Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet kiszedni (333 db)

Samsung galaxy ace-t most vettünk, de nagy marhák voltunk és a sim helyére raktuk a memóriakártyát. Teljesen betoltuk, nem bírjuk kiszedni. Hogyan lehet kiszedni? Vagy kuka a telefon?

kérlek segítsetek kétségbe estem :((((((

Legjobb válasz: ha szétcsavarozzuk akkor ki lehet? esetleg telefonos boltba ki tudják szedni? teljesen benyomtam mert könnyen bement és nem gondoltam arra h rossz helyre rakom... :S mondjátok, h nem lesz kuka a telefon!!! :S :((((

A kérdező hozzászólása: ha szétcsavarozzuk akkor ki lehet? esetleg telefonos boltba ki tudják szedni? teljesen benyomtam mert könnyen bement és nem gondoltam arra h rossz helyre rakom... :S mondjátok, h nem lesz kuka a telefon!!! :S :((((
A kérdező hozzászólása: A boltba azt mondták, hogy nem tudnak mit csinálni vele, be kell küldeni szervizbe ahol 2-3 hét alatt pár ezerért megcsinálják. Mondtuk, hogy nem kérjük (nem akartunk ennyit várni és fizetni..) Szóval szétszedettük egy ismerõs szakival, sszétcsavarozta és kész :) 5 perc volt.. A gari elvben ugrott, gyakorlatban meg nem látszik nyoma a csavarok birizgálásának, tehát lehet észre se vennék. Másrészt pedig remélem, hogy nem is lesz szükség a garanciára :( Köszi a segítséget :) sziasztok
Miért lenne kuka? Max fizetsz, hogy rendbe tegyék, ha elrontotta az érintkezõket.
Ne szedd szét, mert ugrik a garid.
A kérdező hozzászólása: kicsit lenyugodtam, köszi :D a kiröhögést nem bánom xd én magamat is kiröhögtem, pedig nem is vagyok akkora analfabéta ilyen szarokhoz, de hát ezek szerint mégis :D
NYUGODJÁL MÁR MEG! Nem kell kidobni! Vidd be a szervízbe, és pillanatok alatt kikapják onnan!:) Arra mondjuk számíts, hogy ki fognak röhögni...
A kérdező hozzászólása: teljesen bement, és nagyon kicsi a lyuk, szóval a szemöldökcsipesz kilõve :S tûvel próbáltuk, de nem merem nagyon birizgálni :S és az a baj, hogy tescos- telenorban vettük, ott nemtom hogy értenek e hozzá.. ajj köszi a válaszokat! de akkor biztos ki tudják szedni legfeljebb a szervizben nem? attól félek, hogy kuka lesz :S és elõfizetéses..szóval
Kuka biztos nem lesz . Ne is csavarozd szét mert akkor el veszítheti a garanciát ha meglátják a szervizben hogy te megbütykölted . Próbálkozz csipesszel kiszedni hátha sikerül vagy tûvel kijjebb piszkálni hogy meg tudjad fogni . Ha nem sikerül akkor vidd be a szervizbe ott kiszedik .
Szemöldökcsipesz
Nem a boltba kell vinni a telefont, ha bekrepál. A samunak remek szervizei vannak, ahol azonnal is meg tudják oldani, ha olyan a probléma.

Éppen csokiszószos gofrit ettem, és közben tanultam, de a kutyám meglökött, és ráfolyt a szósz a könyvre, kb egy a fele olyan lett (A4-es lap). Most mit csináljak? Hogy lehet kiszedni belőle?

Utána megpróbáltam leszedni, de csak mégjobbam elken?dött. Megpróbáltam kiradírozni, de az sem jött be, most ilyen feketés-barnás színe van. Régebben ráfolyt a viasz a fekete nadrágomra, akkor rátettünk egy lapot, kivasaltuk, és lejött. Ez most nem válhat be? Hogy szedhetném ki? Nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: de most komolyan...nem akarok bunkó lenni...de te gondolkozol is? vagy csak számomra egyértelmû, hogy a papírból nem fogsz semmiféle ilyesfajta foltot kiszedni...nomindegy...vasalással se...de próbáld ki...vesziteni valód úgysincs... 24L

