja az új helyet. Persze az ideális az lenne ha nem kellene egyedül lennie túl sokat de ezt a legtöbb dolgozó ember nem tudja megoldani tehát bizony ki kell bírnia 7-8 órát egyedül. Az elején ez szobatisztaság szempontjából problémás, mert egy kiskutyának pici a hólyagja, hamar megtelik. Na meg sír, rág, rombol tehát az elsõ pár hónap biztos nehezebb ha ennyit egyedül hagyod, de majd megszokja. Esetleg választhatsz idõsebb kutyát, 1-2 éveset aki már érettebb és tudja kontrollálni magát. És ilyen munka idõ mellett bölcsebb dolog nyugis kutyát választani aki elszundikál otthon és nem szedi szét a házat unalmába. Bichon, uszkár, törpe snaci, bulldog, tacskó, mopsz, lhasa apso vagy valami keverék. Érdemes menhelyrõl hozni, ott elmondják melyik kutya felel meg neked.
Kérdezõ! Ha kertes házban laksz, és nem kell órágik szorongatnia a pisit a kutyának, akkor megoldható egy kölyök bevállalása. És hogy ne érezze magát egyedül magányosan, érdemes két kölyköt magadhoz venni, vagy vásárolni. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek. Ám ha panelban laksz, akkor szerintem nem érdemes kutyát vinni oda, ha órákig egyedül kell lennie. Ilyenkor fordul elõ, hogy annyira stresszel a kutya, hogy szétszedi a lakást, vonyít, üvõlt, és a szomszédokat is magadra haragítod. Én szerettem volna egy nagy testû Tk.-tt kutyát, de amíg nem volt meg a vagyonõri igazolványom addig nem vettem meg. Ám ahogy levizsgáztam, és elkészült az igazolvány, munkahelyet váltottam, és meglett a kiskutya is. Azóta kutyás õrködök, és velem van egész nap egész éjjel. :-D
De feltételezem nem 60-80 nm-es lakásban tenyészted a colliekat, hanem van kert ahol egyébként elvannak, bármikor elvégzik a dolgukat ha kedvük tartja még rohangálnak is és amikor hazaérsz akkor foglalkozol velük. Ezel nincs is probléma. Itt azzal van a gond h egy kutya 12 órát lenne bezárva... (azt írja reggeltõl délután/estig -> az kb 8-18ig plusz utazás, bevásárlás néha stb.) Te így, ilyen feltételek mellett jó szívvel adnál valakinek kutyát?? Most komolyan?
Az eddigi válaszokhoz szolnák hozzá! Ahhoz, hogy valaki a kutyát el tudja tartani, ahhoz pénz kell, ahhoz, hogy az ember pénzt szerezzen, ahhoz munka kell. Most akkor aki dolgozik az ne tartson kutyát. Én collie tenyésztõ vagyok, 3 mûszakban dolgozom, hétvégén is!!!! Eddig itt az volt a gond, hogy aki nem dolgozik, nics pénze az ne tartson kutyát, most már az is baj, ha valaki dolgozik?????? Nem olyan országban élünk, hogy munka nélkül legyen az embernek pénze.
én ajánlom a fiatal kutyákat nem azt mondom hogy felnõttet hanem kb 8hós- 1 év körüli :D
A kérdező hozzászólása: Nem úgy lenne bezárva, hanem kertben(óriási kert) egyedül lenne. Ami gondolom nem jó egy fiatal kutyának...

Hogy lehet kutyát és macskát összeszoktatni?

Legjobb válasz: Ne aggódj akkor, a kiskutyát egyszer lepofozza a macska, és rend lesz :) Azt szokták még csinálni, hogy bedörzsölik mindkét állatot egymás szagával. Eleinte csak felügyelettel engedd õket össze, mert a macska kikaphatja a kiskutya szemét, úgyhogy a ti esetetkben a macskát kellene letilteni a kutya zaklatásáról. Két hét alatt megszokják egymás szagát és jelenlétét, és nem lesz semmi gond. De ha nem vagy otthon, zárd õket külön még egy darabig.