de most komolyan...nem akarok bunkó lenni...de te gondolkozol is? vagy csak számomra egyértelmû, hogy a papírból nem fogsz semmiféle ilyesfajta foltot kiszedni...nomindegy...vasalással se...de próbáld ki...vesziteni valód úgysincs... 24L
Meg ne próbáld! Amikor azt olvasod valahol, hogy "ecetes ollóval", az azt jelenti, hogy nincs rá megoldás, kár bármivel is kísérletezni.
sehogy a papírlapból nem fogod tudni kiszedni a csokiszószt semmilyen módon
Én írtam. Engem jó anyám arra tanított, hogy becsüljem meg a könyveket és vigyázzak rájuk, nálam ez a tankönyvekre is érvényes volt. Sose eszek könyv fölött, soha nem is ettem. Még az egyetemen sem, pedig akkor volt, hogy 24 órából 20-at tanultam. Pontosan ezért. A laptopom felett sem eszek semmit. Ennyi. Valaki próbál vigyázni a dolgaira, valaki nem. Én az elõbbiek közé tartozok. Nem gond, ha valaki a másodikba tartozik, csak akkor ne siránkozzon, ha lekajálja a könyvet.
Jó, ebben igazad van, aláírom. Csak valaki írta hogy máskor ne egyen felette..
De, hibáztam, de nem vagyok olyan hülye, hogy azt higgyem, ki lehet szedni a papírból!
Azért szerintem nem kéne így lecseszni szegényt, mert 1. a legtöbb diák simán eszik a könyve felett, 2. ti még sosem hibáztatok? Én nyugodt szívvel megmondanám neki, hogy úgy tanulsz, ahogy szeretnél, ha csokiszószos könyvbõl, akkor abból, mellesleg ki látott már olyat, hogy valaki rossz jegyet kapott volna amiatt, hogy történt egy kis baleset?
Hát öcsém, szívás! Máskor elõbb gondolkozz! - Magyarul ne egyél csöpögõs, foltot hagyó kajákat tanulás közben amikor tudod, hogy van egy kutya a lakásban.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nincs sok esély rá, de valahogy muszáj kiszednem, mert a tanár így is utál, és direkt mindig tõlem kéri el füzetet, meg a könyvet, hogy megnézze hol tartunk.:(
A kérdező hozzászólása: A vasalás amir írtam a kérdésbe az esélytelen?
A kérdező hozzászólása: Jajj :D Én meg azt hittem, hogy az ecet kihozza:D Nem ismertem ezt a kifejezést, igen az lesz valószínûleg:-)
Kérd meg egy osztálytársad, hogy fénymásolja le azt a lapot. Nem lesz semmi bajod tõle. Max akkor szívás, ha ingyen kapod a könyveket, mert azt évvégén vissza kell adni.
A kérdező hozzászólása: Ollóval? Mármint vágjam ki a fél lapot? Az nem jó, mert tankönyvrõl van szó.:(
A kérdező hozzászólása: Biztos? Nagyon fontos lenne, ígya szöveg se látszik rendesen, és még nem tudtam megtanulni. Azért köszi a válaszokat.
Ecetes ollóval. Mással sehogy sajnos.
Szerintem már sehogy nem tudod kiszedni belõle, mert már jól beledörzsölted, és meg is száradt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 13-as!:) Sajnos nem jött ki azóta sem, de nem vette észre a tanár!:) ) Tudom, hogy hülyeség volt a könyv fölött enni, többet nem is csinálom semmi csöpögõssel.

Rubik kockából hogyan lehet kiszedni az olajat?

ugyanis kisöcsém öntött rá olajat olyat amivel főzni szoktunk, és össze van állva bele van ragadva.

Legjobb válasz: Próbáld meg valamilyen alkohollal (orvosi, nem pálinka :D ) kiszedni, esetleg denaturált szesz... Ha jól tudom ezek oldják.

Próbáld meg valamilyen alkohollal (orvosi, nem pálinka :D ) kiszedni, esetleg denaturált szesz... Ha jól tudom ezek oldják.
Vagy csak kicsavarod a csavarokat, majd minden egyes elemét alaposan áttörölgeted, alkohol, majd szappanos víz, ezután összeszereled és olaj helyett szilikont spray-t fújsz bele (szilikon 1000 ajánlott).
Még valami a csavarok a közepénél vannak, azoknak a sapkái leszedhetõk és ott a csavar.


flex
Fúró De komolyan, ki kellene fúrni. De vigyázz hol fúrsz, mert egy lyukas proci nem igazán mûködõképes! Vagy addig tekered, amíg el nem szakad. Ezek nem nagy csavarok. Képpel okosabbak lennénk. G.

Fehér műszálas asztalterítőből hogyan lehet kiszedni a ráfolyt piros gyertyát? Tenyérnyi nagyságú.