Ne aggódj akkor, a kiskutyát egyszer lepofozza a macska, és rend lesz :) Azt szokták még csinálni, hogy bedörzsölik mindkét állatot egymás szagával. Eleinte csak felügyelettel engedd õket össze, mert a macska kikaphatja a kiskutya szemét, úgyhogy a ti esetetkben a macskát kellene letilteni a kutya zaklatásáról. Két hét alatt megszokják egymás szagát és jelenlétét, és nem lesz semmi gond. De ha nem vagy otthon, zárd õket külön még egy darabig.
Mutasd be õket egymásnak, beszélgess el kicsit velük hogy ne csinálják az ösztön-fesztivált. Mondd meg Jacobnak hogy Cirmit csak az esetben egye meg ha õ provokálja.
Melyik mennyi idõs? Nem mindegy. Ha legalább az egyik kölyök, az nagyban megkönnyíti a helyzetet, két felnõttet nagyon nehéz. Ha adsz kicsit több infót a két állatról, szívesen segítek.
A kérdező hozzászólása: A kutyus hét hetes és a macska 2 éves.A kutyának tetszik a macska :) a macskának már kevésbé.:(
Akkor könnyû dolgod van, fordítva nehezebb. Vigyázz, hogy ne vaduljon a kicsi, a cica meg fogja szokni, hogy ott rohangál és nem bántja. Most még azért fúj rá, mert a kölyökkutya igen hebrencs. Ha nagyobb lesz, nem fogja bántani a cica.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:) Nagy segítség volt.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, minden ötletnek örülök.:)

Hogyan lehet kutyát buszon vinni és mennyiért?

Van egy közép spiccem és ?t szeretném busszal vinni. El?re is köszönöm a segítséget! :))

Legjobb válasz: Kérdés milyen buszon? BKV-nál kistermetûet lehet díjmentesen vinni, nyakörv-póráz, és ha tudsz szájkosár. (Mondjuk az enyémnek nincs pofija, így szájkosara sem, de nem szóltak még az ellenõrök miatta.) Nagyobb termetûnek vonaljegyet kell lyukasztani, vagy felnõtt havibérletet venni, bérletigazolványon a kép helyén EB felirattal. Volán járaton nagyjából ugyanez de úgy tudom, ott a kistermetû is fizetõs és külön élõállat viteldíj van.

Kérdés milyen buszon? BKV-nál kistermetûet lehet díjmentesen vinni, nyakörv-póráz, és ha tudsz szájkosár. (Mondjuk az enyémnek nincs pofija, így szájkosara sem, de nem szóltak még az ellenõrök miatta.) Nagyobb termetûnek vonaljegyet kell lyukasztani, vagy felnõtt havibérletet venni, bérletigazolványon a kép helyén EB felirattal. Volán járaton nagyjából ugyanez de úgy tudom, ott a kistermetû is fizetõs és külön élõállat viteldíj van.
Jah, és persze a tiszta állapot elõírás :) Én szoktam vinni egy tisztább kis pokrócot, sokszor jól jön, ha fehér vagy világos ruhám van és ölembe veszem egy saras idõ után. Na ha nincsenek sokan, akkor én az ülésre ráteszem ezt a pokróct és leültetem. De csak ha nem foglalja más elõl a helyet.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget! :) Volán busszal szeretném vinni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)
Szia! Még annyit, h 0, 1-50km közt 155ft a jegy a kutyusnak. üdv 22N
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! Sokat segítettetek! :)

SOS. GTA, San Andreas, PC-n hogy lehet kutyával lenni?

Legjobb válasz: XD!!!!!! SEHOGY!!! A GTA NEM ÁLLATOS JÁTÉK!!! (max. lovat lehet beletenni, aztis jármûként)

XD!!!!!! SEHOGY!!! A GTA NEM ÁLLATOS JÁTÉK!!! (max. lovat lehet beletenni, aztis jármûként)
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=ZaVhP_QVTRM na akkor ez mi?
Telóról nemtudom megnézni a videót, de cleo mod-ot tippelek! abban ugyanis bármi lehetséges!
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy nem tudom az IMG TOLL-lal letölteni :( Mivel lehetne?
A kérdező hozzászólása: (a cleo módot nem tudom IMG TOLL-lal)
Atya világ xD Na itt a válasz: Ahogy mondták többen is, kutyát nem tudsz berakni, maximum ha a peds.img hez töltesz le egy új testet dff-ben, ami elég valószínûtlen, az az hogy megtalálod... Szóval, elméletileg tudnál kutyával menni (én homer simpsonnal mentem anno) de ahhoz kéne a kutya dff-je és txd-je... ha megtalálod, nyertél xD
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!