Legjobb válasz: Leginkább sehogy. Ráadásul egy vadiúj fehér mûszálas asztalterítõ kevesebbe kerül, mint azok a tisztítószerek, amikkel hiába próbálnád kiszedni a foltot.

Leginkább sehogy. Ráadásul egy vadiúj fehér mûszálas asztalterítõ kevesebbe kerül, mint azok a tisztítószerek, amikkel hiába próbálnád kiszedni a foltot.
Több módszer is van, ami mûködhet. 1, szoríts hozzá a folthoz egy zacskó jégkockát. Ha megkeményedett, pattintsd le. 2, tegyél rá egy védõruhát, majd nyomj rá forró vasalót, és húzd le a szennyezõdést. 3 (ha van Amway-es ismerõsöd), Fújd be a foltot PRE-WASH elõmosó sprayvel, majd húzd le. Jó próbálkozást. Természetesen bármelyik módszer vezet sikerre, utána mosd ki mosógépben a terítõt.
A legegyszerûbb rátenni egy újságot (hagyományosat, nem a fényes fajtából) és az újság tetejét vasalni. Az újságpapír felszívja a felolvadt viaszt, ha átüt, akkor cseréld és úgy folytasd. Maximum olyan fokozaton vasald, amit a terítõ kibír, az én vasalómon ez a kettes.
Elsõ vagyok. Tapasztalatból mondom, hogy lehetetlen. A viasz kijönne a terítõbõl, de egyrészt a mai gyertyák már paraffinból vannak, másrészt maga a piros színezõanyag makacsul benne marad a terítõben.
Én meg harmadik, és azért javasoltam, mert pont ma (azaz már tegnap) szedtem így ki egy gyertyát. Bár az tény, hogy fehér volt, így a színt nem tudom, de egy próbát megér, vesztenivalója meg nincs a kérdezõnek, ha nem sikerül, még mindig kidobhatja a terítõt :)
Harmadik: Igen, újságpapírral is jó, bár szerintem ronggyal jobb. Elsõ: Logikai ellentmondás van abban, amit írsz. Nem lehet megtapasztalni azt, hogy lehetetlen. Legfeljebb azt, hogy neked sehogy sem sikerült.
A vasalás mûködhet a viasszal, de mivel mûszálas terítõrõl van szó, valószínûleg tönkremenne a terítõ. Ha túl alacsony hõfokon vasalja, akkor meg nem jön ki rendesen a viasz. Ha pedig esetleg mégis sikerülne, a piros szín pedig szerintem is ott fog maradni, szinte biztos. :D Forró, ecetes olló...vagy új terítõ, és legközelebb jobban vigyázni, ennyi. :) Vagy vágd ki valami régi pólóról a mintát, és varrd rá a viaszos foltra. :D A viasz ugyan ott marad, de legalább nem látszik, és dizájnos lesz a terítõd. :D

Hogyan lehet kiszedni a farmernadrágból a pillanatragasztót?

Jégkockával próbáltam, de semmi =(

Legjobb válasz: Hát az szívás! Ragasztót ruhából kiszedni LEHETETLEN! Nekem sehogyse sikerült.

Hát az szívás! Ragasztót ruhából kiszedni LEHETETLEN! Nekem sehogyse sikerült.
Elvileg ha beteszed a fagyasztóba akkor le lehet szedni. De nem tudom sajnos. :(
A pillanatragasztó oldószerével próbáld kiszedni.
A kérdező hozzászólása: már mindegy, azonnal kellett volna, 2naposat ugysem szed ki :S

Hogyan lehet kiszedni a házából a remeterákot?

Legjobb válasz: Miért akarod kiszedni?

Miért akarod kiszedni?
egyszerû... Rakj a terráriumába egy kicsivel nagyobb csigaházat, és abba költözik(pár nap múlván...) ;)
A kérdező hozzászólása: Horvátország, tengerpart, és már nincs sok idõm és szeretnék 1pár csigaházat. /de gyönyörüek/ Szóval ezért!
most láttam a discovery-n az ultimate survivalba, a srác csak megfogta és kihúzta a rákot, simán kijött, csak gyorsnak kell lenni :D

Biciklim kerekében van egy kicsi nyolcas (vagyis ferde a felni) és ezt hogy lehet kiszedni belőle?

Mert azt hallottam, hogy van valamilyen szerszám, és ha csavarod a küll? csavarjait kilehet egyenesíteni.

Legjobb válasz: Az ilyesmihez kell egy kis gyakorlat :) . A mûveletet centrírozásnak hívják. Az a lényege, hogy a küllõanyák tekergetésével a küllõk hosszán és feszítésén lehet állítgatni, és ezzel az elhullámosodott felnit kiegyenesíteni. A küllõanyákat egy küllõkulcsnak nevezett szerszámmal lehet tekergetni (vagy akár sima fogóval is, de azzal kárt is lehet tenni bennük), de a pontos beállításhoz célszerû beszerezni egy centrírozó állványt. De tényleg gyakorlat kell hozzá, ha nincs aki megtanítson és nem is érzed magad õstehetségnek, akkor vidd szervizbe a kereket.

Az ilyesmihez kell egy kis gyakorlat :) . A mûveletet centrírozásnak hívják. Az a lényege, hogy a küllõanyák tekergetésével a küllõk hosszán és feszítésén lehet állítgatni, és ezzel az elhullámosodott felnit kiegyenesíteni. A küllõanyákat egy küllõkulcsnak nevezett szerszámmal lehet tekergetni (vagy akár sima fogóval is, de azzal kárt is lehet tenni bennük), de a pontos beállításhoz célszerû beszerezni egy centrírozó állványt. De tényleg gyakorlat kell hozzá, ha nincs aki megtanítson és nem is érzed magad õstehetségnek, akkor vidd szervizbe a kereket.
én nem állnék neki a helyedben, könnyû nagyobb nyolcast tenni bele, ha nem vagy gyakorlott.. esetleg tojást, ami még nagyobb szívás.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

A szomszédom hajában 1 csomó van. A fejtövében össze van fogva hajgumival, amit nem lehet megtalálni. A csomó olyan mint a beton. Licinus olajat rakott rá és nem lett időben kimosva. Hogy lehet kiszedni? Vagy valamivel "feloldani"?

az ollót hogy vágjuk le ilyesmit hagyjuk

Legjobb válasz: 2,5 hónapja??? Úristen hogy nézhet ki.... Én a helyében tuti, h elmennék egy fodrászhoz. Lehet, h tényleg csak az olló segít (ha már mindenfélével kenegette, akkor ez igen esélyes), de a fodrász legalább a legkevesebb hajveszteséggel meg tudja oldani a dolgot. Amúgy a haj újra nõ, nem kell annyira félni attól, ha egy kicsit rövidebb lesz...

2, 5 hónapja??? Úristen hogy nézhet ki.... Én a helyében tuti, h elmennék egy fodrászhoz. Lehet, h tényleg csak az olló segít (ha már mindenfélével kenegette, akkor ez igen esélyes), de a fodrász legalább a legkevesebb hajveszteséggel meg tudja oldani a dolgot. Amúgy a haj újra nõ, nem kell annyira félni attól, ha egy kicsit rövidebb lesz...
Bmeg 2, 5 hónapja?????? Ennyi idõ alatt ha levágja full kopaszra is visszanõ emberszerûre a haja.. :D lol
2, 5 hónap alatt nem bírt elmenni fodrászhoz?
Hát rosszabb esetben pedig tényleg csak az olló segíthet. :S Az olaj talán hõre visszafolyósodik, szóval gondolom meleg víz (nagyon meleg, csak fejbõrre ne menjen, vigyázzatok) meg valami zsíroldó, próbálkozzatok samponnal, mosogatószerrel, de azért hidegzsíroldóval inkább ne kísérletezzetek. XD Aztán a hajgumihoz olló. :D
HA fodrászhoz lemenne, az valószínû megoldaná. Egyébként pedig türelemmel és egy körömvágó ollóval. Meg lehet találni a gumit és ha már minimálisan is látszik, akkor elvágni az ollóval. Olyan nincs, hogy abszolút nem lehet megtalálni a hajban a gumit.
A kérdező hozzászólása: egyébként 2, 5 hónapja így van a haja...azóta mindennel lett kenegetve, de semmi...
Mekkora az a csomó?
Most ez komoly? ?

Azzal a kérdéssel, fordulok, hozzátok, hogy a balettcipőből hogyan lehet kiszedni (vágni a belső talpát? Mert keménytalpú, és nem puha . Nem lehet vele spiccre állni

Legjobb válasz: Nem kell kivágni, csak el kell törni. Finoman az ajtónál oda kell csukni és akkor eltörik, illetve kézzel is el lehet törni óvatosan. Én 9 éve balettozom, így szoktuk:);)

Nem kell kivágni, csak el kell törni. Finoman az ajtónál oda kell csukni és akkor eltörik, illetve kézzel is el lehet törni óvatosan. Én 9 éve balettozom, így szoktuk:) ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!